Kuinka tulla eläinlääkäriksi: tärkeimmät vaiheet ja ominaisuudet

ominaisuus-vet-kissanpentu

On melko todennäköistä, että ensimmäinen tapaaminen eläinlääkärin kanssa tapahtui, kun lemmikkisi oli sairas ja tarvitsi vähän ylimääräistä hoitoa. Tämä johtuu siitä, että eläinlääkärin ensisijainen tehtävä on hoitaa eläimiä! Työskentely söpöjen, pehmoisten ottajien kanssa on osa työn vetovoimaa - itse asiassa eläinlääkäri on yksi yleisimmistä vastauksista lapsilta, kun heiltä kysytään, mitä he haluavat tehdä varttuessaan!

Jos olet kiinnostunut tulemaan eläinlääkäriksi, on hyvä tietää melko vähän ammatista. Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä eläinlääkärit tekevät, minkälaiset tutkinnot ja lisenssit heillä on, kuinka kauan eläinlääkäriksi tuleminen kestää ja millaisia ​​henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia tarvitaan menestyä ammatissa. Opastamme sinut myös vaiheelta vaiheelta eläinlääkäriksi tulemisen auttamiseksi valmistautuaksesi unelmiesi uraan. Käsittelemme kaiken mitä sinun tarvitsee tietää, mukaan lukien: • Kuinka kauan kestää tulla eläinlääkäriksi
 • Kuinka päättää, onko eläinlääkäriksi tuleminen sinulle oikea valinta
 • Mitä luokkia sinun pitäisi käydä lukiossa ja yliopistossa
 • Kuinka valita hyvä perustutkinto yliopisto ja eläinlääkäri
 • Millainen eläinlääkäri on

Joten aloitetaan!

kehon eläinlääkäri-pentun kanssa

kuinka kirjoittaa uc -esseitä

Mikä on eläinlääkäri ja mitä he tekevät?

Määritelmän mukaan eläinlääkäri on lääkäri, jolla on pätevyys harjoittaa tieteellistä ennaltaehkäisyä, parantamista ja sairauksien ja loukkaantumisten lievittämistä eläimillä. Eläinlääkäreiden tehtävänä on diagnosoida, hoitaa ja tutkia lemmikkieläinten, karjan ja muiden eläinten sairauksia. Toisin sanoen: jos sillä on siivet, häntä tai vaa'at, on todennäköisesti eläinlääkäri, jonka tehtävänä on pitää se onnellisena ja terveellisenä.

Kuinka kauan eläinlääkäriksi tuleminen kestää?

Tässä vaiheessa saatat miettiä, kuinka kauan kestää tulla eläinlääkäriksi. Yleisesti ottaen, se kestää noin 8-10 vuotta siitä, kun valmistut lukiosta tulemaan eläinlääkäriksi. Ensimmäisen nelivuotisen kandidaatin tutkinnon suorittamisen jälkeen eläinlääkärikoulusta tulee vielä neljä vuotta tulla eläinlääketieteen tohtoriksi (DVM) ja hankkia lisenssi harjoittaakseen valtiossasi. Jos haluat keskittyä tiettyyn kapealle, kuten kardiologialle tai neurologialle, tarvitset sen lisäksi vähintään kaksi vuotta erikoistunutta koulutusta.

Kuinka kauan eläinlääkäriksi tuleminen kestää, voi vaihdella, mutta jos todella rakastat eläimiä ja luulet heidän hoidon olevan kujasi, eläinlääkäriksi tuleminen voi olla oikea valinta sinulle.

body-red-number-four-4

4 ominaisuutta, jotka tarvitset eläinlääkäriksi tulemiseen

Eläinlääkäriksi tuleminen ja eläinlääketieteen harjoittaminen edellyttää melko vakavaa omistautumista kentälle. Eläinlääkärit käyttävät koko elämänsä parantamalla taitojaan ja osallistumalla kentälle, aivan kuten lääkärit, jotka hoitavat ihmisiä. Siksi on tärkeää miettiä todella, sopisitko tähän ammattiin.

Tässä on neljä henkilökohtaista ominaisuutta, jotka on otettava huomioon, kun ajatellaan, kuinka tulla eläinlääkäriksi ja onko kenttä sinulle sopiva.

# 1: Kyky käsitellä emotionaalista ja fyysistä stressiä

Valitettavasti eläinlääkärit eivät aina tavoita rakastamiaan eläimiä parhaassa kunnossa. Erikoisuudesta riippuen eläinlääkäreiden on nähtävä ahdistuneita eläimiä tai elämänsä viimeisinä hetkinä. Tulee tehdä vaikeita päätöksiä ja tulee sydänsärky. Jos et pysty luopumaan rakkaudestasi eläimiä kohtaan tarpeeksi keskittyäksesi hoitoon, eläinlääkäriksi tuleminen voi olla sinulle emotionaalisesti haastavampaa kuin voit odottaa.

Lisäksi auttamasi ottajat ovat vakavasti söpöjä, mutta kohtaat myös eläinlääketieteen vähemmän lumoavan puolen. Eläinlääkärit ehdottomasti likaantuvat! Jos et pysty käsittelemään verta ja kehon nesteitä, tämä ammatti ei ehkä sovi sinulle parhaiten.

# 2: Kyky työskennellä ihmisten kanssa

Monet ihmiset tulevat eläinlääketieteen alalle, koska he rakastavat eläimiä ... joskus jopa enemmän kuin ihmiset. On kuitenkin yleinen väärinkäsitys, että eläinlääketieteen harjoittaminen vaatii vain vuorovaikutusta eläinten kanssa.

Eläinlääketieteen ala vaatii myös ihmisten tekemisessä. Et ehkä käsittele ihmisiä, mutta puhut heidän kanssaan heidän rakastetuista lemmikeistään, ohjaat heitä tulemaan paremmiksi omistajiksi ja opetat heille parantamaan eläinten elämänlaatua. Vaikka et aio työskennellä asiakkaan omistamien eläinten kanssa, sinun on silti tehtävä yhteistyötä ikäisesi ja kollegojesi kanssa koko urasi ajan.

Toisin sanoen, jos olet menossa eläinlääkärin kentälle, koska haluat välttää kokonaan työskentelemistä ihmisten ympärillä, sinulla ei ole onnea.

# 3 Hyvä päätöksentekotaito

Eläimen elämänlaatu on usein käsissäsi, kun olet eläinlääkäri. Omistajat luottavat siihen, että tiedät mitä tehdä eläimensä auttamiseksi. Eläinlääkärinä sinulla on oltava vankka päätöksenteko- ja ongelmanratkaisutaito. Sinun on myös pystyttävä toimimaan hyvin paineen alla kriittisissä hoitotapauksissa. Aivan kuten lääkäreiden, eläinlääkäreiden on kyettävä ajattelemaan jaloillaan ja toimimaan nopeasti vaikka kyseessä olisi paljon .

# 4: Henkinen uteliaisuus ja omistautuminen

Koko eläinlääkäriksi tulemisen prosessi alkaa lukiosta ja vaatii vakavia henkisiä investointeja. Itse asiassa sinun täytyy olla varautunut 8–10 vuoden lisäkoulutukseen! Lisäksi kenttä on sekä haastava että kilpailukykyinen, joten sinun on myös varauduttava siihen. Jos olet todella omistautunut tulemaan eläinlääkäriksi, aika ja ponnistus ovat lopulta sen arvoisia!

Rakastatpa sitten lemmikkien hoitamista, lemmikkieläinten omistajien kouluttamista heidän rakastetuista eläimistään, kotikäyttäytymisen tutkimista, luonnonvaraisten lintujen kuntoutusta tai muuta eläinten hoitoa, rakkautesi tähän ammattiin vie sinut pitkälle. Vaikka eläinlääkäriksi tulemiseen liittyy haasteita, luultavasti pidät ammattia erittäin palkitsevana ja lopulta sen arvoista.

Opiskelu

Kuinka tulla eläinlääkäriksi: Lukio

Jos olet vielä täällä, onnittelut - saatat olla sopiva eläinlääkärin ammattiin. Nyt on aika aloittaa matka. Voit aloittaa askeleiden etenemisen tällä uralla, kun olet vielä lukiossa suunnitella aikataulusi tavoitteidesi mukaan, hakea oikeisiin korkeakouluihin ja etsiä käytännön vapaaehtoistyömahdollisuuksia. Tässä on joitain parhaita tapoja, joilla voit tehdä unelmastasi tulla eläinlääkäriksi todellisuudeksi ennen kuin astut koskaan jalkaasi yliopistokampukselle.

Aikataulun suunnittelu

Matematiikka ja tiede ovat avainasemassa ajatellessasi, kuinka tulla eläinlääkäriksi. Itse asiassa, Purduen yliopisto suosittelee että otat vähintään neljä vuotta matematiikkaa (geometria, algebra, trigonometria ja laskenta), neljä vuotta englantia, neljä vuotta laboratoriotieteitä (fysiikka, biologia ja kemia) ja valinnaisia ​​aineita, kuten eläintiede, jos olet tosissasi eläinlääkärikoulu.

On tärkeää, että sinä kiinnitä huomiota aikatauluusi varmistaaksesi, että opiskelet oikeita luokkia ja tehdä heistä hyviä arvosanoja! On myös hyvä käydä kursseja, jotka antavat sinulle korkeakoulututkinnon. AP tai IB-luokat ovat erinomainen tapa ansaita yliopistoluotoja, ja ne myös valmistavat sinut tiukempiin kursseihin, joita kohtaat koulun ulkopuolella.

