Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

feature_shrekcat

Ei ryöstöä.

Pyydä jotakuta kirjoittamaan sinulle suosituskirje voi tuntua melkein yhtä pelottavalta kuin pyytää kyseistä erityistä henkilöä elokuviin. Laitat itsesi ulos, vain toivoen, että he pitävät sinusta tarpeeksi takaisin sanoakseen kyllä! Onneksi suurin osa opettajistasi on tottunut kirjoittamaan suosituskirjeitä opiskelijoille ja tukevat sinua mielellään akateemisten tavoitteidesi saavuttamisessa.

Lisäksi kuka ei haluaisi suositella sinua yliopistoon? Olet mahtava.

Jotta pyyntösi sujuisi mahdollisimman sujuvasti, sinun tulee miettiä, keneltä ja miten kysyt. Tässä oppaassa käydään läpi ohjeet suosituskirjeen pyytämiseen korkeakoulusovelluksillesi (vaikka tämä opas toimii yhtä hyvin jatko -opintoihin ja työpaikkoihin). Käydään ensin lyhyesti läpi mitä sinun on tiedettävä ennen pyyntösi esittämistä.

Mitä sinun pitäisi tietää ennen suosituskirjeen pyytämistä

Ennen kuin esität kysymyksen, varmista, että ymmärrät perusteellisesti yliopistosovellusten suosituskirjeiden tarkoituksen. Lukion esseen ohella niiden pitäisi auttaa räätälöi sovelluksesi ja kerro tarina siitä, kuka olet opiskelija ja ihminen.

Vaikka sovelluksesi muut osat näyttävät arvosanasi, aktiviteettisi ja muut saavutuksesi, suosituskirjeet voivat ylitä ansioluettelosi ja auta sinua elämään pääsylippujen silmissä. Suosituskirjeet voivat puhua akateemisesta potentiaalistasi, luonteenpiirteistäsi ja persoonallisuudestasi sekä siitä, miten olet ollut yhteydessä muihin koulun yhteisöön viime vuosina.

Koska viitekirjaimilla on tämä tärkeä tehtävä paljastamaan persoonallisuutesi piirteitä ja antamaan käsityksen hahmostasi , sinun pitäisi valita joku, joka tuntee sinut hyvin ja voi kertoa sinusta tiettyjä anekdootteja. Olet ehkä myös oppinut suusanallisesti, mitkä opettajat kirjoittavat vahvimmat kirjaimet. Joskus kokeneet tiedekunnan jäsenet ovat kirjoittaneet paljon kirjeitä vuosien varrella, ja he ovat saattaneet vakiinnuttaa maineensa tiettyjen oppilaitosten sisäänpääsyvirkailijoiden kanssa.

Jotkut oppilaitokset vaativat yhden opettajan suosituksen, kun taas toiset kaksi. Useimmat koulut vaativat myös neuvonantajan kirjeen. Tässä oppaassa keskustellaan siitä, kuinka voit pyytää vahvoja suosituksia sekä opettajiltasi että koulun ohjaajalta. Varmista ennen kaikkea kysy hyvissä ajoin ennen määräaikaasi.

body_runoutoftime

Älä anna opettajasi tuntea hamsterin ajavan ajan pyörällä.

Milloin kannattaa pyytää suosituskirje?

Ensimmäinen vaihe suosituskirjeen pyytämisessä on ajoitus . Jopa kokeneilla opettajilla ja neuvonantajilla jokainen yksittäinen kirje vie aikaa ja ajattelee toimivan hyvin. Suosittelen kysymään suosittelijoiltasi vähintään kuukausi ennen hakuajan päättymistä. Joissakin tapauksissa jopa aikaisemmin on parempi.

Jotkut opettajat asettavat rajoituksen pyyntöjen määrälle. Jos heillä on ensin tullutta palvellaan ensin -käytäntö, sinun kannattaa kysyä jopa aikaisemmin kuin kuukausi ennen määräaikaasi, jotta et jää paitsi. Monet opettajat saavat tulvii lukukauden loppuun mennessä , kun heillä saattaa olla jo kiire saada tentit ja arvosanat valmiiksi, puhumattakaan ystävien ja perheen kanssa vietetystä ajasta talvilomalla. Tämän vuoksi on hyvä idea kysyä suosittelijoiltasi alkuvuodesta, kuten syyskuussa.

Nuoremman vuoden opettajat ovat usein hyvä valinta, koska he ovat saaneet sinut äskettäin ja koko vuoden ajan (kun taas vanhempien vuosien opettajasi eivät ehkä tunne sinua vielä niin hyvin). Voi myös olla hyvä idea kysyä opettajiltasi juniorivuoden lopussa , kun olet tuoreena heidän mielessään olemasta oppilas luokassaan koko vuoden (myös hyvä idea, jos sinulla on varhaiset päätösten määräajat). Se antaa heille koko kesän työskennellä kirjeenne kanssa. Muista vain muistuttaa heitä kohteliaasti muutama viikko ennen määräaikaasi, jos he eivät ole lähettäneet kirjeesi siihen mennessä.

cal valtion pitkä ranta gpa

Kun olet selvittänyt, keneltä kysyt ja milloin, miten voit muotoilla pyyntösi myönteisellä tavalla? Ensin puhun kuinka kysyä opettajalta ja sitten neuvojalta , koska prosessi ja suhteesi näihin ihmisiin ovat luultavasti hieman erilaiset.

body_lamerecletter

Tee pyyntösi henkilökohtaisesti, jotta et päätyisi tällaiseen kirjeeseen.

Kuinka pyytää suosituskirjettä opettajalta

Miten aiot lähestyä pyyntöäsi? Mitä sinun pitäisi sanoa? Mitä tietoja tarvitset opettajallesi? Niin kauan kuin olet valmistautunut näihin kolmeen osaan, olet valmis tekemään pyyntösi. Hajotetaan jokainen yksi kerrallaan.

Kuinka tehdä pyyntösi

Henkilökohtaisesti . Suosittelen lämpimästi kysymään suositustasi kasvotusten. Opettajasi aikataulusta ja koulukulttuurista riippuen saattaa olla tarkoituksenmukaista lähettää sähköpostia opettajalle tapaamisen tai kokouksen järjestämiseksi. Suosituskirjeen pyytäminen yksinomaan sähköpostitse voidaan tulkita persoonattomaksi, etäiseksi ja vähemmän kypsäksi, vaikutelman, jota et halua tehdä suosittelijan mielessä.

En myöskään suosittelisi kysymistä oppitunnin aikana, vaan sen sijaan löytää aikaa vapaana aikana, koulun jälkeen tai aina kun opettajalla on vapaa -aikaa tavata. Pyyntö voi olla lyhyt, mutta haluat silti luoda tilaa siltä varalta, että opettajasi haluaa keskustella suunnitelmistasi.

mitä 4 litraa vastaa

Mitä sanoa

Vaikka voi tuntua pelottavalta ja haavoittuvalta pyytää opettajalta tätä palvelusta, muista, että erityisesti opettajat, joilla on junioreita ja eläkeläisiä, odottaa tätä . Itse asiassa se on osa heidän työnkuvaansa. Todennäköisesti kaikki nämä opettajat kirjoittavat suosituskirjeitä opiskelijoille joka vuosi ja haluavat auttaa sinua menestymään ja jatkamaan opintojasi. Se voi myös auttaa sinua muistamaan, että monet opettajat tietävät, millaista on olla tämän prosessin toisella puolella, koska he käyvät yleensä havaintoja ja arviointeja joka vuosi.

Paras tapa rauhoittaa hermojasi ja varmistaa keskustelu sujuu on valmistaudu sanomaan. Suosittelen muotoilemaan pyyntösi yksinkertaisesti ja suoraan, ilman paljon 'ums', 'tykkää' tai 'Unohdin mitä olin sanomassa, joten katsotaanpa sadetta - entä ensi torstaina?' Jotain tällaista voisi toimia:

'Pidin todella luokastasi. Olen oppinut sinulta paljon ja minusta tuntuu, että olet oppinut tuntemaan minut hyvin. Haen College X: tä ensi vuodeksi ja olisin todella imarreltu, jos voisitte kirjoittaa minulle vahvan suosituskirjeen hakemukselleni. ''

Huomaa sanamuoto a vahva suositus. Haluat varmistaa, että opettajasi voi kirjoittaa sinulle vahva ja vakuuttava kirje, ei yleinen. Jos pahimmassa tapauksessa opettajasi kieltäytyy tai näyttää epäröivältä, kiitä häntä ja kysy joltain muulta. Et halua heikkoa kirjettä, joka ei auta tai voi jopa vahingoittaa hakemustasi. Haluat löytää suosittelijan, joka suostuu kirjoittamaan sinulle kirjeen ilman varausta.

Jos olet pyytänyt jotakuta, joka tuntee sinut hyvin ja suostuu toimittamaan sinulle kirjeen, sinun kannattaa jakaa lisätietoja hänen kanssaan. Monissa kouluissa he kutsuvat tätä 'kerskaustauluksi'.

takaovi_rag

'Kehotusarkki' ei oikeastaan ​​ole kerskailua, ei edes takaoven kerskauksia.

Opettajalle / opettajille annettavat tiedot

Ensinnäkin opettajien on tiedettävä logistiikka . Milloin korkeakoulusi määräajat ovat? Miten he lähettävät palautuskirjeen? Useimmissa tapauksissa varhaiset päätöksesi määräajat ovat lokakuussa ja normaalit päätösten määräajat tammikuun alussa. Tyypillisesti kirjailijoita ladata suosituksiaan Yhteisen sovelluksen kautta tai, jos koulusi käyttää sitä, Naviancen kautta.

Vaatimusten lisäksi suosittelen vahvasti, että annat opettajallesi kehuskelehtesi tai ajatuksesi siitä, kuka olet ja mitä arvostat. Yleensä ohjaustoimisto jakaa ne junioreille ja eläkeläisille kutsuen oppilaita ja vanhempia kommentoimaan sitä. Sitä enemmän yksityiskohtainen ja harkittu jos olet kiinnostunut arvoistasi, tavoitteistasi ja saavutuksistasi, sitä hyödyllisempi kerskumisarkistasi on kirjoittajalle. Vaikka et ehkä ole tottunut tai kaikkeen mukavaan kirjoittamiseen itsestäsi, sinun kannattaa käyttää aikaa pohtia syvästi sitä, mistä välität ja mitkä kokemukset ovat olleet erityisen merkityksellisiä elämässäsi.

Tämä auttaa opettajaasi lisäämään ulottuvuuttasi suositukseesi ja erottamaan sinut muista opiskelijoista, joista he kirjoittavat. Täydellisessä maailmassa suosittelijat ovat täynnä hauskoja ja koskettavia anekdootteja, joita he voivat kertoa sinusta luokassaan, mutta todellisuudessa useimmat opettajat voivat käyttää apuasi täydentää sitä, mitä he aikovat sanoa .

Suosittelisin menemällä pyyntösi valmiiksi täytetyn kerskutusarkin kanssa. Jos opettaja suostuu, voit siirtää sen eteenpäin. Ole valmis keskustelemaan siitä, jos opettaja haluaa kuulla ajatuksiasi.

Sen lisäksi, että opettajasi antavat paljastavia oivalluksia luonteestasi ja vuorovaikutuksestasi muiden oppilaiden kanssa, he ovat parhaita auktoriteetteja akateemisessa suorituksessasi ja potentiaalissasi.

Toisaalta neuvonantajasi voi puhua enemmän roolistasi koulun yhteisössä ja kasvua lukion vuosien aikana . Koska suhteesi ohjaajaasi on erilainen kuin opettajisi, voit lähestyä suosituspyyntöäsi eri tavalla.

body_reservedcounselor

Marylandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka pyytää suosituskirjettä kouluneuvostoltasi

Lähes kaikki suositukset vaativat oppilaitokset haluavat sellaisen koulun ohjaajalta. Tätä suositusta kutsutaan yleensä lukion raportiksi. Vaikka voit valita, ketkä opettajat pyytävät viitekirjeitä, sinulla ei todennäköisesti ole päätöstä neuvonantajan kirjeen suhteen. Monilla opiskelijoilla on sama neuvonantaja koko neljän lukuvuoden ajan.

Sinun ei myöskään luultavasti tarvitse kysyä samalla tavalla kuin opettajiltasi, sillä neuvonantajasi odottaa kirjoittavansa suosituskirjeet kaikille opiskelijoille, jotka hakevat korkeakouluun. Tällä suosituksella kyse on vähemmän pyynnöstä ja enemmän miten voit auttaa ohjaajaasi kirjoittamaan mahdollisimman vahvan viitekirjeen.

Joissakin lukioissa, etenkin suurissa, oppilaat eivät aina tunne neuvonantajiaan kovin hyvin. Jos näin on sinulle, niin sinun kehuu arkki, sekä kasvokkain tapaamisia, on erityisen tärkeää jakaa kuka olet ja mitkä ovat tavoitteesi. Jos olet intohimoinen ympäristöbiologiasta, kerro siitä neuvonantajallesi. Jos et voi odottaa liittyä korkeakoulusi sanomalehtiin ja raportoimaan tärkeistä tapahtumista yhteisössä, jaa se. Mitä enemmän neuvonantajasi tietää sinusta ja mikä herättää kiinnostuksesi, sitä enemmän he voivat hengittää suosituskirjeeseesi.

Useimmat neuvonantajat aikatauluttavat vähintään kaksi korkeakoulun kokousta opiskelijoiden kanssa tapauskuormassaan, yksi keväällä juniorivuodessa keskustelemaan yliopistosuunnittelusta ja toinen syksyllä keskustelemaan hakemustesi edistymisestä. Jos haet varhaista toimintaa tai varhaista päätöstä, ilmoita siitä neuvonantajallesi kevään nuoremman vuoden aikana tai ainakin viimeisen vuoden alussa.

Parhaissa suosituskirjeissä ei käytetä vain epämääräisiä kuvauksia, jotka voisivat koskea ketään. He todistavat väitteensä kertomalla erityisiä tarinoita. Jos sinulla ei ole ollut paljon vuorovaikutusta neuvonantajasi kanssa, se on erityisen tärkeää sisällyttää merkittäviä kokemuksia ja haasteita kehuskelehteen , sekä oppia tuntemaan neuvonantajasi kokouksissa. Useimmissa kouluissa voit ajoittaa tapaamisen neuvonantajasi kanssa Älä tunne, että sinun on odotettava, että hän kutsuu sinut toimistoon.

Korkeakoulun viitekirjeet ovat suuri osa ohjaajan työtä, ja he voivat olla erityisen kiireisiä heidän kanssaan määräaikojen ympärillä. Kysy neuvonantajalta ajoissa ja tapaa hänet joten voit tehdä vahvan vaikutelman, näyttää sovellustesi tärkeyden sinulle ja aloittaa niiden kirjeen kirjoittamisen. Mitä tarkempi olet ja mitä enemmän jaat neuvonantajasi kanssa, sitä vahvempi ja värikkäämpi hänen suosituskirje on.

Aivan kuten opettajiesi kohdalla, sinun on kerrottava neuvonantajallesi määräajat ja mahdolliset erityisvaatimukset, jotka heidän on täytettävä. Kun olet puhunut suosituksillesi ja saanut tukea, mitkä ovat seuraavat vaiheet?

body_thankyounote

Seuraavat vaiheet suosituspyyntösi jälkeen

On aina hyvä seurata suosituksiasi viikko tai kaksi ennen määräaikaasi kohteliaalla muistutuksella. Tässä muistutuksessa voit kiittää heitä jälleen saadaksesi sinulle kirjeen, ilmoita jännityksestäsi tulevista suunnitelmista ja pyydä heitä ottamaan sinuun yhteyttä, jos he tarvitsevat sinulta lisätietoja. Jos sanot sen tällä tavalla, et tunne siltä, ​​että kysyt, miksi he eivät ole vielä lähettäneet kirjettä (ellei he ole, ja kiitä heitä uudelleen!).

Jotkut opettajat antavat sinun nähdä kirjeesi ennen sen lähettämistä ja kutsuvat tarkistuksesi tai palautteesi. Tämä on täysin suosittelijan tehtävä, eikä se ole yleistä pääsymenettelyissä (yleensä kirjeiden odotetaan olevan salassa pidettävä ). Jos opettajasi ei tarjoudu näyttämään sitä sinulle, en suosittele painostamaan häntä. Tämä voi osoittaa, ettet luota hänen kirjoittamiseen vahvaa kirjettä - ja jos näin on, sinun pitäisi joka tapauksessa kysyä joltakin toiselta!

Suurin osa kirjeistä tulee lähetetty verkossa , mutta siinä harvinaisessa tapauksessa, että opettajasi haluaa lähettää sen postitse, sinun on annettava hänelle etukäteen osoitettu, esileimattu kirjekuori. Kun kaikki on kirjoitettu ja lähetetty, kirjoita opettajille ja ohjaajalle kiitosviesti. Kun päätökset alkavat vaikuttaa, kerro heille, mihin päädyit!

Jos otat vain muutaman kohdan tästä artikkelista, nämä ovat tärkeimmät muistaa.

body_mostimportantcall

Suosituspyyntöjen tärkeimmät poiminnat

  • Kysy opettajalta (tai kahdelta) kuka tuntee sinut hyvin ja kenen luokassa menestyit. Mitä parempi suhde sinulla on suosittelijaasi, sitä ymmärrettävämpi suosituskirjeesi on. Siitä on apua, jos myös opettajan tiedetään olevan vahva kirjoittaja!
  • Pyydä viitekirjeitä henkilökohtaisesti. Tämä lisää henkilökohtaista kosketusta ja osoittaa kunnioitusta.
  • Sen lisäksi, että kerrot suosittelijoille määräajoistasi ja tärkeästä logistiikasta, antaa heille harkittuja pohdintoja arvoistasi, tavoitteistasi ja saavutuksistasi kerskaussivullasi. Ota aikaa tämän kanssa, sillä se voi olla valtava apu, kun suosittelijasi kirjoittavat kirjeesi.
  • Kiitos heille auttaessasi sinua hakeutumaan yliopistoon ja kerro heille, mihin päädyt!

Ehkä tärkein otos on se, että suosituskirjeet ovat tärkeitä, samoin kuin yhteydet opettajiin ja ohjaajaan lukiossa. Lähesty tätä hakemuksesi osaa suunnitelman avulla ja ilmaise arvostavasi suosittelijoidesi roolia auttaessasi sinua pääsemään yliopistoon. Kaikki tämä sitoutuminen ja tavoitteiden asettaminen on ehdottomasti sellainen asia, jonka voit laittaa ylpeyden arkkiin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka sanoa hyvää huomenta ranskaksi oikein

Mietitkö, miten sanoa hyvää huomenta ranskaksi? Selitämme tämän yleisen ranskalaisen tervehdyksen yksityiskohdat ja käännämme lauseita, kuten hyvää yötä ja hyvää päivää.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicago SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä: Marylandin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Karibian yliopiston pääsyvaatimukset

136 yliopistoa edeltävää kesäohjelmaa lukiolaisille

Harkitsetko hakemista kesää edeltäviin korkeakouluohjelmiin? Tutustu luetteloomme ideoita ja vinkkejä oikean ohjelman löytämiseen.

Wiley Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka kauan SAT -pisteiden lähettäminen kestää?

Eikö SAT -pisteiden lähettämisen aikajana ole selvä? Selitämme tarkasti, kuinka kauan se kestää ja miten suunnitella sen mukaisesti.

Emmanuel College SAT -pisteet ja GPA

Colorado School of Mines ACT -pisteet ja GPA

4 vinkkiä suuren UIUC-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä U of I -sovellusta? Tutustu täydelliseen oppaaseen, mukaan lukien todellinen UIUC-esseeesimerkki.

Ripon Collegen pääsyvaatimukset

Onko ACT kaareva? Asiantuntijaopas ACT-käyrään

Onko ACT kaareva? Selitämme mikä ACT-käyrä todella on ja miten se vaikuttaa sinuun sekä miten se on muuttunut vuosien varrella.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Yhteisöpalvelun edut sinulle

Miksi sinun pitäisi tehdä yhteisöpalvelua? Mitä hyötyä vapaaehtoistyöstä on teini-ikäisille ja korkeakoulujen sovelluksiin? Opi täältä.

Kuinka hyökätä ACT -essee kehotuksia ja nostaa pisteitäsi

Kun luet ACT -kirjoituskehotteen, miten sitä pitäisi analysoida? Mihin perspektiiviin kannattaa suhtautua ja miten kirjoitat korkeapisteisen esseen? Tässä on asiantuntijaoppaamme.

Mitä sinun on tiedettävä Phoenixin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Phoenixin lukiosta Fresnossa, Kaliforniassa.

Pell Grant Chart (Viimeisin): Kelpoisuus ja maksut

Katso kelpoisuus- ja maksuaikataulu Pell Grant -kaaviosta täältä. Selvitä, minkä summan voit saada Pell -apurahallesi, ja opi hakemaan.

ACT-testipäivät 2018-2019

Suunnitteletko ACT: n ottamista lukuvuoden 2018-2019 aikana? Tutustu täydelliseen luetteloon päivämääristä ja määräajoista suunnitellaksesi eteenpäin.

SAT-matematiikan toiminnot: lineaarinen, kvadraattinen ja algebrallinen

SAT Math -sovelluksessa sinun on ehdottomasti tiedettävä, kuinka funktiot toimivat - lineaariset, toissijaiset ja algebralliset toiminnot testataan. Opi täältä strategioita ja vinkkejä näiden matemaattisten ongelmien käsittelemiseksi.

Kuinka monta sekuntia on päivässä? Viikko? Vuosi?

Kuinka monta sekuntia vuodessa? Päivä? Viikko? Opi siirtymään aikayksiköiden välillä ja tutustu kattavaan tuloskaavioon.

Mitkä ovat 5 rakkauskieltä?

Mitä ovat rakkauskielet? Opi jokaisen viiden rakkauskielen yksityiskohdat ja kuinka tyydyttää kunkin rakkauskielen tarpeet.

Kalifornian parhaat koulut | High Tech High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta High Tech High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mitkä osiot ovat ACT: ssä? Kaikki 4 testiosaa, selitetty

Onko sinulla kysyttävää viidestä ACT-osiosta? Selitämme yleisen testimuodon, mitä ACT: n kussakin osassa on ja miten kukin onnistuu hyvin.

Kuinka tilata, tallettaa ja mitätöidä henkilökohtaisia ​​shekkejä: Täydellinen opas

Mietitkö, kuinka sekki mitätöidään? Selitämme prosessin sekä miten sekit talletetaan ja tilataan. Sinusta tulee sekin kirjoittaja, sekkien kassaamisen asiantuntija hetkessä!