Kuinka tulla kirjastoksi: 3 yksinkertaista vaihetta

public-library-1388382_640

Rakastatko oppimista, tiedon organisointia ja muiden ihmisten auttamista saamaan tarvitsemansa tiedot? Sitten kirjastonhoitajan ura voi olla sinulle!

Vaikka perinteisesti ajattelemme kirjastonhoitajien työskentelevän kirjoissa, kirjastonhoitajille on tarjolla useita erilaisia ​​uravaihtoehtoja.Tässä artikkelissa kerromme, mitkä urapolut ovat avoimia kirjastonhoitajille ja miten tulla kirjastonhoitajaksi.

Mitä kirjastonhoitaja tekee?

Kirjastonhoitajat pitävät tietoa: he järjestävät ja hallinnoivat kirjoja, äänikirjoja, CD-levyjä, DVD-levyjä, digitaalisia kirjastoja ja online-tietokantoja. Kirjastonhoitajat hoitavat myös suuria aineistokokoelmia, kuten historiallisia asiakirjoja. Lopuksi, kirjastonhoitajat ovat tutkijoita: ne auttavat kirjastoon tai arkistoon tulleita ihmisiä löytämään etsimänsä.

voitko suorittaa ap ​​-kokeet uudelleen

Kirjastonhoitajana hallitsemasi tiedot riippuvat kirjastonhoitajan tyypistä. Tässä on joitain erityyppisiä kirjastonhoitajia.

Lastenkirjastonhoitajat

Lastenkirjastonhoitajat työskentelevät lasten kanssa, kuten olette arvanneet. Ne auttavat edistämään rakkautta lasten koulutukseen. Lastenkirjastonhoitajat päättävät, mitä materiaaleja laitetaan kirjaston lastenosastoon.

Viitekirjastonhoitajat

Referenssikirjastonhoitajat auttavat ihmisiä löytämään resurssit, joita he tarvitsevat tutkimuksensa loppuun saattamiseksi. Esimerkiksi yliopiston referenssikirjastonhoitaja auttaa opiskelijoita löytämään tarvitsemansa tekstit.

Lääketieteelliset kirjastot

Lääketieteelliset kirjastonhoitajat työskentelevät sairaaloissa tai lääkeyrityksissä kerätäkseen tietoja erityisistä sairauksista tai hoitojaksoista. Lääketieteellinen kirjastonhoitaja saattaa kuratoida kokoelman tekstejä esimerkiksi taudin hoidosta.

Lain kirjastonhoitajat

Lakikirjastonhoitaja avustaa asianajotoimiston asianajajia heidän tarvitseman tiedon löytämisessä. Lain kirjastonhoitajat voivat tehdä online-tutkimusta tai kerätä asianajajien tarvitsemia tekstejä tai tietoja.

Outreach-kirjastot

Ulkopuoliset kirjastonhoitajat työskentelevät yleensä yhteisöissä, joilla ei ole pääsyä kirjastoihin tai kirjasto -ohjelmiin. Outreach-kirjastonhoitajat luovat ohjelmia, jotka voivat auttaa näitä alipalveluneita väestöjä.

kirjat-2596809_640

Kuinka tulla kirjastonhoitajaksi: mitä sinun on tehtävä

Käytettävissäsi on monia erilaisia ​​kirjastonhoitajauroja. Riippuen siitä, mikä sinua kiinnostaa, sinun on tehtävä eri vaiheet valmistautuaksesi.

Pohjimmiltaan kirjastonhoitajaksi pääsemiseksi sinun on tehtävä kolme asiaa:

# 1: Päätä haluamasi kirjastonhoitajan työ

Jokainen kirjastonhoitajan työ on hyvin erilainen ja vaatii erilaista koulutusta ja kokemusta. On hyödyllistä tietää, millaista työtä haluat, jotta tiedät opintopolun. Jos haluat työskennellä lääketieteellisen kirjastonhoitajana, sinun on hankittava erilainen kokemus kuin jos haluat olla ala-asteen kirjastonhoitaja.

# 2: Ilmoittaudu pakolliseen koulutusohjelmaan

Kun tiedät haluamasi kirjastotyön, sinun tulee etsiä koulutusohjelma, joka täyttää nämä vaatimukset. Jos haluat työskennellä tietyllä ammattialalla, etsi ohjelma, joka voi auttaa sinua harjoittelemaan. Jos haluat työskennellä koulussa, etsi ohjelma, joka auttaa sinua saamaan tarvittavat lisenssit.

#3: Hanki tarvittava lisenssi

Jokaisessa osavaltiossa on erilaisia ​​vaatimuksia kirjastonhoitajille, erityisesti niille, jotka työskentelevät kouluissa. Jos haluat saada kokopäivätyön kirjastonhoitajana, sinun on läpäistävä tarvittavat testit ja suoritettava vaaditut kurssit.

Tarvittavan koulutuksen tyyppi riippuu siitä, mitä haluat tehdä ja missä haluat työskennellä. Jos haluat esimerkiksi olla koulukirjastonhoitaja, sinun on hankittava asianmukainen lisenssi ja tutkinto, jonka edellyttävät työskentelevä valtio, aivan kuten opettaja. Jos haluat olla lakikirjastonhoitaja, tarvitset erilaista koulutusta.

Vaikka kirjastonhoitajan koulutus ei edellytä yhtä kansallista standardia, Useimmat kirjastonhoitajan urat edellyttävät kirjastotieteen maisterin tutkintoa. Jos haluat työskennellä tietyllä aihealueella, kuten lailla tai lääketieteellä, saatat tarvita lisäkokemusta tai koulutusta.

Pitäisikö sinun hankkia maisteri kirjastotieteestä?

Jos haluat tehdä kirjastonhoitajan uran, sinun on melkein varmasti hankittava maisteri kirjastotieteestä. Jos haluat työskennellä kouluissa, useimmat osavaltiot vaativat, että sinulla on sekä maisterin tutkinto että läpäissyt erityiset lisensointikokeet. Samoin, jos haluat treenata asianajotoimistossa, sairaalassa tai valtion virastossa, päällikön tekeminen tekee sinusta kilpailukykyisen muiden hakijoiden kanssa, joten sinulla on paremmat mahdollisuudet saada työtä.

Jos haluat työskennellä kirjastossa, mutta et voi tai et halua hankkia maisterin tutkintoa, tarjolla on lähtötason kirjastonhoitajan uraa. Tietyt tehtävät, kuten kirjastoteknikko tai kirjastoassistentti, edellyttävät yleensä vain osakkuusyrityksen tutkintoa.

Millaiset luokat minun pitäisi ryhtyä kirjastonhoitajaksi?

Kirjastotieteiden maisteriohjelmasi sanelee, minkä tyyppisiä luokkia otat kirjastoksi. Vastaavasti osallistut erilaisiin kursseihin, riippuen kirjastotyypistä, josta haluat tulla. Jos haluat työskennellä esimerkiksi digitaalisena kirjastonhoitajana, käydään kursseja verkkotietojen järjestämiseen ja luettelointiin. Jos haluat työskennellä opiskelijoiden kanssa, otat enemmän lapsen kehitystunteja.

Pitäisikö minun saada harjoittelupaikka tulla kirjastoksi?

Harjoittelu on loistava tapa selvittää, sopiiko tietty urapolku sinulle, ja hankkia kokemusta, jota voit myöhemmin käyttää palkatun työn valitsemallasi alalla. Kirjastoharjoittelun avulla voit oppia työskentelemään kirjastoissa. Samoin jos tiedät, että haluat olla kirjastonhoitaja, mutta et ole varma, millaista kirjastotyötä haluat tehdä, harjoittelupaikan saaminen erityyppisiin kirjastoihin (esim. lakikirjasto, yliopistokirjasto jne.) voi auttaa sinua näkemään, mikä ala sopii sinulle parhaiten.

kirjat-1281581_640

Kirjastonhoitajan palkat

Kuinka paljon ansaitset kirjastonhoitajana, riippuu työskentelypaikasta ja kirjastotyypistä. Tästä huolimatta tässä ovat kansalliset keskiarvot erityyppisille kirjastonhoitajille:

  • Korkeakoulujen ja yliopistojen kirjastopalkka: 59700 dollaria
  • Peruskoulun ja lukion kirjastonhoitajan palkka: 57 820 dollaria
  • Paikallishallinnon kirjastopalkka: 50 990 dollaria

Kuinka tulla kirjastonhoitajaksi: viimeiset ajatukset

Kirjastonhoitajilla on useita erilaisia ​​uramahdollisuuksia. Voit työskennellä kouluissa tai ammatillisessa ympäristössä, kuten lakitoimistossa tai sairaalassa. Kirjastovirkailijaksi pääsemiseksi sinun on päätettävä haluamasi polku ja hankittava sitten tarvittava koulutus, työkokemus ja lisenssit työn saamiseksi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA