Kuinka lasket GPA: si? Vaiheittaiset ohjeet

Kuinka tarkalleen otat asiakirjan, joka on yhtä monimutkainen kuin transkriptisi, ja kutistat sen yhteen numeroon? Jos mietit, miten voit käyttää lukion viimeisiä arvosanoja GPA: n määrittämiseen, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tämä laskelma tehdään vaihe vaiheelta. Mutta ensin, mikä tarkalleen on GPA?

Mikä on GPA?

Todennäköisesti lukiosi luokissa lopulliset arvosanasi myönnetään joko nimellä kirjaimet (A-, B+jne.) Tai prosenttia (92%, 85%jne. 100%: sta).GPA tai arvosanan keskiarvo muuntaa nämä kirjaimet tai prosentit numeroiksi ja keskiarvot sitten yhteen. Koska se koostuu kaikista arvosanoistasi, GPA on yksi tärkeimmistä tekijöistä yliopistoon pääsyssä. Se on hyvä osoitus älykkyydestäsi, työetiikastasi, sinnikkyydestäsi ja halusta työntää itseäsi.

GPA: t ovat hyödyllisiä korkeakouluille, jotta he voivat helposti verrata sinua muihin koulusi valmistuneisiin opiskelijoihin ja kaikkiin muihin hakijoihin. Mutta miksi?

Kuvittele, että olet pääsypäällikkö, jonka on tarkasteltava tuhansia korkeakouluhakemuksia. Haluaisitko mieluummin käydä läpi kunkin transkription erikseen, laskea yhteen kaikki As ja kaikki B: t ja verrata sitä seuraavaan henkilöön ja niin edelleen? Vai haluatko mieluummin helpon yhteenvetonumeron, jota voitaisiin käyttää nopeaan vertailuun kaikkialla?

GPA on se nopea yhteenvetonumero.

Käännä transkriptisi vaikeasti syötävät ainekset GPA: n herkullisemmaksi. Luultavasti ei kuitenkaan avotulella.

Painotetun ja painottamattoman GPA: n välinen ero

GPA: ita on kahta päätyyppiä: painotettu ja painottamaton.

An painottamaton GPA on silloin, kun koulu käyttää asteikkoa, joka vaihtelee välillä 0,0 - 4,0 ja toimii ei ottaa huomioon luokkien vaikeustaso.

kuinka löydät lukion transkription

Sitä vastoin a painotettu GPA on silloin, kun koulu käyttää asteikkoa, joka vaihtelee 0,0: stä aina 5,0: een (tai joskus 6,0: een) ja tekee ota huomioon luokan vaikeus. Tässä mallissa koulu antaa korkeammat numeeriset arvot arvosanoille, jotka on ansaittu arvosanoin, AP- ja/tai IB -luokissa.

Tässä on esimerkki, joka auttaa selventämään erot täällä. Oletetaan, että Jeremy saa A: n standarditason US History -luokassa, kun taas Lakshmi saa A: n AP USA: n historiassa. Painotamattomassa GPA -mallissa molempia As käsitellään samalla tavalla, ja jokainen kääntää 4.0: ksi .

Mutta painotetussa GPA -mallissa Jeremyn A muuttuisi 4,0: ksi ja Lakshmin A muuttaisi muuntaa 5.0: ksi osoittaaksesi, että hänen luokkansa vaati paljon enemmän vaivaa ässään .

Näetkö eron?

Ennen kuin jatkamme, on tärkeää ymmärtää, että tämä artikkeli keskittyy pääasiassa selittämiseen ja laskemiseen painottamaton GPA: t. (Lisätietoja painotetuista GPA -sopimuksista on toisessa oppaassamme.)

Toki, voit noutaa ne, mutta eikö ole hyödyllistä tietää, kuinka paljon kukin painaa?

Kuinka lasket painottamattoman GPA: si?

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä arvosanapisteen keskiarvon laskemiseksi, on muuntaa kaikki lukion tähänastiset lopulliset arvosanat oikeaan desimaaliin.

Tässä on vakiomuotoinen punnitsematon asteikko tätä varten:

Kirjainluokka Prosenttiosuus GPA
A + 97-100 4.0
TO 93-96 4.0
TO- 90-92 3.7
B + 87-89 3.3
B 83-86 3.0
B- 80-82 2.7
C + 77-79 2.3
C 73-76 2.0
C- 70-72 1.7
D+ 67-69 1.3
D 65-66 1.0
F Alle 65 0,0

Seuraava, suorita seuraava laskutoimitus :

pääsenkö mit
  • Lisää kaikki muunnetut desimaaliluvut yhteen - tämä on summasi
  • Laske oppituntien määrä
  • Jaa summa luokkien lukumäärällä ja sinulla on painottamaton GPA

Seuraavassa osassa käymme läpi esimerkkilaskennan painottamattomasta GPA: sta.

Vaiheittainen esimerkki painottamattomasta GPA-laskelmasta

Näytän esimerkin painottamattoman GPA: n laskemisesta, jotta näet, miltä tämä näyttää käytännössä. (Jos haluat nähdä, kuinka painotettu GPA lasketaan, tutustu toiseen artikkelimme.) Käytämme CIA: n incognito -operaattorin John Doen transkriptioesimerkkiä.

Huomaa, että tässä esimerkissä oletamme, että kaikki luokat ovat yhtä arvokkaita opintopisteitä (toisin sanoen voit jättää huomiotta alla olevan transkription hyvitysarakkeen).

Vaihe 1: Muunna arvosanat desimaaleiksi

Oppiaksesi laskemaan GPA, muutetaan ensin Johanneksen kirjearvot numeroiksi:

9-luokka 10. luokka 11. luokka 12. luokka
3.0 4.0 4.0 3.0
4.0 3.0 2.7 3.0
3.3 3.7 3.7 4.0
3.7 4.0 3.0 3.0
3.0 4.0 3.3 3.0
3.3 3.3 4.0 3.7
4.0 4.0 4.0
3.7 4.0 3.0
3.0 2.7
4.0 3.0

Lasketaan myös kuinka monta luokkaa hän otti jokainen näistä kouluvuosista:

9-luokka 10. luokka 11. luokka 12. luokka
10 luokkaa 10 luokkaa 8 luokkaa 6 luokkaa

Vaihe 2: Laske yksittäisen vuoden GPA: t

Saadaksemme jokaisen yksittäisen vuoden GPA: n, meidän tarvitsee vain tehdä jaa summa luokkien lukumäärällä . Jos tämä jako päättyy pitkään desimaaliin, pyöristä se lähimpään sadasosaan:

9-luokka 10. luokka 11. luokka 12. luokka
35/10 = 3.50 35,7 / 10 = 3.57 27,7 / 8 = 3.46 19,7 / 6 = 3.28

Vaihe 3: Laske kumulatiivinen lukion GPA

Saadaksesi kumulatiivisen GPA: n Johnin koko lukio -uralle, yksinkertaisesti laske yhteen kaikkien vuosien summat ja jaa oppituntien lukumäärällä kaikkien näiden vuosien aikana:

35 + 35,7 + 27,7 + 19,7 = 118.1 (kaikkien lopullisten arvosanojen summa)

historian hl -lehti 3

10 + 10 + 8 + 6 = 3. 4 (oppitunteja yhteensä)

118,1 / 34 = 3.47 (GPA)

Joten hänen GPA koko lukiossa on 3,47.

Pro-tyyppi: Kumulatiivinen GPA on ei keskimäärin joka vuosi, koska vuosittain pidettävien luokkien lukumäärä on erilainen.

Vaihe 4: Laske korkeakouluille toimitettu GPA (valinnainen)

Lopuksi, jos haluaisimme selvittää GPA: n, jonka John lähettäisi yliopisto -hakemuksiinsa, tekisimme saman prosessin, mutta jätämme lukuvuoden pois. Koska hakemukset julkaistaan ​​12. luokan alussa, nämä lopulliset arvosanat eivät pääse sovelluksen GPA: hon:

35 + 35,7 + 27,7 = 98,4 (yhdeksännen ja yhdeksännen luokan lopullisten arvosanojen summa)

10 + 10 + 8 = 28 (luokkien lukumäärä 9. -11. luokalla)

98,4 / 28 = 3.51 (college -sovellus GPA)

Kuten näet, Johnin college -sovellus GPA olisi 3.51 .

Hienosti tehty, John!

Mitä jos luokkani ansaitsevat erilaisia ​​luottoja?

Yllä olevassa esimerkissä laskimme Johnin GPA: n olettaen, että jokainen otto oli saman määrän krediittejä. Jos tämä ei koske sinua, sinun on lisättävä lisävaihe.

Jos haluat laskea GPA -luokkasi, kun luokkasi ovat eri opintopisteiden arvoisia, sinun on kerrottava arvosanasi kullekin luokalle sen opintopisteiden lukumäärällä ja laskettava ne yhteen (sen sijaan, että laskisit kaikki arvosanasi yhteen) ja jaa se summa kokonaismäärällä luottoa ottamasi (eikä vain oppituntien kokonaismäärää).

Nopea esimerkki, katsotaanpa vielä kerran Johnin juniorivuoden arvosanoja, tällä kertaa kunkin oppitunnin arvosta.

Parhaat kahden hengen korttipelit
GPA Laajuus Laatupisteet
4.0 1 4.0
2.7 1 2.7
3.7 1 3.7
3.0 1 3.0
3.3 1 3.3
4.0 1 4.0
4.0 0.5 2.0
3.0 0.5 1.5

Tässä voimme nähdä, että kaksi viimeistä luokkaa, jotka John otti, olivat kumpikin vain puolen luoton arvoisia. Taulukon kolmannessa sarakkeessa '' Laatupisteet '' näkyy Johanneksen GPA -tuote jokaisessa luokassa ja sen opintopistemäärän arvo.

Jos haluat löytää Johnin GPA: n (perustuu vain näihin kahdeksaan luokkaan), sinun tarvitsee vain laskea yhteen laatupisteiden määrä ja jakaa ne Johnin saamien hyvitysten määrällä:

GPA = (4,0 + 2,7 + 3,7 + 3,0 + 3,3 + 4,0 + 2,0 + 1,5) / (1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 0,5 + 0,5)

GPA = 24,2/7 = 3.46 .

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA