Korkea GPA, mutta matala SAT-pisteet: Mitä teet?

body_scale-1

Monille älykkäille opiskelijoille SAT on taistelu. Jos sinulla on korkea GPA, mutta alhainen SAT-pisteet, et ole yksin!

Jos sinusta tuntuu, että olet hyvä koulussa, mutta et ole hyvä kokeilun suorittamisessa, tässä on asiantuntijaoppaamme siitä, miten voit parantaa mahdollisuuksiasi päästä korkeakouluun. Pystyt osoittamaan korkeakouluille todellisen akateemisen potentiaalisi.Hyvät uutiset

Korkea GPA-arvosi osoittaa, että olet ollut ahkera koulutyössäsi lukion kaikkien neljän vuoden ajan. Luokittelen korkean GPA-arvon 3,5–4,0 4,0-asteikolla linkitetyssä artikkelissa esitetyistä syistä, vaikka kilpailukykyisemmät korkeakoulut, kuten Ivy League, pitävät korkeaa GPA: ta 3,85-4,0 -alueella.

Stanford sanoo heidän pääsysivustollaan , Odotamme sinun haastavan itsesi läpi lukion ja menestyvän hyvin. Tärkein valtakirja, jonka avulla voimme arvioida akateemista kokemustasi, on lukion transkriptio.

GPA on tärkein osa hakemustasi, mutta koulu pitää korkeaa GPAasi vaikuttavana vain, jos olet käynyt koulusi vaikeimpia luokkia (AP tai IB). Jos osallistut helposti luokkiin ja sinulla oli korkea GPA, se ei vaikuta pääsyvirkamiehiin. (Keskustelen tästä tarkemmin myöhemmin.)

Huonot uutiset

Yliopistot välittävät SAT-pisteet, koska he näkevät heidät taajuuskorjaimena (perusteellisen selvityksen SAT: n toiminnasta, tutustu toiseen artikkeliin ).Jokainen maan opiskelija sai erilaisen lukiokoulutuksen. Jopa saman koulun opiskelijat kävivät eri luokissa tai heillä oli erilaiset opettajat.

Kuitenkin, jokainen hakija yliopistoon otti SAT: n tai ACT: n . Jokainen opiskelija suoritti saman testin (tai ainakin vastaavan, kun tarkka testi muuttuu hallinnosta toiseen).

Joten valitettavasti yliopiston pääsyvastaava saattaa ajatella, että lukiosi olivat paisunut tai jonka otit helpot luokat lukiossasi ja saatat ajatella sitä matala SAT-pisteesi kuvaa tarkemmin korkeakouluesi saavutuksia.

Kuinka alhainen on matala SAT-pisteille?

Ennen kuin olet huolissasi siitä, kuinka alhainen SAT-pisteet on, harkitse tätä: jotkut koulut ylittävät SAT: n , mikä tarkoittaa, että he laskevat korkeimmat jaksopisteet vain kaikista päivämääristä, jolloin otit SAT: n. Jos olet suorittanut testin useita kertoja, pisteet voivat olla korkeammat kuin luulit.

Esimerkiksi, jos olet suorittanut kokeen 2 kertaa ja paras näyttöön perustuva luku- ja kirjoituspisteesi oli 1. testipäivänäsi (710) ja paras matematiikkapisteesi oli 2. testipäivänäsi (680), voit yhdistää ne 2 parasta jaksopistettä upouusi yhdistetty pisteet (1390).Yksityiskohtaisemman selityksen ja SAT: n yläpuolelle sijoittaneille kouluille, katso toinen artikkeli: Mitkä korkeakoulut ylläpitävät SAT: ta?

body_essay.jpg

painottamatta painottamatonta gpa -laskinta

Jos sinusta tuntuu silti, että SAT-pisteet ovat alhaiset, ota huomioon tämä: kuinka `` matala '' SAT-pisteesi todellisuudessa on, riippuu siitä, mihin yliopistoon aiot osallistua. Sinun pitäisi Googlen etsiä [College Name] SAT selvittääksesi kiinnostuksen kohteena olevan koulun 25./75. prosenttipiste .

