Kuinka piirtää ääriviivat: 4 avainta

body_contourbutterfly

Oletko kuullut ääriviivapiirroksista, mutta etkö ole varma, mikä se on? Hyvä uutinen on, että olet todennäköisesti jo tehnyt kymmeniä, ehkä jopa satoja ääriviivapiirroksia koko elämäsi ymmärtämättä sitä! Muotipiirustus on yksi helpoimmista ja tehokkaimmista tavoista parantaa käsi-silmäkoordinaatiota ja piirustustaitoja.

Tässä oppaassa selitämme mitä taiteen ääriviivat ovat ja miten teet ääriviivataidetta. Suosittelemme myös erilaisia ​​muotoiluharjoituksia, jotta voit parantaa taitojasi.
Mikä on ääriviivan piirtäminen?

Contour line art on menetelmä piirtää mihin piirtät vain objektin ääriviivat ilman varjostusta. Contour tarkoittaa oikeastaan ​​ranskankielistä ääriviivaa, josta nimi tulee. Jos esimerkiksi haluat tehdä päärynän ääriviivan piirustuksen, piirrät yksinkertaisesti päärynän ääriviivat, lisää varsi ja pysähdy siihen. Jotkin ääriviivat sisältävät tärkeiden sisustusmuotojen ääriviivat (kuten ryppyjä kankaassa tai esineitä kirjahyllyssä), mutta ääriviivat eivät koskaan sisällä varjostusta tai yksityiskohtia.

Koska keskityt vain kohteen muotoon etkä pieniin yksityiskohtiin, ääriviivapiirustus on loistava piirustusmenetelmä aloitteleville taiteilijoille sekä niille, jotka etsivät nopeita piirtoharjoituksia. Lapset, samoin kuin ihmiset, joilla ei ole paljon kokemusta piirtämisestä, tekevät tyypillisesti ääriviivapiirroksia huomaamatta sitä, koska tämä menetelmä on yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista aloittaa piirtäminen.

Kuitenkin vain se, että ääriviivat on helppo aloittaa, ei tarkoita, että se on tarkoitettu vain aloittelijoille taiteilijoille tai niille, joilla ei ole taitoja tehdä tarkempia piirustuksia. Muotolinjalla on monia käyttötarkoituksia jopa kokeneille taiteilijoille. Monet taiteilijat aloittavat projektin ääriviivapiirroksella saadakseen nopean käsityksen kappaleen sävellyksestä. Sitten he palaavat takaisin ja lisäävät lisätietoja. Muotoviiva on myös hyvä tapa taitavammaksi jäljitellä kohteen ääriviivoja ja kehittää käden ja silmän koordinaatiota (josta selitämme tarkemmin seuraavassa osassa). Jos et pysty luomaan vahvoja ja tarkkoja ääriviivoja esineestä, pala näyttää silti keskeneräiseltä tai hieman pois päältä, vaikka lisäätkin paljon yksityiskohtia ja koristeita.

kuinka paljon on 2 dollarin seteli

Ammattitaiteilijat ovat käyttäneet muotoilua vuosisatojen ajan. Piirretyt taiteilijat käyttävät usein muotoilutaidetta valmiissa kappaleissaan, muinaiset kreikkalaiset käyttivät sitä maljakoita koristellen, ja da Vinci teki usein ääriviivapiirustuksia tehdessään kuviotutkimuksia. Se on tärkeä taito, jonka jokaisen taiteilijan tulisi tuntea ja harjoitella säännöllisesti.

body_contourhand

Vasemmalla oleva kuva on esimerkki ääriviivapiirroksesta. Oikealla olevaa kuvaa EI, koska se sisältää varjostuksen.

Kuinka piirtää ääriviivat taiteessa

Saadaksesi kaiken irti ääriviivapiirrosta, seuraa näitä neljää vaihetta, kun teet ääriviivapiirroksia.

Vaihe 1: Valitse mitä piirrät ja keräät materiaaleja

Ensimmäisessä ääriviivapiirroksessasi suosittelemme valitsemaan vain yhden piirrettävän objektin, koska siihen on helpompi keskittyä kuin useisiin kohteisiin. Aseta esine tai aseta istuimesi paikkaan, josta sinulla on selkeä näkymä esineeseen. Materiaaleihin tarvitaan piirtotyökalu (lyijykynä tai puuhiili on yleisintä) ja paperi tai luonnoslehtiö. Jos käytät irtonaista paperia, saatat haluta teipata sen johonkin, jotta se ei liiku piirustuksen aikana. Nyt olet valmis aloittamaan!

Vaihe 2: Katso kohdetta

Saatat yllättää, kun opit, että kun piirrät ääriviivoja, haluat viettää suurimman osan ajastasi katsomalla itse kohdetta, ei luonnoslehteäsi. Tämä voi olla todella vaikeaa, kun aloitat sen tekemisen, mutta se on asia! Muotipiirustus pakottaa sinut todella huomaamaan ja työskentelemään toistamaan objektin ääriviivat. Se kouluttaa kättäsi seuraamaan mitä silmäsi näkee.

Aloita viettämällä noin puolet ajastasi esineeseen ja puolet ajastasi paperiasi ja astu vähitellen ylöspäin katsomaan kohdetta 90% ajasta. Tämä tuntuu aluksi oudolta, ja ensimmäiset piirustuksesi näyttävät todennäköisesti hieman röyhkeiltä, ​​mutta jatka harjoittelemista! Kun kehität käsi-silmäkoordinaatiota, se tuntuu paljon luonnollisemmalta, ja piirustustaitosi paranevat sen seurauksena.

Haluat myös varmistaa, että sieppaat mahdollisimman paljon yksityiskohtia objektin ääriviivoista. Jos esineessä on lovi tai loimi, varmista, että piirustuksesi edustaa sitä. Muotokuva on kyse objektin muodon toistamisesta mahdollisimman tarkasti.

Vaihe 3: Piirrä pitkiä, jatkuvia viivoja

Monet ihmiset, joilla on ääriviivataidetta, aloittavat piirtämällä paljon lyhyitä viivoja, koska he eivät ole tottuneet katsomaan paperiaan, eivätkä he halua tehdä liian suurta virhettä piirtämällä pitkän viivan, joka ei seuraa esineen viivat. Voit kuitenkin parantaa piirustustaitojasi enemmän, jos piirrät vähemmän, pidempiä viivoja. Pidempien viivojen piirtäminen, etenkin katsomatta paperiasi, parantaa käsi-silmäkoordinaatiota ja auttaa sinua tulemaan varmemmaksi piirtäessäsi.

veden tiheys m^3

Vaihe 4: Mene hitaasti ja tasaisesti

Voi olla houkuttelevaa kiirehtiä ääriviivapiirustuksia, varsinkin jos olet tottunut piirtämään yksityiskohtaisia ​​kappaleita, joissa ääriviivat ovat vasta ensimmäinen askel. Muistuta itseäsi hidastumaan ja keskittymään jäljittelemään kohteen ääriviivat mahdollisimman täydellisesti.

Samalla älä jääty piirtämisen aikana. Varsinkin kun aloitat ääriviivapiirroksen, saatat tuntea kiusausta pitää taukoja verrataksesi piirustusta todelliseen esineeseen. Vastusta tätä kehotusta! Muista, että haluat viettää hyvin vähän aikaa papereiden katseluun ja enemmän aikaa esineiden katseluun. Keskity vain tarkkailemaan kohdetta tarkasti, jatka piirtämistä tasaisesti ja keskeytä ja kritisoi työsi, kun olet valmis.

Muotopiirustukseen ei ole oikeaa aikaa kuluttaa, ja se riippuu todennäköisesti siitä, mitä piirrät. Noin 5-20 minuuttia piirustusta kohden on kuitenkin keskimäärin.

body_contourbird

Muotolinjan piirtoharjoitukset

Nyt on aika koota kaikki tämä uusi taidetieto! Tässä osassa on kahdeksan ääriviivan piirtoharjoitusta, joita voit tehdä parantaaksesi piirustus- ja havainnointitaitojasi.

# 1: Tee käden ääriviiva

Jos et ole varma, mistä aloittaa ääriviivapiirrokset, aloita jollakin edessäsi! Kädet ovat hyvin yleinen muoto piirustuksen tekemiseen, joten kun olet valmis, voit etsiä verkosta tai taidekirjoista monia muita esimerkkejä käsien ääriviivapiirroksista, joita voit verrata omaan kappaleeseesi. Kun piirrät, muista pyrkiä katsomaan paperiasi vain 10% ajasta.

# 2: Kopioi toisen taiteilijan muotoviiva

Jos sinulla on edelleen muodonmuutos etkä ole varma siitä, miten käsitellä reaalimaailman esinettä, aloita kopioimalla toisen taiteilijan ääriviivat. Muista katsoa enemmän esineeseen kuin paperillesi ja keskittyä toistamaan viivat mahdollisimman tarkasti.

# 3: Tee sokea ääriviiva

Sokea ääriviiva tarkoittaa, että et katso paperiasi lainkaan - edes yhden sekunnin ajan - piirustuksen aloittamisesta siihen asti, kun olet valmis. Peitä kankaasi tai luonnoslevy tarvittaessa. Odotat, että piirustuksesi näyttää hieman hauskalta, varsinkin jos teet ensimmäisen kerran sokean piirustuksen, mutta tämä on loistava tapa parantaa näitä käsi-silmä-koordinaatiotaitoja ja oppia keskittymään todella mihin tahansa piirtät.

kuinka monta nollaa on miljoona

body_contourtulip

# 4: Piirrä objektin ääriviivat yhdellä jatkuvalla viivalla

Tämä vie pitkien viivojen piirtämisen vielä pidemmälle. Tätä harjoitusta varten piirrät kohteen yhdeksi jatkuvaksi viivaksi, älä koskaan nosta kynääsi paperista, ennen kuin ääriviivat ovat täydelliset. Jälleen nämä piirustukset näyttävät aluksi oudolta, mutta kun harjoittelet, parannat piirustustaitojasi ja kykyäsi luoda uudestaan ​​viivat, jotka näet todellisessa elämässä.

# 5: Tee viisi ääriviivapiirustusta alle minuutissa

Joskus tarvitset vain nopean harjoituksen, jotta luovat mehut virtaavat, ja ääriviivataidetta, koska se ei pääse esineiden yksityiskohtiin, on hyvä tähän. Tähän harjoitukseen kuuluu viiden muotoviivan piirtäminen alle viidessä minuutissa. Voit piirtää viisi erilaista objektia, piirtää saman objektin viisi kertaa tai yhdistelmän. Koska vietät vain minuutin kuhunkin esineeseen, sinun on pystyttävä toistamaan sen muoto nopeasti, mutta tarkasti.

body_contourfood

# 6: Piirrä esine, jonka tunnet todella hyvin

Valitse joku, joka sinulle on hyvin tuttu, kuten suosikki lapsuuden lelu, pukeutuja, jota olet katsonut joka päivä elämässäsi, tai jopa lemmikki tai ystävä, ja tee ääriviiva piirrosta esineestä. Tämä voi olla vaikeampi kuin luulet. Koska tunnet kohteen niin hyvin, saatat olla kiusaus lisätä paljon yksityiskohtia, mutta muista, ääriviivat keskittyvät kohteen ulkoreunoihin. Tämä on hyvä tapa muistaa, mikä on ääriviivataidassa tärkeää ja mitä et sisällytä.

# 7: Lisää ulottuvuutta käyttämällä ristiviivaa

Ristiviivat ovat tapa lisätä syvyyttä ääriviivoihin lisäämättä varjostusta. Voit lisätä ne piirtämällä objektin yli kulkevia yhdensuuntaisia ​​viivoja, samankaltaisia ​​kuin topografisella kartalla. Katso esimerkkejä täältä.

Ristiviivat auttavat parantamaan havainnointitaitojasi ja oppimaan lisää näkökulmasäännöistä vaatimalla sinua kiinnittämään tarkkaa huomiota kohteen ääriviivoihin ja siihen, miten viivat kulkevat sen yli. Kohteen osissa, jotka ovat lähempänä sinua, on ristiviivat lähempänä toisiaan, kun taas kohteen kauempana olevilla osilla on viivat kauempana toisistaan.

# 8: Piirrä ylösalaisin oleva esine

Kun olet saanut muodon viivapiirroksen, yritä piirtää esine ylösalaisin! Et voi luottaa muistiin niin paljon, koska esine käännetään, joten tämä harjoitus pakottaa sinut todella kiinnittämään huomiota objektin muotoon tarkkaillessasi sitä.

Yhteenveto: Contour Line Art

Ääriviivan määrittelytaide on hieno tapa kaikille aloitteleville tai edistyneille taiteilijoille hioa piirustus- ja havainnointitaitojaan. Muotolinjan piirtäminen tarkoittaa vain kohteen ääriviivan piirtämistä ilman varjostusta. Kun teet ääriviivoja taiteessa, sinun tulisi viettää suurimman osan ajasta esineeseen, ei paperillesi, jotta voit parantaa käsi-silmäkoordinaatiota ja todella saada käsityksen siitä, miltä esine näyttää. Kun tunnet olosi mukavaksi perusasioiden kanssa, voit kokeilla monia ääriviivataideharjoituksia taitosi kasvattamiseksi!

icd 10 diabeteskoodit huijausarkki

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä sinun on tiedettävä San Diegon luovan ja esittävän taiteen koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Diegon luovan ja esittävän taiteen koulusta San Diegossa, Kaliforniassa.

Miksi sinun ei pitäisi luottaa US News College Rankingsiin

US News -yliopistojen sijoitukset ovat erittäin suosittuja, mutta ne voivat olla harhaanjohtavia tietyillä tavoilla. Tästä syystä sinun ei pitäisi luottaa näihin sijoituksiin ja vinkkejä parhaan yliopiston löytämiseen.

Etelä -Carolinan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

2.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.4

Mikä on 2.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2,4 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Colemanin teknisen peruskirjan lukio 2016-17 rankingit | (San Diego,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Coleman Tech Charter High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Chicagon taideakatemian korkeakoulun pääsyvaatimukset

15 vaikeinta SAT-matematiikkakysymystä

Haluatko harjoitella todella vaikeilla SAT-matemaattisilla ongelmilla saadaksesi täydelliset matemaattiset pisteet? Tässä on 15 vaikeinta kysymystä, jotka olemme nähneet - jos uskallat.

5 parasta ACT -sovellusta (ja kuinka käyttää niitä valmistelussa)

Etsitkö ACT -valmistelusovelluksia, joiden avulla voit opiskella? Tutustu luetteloon 4 parhaasta vaihtoehdostamme ja vinkkejä niiden tehokkaaseen käyttöön valmistautumaan testiin.

2016-17 Akateeminen opas | Vista Murrietan lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Vista Murrieta High Schoolista Murrietassa, Kaliforniassa.

Täydellinen luettelo: Korkeakoulut Utahissa + Rankings / Stats (2016)

Hakeudutko Utahin korkeakouluihin? Meillä on täydellinen luettelo Utahin parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää minne mennä.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Stewart's Calculus 8. painos, osa 1.1 Kysymys 1

Jos f (x) = x + sqrt (2-x) ja g (u) = sqrt (g-u), onko totta, että f = g? Opi vastaamaan tähän kysymykseen Stewartin laskelmasta ratkaisuoppaamme avulla.

Täydellinen opas: Villanova SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Canyonin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Canyon High Schoolista Canyon Country, CA.

Ultimate SAT Math Prep Guide: Vinkkejä, kaavoja ja harjoittelua

Tämä täydellinen opas SAT-matematiikkaan sisältää kaikki suuren kuvan strategiat, kaavat, harjoitusongelmat ja viime hetken vinkit, joita tarvitset testin ässään.

Mikä on Pell-apurahan määrä? Mikä on suurin palkinto?

Mikä on keskimääräinen ja suurin Pell Grant -summa, jonka saat? Täältä voit oppia, kuinka paljon Pell-apuraha voi auttaa sinua maksamaan yliopistosta.

Penn State Erie, Behrend Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo NCAA Division 2 Collegesista (uusin)

Mitkä ovat kaikki maan II -luokan koulut? Täältä löydät täydellisen luettelon NCAA D2 -oppilaitoksista osavaltion mukaan.

Mikä on CSET? Rekisteröityminen, harjoittelu ja tulokset

Valmistaudutko CSET -testiin? Tutustu täydelliseen oppaaseemme saadaksesi tietoa kaikesta rekisteröinnistä tuloksiin.

Texasin yliopisto, Permin altaan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

Jokainen AP Yhdysvaltain historian käytännön tentti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Etsitkö AP US History -harjoitustestit? Meillä on täydellinen kokoelma vinkkejä niiden tehokkaaseen käyttöön tentin valmistelussa.

Saint Mary's College of California pääsyvaatimukset

5 vinkkiä erinomaisen UCF-sovelluksen esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, kuinka vastata UCF: n esseekehotteeseen? Tutustu asiantuntijavinkkeihimme tähtitieteellisen yliopiston Keski-Floridan sovelluksen kirjoittamiseen.