Pääaineen valitseminen: 5 tärkeintä huomioon otettavaa tekijää

viivain-2099742_640.jpg

Kun on kyse korkeakoulun pääaineen valinnasta, ytimekkäitä totuuksia ja ristiriitaisia ​​neuvoja on runsaasti. Mutta kenen neuvoihin voit luottaa? Tässä yksinkertaisessa oppaassa autamme sinua selvittämään, kuinka valita pääaine yliopistossa sen perusteella, mikä on sinulle tärkeää.

Lyhyen johdannon jälkeen pääainevalinnan dilemmaan paljastamme tärkein osa yliopiston pääaineen valintaa. Sitten käymme läpi, mitä työtä sinun pitäisi tehdä auttaaksesi sinua valitsemaan pääaineen eri tilanteissa - ennen yliopistoa, yliopiston aikana ja jos tulee erityisiä olosuhteita. Lopuksi annamme erottavia ajatuksia suuresta valinnasta.Mikä pääaine minun pitäisi valita? Auta minua!

Kuvittelen, että jos luet tätä artikkelia, sinusta tuntuu jonkin verran epävarmuutta tai ahdistusta korkeakoulun valinnasta. Tämä on täysin ymmärrettävää. Koska vanhemmat, opettajat ja neuvonantajat ovat epäilemättä lyöneet sinua sisään, pääaineen valinta yliopistossa on tärkeä päätös. Se on yksi ensimmäisistä suurista itsenäisistä päätöksistä akateemisessa ja työelämässäsi. Pääosan valitseminen toimii monella tapaa siirtymäriitinä aikuiseksi tulemisen aikana.

Jotkut ihmiset tietävät, mitä opiskelemaan yliopistossa ennen kuin he aloittavat lukion. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan tee niin jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä, miten valita college -pääaine, älä panikoi. (Vaikka olisit toisen lukukauden toisen vuoden opiskelija!)

Näin sanottuna en minä tai kukaan muu voi kertoa sinulle, minkä pääaineen valitset. Ja jos annat jonkun muun valita puolestasi (kuten vanhempasi), olet todennäköisesti kurja. Totuus on se prosessi, jossa harkiten harkitset parhaan pääaineen valitsemista, vaatii työtä - työ, joka sinun on panostettava itseesi.

Vaikka en voi tehdä sitä työtä puolestasi, minä voi kertoa perusperiaatteet tutkia ja lopulta valita korkeakoulun pääaine.

cat-2359630_640.jpg

Tai vain pääsi kissan halaamiseen ja kutsu sitä päiväksi.

Tärkein tehtävä majorin valitsemiseksi

Tärkein tehtävä yliopiston pääaineen valinnassa on päättää omista tavoitteistasi ja prioriteeteistasi. Liian paljon neuvoja siitä, miten valita pääaine olettaa, että sinulla on tiettyjä tavoitteita, tai kertoo, mitkä ovat prioriteettisi.

Jopa omat vanhempasi voivat keskittyä tiettyihin prioriteetteihin ja tavoitteisiin, jotka eivät vastaa sinun. Perhekonflikti suuren valinnan ympärillä on yleinen ongelma. Tämä voi olla erityisen tärkeää sinulle, jos vanhempasi maksavat osan (tai koko) koulutuksestasi.

On järkevää kuunnella vanhempiesi huolenaiheita ja neuvoja. Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että se on lopulta sinun suuri. Sinun on tehtävä työ ja lopulta hyödynnettävä tätä suurta osaa siirtyessäsi työvoimaan. Jos opiskelet jotain, josta et ole oikeasti kiinnostunut, et ehkä ole kovin motivoitunut menestymään (tai ehkä edes osallistumaan luokkaan). Joten sinun on kysyttävä: 'Mikä yliopiston pääaine sopii minulle?'

Tässä joitakin neuvoja keskustella kaikista muutoksista pääaineellasi suunnitelmia vanhempiesi kanssa. Jos vanhempasi maksavat koulutuksestasi ja haluavat osallistua suunnitelmiin, voit myös harkita kompromisseja kuten suuret yhtiöt, jotka sopivat molemmille, kaksois -suuret tai alaikäiset.

Jotta voit valita itsellesi järkevän korkeakoulututkinnon, sinun on ensin selvitettävä mitä haluat yliopiston pääaineelta. Joillekin ihmisille on tärkeintä tietää, että he voivat melkein aina löytää työpaikan koko elämänsä ajan. Toisten kannalta kriittinen tekijä on mahdollisuus harjoittaa tiettyä henkistä etua. Useimmat ihmiset ovat motivoituneita tekijöiden yhdistelmästä, jonka he punnitsevat tasapainossa.

Nämä tekijät ohjaavat sinua vastaamaan kysymykseen 'Mikä korkeakoulun pääaine sopii minulle?'

Seuraavassa on muutamia tekijöitä, jotka sinun kannattaa todennäköisesti ottaa huomioon, kun valitset pääaineen:

#1: kiinnostuksen kohteesi

Tietenkin kiinnostuksen kohteet ovat tärkeä osa pääaineen valitsemista. Jos et todella pidä opiskeltavastasi, olet kurja. Lisäksi et ole erityisen motivoitunut suorittamaan kurssityötäsi. Joten on tärkeää, että olet todella kiinnostunut siitä, mitä opiskelet. Osana tätä sinun pitäisi pystyä kuvittelemaan käyttäväsi ainakin osaa taidoistasi, joita opit pääaineellasi työvoimassa.

