Kuinka hakea korkeakouluun: Täydellinen asiantuntijaopas

ominaisuus_sovellus

Korkeakouluun hakeminen on monimutkainen prosessi, jossa on paljon liikkuvia osia. Prosessin ei kuitenkaan tarvitse olla hämmentävää! Vaikka teknisesti sovelluksesi koostuu muutamasta vaaditusta materiaalista,se todella muodostuu siitä, mitä teet ja saavutat kaikkien neljän lukion vuoden aikana.

Kun opit jokaisesta vaiheesta ja aloitat varhain, voit navigoida sovelluksissasi kuin ammattilainen. Tässä kattavassa oppaassa käsitellään korkeakouluun hakeutumisen ABC: t, jokaisesta vaatimuksesta siihen, mitä voit tehdä jo ensimmäisen vuoden aikana suunnittelun aloittamiseksi. Käymme läpi: • Hakuprosessin varhainen aloittaminen
 • Ota kaikki irti lukiosi urasta, kuten oppituntien valitseminen ja hyvin suoritettu standardoitujen testien suorittaminen
 • Koululuettelon kokoaminen
 • Materiaalien kerääminen ja yliopisto -hakemusten kirjoittaminen
 • Oikeastaan ​​haetaan korkeakouluun ja seurataan hakemusten määräaikoja

Siinä on paljon perusteita, joten aloitetaan!

runko-punainen-tiimalasi-

College saattaa tuntua siltä, ​​että se on tapa, mutta sinulla on oikeastaan ​​aika rajallinen aika saada hakemuksesi sisään. Siksi prosessin aloittaminen aikaisin on niin tärkeää!

Suunnittele oppilaitos ajoissa

Kuten opettajasi ovat ehkä kertoneet sinulle, pääsyvirkamiehet harkitse kaikkia lukion neljää vuotta kun he arvioivat hakemustasi. He haluavat tietää valitsemasi luokat, saamasi arvosanat ja ylimääräiset oppitunnit olet ollut mukana.

He ovat myös kiinnostuneita oppimaan kiinnostuksen kohteistasi ja akateemisesta edistymisestäsi.He haluavat nähdä, että pystyt menestymään hyvin lukiossa tavalla, joka valmistaa sinut menestymään yliopistoon tulon jälkeen.Tämän arvioimiseksi pääsyneuvonantajat kiinnittävät todennäköisesti huomiota siihen, oletko valinnut asteittain vaikeampia luokkia tai ollut johtotehtävissä akateemisissa klubeissa, urheiluryhmissä tai osana työtäsi.

on 34 hyvä teko

Akateemisella menestykselläsi lukiossa on erittäin tärkeä rooli sen määrittämisessä, mihin menet yliopistoon. Viime kädessä tekijät, kuten arvosanasi keskiarvo (GPA), testitulokset sekä akateemiset ja oppituntien ulkopuoliset saavutukset, määrittävät hakemuksesi. Sinä voithakea muutamaan kouluun, jotka ottavat oppilaita, joiden GPA ja pisteet ovat hieman korkeammat kuin sinun , muutamia vastaavia ja muutamia alempia. Kun valitset korkeakouluja, sinun on otettava huomioon myös muut tekijät, kuten koulutuksen laatu, pääaineen saatavuus, hinta, sijainti ja kampuksen ympäristö.

Sen sijaan, että selvittäisit tämän kaiken viime vuonna, mene lukioon ennakoivasti. Jos mietit, miten voit hakea yliopistoon, muista, että se alkaa harkitsemalla tekemiäsi valintoja. Ole tietoinen valitsemastasi kurssiaikataulusta, oppitunneista ja standarditestistä. Kaikki nämä komponentit auttavat määrittämään, mitkä koulut tekevät sen luetteloosi.

Auttaakseen sinua,käymme läpi, kuinka voit maksimoida luokat ja arvosanat, ylimääräiset opinnot ja standardoidut testit parantaaksesi pääsyäsi yliopistoon. Kerromme jokaiselle, mitä materiaaleja todella lähetät kouluille, miksi oppilaitokset välittävät näistä materiaaleista ja miten voit asettaa itsesi parhaaseen mahdolliseen asemaan hakuprosessissa. Lukemisen jälkeen sinun pitäisi tietää, kuinka hakea korkeakouluun riippumatta siitä, minkä koulun valitset!

body_classbooks

Luokkien valitseminen

Korkeakoulut ovat kiinnostuneita sekä arvosanoistasi että siitä, mitkä luokat valitsit.Tämä on yksi tärkeimmistä osista korkeakouluun hakemisessa.

Mitä tietoja luokista lähetät?

Kun haet yliopistoon, saat lukion mukaan virallinen transkriptisi . Transkriptissasi näkyvät ottamasi luokat ja saamasi arvosanat. Kaikki arvosanasi muodostavat GPA: si, mikä on tärkeä mittari, jota vastaanottovirkailijat käyttävät vertaamaan opiskelijoiden ennätyksiä.

Transkriptistasi näkyy myös ohjaajille, minkä tasoiset kurssit ovat kurssilistallasi - kuten yliopistovalmistelut, arvosanat, AP tai IB - sekä yleiset odotukset ja tiukkuus.Pääsyneuvojat saavat myös raportin lukion käytännöistäluokkatehtävien, kurssien saatavuuden ja arvosanojen antamisen suhteen. Näin heidän pitäisi tietää, lisääkö koulusi ylimääräiset kuusi pistettä arvosanoille tai onko sen GPA -asteikko alle 5.0 tavallisen 4.0: n sijasta.

Korkeakoulut näkevät myös kurssisi, arvosanasi ja kaikki AP- tai IB -tentitulokset viimeiseltä vuodelta ... jopa jälkeen lähetät hakemuspaketit. Hyväksyminen vuoden puolivälissä riippuu edelleen kaikkien luokkien onnistuneesta suorittamisesta. Jos et päätä oppitunteja tai arvosanasi putoavat merkittävästi, se voi vaikuttaa pääsymahdollisuuksiisi.

Miksi korkeakoulut välittävät luokistasi?

Mitä korkeakoulut etsivät lukiosi transkriptistasi? Ensinnäkin he haluavat nähdä todisteita akateemiset saavutukset ja yliopistovalmius. He haluavat varmistaa, että voit menestyä korkeakouluopetuksessa. Erityisesti valikoivat koulut etsivät opiskelijoita, joilla on erinomaiset akateemiset tulokset.

Tämän lisäksi pääsyvirkamiehet arvostavat usein todisteita edistymisestä. He haluavat nähdä, että paranet vuosien varrella ja otat haasteita vastaan. Jos sinulla on valinnanvaraa valinnaisissa aineissa, he voivat myös oppia lisää kiinnostuksen kohteistasi valitsemistasi asioista.

Korkeakoulut etsivät akateemista suuntautumista opiskelijat, jotka rakastavat oppimista ja ovat valmiita haastamaan itsensä. Todista nämä ominaisuudet lukiosi opintosuorituskirjassa ottamalla haastavia kursseja ja tekemällä hyviä arvosanoja. Tämä johtuu siitä, että korkeakoulut haluavat vuosittain rakentaa tulevan luokan opiskelijoita, jotka menestyvät kurssitehtävissään ja lopulta käyttävät koulutustaan ​​yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Kun otat huomioon akateemisen tietueesi merkityksen korkeakouluhakemuksissasi, mitä voit tehdä fuksi ja sen jälkeen valmistautuaksesi?

Mitä tämä merkitsee sinulle?

Monet lukiosi luokista, kuten neljä vuotta englantia ja matematiikkaa, voidaan valita sinulle lukion vaatimusten vuoksi. Sinulla voi kuitenkin olla valinta valitsemiesi luokkien tasolla (kuten kunniakursseja ), samoin kuin sellaisilla alueilla vieras kieli ja valinnaiset, koska koulut tarjoavat usein erilaisia ​​kieliä ja luokkia, kuten musiikkia tai taidetta, joista voit valita täyttääksesi nämä vaatimukset.

Ja oman aikataulusi luomisessa on varmasti joitain etuja ja haittoja.Jos olet esimerkiksi joku, joka ottaa kaikki kunnianosoitukset, AP tai IB -luokat Voit päästä huipputason kouluun, joten haasteesi on löytää tapoja tasapainottaa kaikki työsi ja löytää aikaa kiinnostuksen kohteidesi saavuttamiseksi. Korkeakoulut arvostavat osoittanut kiinnostusta tiettyä alaa kohtaan yhtä paljon kuin ellei enemmän kuin yleinen pyöristyminen.

Joten jos aloitat lähinnä yliopiston valmistelutunneilla, harkitse arvosanojen lisäämistä aikatauluusi. Jos pidät erityisesti englannista, harkitse haasteen ottamista vastaan. Jos matematiikka on sinulle järkevää, katso, voitko siirtyä korkeammalle tasolle.

Vaikka sinulla olisi rocky fuksivuosi, voit siltinäytä tekemäsi ottamispäälliköt edistystä kaikkien neljän vuoden aikana. Vaikka mahtavat fuksi -arvosanat olisivat hyödyllisiä, ei ole liian myöhäistä kaksinkertaistaa akateemikoitasi nostaaksesi GPA -arvoasi ja näyttääksesi pääsyvirkailijoille, että olet halukas ja kykenevä panostamaan parantamiseen.

Edistyneiden luokkien ottaminen voi myös auttaa sinua parantamaan arvosanojasi kiireessä. Muista, että 3,7 (A-) arvosanoissa verrattuna 3,7 kaikkiin korkeakoulun valmisteluluokkiin on kilpailukykyisempi. Lisäksi jotkut koulut kunnioittavat painotettua GPA: ta, joka antaa sinulle käytännössä bonuspisteitä vaikeiden luokkien kohtaamisesta. Sen sijaan, että pelata turvallisesti helppoa A, etsiä haastetta aiheessa, joka sinua kutsuu.

Mutta luokkahuoneessa suorittamasi suorituskyvyn lisäksi pääsyvirkailijat haluavat myös nähdä, mitä teet luokkahuoneen ulkopuolella.

body_xtracurriculars

Ulkopuolinen osallistuminen

Aivan kuten luokkasi, arvosanasi ja GPA, lähetät tietueen koulun ulkopuolista toimintaa .Jos mietit kuinka hakea yliopistoon,sinun on tiedettävä, että oppitunneilla on ehdottomasti tärkeä rooli korkeakoulujen hakuprosessissa!Kuten edellä, katsotaanpa mitä lähetät, miksi korkeakoulut välittävät ja mitä voit tehdä valmistautuaksesi.

Mitä tietoja lisätiedoista lähetät?

Yliopistohakemuksessasi on paikka, jossa luetteloit toimintasi mukaan lukien seurat, urheilu, kesäleirit tai luokat sekä työkokemus. Annat tyypillisesti lyhyen kuvauksen roolistasi sekä aikaa sitovasti ja kuinka kauan olet ollut mukana. Tavoitteena on kertoa oppilaille ylitunnistasi lukion kaikkien neljän vuoden ajan.

Yksi nopea huomautus: joidenkin opiskelijoiden on myös lähetettävä jatkaa sovelluksensa kanssa, jossa luetellaan ja kuvataan myös toimintaasi ja/tai työtäsi. Tämä asiakirja palvelee samaa tarkoitusta: auttaa pääsyneuvojia ymmärtämään paremmin sinua, intohimosi ja etujasi.

Miksi korkeakoulut välittävät oppitunneista?

Pääsihteerit odottavat saat täyden käsityksen siitä, kuka olet oppilaana. Jos he luottavat vain arvosanoihin ja testituloksiin, useimmilla oppilaitoksilla olisi enemmän päteviä opiskelijoita kuin heillä olisi tarjottavaa.

Toiseksi he voivat vahingossa päätyä kokonaiseen insinööriluokkaan, kirjailijaan tai historian pääaineeseen (epätodennäköistä, mutta silti mahdollista, jos he eivät opi tuntemaan kunkin oppilaan etuja ja tavoitteita arvosanojensa ulkopuolella). He eivät vain halua löytää opiskelijoita erilaisia ​​kokemuksia ja kiinnostuksen kohteita , he haluavat löytää aktiivisia opiskelijoita ja luoda elävän, vuorovaikutteisen yhteisön. Jos olet lukiossa, olet todennäköisesti mukana myös yliopistossa.

