Miten solukalvo toimii?

näkymä-48543_640

Kaikki elävät olennot koostuvat soluista ja kaikilla soluilla on eri osia, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja. Yksi jokaisessa solussa olevista osista on nimeltään solukalvo.

Tässä artikkelissa keskustelemme solukalvon rakenteesta ja toiminnasta, vastaamalla kysymyksiin mitä solukalvo tekee? ja miksi solukalvo on tärkeä?Mitä solukalvo tekee?

Solukalvon tärkein tehtävä on suojata solun sisäpuolta. Solukalvo ympäröi solun (sekä kasvien että eläinten solujen) sytoplasmaa. Ohut, puoliläpäisevä aine solukalvo antaa joidenkin asioiden kulkea soluun pitäen toiset pois. Solukalvo on erittäin tärkeä solun pitämiseksi turvassa.

Koska solukalvolla on puoliläpäisevä rakenne, se antaa myös hiukan muodon solulle. Vaikka solukalvo ei olekaan niin paksu tai kestävä kuin kasvisoluissa oleva soluseinä, se auttaa ja tukee solua.

Solukalvo on myös vastuussa solujen kasvun auttamisesta kahden prosessin kautta, joita kutsutaan endosytoosiksi ja eksosytoosiksi.

Mikä on endosytoosi?

Endosytoosin aikana solun ulkopuolelta tulevat materiaalit tuodaan soluun ja absorboidaan sitten. Endosytoosi auttaa soluja saamaan tarvitsemansa materiaalit.

Endosytoosia on kolme tyyppiä. Sisään pinosytoosi, solut ottavat pieniä määriä solunulkoisia nesteitä auttamaan niitä hydratoitumaan. Sisään reseptorivälitteinen endosytoosi , suuri solunulkoinen molekyyli, kuten proteiini, on sitoutunut solukalvon reseptoriin. Sisään fagosytoosi , solut syövät suuria esineitä, kuten kuolleiden orgaanisten aineiden paloja, ja sulkevat ne suuriksi tyhjiöiksi ja sulavat materiaalin.

6 tieteellisen menetelmän vaihetta

Mikä on eksosytoosi?

Eksosytoosissa solu vapauttaa aineita ympäristöönsä. Eksosytoosin aikana aineita sisältäviä rakkuloita siirretään solukalvoon ja sulautuvat sen kanssa.

Tällä solukalvotoiminnolla on kolme tulosta: kalvon kokonaispinta kasvaa, toksiinit tai jätteet poistuvat ja proteiineista tulee osa plasmakalvoa.

Solukalvon rakenne

Solukalvot koostuvat pääasiassa lipideistä ja proteiineista.

Lipidi on eräänlainen orgaaninen molekyyli, joka löytyy elävistä olennoista. Lipidit ovat öljyisiä tai vahamaisia. Rasvat on valmistettu lipidimolekyyleistä.

Proteiinit ovat suuria, monimutkaisia ​​molekyylejä, joita löytyy elävistä olennoista. Ne koostuvat aminohapoista ja tekevät työtä, joka liittyy kehon kudosten ja elinten rakenteeseen, toimintaan ja säätelyyn.

Solukalvoista löytyy kolmenlaisia ​​lipidejä ja kahdenlaisia ​​proteiineja.

hermosolu-2213009_640

on 18 hyvä teko

Solukalvon lipidit

Solukalvoista löytyy kolmenlaisia ​​lipidejä:

Fosfolipidit ovat solukalvojen pääkomponentti. Ne rivittävät ja muodostavat kaksoiskerroksen, joka on kaikissa solukalvoissa. Kaksikerroksinen fosfolipidimuoto auttaa suojaamaan solua sallimalla vain tiettyjen materiaalien kulkea läpi.

Kolesteroli on lipidi, joka auttaa solukalvoja muuttumasta liian jäykiksi. Kolesteroli toimii vähän kuin lammaskoira - se karjaa fosfolipidejä ja estää niitä kerääntymästä yhteen.

Glykolipidit löytyvät solukalvon pinnalta ja auttavat solua tunnistamaan kehon muut solut.

Solukalvon proteiinit

Solukalvoilla on kahta päätyyppiä proteiineja, joilla on sitten erityisiä toimintoja luokissa.

Perifeeriset proteiinit ovat proteiineja, jotka ovat kiinnittyneet solukalvon ulkopuolelle. Ne ovat mukana solukalvossa vuorovaikutuksen vuoksi muun tyyppisten proteiinien kanssa.

Integroidut kalvoproteiinit kulkevat itse kalvon läpi.

Perifeeristen ja integroitujen kalvoproteiinien luokat

Perifeerisiä ja kiinteitä kalvoproteiineja on neljä eri luokkaa. Sekä perifeerisillä että integraalisilla kalvoproteiineilla on rakenne-, reseptori-, kuljetusmolekyyli ja glykoproteiineja.

Ensinnäkin niitä on rakenteelliset proteiinit , jotka nimensä mukaisesti auttavat antamaan solulle sen rakenteen.

Seuraavaksi niitä on reseptoriproteiinit . Nämä proteiinit auttavat solua kommunikoimaan muiden solujen kanssa (ajattele matkapuhelimen vastaanottoa). He käyttävät hormoneja, välittäjäaineita ja muita asioita puhuakseen muille soluille.

Kuljettaa molekyylejä ovat kuin lautat. Ne auttavat kuljettamaan materiaalia solukalvon läpi.

Lopuksi, glykoproteiinit auttaa myös viestinnässä ja kuljetuksessa.

dna-163710_640

Solukalvotoiminto: Avain takeaways

Solussa on monia osia, kuten kromosomit, ydin, Golgi -laite ja solukalvo.

maine -yliopiston tulokset

Solukalvon rakenne ja tehtävä on toimia solun portinvartijana. Solukalvo antaa solulle muodon ja auttaa pitämään huonon materiaalin poissa samalla kun se kuljettaa hyvää materiaalia sisään.

Kaikissa soluissa on solukalvoja, jotka koostuvat pääasiassa lipideistä ja proteiineista.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Iowan yliopiston pääsyvaatimukset

New Mexico State Universityn pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Simon Rodian jatkokoulu

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Simon Rodian jatkokoulusta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Mansfieldin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

2.0 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.0: lla

Mikä on 2.0 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2.0 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

2016-17 Akateeminen opas | Valencian lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Valencian lukiosta paikassa Placentia, CA.

Santa Fe University of Art and Design Pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Desert Hot Springs High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Desert Hot Springs High Schoolista kohteessa Desert Hot Springs, CA.

RMU: n pääsyvaatimukset

Lafayette Collegen pääsyvaatimukset

Minnesotan yliopisto, Duluthin pääsyvaatimukset

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää CLT-testistä

Mikä on klassinen oppimistesti? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää CLT-tentistä, mukaan lukien milloin ja missä otat sen ja kuinka valmistautua.

Miten SAT -esseen pituus vaikuttaa pisteeseesi?

Kuinka pitkä SAT -esseesi pitäisi olla? Tässä on analyysimme SAT -esseen pituudesta ja siitä, miten se vaikuttaa esseesi pisteisiin.

Kuinka monta tuoppia gallonassa?

Muuntaminen pinttien ja gallonien välillä? Katso oppaastamme kuinka monta pinttiä gallonassa.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Curry Collegen pääsyvaatimukset

Lewisin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka ACT pisteytetään?

Ota selvää, kuinka ACT pisteytetään virallisten pisteytyskaavioiden avulla ja mitä tämä tarkoittaa omalle valmistautumiselle.

Randolph-Macon Collegen pääsyvaatimukset

Ohion yliopiston eteläinen pääsyvaatimukset

Alexander Hamiltonin lukio | 2016-17 Rankings | (Los Angeles,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Alexander Hamilton Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Mikä on CUNY? Mitä CUNY tarkoittaa?

Mitä CUNY tarkoittaa? Opi kaikki New Yorkin kaupunginyliopistosta ja jos se sopii sinulle.

Carroll University pääsyvaatimukset