Kuinka hyökätä pariliitoksiin ACT -lukemisessa

feature_twotoads.jpgACT: n parillisia kohtia on ollut olemassa vuodesta 2013 lähtien, ja ne voivat tehdä lukemisen osasta paljon vaikeamman kuin se todellisuudessa on. Kuitenkin, sinun on vastattava useisiin kysymyksiin kahteen kokonaiseen lukukohtaan! Mutta siellä ovat tapoja tehdä tämä tehokkaasti.

Miten sinun pitäisi hyökätä ACT Reading pariliitoksia? Lue parhaat strategiamme.

Ominaisuuskuva: Randy Robertson /FlickrPariliitos ACT -lukemiseen: lyhyt yhteenveto

Parilliset kohdat ovat kaksi lyhyttä kohtaa (40-50 riviä), jotka liittyvät jollain tavalla (yleensä aiheittain). ACT: ää kohti on vain yksi pariliitos. Olen nähnyt heidät vain kirjallisessa kerronnassa tai humanistisissa osioissa, mutta se ei tarkoita, etteikö niitä voisi esiintyä muualla.

Parillisten kohtien joukossa on Yhteensä 10 kysymystä; ensimmäiset kysymykset koskevat kohtaa A, kun taas seuraavat vastaavat kappaleeseen B. Kolme tai neljä viimeistä kysymystä (Olen nähnyt vain kolme, mutta käytän valikoimaa ollakseni turvallisempi) kysyy noin molemmat väylät.

Parillisten kohtien läsnäolo ACT Readingissa sallii ACT, Inc. testata opiskelijoiden kykyjäkäytä todisteita yhteyden luomiseksi aiheeseen liittyvien tekstien välillä. ''

Hyökkäys pariliitoksiin ACT -lukemisessa: 4 strategiaa

Ei ole olemassa yhtä varmaa strategiaa, jonka avulla voit käyttää kysymyksiä pariliitoksista. Miksi? Riippuen siitä, miten lähestyt ACT -lukuja, tietyt strategiat eivät yksinkertaisesti ehkä toimi yhtä hyvin sinulle.

Olen koonnut yhteen minun neljä parasta strategiaa pariliitoskysymysten hallintaan ACT-lukemisessa. Suosittelen kokeilemaan niitä kaikkia ja sitten käyttämään sitä, joka sopii sinulle parhaiten!

Strategia 1: Aloita vastaamalla kysymyksiin yksittäisistä kulkureiteistä

Pariliitännät, Suosittelen lämpimästi vastaamaan kaikkiin yksittäisen kohdan kysymyksiin ennen siirrytään monivaiheisiin kysymyksiin. Vaikka aiot arvailla kysymyksiä, joissa kysytään useista kohdista (tarkemmin siitä, miksi haluat tehdä sen myöhemmin), kannattaa silti käyttää aikaa vastata yksittäisiä kohtia koskeviin kysymyksiin.

Mutta miksi?Yksittäiseen kohtaan liittyviin kysymyksiin vastaamisen etu ennen monivaiheisiin kysymyksiin siirtymistä on kaksiosainen.

Ensinnäkin jokainen kohta, joka on osa paripisteitä, on lyhyempi ja vähemmän monimutkainen kuin erilliset pitkät käytävät. Tämä johtuu siitä, että vertaat kahta erillistä kohtaa etkä vain keskity yhteen.Tuloksena, yleensä on helpompi vastata kysymyksiin, jotka liittyvät toisiinsa pareittain, verrattuna kysymyksiin, jotka koskevat pidempiä, parittomia kohtia -Jokaisessa pariliitoksessa on loppujen lopuksi vähemmän sanoja, mikä helpottaa niiden yksityiskohtien löytämistä.

Toiseksi, kysymykset, joita ACT esittää jokaisesta yksittäisestä kohdasta, auttavat sinua monivaiheisissa kysymyksissä. Katso esimerkiksi alla olevia kahta kysymystä yksittäisistä kohdista (mukautettu virallisista ACT -esimerkkikysymyksistä):

2. Passage A: ssa kertojan kuvaukset Alsopista viittaavat siihen, että hän näkee hänet lopulta:

F. itsevarma ja voittoisa.
G. eristyksissä ja yksin.
H. kunnioitusta herättävä ja sankarillinen.
J. jäykkä ja seremoniallinen.

5. Kohta B osoittaa, että verrattuna kertojan odotuksiin siitä, miten ensimmäistä suurta orkesteria johtavaa naista kohdeltaisiin painettuna, artikkelit itse olivat:

TO. samanlainen; kertoja oli odottanut sanomalehtien pidentävän tapahtumaa alustavalla materiaalilla, joka johti Alsopin ensimmäiseen esitykseen.
B. samanlainen; kertoja oli odottanut, että Alsop ilmoitetaan Baltimoren sinfoniaorkesterin seuraavaksi kapellimestariksi.
C. erilainen; kertoja oli odottanut, että miespuoliset kapellimestarit saisivat enemmän peittoa, ennen kuin kapellimestarista kirjoitettaisiin.
D. erilainen; kertoja oli odottanut pystyvänsä lukemaan Alsopin esityksestä lehdistä pian sen tapahtumisen jälkeen.

Nyt, tässä kysymys, joka kysyy molemmat kohdat:

7. Mikä seuraavista väitteistä antaa tarkimman vertailun kunkin kohdan sävyyn?

TO. Passage A on lempeästi nostalginen, kun taas B -osa on persoonaton ja tieteellinen.
B. Passage A on optimistinen ja runsas, kun taas B -osa on sarkastinen ja kyyninen.
C. Molemmat kohdat alkavat välittää jonkin verran kertojan ihmetystä, mutta päättyvät hämmennykseen.
D. Molemmat kohdat alkavat välittämällä kertojan epäilykset, mutta päättyvät johonkin kestävän ylpeyden tunteeseen.

Jos olet vastannut kysymyksiin 2 ja 5, tiedät jo hiukan kohtien sävyistä (vastaus kysymykseen 2 kertoo, kuinka kohdan A kertoja suhtautuu Alsopiin, kun taas vastaus kysymykseen 5 kertoo hieman kohdan B kertojan odotukset). Nämä tiedot eivät välttämättä riitä vastaamaan kysymykseen 7 (joka koskee molempia kohtia), mutta se voi auttaa sinua poistamaan joitain vastauksia.

Strategia 2: Arvaa monikäyttökysymyksistä

Jos tavoittelet ACT -lukupistettä noin tai alle 26, suosittelen ei edes vaivaudu yrittämään vastata kysymyksiin, jotka esittävät kaksi kohtaa.

body_confusion.jpg

W-w-w-w-whaaaaat?( Hamner_Photos /Flickr)

Tiedän - tämä strategia kuulostaa siltä, ​​että se voi olla riskialtista. Mutta sen ACT: n pienen otoskoon perusteella, jossa on pariliitoskysymyksiä, olen pystynyt poimimaan seuraavaa: kysymykset, jotka pyytävät sinua vertaamaan kahden kohdan kohtia, ovat (yllättäen) paljon monimutkaisempia kuin kysymykset, joissa sinua pyydetään vastaamaan yhden kohdan kysymyksiin.

Ota tämä esimerkkikysymys (muokattu ACT, Inc. -verkkosivun esimerkkikysymyksestä):

'' Voidaan kohtuudella päätellä, että nähdessään ensimmäisen naisen johtavan suurta orkesteria verrattuna B -kulun kertojaan, A -luvun kertoja tunsi ... ''

Vastaus tähän kysymykseen vaatii sinua palaa kohtaan A selvittää, miltä kertoja tunsi nähdessään naisen johtavan suurta orkesteria. Sinun täytyy sitten tee sama kohdan B kohdalla.

On joitain strategioita, joita voit käyttää vastausten poistamiseen (joista keskustelen myöhemmin tässä artikkelissa). Mutta jos tavoittelet 26: n ACT -lukemista, sinulla on varaa arvata monivaiheisia kysymyksiä.

Todiste löytyy alla olevasta näytteen pisteytyskaaviosta viimeisin virallinen ACT -harjoitustesti . Muistutuksena, raaka pistemäärä vastaa oikeiden kysymysten lukumäärää. (Lisätietoja on ACT-pisteytyksen perusteellisessa oppaassamme.)

Huomaa, että vaikka tämä pisteytyskaavio tekee ei sovelletaan yleisesti jokaiseen ACT Reading -osioon, sen pitäisi antaa sinulle yleinen käsitys siitä, kuinka moniin kysymyksiin sinun on vastattava oikein, jotta saat lukemalla tietyn asteikon.

Raaka pisteet

Lukupisteet

Raaka pisteet

Lukupisteet

Raaka pisteet

Lukupisteet

40

36

27

24

9-10

12

39

35

ylioppilaskunnan lautakunnan harjoitustesti 4

25-26

2. 3

8

yksitoista

horoskooppi heinäkuun 23

38

3. 4

24

22

6-7

10

37

33

22-23

kaksikymmentäyksi

-

9

35-36

32

kaksikymmentäyksi

kaksikymmentä

5

8

3. 4

31

19-20

19

4

7

33

30

18

18

3

6

32

29

17

17

-

5

31

28

15-16

16

2

4

30

27

14

viisitoista

ovatko ap -tunnit sen arvoisia

-

3

29

26

12-13

14

1

2

28

25

yksitoista

13

0

1

Kuten tämä kaavio osoittaa, Jos tavoittelet 26 ACT -lukemista, tarvitset vain raakapistemäärän, joka on noin 29 40 kysymyksestä.

Jos arvaat kolme tai neljä monivaiheista kysymystä, sinä:

  • Voi silti jättää lukematta vielä viisi tai kuusi kysymystä ja saada 26
  • Sinulla on nyt 35 minuuttia aikaa vastata 34-35 kysymykseen enemmän aikaa per kysymys

Valitse suosikkivastauksesi (A/F, B/G, C/H tai D/J) ja täytä se kaikki monivaiheiset kysymykset. Jos on kolme monivaiheista kysymystä, sinulla on 75% mahdollisuus saada yksi niistä oikein ... ja sinun ei tarvitse viettää yli muutamaa sekuntia mihinkään niistä!

Strategia 3: Käytä poistamisprosessia

Tämä vinkki liittyy osittain strategiaan 1. Molempia kohtia koskevien kysymysten on täytettävä sama standardi kuin yksittäistä kohtaa koskevat kysymykset: on oltava yksi yksiselitteisesti oikea vastaus.

Mutta mitä tämä tarkoittaa monivaiheisissa kysymyksissä? Jos osa vastauksesta on väärä, voit poistaa sen heti.

Otetaan esimerkiksi ACT Reading -esimerkki, jota käytin aiemmin:

7. Mikä seuraavista väitteistä antaa tarkimman vertailun kunkin kohdan sävyyn?

TO. Passage A on lempeästi nostalginen, kun taas B -osa on persoonaton ja tieteellinen.
B. Passage A on optimistinen ja runsas, kun taas B -osa on sarkastinen ja kyyninen.
C. Molemmat kohdat alkavat välittää jonkin verran kertojan ihmetystä, mutta päättyvät hämmennykseen.
D. Molemmat kohdat alkavat välittämällä kertojan epäilykset, mutta päättyvät johonkin kestävän ylpeyden tunteeseen.

Oletetaan, että olet juuri vastannut kappaleeseen B liittyviin kysymyksiin, kun pääset tähän kysymykseen molemmista kohdista, joten se on mielessäsi selvä.

Voit ratkaista kaksi vastausta heti. Katso vastaus A:

TO. Passage A on lempeästi nostalginen, kun taas B -osa on persoonaton ja tieteellinen.

Kysy itseltäsi: oliko Passage B persoonaton ja tieteellinen? Sanotaan ei (väittelyn vuoksi). Sillä ei siis ole väliä, onko tämän vastauksen vaihtoehdon kohta A oikea vai ei - koska osa B: stä on väärä, koko vastaus on väärä.

Entä vastausvaihtoehto B? Katsotaanpa:

B. Passage A on optimistinen ja runsas, kun taas B -osa on sarkastinen ja kyyninen.

Ajatukseni: vastausvaihtoehto B, kohta A tekee Aloita runsas ja kohta B tekee päättyy johonkin sarkastiseen tai kyyniseen.

Toisaalta, vastaa vaihtoehtoon C,

C. Molemmat kohdat alkavat välittää jonkin verran kertojan ihmetystä, mutta päättyvät hämmennykseen,

... On ehdottomasti oikein. Kappale A alkaa lauseella: 'Olin hämmästynyt nähdessäni naisen lavalla', kun taas kohta B alkaa sanoilla: 'Olin toivonut niin kauan lukeneeni kaltaisestani tekevän jotain, mitä halusin tehdä, mitä en voinut' Älä pysäytä jalkaani hermostuneesti heilumasta. 'Molemmat johdantolauseet välittää ihmetyksen tunnetta.

Lisäksi kohta A päättyy sanoihin: 'Luulen, että oli liikaa odottaa, että sanomalehdet sivuuttaisivat hänen sukupuolensa ja keskittyisivät hänen musiikillisuuteensa'. Tunsin itseni masentuneemmaksi kuin koskaan. ' Molemmat näistä välittää pettymystä.

Yleinen suositus eliminointiprosessin käyttämiseksi on poista kaikki vastaukset, jotka viittaavat siihen, että kohdat ovat samat (ACT haluaa sinun vertailla Mitä järkeä olisi verrata kahta lähes identtistä?).

Kuten yllä olevasta esimerkistä näet, poista vastaukset, jotka osoittavat kohdatyhtäläisyyksiä saattaa saada sinut myös eroon oikeasta vastauksesta. Joten lue huolellisesti!

body_marin_alsop_conductor Älä pakota Marin Alsopia perässäsi, koska olet vahingossa poistanut oikean vastauksen.( Sao Paulon osavaltion hallitus /Flickr)

Strategia 4: Harjoittele virallisilla SAT-pariliitoskysymyksillä

Rehellisesti sanottuna tämä tuntuu vähän pahalta. On outoa neuvoa oppilaita valmistautumaan yhteen kokeeseen käyttämällä toisen testin kysymyksiä.

Valitettavasti ACT Inc. ei jätä opiskelijoille paljon valinnanvaraa. Ainoat saatavilla olevat viralliset (ja ilmaiset) pariliitoskysymykset ovat ACT, Inc. -sivusto ja kolme viimeisin virallinen ACT -käytännön testi . Tämä tarkoittaa, että niitä on yhteensä kuusi monivaiheista kysymystä, joita voit käyttää harjoitteluun (Yhteensä 19 parikysymystä). Tämä käytännön kysymysten puute on osittain se, mikä tekee ACT -pariliitoksiin valmistautumisesta niin vaikeaa.

Onneksi SAT: n viimeaikaiset muutokset ovat tehneet testin muistuttavat vahvasti ACT: tä -ja molemmilla on parikysymyksiä vastaavissa lukukohdissaan.

SAT -pariliitokset sisältävät pitkiä (noin 45-rivisiä) kohtia, joissa on muutamia kysymyksiä jokaisesta kohdasta ja joitain kysymyksiä molemmista kohdista. Yhteensä niitä on noin 10-11 kysymystä SAT: n pariliitoskohtaa kohti. Koska tämä muoto on niin samanlainen kuin ACT: ssä, SAT -pariliitokset ovat varsin hyödyllisiä ACT -lukukäytännössä.

Jokainen virallinen SAT-harjoituskoe sisältää joukon pareja, joissa on 10–11 kysymystä (yhteensä yli 80 kysymystä). Se on noin neljä kertaa niin monta pariliitoskysymystä kuin ACT, Inc. tarjoaa tällä hetkellä harjoittelua (bonusmatematiikka, jos haluat tarkistaa tämän suhteen).

Tämä antaa sinulle myös mahdollisuuden Ota selvää, mitkä ovat sinulle vaikeimmat kysymystyypit parillisten kohtien suhteen. Koska ACT, Inc: llä on käytettävissä vain kuusi monivaiheista kysymystä, on vaikea tietää, onko sinulla tietyntyyppisiä monikanavaisia ​​kysymyksiä, joiden kanssa taistelet enemmän kuin toiset. Käytä SAT-pariliitoskysymyksiä ja etsi heikkoutesi ja voittaa ne.

Kuinka hyökätä pariliitoskysymyksiin: Yhteenveto

Kuten näette, ACT Readingin parilliset kohdat voivat olla hankalia, mutta niiden hallitseminen ei varmasti ole mahdotonta. Lopuksi mennään lyhyesti neljä parasta strategiaa, joilla voit hyökätä pariliitoksiin:

  • Vastaa ensin yhden kohdan kysymyksiin: Yksittäisiä kohtia koskeviin kysymyksiin vastaaminen antaa usein vihjeitä, joita voit myöhemmin käyttää vastaamaan käsiteltäviin kysymyksiin molemmat väylät.
  • Arvaa monivaiheisista kysymyksistä: Selvitä, minkä tyyppiset kysymykset sinulla on tapana erehtyä, ja keskity sitten taidon parantamiseen.
  • Käytä poistoprosessia: Jos vain osa vastauksesta on väärä, voit poistaa sen heti. Muista sääntö: aina on vain yksi yksiselitteisesti oikea vastaus.
  • Harjoittele SAT: n virallisten pariliitoskysymysten kanssa: Koska harvoja käytettävissä olevia ACT-pariyhteyskysymyksiä ei ole saatavilla, on hyvä käyttää SAT-pariliitoskysymyksiä, jotta voit tottua vastaamaan useampia kohtia koskeviin kysymyksiin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.