Joten paitsi akateemiset tiedot osoittavat, miten lähestyt koulutustasi, myös ylimääräiset opetuksesi osoittavat miten olet mukana yhteisössäsi ja ympäröivässä maailmassa.

Mitä tämä merkitsee sinulle?

Tutkia! Tule mukaan!Mutta tee se tavalla, joka on sinulle aito.

Sinun ei todellakaan tarvitse ilmoittautua jokaiseen koulusi tarjoamaan klubiin ja joukkueeseen. Itse asiassa tämä saattaa vain hämmentää pääsylippuja. He haluavat tietää, mistä olet kiinnostunut, eivätkä nähdä sinua osallistumassa kaikkeen rakentamisen jatkamisen vuoksi.

Syvä osallistuminen (eli piikki ) katsotaan suotuisammin kuin satunnaista osallistumista.Tämä johtuu siitä, että se osoittaa, että sen sijaan, että olisit huippuopiskelija, sinulla on keskittyminen ja halu tulla loistavaksi jossakin erityisessä, josta olet intohimoinen. Jos liityt klubin fuksi tai toisen vuoden opiskelijaksi, voit hyötyä sekä henkilökohtaisesti että yliopistosovelluksistasi osallistumisen ylläpitämisestä ja jopa johtajuuteen siirtymisestä (tai paremman taidon kehittämisestä yksinäisemmässä toiminnassa, kuten maalaamisessa tai runouden kirjoittamisessa).

Fuksivuosi ja kesä on hyvä aika tutustua aktiviteetteihin. Et vain voi tutkia etujasi ja löytää uusia, mutta voit tavata samanhenkisiä ikätovereita ja hankkia taitoja joka voi auttaa luokassa ja lopulta ammattiympäristössä.

Ajattele klubeja, urheilua, taidetta, musiikkia, yhteisöpalvelua, vapaaehtoistyötä, matkoja, harjoittelujaksoja, osa -aikatöitä… ja pohdi, mikä johti sinut sinne ja mitä haluaisit saada kokemuksesta. Ihannetapauksessa vie aikaa tutkia lukion alussa ja osallistua syvemmälle myöhempinä vuosina. Luokkien ja GPA: n ohella opetuksen ulkopuolinen osallistuminen osoittaa kiinnostuksen kohteesi, sitoumuksesi ja kuinka voisit osallistua yliopistolla.

body_study

Suunnittele ja valmistaudu standardikokeisiin

Useimmat korkeakoulut edellyttävät SAT- tai ACT -järjestelmää (ja TOEFL, jos englanti ei ole äidinkielesi). Suurimmalle osalle opiskelijoista näiden testien suorittaminen vaatii paljon valmistelua ja suunnittelua. Useimmat ottavat sen useammin kuin kerran, jopa kolme kertaa tai enemmän. Katsotaanpa, mitä oppilaitokset haluavat nähdä, miksi ja miten se vaikuttaa yliopistosuunnitteluun.

Mitä testitietoja lähetät?

Useimmat korkeakoulut, elleivät he ole testi valinnainen tai joustava , vaativat SAT- tai ACT -lähetyksen lähettämistä.Aiemmin jotkut ovat myös vaatineet yhden tai kaksi SAT -aihekoetta, mutta nämä kokeet lopetetaan kesäkuun 2021 jälkeen . Huomaa, että tulevaisuudessa tämä voi tarkoittaa kouluja, jotka aiemmin vaativat aineen kokeet, saattavat vaatia AP -tentituloksia.

Riippumatta siitä, minkä testin tai testit suoritat, odota vähintään kolme viikkoa, jotta saat pisteet takaisin, ja muista pyytää virallisia tulosraportteja College Boardilta tai ACT, Inc: ltä.

Miksi korkeakoulut välittävät testituloksista?

SAT ja ACT ovat standardoituja testejä, mikä tarkoittaa, että testi- ja testausolosuhteet ovat samat kaikille oppilaille, jotka ottavat sen (tai ainakin niiden oletetaan olevan). Vaikka nämä testit voivat olla kiistanalaisia, niiden taustalla oleva tarkoitus on vertaa opiskelijoiden akateemisia kykyjä ja saavutuksia tasavertaisesti.

Kuten edellä mainitsimme, oppilaitokset tuntevat jonkin verran lukioiden välisistä eroista ja voivat siten asettaa GPA: n ja kurssivalintasi asiayhteyteen. SAT ja ACT antavat heille mahdollisuuden vertailla pisteitä automaattisesti tasapuolisemmilla toimintaedellytyksillä.

Voit selvittää, mitä pisteitä tarvitset etsimällä korkeakoulusi nimen ja hyväksyttyjen opiskelijoiden keskimääräiset SAT- tai ACT -tulokset. Jos sinulla on jo unelmakoulu mielessä, voit muokata testivalmistelusi tavoitearvojen saavuttamiseksi, joita tarvitset kilpailukykyiseksi hakijaksi. Mitä muuta nämä testausvaatimukset merkitsevät sinulle lukion aikana?

Mitä tämä merkitsee sinulle?

Koska nämä ovat tärkeitä testejä, varsinkin jos kompensoit alhaisen GPA: n, sinun pitäisivalmistaudu ajoissa ja anna itsellesi riittävästi mahdollisuuksia testata ja parantaa pisteitäsi.On hyvä idea aloittaa korkeakoulujen tutkiminen varhain, jotta saat käsityksen siitä, mitä pisteitä sinun on saavutettava päästäksesi unelmiesi kouluun.

Yksi yhteinen aikataulu sisältääottamalla SAT tai ACT ensimmäistä kertaa juniorivuoden syksyllä , jälleen keväällä ja viimeisen kerran syksyllä. Tämä tarkoittaa, että aloitat valmistautumisen tentteihin toisen vuoden aikana (tai kesällä toisen ja toisen vuoden välillä). Aivan kuten sinun pitäisi olla harkittu luokka -aikataulustasi ja koulun ulkopuolisesta osallistumisesta, sinun pitäisi alkaa suunnitella ja opiskella varhain tätä tärkeää osaa yliopisto -hakemuksestasi.

body_collegesearch

Koululuettelon tekeminen

Edellä kuvatun valmistelun ja suunnittelun lisäksi yksi ensimmäisistä suoraan askeleet kohti korkeakouluun hakeutumista tekee yliopistoluettelosi. Yhdysvalloissa on tuhansia korkeakouluja, joista voit valita. Vaikka tämä saattaa kuulostaa ylivoimaiselta, voit kavenna numero nopeasti muutamalla harkinnalla.

Kun aloitat korkeakoulujen tarkastelun, harkitse koulun sijaintia, kokoa, pääaineita, taloudellista tukea ja yleistä akateemista ja sosiaalista kulttuuria. Myös koulun valikoivuus on ratkaiseva tekijä. Erittäin valikoivat korkeakoulut edellyttävät, että sinulla on korkeat arvosanat ja testitulokset voidaksesi hakea.

Loppujen lopuksi sinun pitäisi pyrkiä saamaan noin kaksi pääsee kouluun (vaikeaa, mutta mahdollista päästä sisään), kolme kohdekoulua (kohtuullinen mahdollisuus) ja kaksi turvallisuuskoulua (erittäin todennäköistä, että sinut hyväksytään). Voit hakea useammalle, mutta ei ole suositeltavaa lähettää hakemuksia yli 20 kouluun nähdäksesi, mitkä pysyvät kiinni. Se on tärkeämpää selvittää institutionaalisen sopivuuden kysymys etukäteen, eikä korostanut huhtikuussa, minkä korkeakoulun valita.

Joten miten löydät koulut, jotka täyttävät nämä kriteerit?Voit määrittää mieltymyksesi hakutyökaluilla, kuten College Board ja Naviance, löytääksesi kouluja ja saadaksesi lisätietoja niistä. Sen lisäksi, että opit kouluista heidän verkkosivuillaan, sinun tulee mahdollisuuksien mukaan käydä ja käydä kampuksella. Blogistamme löydät myös paljon tietoa yksittäisistä kouluista. Kirjoita vain korkeakoulusi nimi hakukenttään aloittaaksesi!

Kiertomatka

Jos voit, sinun pitäisi ehdottomasti vieraile kiinnostavissa oppilaitoksissa henkilökohtaisesti . Vain käveleminen pihalla, rakennusten katsominen ja koulun yleisen tunnelman tunteminen voivat auttaa sinua selvittämään, haluatko viettää sen jossain paikassa, jossa haluat viettää neljä vuotta elämästäsi. Se antaa sinulle myös mahdollisuuden kysy nykyisiltä opiskelijoilta mahdollisia kysymyksiä yhteisöstä.

mikä kuukausi on mikä horoskooppi?

Useimmat lukiot sallivat oppilailleen kolme tai neljä anteeksiannettua poissaoloa käydä kampuksella.Sinä pystytottaa retkiämyös kesän aikana, mutta saat realistisemman käsityksen koulusta, jos menet, kun oppilaat ovat paikalla ja luokat ovat istunnossa.

Voit yleensä ilmoittautua kampuskierroksille koulun verkkosivuilla, ja joskus voit järjestää yöpymisen asuntolassa tai tavata koulun virkamiehiä. Jotkut pääsyvirkailijat pitävät myös kirjaa 'osoittamastasi kiinnostuksesta', joten nimesi ottaminen kampuksen vierailutietueista voi lopulta olla hyödyllistä myös hakemuksellesi.

Nyt kun sinulla on tunne suunnittelusta ja alustavista vaiheista, jotka liittyvät korkeakouluun hakemiseen, tarkastellaan todellista useimpien yliopistosovellusten vaatimukset. Tämä sovellus sisältää kaikki tiedot, kuten testitulokset ja ylimääräiset opinnot, jotka tekevät yhteenvedon lukion työstäsi. Käymme läpi jokaisen osan sekä joitakin strategioita kaiken seuraamiseksi.

body_campus-2

College -hakemusvaatimukset

Ennen kuin käsittelemme kutakin komponenttia yksityiskohtaisemmin, käydään läpiyleiskatsaus siitä, mitä sinun on lähetettävä korkeakouluille hakemaan pääsyä:

Jotkut oppilaat lähettävät lisätietoja, jos heidän ohjelmansa sitä vaatii, kuten taidekoulun portfolio. Muut voivat myös perustaahaastattelut. Valikoivammat koulut, kuten Ivy League ja MIT, vaativat usein haastatteluja, kun taas toiset yksinkertaisesti kannustavat heitä. Yleensä koulussa on lähellä aluna, joka voi tavata sinut kirjastossa tai kahvilassa ja puhua kokemuksistasi ja kiinnostuksestasi koulua kohtaan.

Katsotaanpa tarkemmin kutakin pääkomponenttia. Annan lyhyen kuvauksen täällä, mutta tutustu linkkeihin saadaksesi laajemmat oppaat kustakin sovellusvaatimuksesta.

Hakemus

Monet koulut käyttävät yhteistä sovellusta, online -sovellusta, jonka voit täyttää kerran ja lähettää sitten useille kouluille kerralla. Coalition Application ja Universal Application ovat muita vaihtoehtoja joillekin kouluille. Jotkut koulut, kuten Kalifornian yliopiston järjestelmä, käyttävät omia sovelluksiaan.

Käytitpä sitten yhden tyyppistä sovellusta tai yhdistelmää, saatluo online -tili käyttäjätunnuksella ja salasanalla.Täytät perustiedot, kuten nimesi, osoitteesi ja yhteystietosi. Esimerkiksi Common -sovelluksen neljä ensimmäistä 'sivua' pyytävät tällaisia ​​tietoja itsestäsi ja perheestäsi sekä koulutus- ja testaustietueesi. Kahdella viimeisellä sivulla pyydetään sinua kirjoittamaan oppitunneista ja liittämään henkilökohtainen esseesi.

Vaikka hakemuksesi täyttäminen saattaa vaatia vain muutaman viikon tietoja, muiden sovelluksen osien - kuten esseesi ja suosituksesi - kerääminen vaatii muutaman kuukauden valmistelut.

body_writer-1

Henkilökohtainen essee (ja mahdolliset täydentävät esseet)

Henkilökohtainen esseesi on erittäin merkittävä osa hakemustasi. Se on tilaisuutesi jakaa äänesi ottamiskomitean kanssa ja kuvata jotain sinulle merkityksellistä. Lisäksi osoitat kykysi harkita ja kommunikoida ideoita kirjoittamalla.

