Kuinka tehdä korkeakoulututkimus oikein: Vaiheittainen opas

feature_howtodocollegeresearch.jpg

Korkeakoulututkimus voi olla ylivoimainen tehtävä, eikä ole helppoa tietää mistä aloittaa. Tässä artikkelissa, Autan sinua lajittelemaan vaihtoehtosi ja löytämään unelmakoulusi.

Jos suoritat seuraavat neljä vaihetta, voit hyvin koota luettelon kouluista, jotka täyttävät kaikki tärkeimmät kriteerit:  • Tunnista prioriteettisi
  • Hae online -yliopistohaun avulla
  • Mieti mahdollisuuksiasi päästä sisään
  • Viimeistele luettelosi

Seuraavissa osioissa käsittelemme korkeakoulujen tutkimista yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla.

on historia vaikeaa

Vaihe 1: Tunnista prioriteettisi ja asetuksesi

Ensimmäinen askel korkeakoulun hakuprosessissa on miettiä mitä haluat yliopistokokemukseltasi. On olemassa joitain olennaisia ​​ominaisuuksia, jotka erottavat korkeakoulut toisistaan, ja sinun tulisi ensin harkita niitä, kuten sijainti, koko, hinta ja akateemiset ohjelmat. Sinun pitäisi myös miettiä, mitä haluat sosiaaliselta näyttämöltä ja akateemiselta ilmapiiriltä korkeakoulussasi. Sitten voit etsi tarpeisiisi sopivia kouluja eri ulottuvuuksilta.

Ensisijaiset tekijät

Tässä on luettelo neljästä ensimmäisestä tekijästä, jotka sinun on otettava huomioon, kun etsit korkeakouluja:

#1: Sijainti

Haluatko olla kaukana vai lähellä kotia? Osallistuminen osavaltion kouluun voi tarkoittaa alempaa lukukausimaksua, mutta se voi heikentää opiskelukokemustasi, jos luotat edelleen perheeseesi ja vanhoihin ystäviisi. Sinun tulisi myös harkita, oletko kiinnostunut a maaseutu, kaupunki tai pieni kaupunki yliopiston ympäristö. Ympäröivällä alueella voi olla suuri vaikutus onnellisuuteen ja mukavuuteen.

#2: Koko

Suurissa ja pienissä oppilaitoksissa on usein hyvin erilainen tunnelma. Saat todennäköisemmin henkilökohtaista huomiota pienissä oppilaitoksissa, mutta niillä saattaa olla vähemmän resursseja ja vähemmän monimuotoisuutta opiskelijoiden keskuudessa. Sinun pitäisi tutkia jokaista korkeakoulua erikseen, mutta useimmilla suurilla tai pienillä oppilaitoksilla on tiettyjä ominaisuuksia, jotka saattavat johtaa siihen, että pidät parempana yhtä tyyppiä kuin toista.

#3: Akateemikot

Olet menossa yliopistoon ensisijaisesti oppiaksesi asioita, joten tutkijoiden pitäisi olla siellä prioriteettilistallasi. Kuinka vakavaa akateemista ympäristöä etsit? Haluatko koulun, joka keskittyy perusopetukseen tai tutkimukseen? Millaiset ohjelmat kiinnostavat sinua? Jos sinulla on ideoita mahdollisesta pääaineestasi, pidä se mielessä, kun etsit kouluja, jotta voit hakea paikkoihin, jotka tarjoavat sinulle parhaita ohjelmia.

milloin ennakkohakemukset ovat määräaikaisia

Valikoivuus ja maine vaikuttavat myös tähän. Testitulosten ja GPA: n perusteella voit ennustaa pääsymahdollisuutesi eri kouluissa (lisää tästä myöhemmin). Sinun on edullista osallistua tilastojen perusteella mahdollisimman kilpailukykyiseen kouluun. Tämä tarjoaa sinulle eniten mahdollisuuksia sekä yliopistossa että jatko-opinnoissa.

#4: Kustannukset

Lukukausimaksut kannattaa miettiä yliopistohaussa, mutta älä anna korkean hinnan estää sinua hakemasta, jos todella rakastat koulua. Juuri nyt sinun pitäisi selvittää, ovatko kustannukset sinulle ongelma. Jos näin on, keskitä hausi kouluihin, jotka tarjoavat anteliasta taloudellista apua ja ansaitsevat apurahoja. Voit myös tutkia korkeakouluja ilman hakemusmaksuja.

body_moneyavenue.jpg Yliopisto edustaa risteystä monella tapaa.

Toissijaiset tekijät

Tämä luettelo sisältää joitakin muita tekijöitä, joita sinun on harkittava korkeakouluhaussa ja jotka ovat vähemmän perustavanlaatuisia, mutta voivat silti vaikuttaa todella voimakkaasti kokemukseesi.

#1: Sosiaalinen kohtaus

Tämä on epämääräinen termi, mutta sinulla pitäisi olla jonkinlainen käsitys siitä, millaista sosiaalista ympäristöä etsit yliopistossa. Haluatko olla juhlakoulussa? Vai oletko enemmän kirjasto koko päivän joka päivä? Oletko kiinnostunut kreikkalaisesta elämästä? Haluatko päästä baareihin ja klubeihin? Varmista, että valitsemasi koulun ympäristö on hauska paikka viettää neljä vuotta.

#2: Asuminen

Onko sinulle tärkeää saada todella mukava asuntola? Haluatko jossain vaiheessa asua kampuksen ulkopuolella? Koulut voivat tarjota enemmän tai vähemmän erilaisia ​​asuntoja, joten tämä kannattaa ehdottomasti harkita. Maaseudulla sijaitsevilla yliopistoilla voi olla vähemmän vaihtoehtoja asua kampuksen ulkopuolella.

#3: Ruokailu

Etsitkö koulua, jossa on paljon ruokailumahdollisuuksia? Tämä on tärkeää ottaa huomioon erityisesti, jos sinulla on erityisruokavalioita tai -vaatimuksia. Riippumatta tarvitsemastasi majoituksesta, varmista, että valitsemasi koulut voivat tarjota niitä.

# 4: Oppitunnit

Ajattele mitä tahansa koulun ulkopuolista toimintaa, jota haluat harjoittaa yliopistossa. Jos nämä ovat sinulle tärkeitä asioita, sinun pitäisi varmista, että harkitsemillasi kouluilla on asianmukaiset resurssit. Ulkopuoliset opinnot ovat valtava osa yliopistokokemusta useimmille opiskelijoille, ja ne tarjoavat loistavan sosiaalisen ulottuvuuden juhla -alueen ja luokkien ulkopuolella.

#5: Yleisurheilu

Jos haluat pelata urheilua yliopistossa huvin vuoksi, sinun on varmistettava, että missä tahansa haet, se antaa sinulle mahdollisuuden. Suunnitteletko harjoittelua yliopistossa? Jos tämä on sinulle ensisijaista, etsi kouluja, joissa on korkealaatuiset urheilutilat ja jotka antavat opiskelijoille täyden pääsyn kuntosalille. Monet koulut tarjoavat liikuntatunteja opiskelijoille kuntosalillaan, mikä on todella mukava etu.

body_spinclass.jpg Pyöriminen on loistava harjoitus. Varmista vain, ettet koskaan puhu siitä luokan ulkopuolella, tai sinusta tulee heti perus. Vakavasti, jos reagoit hapon kanssa, tuotat suolaa. Anteeksi, että otin tämän tien liian pitkälle.

Keski -Tennessee State Universityn hyväksymisaste

Kun harkitset näitä tekijöitä, voit jatkaa prioriteettijärjestyksen mukauttamista tarpeidesi mukaan. Jotkut tekijöistä, jotka mainitsin 'toissijaisiksi', saattavat itse asiassa olla ensisijaisesti huolestuttavia. Jos sinusta tuntuu, että jokin on etusijalla, älä alenna sitä vain siksi, että muiden asioiden oletetaan olevan tärkeämpiä. Saatat jopa olla täysin välinpitämätön joillekin luetelluille tekijöille (esimerkiksi 'yleisurheilu' on meille hardcore -nörtteille vieras käsite). Se on myös hyvä! Voit ohittaa nämä tekijät seuraavassa vaiheessa.

Nyt kun olet aseistettu mieltymyksillesi ja prioriteeteillesi, on aika aloittaa yliopiston Realz -haku.

Vaihe 2: Hae kouluja Online College Finderin avulla

Kun olet selvittänyt mieltymyksesi, helpoin tapa löytää haluamasi koulut on käyttää online -korkeakoulujen hakutyökalua hakuun kriteeriesi perusteella.

Yksi vaihtoehto, jota voit aluksi harkita, on College Navigator . Voit määrittää haussa sijainnin, koon, suuren ohjelman, julkisen tai yksityisen, opetuksen, testitulokset ja paljon muuta. Tämä työkalu antaa sinulle kaikki eri koulujen tilastot ja auttaa sinua löytämään sopivan vaihtoehdon. Kun tutkit haun tuloksia, lisää kouluja suosikkeihisi ja vertaa niitä vierekkäin nähdäksesi niiden erot. Tämä saattaa poistaa joitakin vaihtoehtoja, jotka perustuvat esimerkiksi kustannuksiin ja pääsyasteeseen.

body_collegenavigator.png Kuvakaappaus College Navigator -hakutyökalusta

Toinen sivusto tutkittavaksi on Cappex . Cappex on korkeakoulujen matchmaking -sivusto, jossa voit täyttää profiilin ja saada vastaavuuden toiveidesi mukaisten koulujen kanssa. Sivusto tarjoaa ehdotuksia kouluille, joista saatat pitää profiilisi valmistumisen jälkeen. Siinä on melko täydellinen yleiskatsaus jokaisesta koulusta, mukaan lukien opiskelijoiden arvostelut ja tiedot kampuksen elämästä, joita ei ehkä sisälly College Navigator -tilastoihin.

Jos löydät kouluja, joista pidät, voit lisätä ne juoksuluetteloosi ja verrata niitä toisiinsa. Cappex linkittää myös suoraan suosikkilistallasi olevien koulujen sovellussivuille, joten voit tarkistaa, mitä materiaalia sinun odotetaan lähettävän.

body_cappex3.png Sovitusmittari, joka näkyy jokaisen koulun Cappex -sivulla. Se näyttää, kuinka hyvin sovitte toiveidesi mukaan.

Tässä vaiheessa voit käyttää myös useita muita sivustoja. Tämän osion alussa oleva linkki vie sinut kymmenen parhaan korkeakouluhakusivuston arvosteluihini. Voit vapaasti käyttää sitä, joka tuntuu sinulle parhaiten saatavilta!

Vaihe 3: Harkitse pääsymahdollisuuksia ja mainetta

Kun olet selvittänyt, mitä haluat korkeakoululta ja olet saanut hyviä ehdotuksia hakusivustoilta, sinun pitäisi astu taaksepäin ja katso objektiivisesti tuloksiasi. On tärkeää säilyttää realistiset odotukset korkeakoulun hakuprosessissa, joten sinun pitäisi valita koulut, joissa sinulla on kohtuulliset mahdollisuudet päästä sisään.

Vaikka edellä mainitsemani sivustot voivat antaa sinulle tilastoja koulun keskimääräisistä testituloksista ja GPA: sta, on vaikeaa ymmärtää pääsymahdollisuuksiasi vain katsomalla tilastoja. Suosittelisin sinua Google '(koulun nimi) PrepScholar -pääsyvaatimukset' pääsemään jokaisen koulun tietokantasivuillemme. Näiden sivujen työkalujen avulla voit syöttää GPA- ja SAT -pisteet ja laskea pääsymahdollisuutesi.

parhaat oikeuskoulut

Yleensä, jos mahdollisuutesi ovat alle 30 prosenttia, koulu on tavoitekoulu. Koulu, jonka sisäänpääsyaste on alle 15 prosenttia, on tavoitettavuuskoulu kaikille opiskelijoille pisteistä ja GPA: sta riippumatta. Jos kaikki tai useimmat kiinnostuneet koulut ovat tavoitettavissa kouluissa, on aika muokata joitakin kriteerejä muiden vaihtoehtojen sallimiseksi. Vain kolmanneksen korkeakouluista, joihin haet, pitäisi päästä.

Tämä on myös hyvä aika tarkistaa ranking -listat, kuten US News ja Forbes, nähdäksesi, onko sinua kiinnostavilla korkeakouluilla hyvä maine. Kuitenkin, ole varovainen, kun harkitset näitä sijoituksia! Jos kaksi koulua ovat noin kymmenen rivin päässä toisistaan, niiden laadussa ei todennäköisesti ole paljon eroja.

Sijoitukset ovat käytettävä työkalu jälkeen olet jo valinnut koulut muiden tekijöiden perusteella. Jos yrität päättää kahden koulun välillä ja alempi sijoituskoulu sopii sinulle paljon paremmin, sinun on silti haettava sitä. Sijoitukset ovat enemmän tie-katkaisijaa, jota käytetään, kun kaikki muut mittaukset ovat samat. Arvovalta voi olla tärkeä, koska se tarkoittaa yleensä älykkäämpää opiskelijayhteisöä ja enemmän akateemisia mahdollisuuksia, mutta sinun tulee asettaa henkilökohtaiset tavoitteesi ja prioriteettisi koulun arvovallan yläpuolelle.

Kun olet kuullut näitä resursseja, saat paremman käsityksen alustavan koululuettelosi laadusta. Tämä johtaa seuraavaan vaiheeseen, jolloin teet lopullisen korkeakoululuettelon!

body_williamscollege-1.jpg Williams College: #1 National Liberal Arts College (Yhdysvaltain uutisten mukaan)

parhaat kirjat lukemiseen lukiossa

Vaihe 4: Tee lopullinen luettelo

Nyt kun olet kerännyt kaikki nämä tiedot, on aika muokata koululuetteloasi niin, että siinä on mukava tasapaino eri vaihtoehdoista. Kuten mainitsin edellisessä osassa, on tärkeää päästä kouluun, mutta niiden pitäisi muodostaa vain noin kolmannes luettelostasi. Kolmanneksen kouluista pitäisi olla todennäköisiä vaihtoehtoja ja viimeisen kolmanneksen tulisi olla turvallisuuskouluja.

Voit käyttää samaa prosessia kuin yllä etsimään mahdollisia todennäköisiä ja turvallisuuskouluja ja tarkistamaan pääsymahdollisuutesi. Turvallisuuskoulut ovat kouluja, joissa sinulla on vähintään 80 prosentin mahdollisuus päästä sisään. Todennäköisesti koulut ovat kouluja, joissa sinulla on 30–80 prosentin mahdollisuus päästä sisään. Nämä voidaan jakaa edelleen 'mahdollisiin' ja 'todennäköisiin' vaihtoehtoihin. Mahdolliset vaihtoehdot ovat 30-50 prosentin alueella ja todennäköiset vaihtoehdot ovat 50-80%.

Suurin osa opiskelijoista hakee noin Yhteensä 5-8 oppilaitosta. Aloita kolme koulua ulottuvuusluokassa, kolme todennäköisessä luokassa (kaksi todennäköistä ja yksi mahdollinen) ja kolme turvallisuuskategoriassa. Sitten, jos huomaat, että olet hukannut hakemusmaksut tai täydentävät esseet, voit aina leikata pois 2-3 koulua. Ole rehellinen siitä, näetkö realistisesti osallistuvasi kaikkiin luettelossasi oleviin kouluihin.

Sinun tulisi myös tutkia tarkasti, käyttävätkö luettelossasi olevat koulut yhteistä sovellusta tai edellyttävätkö ne sinun täyttävän erilliset hakemukset. Tällä voi olla suuri vaikutus prosessiin kuluvaan aikaan. Saatat päättää poistaa koulun luettelostasi, jos et ole erityisen kiintynyt siihen ja se on ainoa vaihtoehto, joka vaatii yksittäisen sovelluksen.

Kun olet tasapainottanut luettelosi, aloita aivoriihi hakemusesseissäsi ja päätä, mitä saavutuksia ja toimintoja haluat korostaa korkeakouluille. Lue tästä artikkelista kuinka luoda monipuolinen sovellus, niin saat lisää vinkkejä!

body_collegelist.png Tältä yliopistolistasi näyttää, kun saat nämä hyväksymiskirjeet takaisin!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ACT-tuloskaavio: Raaka pisteet muunnetaan skaalattuun pisteeseen

Kuinka muunat ACT-raaka-asteikon skaalatuksi pisteeksi? Laske ACT-pistemäärä täällä muuntokaavion avulla.

Seattlen yliopiston pääsyvaatimukset

1370 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Morehouse College pääsyvaatimukset

Stratfordin yliopisto - Woodbridgen pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset USF: lle: ACT-tulokset ja GPA

Mikä on Iambic Pentameter runoudessa?

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää jambisen pentametrin määritelmää? Tutustu tämän tyyppisten mittarien täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien syväanalyysit jambic -pentameter -esimerkeistä.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

Concordia University St.Paul ACT -tulokset ja GPA

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA

Jeffersonin terveystieteiden korkeakoulun pääsyvaatimukset

Keskusopiston pääsyvaatimukset

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Carlos Albizun yliopisto - Miamin pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on kauppakoulu? Kuinka voit hakea?

Mikä on ammattikoulu? Selitämme, miksi saatat käydä kauppakorkeakoulua, mitä voit opiskella siellä ja miten hakea.

2016-17 Akateeminen opas | Morenon laakson lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Moreno Valley High Schoolista Moreno Valley, CA.

Kuinka kirjoittaa stand-out 'Miksi Columbia' -essee

Etsitkö 'Miksi Columbia' -esseitä, jotka toimivat? Tutustu 'Miksi Columbia' -esseesimerkkiimme ja saat vinkkejä oman vastauksesi kirjoittamiseen kehotteeseen.

7 vaihetta lääkäriksi: täydellinen opas

Harkitsetko lääketieteen uraa? Täydellinen oppaamme opastaa sinua opiskelemaan lääkäriksi lukiosta residenssiin asiantuntijavinkkien avulla.

Kuinka päästä sisään: Texasin osavaltion pääsyvaatimukset

820 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Suihkulähteen laakson lukio 2016-17 rankingit | (Fountain Valley,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Fountain Valley High Schoolista Fountain Valley, CA.

Täydellinen opas: UConn SAT -pisteet ja GPA

11 parasta tietojenkäsittelytieteen kilpailua nuorille

Oletko lukiolainen, joka etsii tietojenkäsittelytieteen kilpailuja osallistuakseen? Tutustu oppaaseemme oppilaiden parhaista koodauskilpailuista.