ero kodinominanssin ja epätäydellisen määräävän aseman välillä

Sillä sanoen, ihmiset asettavat erilaisia ​​palkkioita siitä, kuinka kiinnostuneita heidän on oltava pääaineestaan. Joillekin vain yhden todellisen intohimonsa - olipa se sitten Kreikan ja Rooman sotahistoria tai trooppinen puutarhanhoito - opiskelu. Monilla ihmisillä on kuitenkin useita kiinnostuksen kohteita, joita he voisivat kuvitella harjoittavansa. Esimerkiksi ajattelin mennä taidekouluun BFA: lle. Harkitsin myös pääaineenaan biologiaa tai englantia. (Päädyin pääaineeni kansanperinteeseen ja mytologiaan - siitä lisää myöhemmin.) Suurimman valintani lopulliset ratkaisevat tekijät eivät välttämättä liittyneet siihen, mistä olin intohimoisin, koska olin aidosti erittäin kiinnostunut kaikesta, mitä pidin. Muut tekijät tulivat mukaan, kun tein lopullisen päätöksen. Joten kiinnostuksen kohteesi todennäköisesti ohjaavat sinua, mutta ne eivät välttämättä ole ensisijainen ratkaiseva tekijä, kun valitset pääaineen.

Huomaat myös, että uusia etuja syntyy, kun pääset yliopistoon ja sinulla on pääsy useampiin mahdollisiin opintojaksoihin. Kun saavuin yliopistoon, pystyin osallistumaan uskonnon ja antropologian tunneille, mikä lopulta johti minut kansanperinteen ja mytologian ohjelmaan. Joten pidä avoin mielesi kiinnostuksen kohteistasi koko tärkeän valintaprosessin aikana, varsinkin kun saavut kouluun.

pelimerkit-643_640.jpg

Hänen voimakas rakkautensa perunalastuihin johti hänet elintarviketieteeseen.

#2: Kykysi

Sinun tulisi myös miettiä, missä olet hyvä, kun mietit, kuinka valita pääaineesi.

Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi ehdottomasti suorittaa pääaineita kaikessa, mitä olet lukiossa paras. Ensinnäkin, luultavasti löydät uusia kykyjä yliopistossa, kun otat kursseja alueilla, jotka eivät olleet käytettävissä lukiossa. Toiseksi asia, jossa olet 'paras', ei välttämättä sovi parhaiten kaikkien muiden prioriteettien ja tavoitteiden kanssa.

Pääperiaate tässä on se, että luultavasti ei ole hyvä idea opiskella jotain, jonka tiedät olevan melko heikko. Jos olet tuskin vetänyt C: tä matematiikassa koko lukion ajan, koska olet matematiikan pääaine (tai vastaavasti matematiikan raskas pääaineena, kuten tekniikka tai fysiikka) ei todennäköisesti ole paras liike.

Tärkeintä on se sinun pitäisi olla varma, että pystyt menestymään useimmissa kursseissasi opintoalueellasi.

#3: Tulevaisuuden työllistettävyys

Kun mietit, miten pääaineesi valitaan, on järkevää pohtia, millaisia ​​työmahdollisuuksia sinulla on tutkinnon suorittamisen jälkeen. Pystytkö löytämään työpaikan? Kuinka vaikeaa se on? Onko sinun muutettava sinne, missä työpaikat ovat, vai onko töitä kaikkialla?

Näitä kysymyksiä voi lähestyä muutamalla tavalla. Voit tutkia ammatteja, joilla on pulaa saadaksesi käsityksen alueista, joilla olet todennäköisesti töissä. Pulaan joutuvia ammatteja ovat mm sairaanhoito , tekniikka , erilaisia ​​tietojenkäsittelytieteen aloja , kirjanpito ja rahoitus ja opettaminen .

Puutteen tarkastelun lisäksi voit katsoa kasvavia teollisuudenaloja. (Tietenkin tässä on päällekkäisyyttä; jos ei ole tarpeeksi ammattitaitoisia työntekijöitä täyttämään nämä kasvavat teollisuudenalat, on pulaa! Mutta se on hieman eri näkökulmasta). Jotkut tällä hetkellä kasvussa olevat alat ovat mm hoitotyö ja muut liittoutuneet terveydenhuollon ammattilaiset, rahoitus ja datatiede . Näissä ryhmissä on tarjolla paljon erilaisia ​​työpaikkoja, ja monet mahdolliset suuret yritykset voivat johtaa sinut näille aloille.

Ota huomioon, että tietyn pääaineen ja tietyn työn tai toimialan välillä voi olla tai ei ole kovin selvä yhteys. Joillekin pääaineille on melko selvää, millaiseen työhön tutkinto johtaa. Opettajan tutkinto johtaa opettamiseen, sairaanhoitajan tutkinto hoitotyöhön jne. Toisille se on vähemmän selvää. Viestinnän tai sosiologian tai julkisen politiikan tutkinto voi johtaa monenlaisiin työpaikkoihin.

Älä siis ajattele tulevan työllistettävyyden kannalta vain mitä työtä otsikko olet pätevä, koska nämä asiat muuttuvat koko ajan. Mieti taitoja, joita opit pääaineellasi, ja kuinka paljon näille taidoille on kysyntää. Esimerkiksi kun datasta tulee erittäin tärkeä osa taloutta, dataan ja tietojen analysointiin liittyvät taidot ovat erittäin arvokkaita. Tämä sisältää taitoja tilastollisesta analyysistä sekä tietokantojen rakentamisesta ja arkkitehtuurista. Tilastotieteen ja tietojenkäsittelytieteen pääaineet ovat hyviä valintoja, jos haluat vastata tähän kysyntään.

Huomaa myös, että työllistettävyys ja palkka eivät ole sama asia. Opettajat ovat tunnetusti alipalkattuja, mutta jos sinusta tulee opettaja, voit melkein varmasti löytää työpaikan.

Mitä tämä kaikki merkitsee sinulle? Tutki tietyn pääaineen työllistymismahdollisuuksia. Ajattele oppimiasi taitoja ja mahdollisia työpaikkoja, joita sinulla voisi olla, ja tarkista näiden taitojen ja työpaikkojen työllisyysnäkymät.

Vaikka tämä ei ole kaukana hölmöltä - työvoimapulan ja kasvun ennustaminen ei ole 100% tarkkaa - se tarjoaa silti arvokasta tietoa, joka voi antaa sinulle ainakin yleiskuvan onko sinulla todennäköistä löytää työ helposti tai se vaatii enemmän työtä ja vaatii enemmän joustavuutta sijainnissa jne.

Koulu, jossa menet, vaikuttaa myös jonkin verran yleiseen työllistyvyyteesi. Ivy Liigassa ja muissa huippuluokan kouluissa useimmat opiskelijat voivat yleensä löytää töitä (jopa sellaisia, jotka eivät liity mitenkään siihen, mitä he ovat opiskelleet) riippumatta siitä, mistä he ovat valmistuneet. Tämä ei pidä paikkaansa vähemmän valikoivissa kouluissa, joissa valmistuneet voivat taistella paljon enemmän löytääkseen työtä joillakin vähemmän myyntikelpoisilla aloilla kuin muilla markkinoitavammilla aloilla.

marketeer-1687065_640.jpg

Job?! Missä?

#4: Tulevat tulopotentiaalit

Luultavasti haluat myös harkita tulevaa tulopotentiaaliasi ainakin jonkin verran, kun mietit kuinka valita pääaine. Tämä on kaukana täsmällisestä tieteestä, mutta silti arvokas harjoitus. Jos korkea palkka on sinulle tärkeä, sinun on oltava realistinen etujesi suhteen; ammatit, kuten opetus ja sosiaalityö, maksavat yleensä erittäin huonosti, joten ne eivät välttämättä ole paras vaihtoehto pääaineelle. Sitä vastoin tietojenkäsittelytieteen ja tekniikan kaltaisilla pääaineilla on yleensä aurinkoinen palkka.

Löydät paljon tietoa tiettyjen pääaineiden tutkinnon suorittaneiden mediaanipalkka . Tämä on arvokas lähtöpaikka. Kuten näet PayScalen tiedoista , tekniikan, tietojenkäsittelytieteen, matematiikan ja rahoitusalan tutkinnot hallitsevat parhaiten maksavien suurten yritysten luetteloa. Mutta se sisältää myös lääkärin apulaisopinnot ja hallituksen. Sitä vastoin, pienimmin palkatut pääaineet keskittyvät yleensä koulutukseen, palvelualoille, pastoraalisiin ja uskonnollisiin opintoihin sekä sosiaalityöhön ja neuvontaan.

Mutta uran mediaani- ja puolivälitiedot eivät välttämättä kerro koko tarinaa. Ensinnäkin joillakin näistä ammateista tulot vaihtelevat suuresti: esimerkiksi graafiset suunnittelijat ovat yleensä matalapalkkaisia mutta eniten palkatut graafiset suunnittelijat voivat helposti määrätä kuusinumeroisia palkkoja. Et varmasti voi olettaa kuuluvasi alan parhaiten palkattuihin, mutta sinun pitäisi tietää, milloin korkeammat palkat ovat ainakin mahdollisia.

Lisäksi joskus lopullinen tulopotentiaalisi riippuu paljon tutkijakoulusta. Psykologian pääaineet ovat matalapalkkaisia, elleivät he saa korkeakoulututkintoa , jolloin he saavat valtavan palkan. Joten jos aiot jo tutkijakoulua, tämä on pidettävä mielessä, kun valitset pääaineen.

Voit käyttää sivustoja, kuten Maksuskaala ja Lasiovi tutkiaksesi tuloja, joita eri urat voivat tuoda esiin harkitsemistasi pääaineista.

Jälleen on vaikea ennustaa tarkasti, mitä palkkasi voisi perustua pelkästään pääaineeseesi, etenkin pitkäaikaiseen. Mutta tutkimuksen tekeminen voi ainakin pitää sinut realistisessa mielessä.

#5: Erityiset uran kiinnostuksen kohteet

Sinulla voi olla myös hyvin erityinen tavoite, kuten astrofysiikan, lääkärin tai lakimiehen tulo. Jotkut (mutta eivät kaikki) hyvin erityiset uratavoitteet edellyttävät erityisiä pääaineita tai ainakin tiettyjä kursseja ja toimintoja. Jos esimerkiksi haluat olla insinööri, sinun on hankittava insinöörin tutkinto. Jos haluat olla lääkäri, sinun on täytettävä lääkärikoulusi edellytykset, tai muuten saatat joutua suorittamaan kalliin jälkiruokatutkinnon suorittavan esilääkitysohjelman myöhemmin. Toisaalta, jos haluat olla toimittaja, on monia suuria yrityksiä, jotka voivat täyttää tämän tavoitteen. Ja jos luulet, että haluat ehkä mennä kauppakorkeakouluun tai lakikouluun, sinulla on paljon liikkumavaraa valitsemassasi perustutkintoa.

Jos sinulla on hyvin erityinen tavoite, joka vaatii tietyn akateemisen polun, sen on luultavasti oltava etusijalla korkeakouluopintojen valitsemisessa.

lentokone-1839172_640.jpg

Sydän suunnittelee lentokoneiden suunnittelua? Sinun on todennäköisesti pääaineena ilmailutekniikka.

Kuinka valita pääaine: Ennen korkeakoulua

On hyvä mahdollisuus, että muutat mielesi pääaineen suhteen ainakin kerran, kun pääset yliopistoon. Saat paljon vaihtoehtoja, joita et ole aiemmin harkinnut. Sinä myös kasvat ja muutut. On kuitenkin vielä joitain asioita, joita voit tehdä ennen yliopistoa ja jotka auttavat sinua selvittämään, kuinka valita pääaine.

Aloita suurten yhtiöiden tutkiminen aikaisin

Lukiosi aikataulu voi olla melko jäykkä, ja se täytetään joka vuosi matematiikalla, luonnontieteillä, englannilla, historialla/yhteiskuntatieteillä, kuntosalilla ja ehkä vieraalla kielellä. Tämä jättää usein hyvin vähän valinnaisia. Kuitenkin on vielä asioita, joita voit tehdä tutkiaksesi erilaisia ​​akateemisia ja ura -alueita:

 • Varjostus ja haastattelu: Varjostaminen ja haastattelemalla tuntemiasi aikuisia, joilla on kiinnostava ura, on hyvä tapa selvittää, mitä haluat opiskella. Se voi myös auttaa oppimaan, miten nämä ihmiset ovat päässeet yliopistoajoistaan ​​sinne, missä he ovat nyt, koska monet ihmiset liikkuvat ympäri uraansa, kunnes he tekevät jotain aivan muuta kuin alun perin opiskellut!
 • Kirjojen ja artikkelien lukeminen: Tietokirjojen ja artikkeleiden lukeminen eri aiheista voi myös auttaa sinua selvittämään, mikä innostaa sinua akateemisesti. Mitkä aiheet ovat mielestäsi erittäin houkuttelevia ja mitkä aiheet saivat sinut kyyneliin? Tämä voi antaa sinulle vihjeitä siitä, mitä haluat ehkä tutkia tarkemmin yliopistossa, kun valitset yliopiston pääaineen. Podcastit ovat toinen loistava resurssi eri aiheiden tutkimiseen, etenkin koska voit kuunnella niitä, kun teet askareita tai muita arkisia tehtäviä!
 • Kesän aktiviteetit: Kesä on hyvä aika sukeltaa syvemmälle asioihin, joiden mielestäsi saatat olla vakavasti kiinnostunut harjoittamisesta. Harjoittelut, leirit, luokat yhteisöoppilaitoksissa ja vapaaehtoistyömahdollisuudet ovat kaikki erinomaisia ​​mahdollisuuksia syventyä aiheisiin, joita et ehkä opi säännöllisesti koulussa. Vapaaehtoisena arboretumissa! Osallistu valokuvauskurssille! Tee robottileiri! Mahdollisuuksia on tonnia.
 • Luennot ja tapahtumat paikallisissa oppilaitoksissa: Jos asut lähellä korkeakouluja tai yliopistoja, voit hyödyntää niiden avoimia luentoja ja tapahtumia! On hyvä tilaisuus kuulla professoreiden puhuvan työstään, mikä voi auttaa sinua pohtimaan, haluatko tehdä samanlaista akateemista työtä.

Kaiken sanotun kanssa, Älä ole liian paniikissa, jos voit vain tehdä enimmäkseen pintatasoista tutkimusta valitaksesi yliopiston pääaineen tässä vaiheessa. Lukio on korkeapaineyritys; pystyt harkitsemaan etujasi, kun pääset yliopistoon (ja koko elämäsi ajan!) Tee vain mitä voit ja pysy harkitsevana ja uteliaana mahdollisista opintojaksoista.

kissanpentu-569873_640.jpg

Suurin hyöty eläinlääkärin varjostamiselle: söpöjä eläimiä.

Suunnittele, jos sinulla on tietty pitkän aikavälin tavoite

Jos sinulla on hyvin erityinen pitkän aikavälin uratavoite, joka tyypillisesti vaatii erityistä koulutusta kandidaatin tasolla (kuten tekniikka, opetus tai hoitotyö), sinun on oltava tietoisempi pääaineen ja koulun valitsemisesta vielä korkealla koulu.

Jos tiedät jo, että olet kiinnostunut tietystä pääaineesta, on järkevää hakea kouluihin, joilla on vahvat ohjelmat tällä alueella. Lisäksi monissa kouluissa sinun on haettava nimenomaan tiettyä suurta tai akateemista aluetta.

Vaikka sinun pitäisi ehdottomasti tutkia ja pitää avoin mieli, on tyypillisesti helpompi siirtyä pois kilpailuista, kuten tekniikasta tai hoitotyöstä, kuin siirtyä niihin. Joten on järkevää soveltaa näihin jakoihin ja siirtää sitten, jos muutat mieltäsi myöhemmin.

Valitse Koulut ja ohjelmat viisaasti

Koska meillä on paljon neuvoja korkeakoulun valitsemiseksi, en ota kantaa tähän kohtaan. Mutta kun valitset kouluja, sinun on pidettävä mielessä seuraavat yliopiston pääaineen valintaan liittyvät periaatteet:

Mitä vähemmän olet varma kiinnostuksestasi, sitä enemmän joustavuutta haluat koulullesi. Jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mihin pääaineeseen pääset, ei ole hyvä idea mennä jonnekin, jossa sinun on ilmoitettava, mitä opiskelet menossa sisään. Sinua on parempi käyttää koulussa, jossa voit tutkia vähintään kaksi lukukautta ennen täytyy ilmoittaa.

