Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

kemia-2938901_640

Kemiallinen yhtälö kertoo, mitä tapahtuu kemiallisen reaktion aikana. Tasapainotetussa kemiallisessa yhtälössä on oikea määrä reagoivia aineita ja tuotteita massan säilyttämislakin täyttämiseksi.

Tässä artikkelissa puhumme siitä, mikä on kemiallinen yhtälö, kuinka tasapainottaa kemiallisia yhtälöitä, ja annamme sinulle esimerkkejä kemiallisten yhtälöiden tasapainottamisen käytännössä.Mikä on kemiallinen yhtälö?

Yksinkertaisesti sanottuna, kemiallinen yhtälö kertoo mitä tapahtuu kemiallisessa reaktiossa . Näin kemiallinen yhtälö näyttää:

cal state los angeles hyväksymisaste

Fe + O2 → Fe203

Yhtälön vasemmalla puolella ovat reagenssit. Nämä ovat materiaalit, joista aloitat kemiallisessa reaktiossa.

Yhtälön oikealla puolella ovat tuotteet. Tuotteet ovat aineita, jotka valmistetaan kemiallisen reaktion seurauksena.

Jotta kemiallinen reaktio olisi oikea, sen täytyy tyydyttää jotain, jota kutsutaan joukkojenkäsittelylaiksi, jossa todetaan, että massaa ei voida luoda tai tuhota kemiallisen reaktion aikana. Tämä tarkoittaa, että kemiallisen yhtälön kummallakin puolella on oltava sama massa, koska massan määrää ei voida muuttaa.

Jos kemiallisella yhtälöllä on eri massat yhtälön vasemmalla ja oikealla puolella, sinun on tasapainotettava kemiallinen yhtälö.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen - selitys ja esimerkki

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen tarkoittaa, että kirjoitat kemiallisen yhtälön oikein niin, että nuolen kummallakin puolella on sama määrä massaa.

Tässä osassa selitämme kuinka tasapainottaa kemiallinen yhtälö käyttämällä tosielämän esimerkkiä, kemiallista yhtälöä, joka tapahtuu raudan ruosteessa:

Fe + O2→ Fe2TAI3

lab-217043_640

# 1: Tunnista tuotteet ja reagenssit

Ensimmäinen vaihe kemiallisen yhtälön tasapainottamisessa on tunnistaa reaktanttisi ja tuotteesi. Muista, että reaktanttisi ovat yhtälön vasemmalla puolella. Tuotteet ovat oikealla puolella.

Tässä yhtälössä reaktanttimme ovat Fe jaTAI2. Tuotteemme ovatFe2ja O3.

# 2: Kirjoita atomien määrä

Seuraavaksi sinun on määritettävä, kuinka monta kunkin elementin atomia on yhtälön kummallakin puolella. Voit tehdä tämän tarkastelemalla tilauksia tai kertoimia. Jos alaindeksiä tai kerrointa ei ole läsnä, sinulla on vain yksi atomi jostakin.

mitä sat pisteet tarvitaan ut

Fe + O2 → Fe2TAI3

Reagenssipuolella meillä on yksi rautatomi ja kaksi happiatomia.

Tuotepuolella meillä on kaksi rautaa ja kolme happiatomia.

Kun kirjoitat tuotteiden määrän, näet, että yhtälö ei ole tasapainossa, koska reagenssipuolella ja tuotepuolella on erilaisia ​​määriä kutakin atomia.

Tämä tarkoittaa, että meidän on lisättävä kertoimia, jotta tämä yhtälö olisi tasapainossa.

# 3: Lisää kertoimet

Aikaisemmin mainitsin, että on kaksi tapaa kertoa, kuinka monta tietyn elementin atomia on kemiallisessa yhtälössä: tarkastelemalla alaindeksejä ja kertoimia.

Kun tasapainotat kemiallista yhtälöä, muutat kertoimia. Et koskaan vaihda tilauksia.

Kerroin on kokonaislukukerroin. Kemiallisen yhtälön tasapainottamiseksi lisäät nämä kokonaislukukertoimet (kertoimet) varmistaaksesi, että nuolien kummallakin puolella on sama määrä atomeja.

näyttelyn kirjoituspisteet 8

Tässä on tärkeä muistaa kertoimet: ne koskevat kaikkia tuotteen osia. Otetaan esimerkiksi veden kemiallinen yhtälö: H2O. Jos lisäät kertoimen 2H: ksi2O, sitten kerroin kerrotaan kaikkien läsnä olevien elementtien välillä. Joten, 2H2O tarkoittaa, että sinulla on neljä vetyatomia ja kaksi happiatomia. Et vain kerro ensimmäistä läsnä olevaa elementtiä vastaan.

Joten kemiallisessa yhtälössä (Fe + O2 → Fe2TAI3), tuotteeseen lisäämäsi kerroin on heijastettava reagenssien kanssa.

Katsotaanpa, kuinka tasapainottaa tämä kemiallinen yhtälö.

Tuotepuolella meillä on kaksi rautaa ja kolme happiatomia. Käsittelemme ensin rautaa.

Kun tarkastelet ensin tätä kemiallista yhtälöä, saatat ajatella, että jotain tällaista toimii:

2Fe + O2 → Fe2TAI3

Vaikka tämä tasapainottaa rautatomeja (jättäen kaksi kummallekin puolelle), happi on edelleen epätasapainossa. Tämä tarkoittaa, että meidän on jatkettava etsintää.

Kun otetaan ensin rauta, tiedämme, että työskentelemme kahden kerrannaisen kanssa, koska tuotepuolella on kaksi raudan atomia.

minkä kanssa vesimies on yhteensopiva

Kun tiedämme, että kahden käyttäminen kertoimena ei onnistu, kokeillaan seuraavaa kahden kertomaa: neljä.

4Fe + O2 → 2Fe2TAI3

Se luo tasapainon raudalle, kun yhtälön kummallakin puolella on neljä atomia. Happi ei ole vielä aivan tasapainossa, mutta tuotepuolella meillä on kuusi happiatomia. Kuusi on kahden kerroin, joten voimme työskennellä sen kanssa reagoivan puolella, jossa on kaksi happiatomia.

Tämä tarkoittaa, että voimme kirjoittaa tasapainoisen kemiallisen yhtälömme tällä tavalla:

4Fe + 3O2 → 3Fe2TAI3

kemia-740453_640

3 suurta kemiallisten yhtälöiden tasapainottamisen lähdettä

On monia paikkoja, joissa voit tehdä tasapainottavia kemiallisia yhtälöitä verkossa.

Tässä on muutamia paikkoja, joissa voit käyttää käytännön ongelmia:

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: tärkeimmät takeaways

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen näyttää monimutkaiselta, mutta se ei todellakaan ole niin vaikeaa!

Päätavoitteesi kemiallisten yhtälöiden tasapainottamisessa on varmistaa, että kemiallisen yhtälön nuolen kummallakin puolella on sama määrä reagensseja ja tuotteita.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA