Kuinka hyökätä ACT -essee kehotuksia ja nostaa pisteitäsi

feature_examineACTprompts

ACT Writing -testin päivitys on saanut monet opiskelijat hämmentymään siitä, miten valmistautua parhaiten. ACT -esseen on oltava monimutkaisempi, koska sinulla on niin paljon enemmän tietoa ennen kuin aloitat kirjoittamisen. Ei, ei välttämättä. Liity kanssani, kun matkustan syvälle ACT -essee -kehotteiden maahan.

ominaisuuskuvaluotto: Akatemian puheenjohtaja käyttäjältä indiamos , käytetty alla CC BY 2.0 .

Miltä ACT -kirjoituskehote näyttää joka tapauksessa?

Tässä on kehote, josta keskustelen ja hajotan tässä artikkelissa:Kansanterveys ja yksilönvapaus

Useimmat ihmiset haluavat olla terveitä, ja useimmat haluavat mahdollisimman paljon vapautta tehdä haluamiaan asioita. Valitettavasti nämä kaksi halua joskus ristiriidassa. Esimerkiksi tupakointi on kielletty useimmilla julkisilla paikoilla, mikä rajoittaa joidenkin ihmisten vapautta muiden terveyden vuoksi. Samoin autojen päästöjä säännellään monilla alueilla pilaantumisen ja sen terveysriskien vähentämiseksi muille, mikä puolestaan ​​rajoittaa joidenkin ihmisten vapautta ajaa haluamiaan ajoneuvoja. Miten voimme parhaiten tasapainottaa yhteiskunnan yhteiskunnassa, joka arvostaa sekä terveyttä että vapautta? Miten meidän pitäisi ajatella ristiriitoja kansanterveyden ja yksilönvapauden välillä?

Lue nämä näkökulmat ja harkitse niitä huolellisesti. Jokainen ehdottaa tiettyä ajattelutapaa kansanterveyden ja yksilönvapauden välisestä ristiriidasta.

Perspektiivi yksi: Yhteiskuntamme tulisi pyrkiä saavuttamaan suurin hyvä useimmille ihmisille. Kun yksilön vapaus loukkaa tätä periaatetta, vapautta on rajoitettava.

mikä tekee hyvän suosituskirjeen

Näkökulma kaksi: Mikään yhteiskunnassa ei ole arvokkaampaa kuin vapaus. Ehkä fyysistä terveyttä joskus parannetaan rajoittamalla vapautta, mutta vapaan yhteiskuntamme terveydelle aiheutuvat kustannukset ovat aivan liian suuret sen perustelemiseksi.

Kolmas näkökulma: Oikeus välttää terveysriskejä on myös vapaus. Kun sallimme yksilöllisen käyttäytymisen vaarantaa muita, olemme vahingoittaneet sekä vapautta että terveyttä.

Kirjoita yhtenäinen, johdonmukainen essee kansanterveyden ja yksilönvapauden välisestä ristiriidasta. Muista esseessäsi:

 • ilmaise selvästi oma näkökulmasi asiaan ja analysoi näkökulmasi ja ainakin yhden muun näkökulman suhdetta
 • kehittää ja tukea ideoitasi perusteluilla ja esimerkeillä
 • järjestää ideasi selkeästi ja loogisesti
 • kommunikoida ideasi tehokkaasti kirjallisena englanniksi

Näkemyksesi voi olla täysin samaa mieltä muiden kanssa, osittain samaa mieltä tai täysin erilainen.

Mitä ACT haluaa nähdä esseessäsi: lyhyt yhteenveto

Ennen kuin sukellamme syvälle ACT Writing -kehotteiden syvyyksiin, halusin nopeasti mainita neljä keskeistä asiaa, jotka sinun on tehtävä esseessäsi, jotta voit saavuttaa keskiarvon. Nämä neljä kohtaa on otettu sekä ACT -kehoteohjeista (kuten yllä) että ACT Writing -otsikosta.

Jos haluat saada vähintään 6/12, esseesi on ...

 • Valitse näkökulma. Jos sinulla ei ole selkeää väitöskirjaa, joka ilmaisee mielipiteesi asiasta, on vaikeaa päästä yli 2: een Ideat & Analysis and Development & Support -toimialueilla (lisätietoja näistä on artikkelissamme) selittää ACT Writing -rubriikin).
 • Keskustelkaa ainakin kahdesta näkökulmasta. Jälleen, jos et analysoi näkökulmasi ja ainakin yhden muun välistä suhdetta, on erittäin vaikeaa päästä yli 2: een Ideat & Analysis and Development & Support -aloilla.
 • Järjestä selkeästi ja loogisesti. Jos hyppäät edestakaisin ideoiden välillä ilman siirtymiä tai loogista rakennetta, sinun on mahdotonta päästä esseesi organisaatioalueella 2: n yläpuolelle.
 • Kirjoita vakiokielellä englanniksi. Jotkut kielioppivirheet ovat kunnossa, mutta mitä enemmän ongelmia, sitä pienemmät pisteet kielenkäyttöalueella.

Jos haluat lisätietoja tällaisesta, lue 15 vinkkiämme ja strategiaamme, joita voit käyttää ACT -esseessä.

Miksi ACT -kirjoituskehotukset on kirjoitettu tällä tavalla?

Nyt tiedät miltä ACT Writing Prompt näyttää ja mitä ACT etsii esseestäsi. Seuraava kysymys: miksi ACT Writing -kehotteet on muotoiltu sellaisina kuin ne ovat?

Tähän kysymykseen on vähän vastauksia, jotka kaikki liittyvät siihen, miksi ACT, Inc. muutti esseen. Uusi ACT Writing Test on lähempänä Yhteiset ydinkirjoitusstandardit , jotka on suunniteltu vertailuarvoiksi, jotka osoittavat, että opiskelijat ovat valmiita yliopistoon.

Olettaen, että valmistautumalla ACT Writing Testiin, opiskelijat valmistautuvat myös yliopistoon ja sen tyyppiseen kirjoittamiseen, joka heidän on tehtävä siellä. Lopuksi uusi ACT -essee on suunniteltu saamaan lisää tietoa siitä, missä opiskelijat ovat ja millä alueilla he ovat heikkoja. Jos esimerkiksi opiskelija voi analysoida ja tukea väitteitä asiasta, mutta hänellä on vaikeuksia järjestää ideansa ja käyttää oikea kielioppi, ACT Writing Test tunnistaa nämä ongelmat ja antaa palautetta .

Tärkeämpiä kuin ACT, Inc: n motiivit kirjoittaa kirjoitustestiä ovat kuitenkin uusien ACT -essee -kehotteiden vaikutukset sinuun . Ovatko uudet ACT Writing -kehotteet vaikeampia kuin vanhat?

Ei oikeastaan. Tapa, jolla ACT Writing kehystää esseen kehotukset, tekee paljon työtä puolestasi. Aikaisemmin rubriikka palkitsi oppilaat, jotka asettivat pikaisen kysymyksen laajempaan kontekstiin, mutta eivät oikeastaan ​​antaneet mitään ohjeita siitä, miten tämä tehdään. Nyt jossain määrin kehote tarjoaa sinulle laajemman kontekstin, jossa voit asettaa argumenttisi .

Toinen merkittävä muutos on sisällyttäminen kolme eri näkökulmaa . ACT Writing tarjosi oppilaille aina kaksi näkökulmaa, mutta ei välttämättä tehnyt selväksi, että sinun oli puututtava näkemykseesi, joka vastusti sinun näkemystäsi, ja antamaan useita kohtia näkemyksesi tueksi. Nyt kertomalla sen sinulle Sinun on analysoitava näkökulmasi ja ainakin yhden muun näkökulman suhdetta , ACT, Inc. on selvempi odotuksistaan.

Lisäksi, jokainen näkökulma tarjoaa paitsi näkökulman, myös alun perusteluksi sen tukemiseksi. Sen sijaan, että yrittäisi keksiä syytä, miksi joku suostuisi näkemykseen, joka on mielestäsi täysin kohtuuton, sinulla on nyt ainakin lähtökohta selittää, miksi näkökulma voi olla jossain määrin totta.

ACT Kirjoituskehotukset: malleja valmistautua

body_purpletekstiilimalli Violetti tekstiilikuvio käyttäjältä Sherrie Thai , käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Seuraava askel on perehtyä aiheiden ja näkökulmien malleihin, jotka sisältävät ACT Writing -kehotteen.

ACT Kirjoituskehotukset, Leikattu

Tässä on esimerkki aiheen kappaleesta ja otsikosta virallinen ACT -harjoitustesti :

Kansanterveys ja yksilönvapaus

Useimmat ihmiset haluavat olla terveitä, ja useimmat haluavat mahdollisimman paljon vapautta tehdä haluamiaan asioita. Valitettavasti nämä kaksi halua joskus ristiriidassa. Esimerkiksi tupakointi on kielletty useimmilla julkisilla paikoilla, mikä rajoittaa joidenkin ihmisten vapautta muiden terveyden vuoksi. Samoin autojen päästöjä säännellään monilla alueilla pilaantumisen ja sen terveysriskien vähentämiseksi muille, mikä puolestaan ​​rajoittaa joidenkin ihmisten vapautta ajaa haluamiaan ajoneuvoja. Miten voimme parhaiten tasapainottaa yhteiskunnan yhteiskunnassa, joka arvostaa sekä terveyttä että vapautta? Miten meidän pitäisi ajatella ristiriitoja kansanterveyden ja yksilönvapauden välillä?

Sen lisäksi, että tämä kappale tarjoaa johdantomateriaalia aiheesta, tämä kappale sisältää mahdollisia esimerkkejä, joita voidaan käyttää esseessäsi. Vaikka et tietäisi aiheesta ennen testiä, mahdollisia lähtökohtia on riittävästi, jotta tiedon puute ei saisi vaikuttaa sinuun liikaa.

Joten mikä malli on kunkin ACT Writing -teemakappaleen takana? Perusaihe on aina jotain 'Kuinka ihmiset muuttavat maailmaa' tai 'Maailma muuttuu'. Sitten sinulle kerrotaan muutoksesta syntyneestä konfliktista ja sinua pyydetään keskustelemaan siitä.

Ota vastaan ​​kansanterveyttä ja yksilönvapautta koskeva kehote. Otsikko antaa sinulle yleisen aihealueen. Seuraavaksi kaksi ensimmäistä virkettä esittävät tässä kehotteessa kuvatun ristiriidan perustan. Tässä tapauksessa konflikti on terveen ja sen välillä, että saa tehdä mitä haluat.

Useimmat ihmiset haluavat olla terveitä, ja useimmat haluavat mahdollisimman paljon vapautta tehdä haluamiaan asioita. Valitettavasti nämä kaksi halua joskus ristiriidassa.

Kappale tarjoaa jatkossa useita esimerkkejä kehotuksesta toimia nykymaailmassa. Nämä ovat kaikki mahdollisia esimerkkejä, joita voit käyttää esseessäsi tukemaan keskustelua useista näkökulmista (lisää siitä myöhemmin).

Esimerkiksi tupakointi on kielletty useimmilla julkisilla paikoilla, mikä rajoittaa joidenkin ihmisten vapautta muiden terveyden vuoksi. Samoin autojen päästöjä säännellään monilla alueilla pilaantumisen ja sen terveysriskien vähentämiseksi muille, mikä puolestaan ​​rajoittaa joidenkin ihmisten vapautta ajaa haluamiaan ajoneuvoja.

Kehotus päättyy yleensä selkeään lausuntoon konfliktista - miten tässä tapauksessa voidaan löytää tasapaino yksilönvapauden ja oikeuden terveyteen? Sinua pyydetään keskustelemaan siitä, miten ihmiset muuttavat maailmaa (tässä tapauksessa yhteiskuntaa ja sen sääntöjä fyysisen maailman sijasta).

Miten voimme parhaiten tasapainottaa yhteiskunnan yhteiskunnassa, joka arvostaa sekä terveyttä että vapautta? Miten meidän pitäisi ajatella ristiriitoja kansanterveyden ja yksilönvapauden välillä?

Lopuksi sinun on tutkittava useita näkökulmia asiaan, joka toistetaan (kansanterveyden ja yksilönvapauden välinen ristiriita).

paras rakkausottelu neitsyt

Kirjoita yhtenäinen, johdonmukainen essee kansanterveyden ja yksilönvapauden välisestä ristiriidasta.

body_multipleperspectpers Muodolliset kissat käyttäjältä Steve Jurvetson , käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu ja muutettu alkuperäisestä.

Jotkut näkevät lasin puoliksi täynnä. Jotkut näkevät sen puoliksi tyhjänä. Jotkut näkevät sen ja sanovat 'Meowrgle' (tämä on kissa, joka meowing lasilliseen vettä).

ACT Writing Prompt Perspectives, Leikattu

ACT -essee -kehotteen kolme näkökulmaa tukevat kolmea perusnäkemystä. Olen nimittänyt ne kolmen eri filosofisen asenteen perusteella, jotta niihin on helpompi viitata (sen sijaan, että kutsuisimme niitä A: ksi, B: ksi ja C: ksi).

#1: Konservatismi

Tähän kategoriaan kuuluvat näkökulmat eivät ole poliittisessa mielessä konservatiivisia. Sen sijaan nämä näkökulmat väittävät sitä muutos ei ole hyvä tai positiivinen tai että asiat ovat paremmin sellaisina kuin ne ovat (tai olivat).

Tässä on kaksi esimerkkiä siitä, miltä tämä näyttää toiminnassa:

Näkökulma älykkäisiin koneisiin: Mitä menetämme korvaamalla ihmiset koneilla, on osa omaa ihmisyyttämme. Jopa arkiset päivittäiset kohtaamisemme eivät enää vaadi meiltä perustavanlaatuista kohteliaisuutta, kunnioitusta ja suvaitsevaisuutta muita ihmisiä kohtaan.

Näkökulma kansanterveyteen ja yksilönvapauteen: Mikään yhteiskunnassa ei ole arvokkaampaa kuin vapaus. Ehkä fyysistä terveyttä joskus parannetaan rajoittamalla vapautta, mutta vapaan yhteiskuntamme terveydelle aiheutuvat kustannukset ovat aivan liian suuret sen perustelemiseksi.

#2: Utilitarismi

Tässä perspektiivissä tarkastellaan käytännössä mitä tahansa aihetta käsittelevää asiaa. Se tulee aina olemaan tehokkain valinta joka tarjoaa eniten hyötyä mahdollisimman monelle ihmiselle.

Tässä on kaksi esimerkkiä utilitaristisista näkökulmista:

Näkökulma älykkäisiin koneisiin: Koneet ovat hyviä alhaisen taitotason toistuvissa töissä ja nopeissa, erittäin tarkissa töissä. Molemmissa tapauksissa ne toimivat paremmin kuin ihmiset. Tämä tehokkuus johtaa vauraampaan ja edistyksellisempään maailmaan kaikille.

Näkökulma 'kansanterveyteen ja yksilönvapauteen': Yhteiskuntamme tulisi pyrkiä saavuttamaan suurin hyvä useimmille ihmisille. Kun yksilön vapaus loukkaa tätä periaatetta, vapautta on rajoitettava.

#3: Progressivismi

Viimeinen näkökulma on sellainen, joka kannattaa edistystä (siis 'progressivismi'). Se katsoo, että ongelman tai konfliktin aiheuttama muutos maailmassa on positiivinen.

Molemmat näkökulmat virallisista ACT -kehotteista sopivat 'progressiivisuuden' luokkaan:

Näkökulma älykkäisiin koneisiin: Älykkäät koneet haastavat pitkäaikaiset käsityksemme siitä, mitä ihmiset ovat tai voivat olla. Tämä on hyvä, koska se työntää sekä ihmisiä että koneita kohti uusia, arvaamattomia mahdollisuuksia.

Näkökulma kansanterveyteen ja yksilönvapauteen: Oikeus välttää terveysriskejä on myös vapaus. Kun sallimme yksilöllisen käyttäytymisen vaarantaa muita, olemme vahingoittaneet sekä vapautta että terveyttä.

body_progress edistystä käyttäjältä Sean MacEntee , käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Kuinka voin käyttää tätä tietoa esseessäni?

#1: Valmista todisteita ennen aikaa

Koska tiedät, että sinulta kysytään tavoista, joilla maailma muuttuu, on mahdollista keksiä esimerkkejä testissä käytettäväksi etukäteen. Mistä kannattaa etsiä esimerkkejä?

Notre Damen yliopisto
 • Ajankohtaiset tapahtumat. Kiinnitä huomiota siihen, mitä uutisissa ja maailmassa tapahtuu tänään.
 • Historia. Jos aiot kirjoittaa siitä, miten maailma on muuttunut, se auttaa tietämään, mikä oli totta menneisyydessä.
 • Ajatella tapa, jolla asiat ovat muuttuneet henkilökohtaisessa elämässäsi, kun olet kasvanut. Esimerkiksi elämäni aikana olen nähnyt muutoksen kaseteista CD -levyiksi MP3 -tiedostoiksi musiikin suoratoistoon. Mitä suuria muutoksia olet nähnyt tapahtuvan? Ehkä se on siirtyminen tavallisista matkapuhelimista älypuhelimiin tai Yhdysvaltain ensimmäisen mustan presidentin valinta. Varmista, että et voi vain tunnistaa muutoksia, vaan keskustella niistä mitä muuttunut ennen ja jälkeen näiden vuorojen.
 • Koska ACT ei voi tarkistaa faktojasi omista kokemuksistasi, voit myös, kuten aina, esitä esimerkkejä omasta elämästäsi tukemaan väitettäsi. Jotkut oppilaat pitävät tätä vaihtoehtoa pelottavana, koska se edellyttää kykyä miettiä nopeasti esimerkki, joka tukee loogisesti jotakin kohtaa. Jos ajatus tämän tekemisestä ACT: ssä saa sinut hermostumaan, kannattaa kokeilla ensin harjoitustestillä ; jos se ei mene hyvin, tiedät pitäytyä nykyisiin, historiallisiin ja henkilökohtaisiin tapahtumiin esimerkkinä esseessäsi.

