Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

ominaisuuslaskuri

ACT Composite -pisteesi on tärkeä osa korkeakoulujen sovelluksiasi. Tässä oppaassa näytämme, kuinka lasketaan ACT-komposiittipisteet tarkalleen jokaisesta osastopisteestäsi. Vielä tärkeämpää on, että annamme sinulle räätälöidyt strategiat siitä, miten voit käyttää Composite Score -sovellustasi ACT-valmistelusi mukauttamiseksi. Jatka lukemista...

ACT-yhdistelmäpisteiden laskeminen

ACT: llä on neljä pääosaa (englanti, matematiikka, lukeminen ja tiede), yksi valinnainen osa (kirjoittaminen). Jokaisella neljällä osalla on pisteet, jotka vaihtelevat välillä 1 (alin) ja 36 (korkein). Kirjoituspisteet ovat erilliset pisteet, jotka vaihtelevat 2 (alin) - 12 (korkein).Komposiittipisteesi on neljän ydinosastosi keskiarvo (aritmeettinen keskiarvo) seuraavilla tärkeillä pisteillä:

  • Komposiitti pyöristetään lähimpään kokonaislukuun.
  • Pisteet, jotka päättyvät arvoon 0,5 tai korkeammat, pyöristetään ylöspäin lähimpään kokonaislukuun.

Tässä on muutama esimerkki ACT-osiosta ja Composite-pisteistä:

Testata Englanti Matematiikka Lukeminen Tiede Keskiverto Lopullinen komposiitti
Testi 1 kaksikymmentäyksi 2. 3 24 19 21.75 22
Testi 2 2. 3 2. 3 22 25 23.25 2. 3
Testi 3 24 24 2. 3 2. 3 23.5 24

Löydätkö sen?

ACT käyttää myös yhdistettyä englannin / lukemisen / kirjoittamisen pisteitä, joita kutsutaan ELA-pisteiksi. Rehellisesti, tätä ei käytetä niin usein eikä se ole niin tärkeää yliopistojen pääsykokeille, joten suosittelen, ettet huolehdi siitä.

Ennen kuin sukellat liian syvälle ACT-valmisteluusi, sinun tulisi myös tietää tavoite-ACT-yhdistelmäpisteet, mikä perustuu pitkälti siihen, mihin kouluihin haet.

ACT-komposiittipisteiden laskeminen on melko yksinkertaista. Tärkeämpi osa on tietää, mitä ACT Composite Scoring tarkoittaa opintostrategiallesi.

5 strategiaa yhdistetyn pistemäärän nostamiseksi

Tavoitteesi ACT: llä on saada korkein mahdollinen yhdistetty pisteet. Composite Score on ylivoimaisesti tärkein ACT-pistemäärä, jota käytetään yliopistoon pääsyssä , yksittäisten osioiden pisteiden ulkopuolella. Korkeakoulut käyttävät tätä pistemäärää verrattaakseen sinua tuhansiin muihin koulun hakijoihin. Tämä tarkoittaa, että yhdistetyn pistemäärän nostamisella voi olla suhteeton vaikutus pääsymahdollisuuksiisi.

Me kaikki tiedämme, että pistemäärän nostaminen parantamalla testiä on ilmeinen tapa parantaa pisteitäsi. Mutta kaivetaan tarkempia strategioita:

  1. Jopa vain yksi lisäpiste yhdestä osasta voi lisätä komposiittipisteitäsi. Esimerkiksi yllä olevassa Test 2 -esimerkissä, jos opiskelija suorittaa testin uudelleen, mutta parantaa englantia 23: sta 24: een, hänen keskiarvonsa nousee 23,25: stä 23,5: een ja lopullinen Composite kasvaa 23: sta 24: een Voit lyödä vetoa, että tämä lisäys vaikuttaa yliopistoon pääsyyn. Siksi, jos olet ottanut ACTin vain kerran tai kahdesti, ehdottomasti tee testi uudelleen koska yhdistetty pistemääräsi todennäköisesti paranee.

  2. Keskitä ensimmäinen valmistelusi heikoimpaan osaan, mikä antaa sinulle eniten tilaa kasvaa. Esimerkiksi, jos sait 16 tiedettä, mutta 24 kaikissa muissa osioissa, tiedeosiosi vetää selkeästi yhdistettyjä pisteitäsi. Jos parannat tiedeosastoa neljällä pisteellä, komposiittisi kasvaa pisteellä.

  3. Kirjoittaminen on vähemmän tärkeää kuin neljä ydinosaa. Jos sinulla on rajoitetusti aikaa opiskeluun, keskity tuo aika yhdistettyjen pisteiden nostamiseen.

  4. Kohderyhmäsi voivat painottaa joko englantia / lukemista tai matematiikkaa / luonnontieteitä. Kun otetaan huomioon sama yhdistetty piste, insinöörikoulut suosivat matematiikan / luonnontieteiden pisteitä korkeammalle kuin englanti / lukeminen. Jos aiot pääaineenaan humanistiset tieteet, päinvastoin. Keskitä aikaosi osiin, jotka ovat tärkeämpiä yliopistosi tavoitteille.

  5. Jotkut koulut käyttävät 'korkeinta yhdistettyä pisteytystä', alias 'superscore'. Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että koulu ottaa parhaan jaksosi pisteet kaikista testeistäsi ja yhdistää ne sitten parhaaksi mahdolliseksi yhdistetyksi pisteeksi. Jos haet pääasiassa kouluihin, jotka käyttävät superscore-pistettä , voit keskittyä yhden osan parantamiseen kerrallaan, ja sitten yhdistää kaikki testisi yhteenlaskettuihin enimmäispisteisiin.

Nyt kun tiedät ACT-yhdistelmäpisteiden merkityksen ja ymmärrät kohdennetut strategiat sen parantamiseksi, lue lisää, jotta pääset syvemmälle filosofiamme siitä, kuinka voit parantaa ACT-pisteitäsi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

SAT-aiheen testauspäivät 2016-2017

Suunnitteletko SAT -aihekokeen suorittamista lukuvuonna 2016-2017? Selvitä, mitkä ovat testipäivämäärän vaihtoehdot ja miten valitset itsellesi sopivan.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Länsi -Virginian yliopiston teknologiainstituutin pääsyvaatimukset

University of St. Thomas ACT -tulokset ja GPA

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

4 vinkkiä tähtien UGA-esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma, mistä aloittaa UGA-esseekehotteet? Tutustu asiantuntijavinkkeihimme erottuvien UGA-esseiden kirjoittamiseen.

Kaikki saatavilla olevat IB -historian paperit: ilmainen ja virallinen

Etsitkö IB -historian aikaisempia papereita harjoitellaksesi? Tässä on kaikki saatavilla olevat SL- ja HL -paperit, joita voidaan käyttää.

Lewis & Clark College SAT -pisteet ja GPA

Paras AP Yhdysvaltain hallituksen arvostelu: 5-vaiheinen opas

Etkö ole varma mistä aloittaa AP -hallituksen tarkastelu? Tutustu täydelliseen oppaaseemme saadaksesi tietoa tentistä, valmistautumisesta ja tärkeimmistä opintovinkkeistä.

Paras hieno Gatsby-hahmojen analyysi

Työskenteletkö esseenä Nickistä, Daisystä tai muusta hahmosta? Katso oppaamme The Great Gatsby -hahmoanalyysiin saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä.

5 erinomaista syytä olla pelkäämättä puutarhahämähäkkiä

Ovatko puutarhahämähäkit myrkyllisiä? Jos olet äskettäin saanut vilkaista mustaa ja keltaista puutarhahämähäkkiä, älä paniikkia! Nämä yleiset hämähäkit eivät ole vaarallisia ja voivat olla jopa hyödyllisiä.

Georgian eteläiset SAT -tulokset ja GPA

Kutztownin yliopisto Pennsylvaniassa SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä yliopistokaupungin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta University City High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Vassarin ACT -tulokset ja GPA

Kuinka voit valita parhaat SAT-testipaikat

Mikä on paras SAT-testikeskus testin suorittamiseen? Mikä tekee SAT-keskuksesta paremman tai huonomman? Lue lisää täältä.

Paras hahmojen analyysi: Myrtle Wilson - Suuri Gatsby

Kuka on Tomin rakastajatar? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Myrtle Wilsonista The Great Gatsbyssä, lainausten ja hahmojen analyysin avulla.

Oglethorpen yliopiston pääsyvaatimukset

Akronin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Brooklyn Collegen pääsyvaatimukset

Lopullinen opas ennen lakia: 13 vinkkiä valmistautumiseen lakikouluun

Harkitsetko lakikoulua? Selitämme, mikä on esioikeus, kuinka valita pääaine, parhaat oikeuskoulut ja vinkkejä asianajajaksi ryhtymiseen.

Onko AP-tilastot vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP-tilastot vaikea? Keskustelemme AP-tilastojen vaikeuksiin vaikuttavista tekijöistä, jotta voimme päättää, onko se hyvä luokka sinulle.

Johnsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

19 parasta apurahaa lukion eläkeläisille

Oletko vanhempi lukiossa ja haluatko saada stipendejä ennen valmistumistasi? Tässä ovat parhaat apurahat lukiolaisille.