25. prosenttipistemäärä tarkoittaa, että 25 prosentilla kyseisessä koulussa käyvistä opiskelijoista on pisteet tässä määrässä tai alle (tämä on alle keskiarvon). 75. prosenttipiste tarkoittaa, että 75%: lla opiskelijoista on pisteet siinä tai alle. Pohjimmiltaan 25./75. Prosenttipiste kattaa keskimäärin 50% kaikista kouluun hyväksytyistä opiskelijoista.

tulostettava graafinen paperi akselilla pdf

Jos pisteytät minkä tahansa koulun 75. prosenttipisteessä ja sinulla on korkea GPA, sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä sisään. Jos olet 25. prosenttipisteellä, sinulla on oltava vahva sovellus, jotta voit parantaa sisäänpääsykertoimesi.Esimerkiksi NYU: lla on 25/75 1255 - 1475 , ja Harvardilla on 25./75. vuosien 1405-1600.

Voit kysyä, miksi minulla ei ole hienoa laukausta, kun saan pisteen 1405 päästäessäni Harvardiin, kun 25% myöntämistä teki alle sen? Todellisuudessa alle 25% hyväksytään todennäköisesti, koska he ovat erityishakija kuten urheilija (tai jolla on erityinen lahjakkuus kuin yleisurheilu, kuten New York Timesin julkaisema kirjailija / kuuluisa näyttelijä), perintö tai merkittävän luovuttajan lapsi.

Oletan tässä artikkelissa olevan tavallinen hakija(ei urheilija / erityislahjakkuus, perintö tai merkittävän luovuttajan lapsi). Jotta sinulla olisi paras pääsy sisään, haluat saada SAT-pisteet vastaamaan korkeaa GPA-arvoa ja saamaan pisteet, jotka ovat vähintään 75. prosenttipisteen koulussa, johon haet.

Mitä korkeakoulut ajattelevat korkeasta GPA / matalasta SAT-pisteestäsi?

Kaikissa näissä kysymyksissä on todella merkitystä sillä, kuinka korkeakoulujen vastaanottotoimisto tarkastelee hakemustasi. Korkea GPA yhdistettynä matalaan SAT-pisteeseen tarkoittaa muutamia asioita - useimmat niistä ovat huonoja.

Yksi mahdollinen vaikutelma on se koulusi paisutti arvosanojasi tai otit helposti lukioluokkia ja että SAT-pisteesi voi kuvata tarkemmin akateemista potentiaaliasi kuin GPA. Toisin sanoen, jos akateeminen taitosi on todellisuudessa matala, saat korkean GPA: n helpommassa lukiossa, mutta suoritat heikosti verrattuna muuhun SAT: n kansakuntaan.

Kuitenkin, Valvontaviranomaiset ylittävät tämän alkuperäisen vaikutelman . Suurin osa valintaviranomaisista tuntee Yhdysvalloissa lukiot hyvin.

Useimmissa yliopistoissa kukin valintavastaava vastaa tietystä osavaltiosta tai alueesta. He lukevat kaikki kyseisen alueen hakemukset ja käyvät lukioissa (jos lukiollasi on pääsyvirkamiehen vierailu ja puhutaan yliopistosta, jossa he työskentelevät - kyseinen henkilö yleensä lukee hakemuksesi). Koska vastaanottovirkailijat vierailevat näissä kouluissa ja lukevat heidän opiskelijoidensa hakemuksia, he tuntevat hyvin lukiolaisten tutkijat.

body_Read-1

Haluat heidän vaikuttavan GPA- ja SAT-pisteistäsi!

He tietävät, onko koulusi historiallisesti akateemisesti haastava vai historiallisesti helppo ja tiedetään paisuttavan arvosanoja.Niin, valintavastaava tietää, jos päätit osallistua helpompiin luokkiin ja vältät koulusi tarjoamia AP- tai IB-luokkia (jos koulusi tarjoaa AP: n tai IB: n) ja todennäköisesti pitää matalaa SAT: ta paremmin edustavana akateemisessa potentiaalissasi kuin GPA: si.

Minä Jos olet suorittanut erittäin haastavan kurssikuormituksen koko lukion ajan (pakatut AP- tai IB-luokat, jos saatavana koulussa) ja sinulla on edelleen erittäin korkea GPA, valintavirkailija tietää ja saattaa olla halukas katsomaan SAT-pisteiden ohi. Kuitenkin, sinulla on paremmat mahdollisuudet tulla hyväksytyksi, jos saat SAT-pisteesi vastaamaan korkeaa GPA: ta.

Miksi SAT-pisteet ovat alhaiset?

Etkö ole varma, miksi SAT-pisteet olivat alhaisemmat kuin odotit? Tässä osassa keskustellaan useista yleisistä syistä, miksi hyvät opiskelijat saavat usein matalat SAT-pisteet, ja selitämme myös, mitä voit tehdä näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Numero 1: Opiskeletko?

Jos et opiskellut, se on todennäköisesti syy matalaan SAT-pisteeseesi. Sinun on tiedettävä testimuoto kylmänä. Opi kuinka SAT pisteytetään, kuinka kauan SAT on ja SAT-rakenne, ja tiedä SAT-ohjeet. Sinun täytyy ottaa useita ajastettuja SAT-harjoituksia (Suosittelen vähintään neljä ennen seuraavan testin suorittamista). Katso toinen artikkeli Tulostettavat SAT-harjoitustestit PDF-tiedostoista: 8 ILMAISTA virallista testiä. Kun suoritat kaikki nämä ajoitetut harjoitustestit, opit hyvin testimuotoon ja mukavasti ajoitukseen.

Sinun ei kuitenkaan pitäisi suorittaa testejä vain testien suorittamiseksi; sinun on myös tarkistettava vastauksesi. Jos tarvitset apua virheidesi tarkistamisessa, tutustu toiseen artikkeliin:Paras tapa tarkistaa SAT / ACT-virheesi.

body_review

Numero 2: Opiskeletko tehokkaasti?

Jos olet harjoittanut kohtuullista määrää SAT: lle ja se ei johtanut korkeaan pisteeseen, sinun on ehkä muutettava opiskeluasi. Jos opiskelet yksin, mitä materiaalia käytät? Sinun tulisi käyttää vain todellisia SAT-tiedostoja. Koska SAT on niin ainutlaatuinen testi, sinun on käytettävä todellista asiaa saadaksesi parhaat käytännöt. Katso toinen artikkeli Tulostettavat SAT-harjoitustestit PDF-tiedostoista: 8 ILMAISTA virallista testiä. Jos haluat lisää harjoittelua, tutustu meidän toinen artikkeli neuvoja parhaista kirjoista ostaa SAT prep .

Tarkasteletko opiskellessasi virheellisiä vastauksiasi? Tämä on tärkein vaihe oppimisprosessissa: selvittää, mitä teit väärin. Ilman tätä vaihetta et opi virheistäsi ja jatkat niiden toistamista. Jos tarvitset apua virheidesi tarkistamisessa, tutustu toiseen artikkeliin: Paras tapa tarkistaa SAT / ACT-virheesi .

Jos opiskelet virallisen käytännön SAT: n kanssa ja tarkastelet vastauksiasi, mutta et silti näe parannuksia SAT-pisteissäsi, voi olla pari ongelmaa:

  • Ongelma # 1: Et ole oppinut testin strategioita.Voit korjata tämän ongelman tutustumalla muihin täällä PrepScholarissa tarjottuihin ilmaisiin oppaisiin ja tutustumalla muihin verkossa oleviin ilmaisiin resursseihin.

