Miten SAT -esseen pituus vaikuttaa pisteeseesi?

feature_howlong

Totta vai tarua : Koska esseen pituutta ei mainita SAT -esseen arviointirubriikissa, ei ole väliä kuinka paljon kirjoitat esseeesi.

miten tehdä ruskea elintarvikeväri

Vastaus : Totta ... mutta myös väärää. Lue selitys siitä, miksi ja miten SAT -esseesi pituus voi vaikuttaa pisteeseesi.

ominaisuuskuvaluotto: Kuinka kauan mennessä Martin Abegglen , käytetty alla CC BY-SA 2.0 /Rajattu ja muokattu alkuperäisestä.Päivitys: SAT -esseen loppu

Kollegion hallitus ilmoitti asiasta tammikuussa 2021 kesäkuun 2021 jälkeen se ei enää tarjoa SAT: n essee -osaa (paitsi kouluille, jotka osallistuvat koulupäivän testaukseen). Vaikka useimmat oppilaitokset olivat jo siirtyneet tekemään SAT -esseetuloksista valinnaisia, tämä kollegion lautakunnan siirto johtaa todennäköisesti siihen, että useimmat koulut tekevät muutoksia korkeakouluhakemuksiin, kuten eivät katso SAT -esseiden pisteitä ollenkaan ja ACT tai mahdollisesti vaativat lisää kirjoitusnäytteitä sijoittamiseen.

Lue lisää siitä, mitä SAT -esseen loppu tarkoittaa korkeakoulusovelluksillesi ja mitä tehdä, jos olet rekisteröitynyt Essay -testiin etkä halua enää suorittaa sitä tämän artikkelin avulla.

Miksi esseen pituudella on väliä?

Miksi luulet, että esseen pituudella on edes väliä? Kuten sanoin johdannossa, ei ole niin, että SAT -esseen rubriikissa mainitaan esseen pituus lainkaan.

No, on ainakin yksi hyvä syy ajatella tätä: esseen pituus korreloi positiivisesti esseen pisteet .

Siitä lähtien, kun essee lisättiin SAT: ään, nykyinen MIT -tutkimusyhteistyökumppani (ja MIT: n perustutkinto -ohjelman entinen johtaja) Les Perelman on puhunut siitä, mitä pidempi essee on, sitä todennäköisempää on saada korkeammat pisteet. tämän perusteella New York Timesin artikkeli 2005 Michael Winerip, Perelman analysoi 54 SAT-hyväksytyn otosesseen pituutta ja pisteitä ja löysi lähes 90%: n korrelaation. Lyhyimmät esseet (noin 100 sanaa) saivat alhaisimman mahdollisen pistemäärän, 1 (tai yhdistetty pisteet 2/12), kun taas pisimmät esseet (noin 400 sanaa) saivat korkeimman pistemäärän, 6 (tai yhdistetyn pistemäärän) 12/12) . Näiden havaintojen perusteella CollegeBoardin edustajat ilmoittivat julkaisevansa lyhyempiä esimerkkejä paremmista pisteistä.

Tämä kiista puhkesi ensimmäisen kerran vuoden 2005 alussa, heti uuden SAT -esseen esittelyn jälkeen. Nähdäkseni, onko tapahtunut muutoksia sen jälkeen, tein oman analyysini kirjan esseistä CollegeBoardin esseen pisteytysopas jotka kaikki on kirjoitettu vastauksena näytekehotukseen. Katsokaa mitä löysin:

body_satwriting_wordcount

Bonuskaavion lukukäytäntö sinulle tässä artikkelissa esseistä. Ole hyvä.

kenen kanssa kirjastot tulevat toimeen

Kuten näet, esseen pituutena (mitattu sanamäärällä yllä olevassa kaaviossa) kasvaa, myös pisteet kasvavat .

Se, että pidemmillä esseillä on yleensä paremmat pisteet, ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi vain kirjoittaa sana ideologia uudestaan ​​ja uudestaan ​​sivun täyttämiseksi. Syy pidempiin esseisiin saa yleensä parempia pisteitä siitä, että pidempiä esseitä kirjoittavat opiskelijat tukevat enemmän opinnäytetyötään.

