ACT-testin historia

Ominaisuuden_historiaFACT-1.jpg

Kalifornian osavaltion ammattikorkeakoulun pomona

Kuinka ACT alkoi? Ja miten siitä tuli testi tänään? Lue lisää saadaksesi lisätietoja ACT-historiasta, sen onnistumisista ja epäonnistumisista sekä siitä, miten asiat voivat muuttua sen tulevaisuudessa.

Varhaiset päivät

Vuonna 1959 Iowan yliopiston koulutusprofessori nimettiin Everett Franklin Lindquist kehitti ACT: n SAT: n kilpailijana , joka oli ollut noin 20 vuotta valtavirran korkeakoulujen valintakokeena.ACT oli alun perin American College Test -testi ja se perustui Iowan koulutuskehityksen testeihin. ACT: n tavoite vaihtoehtona SAT: lle oli, että se ei testaa vain kognitiivista päättelyä; se testaisi koulussa todella opittuja tietoja. Se oli ensimmäinen standardoitu testi, johon sisältyi tiedeosa. Se keskittyi myös enemmän vahvuuksien ja heikkouksien tunnistamiseen oppilaan sijoittamisen ohjaamiseksi sen sijaan, että määritettäisiin kognitiivisen päättelyvoiman kautta linjan kuten SAT.

Ensimmäinen ACT annettiin 75460 opiskelijalle vuonna 1959. Alkuperäiset osiot olivat englanti, matematiikka, yhteiskuntatieteet ja luonnontieteet, 45 minuuttia kutakin osiota varten ja pisteet asteikolla 0-36. Se sai suosiota korkeakoulujen valintakokeena Yhdysvaltojen keski- ja keskilännessä, jossa SAT ei ollut vielä vakiinnuttanut hallintaansa. Itse asiassa osan ACT: n tarkoituksesta oli tarjota muille korkeakouluille ja julkisille yliopistoille pääsykoe, koska SAT: ta käyttivät vain koillisosassa olevat valikoivat laitokset.

Vuoteen 1972 mennessä ACT-opiskelijoiden määrä oli kasvanut yli miljoonaan!

Muutokset

Vuonna 1989 parannettu ACT julkaistiin, tuo meidät melkein vauhtiin testin nykyisellä versiolla, jonka me kaikki tunnemme ja rakastamme.

Luonnontiede osa korvattiin Tiede päättely . Tämä oli siirtyminen kohti tietyn tieteellisen tiedon korostamista ja sen sijaan oikeudenmukaista ydinanalyysi- ja ongelmanratkaisutaitojen testaaminen.

Yhteiskuntaoppia myös korvattiin Lukeminen . Tämä oli silloin, kun Lukeminen-osa todella siirtyi lähemmäksi SAT: ta. Yhteiskuntatieteiden osiossa oli testattu tarkkoja tietoja Yhdysvaltain historiasta, kun taas uuden Reading-osan piti vain testaa puhdas lukukyky ja ymmärrys.

Matematiikka- ja englanninkielisiin osiin tehtiin myös joitain muutoksia. Matematiikassa lisättiin trigonometria ja esialgebra aiheina. Englanniksi testi alkoi keskittyä vähemmän kielioppiin ja enemmän kirjoittamistaitoihin kuin yhtenäinen ajatusten organisointi.

Tulokset vanhasta testistä uuteen testiin eivät olleet suoraan vertailukelpoisia. Uudessa testissä keskimääräiset yhdistetyt pisteet nousivat kaksi pistettä ja pisteiden alueeksi tuli 1-36 eikä 0-36.

Tämän suuren muutoksen jälkeen joitain pieniä muutoksia jatkettiin. Vuonna 1996 ACT määritteli uudelleen nimensä, joten kirjeet eivät enää merkitse mitään, ja vuonna 2005 ACT lisäsi valinnaisen Writing-osan (30 minuutin essee) jotta se voisi kilpailla suoremmin SAT: n essee-vaatimuksen kanssa.

Vuodesta 2015 lähtien esseen muotoa muutettiin hieman. Opiskelijoille annetaan nyt 40 minuuttia aikaa kirjoittaa , ja Kirjoittaminen-osio pisteytetään 36: sta eikä 12: sta. Kehotteet käsittelevät sitä, miten opiskelijat tulkitsevat maailmassa tapahtuvia suuria muutoksia ja avaavat esseelle laajemman painopisteen kuin aikaisemmat kehotukset, jotka keskittyivät erityisesti lukio.

ACT on nyt ylittänyt SAT: n suosituimpana korkeakoulujen pääsykokeena.

ACT: n onnistumiset ja epäonnistumiset

ACT: llä on nykyään monia samoja ongelmia kuin SAT: lla vähemmistö- / pienituloisten opiskelijoiden ja valkoisten / korkean tulotason opiskelijoiden saavutusten välillä. Prosentuaalinen ero mustavalkoisten opiskelijoiden välillä, jotka täyttävät ACT: n korkeakoulujen valmiusvaatimukset, vaihtelee 35-42%. Alla olevan taulukon mukaan Vähintään 3 ACT-vertailuarvoa läpäisevien afrikkalaisamerikkalaisten opiskelijoiden osuus on noin 10%, kun taas valkoisten opiskelijoiden osuus on noin 50% ja aasialaisten opiskelijoiden lähes 60%.

body_ACTachievementgap.png

ACT: llä, kuten SAT: lla, ei ole ollut juurikaan menestystä kilpailun ja tulotason tasapainottamisessa ja objektiivisen testin luomisessa.

ACT näyttää todenneen tunnustaneen, että tämä taistelu on käytävä alemmalla koulutustasolla. Monet opiskelijat, jotka pärjäävät huonosti testissä, joutuvat vuosien ajan oppimiskokemusten ulkopuolelle. ACT Aspire on ACT: n luoma järjestelmä, jolla seurataan opiskelijoita nuoresta iästä lähtien Common Core -standardien mukaisesti varmistaa, että he saavuttavat tarkoituksenmukaiset tavoitteet. Toistaiseksi sillä ei kuitenkaan ole ollut kovin laajaa ulottuvuutta.

ACT: llä on testausmallissaan paljon suoraviivaisempaa ja johdonmukaisempaa kuin SAT: lla , mikä tekee siitä paremman vaihtoehdon monille opiskelijoille. Jotkut ihmiset saattavat väittää, että se on oikeudenmukaisempi testi, ja se on varmasti vähemmän hankala monella tapaa. Se ei kuitenkaan vieläkään ole voittanut saavutusten kuilua.
ACT voi olla vähemmän vakiintunut elitismin käsitteisiin kuin SAT, mutta se edelleen vaikuttaa samoihin ongelmallisiin järjestelmiin.ACT, Inc.: Voittoa tavoittelematon?

On houkuttelevaa ajatella ACT: tä rakastettavana underdogina, joka voitti kaikki kertoimet voittaakseen snobbin SAT: n yliopistojen pääsykokeiden markkinoilla. ACT, Inc.:llä on kuitenkin melkein yhtä paljon oletetun voittoa tavoittelemattoman aseman kysymyksiä kuin College Boardilla.

Vuonna 2009 ACT, Inc: n toimitusjohtajalle maksettiin yli miljoona dollaria korvausta. Aivan kuten kollegion hallitus, ACT, Inc. maksaa johtoonsa palkkatasolla, joka on paljon korkeampi kuin useimpien järjestöjen keskiarvo. ACT, Inc. myy myös kokeisiin tarkoitettuja valmistelumateriaaleja tulojen lisäämiseksi. ACT: n tavoite on sama kuin College Boardin: saada mahdollisimman monet ihmiset ostamaan testeihinsä ja ohjelmiinsa kuin mahdollista.

ACT on ylittänyt SAT: n yleisimpänä valintakokeena, joten se on ollut melko onnistunut tämän tavoitteen saavuttamisessa. Silti se voi joutua pelaamaan kiinni uudestaan, kun SAT uudistaa testimallinsa vuonna 2016. Uusi SAT tulee olemaan samanlainen kuin ACT (vähemmän sekava kysymysten muotoilu, trigonometria matematiikkaosassa), joten pitäisi olla mielenkiintoista nähdä, kumpi lopulta hallitsee markkinoita.

miksi syövät ovat niin ilkeitä

Yleiskatsaus

ACT perustettiin vuonna 1959 SAT-kilpailuna. Sen piti olla saavutustesti, joka käsitteli koulussa opittua sisältöä eikä vain kognitiivisia päättelytaitoja. Se kuitenkin siirtyi lähemmäksi SAT: ta ajan myötä, varsinkin kun tiede ja lukeminen -osastot perustettiin vuonna 1989.

ACT: llä on samanlaisia ​​ongelmia kuin SAT: lla saavutuskuilun ja kyseenalaisen voittoa tavoittelemattoman aseman suhteen. Vaikka sitä pidetään usein oikeudenmukaisempana ja vähemmän hämmentävänä vaihtoehtona SAT: lle, se on tässä vaiheessa melko samanlainen testi.

On mahdollista, että uuden SAT: n julkaisu ja korkeakoulujen lisääntynyt paine luotettavamman suorituskyvyn arvioimiseksi katalysoivat muutoksia ACT: ään. Toivottavasti olemme pääsemässä lähemmäksi arvioiden luomista, jotka ovat sekä oikeudenmukaisia ​​opiskelijoille että luotettavia korkeakoulutuksen standardeina.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

2.2 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.2

Mikä on 2.2 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2.2 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Kalifornian taiteen instituutin pääsyvaatimukset

22 keskeistä alkemiasymbolia ja niiden merkitykset

Mitä ovat alkemiasymbolit? Katso täydellinen oppaamme tärkeimmistä alkemiasymboleista ja merkityksistä.

Täsmälleen mitä odottaa AP -kielen monivalinnalta

Oletko hämmentynyt tukiaseman kielen ja kokoonpanon monivalinnoista? Selitämme eri kysymystyyppejä ja tarjoamme asiantuntijavinkkejä, joiden avulla voit ässää kokeen.

3 tärkeintä vinkkiä erottuvaan Cornell-esseeseen

Kamppailetko Cornellin essee -kehotteen kanssa? Opi kirjoittamaan suuri Cornell -lisäesite, joka saa sovelluksesi loistamaan.

Paras Algebra 1 Regents -katsausopas 2021

Otatko Algebra 1 Regents -kokeen? Tutustu asiantuntija -arvio -oppaaseemme opintovihjeitä ja neuvoja varten.

Fordhamin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka saada 36 ACT English: 10 strategiaa täydeltä maalintekijältä

Pisteytys 36 ACT-englanniksi vaatii täydellisyyttä. Opi ACT-asiantuntijan kriittiset strategiat tämän osan hallitsemiseksi.

Clayton State Universityn pääsyvaatimukset

Parhaat ACCUPLACER-harjoituskokeet: matematiikka, lukeminen ja paljon muuta

Tarvitsetko ACCUPLACER-harjoitustestin? Katso kokoelmamme kirjoittamisen, lukemisen ja matematiikan ACCUPLACER-harjoitustesteistä.

Jazzista Jambalayaan: 11 hauskaa tekemistä New Orleansissa

Mietitkö mitä tehdä New Orleansissa? Katso luettelo suosituimmista nähtävyyksistä ja piilotetuista helmistä, mukaan lukien suokierrokset, kreoliruoka ja ranskalainen kortteli.

Montserratin taiteen korkeakoulun pääsyvaatimukset

Caltech vs MIT: Mikä on parempi?

Onko Caltech parempi kuin MIT? Mikä koulu sopii sinulle? Opi eroja näiden huipputekniikan korkeakoulujen välillä.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

New Jerseyn teknologiainstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Temple Universityn pääsyvaatimukset

Stonehill College SAT -tulokset ja GPA

Kuinka tarkastukset ja saldot toimivat Yhdysvaltain hallituksessa

Mitä ovat sekit ja saldot? Kuinka ne toimivat? Täydellinen tarkistus- ja saldomääritelmäoppaamme jakaa tämän Yhdysvaltojen hallituksen näkökohdan yksityiskohtaisella esimerkillä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Capistrano Connections Academy Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Capistrano Connections Academy Charter Schoolista Aliso Viejo, Kalifornia.

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

New Yorkin sisustuskoulun pääsyvaatimukset

1060 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Amerikan katolisen yliopiston pääsyvaatimukset

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

UNT ACT -pisteet ja GPA