Oikean korkeakoulun valinta

Korkeakoulusta puhuttaessa on myös tärkeää miettiä paras oppilaitos, johon voit osallistua valmistautuessasi eläinlääketieteelliseen kouluun. Valitsemasi korkeakoulu riippuu ensisijaisesti siitä, mikä parhaiten sopii tarpeisiisi, mutta sinun pitäisi myös harkita kriteerejä, kuten GPA , SAT ja TOIMIA vaatimukset.

Hyvä GPA ja erinomaiset ACT- tai SAT-pisteet ovat tärkeitä pääsyyn useimpiin yliopistoihin, mutta standardit vaihtelevat laitoksittain. keskimääräinen lukion GPA korkeakouluihin sitoutuneille opiskelijoille noin 3,0 ja kilpailukykyisimmille korkeakouluille (kuten Harvard, Yale ja Princeton ) lähempänä 4,0 keskiarvoa. Viime kädessä sinun on täytettävä laitoksesi määrittelemät vaatimukset, mutta kannattaa varmistaa, että sinulla on vähintään 3,5 GPA, jotta vaihtoehdot olisivat mahdollisimman avoimia .

Toinen osa oikean yliopiston valitseminen etsii koulutusohjelmaa, joka antaa sinulle vahvan fysikaalisen ja biologisen tieteen koulutuksen - tärkeä osa eläinlääkärikouluun valmistautumista. Useimmilla yliopistoilla on mahdollisuus pääaineenaan kemia, biologia, eläintiede, fysiologia, mikrobiologia tai anatomia, jotka ovat upeita valintoja kaikille, jotka haluavat tulla eläinlääkäreiksi. Muutama yliopisto, kuten Ohion osavaltion yliopisto , Teksasin A&M -yliopisto ja Kalifornian yliopisto Davisissa , tarjota eläinlääkärin päällikölle antamaan sinulle erityistä kurinpitotietoa. Monet eläinlääkäriohjelmat auttavat sinua täyttämään kaikki eläinlääketieteellisen koulun edellytykset ja antavat sinulle myös esikoulutusta.

Tärkeintä on pitää mielessä, että eläinlääkärikoulu on uskomattoman kilpailukykyinen. (Lisää myöhemmin.) Tämän vuoksi on hyvä pyrkiä hyviin kouluihin, joilla on vahvat koulutusohjelmat. Se antaa sinulle hieman enemmän etuja, kun lähetät eläinlääkärikouluhakemuksesi myöhemmin.

Käytännön kokemuksen saaminen

Vaikka testituloksesi ja arvosanasi ovat tärkeitä, on hyvä olla mukana opetuksen ulkopuolella jotka antavat sinulle vilauksen eläinten kanssa työskentelemisen jokapäiväiseen elämään. Osallistu lukiojärjestöihin, kuten 4-H tai FFA, antamaan sinulle käytännön kokemusta tai etsi vapaaehtoistyömahdollisuuksia inhimillisessä yhteiskunnassa, eläintarhassa tai jopa karjatilalla. Voit myös työn varjo todellinen eläinlääkäri paikallisessa eläinlääkäriasemassa. Kaikki nämä vaihtoehdot antavat sinulle arvokasta kokemusta kentältä ja antaa sinulle tietoa siitä, miten tulla eläinlääkäriksi.

Toinen etu vapaaehtoistyöhön on, että korkeakoulut haluavat nähdä, että sinulla on ennätys yhteisöpalvelusta. Jotkut korkeakoulut saattavat myös pyytää sinua selittämään, miksi olet sopiva korkeakouluusi tai ohjelmaasi. Erityisten vapaaehtoiskokemusten saaminen voi auttaa sinua erottumaan myös muihin potentiaalisiin opiskelijoihin verrattuna.

ruumis-nainen-koiran kanssa

Kuinka tulla eläinlääkäriksi: College

Kun olet valinnut täydellisen yliopiston, on aika satuttaa ja ryhtyä asioihin. Pääaineesi, akateeminen suorituskykysi, suhteesi professoreihisi ja kokemuksesi eläimistä määräävät viime kädessä, pääsetkö eläinlääkärioppilaitokseen - mikä on viimeinen ja tärkein askel eläinlääkäriksi tulemiseen.

Majorin valinta

Oikean pääaineen valinta auttaa sinua rakentamaan perustutkintosi vastaamaan oikeita edellytyksiä eläinlääketieteelle. Koulut vaihtelevat hieman vaadittavien opintosuoritusten lukumäärän suhteen, mutta Purduen mukaan useimmat yhdysvaltalaiset eläinlääkäripalvelut vaativat luettelo seuraavista ennakkokursseista, riippumatta pääaineestasi:

 • Yleiskoulutus (joista osa saatat suorittaa yliopistossa AP-luokkien kautta)
 • Kaksi lukukautta yleistä kemiaa laboratorion kanssa
 • Kaksi lukukautta orgaanista kemiaa laboratoriossa
 • Yksi tai kaksi lukukautta biokemiaa ja molekyylibiologiaa laboratorion kanssa (myös solubiologiaa voidaan tarvita)
 • Kaksi lukukautta yleistä biologiaa laboratorion kanssa
 • Kaksi lukukautta fysiikkaa laboratorion kanssa
 • Matematiikka, vähimmäisvaatimus vaihtelee algebrasta ja trigonometriasta kahteen lukukauden lukukauteen (useimmat koulut haluavat opiskelijoiden ottavan laskennan)

Jotkut nelivuotiset yliopistot tarjoavat myös eläinlääkäreitä edeltävän radan, joka sisältää samat kriteerit, mutta saattaa myös vaatia lisätutkimuksia eläintieteestä, genetiikasta tai mikrobiologiasta. Sinun ei tarvitse olla eläinlääkäri, jotta pääset eläinlääkäriin, mutta se voi olla syytä tutkia, jos tiedät olevasi kiinnostunut tietystä tieteenalasta, kuten hevostieteestä, eläintieteestä, matelijoista ja sammakkoeläimistä tai eksoottinen seuralainen nisäkäs.

GPA: n ylläpitäminen, kokemuksen saaminen ja suhteiden luominen

On tärkeää jatkaa hyvää akateemista työtä yliopistossa, koska pääsy eläinlääketieteelliseen kouluun on uskomattoman kilpailukykyinen. Itse asiassa se on yhtä kilpailukykyinen kuin pääsemään lääketieteelliseen kouluun ! Mitä kilpailukykyisempi ohjelma on, sitä korkeamman kumulatiivisen GPA: n on oltava. Yleisesti ottaen, suosittelemme, että tavoitat vähintään 3,5 GPA: ta antaa itsellesi paras laukaus.

Muistatko kaikki lukion ulkopuoliset aktiviteetit, vapaaehtoistyömahdollisuudet ja työharjoittelut, joita harjoittelet lukiossa? Sinun tulisi myös pitää tämä ajan tasalla yliopistossa. Sinun on kirjoitettava selvitys tarkoituksesta, jossa selitetään, miksi olet hyvä eläinlääkärikoululle ja olet todennäköisesti erottuva ikäisesi joukossa hakuprosessin aikana, jos sinulla on kokemusta. Onneksi useimmat yliopistot tarjoavat opiskelijoille monia mahdollisuuksia osallistua. Voit esimerkiksi liittyä opiskelijajärjestöihin ja klubitoimintoihin, vapaaehtoisaloitteisiin ja jopa ammattikokemusohjelmiin. Liittyminen organisaatioihin (ja pysyminen heidän kanssaan!) On loistava tapa vahvistaa eläinlääkärikoulusovellustasi.

Opintojaksojen ulkopuolisen osallistumisen ohella on myös tärkeää luoda suhteita neuvonantajiin ja professoreihin, koska he kirjoittavat sinun suosituskirjeet . Tämä tarkoittaa puhumista luokassa, kysymysten esittämistä, työaikojen hyödyntämistä ja todellisen kiinnostuksen osoittamista kohtaamiasi aiheita kohtaan. Ammattimainen yhteys neuvonantajien ja professoreiden kanssa on kriittinen: mitä paremmin he tuntevat sinut, sitä tarkemmat ja kiinnostavammat heidän kirjeensä ovat.

body-vet-school-application-vmcas

Kaikkien opiskelijoiden on haettava eläinlääkäripalveluja VMCAS: n avulla. Se on eräänlainen kuin yhteinen sovellus eläinlääkäreille!

Hakeminen ammatilliseen koulutukseen

Ammattikouluhakemukset erääntyvät syyskuun puolivälissä vanhemmasta korkeakouluvuodestasi , joten aloita ajatella hakuprosessia juniorivuotesi alussa. Siinä vaiheessa on aika valita eläinlääkärikoulut, joihin haluat hakea, ja aloittaa hakemuksesi.

Tällä hetkellä niitä on 30 akkreditoitua eläinlääketieteellistä korkeakoulua Yhdysvalloissa . Kirjoita luetteloon tärkeimpien valintojesi nimet, jotta voit alkaa tutkia kouluja ja niiden ohjelmia. Yleisesti ottaen sinun on otettava huomioon seuraavat kriteerit valittaessa eläinlääkärikoulua:

 • Erikoisalat : Onko koulussa vahvuuksia ja palveluja niillä alueilla, joita haluat harjoitella? Tarkista AVMA: n eläinlääkäreiden luettelo nähdäksesi kaikki vaihtoehdot.

 • Luokkakoko : Kuinka monta opiskelijaa on ilmoitettu kullekin luokalle (keskimäärin)? Mieti, haluatko isompia vai pienempiä luokkia.

 • Kulut : Kuinka kallista kukin koulu on? Varmista, että tarkistat jokaisen yliopiston osallistumisen kokonaiskustannukset, jotka sisältävät huoneen ja aterian, ohjelmamaksut ja laitteiden kustannukset.

 • Opetussairaala : Onko koululla sairaala kliinistä koulutusta varten, ja heijastavatko tapaukset sitä työtä, jonka haluat tehdä urallasi?

 • Kampuksen ulkopuolella : haluatko hakea koulutusta muilta sivustoilta ulkoistamismahdollisuuksien kautta? Koulutuksella on suuri osa hyvän työn saamisessa valmistumisen jälkeen.

Koska eläinlääkärikoulu on erittäin kilpailukykyinen, on tärkeää hakea useita eri oppilaitoksia varmuuskopiosuunnitelman saamiseksi.

Esimerkiksi, UC Davisin eläinlääketieteen ohjelma sai 979 hakemusta luokkaan 2023, ja vain 191 hakijasta tarjottiin pääsyä, kun taas Texas A&M University Veterinary Medicine -ohjelmaan haki 478 opiskelijaa , ja vain 158 hyväksyttiin. On hyvä luokitella yliopistoluettelosi suosituimmista ja vähiten suosituista oppilaitoksista ja suunnitella hakemusta vähintään viidestä seitsemään parhaiten sijoittuneista kouluistasi.

Yksi tapa varmistaa, että pääset unelmiesi kouluun, on pääsykokeiden hakeminen. Varmista, että jätät itsellesi runsaasti aikaa opiskella GRE- tai MCAT-kursseille, ja suorita tentti tarvittaessa useammin kuin kerran. Vuoden 2013 hakusyklin aikana , keskimääräisen eläinlääkärioppilashakijan keskimääräinen GPA oli 3,56 ja GRE-pisteet 155 (66. prosenttipiste), 154 (57. prosenttipiste) ja 3,9 (54. prosenttipiste) verbaalisissa, kvantitatiivisissa ja analyyttisissä testeissä. Anna myös professoreillesi muutama kuukausi kirjoittaa suosituskirjeesi.

Hyvä uutinen on, että sinun on täytettävä vain yksi yksittäinen hakemus eläinlääkärikoululle, joka lähetetään sitten jokaiselle valitsemallesi oppilaitokselle. Tätä sovellusta kutsutaan Eläinlääketieteellisen korkeakoulun hakupalvelu (VCMAS ) - tarjotaan American Veterinary Medical Colleges Associationin (AAVMC) kautta. Sinun on lähetettävä:

 • Yleiset ehdokkaatiedot
 • Todiste vaaditusta valmistumisesta
 • Pohdinta kokemuksista (ts. Selvitys tarkoituksesta)
 • Kopiot kopioista
 • GRE- tai MCAT-testipisteesi
 • Suosituskirjeet (joita kutsutaan joskus arviointikirjeiksi)
 • Koulukohtaiset vaatimukset (tarkista asia jokaisesta koulusta)

Onneksi t AAVMC tarjoaa yksityiskohtaisen sovelluksen tarkistuslistan auttaa pitämään sinut tiellä. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, odotat vähän aikaa kuulla kouluista. Jos koulu on kiinnostunut sinusta, he todennäköisesti ottavat sinuun yhteyttä haastattelun tekemiseksi siirtyäkseen seuraavaan valintaprosessin vaiheeseen. Kaikki oppilaat saavat lopulliset päätökset kouluista huhtikuun puolivälissä.

Varmuuskopiosuunnitelma

Pääsy eläinlääketieteelliseen kouluun voi olla erittäin kilpailukykyinen, ja noin 50% hakijoista hyväksytään vuosittain. On tärkeää, että sinulla on varmuuskopiosuunnitelma siltä varalta, että muutat mieltäsi ohittamatta leikkausta.

Hyvä uutinen on, että päälliköt, jotka valmistavat sinut eläinlääketieteelliseen kouluun, avaavat myös muita erinomaisia ​​uramahdollisuuksia. Monista ihmisistä, jotka eivät halua käydä eläinlääketieteellisessä koulussa (mutta haluavat silti työskennellä eläinten kanssa!), Tulee eläinlääkäreitä. Eläinlääkärit tarjoavat eläinlääkäreille teknistä tukea kaikilla potilaiden hoidon osa-alueilla ja suorittavat tehtäviä, kuten verinäytteiden ottamisen, eläinten punnitsemisen ja kirurgisten instrumenttien steriloinnin.

Lisäksi sertifioiduksi eläinlääkäriksi tuleminen vaatii vähemmän koulutusta kuin eläinlääkäriksi tuleminen. Se vaatii a kahden vuoden osakkuusyrityksen tutkinto akkreditoidusta ohjelmasta eläinlääketieteellisestä tekniikasta ja käytännön kokemuksesta eläinlääkäripalvelussa. Jos huomaat, että haluat työskennellä eläinten kanssa, mutta et ole kiinnostunut osallistumaan laajaan eläinlääkäriohjelmaan, on hyvä idea tutkia, miten tulla eläinlääkäreiksi.

ruumis-eläinlääkäri-tutkiva koira

Tohtori Nina Griffin antaa suloiselle koiralle kokeen, joka on normaali osa eläinlääkärin päivää!
(Brittany E.N.Murphy / Langley-Eustisin yhteinen tukikohta)

Kuinka tulla eläinlääkäriksi: eläinlääkäri

Ammattikoulu on jännittävä aika, jossa voit ammattitaitoista sukeltamalla tiettyyn sisältötietoon ja hankkimalla lisää kokemusta kliinisestä käytännöstä.

Millainen eläinlääkäri on

Joten millainen eläinlääkäri koulu yleensä on? Ensinnäkin se on yleensä koko päivän sitoutuminen. SGU: n eläinlääkäri Dr.Schottin mukaan , tyypillinen päivä voi kestää 8.00–17.00 (aivan kuten kokopäiväinen työ), ja vietät todennäköisesti ajan hyppäämällä luennoista laboratorioihin . Sinulle voi olla vaikeaa kengänsärkyä muissa tehtävissä koulun aikana.

Termistä riippuen olet joko menossa suoraan luokalle aamuluentoja varten tai johonkin laboratoriosi. Jos menet ensin luokkaan, sinulla on todennäköisesti useita luentoja peräkkäin, ja niiden välillä on 10–15 minuutin taukoja.

Kun sinulla on taukoja luokkien ja laboratorioiden välillä, voit käyttää aikaa tarkastellaksesi määritettyjä lukemia, valmistautuaksesi seuraavaan luokan istuntoon tai opiskellaksesi tietokilpailuihin (joita annetaan säännöllisesti ajoitettujen välitöiden ja loppukokeiden lisäksi). Pidä myös silmällä klubeja ja organisaatioita ja löydä itsesi osallistumaan joihinkin noista kokouksista koko viikon ajan.

Ammattikoulutuskurssin opetussuunnitelma

Luennot ovat hyvä aika tehdä muistiinpanoja ja esittää kysymyksiä, kun taas laboratoriot antavat sinulle käytännön kokemusta. Vaikka jokainen opetussuunnitelma on erilainen, kaksi suurinta luokkaa ensimmäisen vuoden aikana ovat todennäköisesti anatomia ja fysiologia, ja sinulla voi olla myös pieneläinten anatomian laboratorio. Tähän voi sisältyä leikkaus lihasten, elinten ja eläinten kaikkien sisäisten toimintojen oppimiseksi. Saatat myös työskennellä pienissä ryhmissä, joten laboratoriot voivat olla hyvä aika oppia tuntemaan luokkatovereitasi, muodostamaan ulkopuolisia opintoryhmiä ja selvittämään, miten voit parhaiten tehdä yhteistyötä ja oppia mahdollisten kollegoiden kanssa.

Muita luokkia, joita voit odottaa ottavan, ovat neuroanatomia, yleinen patologia, parasitologia ja paljon muuta. Esimerkiksi osoitteessa Cornellin yliopiston eläinlääketieteellisen korkeakoulun ohjelma, opiskelijoiden on suoritettava säätiön kursseja. Näihin kuuluvat eläimen ruumis; neuroanatomia; yleinen patologia; solubiologia ja genetiikka; toiminta ja toimintahäiriö; isäntä, aine ja tauti; kliiniset kierrot; eläinlääketieteellinen käytäntö. Opiskelijat Cornellin ohjelma voi myös suorittaa jakelukursseja, jotka edustavat opiskelijoiden mahdollisuuksia harjoittaa kiinnostavia alueita perusteellisesti tai tutkia muita erikoistumisnäkökohtia, kuten tutkimusta ja kampuksen ulkopuolista kliinistä kokemusta.

Perusvaatimuksiesi lisäksi otat myös kursseja erikoisalallasi. Esimerkiksi, jos olet erikoistunut eläinlääketieteen sisätautiin, otat todennäköisesti luokat kuten kardiologia, neurologia ja onkologia. Jos olet erikoistunut eläinkirurgiaan, voit käydä ortopedian tai pehmytkudosleikkauskursseilla.

Muistaa: kaikki käyttämäsi luokat riippuvat koulustasi, ohjelmastasi ja erikoistumisestasi ... joten muista tutkia niitä perusteellisesti ennen hakemusta.

ruumis-eläinlääkäri-leikkaus

Opit monia uusia taitoja eläinlääkärikoulussa, mukaan lukien leikkauksen suorittaminen.

Menestyminen eläinlääketieteellisessä koulussa

Kursseista ja laboratorioista tulee edistyneempiä ja tiukempia joka vuosi, mikä pohjautuu aikaisempaan kurssitietoon, joten on tärkeää olla todella tekemisissä oppimiesi tietojen kanssa. Kyse ei ole vain määritelmien ulkoa pitämisestä, vaan myös aineiston todella ymmärtämisestä. Etsi opastusta, jos tarvitset lisäapua, ja varmista, että tapaat professoreidesi kanssa, jos kamppailet.

Ja koska olet kiireinen ja kulutettu eläinlääkärikoulun kanssa, on myös tärkeää antaa itsellesi taukoja palamisen välttämiseksi. Koulusta riippuen sinun on säilytettävä tietty GPA-vähimmäismäärä, joten varmista, että elät tasapainoista elämäntapaa, jotta pysyt kurssityösi ajan tasalla. Ota mukaan jotain koulun ulkopuolelle, joka auttaa sinua purkamaan.

Valmistuminen ammatillisesta koulutuksesta

Vaikka eläinlääkärikoulun alkuvuodet vietetään enimmäkseen luokkahuoneessa ja laboratoriossa, saat lisäkokemuksen kliinisen kierron aikana , jossa hoidat potilaita kokeneemman mentorin valvonnassa. Kliiniset palvelut tarjoavat sinulle mahdollisuuden harjoitella oppimiasi.

Ohjelmasi viimeisenä vuonna sinun on keskityttävä opiskelemaan Pohjois-Amerikan eläinlääketieteellistä lisensointikoketta (NAVLE) varten. Hallinnoi Kansainvälinen eläinlääketieteellisen arvioinnin neuvosto (ICVA) vuodesta 2000 , NAVLE vaatii lupaa eläinlääketieteen harjoittamiseen kaikilla luvan myöntävillä lainkäyttöalueilla Yhdysvalloissa ja Kanadassa. NAVLE koostuu 360 kliinisesti merkityksellisestä monivalintakysymyksestä. Kun sinä voi ota NAVLE uudelleen, jos et läpäise sitä ensimmäistä kertaa, AAVME rajoittaa lisensointikokeen suorittamiskertojen määrää . Siksi on tärkeää, että opiskelet aikaisin ja usein testiä varten.

Valmistuttuasi sinulla on eläinlääketieteen tohtorin (DVM) tai eläinlääkärin (VMD) tutkinto ja sinulla on pätevyys suorittaa ammatin tehtävät . Useat eläinlääkärit voivat tulla sertifioiduiksi erikoisalueella tai etsiä lisäkoulutusta harjoittelu- tai residenssiohjelmissa. Esimerkiksi monet eläinlääkärit etsivät lisäkoulutus harjoittelun (yleensä yhden vuoden) ja / tai oleskelun (noin 2-3 vuotta) muodossa, jotta heistä voi tulla hallitussertifioitu erikoisalueella.

Jokaisella, joka haluaa harjoittaa eläinlääketiedettä, on oltava lupa siinä valtiossa, jossa hän haluaa harjoittaa. Jotkut osavaltiot saattavat myös vaatia sinua suorittamaan valtion määrittelykokeen, jotta voit testata tietosi eläinlääketieteeseen sovellettavista osavaltioiden laeista ja säännöksistä. Lisenssin ylläpitämiseksi sinun on hankittava myös jatkokoulutusta, kuten osallistuminen seminaareihin, kirjoitus eläinlääkärijulkaisuille tai jatkokoulutusta. Tämä tarkoittaa, että vaikka olisitkin valmistunut, et ole vielä kunnolla koulun kanssa!

feature_checklist_alt3

Takeaways

Eläinlääketieteen harjoittaminen on jännittävä uravalinta. Autat parantamaan eläinten elämää joka päivä. Jos mietit, miten tulla eläinlääkäriksi tai jos ura sopii sinulle, pidä nämä asiat mielessä:

 • Eläinlääketieteessä voi harrastaa monia erikoisuuksia, mukaan lukien lemmikkieläinten hoito, hevostiede, eläintieteellinen lääketiede, matelija- ja sammakkoeläinten harjoittelu, eksoottiset kumppaninisäkkäät ja monet muut.

 • Eläinlääkäriksi tuleminen ei ole kaikille. Sinun on oltava kestävä ja päättäväinen emotionaalisten ja fyysisten haasteiden edessä. Sinun on myös oltava kärsivällinen niille, joiden kanssa työskentelet, olivatpa sitten eläinlääkäreitä, muita eläinlääkäreitä tai lemmikkieläinten omistajia.