Jos olet erittäin varma pääaineestasi, sinun pitäisi silti miettiä, mikä on tilanteesi, jos muutat mielesi. Jos menet kouluun, joka on erittäin arvostettu yhdelle ohjelmalle ja heikosti kaikelle muulle, mieti, mitä voit tehdä, jos haluat siirtyä pois tästä korkealla sijalla olevasta ohjelmasta. Vaihdatko kouluja? Vai oletko tyytyväinen mahdollisuuteen lopettaa vähemmän arvostettu ohjelma kuin aloitit? Tai ehkä olet vain hyvin, erittäin varma, ettet muuta mieltäsi! Tämä koskee myös asioita, kuten taidekouluun menoa; Jos pääset sinne ja päätät, että koko juttu ei ole sinua varten, ainoa todellinen vaihtoehto on tyypillisesti siirtyminen (ainakin yliopistojen sisällä, jos ei kokonaan toiseen kouluun). Tämä ei ole syy olla tekemättä sitä, mutta se on asia, joka sinun pitäisi olla tietoinen.

valitse-oikea-suunta-1536336_640.jpg

Valintoja täällä, siellä ja kaikkialla.

Kuinka valita pääaine: yliopiston aikana

Kun pääset yliopistoon, tässä on kuusi suositustamme pääaineen valitsemiseksi:

Ota selvää koulusi prosessista

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on määrittää, mikä on koulusi prosessi ja aikajana pääaineen julistamiseksi. Sinun on oltava tietoinen siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on harkita vaihtoehtojasi ja miten se toteutuu, kun olet tehnyt valinnan.

Huomaa, että joissakin kouluissa eri pääaineilla voi olla jopa eri määräajat virallisen pääaineen valinnalle, joten muista tutkia tätä.

Tietenkin, jos sinun oli ilmoitettava, että päällikkö on menossa sisään, olet jo tehnyt tämän prosessin. Siinä tapauksessa sinun on selvitettävä, mikä prosessi on pääaineiden vaihtaminen, jos sinun on käytettävä sitä.

Jatka tutkimista

Nyt kun olet oikeasti yliopistossa, sinulla on vielä enemmän mahdollisuuksia tutkia erilaisia ​​mahdollisia opintoalueita. Kurssityösi voi tietysti auttaa sinua tutkimaan kiinnostavia aiheita ja osastoja. Mutta sinulla on myös mahdollisuuksia tutkia kampuksen tapahtumia, luentoja ja puhujia. Monet osastot isännöivät erityisesti avoimia ovia ja muita tapahtumia tuleville suurille yrityksille. Siirry mihin tahansa, mikä vaikuttaa kiehtovalta, ja yritä pitää mielesi avoimena.

Huomaa tutkiessasi, että Internetissä on paljon korkeakoulun suuria tietokilpailuja. Joillakin yliopistoilla on jopa omat 'kuinka valita suuri' tietokilpailut, kuten tämä korkeakoulun suuri tietokilpailu Marquette tai tämä Loyala -yliopistosta Chicagosta . Vaikka tärkeän tietokilpailun valitseminen voi varmasti olla hyödyllinen tapa saada ideoita, sinun on tehtävä lisätutkimuksia kaikista tällä tavalla paljastetuista pääaineista. Haluat varmistaa, että tiedot mistä tahansa pääaineesta minun pitäisi valita? tietokilpailu on tarkka ja että tärkeimmät ideat, jotka saat siitä, vastaavat todella prioriteettejasi ja tavoitteitasi. Joten yliopistojen suurten tietokilpailujen lopputulos on, että ne ovat ehdottomasti hyödyllinen työkalu, mutta tuskin kaikkien tärkeiden valintaprosessien lopullinen lopputulos.

Tee aikataulustasi monitehtävä

Monet opiskelijat viettävät ensimmäiset lukukautensa täyttämällä osan yleisopetusvaatimuksistaan. Jos voit, yritä käyttää näitä vaatimuksia tutkiaksesi akateemisia alueita, joista saatat olla kiinnostunut. Jos sinulla on joustavuutta luokissa, joihin voit vastata vaatimusten täyttämiseksi, yritä ottaa opintoja, joita opettajat opettavat sinua kiinnostavilla osastoilla. Monitieteiset painopisteet sopivat myös tähän. Kun olin fuksi, kävin sukupuolitutkimusten ja englanninkielisen kirjallisuuden yhdistelmän romantiikkakirjallisuudesta ja toisen yhdistelmän Itä -Aasian opintoja ja buddhalaisuutta käsittelevää uskonnon luokkaa. Molemmat monitieteiset kurssit auttoivat minua tarkentamaan etujani - tehokkaasti.

Vaikka et hallitsisikaan kovin paljon yleisiä vaatimuksiasi, yritä katsoa vaatimuksiasi tilaisuutena tutkia akateemisia alueita, joita et ole aiemmin tutkinut, sen sijaan, että tekisit jotain. Tämä auttaa sinua rajoittamaan mahdollisuuksia, kun valitset korkeakoulun pääaineen.

botanical-print-33089_640.png

Simonin kasvitieteellisen kuvituksen luokka antaa hänen tutkia kiinnostuksensa taiteeseen ja biologiaan samanaikaisesti!

Tapaa neuvonantajia

Käytän tässä laajasti termiä 'neuvonantajat'. Voit tavata monia ihmisiä, joilla voi olla arvokasta tietoa pääaineen valinnasta. Sinulla on luultavasti vähintään yksi koulun neuvonantaja. Ne voivat varmasti olla hyödyllisiä, mutta haluat myös kysyä neuvoa ihmisiltä, ​​joilla on erikoistuneempia tietoja ohjelmista, joista olet eniten kiinnostunut.

Tämä sisältää:

 • Osaston neuvonantajat: Useimmilla osastoilla on neuvonantajia, jotka voivat tavata kyseisen pääalan tulevia opiskelijoita. Tietenkin he todennäköisesti yrittävät myydä sinut osastollaan, joten he voivat olla hieman puolueellisia. Mutta voit silti saada heiltä arvokasta tietoa, kuten tietoa kurssivaatimuksista, neuvontarakenteista, tutkimusmahdollisuuksista, ja niin edelleen.
 • Ohjelman nykyiset opiskelijat: Nykyiset kiinnostuneiden pääaineiden opiskelijat voivat antaa arvokasta tietoa. He kertovat totuuden ohjelman eduista ja haitoista. He voivat kertoa sinulle, mitä voit odottaa pääalalta kurssikuormituksen, neuvonnan, luokkakoon, opetuksen laadun ja muiden kokemukseen vaikuttavien asioiden suhteen. Lisäksi sinun pitäisi puhua ohjelman seniorien kanssa heidän tavoitteistaan ​​ja tulevista tavoitteistaan. Tämä voi auttaa sinua saamaan käsityksen vastavalmistuneiden mahdollisuuksista.
 • Alumnit: Hyödynnä koulusi alumniverkosto. Sinä pystyt keskustele alumnien kanssa, joiden ura on mielestäsi mielenkiintoinen ja kysy heiltä, ​​mitä he ovat opiskelleet ja miten he ovat päässeet paikkaan. Voit myös keskustella hiljattain alumnien kanssa, jotka ovat erikoistuneet harkitsemiisi ohjelmiin, ja pyytää heiltä mielipiteitä ohjelmasta. Useimmissa kouluissa on alumnihakemistosivustoja, joissa on yhteystietoja. Vaikka jotkut valmistuneet voivat olla liian kiireisiä puhuakseen kanssasi, monet ovat vastaanottavaisia. Joissakin kouluissa on jopa mentorointiohjelmia, joista voit hankkia alumnien mentorin, joka on työskentelevä ammatti kiinnostavalla alalla.

Jatka prioriteettien hienosäätöä

Ajattele jatkuvasti, mitä etsit pääalalta. On todennäköistä, että prioriteettisi muuttuvat ajan myötä, varsinkin kun saat enemmän tietoa ja kokemusta yliopistosta. Joten jatka tutkimusta mahdollisista toimialoista, urasta, taidoista ja niin edelleen, että haluat ehkä jatkaa, ja mieti, mikä on sinulle tärkeintä. Voi olla hyödyllistä pitää jonkinlainen päiväkirja, jossa on kaikki ajatuksesi mahdollisista pääaineista ja urasta sekä tavoitteistasi.

Ole realistinen haitoista

Jokaisella pääaineella on joitain haittoja, ja on tärkeää olla realistinen mahdollisen pääaineen kielteisten asioiden suhteen. Tässä on joitain asioita, jotka on otettava huomioon:

 • Kuinka suuria ovat useimmat luokat? Jos pidät parempana pieniä kursseja, mutta sinun on pidettävä monia suuria luentoja, voi olla vaikeaa saada mahdollisimman paljon irti kyseisestä opintojaksosta.
 • Kuinka vahva tuki on neuvonta? Ovatko neuvonantajat tavoitettavissa ja vastaanottavaisia ​​vai vaikeasti tavoitettavissa?
 • Miten osaston työharjoittelu sujuu? Onko riittävästi tukea opiskelijoille, jotka yrittävät löytää työtä tai mennä jatko -opintoihin?
 • Kuinka arvostettu ohjelma on? Joissakin yliopistoissa on paljon vaihtelua arvostettujen osastojen välillä.

Voit todennäköisesti saada paljon näitä tietoja puhumalla tietyn osaston nykyisille ja entisille opiskelijoille. Voit myös tehdä omaa tutkimustasi esimerkiksi ohjelman arvostamisesta ja työhönottamisesta.

Huonojen puolien ei todellakaan tarvitse olla kauppaa rikkovia - ne ovat vain asioita, jotka on otettava huomioon, kun valitset pääaineen yliopistossa. Loppujen lopuksi mikään pääaine ei ole ylösalaisin.

kahvi-386878_640.jpg

Paljon varhaisia ​​luokkia osastollasi? Sinun on ehkä lyötävä kahvia voimakkaasti.

Erityistilanteet korkeakoulun päällikön valitsemiseksi

Tässä osiossa keskustelemme joistakin erikoistilanteista, jotka koskevat pääaineen valitsemista, kuten pääaineen vaihtamista yliopistossa, kaksoisaineistoa (ja alaikärajaa) ja oman pääaineen luomista.

Pääaineiden vaihtaminen

Mistä tiedät, että pääaineiden vaihtaminen yliopistossa on hyvä idea? Ei ole kovaa ja nopeaa sääntöä siitä, milloin pääaineen vaihtaminen on hyvä liike, mutta tässä on kolme asiaa, jotka on otettava huomioon:

Kuinka varma olet

Jos tiedät, että et ole tyytyväinen nykyiseen pääaineeseesi, mutta et ole varma, mihin haluat siirtyä, saattaa olla parasta ottaa hetki aikaa. Vapaa -aikana voit selvittää, mitä haluat opiskella esimerkiksi harjoittelupaikkojen, varjostusten, MOOC -lukujen, lukemisen ja muun tutkivan toiminnan kautta. Muuten riskit viettää erittäin kalliita lukukausia kamppaillen kampuksella kun yrität selvittää, mistä olet todella kiinnostunut. Ei ole järkevää viettää seitsemän vuotta kandidaatin tutkinnon saamisessa, koska vaihdat pääaineita joka lukukausi.

Kuinka lähellä olet viimeistelyä

Jos olet vanhempi ja/tai hyvin lähellä ohjelman päättymistä, saattaa olla järkevintä suorittaa tutkinto loppuun ja jatkaa jatko -opintoja riippumatta uudesta kiinnostuksestasi. Toisin sanoen pääaineiden vaihtaminen yliopiston myöhässä ei ole aina paras valinta.

On yleensä parempi viettää kuusi vuotta koulussa ja päätyä kandidaatin ja maisterin tutkintoon kuin viettää kuusi vuotta koulussa ja päätyä vain kandidaatin tutkintoon. Useimmilla aloilla on jatkotutkintoja juuri aloittaville ihmisille, ja voit tyypillisesti (vaikkakaan ei aina) komentaa hieman korkeampaa palkkaa maisterin tutkinnolla verrattuna vain kandidaatin tutkintoon. Joten tee tutkimuksesi tulevaisuudennäkymiesi suhteen.

Kuinka kallista siitä tuleekaan

Muista, että mitä tahansa, et voi korvata jo valmistuneiden kustannuksia. Toimintaa yrittäessäsi suojella jo käyttämääsi tunnetaan nimellä upotettujen kustannusten harha . Joten jos asteen vaihtaminen ei maksa sinulle paljon enemmän, ei ole paljon haittaa.

Mutta kuten edellä mainitsimme, jos toisen kandidaatin suorittaminen tulee olemaan yhtä kallista kuin nykyisen kandidaatin ja sitten maisterin saaminen siitä, mitä todella haluat, se voi olla parempi käyttää rahojasi loppuun kandidaatin ja sitten saada maisterin. Mutta jälleen kerran, tutkikaa alemman korkeakoulututkinnon suhteellista sijoitetun pääoman tuottoa uudella halutulla alalla. Menemme tähän hieman tarkemmin analysoidessamme, milloin kannattaa hankkia maisterin tutkinto täältä.

timantti-1839031_640.jpg

Koulutuksesi on arvokas timantti. Ja mahdollisesti yhtä kallis.

Tupla -suuret ja alaikäiset

Oletko repeytynyt kahden melko eri kentän välille? Kaksinkertainen pääaine voi olla vastaus. Jos olet kiinnostunut tutkimaan tätä mahdollisuutta, tässä muutamia asioita selvitettäväksi:

 • Onko pakko integroida pääaineet jollakin tavalla? Jotkut koulut, jotka sallivat kaksoisopiskelun, edellyttävät oppilaiden yhdistävän nämä kaksi opintojaksoa jollakin tavalla, usein opinnäytetyön tai muun projektin kautta. Jos olet todella kiinnostunut molemmista pääaineista, voit harkita tätä ominaisuutena, ei vikana. Tietenkin jotkut suuret yritykset voivat olla vaikeampia integroida kuin toiset: Uskonto ja historia? Loistava! Matematiikka ja englanti? Enemmän venytystä.
 • Voitko luopua vaatimuksista tai kaksinkertaistaa ne? Voitko laskea luokat molempiin pääaineisiin? Riippuen siitä, kuinka eri suuryritykset ovat, tämä voi olla joka tapauksessa vaikeaa, mutta se kannattaa selvittää. Lisäksi joskus osastot antavat sinun luopua joistakin vaatimuksista, jos olet kaksoispäällikkö (tyypillisesti osastojen valinnaiset). Tämä tekee kaksoismallinnuksesta vähemmän vaikeaa.
 • Voitko saada aikataulun toimimaan? Koska vaatimusten taakka on lisääntynyt, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota aikatauluusi. Sinun on myös tehtävä paljon etukäteen suunnittelua varmistaaksesi, että pystyt todella vastaamaan kaikkiin molempien pääaineiden vaatimuksiin. Ei ole harvinaista, että kaksois-päälliköt viettävät ylimääräisen lukukauden kampuksella saadakseen kaiken valmiiksi. Joten jos ylimääräisen lukukauden opettaminen on huolenaihe, on erityisen tärkeää varmistaa, että mahtuu kaikkeen ajoissa.

Jos kaksoismuotoilu on liian työlästä tai epäkäytännöllistä, toinen tapa ottaa huomioon useita etuja on olla vähäpätöinen jossain. Alaikäinen vaatii tyypillisesti 4-6 luokkaa tietyllä akateemisella alueella ja näkyy yleensä tutkintotodistuksessasi. Se on hyvä tapa saada perusteet toiselle alalle ilman kaksoismallinnuksen sitoutumista ja jäykkyyttä.

Kuten kaksinkertaisten suurten yhtiöiden kohdalla, se on kuitenkin tärkeää Suunnittele huolellisesti, jos haluat alaikäisen varmistavan, että pystyt täyttämään kaikki vaatimukset. Olin itse asiassa yhden luokan päässä kahdesta eri alaikäisestä, mutta koska en suunnitellut kovin hyvin, en päässyt kumpaankaan. Yksi viimeisistä kursseistani pääaineellani oli ristiriidassa jäljellä olevien vaatimusteni kanssa jokaiselle alaikäiselle.

Oman majorin luominen

Joissakin kouluissa voit suunnitella oman pääaineesi. Useimmissa kouluissa, jotka sallivat tämän, sinulla on oltava melko erityinen, yhtenäinen suunnitelma siitä, mikä pääaine tulee olemaan. Joten et voi vain käyttää tätä vaihtoehtoa välttääksesi itse opintojakson valitsemista. Päinvastoin, tämä vaihtoehto on paras ihmisille, joilla on erittäin selkeä käsitys siitä, mitä he haluavat opiskella ja haluat perehtyä aiheeseen tarkasti. Tunsin ihmisiä, jotka suunnittelivat omat pääaineensa globaaliin muuttoliikkeeseen ja ilmastonmuutokseen. Nämä ovat hyvin erityisiä aiheita, jotka sopivat itsesi luomiseen.

Joissakin kouluissa pääset opiskelemaan jotain hyvin epämääräistä, kuten 'taiteita' tai 'humanistisia tieteitä'. Näillä opintojaksoilla on usein vähän vaatimuksia ja ne tarjoavat paljon joustavuutta kurssityössä. Vaikka tämä saattaa olla houkuttelevaa, sinulla on jonkin verran vaara, että vaikutat tavoitteettomalta diletantilta (sekä työnantajille että tutkijakouluille).

vesi-464953_640.jpg

Daphne haluaa osallistua oraakkelien tulkintaan.

Ajatuksien erottaminen: Suurin valintasi ei ole kohtalosi

Vaikka sinun ei pitäisi suhtautua korkeakouluopintojen valintaan kevyesti, älä salli päätöksen painon pitää sinut jäädytettynä.

On hienoa pohtia kysymyksiä, kuten 'Mikä yliopiston pääaine sopii minulle?' tai 'Mikä pääaine minun pitäisi valita?' Mutta jos ajattelet jotain 'Entä jos muutan mieleni myöhemmin ja olen jumissa ikuisesti ??' vai 'Pilaako väärän pääaineen elämäni ??' hengitä syvään.

Pääaineesi valinnalla on joitain vaikutuksia työelämääsi varten, ja toisin esittäminen on epärealistista. Se ei kuitenkaan ehdottomasti sulje sinua tiettyyn kohtaloon koko elämäsi ajan.

Henkilökohtaisen kokemukseni vuoksi olen pääaineena kansanperinne ja mytologia, työskennellyt sairausvakuutusalalla valmistumiseni jälkeen ja suorittanut maisterin tutkinnon kansanterveydestä. En kadu lainkaan päävalintoani, ja olen edelleen sitä mieltä, että tein oikean valinnan. Mutta se ei myöskään ollut selvästikään akateemisen ja työelämäni ratkaiseva päätös. Se ei asettanut minua yhdelle kiinteälle polulle ikuisesti.

Totuus on, että usein on vaikea ennustaa tarkalleen, mihin tietty tutkinto johtaa. Uusia työpaikkoja on olemassa, kun valmistut, joita ei ollut yliopiston aloittaessasi. (Tietysti myös vanhoja töitä - kuten opettaja - on edelleen olemassa.)

Tärkeintä on, että vaikka sinun pitäisi valita pääaine harkiten, sinun ei pitäisi olla huolissasi siitä, että pääaineen valinta lukitsee sinut tietylle elämänradalle, josta et voi koskaan poiketa.

Älä jää ansaan ajatuksesta, että saatat tehdä 'väärän' päätöksen. Opit arvokkaita taitoja yliopistossa - ja sen jälkeen - pääaineestasi riippumatta.

karhu-ansa-413397_640-1.jpg

Pääaineesi ei ole ansa!

Tärkeimmät takeaways: Kuinka valita pääaineesi

Jos olet kysynyt itseltäsi 'Mitä minun pitäisi opiskella yliopistossa?' meillä on tarvitsemasi neuvot.

Totuus on se ei ole olemassa yhtä tyhjentävää tapaa valita pääaine yliopistossa. Tärkeintä on, että selvitä omat prioriteettisi ja lähde siitä.

Tässä on joitain tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset korkeakoulun pääaineen:

 • Kiinnostuksen kohteesi: mikä on mielestäsi hauskaa ja mielenkiintoista?
 • Kykysi: Missä olet hyvä?
 • Tulevaisuuden työllistettävyys: Kuinka helppoa (tai vaikeaa) sinun on löytää työ?
 • Tulevat tulopotentiaalit: Tavoitteletko tiettyä tuloluokkaa
 • Erityisiä ura -etuja: Onko sinulla erityinen ammatillinen etu, joka vaatii tiettyä kurssityötä tai tiettyä pääainetta, tai mahdollistavatko urasi enemmän joustavuutta pääaineellasi?

Tässä on joitain asioita, joita voit tehdä vielä yläasteella valmistautua yliopiston pääaineen valintaan:

 • Aloita pääaineiden tutkiminen aikaisin: käytä vapaa -aikaasi, oppitunteja ja kesäaktiviteetteja tilaisuutena tutkia sinua kiinnostavia aihealueita.
 • Suunnittele, jos sinulla on tietty pitkän aikavälin tavoite: jos tiedät, että sinulla on tietty uratavoite, suunnittele pää- ja ohjelmavalintasi etukäteen.
 • Valitse koulut ja ohjelmat viisaasti: jos olet vähemmän varma pääaineestasi, etsi joustavuutta julistaessasi pääaineesi valitsemissasi kouluissa.

Ja tässä kuinka valita pääaine yliopistossa kuudessa vaiheessa:

 • Selvittää koulusi prosessi suuren julistamisesta (ja mahdollisista määräajoista!)
 • Jatka tutkimista mahdolliset pääaineet ja osastot.
 • Tee aikataulusi monitehtävä käyttämällä vaatimuksia potentiaalisten suurten yritysten tutkimiseen.
 • Tavata neuvonantajien, nykyisten opiskelijoiden ja alumnien kanssa, jotta saat tietoa osioista, joista olet eniten kiinnostunut.
 • Pitää tarkentaa prioriteettejasi ja teet tutkimusta varmistaaksesi, että harkitsemasi suuret yritykset ovat tavoitteidesi mukaisia.
 • Ole realistinen mahdollisten suurten yhtiöiden haitoista - mikään pääaine ei ole ylösalaisin.

Keskustelimme myös pääaineiden, kaksoissuoritteiden ja alaikäisten vaihtamisesta ja oman pääaineesi luomisesta! Olet nyt valmis tähän suureen päätökseen.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.