Kuinka AP -tentit pisteytetään?

main_bubblesheet

Jos opiskelet AP -tenttiä juuri nyt tai harkitset AP -luokan ottamista tulevaisuudessa, saatat ihmetellä: miten AP -tentit pisteytetään?

Tässä viestissä jaamme pisteytysprosessin aina monivalintaosuudella ansaituista raakapisteistä ja esseistä siihen, miten saat lopputuloksen asteikolla 1-5. Tietäen kuinka AP -kokeet pisteytetään, voit auttaa sinua tekemään parhaasi - etenkin jos haluat täydellisen 5!päivitys-1672349_640

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

AP -pisteytysasteikko

Jokaiselle AP -testille annetaan piste 1-5. Mukaan College Board (ryhmä, joka hallinnoi AP -testejä), nämä numerot kääntyvät seuraavilla tavoilla:

  • 5: Erittäin hyvin pätevä
  • 4: Hyvin pätevä
  • 3: Pätevä
  • 2: Mahdollisesti pätevä
  • 1: Ei suositusta

Mikä tahansa tulos 3 tai korkeampi katsotaan a läpäisypisteet, vaikka jotkut oppilaitokset hyväksyvät vain 4s ja 5s luottoa. (Katso AP: n korkeakoulutietokanta tiettyjä käytäntöjä varten jokaisessa yliopistossa.)Viiden saaminen on erityisen toivottavaa, koska useimmissa kokeissa se sijoittaa sinut 10-20 prosentin joukkoon maalintekijöistä. Katso meidän luettelo AP -luokista lisätietoja kulkuvälineistä.

Pisteesi 1-5 on a skaalattu pisteet, muunnettu a yhdistelmäpisteet. Yhdistelmäpisteesi lasketaan kokonaismäärästä raakapisteitä ansaitsit oikeista monivalintavastauksistasi ja ilmaisesta vastauksestasi. Se on hieman hämmentävää, mutta opastamme sinua prosessin läpi!

kuinka monta pinttiä louhoksessa
Kuinka kaukana olen 4.0: sta?

Miten AP -testit pisteytetään?

Suurin osa AP -kokeista koostuu kahdesta osasta: Monivalinta ja vapaa vastaus. Joillakin kokeilla jokainen osa painotetaan tasaisesti, kun taas toisilla yksi osa on hieman enemmän arvoinen. Voit etsiä kunkin kokeen yksityiskohdat virkamieheltä AP -kurssien sivut .

Monivalintaosa luokitellaan tietokoneella. Vääristä tai tyhjistä vastauksista ei tehdä vähennyksiä, joten raaka monivalintapisteesi on yksinkertaisesti oikeiden kysymysten määrä.

Vapaa vastaus -osa arvioidaan vuosittainen AP -lukema järjestetään kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana. AP -lukeminen on pohjimmiltaan valtava sopimus. Tuhannet opettajat ja yliopiston professorit keräävät luokitellakseen tuhansia ja tuhansia opiskelijoiden kirjoittamia vastauksia jokaiseen tenttiin.

Siksi saat AP -pisteet vasta heinäkuussa, vaikka teet testin toukokuussa: tentin kirjallinen osa arvioidaan vasta kesäkuun puolivälissä.

Tämän jälkeen kollegion hallituksen on laskettava yhdistetyt pisteet ja skaalatut lopputulokset jokaisesta tentistä, yhtäpitävä testin, joten tulokset pysyvät tasaisina vuodesta toiseen. (Esimerkiksi he haluavat varmistaa, että AP USA: n historian tentti 3 tarkoittaa samaa asiaa vuodesta toiseen, vaikka yksi testiversio osoittautuisi vaikeammaksi opiskelijoille.)

( Sivuhuomautus: On hyvä mahdollisuus, että koulusi AP -opettaja menee AP Readingiin vuosittain. Voi olla mielenkiintoista ja hyödyllistä puhua heille siitä, mitä kongressissa tapahtuu, kuinka nopeasti ilmaiset vastaukset pisteytetään ja mitä he ovat nähneet parhaista ja huonoimmista vastauksista. Nämä ovat vastauksia, jotka vaihtelevat suuresti aiheittain, mutta voivat lopulta olla hyödyllisiä sinulle!)

miten löydät pisteesi
body_englishlitreading

Tämä on kuva englanninkielisestä kirjallisuudesta Reading from tämä blogiviesti AP Centralissa . Kannattaa katsoa, ​​jos olet utelias AP -lukemisesta!

Jokaiselle ilmaiselle vastaukselle annetaan kokonaisarvio, eli se arvioidaan sen yleisen tehokkuuden tai oikeellisuuden perusteella. Yleensä pisteitä ei vähennetä satunnaisista pienistä virheistä, kuten oikeinkirjoitus- tai kielioppivirheistä. Useimmat testit arvioivat ilmaiset vastauksensa 1 ja 9 välillä, joista 1 on vähiten tehokas ja 9 on lähes täydellinen.

Raaka vapaa vastauspisteesi on kustakin vastauksesta saatujen pisteiden summa.

Kuinka saada skaalattu AP -pisteet välillä 1 ja 5

Kun monivalintaosasi on luokiteltu koneella ja vapaa vastauksesi on arvioinut ihminen, esseesi ja monivalintapisteet yhdistetään, jotta saat yhdistelmäpistemäärän. Tämä pisteet on vain tapa yhdistää kaksi osiopistettä siten, että ne painotetaan oikein. Esimerkiksi AP Englannin monivalinta on 45% arvoinen ja ilmainen vastaus 55%. Usein yhdistetyt pisteet ovat välillä 0 ja 100 tai 0 ja 150.

Yhdistelmäpisteet muunnetaan sitten skaalatun pistealueen 1-5 numeroksi. Tämä tarkoittaa, että jokaiselle skaalatulle arvolle on valikoima mahdollisia yhdistelmäpisteitä, jotka voisivat ansaita sen. Esimerkiksi 5 voi olla mikä tahansa yhdistetty pistemäärä välillä 110 ja 150 yhdessä kokeessa.

Koska skaalaus vaihtelee vuosittain, AP -testien tuloksille ei ole tarkkoja raja -arvoja, eikä College Board julkaise yksityiskohtaisia ​​pisteytystietoja. Lisäksi et näe AP -pisteraportissasi, mikä oli yhdistelmäpisteesi - saat lopullisen numeron vain välillä 1 ja 5 .

Monet opettajat, valmistelukirjat ja verkkosivustot ovat kuitenkin keksineet kaavoja, joilla ennustetaan skaalatut pisteet jokaiselle AP -testille, mikä voi auttaa, kun arvioit harjoitustestejäsi ja yrität keksiä tavoitepistettä.

Pisteytysesimerkki: AP English Language and Composition

Kuten olemme nähneet, AP -testien pisteytys ei ole aivan yksinkertaista. Prosessin selventämiseksi käymme läpi pisteytysesimerkin käyttämällä suosituinta testiä, AP English Language and Composition.

korttipelit kahdelle hengelle
body_annotation

Tunnetaan myös nimellä luokka, jossa teet merkintöjä jokaiseen. Yksittäinen. Asia.

Tässä ovat AP -englannin kokeen perusteet: se on 55 monivalintakysymystä, arvo 45% pisteistäsi, ja kolme esseetä, arvo 55% tuloksestasi. Jokainen essee arvioidaan välillä 1 ja 9.

Ennen kuin siirrymme pisteytysesimerkkiin, muista, että tämä opas on arvio koska tulosmuunnokset voivat vaihdella vuosittain testin vaikeusasteen perusteella. Vaikka on mahdotonta ennustaa tarkasti AP -testituloksia ennen kuin saat pisteet, voit silti saada käsityksen prosessin toiminnasta.

Vaihe 1: Lisää oikeat vastauksesi saadaksesi raakapisteesi

AP Englanti-tentissä on 55 monivalintakysymystä. Oletetaan, että saat 40 oikein, kahdeksan väärin ja jätä seitsemän tyhjäksi. Raaka monivalintapisteesi olisi jopa 40 pistettä.

Oletetaan, että kolmesta esseestä ansaitset luokkalaisilta seuraavat pisteet: 4, 7 ja 8. Näin saat esseen kokonaispistemäärä 19 (4+7+8).

Vaihe 2: Muunna raakapisteesi yhdeksi yhdistelmäpisteeksi

Nyt tämä on hankala osa, jossa muutamme kaikki nämä raakapisteet a: ksi yksittäinen yhdistelmäpisteet välillä 0 ja 150.

Suurin muunnettu esseepiste on 82,5 tai 55% 150: stä. Suurin muunnettu monivalintapiste on 67,5 tai 45% 150. Selvitä yhdistelmäpisteesi käyttämällä tätä kaavaa:

(Monivalintaraakapisteet x 1,23) + (esseeraakapisteet x 3,05) = yhdistelmäpisteet

milloin lokakuun sats ilmestyy

Tässä esimerkissä monivalintapistemääräsi on 49,2 ja essee-yhdistelmäpisteesi 57,95. Täten, kokonaispistemääräsi olisi 107 (pyöristettynä alaspäin).

Vaihe 3: Arvioi skaalautuneet pisteet kaavion avulla

Viimeinen vaihe on helppo. Käytä alla olevaa kaaviota arvio lopullinen AP-pisteesi (asteikolla 1-5):

Yhdistelmäpisteet (0-100 tai 0-150) Asteikko (1-5)
104-150 5
92-103 4
76-91 3
50-75 2
0-49 1

Kuten näet, pisteesi 107 ansaitsisi sinulle 5 - mutta tuskin!

Nämä luvut ovat jälleen arvioita ja muuttuvat vuodesta toiseen testin vaikeuden perusteella. Koska 107 on hieman yli 104, on mahdollista, että joissakin vuosina se voi saada sinulle 4: n 5: n sijasta.

Entä muiden AP -testien pisteytys?

Olemme oppineet tekemään AP -englannin kielen ja sävellyskokeen. Kuitenkin, et voi käyttää täsmälleen samaa prosessia jokaisessa AP -testissä. Useimmissa AP -testeissä on hieman erilaiset leikkauspainot ja kyselyiden kokonaissummat, joten pisteytyskaavat ovat erilaisia.

Esimerkiksi AP Calculus AB: llä on vähemmän monivalintakysymyksiä (45), enemmän ilmaisia ​​vastauksia (yhteensä kuusi) ja se painaa kutakin osaa 50%.

body_calculus

Jokainen AP -aihe on ainutlaatuinen haaste ... ja sillä on oma pisteytyskaavansa.

Joten miten voit selvittää, miten AP testaa sinä otetaanko arvosanat?

Ensinnäkin, jos käytät AP -luokkaa testissä, jonka haluat suorittaa, kysy opettajalta, onko hänellä kaava käytännön testitulosten muuntamiseksi skaalatuiksi pisteiksi. Useimmilla AP -opettajilla on kaava, jota he käyttävät oppilaidensa kanssa harjoittelukokeisiin.

Jos et käy luokalla tai opettajallasi ei ole kaavaa, etsi joko esikoe omaa testiäsi varten tai hae verkossa.

Muista, että kaikki kaavat ovat arvioita. Niin jos todella haluat 5, sinun ei pitäisi pyrkiä mahdollisimman alhaiseen yhdistelmään - sinun pitäisi pyrkiä täydellisyyteen tai hyvin lähelle. Tämä on ainoa tapa taata, että saat 5 testipäivänä.

c viiva sen yli lääketieteellinen

Toisaalta, jos haluat vain varmistaa, että läpäiset, yritä tavoitella 4: tä, jotta vaikka teet enemmän virheitä kuin odotit, saat silti vähintään 3!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Millsaps Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Williamistä, kerro Aggeler Opportunity High Schoolille

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja lisää William Tell Aggeler Opportunity High Schoolista Chatsworthissa, Kaliforniassa.

Täydellinen luettelo AP -kursseista ja -testeistä

Mitä kaikkia AP -kursseja voit ottaa ja mitkä sinun kannattaa ottaa? Lue lisää täydellisestä luettelostamme.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Barbaran lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Barbaran vanhemmasta lukiosta Santa Barbarassa, Kaliforniassa.

Savannah College of Art and Design SAT -pisteet ja GPA

Suffolkin yliopiston pääsyvaatimukset

San Josen osavaltion pääsyvaatimukset

Penn State Lehigh Valleyn pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Molloy College SAT -pisteet ja GPA

Westmont Collegen pääsyvaatimukset

1070 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Mountain View'n lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mountain View High Schoolista Mountain View'ssa, Kaliforniassa.

Baylorin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Glendale High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Glendale High Schoolista Glendale, CA.

Vanhat ACT -tulokset: kuinka saada ja käyttää niitä

Miten saat vanhat ACT -pisteet työhakemuksiin tai muihin käyttötarkoituksiin? Näin pääset käsiksi vanhoihin ACT -pisteisiisi.

Yleiset sovellusohjeet: Kuinka lisätä korkeakouluja ja muuta

Etkö ole varma, kuinka korkeakoulut lisätään Common App -sovellukseen? Yhteiset sovellusohjeemme selittävät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää sen täyttämisestä.

Mitä sinun on tiedettävä Anderson W.Clark Magnet High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheilutiimit ja muuta tietoa Anderson W.Clark Magnet High Schoolista La Crescentassa, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 5

Onko sinulla kysyttävää Gatsbyn ja Daisyn treffeistä ja kuuluisasta paidanheitosta? Katso The Great Gatsby luvun 5 yhteenveto kaikista yksityiskohdista.

Paras ACT-pisteiden ennustaja

Yritätkö ennustaa ACT-pisteet? Selitämme parhaan tavan tehdä niin ja miksi jotkut muut menetelmät eivät välttämättä onnistu.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Jokainen saatavilla oleva englanninkielinen englanninkielinen paperi: ilmainen ja virallinen

Tarvitsetko IB -englanninkielisiä papereita valmistautuaksesi? Tässä on luettelo kaikista saatavilla olevista HL/SL -papereista, mukaan lukien ilmaiset ja viralliset testit.

Pine Manor Collegen pääsyvaatimukset

Clovisin lukio | 2016-17 Rankings | (Clovis,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Clovisin lukiosta paikassa Clovis, CA.