Kotitehtävien tekeminen: 15 asiantuntijan vinkkiä ja temppua

ominaisuus-kotitehtävät-stressi-pureva kynä

Kaikki kamppailevat joskus läksyjen kanssa, mutta jos kotitehtävien tekemisestä on tullut sinulle krooninen ongelma, saatat tarvita hieman lisäapua. Siksi olemme kirjoittaneet tämän artikkelin kaikesta kotitehtävien tekemisestä. Kun olet lukenut sen, tiedät kuinka tehdä läksyjä (ja sinulla on paljon uusia tapoja motivoida itseäsi tekemään läksyjä)!

Olemme jakaneet tämän artikkelin muutamaan suureen osaan. Tulet löytämään: • Diagnostiikkatesti, joka auttaa sinua selvittämään, miksi kamppailet kotitehtävien kanssa
 • Keskustelu opiskelijoiden kohtaamista neljästä suurimmasta kotitehtäväongelmasta sekä asiantuntijavinkit niiden ratkaisemiseen
 • Bonusosio, jossa on vinkkejä kotitehtävien nopeaan tekemiseen

Tämän artikkelin loppuun mennessä olet valmis hoitamaan kaikki kotitehtävät, jotka opettajasi heittävät sinulle .

Aloitetaan siis!

runokoko-oppikirjat-punainen

Kotitehtävien tekeminen: Selvitä kamppailusi

Joskus tuntuu siltä kaikki seisoo välilläsi ja tekee kotitehtäväsi. Mutta totuus on, useimmilla ihmisillä on vain yksi tai kaksi suurta estettä, jotka estävät heitä saamasta läksyjään hyvin ja ajallaan.

Paras tapa selvittää, miten saada motivaatiota tehdä kotitehtäviä, alkaa määrittää ongelmat, jotka vaikuttavat kykyysi saada tehtävät valmiiksi. Siksi olemme kehittäneet lyhyen testin, jonka avulla voit tunnistaa alueet, joilla sinulla on vaikeuksia.

Vastaa alla olevaan tietokilpailuun ja tallenna vastauksesi puhelimeesi tai paperiromulle. Muista, että vääriä vastauksia ei ole!

1. Sinulle on juuri annettu essee englanninkielisellä kurssillasi, joka on määrä suorittaa viikon lopussa. Mikä on ensimmäinen asia, jonka teet?

A. Pidä se mielessä, vaikka aloitat sen vasta sitä päivää edeltävänä päivänä

B. Avaa suunnittelija. Sinun on selvitettävä, milloin kirjoitat paperisi, koska sinulla on bändikäytäntö, puheturnaus ja pikkusiskosi tanssiesitys tällä viikolla.

C. Huuda ääneen. Toinen essee? Tuskin sait itsesi kirjoittamaan viimeisen!

Aloita ajatteleminen essee -aiheestasi, joka saa sinut miettimään taideprojektiasi, joka on määrä suorittaa samana päivänä, mikä muistuttaa sinua siitä, että suosikkitaiteilijasi on saattanut juuri lähettää Instagramiin ... juuri nyt.

2. Äitisi pyysi sinua hakemaan huoneesi ennen kuin hän tulee töistä kotiin. Tulit juuri koulusta kotiin. Päätät hoitaa askareesi:

V. Viisi minuuttia ennen kuin äitisi astuu ulko -oven läpi. Niin kauan kuin se tehdään, ketä kiinnostaa, kun aloitat?

B. Heti kun tulet kotiin vuorostasi paikallisessa ruokakaupassa.

C. Kun olet antanut itsellesi 15 minuutin keskustelun siitä, miten sinun on päästävä töihin.

D. Et saa sitä tehtyä. Kavereidesi tekstien, Netflix -suosikkiohjelmasi katselun ja koirasi kanssa leikkimisen välillä menetit juuri ajantajun!

3. Olet ilmoittautunut pesemään koiria Humane Society -järjestössä auttaaksesi ansaitsemaan rahaa vanhemman luokan matkallesi. Sinä:

A. Näytä kymmenen minuuttia myöhässä. Viivästytit kotoa poistumista viimeiseen minuuttiin ja jäit sitten odottamattomaan liikenteeseen matkalla suojaan.

B. Sinun on soitettava ja peruutettava viime hetkellä. Unohdit, että olit jo suostunut hoitamaan serkkusi ja leipoa cupcakes huomisen leivonnaismyyntiin.

C. Saavuta itse asiassa viisitoista minuuttia aikaisemmin ylimääräisillä harjoilla ja bandanoilla, jotka ostit kaupasta. Olet intohimoinen eläimille, joten autat innolla!

D. Paikalle ajoissa, mutta pese vain kolme koiraa. Et voinut sille mitään: hämmennyit vain siitä, kuinka söpöjä he olivat!

4. Sinulla on tunnin seisokkeja, joten päätät katsoa The Great British Baking Show -sarjan jakson. Sinä:

A. Selaa sosiaalisen median syötteitäsi kaksikymmentä minuuttia ennen kuin aloitat pelaamisen, mikä tarkoittaa, ettet voi lopettaa koko jaksoa. Huh! Halusit todella nähdä, kuka lähetettiin kotiin!

B. Katso viisitoista minuuttia, kunnes muistat, että sinun pitäisi noutaa sisaresi bändikäytännöstä ennen kuin lähdet osa-aikatyöhön. Ei GBBOa sinulle!

C. Päätät yhden jakson ja päätät sitten katsoa toisen, vaikka sinulla on SAT -opiskelu tehtävänä. Se on vain enemmän hauskaa katsella ihmisten tekevän teeleipiä.

D. Aloita jakso, mutta ota siitä vain palasia, koska luet Twitteriä, siivoat reppusi ja syöt välipalaa samanaikaisesti.

5. Opettajasi pyytää sinua jäämään luokan jälkeen, koska olet jättänyt tekemättä kaksi kotitehtävää peräkkäin. Kun hän kysyy sinulta, mikä on vialla, sanot:

A. Suunnittelit tehtävien suorittamista lounaan aikana, mutta aika loppui kesken. Päätit, että on parempi jättää mitään tekemättä kuin lähettää keskeneräinen työ.

B. Halusit todella saada tehtävät valmiiksi, mutta oppituntien, perhevelvollisuuksien ja osa-aikatyön välillä kotitehtäväsi putosivat halki.

C. Sinulla on vaikeuksia psyykkistää itsesi suorittamaan tehtävät. Et vain löydä motivaatiota työskennellä niiden parissa, kun tulet kotiin.

D. Yritit tehdä niitä, mutta sinulla oli vaikeuksia keskittyä. Kun huomasit, ettet ole saanut mitään aikaiseksi, oli jo aika antaa ne.

Kuten aiemmin sanoimme, tähän tietokilpailuun ei ole oikeita tai vääriä vastauksia (vaikka tulokset ovat parempia, jos vastasit mahdollisimman rehellisesti). Vastauksesi jakautuvat seuraavasti:

 • Jos vastauksesi olivat enimmäkseen As, niin suurin taistelu kotitehtävien tekemisessä on viivyttely.
 • Jos vastauksesi olivat enimmäkseen Bs, niin suurin taistelu kotitehtävien tekemisessä on ajanhallinta.
 • Jos vastauksesi olivat enimmäkseen Cs, niin suurin taistelu kotitehtävien tekemisessä on motivaatio.
 • Jos vastauksesi olivat enimmäkseen Ds, niin suurin taistelu kotitehtävien tekemisessä on hajamielinen.

Nyt kun olet tunnistanut miksi sinulla on vaikeuksia tehdä läksyjäsi, voimme auttaa sinua selvittämään Miten korjata se! Vieritä alas löytääksesi ydinongelma -alueesi saadaksesi lisätietoja siitä, miten voit aloittaa sen käsittelemisen.

Ja vielä yksi asia: kamppailet todella läksyjen kanssa, on hyvä lukea kaikki alla olevat osat. Saatat löytää lisävinkkejä, jotka auttavat tekemään kotitehtävistä vähemmän pelottavia.

kehon viivytys-meemi

Kuinka tehdä läksyjä, kun olet viivästynyt

Merriam Webster määrittelee viivyttelyn lykätä tarkoituksella ja tavanomaisesti. Toisin sanoen, viivyttely on sitä, kun päätät tehdä jotain viime hetkellä säännöllisesti. Jos olet koskaan huomannut vetäväsi koko yön, yrittänyt suorittaa tehtävän jaksojen välillä tai ryhtynyt toimittamaan paperia minuuttia ennen määräaikaa, olet kokenut viivytyksen vaikutukset.

Jos olet krooninen viivyttely, olet hyvässä seurassa. Itse asiassa, eräässä tutkimuksessa todettiin, että 70–95% perustutkinto -opiskelijoista viivyttää kotitehtävien tekemistä. Valitettavasti, viivyttely voi vaikuttaa negatiivisesti arvosanoihisi. Tutkijat ovat havainneet, että viivyttely voi alentaa tehtävän arvosanaa jopa viidellä pisteellä ... mikä ei ehkä kuulosta vakavalta, ennen kuin ymmärrät, että se voi tarkoittaa eroa B- ja C+-muotojen välillä.

Viivästyminen voi myös vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi lisäämällä stressitasoa , joka voi johtaa muihin terveysongelmiin kuten unettomuus, heikentynyt immuunijärjestelmä ja jopa sydänsairaudet. Viivästymisen hoitaminen ei voi vain parantaa arvosanojasi, vaan myös parantaa oloa!

Tärkeä asia ymmärtää viivyttelyssä on, että se ei ole seurausta laiskuudesta. Laiskuus määritellään haluttomaksi toimintaan tai ponnisteluun. Toisin sanoen laiskuus tarkoittaa kaikkea tekemättä jättämistä. Mutta a Tämä Psychology Today -artikkeli selittää , viivyttäjät eivät lykkää asioita, koska he eivät halua työskennellä. Sen sijaan viivyttäjät lykkäävät yleensä tehtäviä, joita he eivät halua tehdä, sellaisten tehtävien hyväksi, joita he pitävät joko tärkeämpinä tai hauskempina. Toisin sanoen viivyttäjät haluavat tehdä asioita ... niin kauan kuin se ei ole heidän kotitehtävänsä!

3 Vinkkejä f tai viivyttelyn valloittaminen

Koska kotitehtävien lykkääminen on yleinen ongelma, on monia hyviä taktiikoita viivyttelemiseen. Jatka lukemista kolmesta asiantuntijavinkistämme, joiden avulla saat kotitehtäväsi takaisin raiteilleen hetkessä.

#1: Luo palkintojärjestelmä

Kuten aiemmin mainitsimme, viivytys tapahtuu, kun asetat muut toiminnot etusijalle kotitehtävien tekemisen sijaan. Usein tämä tapahtuu, koska kotitehtävät ... no, ei vain ole nautittavaa. Mutta voit lisätä hauskuutta takaisin prosessiin palkitsemalla itsesi työn tekemisestä.

Tarkoitamme seuraavaa: Oletetaan, että päätät, että joka kerta, kun suoritat läksysi ennen eräpäivää, annat itsellesi pisteen. Jokaisesta viidestä ansaitsemastasi pisteestä voit hemmotella itseäsi suosikkijälkiruokaasi: suklaakuppikakkua! Nyt sinulla on ylimääräinen (herkullinen!) Kannustin motivoida sinua jättämään viivyttely pölyyn.

Jos et pidä cupcakesista, älä huoli. Palkintosi voi olla mikä tahansa, mikä motivoi sinua . Ehkä se on hengailua parhaan ystäväsi kanssa tai ylimääräistä kymmenen minuuttia videopeliä. Niin kauan kuin valitset jotain, jonka vuoksi kotitehtävät kannattaa tehdä, onnistut.

#2: Hanki kotitehtävien vastuukumppani

Jos sinulla on vaikeuksia saada itsesi aloittamaan kotitehtävät etukäteen, voi olla hyvä idea kutsua apua . Etsi ystävä tai luokkatoveri, johon voit luottaa, ja selitä heille, että yrität muuttaa kotitehtäviäsi. Kysy heiltä, ​​olisivatko he valmiita lähettämään sinulle tekstiviestejä varmistaaksesi, että teet läksyt, ja kirjautumaan kanssasi kerran viikossa nähdäksesi, saavutatko viivästymisen vastaiset tavoitteesi.

Tavoitteiden jakaminen voi saada heidät tuntemaan todellisempia ja vastuukumppani voi auttaa sinua pitämään sinut vastuussa päätöksistäsi. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on houkutus lykätä tiedelaboratorion kirjoittamista aamuun ennen sen eräpäivää. Mutta tiedät, että vastuukumppanisi lähettää sinulle tekstiviestin siitä huomenna ... etkä halua myöntää, ettet ole aloittanut tehtävääsi. Kotitehtävien vastuuvelvollinen kumppani voi antaa sinulle lisätukea ja kannustimen, jonka avulla voit pitää kotitehtäväsi oikeilla jäljillä.

#3: Luo omat eräpäivät

Jos olet elinikäinen viivyttely, saatat huomata, että tavan muuttaminen on vaikeampaa kuin odotit. Siinä tapauksessa voit yrittää käyttää viivytystä eduksesi! Jos et vain voi lopettaa työsi tekemistä viime hetkellä, yritä asettaa omat eräpäivät tehtäville, jotka vaihtelevat päivästä viikkoon ennen kuin tehtävä on todella määräaikainen.

Tässä me tarkoitamme. Oletetaan, että sinulla on matematiikkataulukko, joka on annettu tiistaina ja joka on määrä perjantaina. Voit kirjoittaa suunnitelmasi muistiin eräpäivänä torstaina. Voit silti siirtää kotitehtäväsi viimeiseen minuuttiin ... mutta tässä tapauksessa viimeinen minuutti on päivä ennen tehtävän todellista eräpäivää . Tämä pieni hakata voi huijata viivytyksestä riippuvaiset aivosi suunnittelemaan eteenpäin!

elo-kiireinen-meme-2

Jos sinusta tuntuu Kevin Hartilta tässä meemissä, vinkkimme kotitehtävien tekemiseen kiireisenä ovat sinua varten.

Kuinka tehdä läksyjä, kun olet liian kiireinen

Jos aiot mennä a huipputason korkeakoulu sinulla on täysi lautanen. Koska opiskelijoiden pääsy kilpailuun kiristyy, on tärkeää, että olet arvosanojen säilyttäminen , opiskelee ahkerasti puolestasi standardoidut testit , ja osallistumalla ylimääräiset oppitunnit joten sovelluksesi erottuu. Aikataulu voi olla entistä kiireisempi, kun lisäät perhevelvoitteita tai osa-aikatyötä yhdistelmään.

Jos sinusta tuntuu, että sinua vedetään miljoonaan suuntaan kerralla, et ole yksin. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että stressi-ja vakavammat stressiin liittyvät olosuhteet, kuten ahdistus ja masennus- ovat suuri ongelma lukiolaisille . Itse asiassa, yksi American Psychological Associationin tutkimus havaitsi, että lukuvuoden aikana opiskelijoiden stressitasot ovat korkeammat kuin heidän ympärillään olevien aikuisten.

Opiskelijoille, kotitehtävät ovat merkittävä tekijä heidän yleiseen stressitasoonsa . Monilla lukiolaisilla on useita tunteja läksyjä joka ilta , ja selvittää, kuinka sovittaa se jo valmiiksi pakattuun aikatauluun, voi tuntua mahdottomalta.

3 vinkkiä kotitehtävien asettamiseen kiireiseen aikatauluusi

Vaikka saattaa tuntua siltä, ​​että aikataulussasi ei ole kirjaimellisesti aikaa, on silti tapoja varmistaa, että pystyt tekemään kotitehtävät ja täyttää muut sitoumuksesi. Tässä on asiantuntevia kotitehtävävinkkejä jopa kiireisimmille opiskelijoille.

#1: Tee priorisoitu tehtävälista

Sinulla on todennäköisesti jo tehtävälista, jolla voit pitää itsesi raiteilla. Seuraava askel on priorisoida tehtävälistallasi olevat kohteet, jotta näet heti, mitkä kohteet tarvitsevat huomiota.

Näin se toimii: istu alas jokaisen päivän alussa ja tee luettelo kaikista asioista, jotka sinun on tehtävä ennen nukkumaanmenoa. Tämä sisältää kotitehtäväsi, mutta siinä on otettava huomioon myös mahdolliset käytännöt, askareet, tapahtumat tai työvuorot. Kun saat kaikki luetellut tiedot, on aika priorisoida ne käyttämällä tarroja A, B ja C. Nämä merkinnät tarkoittavat seuraavaa:

 • A Tehtävät : tehtävät, jotka omistaa saadaksesi tehtävän - kuten esiintyminen työssä tai tehtävän palauttaminen - hanki A.
 • B Tehtävät : nämä ovat tehtäviä, jotka haluat suorittaa päivän loppuun mennessä, mutta jotka eivät ole niin herkkiä. Esimerkiksi seuraavan viikon testin opiskelu voi olla B-tason tehtävä. Se on edelleen tärkeä, mutta sitä ei tarvitse tehdä heti.
 • C Tehtävät: nämä ovat tehtäviä, jotka eivät ole kovin tärkeitä ja/tai joilla ei ole todellisia seurauksia, jos et suorita niitä heti. Jos esimerkiksi haluat siivota vaatekaappisi, mutta se ei ole vanhempiesi antamaa tehtävää, voit merkitä tehtävän C: llä.

Tehtävälistan priorisointi auttaa sinua visualisoimaan, mitkä kohteet tarvitsevat välitöntä huomiota ja mitkä kohteet voit jättää myöhemmin. Ensisijainen tehtävälista varmistaa, että vietät aikaasi tehokkaasti, mikä auttaa sinua tekemään tilaa kotitehtävien aikataulussa. Joten vaikka saatat todella haluta alkaa tehdä koristeita kotiinpaluuta varten (B -tehtävä), tiedät, että lukulokin viimeistely (A -tehtävä) on tärkeämpää.

#2: Käytä aikatarroja sisältävää suunnittelijaa

Suunnittelijasi on todennäköisesti jo täynnä muistiinpanoja, tapahtumia ja tehtäviä. (Ja jos et käytä suunnittelijaa, on aika aloittaa!) Mutta suunnittelijat voivat tehdä enemmän puolestasi kuin vain muistuttaa sinua tehtävän erääntymisestä. Jos käytät suunnittelijaa, jossa on aikatunnisteet, se voi auttaa sinua visualisoimaan, miten sinun on vietettävä päiväsi.

TO suunnittelija, jossa on aikamerkinnät jakaa päivän palasiksi ja annat tehtäviä jokaiselle ajanjaksolle. Voit esimerkiksi kirjoittaa muistiin luokkasi aikataulun tehtävillä, estää opiskeluajan ja varmistaa, että tiedät milloin sinun on oltava harjoituksissa. Kun tiedät, mitkä tehtävät ovat etusijalla, voit lisätä ne mihin tahansa päivän tyhjään tilaan.

Ajanviettämisen suunnittelu auttaa paitsi käyttämään sitä viisaasti, se voi myös auttaa sinua tuntemaan itsesi vähemmän ylikuormitetuksi . Olemme suuria suunnittelijoiden faneja, jotka sisältävät tehtäväluettelon ( niinkuin tämä ) tai tilaa muistiinpanoille ( niinkuin tämä ).

#3: Aseta muistutukset puhelimeesi

Jos tarvitset pientä lisävinkkiä varmistaaksesi, että kotitehtäväsi tehdään ajoissa, kannattaa asettaa muistutuksia puhelimeesi. Et myöskään tarvitse hienoa sovellusta. Voit käyttää hälytyssovellusta sammuttamaan sen tiettyinä aikoina päivän aikana muistuttamaan sinua tehdä läksysi. Tämä toimii erityisen hyvin, jos sinulla on määrätty kotitehtäväaika. Joten jos olet päättänyt tehdä kotitehtävät klo 18.00, voit asettaa hälytyksen muistuttamaan sinua ryöstämään kirjasi ja ryhtymään töihin.

Jos käytät puhelintasi suunnittelijana, sinulla voi olla mahdollisuus lisätä hälytyksiä, sähköpostiviestejä tai ilmoituksia ajoitettuihin tapahtumiin . Monissa kalenterisovelluksissa, myös puhelimen mukana toimitetussa, on sisäänrakennettuja muistutuksia, joita voit muokata tarpeidesi mukaan. Joten jos suljet aikaa kotitehtävien tekemiseen klo 16.30–18.00, voit asettaa muistutuksen, joka tulee puhelimeesi, kun on aika aloittaa.

keho-motivoimaton-meme

Tämä koira ei tuomitse motivaation puutettasi ... mutta opettajasi saattaa. Jatka lukemista saadaksesi vinkkejä, joiden avulla voit motivoida itseäsi tekemään läksyjä.

Kuinka tehdä kotitehtäviä, kun et ole motivoitunut

Ensi silmäyksellä saattaa tuntua siltä, ​​että viivyttely ja motivoimattomuus ovat sama asia. Loppujen lopuksi molemmat nämä asiat johtavat yleensä siihen, että lykkäät läksyjäsi viimeiseen minuuttiin asti.

Mutta on yksi keskeinen ero: monet viivyttäjät toimivat, he vain priorisoivat työn eri tavalla. He tietävät aloittavansa läksyt ... he vain tekevät sen myöhemmin.

Päinvastoin, ihmiset, joilla ei ole motivaatiota tehdä läksyjä, eivät vain löydä tahdonvoimaa tehtäviensä hoitamiseen. Viivästyjät tietävät, että he yrittävät ainakin kotitehtäviä viime hetkellä, kun taas motivoitumattomat ihmiset kamppailevat vakuuttamalla itsensä tekemään sen klo ll. Viivästyneille stressi tulee väistämättömästä aikakriisistä. Motivoitumattomille ihmisille stressi tulee siitä, että he yrittävät vakuuttaa itsensä tekemään jotain, mitä he eivät halua tehdä.

Tässä on joitain yleisiä syitä, miksi opiskelijat eivät ole motivoituneita tekemään läksyjä :

 • Tehtävät ovat liian helppoja, liian vaikeita tai näennäisesti turhia
 • Opiskelijat eivät ole kiinnostuneita (tai intohimoisia) aiheesta
 • Opiskelijat pelkäävät työtä ja/tai tuntevat, etteivät he ymmärrä tehtävää
 • Kotitehtävät eivät ole hauskoja, ja opiskelijat käyttävät mieluummin aikaa asioihin, joista he pitävät

Yhteenvetona: ihmiset, joilla ei ole motivaatiota tehdä läksyjään, eivät todennäköisesti tee niitä ollenkaan tai käyttävät enemmän aikaa kotitehtävien tekemiseen kuin ... itse asiassa tekemässä.

3 vinkkiä motivaation tekemiseen kotitehtävien tekemiseen

Avain kotitehtävien tekemiseen, kun et ole motivoitunut, on selvittää mitä tekee motivoida sinua, ja sitten soveltaa näitä asioita kotitehtäviin. Kuulostaa hankalalta ... mutta se on melko yksinkertaista, kun saat siitä kiinni! Tässä on kolme asiantuntijavinkkiämme motivoimiseksi tekemään läksyt.

#1: Käytä lisäkannustimia

Kun et ole motivoitunut, on tärkeää antaa itsellesi pieniä palkintoja, jotta voit keskittyä käsillä olevan tehtävän suorittamiseen. Temppu on pitää kannustimet pieninä ja palkita itsesi usein. Ehkä esimerkiksi luet hyvää kirjaa vapaa -ajallasi. Joka kymmenes minuutti, jonka käytät läksyihisi, saat lukea viisi sivua kirjaasi. Kuten aiemmin mainitsimme, varmista, että valitset itsellesi sopivan palkinnon!

Joten miksi tämä tekniikka toimii? Käyttämällä pieniä palkintoja useammin voit kokea pieniä voittoja työsi tekemisestä. Joka kerta kun pääset yhteen pienistä palkintopisteistäsi, voit juhlia menestystäsi, joka antaa aivoillesi dopamiinivauhtia . Dopamiini auttaa sinua pysymään motivoituneena ja myös luo tyydytyksen tunteen, kun suoritat läksysi !

#2: Luo kotitehtäväryhmä

Jos sinulla on vaikeuksia motivoida itseäsi, on hyvä kääntyä muiden puoleen saadaksesi tukea. Kotitehtäväryhmän luominen voi auttaa tässä. Kokoa joukko ystäviäsi tai luokkatovereitasi ja valitse kerran viikossa tapaaminen ja kotitehtävien tekeminen yhdessä. Sinun ei tarvitse olla samassa luokassa tai edes ottaa samoja aiheita - Tavoitteena on kannustaa toisiasi aloittamaan (ja lopettamaan!) tehtävät.

Toinen kotitehtäväryhmän lisäetu on se, että voit auttaa toisiasi, jos sinulla on vaikeuksia ymmärtää oppituntisi sisältöä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos motivaation puute johtuu siitä, että olet pelännyt tehtäviisi. Ystävien apua pyytäminen voi tuntua vähemmän pelottavalta kuin puhuminen opettajasi kanssa ... ja Kun saat materiaalista käsityksen, myös kotitehtäväsi voivat muuttua vähemmän pelottaviksi.

#3: Muuta ympäristöäsi

Jos huomaat olevasi täysin motivoimaton, se voi auttaa, jos löydät uuden paikan kotitehtävien tekemiseen. Jos esimerkiksi olet vaikeuksissa kotitehtävien tekemisessä kotona, yritä sen sijaan viettää ylimääräinen tunti kirjastossa koulun jälkeen. Maisemanvaihto voi rajoittaa häiriötekijöitä ja antaa sinulle energiaa, jota tarvitset työn tekemiseen.

Jos olet jumissa tekemässä kotitehtäviä, voit silti käyttää tätä vinkkiä. Esimerkiksi olet ehkä aina tehnyt läksyt sängylläsi istuen. Kokeile muuttaa jonnekin muualle, kuten keittiön pöytään, muutaman viikon ajaksi. Saatat huomata, että uuden kotitehtäväpaikan luominen kotiisi nostaa motivaatiota ja auttaa sinua saamaan työsi valmiiksi.

vartalo-keskittyä-meemi

Sosiaalinen media voi olla valtava ongelma kotitehtävien tekemisessä. Meillä on neuvoja, joiden avulla voit irrottaa pistokkeen ja palauttaa keskittymisen.

Kuinka tehdä kotitehtäviä, kun olet helposti hajamielinen

Elämme aina jatkuvassa maailmassa, ja on paljon asioita, jotka vaativat huomiotamme. Ystävistä ja perheestä popkulttuuriin ja sosiaaliseen mediaan näyttää siltä, ​​että aina (tai joku!) Häiritsee meitä asioista, jotka meidän on tehtävä.

24/7 maailma, jossa elämme on vaikuttanut kykyymme keskittyä tehtäviin pitkiä aikoja. Tutkimukset ovat osoittaneet, että viimeisen vuosikymmenen aikana Keskimääräisen ihmisen huomio on siirtynyt 12 sekunnista kahdeksaan sekuntiin . Ja kun menetämme keskittymiskykymme, ts Ihmisillä kestää kauan palata tehtävään . Eräässä tutkimuksessa todettiin, että voi kestää jopa 23 minuuttia palata töihin, kun olemme häirinneet d. Ei ihme, että kotitehtävien tekeminen voi viedä tunteja!

3 vinkkiä keskittymisen parantamiseen

Jos sinulla on vaikeuksia keskittyä kotitehtäviisi, on hyvä yrittää poistaa mahdollisimman monta häiriötekijää. Tässä on kolme asiantuntijavinkkiä melun estämiseen, jotta voit keskittyä kotitehtävien tekemiseen.

#1: Luo häiriötön ympäristö

Valitse paikka, jossa teet läksyt joka päivä, ja tee se mahdollisimman häiriöttömäksi. Yritä löytää paikka, jossa ei ole tonnia melua, ja rajoita pääsyäsi näyttöihin, kun teet läksyjä. Kokoa keskittynyt soittolista (tai valitse se suosikki suoratoistopalvelustasi) ja laita kuulokkeet päälle työskentelyn aikana.

Saatat huomata, että muut ihmiset, kuten ystäväsi ja perheesi, ovat suurin häiriötekijäsi. Jos näin on, kokeile asettaa joitakin kotitehtävien rajoja. Kerro heille, kun työskentelet kotitehtävissä päivittäin, ja kysy heiltä, ​​auttavatko he sinua pitämään rauhallisen ympäristön. He auttavat mielellään!

#2: Rajoita pääsyäsi tekniikkaan

Tiedämme, tiedämme ... tämä vinkki ei ole hauska, mutta se tekee tehdä työtä. Kotitehtäviin, jotka eivät vaadi tietokonetta, kuten monisteita tai laskentataulukoita, on parasta jättää kaikki tekniikka pois . Sammuta televisio, laita puhelin ja kannettava tietokone reppuun ja vaimenna ilmoitukset kaikesta urheilullisesta tekniikasta. Jos kuuntelet musiikkia työskennellessäsi, se on hyvä ... mutta varmista, että sinulla on soittolista, jotta et selaa kappaleita, kun aloitat läksyt.

Jos kotitehtäväsi vaatii kannettavan tietokoneen tai tabletin, voi olla vaikeampaa rajoittaa pääsyä häiriötekijöihin. Mutta se ei ole mahdotonta! T Tässä on ladattavia sovelluksia, jotka estävät tiettyjä verkkosivustoja työskentelyn aikana jotta et houkuttele selaamaan Twitteriä tai tarkistamaan Facebook -syötettäsi. Hiljennä ilmoitukset ja tekstiviestit tietokoneellasi, älä avaa sähköpostitiliäsi, ellei sinun ole pakko. Ja jos et tarvitse Internetiä tehtävien suorittamiseen, sammuta WiFi. Verkkokeskustelun lopettaminen on loistava tapa varmistaa, että saat läksyt valmiiksi.

#3: Aseta ajastin (Pomodoro -tekniikka)

Oletko koskaan kuullut Tomaatti tekniikka ? Se on tuottavuuden hakkerointi, joka käyttää ajastinta keskittymään!

Näin se toimii: aseta ensin ajastin 25 minuutiksi. Tästä tulee työaika. Tämän 25 minuutin aikana voit vain työskennellä minkä tahansa kotitehtävän edessä. Ei sähköpostia, ei tekstiviestejä, ei puheluita - vain kotitehtäviä. Kun ajastin sammuu, y saat 5 minuutin tauon. Joka kerta, kun käyt läpi yhden näistä sykleistä, sitä kutsutaan pomodoroksi. Jokaista täyttämääsi pomodoria kohden voit pitää pidemmän 15–30 minuutin tauon.

Pomodoro -tekniikka toimii raja -asetusten ja palkintojen yhdistelmänä. Ensinnäkin se antaa sinulle rajallisen määrän aikaa keskittyä, joten tiedät, että sinun on työskenneltävä todella kovasti 25 minuuttia. Kun olet tehnyt sen, sinut palkitaan lyhyellä tauolla, jossa voit tehdä mitä haluat. Lisäksi seuraamalla, kuinka monta pomodoroa suoritat, voit nähdä, kuinka kauan olet todella tekemässä läksyjäsi. (Kun alat käyttää tarkennusvinkkejämme, saatat huomata, että se ei vie niin kauan kuin luulit!)

runko-käsi-numero kaksi

Kaksi bonusvinkkiä kotitehtävien nopeaan tekemiseen

Vaikka teet kaiken oikein, tulee aikoja, jolloin sinun tarvitsee vain tehdä kotitehtäväsi mahdollisimman nopeasti. (Miksi opettajilla on aina saman viikon projekteja? Maailma ei ehkä koskaan tiedä.)

Kotitehtävien ylinopeuden ongelma on se, että virheitä on helppo tehdä. Vaikka tehtävän palauttaminen on aina parempi kuin jättää mitään tekemättä, haluat varmistaa, ettet vaaranna nopeutta laadusta. Yksinkertaisesti sanottuna, Tavoitteena on saada kotitehtävät valmiiksi nopeasti ja silti saada hyvä arvosana tehtävästä!

Tässä on kaksi bonusvinkkiämme saadaksesi arvosanan kotitehtävistäsi , vaikka olisitkin aikakriisissä.

#1: Tee ensin helpot osat

Tämä pätee erityisesti, jos työskentelet monisteessa, jossa on useita kysymyksiä. Ennen kuin aloitat tehtävän käsittelyn, lue kaikki kysymykset ja ongelmat läpi. Kuten sinä, merkitse niiden kysymysten viereen, joihin mielestäsi on helppo vastata .

csu dominguez hillsin hyväksymisaste

Kun olet suorittanut koko tehtävän, voit vastata näihin kysymyksiin ensin. Kun saat helpot kysymykset pois tieltä mahdollisimman nopeasti, voit käyttää enemmän aikaa kotitehtävien hankalimpiin osiin, mikä maksimoi tehtävän arvosanasi.

(Pikahuomautus: tämä on myös hyvä strategia käytettäväksi ajastetuissa tehtävissä ja testeissä, kuten SAT ja näytös !)

#2: Kiinnitä huomiota luokassa

Kotitehtävät helpottuvat paljon, kun opit materiaalia aktiivisesti. Opettajat eivät anna sinulle läksyjä, koska he ovat ilkeitä tai yrittävät pilata viikonloppusi ... se johtuu siitä, että he haluavat sinun todella ymmärtävän kurssimateriaalin. Kotitehtävät on suunniteltu vahvistamaan sitä, mitä opit jo luokassa, joten olet valmis käsittelemään vaikeampia käsitteitä myöhemmin.

Kun kiinnität huomiota luokalla, esität kysymyksiä ja teet hyviä muistiinpanoja, saat kaiken tarvitsemasi tiedon kotitehtävien suorittamiseen. (Olet joka tapauksessa jumissa luokassa, joten voit yhtä hyvin hyödyntää sitä!) Ei vain se, että kiinnität huomiota luokkaan, tekee kotitehtävistäsi sekavammat, mutta myös auttaa niitä menemään paljon nopeammin.

body_next_step_drawing_blackboard

Mitä seuraavaksi?

Jos haluat parantaa tuottavuuttasi kotitehtävien lisäksi, hyvä paikka aloittaa on ajanhallinta. Loppujen lopuksi meillä on vain niin paljon aikaa päivässä ... joten on tärkeää saada siitä kaikki irti! Pääset alkuun, tutustu tähän luetteloon 12 parhaasta ajanhallintatekniikasta jota voit käyttää jo tänään.

Olet ehkä lukenut tämän artikkelin, koska kotitehtävien kamppailut ovat vaikuttaneet GPA: si. Nyt kun olet matkalla menestymään kotitehtävissä, on aika ryhtyä ennakoivasti arviointisi nostamiseen. Tämä artikkeli opettaa sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää GPA: n nostamisesta niin sinä voit

Nyt tiedät kuinka saada motivaatiota tehdä läksyjä ... mutta entä opiskelutottumuksesi? Opiskelu on yhtä kriittistä hyvien arvosanojen saamiseksi ja lopulta hyvään korkeakouluun pääsemiseen . Voimme opettaa sinulle, kuinka opiskella betteä r lukiossa. (Meillä on myös paljon resursseja, joiden avulla voit opiskella ACT ja SAT -tentit myös!)

Nämä suositukset perustuvat vain tietoihimme ja kokemukseemme. Jos ostat tuotteen jonkin linkistämme, PrepScholar voi saada palkkion.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.