Yhteinen sovellus pyytää sinua valitsemaan yhden seitsemästä essee -kehotteesta, jotka kaikki pyytävät sinua kerro jotain oivaltavaa henkilöllisyydestäsi. Kouluilla, joilla on omat sovelluksensa, on erilaisia ​​esseekysymyksiä.

Pääsyvirkailijat haluavat tutustua sinuun ja etsivät ajatuksen syvyyttä ja kirjoittamisen laatua sekä näkemystä luonteestasi ja persoonallisuudestasi. Henkilökohtainen esseesi on haastava kirjoitus, ja se on hyvä idea aloita vähintään kaksi tai kolme kuukautta ennen määräaikaasi antaa itsellesi aikaa aivoriihi, luonnos, pyytää palautetta ja tarkistaa.

Jotkut koulut kysyvät myös muita esseekysymyksiä. Nämä esseet ovat yleensä lyhyempiä ja saattavat kysyä, miksi haluat mennä kouluun. Jotkut kysymykset ovat aika epätavallista ja kutsua sinua luovuuteen.

Aivan kuten henkilökohtainen esseesi ja täydentävät esseesi vaativat muutaman kuukauden suunnittelua, myös suosituskirjeesi edellyttävät varhaista valmistelua.

Suosituskirjeet

Useimmat oppilaitokset vaativat neuvonantajalta suosituksen, jota kutsutaan usein 'lukion raportiksi', sekä yhden tai kaksi suositusta opettajilta. Yleensä kysyt kyseiseltä opettajalta, joka oli nuorempana. Jos haet tiettyä ohjelmaa tai pääainetta, sinun kannattaa kysyä kyseisen alan opettajalta.

Parhaat kirjeet tulevat opettajilta, jotka tunnen sinut hyvin ja suosittelen sinua innokkaasti. Aivan kuten valintalautakunnat lukevat henkilökohtaisen esseesi oppiakseen tuntemaan sinut paremmin, ne painottavat myös paljon suosituksia ja mitä heillä on sanottavaa akateemisista ja henkilökohtaisista vahvuuksistasi.

Haluat kysyä suosittelijoiltasi vähintään kolme tai neljä viikkoa ennen määräaikaasi, ja sinun pitäisi viettää aikaa täyttääksesi yksityiskohtaisen 'kerskaustaulukon', johon he voivat viitata kirjeen kirjoittamisen aikana.

Vaikka kaikki yllä mainitut vaatimukset ovat osa hakemustasi, sinun on myös poistuttava online -sovellustilisi ulkopuolelta lähettää virallisia asiakirjoja kuten transkriptisi ja testituloksesi.

body_gpa

Lukion transkriptio

Vaikka voit itse ilmoittaa joistakin luokistasi ja GPA: sta hakemuksessasi, sinun on myös lähetettävä virallinen lukion opintosuoritusote. Tämä asiakirja näyttää GPA -kurssin, kurssit ja kurssiarvot sekä todistaa, että olet matkalla valmistumiseen.

Useimmissa lukioissa sinun on täytettävä lomake ja maksettava pieni maksu opastustoimistollesi, joka lähettää transkriptisi ilmoitettuihin oppilaitoksiin. Varmista tee transkriptiopyyntö vähintään kolme viikkoa ennen yliopiston määräaikoja.

Vaikka voit lähettää pyynnön opastustoimistoosi, lähetät SAT- tai ACT -pisteet online -tilisi kautta.

Viralliset SAT- tai ACT -tulosraportit

Aivan kuten GPA, saatat antaa pisteet hakemuksessasi, mutta sinun on silti lähetettävä viralliset asiakirjat. Voit pyytää näitä tulosraportteja College Board- tai ACT -tilisi kautta.

Jos otat SAT: n tai ACT: n useammin kuin kerran, voit käyttää Score Choicea päättääksesi, mitkä tulosraportit lähettää (jos oppilaitoksesi sallii sen). Voit myös harkita korkeakoulusi käytäntöä ylisuorittamisesta tai eri testipäivien pisteiden yhdistämisestä, jotta saat parhaan mahdollisen yhdistelmäpistemäärän.

Kuten kaikki muutkin hakemuksen osat, testitulosten lähettäminen vaatii sinulta jonkin verran strategiaa ja suunnittelua. Nyt kun tiedät, mitä lähetät korkeakouluille, entä kysymys kun lähettää nämä materiaalit? Milloin ovat yliopiston määräajat?

body_deadline-3

Milloin korkeakoulujen määräajat ovat?

Suurin osa opiskelijoista hakee yliopistoon vanhemman vuoden syksy tai talvi. Koulut tarjoavat muutamia vaihtoehtoja määräajoille, yleensä yhden tai useamman varhaisen päätöksen, varhaisen toiminnan, säännöllisen päätöksen tai jatkuvaksi ottamisen. Aikaiset määräajat ovat tyypillisesti marraskuussa ja säännölliset määräajat ovat yleensä tammikuussa. Saat ilmoituksen valintapäätöksestäsi joulukuussa tai huhtikuussa.

Kouluissa, joissa on jatkuva pääsy, voit lähettää hakemuksesi syksystä kevääseen. Vaikka näillä kouluilla ei ole määräaikaa, he suosivat silti ehdokkaita, jotka saavat hakemuksensa ennemmin kuin myöhemmin.

Kuten edellä näit, korkeakoulusi hakuprosessi alkaa paljon aikaisemmin kuin lukuvuoden syksy. Ottaen huomioon, että yliopiston suunnitteluprosessi jatkuu koko lukion ajan, miten voit seurata kaikkea?

Seuraa korkeakoulusuunnittelua

Yliopistoon hakeutuessa on paljon jongleerausta, mutta jos aloitat aikaisin, voit tilaa prosessille ja löytää tapoja tasapainottaa se kaikkien muiden sitoumustesi kanssa. Koska prosessi on suurelta osin online -tilassa, sovelluksesi ja ohjelmistosi, kuten Naviance, auttavat sinua seuraamaan, mitä olet tehnyt ja mitä sinulla on vielä kesken.

parhaat julkiset korkeakoulut ny

Tämän lisäksi olisi hyvä kirjoittaa muistilista, aseta henkilökohtaiset määräajat kullekin vaatimukselle ja seurata kaikkea omien tavoitteidesi ja aikataulusi mukaan. Vaikka et ehkä tunne, että sinun on tehtävä mitään yliopistolle vasta nuorempana tai vanhempana vuotena, yhdeksännen ja kymmenennen luokan valinnat todella luovat perustan sille, mihin haet ja mitä yliopistosovelluksiin tulee.

Korkeakoulut haluavat oppia sinusta hakemuksestasi - vahvuuksistasi, kiinnostuksenkohteistasi ja tavoitteistasi - mutta sinun mielestäsi sinun ei pitäisi liittyä klubiin tai käydä luokkaa sen perusteella, mitä ajattelit siitä, mikä tekisi vaikutuksen pääsykomiteaan. He ovat kiinnostuneita oppimaan sinusta aitoja etuja ja ainutlaatuinen ääni .

Akateemisten ja koulun ulkopuolisten kiinnostuksen kohteiden tutkiminen auttaa sinua kehittämään ja parantamaan taitojasise myös auttaa sinua saamaan itsetuntemus. Kun mietit mitä pidät ja asetat tavoitteita, voit löytää ja hakea oppilaitoksia, jotka lopulta sopisivat sinulle parhaiten.

Tutustu näihin muihin yliopistosuunnittelun resursseihin

 • Julkiset vs. yksityiset korkeakoulut: minne sinun pitäisi mennä?
 • 81 korkeakoulua Full Ride -apurahoilla
 • Parhaat korkeakoulut, joilla on alhaiset GPA -vaatimukset
 • Mitä valtion korkeakouluissa on? Pitäisikö minun mennä yhteen?
 • Voivatko asiakirjoittomat opiskelijat mennä yliopistoon?
 • Yksinkertainen opas: Rahoitustuen hakeminen

Nämä ovat muutamia monista resursseistamme, jotka auttavat sinua suunnittelemaan ja hakeutumaan yliopistoon. Tutustu näihin ja muihin resursseihin oppiaksesi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää korkeakoulun ja taloudellisen tuen suunnittelusta ja hakemisesta!

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.