Numero 3: Eikö opettajasi tai valmistautumisohjelmasi saa toivottuja tuloksia?

Jos olet opiskellut ohjaajan / luokan / online-ohjelman kanssa etkä näe parannusta, saattaa olla pari ongelmaa:

  • Ongelma # 1: Ohjaaja / luokka / online-ohjelma on ei räätälöity . Se ei selvitä, mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi, eikä hän ole keskittynyt heikkouksien korjaamiseen.Yritä löytää henkilökohtaisempi ohjaaja / luokka / ohjelma. Harkitse PrepScholar SAT -valmisohjelman kokeilemista. Teemme raskaan nostamisen puolestasi jakamalla valmistelumateriaalimme erityisosaamiseen. Havaitsemme heikkoutesi automaattisesti ja annamme sinulle kohdennettuja oppitunteja ja tietokilpailuja näiden taitojen parantamiseksi.
  • Tehtävä # 2: Ohjaaja / luokka / online-ohjelma on ei työnnä sinua tarpeeksi kovasti (ts. antaa sinun olla tekemättä harjoituksia tai ei pakota sinua suorittamaan testiä määrätyssä ajassa).Tarvitset ohjaajan / luokan / online-ohjelman, joka varmistaa, että suoritat tarkasti ajoitetut harjoitustestit ja joka pitää sinut opiskeluohjelmassa. Kokeile PrepScholar SAT -valmennusohjelmaa, joka seuraa viikoittain opiskeluun kuluneita tuntejasi, kertaa sinua kaikkien harjoitustestien aikana ja sitouttaa sinut opiskeluohjelmaan.
  • Tehtävä 3: Saatat vain kärsiä testaa ahdistusta .Olen nähnyt tämän joillakin opiskelijoilla. Pisteytät käytännössä erittäin korkealla, mutta todellisessa SAT-tilassa et voi saada samaa pistemäärää, koska olet hermostunut tai unohdat tahdistuksesi ja päädyt lopettamaan ajoissa. Tätä ongelmaa ei ole helppo korjata. Testimuodon mukavuuden pitäisi auttaa minimoimaan stressiä, mutta se ei välttämättä poista testi-ahdistusta kokonaan. Yritä muistaa, että tämä on vain testi, eikä testi määrätä menestystäsi elämässäsi. Harkitse meditaation kokeilemista mielesi rauhoittamiseksi ennen testiä.

Jos sinulla ei ole aikaa ottaa SAT uudelleen, mitkä ovat vaihtoehtosi?

SAT-pisteesi on vain yksi osa hakemustasi, joten yritä keskittyä tekemään loppusovelluksesta mahdollisimman vahva. Sinulla on jo hyvä transkriptio sinulle, joten yritä saada loput sovelluksestasi vastaamaan korkeaa GPA: ta. Tähän sisältyy hyvien suosituskirjeiden saaminen, vahvojen opetussuunnitelmien ulkopuolinen hankkiminen ja henkilökohtaisen lausuntosi koputtaminen puistosta. Saat perusteellisia neuvoja monipuolisimman yliopistosovelluksen rakentamiseksi, tutustu toiseen artikkeliin .

Mitä seuraavaksi?

Otetaanko SAT uudelleen käyttöön? Tutustu lopulliseen SAT-opinto-oppaamme, joka auttaa sinua valmistelussa. Otatko SAT: n hyvin pian? Tutustu testin täyttöoppaaseen.

kuinka kauan kauppakorkeakoulu kestää?

Etkö ole varma, mihin haluat mennä yliopistoon? Autamme sinua löytämään oikean yliopiston.

Hermostunut suosituskirjeen saamisesta yliopistohakemuksellesi? Lisätietoja keneltä sinun pitäisi pyytää kirjoittamaan se ja tutustu hyvän kirjeen malliin.

Paranna SAT-pisteitäsi 160 + pisteellä, taattu

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA