Kuinka AP -luotto toimii korkeakouluissa

main_apcredit

Riippumatta siitä, onko sinulla jo viisi AP -luokkaa vyösi alla tai jos harkitset vain, otatko AP -luokat ollenkaan, saatat ihmetellä, kuinka AP -opintopisteen saaminen toimii.

Tässä artikkelissa käydään läpi, miten eri oppilaitokset myöntävät AP: lle luottoa ja mitä voit tehdä maksimoidaksesi ansaitsemasi AP -luoton määrän. Tutkimme joitain eri tapoja, joilla oppilaitokset myöntävät AP -luottoa, käyttämällä tiettyjä yliopistoja tapaustutkimuksina.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mahdollisuus 1: AP -kurssit myöntävät luottoa Real College -luokille

Ensimmäinen tapa käyttää AP -opintopisteitäsi on korvata suoraan varsinaiset yliopistotunnit. Tässä tapauksessa sen sijaan, että otat esimerkiksi kemian 101, 4 AP -kemiaa lasketaan alkavalle kurssille. Joten saat luottotunnit luokan ottamisesta - vaikka otit sen takaisin lukiossa! Lisäksi voit ilmoittautua vaikeammalle kurssille heti.

Nähdäksemme, mitä tämä voi näyttää, katsotaanpa paikallista osavaltion koulua, Utahin yliopistoa. He hyväksyvät AP -luottoa monille kursseille.

Tapaustutkimus: Utahin yliopisto

body_uofu

AP -kokeet - usein pisteillä 3 tai enemmän - riittää antamaan sinulle luottotunteja yleissivistävien opintojen tunneille U: ssa ja sijoittaa sinut myös korkeamman tason kursseille.

on monitieteinen opinnot hyvä

Yleisopetuksella Utahin yliopistossa tarkoitetaan kursseja, jotka kuuluvat seuraaviin luokkiin: Kuvataide, Määrällinen järkeily, Tiede, Yhteiskuntatiede, Humanistiset tieteet, Kuvataide tai Amerikan instituutiot.

Jos onnistuit saamaan AP -luokan kullekin näistä yleisistä ed -vaatimuksista, voit ohittaa kunkin. Koska yleisen koulutuksen vaatimukset on suunniteltu täyttämään ensimmäinen vuosi, niiden ohittaminen mahdollistaisi Utahin yliopiston valmistumisen vain kahdessa tai kolmessa vuodessa riippuen siitä, mistä pääaineesta olet. (Tekniikan tutkinto kestää todennäköisesti kauemmin kuin esimerkiksi historiassa.)

Et voinut hakea esimerkiksi AP Englanti -kirjallisuutta ja AP Englanti -kieltä, koska he luopuvat samasta vaatimuksesta, mutta jos lähetät AP English Literature ja AP Calculus AB, täytät kaksi eri vaatimusta.

Vaikka nämä Gen Ed -vaatimukset eivät ole samat kaikissa yliopistoissa, useimmissa yliopistoissa on joitain variaatioita - ainakin ne vaativat kukin humanististen, yhteiskuntatieteellisten, luonnontieteellisten ja matematiikan kurssien. Siksi erilaisten AP -luokkien ottaminen voi olla hyödyllistä, jos aiot suorittaa kenraalisi lukiossa.

Huomaa myös, että U: n U: ssa voit usein saada enemmän luottotuntia 5: lle kuin 3: lle ja 4: lle. Joten jopa yliopistoissa, jotka hyväksyvät 3: t, on edelleen etuja 5: n ansaitsemiseen.

Mahdollisuus 2: AP -kurssit eivät saa luottoa, mutta antavat sinun ohittaa esittelykurssit

Jotkut koulut - etenkin kilpailukykyiset - eivät anna sinulle luottoa AP -luokkiin. Vaikka he käyttävät korkeita pisteitä sijoittaakseen sinut ylemmän tason luokkiin ensimmäisen vuoden aikana, he eivät anna sinulle kunniaa valmistumiselle. Katsomme Dartmouth Collegea nähdäksemme, miltä tämä voi näyttää.

Tapaustutkimus: Dartmouth

body_dartmouth

Yksi tällainen koulu on Dartmouth. Voit todella lukea lausunto heidän AP -luottopolitiikastaan ​​täällä. Yhteenvetona, Dartmouth käyttää AP-luokkia sijoittaakseen opiskelijat ylemmän tason luokkiin, mutta ei luottoa valmistumista varten.

He tarkistivat AP -käytäntöään, koska he haluavat opiskelijoiden hyödyntävän täysimääräisesti Dartmouthin kursseja ja ovat huolissaan siitä, että AP -kurssit eivät ole todellisia korvauksia korkeakoulutason oppitunneille.

Joten miten luotto toimii? Ottaakseni esimerkin, jos saat 5 AP: n Micro Economics -palvelusta , sinut sijoitetaan keskitason tai kehittyneen taloustieteen kurssille heti, mutta et saa mitään hyvitystä AP Micro: sta. Tästä voi silti olla hyötyä, jos olet innostunut hyppäämään ylempiin luokkiin tai haluat mahtua sivuaineeseen tai kaksoisaineeseen.

Voit myös vapautua vieraan kielen vaatimuksesta, jos saat AP -kielitestissä korkeat pisteet. Niin Vaikka AP -kurssit eivät saa luottoa Dartmouthissa, ne ovat silti hyödyllisiä, koska niiden avulla voit ohittaa johdantokurssit.

Mahdollisuus 3: Sekä molempia

Joissakin kouluissa on sekoitus molempia käytäntöjä. Erityisesti jotkut laitokset (esimerkiksi historian tai matematiikan laitos) saattavat hyväksyä AP -hyvityksen oppilaiden sijoittamiseksi luokkiin. Koululla voi kuitenkin olla AP -käytäntö, jota voit käyttää hyväksesi - esimerkiksi Harvardin edistynyt pysyvä ohjelma.

Tapaustutkimus: Harvard

body_harvard

Mitä edistynyt seisominen sitten on? Ajattele sitä hyppäämällä suoraan toisen vuoden kurssille, kun aloitat yliopiston Harvardissa. Voit hakea sitä AP -opintopisteilläsi ja valmistua kuuden tai seitsemän lukukauden aikana kahdeksan sijasta.

Voit myös käyttää AP-opintopisteitäsi päästäksesi korkeamman tason luokkiin tietyillä osastoilla tai päästä eroon vieraan kielen vaatimuksesta, mutta et hae korkeampaa asemaa, jos haluat pysyä kaikki neljä vuotta.

Pitäisikö siis hakea edistynyttä asemaa? Harvardin verkkosivuilla on pitkä keskustelu miksi tai miksi ei opiskelija voi hakea sitä.

Ohio State University keskim

Jotkut opiskelijat saattavat haluta opiskella neljä vuotta Harvardin yliopistossa, joten heidän ei tarvitse päättää opintonsa liian aikaisin. Kokonaiset neljä vuotta antavat sinulle enemmän mahdollisuuksia kokeilla luokkia eri osastoilla. Toiset voivat hyödyntää kehittynyttä asemaa ansaitakseen mestarin neljän vuoden kuluessa.

Lyhyesti sanottuna, jos olet onni mennä Harvardiin, voit päättää haluatko käyttää AP -krediittejäsi valmistuaksesi nopeammin, tai jos haluat mieluummin kestää neljä vuotta perustutkintoa eri etujen tutkimiseksi. Kummassakin tapauksessa voit myös käyttää AP -hyvityksiäsi ohittaaksesi johdon kursseja eri osastoilla.

Pisteidesi lähettäminen

Ennen kuin voit saada AP -luottoa, valmistumisen jälkeen mutta ennen kuin aloitat opiskelun yliopistossa, sinun on lähetettävä virallinen AP -pisteraportti College Boardilta. Vaikka raportoit itse AP-pisteesi korkeakoulusovelluksissasi, voit saada käteistä AP-hyvityksistäsi vain lähettämällä virallisen tulosraportin.

Tämä antaa viralliset tiedot pisteistäsi rekisterinpitäjälle. (Ajattele rekisterinpitäjää oppilaitoksen opastustoimistoksi.) Kun rekisterinpitäjällä on nämä pisteet, hän voi soveltaa niitä edellytyksiin, yleiseen koulutukseen tai muihin osastovaatimuksiin kuten yliopistossasi voi olla.

mitä ovat yin ja yang

Katso viestimme AP -pisteiden lähettämisestä korkeakouluille, jos haluat täydellisemmän oppaan.

Seuraavat vaiheet

body_nextsteps

Jos olet vielä lukiossa ja ihmettelet, miten AP -luotto toimii sinulle, etsi käytäntöjä joistakin parhaista valinnoista ja turvavaihtoehdoista. Aloita College Boardin AP -luottotietokanta , mutta tarkista myös korkeakoulujen verkkosivustot nähdäksesi, mitä he sanovat AP -luotosta.

Tietokannassa pitäisi olla linkki kunkin korkeakoulun yksilölliseen käytäntöön, mutta jos ei, etsi '[College/University] Advanced Placement'.

Tarkastelemalla käytäntöjä voit saada käsityksen siitä, kuinka jo ansaitsemasi AP -hyvitykset muuttuvat yliopistoluottoiksi. Tämä voi myös auttaa sinua valitsemaan AP -luokkia tuleville vuosille.

Huomaa AP -kokeet, jotka näyttävät olevan tunnustettu useimmissa kiinnostavista kouluista. Monissa tapauksissa AP -matematiikan kurssit, erityisesti Calculus BC, voivat luopua matemaattisista vaatimuksista tai saada sinut korkeamman tason matematiikkaan. AP -kielikurssit hyväksytään usein myös keinona luopua vieraan kielen vaatimuksesta.

Myös huomaa kuinka korkea läpäisypisteesi on oltava (esimerkiksi U: ssa U, 3 oli hieno monille luokille, mutta Harvard hyväksyy vain 5s). Jos useimmat koulusi vaativat 5 -lukuja saadakseen luottoa, sinun on opittava erittäin ahkerasti!

Myös katso ja katso, jos jokin AP -luokka, jota ajattelet, ei tunnisteta millään tavalla. Joskus voi olla vaikeampaa saada luottoa kursseille, kuten ihmisen maantiede tai taidehistoria. Tämä ei tarkoita sitä, ettet ota niitä. Se tarkoittaa sitä sinun pitäisi ottaa ne vain, jos olet todella kiinnostunut aiheesta ja saisi paljon pois luokalta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Havaijin yliopisto Manoan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

SUNY Maritime College pääsyvaatimukset

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Pittsburgin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Comptonin lukio | 2016-17 rankingit | (Compton,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Comptonin lukiosta Comptonissa, Kaliforniassa.

Mikä on Emory Pre-College -ohjelma? Pitäisikö hakea?

Harkitsetko Emory Pre-College -ohjelmaa? Tutustu tähän oppaaseen saadaksesi selityksen siitä, mistä on kyse ja miten pääset mukaan tähän kilpailukykyiseen ohjelmaan.

Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

Kysymyksiä SAT 2 -historian historiasta? Selitämme, mitä aiheita se kattaa, mistä löydät harjoitustestit ja parhaat valmisteluvinkit.

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

ACT-majoituksen saaminen: Täydellinen opas

Mihin ACT-majoituksiin olet oikeutettu ja miten haet niitä? Lue lisätietoja yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Bentley University ACT -pisteet ja GPA

17 upeaa laatikkopunostyyliä ja niiden hoito

Mitä ovat laatikko punokset? Ovatko ne pitkiä vai lyhyitä? Paksu vai ohut? Mitä laatikkopunostyylejä voit luoda? Opi kaikki tästä ainutlaatuisesta kampauksesta!

Oceanside-lukio | 2016-17 rankingit | (Oceanside,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oceanside High Schoolista Oceanside, CA.

Montanan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Lynnin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Thurgood Marshallin lukio | 2016-17 Rankings | (San Francisco,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Thurgood Marshall High Schoolista San Franciscossa, Kaliforniassa.

Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

Lue tämä oppiaksesi kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet. Opi 5 tärkeää strategiaa yhdistettyjen pisteiden parantamiseksi.

Pitäisikö sinun arvata SAT? 6 arvailustrategiaa

Mietitkö, 'pitäisikö minun arvata SAT: sta'? Lyhyt vastaus: kyllä! Jaamme tarkalleen kuinka arvata tehokkaasti ja netto lisäpisteitä testistä.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy Leagueen, Harvardin alumni

Tässä täydellisessä oppaassa Harvardin alumni selittää avaimet päästäkseen Harvardiin, Stanfordiin, MIT: hen, Yalen ja muihin Ivy League -kouluihin. Saatat huomata, että sinun on muutettava sovellusstrategiaasi kokonaan.

Gustavus Adolphus Collegen pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Syracuse -yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen Crash Course romanttiseen runouteen

Etsitkö selkeää romantiikan määritelmää? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää romanttisesta runoudesta ja romantiikan aikakaudesta.

Draken yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on järkevä luku? Määritelmä ja esimerkit

Mikä on järkevä luku? Opi tämän termin määritelmä ja tutustu järkeviin numeroesimerkkeihin, joiden avulla voit ymmärtää, mitä ne ovat ja miten ne eroavat irrationaalisista numeroista.

Colgaten yliopiston ACT -tulokset ja GPA