Kuinka AP -luotto toimii korkeakouluissa

main_apcredit

Riippumatta siitä, onko sinulla jo viisi AP -luokkaa vyösi alla tai jos harkitset vain, otatko AP -luokat ollenkaan, saatat ihmetellä, kuinka AP -opintopisteen saaminen toimii.

Tässä artikkelissa käydään läpi, miten eri oppilaitokset myöntävät AP: lle luottoa ja mitä voit tehdä maksimoidaksesi ansaitsemasi AP -luoton määrän. Tutkimme joitain eri tapoja, joilla oppilaitokset myöntävät AP -luottoa, käyttämällä tiettyjä yliopistoja tapaustutkimuksina.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mahdollisuus 1: AP -kurssit myöntävät luottoa Real College -luokille

Ensimmäinen tapa käyttää AP -opintopisteitäsi on korvata suoraan varsinaiset yliopistotunnit. Tässä tapauksessa sen sijaan, että otat esimerkiksi kemian 101, 4 AP -kemiaa lasketaan alkavalle kurssille. Joten saat luottotunnit luokan ottamisesta - vaikka otit sen takaisin lukiossa! Lisäksi voit ilmoittautua vaikeammalle kurssille heti.

Nähdäksemme, mitä tämä voi näyttää, katsotaanpa paikallista osavaltion koulua, Utahin yliopistoa. He hyväksyvät AP -luottoa monille kursseille.

Tapaustutkimus: Utahin yliopisto

body_uofu

AP -kokeet - usein pisteillä 3 tai enemmän - riittää antamaan sinulle luottotunteja yleissivistävien opintojen tunneille U: ssa ja sijoittaa sinut myös korkeamman tason kursseille.

on monitieteinen opinnot hyvä

Yleisopetuksella Utahin yliopistossa tarkoitetaan kursseja, jotka kuuluvat seuraaviin luokkiin: Kuvataide, Määrällinen järkeily, Tiede, Yhteiskuntatiede, Humanistiset tieteet, Kuvataide tai Amerikan instituutiot.

Jos onnistuit saamaan AP -luokan kullekin näistä yleisistä ed -vaatimuksista, voit ohittaa kunkin. Koska yleisen koulutuksen vaatimukset on suunniteltu täyttämään ensimmäinen vuosi, niiden ohittaminen mahdollistaisi Utahin yliopiston valmistumisen vain kahdessa tai kolmessa vuodessa riippuen siitä, mistä pääaineesta olet. (Tekniikan tutkinto kestää todennäköisesti kauemmin kuin esimerkiksi historiassa.)

Et voinut hakea esimerkiksi AP Englanti -kirjallisuutta ja AP Englanti -kieltä, koska he luopuvat samasta vaatimuksesta, mutta jos lähetät AP English Literature ja AP Calculus AB, täytät kaksi eri vaatimusta.

Vaikka nämä Gen Ed -vaatimukset eivät ole samat kaikissa yliopistoissa, useimmissa yliopistoissa on joitain variaatioita - ainakin ne vaativat kukin humanististen, yhteiskuntatieteellisten, luonnontieteellisten ja matematiikan kurssien. Siksi erilaisten AP -luokkien ottaminen voi olla hyödyllistä, jos aiot suorittaa kenraalisi lukiossa.

Huomaa myös, että U: n U: ssa voit usein saada enemmän luottotuntia 5: lle kuin 3: lle ja 4: lle. Joten jopa yliopistoissa, jotka hyväksyvät 3: t, on edelleen etuja 5: n ansaitsemiseen.

Mahdollisuus 2: AP -kurssit eivät saa luottoa, mutta antavat sinun ohittaa esittelykurssit

Jotkut koulut - etenkin kilpailukykyiset - eivät anna sinulle luottoa AP -luokkiin. Vaikka he käyttävät korkeita pisteitä sijoittaakseen sinut ylemmän tason luokkiin ensimmäisen vuoden aikana, he eivät anna sinulle kunniaa valmistumiselle. Katsomme Dartmouth Collegea nähdäksemme, miltä tämä voi näyttää.

Tapaustutkimus: Dartmouth

body_dartmouth

Yksi tällainen koulu on Dartmouth. Voit todella lukea lausunto heidän AP -luottopolitiikastaan ​​täällä. Yhteenvetona, Dartmouth käyttää AP-luokkia sijoittaakseen opiskelijat ylemmän tason luokkiin, mutta ei luottoa valmistumista varten.

He tarkistivat AP -käytäntöään, koska he haluavat opiskelijoiden hyödyntävän täysimääräisesti Dartmouthin kursseja ja ovat huolissaan siitä, että AP -kurssit eivät ole todellisia korvauksia korkeakoulutason oppitunneille.

Joten miten luotto toimii? Ottaakseni esimerkin, jos saat 5 AP: n Micro Economics -palvelusta , sinut sijoitetaan keskitason tai kehittyneen taloustieteen kurssille heti, mutta et saa mitään hyvitystä AP Micro: sta. Tästä voi silti olla hyötyä, jos olet innostunut hyppäämään ylempiin luokkiin tai haluat mahtua sivuaineeseen tai kaksoisaineeseen.

Voit myös vapautua vieraan kielen vaatimuksesta, jos saat AP -kielitestissä korkeat pisteet. Niin Vaikka AP -kurssit eivät saa luottoa Dartmouthissa, ne ovat silti hyödyllisiä, koska niiden avulla voit ohittaa johdantokurssit.

Mahdollisuus 3: Sekä molempia

Joissakin kouluissa on sekoitus molempia käytäntöjä. Erityisesti jotkut laitokset (esimerkiksi historian tai matematiikan laitos) saattavat hyväksyä AP -hyvityksen oppilaiden sijoittamiseksi luokkiin. Koululla voi kuitenkin olla AP -käytäntö, jota voit käyttää hyväksesi - esimerkiksi Harvardin edistynyt pysyvä ohjelma.

Tapaustutkimus: Harvard

body_harvard

Mitä edistynyt seisominen sitten on? Ajattele sitä hyppäämällä suoraan toisen vuoden kurssille, kun aloitat yliopiston Harvardissa. Voit hakea sitä AP -opintopisteilläsi ja valmistua kuuden tai seitsemän lukukauden aikana kahdeksan sijasta.

Voit myös käyttää AP-opintopisteitäsi päästäksesi korkeamman tason luokkiin tietyillä osastoilla tai päästä eroon vieraan kielen vaatimuksesta, mutta et hae korkeampaa asemaa, jos haluat pysyä kaikki neljä vuotta.

Pitäisikö siis hakea edistynyttä asemaa? Harvardin verkkosivuilla on pitkä keskustelu miksi tai miksi ei opiskelija voi hakea sitä.

Ohio State University keskim

Jotkut opiskelijat saattavat haluta opiskella neljä vuotta Harvardin yliopistossa, joten heidän ei tarvitse päättää opintonsa liian aikaisin. Kokonaiset neljä vuotta antavat sinulle enemmän mahdollisuuksia kokeilla luokkia eri osastoilla. Toiset voivat hyödyntää kehittynyttä asemaa ansaitakseen mestarin neljän vuoden kuluessa.

Lyhyesti sanottuna, jos olet onni mennä Harvardiin, voit päättää haluatko käyttää AP -krediittejäsi valmistuaksesi nopeammin, tai jos haluat mieluummin kestää neljä vuotta perustutkintoa eri etujen tutkimiseksi. Kummassakin tapauksessa voit myös käyttää AP -hyvityksiäsi ohittaaksesi johdon kursseja eri osastoilla.

Pisteidesi lähettäminen

Ennen kuin voit saada AP -luottoa, valmistumisen jälkeen mutta ennen kuin aloitat opiskelun yliopistossa, sinun on lähetettävä virallinen AP -pisteraportti College Boardilta. Vaikka raportoit itse AP-pisteesi korkeakoulusovelluksissasi, voit saada käteistä AP-hyvityksistäsi vain lähettämällä virallisen tulosraportin.

Tämä antaa viralliset tiedot pisteistäsi rekisterinpitäjälle. (Ajattele rekisterinpitäjää oppilaitoksen opastustoimistoksi.) Kun rekisterinpitäjällä on nämä pisteet, hän voi soveltaa niitä edellytyksiin, yleiseen koulutukseen tai muihin osastovaatimuksiin kuten yliopistossasi voi olla.

mitä ovat yin ja yang

Katso viestimme AP -pisteiden lähettämisestä korkeakouluille, jos haluat täydellisemmän oppaan.

Seuraavat vaiheet

body_nextsteps

Jos olet vielä lukiossa ja ihmettelet, miten AP -luotto toimii sinulle, etsi käytäntöjä joistakin parhaista valinnoista ja turvavaihtoehdoista. Aloita College Boardin AP -luottotietokanta , mutta tarkista myös korkeakoulujen verkkosivustot nähdäksesi, mitä he sanovat AP -luotosta.

Tietokannassa pitäisi olla linkki kunkin korkeakoulun yksilölliseen käytäntöön, mutta jos ei, etsi '[College/University] Advanced Placement'.

Tarkastelemalla käytäntöjä voit saada käsityksen siitä, kuinka jo ansaitsemasi AP -hyvitykset muuttuvat yliopistoluottoiksi. Tämä voi myös auttaa sinua valitsemaan AP -luokkia tuleville vuosille.

Huomaa AP -kokeet, jotka näyttävät olevan tunnustettu useimmissa kiinnostavista kouluista. Monissa tapauksissa AP -matematiikan kurssit, erityisesti Calculus BC, voivat luopua matemaattisista vaatimuksista tai saada sinut korkeamman tason matematiikkaan. AP -kielikurssit hyväksytään usein myös keinona luopua vieraan kielen vaatimuksesta.

Myös huomaa kuinka korkea läpäisypisteesi on oltava (esimerkiksi U: ssa U, 3 oli hieno monille luokille, mutta Harvard hyväksyy vain 5s). Jos useimmat koulusi vaativat 5 -lukuja saadakseen luottoa, sinun on opittava erittäin ahkerasti!

Myös katso ja katso, jos jokin AP -luokka, jota ajattelet, ei tunnisteta millään tavalla. Joskus voi olla vaikeampaa saada luottoa kursseille, kuten ihmisen maantiede tai taidehistoria. Tämä ei tarkoita sitä, ettet ota niitä. Se tarkoittaa sitä sinun pitäisi ottaa ne vain, jos olet todella kiinnostunut aiheesta ja saisi paljon pois luokalta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.