Jos tämä on essee -kehote:

'' Onko tärkeää kyseenalaistaa arvovaltaisten ihmisten ideoita ja päätöksiä, ''

ja kaikki mitä kirjoitat on seuraava:

'On tärkeää kyseenalaistaa auktoriteetti, koska joskus auktoriteetti estää sinua tekemästä haluamiasi asioita. Kuin saisi ponin. Haluan ponin. Haluan ponin. Haluan ponin. Haluan ponin. '

kahden sivun saat silti 0. Ehkä 1, jos luokkalainen tuntuu anteliaalta ja luulee, että olet yrittänyt kirjoittaa nopeasti kehotetusta aiheesta. Jos haluat lisätietoja esseiden luokittelun ajatteluprosessista, lue artikkelimme todellisten SAT -essee -luokittelijoiden näkemyksistä.

Samoin, jos yrität vetää yhden esimerkin kirjoittamalla tavallista suuremman ja toistamalla samat tosiasiat ja tiedot uudestaan ​​ja uudestaan, se ei saa automaattisesti korkeampia pisteitä. Itse asiassa voit menettää pisteitä, jos jompikumpi esseesi luokkalaisista ajattelee, että tietojen toistaminen johtaa epäjohdonmukaisuuteen kirjoituksessasi.

Joka tapauksessa, ellei sinulla oleerittäinpieni käsiala, on erittäin vaikeaa kirjoittaa essee, joka esittää opinnäytetyön ja tukee sitä vähintään kahdella esimerkillä alle yhdellä sivulla.

mikä juoni on tarinassa
body_miniaturepony Huono hiuspäivä mennessä Brian Snelson , käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu alkuperäisestä. Vakavasti. Katsokaa sitä kasvoja. Etkö halua ponia?

Joten kuinka pitkä esseesi pitäisi olla?

Esseen pituuden määrittämisessä on monia tekijöitä, mikä vaikeuttaa yleisen pituussuosituksen antamista. Tässä ovat tärkeimmät tekijät SAT -esseesi pituuden suhteen:

  • Sanasto. Usein mitä kehittyneempi sanasto on käytössä, sitä vähemmän sanoja tarvitaan työn suorittamiseen, mikä voi johtaa lyhyempään esseeseen.
  • Käsinkirjoituksen koko. Suuremman käsialan opiskelijat vievät luonnollisesti enemmän tilaa sivulla kuin pienemmällä käsialalla kirjoittavat opiskelijat. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että opiskelijoilla, joilla on suurempi käsiala, on etu; itse asiassa suuremmalla käsialalla kirjoittavat opiskelijat törmäävät yleensä siihen, että he ovat täyttäneet kaksi sivua eivätkä ole lopettaneet sanomista kaikkea, mitä he tarvitsevat tai haluavat sanoa.
  • Kuinka nopeasti osaat kirjoittaa ja ajatella. Jos esseesi suunnitteluun menee kauemmin, saatat päätyä kirjoittamaan lyhyemmän esseen yksinkertaisesti siksi, että sinulla ei ole niin paljon aikaa kirjoittaa. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että esseesi sujuisi huonommin - koska organisoitu essee, jossa on vahvoja esimerkkejä, saa paremman tuloksen kuin epäjärjestetty esitys ilman erityisiä esimerkkejä - mutta se tarkoittaa, että sinulla saattaa olla vähemmän aikaa kirjoittaa ideasi.
  • Kuinka paljon aikaa jätät itsellesi kirjoittamiseen (vs. kuinka paljon aikaa käytät suunnitteluun). Tämä on asia, joka sinun on selvitettävä itse harjoittelun ja tarkkailun avulla. Vuosien varrella olen ymmärtänyt, että voin kirjoittaa melko nopeasti, mikä tarkoittaa, että ei hätää, jos käytän hieman enemmän aikaa esseeni suunnitteluun - pystyn silti täyttämään nämä kaksi sivua. Toisaalta, jos huomaat olevasi hidas kirjoittaja, et ehkä pysty kirjoittamaan tarpeeksi, ellet ole kovin nopea esseesi suunnittelussa.

Yleensä olettaen noin 150 sanaa käsinkirjoitetulla sivulla, sinun on kirjoitettava vähintään puolitoista sivua (1,5 sivua) saadaksesi esseestäsi 3 tai enemmän (tai yhdistetty pistemäärä 6 tai enemmän). Tarvitset vähintään sen verran tilaa sanoaksesi sanomasi ja tukeaksesi sitä selkeästi konkreettisilla esimerkeillä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.