#3: Suunnittele organisaatiostrategiasi

Koska sinun on käsiteltävä useita näkökulmia ACT -esseeseen, varmistaa, että esseesi on järjestetty, on tärkeämpää kuin koskaan . Mutta miten voit harjoitella esseesi järjestämistä?

Käyttämällä kolmea perusnäkökulmaa (konservatismi, utilitarismi ja progressivismi), selvitä, mikä on helpoin ja loogisin tapa järjestää esseesi sinulle. Saatat päättää, että suhtaudut aina konservatiiviseen näkökulmaan ja yhdistät utilitaristiset ja progressiiviset näkökulmat yhteen vastakkaiseen kappaleeseen, kuten tämä esimerkki 6 ACT -sivusto tekee. Katso minun vaiheittaista rakentamistani pisteytys ACT Writing -esseestä toista mahdollista organisaatiostrategiaa varten.

#4: Yritä luoda omia ACT -kirjoituskehotuksia

Jos haluat todella vastata hyvin ACT -esseen kehotteisiin, yritä tehdä omia kehotteitasi, jotka ovat tässä artikkelissa annettujen ohjeiden mukaisia . Oman ACT -essee -kehotteen keksiminen pakottaa sinut keksimään kolme näkökulmaa itse ja tutustumaan kehotusten tapaan entistä paremmin.

Bonuksena voit sitten kirjoittaa käytännön esseitä vastauksena näihin kehotteisiin . Katso, voitko saada joukon ystäviä tekemään tämän ja vaihtaa kehotteet harjoitteluun… ja HAUSKAA!

body_ohreally Häät valmis poika käyttäjältä ND Strupler , käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu alkuperäisestä. Okei, saatan vääntää hauskan määritelmää täällä. Älä anna minulle sitä ilmeen.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Arcadian yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

Kuinka ässä AP-kemialaboratoriot

Huolestutko AP-kemian laboratorioista? Selitämme, mitä ne kattavat, mitä sinun on tehtävä ja miten voit menestyä.

Enneagrammin tyyppi 1: Perfektionisti elämässä, rakkaudessa ja työssä

Oletko vai onko joku läheisistäsi Enneagrammin tyyppi 1? Opi tunnistamaan reformaattorin tyyppi ja millainen he ovat.

10 parasta graafista laskinta (fyysinen ja online)

Etsitkö graafista laskinta? Tutustu luetteloon parhaista fyysisistä ja online-piirtolaskureista sekä siitä, miten graafista laskinta käytetään.

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

229 Yleiset englanninkieliset verbit ja esimerkit

Etsitkö luetteloa verbisanoista? Verbiluettelomme sisältää kaikki kolme verbityyppiä ja esimerkkejä.

Marquette -yliopiston pääsyvaatimukset

Wesleyanin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä MIT: iin: 5 asiantuntijavalintavinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä MIT: ään? Opi, kuinka voit olla MIT-hakutilastot ja olla yksi harvoista mennä tähän erinomaiseen tutkimusyliopistoon.

Virginia Techin pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

JMU: n pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | John Muir Magnet School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John Muir Magnet Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Oregonin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Palos Verdesin lukio 2016-17 rankingit | (Palos Verdes Estates,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Palos Verdesin lukiosta Palos Verdes Estatesissa, Kaliforniassa.

La Sallen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mikä on yhdistelmälause? Tyypit ja esimerkit

Mikä on yhdistelmälause? Miten se eroaa monimutkaisesta lauseesta? Opi näiden lauseiden määritelmät ja katso esimerkkejä yhdistetyistä lauseista.

2.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.5

Mikä on 2,5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2,5 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Baruch College (City University of New York) SAT -tulokset ja GPA

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

ACT Täysi maksu ja rekisteröinti: Mikä on ACT: n kokonaiskustannukset?

Kuinka paljon ACT maksaa ja mitkä ovat kaikki testaus- ja rekisteröintimaksut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, niin tiedät kuinka säästää rahaa.

Yksittäiset muuttujayhtälöt algebrassa: ACT -matematiikkastrategiat

Tarvitsetko apua algebrayhtälöiden kanssa ACT Math? Yksittäiset muuttujayhtälöt ovat yleisin yhtälökysymystyyppi. Opi matemaattisia strategioita ja vinkkejä näihin ongelmiin.