 • Ymmärrä, että eläinlääkäriksi tuleminen kestää 8-10 vuotta.

 • Jos luulet, että ura on sinulle sopiva, polku alkaa lukiosta. Vapaaehtoistyö eläinten kanssa ja biologisten tiedeopintojen syventävät opinnot. Hakeudu myös korkeakouluihin, jotka auttavat sinua täyttämään vaaditut edellytykset eläinlääketieteelle ja harjoittelemaan käytännön mahdollisuuksia.

 • Kun olet yliopistossa, keskity jatkuvasti tekemään hyviä arvosanoja ja pysy mukana. Anna itsellesi tarpeeksi aikaa vetokoulun hakemuksen täyttämiseen ja valitse haluamasi erikoisalalle paras oppilaitos.

 • Muista käyttää lukion, korkeakoulun ja eläinlääkärikoulun kautta ympärilläsi olevia resursseja ja mentoreita tukeen ja ohjaukseen jokaisessa vaiheessa.

 • Eläinlääkärikoulussa pysy työsi huipulla. Sinun on läpäistävä lisenssitesti (NAVLE), jotta voit harjoittaa eläinlääketiedettä, ja tarvitset lisenssin myös omassa osavaltiossasi.

Eläinlääketiede on elinikäinen sitoutuminen muiden olentojen auttamiseen. Vaikka eläinlääkäriksi tuleminen vaatii työtä, omistat elämäsi jaloille ja palkitseville tarkoituksille.

ruumis-nainen-kysymysmerkit

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Enneagrammi Tyyppi 6: Lojaalisti

Oletko tyypin 6 Enneagrammi? Opi kertomaan, mikä ura sopii sinulle ja millainen Enneagram 6s on romanttisissa suhteissa.

New England College SAT -pisteet ja GPA

Saint Josephin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

11 parasta arkkitehtuurikoulua alakoululaisille

Harkitsetko arkkitehtuuria? Opi Yhdysvaltojen parhaat arkkitehtuurikoulut auttamaan sinua päättämään, minne mennä perustutkintoon.

La Kanadan lukio | 2016-17 rankingit | (Kanada,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Kanadan lukiosta La Kanadassa, Kaliforniassa.

Sinun täytyy tarkistaa nämä 70 Amerikan liberaalimpaa korkeakoulua

Etsitkö liberaalia, vasemmistolaista ympäristöä yliopistolle? Olemme koonneet maan liberaalimmat korkeakoulut, jotta löydät poliittisen sopivuutesi.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

1480 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

LMU SAT -tulokset ja GPA

Khan Academy SAT ei koskaan riitä - tässä miksi

Onko Khan Akatemian SAT-valmisteluohjelma tarpeeksi hyvä parantamaan SAT-pisteitäsi? Opi sen suurimmat puutteet ja miksi se ei koskaan ole tarpeeksi hyvä SAT-käytäntöön.

Kuinka päästä: Fordhamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Mikä on ylioppilastutkinto? Miten se eroaa kandidaatista?

Mitä eroa on ylioppilastutkinnon ja kandidaatin tutkinnon välillä? Määritämme ylioppilastutkinnon ja autamme sinua päättämään, onko se oikea tavoite sinulle.

Indiana University - Purdue University Fort Wayne Pääsyvaatimukset

Crown College pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Point Loma Nazarene University SAT -tulokset ja GPA

URI SAT -pisteet ja GPA

9 inspiroivinta espanjalaista lainausta elämästä

Opi espanjaa? Tutustu luetteloon inspiroivista espanjalaisista lainauksista, joita voit harjoitella samalla kun saat viisautta elämästä.

Mikä oli vuoden 1763 julistus?

Missä oli vuoden 1763 julistuslinja? Opi kaikki tästä tärkeästä asetuksesta ja sodasta, jonka se auttoi käynnistämään.

Minnesotan yliopisto, Crookstonin pääsyvaatimukset

Huhtikuun ABC: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä APR tarkoittaa? Mitä se tarkoittaa? Selitämme, mikä on vuosikorko (sekä luottokorteille että lainoille) ja mitä se tarkoittaa sinulle.

Lukion englanninkurssit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä englannin kursseja käyt lukiossa? Pitäisikö sinun valita kirjallisuus vai kieli? Täältä voit oppia vaikuttamaan korkeakouluihin englanninkielellä.

Lopullinen opas ennen lakia: 13 vinkkiä valmistautumiseen lakikouluun

Harkitsetko lakikoulua? Selitämme, mikä on esioikeus, kuinka valita pääaine, parhaat oikeuskoulut ja vinkkejä asianajajaksi ryhtymiseen.