Korkea GPA, mutta matala ACT-pisteet: Mitä teet?

Teet hienoa koulussa, mutta et vain saa haluamaasi pisteitä ACT: ssä. Jos olet hieno opiskelija, mutta et ole niin suuri standardoitu testaaja, älä huoli: et ole yksin.

Tässä viestissä Ilmoitan sinulle, mitkä ACT-pisteet ovat matalia, mitä viestiä nämä tulokset lähettävät valintaviranomaisille ja mitä voit tehdä parantaaksesi mahdollisuuksiasi päästä hyvään kouluun.

Mikä on matala ACT-pisteet?

Ennen kuin keskustelemme edes siitä, mitä tehdä korkealla GPA: lla ja matalalla ACT-pisteellä, oletko varma, että ACT-pisteet ovat alhaiset? Sinun ei pitäisi vain verrata ACT-pisteitä ystäväsi pisteisiin tai luokkatovereidesi pisteisiin. Halutun ACT-pistemäärän tulisi riippua siitä, mihin yliopistoon aiot osallistua. Jos ACT-pisteesi on jo kohdekoulusi ACT-pisteet, ACT-pisteet eivät ole alhaiset.

Etsi [yliopiston nimi] ACT saadaksesi selville kohdekoulujen 25. / 75. prosenttipisteen. 25. prosenttipistemäärä tarkoittaa, että 25 prosentilla osallistuvista opiskelijoista on pisteet tässä määrässä tai alle (tämä on alle hyväksyttyjen opiskelijoiden keskiarvon). 75. prosenttipiste tarkoittaa, että 75 prosentilla opiskelijoista pisteet ovat alle tai alle (tämä on yli keskiarvo hyväksytyille opiskelijoille). 25./75. Prosenttipiste paljastaa korkeakouluun otettujen keskimmäisten 50 prosentin pisteet.

Kalifornian yliopisto, san diego

Jos pisteytät yliopiston 75. prosenttipisteellä ja sinulla on korkea GPA, sinulla on erinomaiset mahdollisuudet tulla hyväksytyksi. Jos kuitenkin olet 25. prosenttipisteellä, sinulla on oltava vahva sovellus, jotta voit lisätä mahdollisuuksiasi hyväksyä. Esimerkiksi NYU: lla on 25/75 ACT: n ollessa 28-32 ja Harvardilla 25/75 32-35.

Saatat ajatella, miksi minua ei hyväksytä Harvardiin 32: lla, kun 25% Harvardin fuksista teki sen alle? Todellisuudessa 25% alle 32-vuotiaista hyväksyttiin todennäköisesti, koska he ovat ainutlaatuisia hakijoita, kuten urheilija (tai opiskelija, jolla on muita erityislahjoja, kuten olla maailmanluokan huilupelaaja), perintö tai lapsen lapsi merkittävä luovuttaja.

'Hei, haluaisin lahjoittaa rakennuksen tai kolme?'

Kirjoittaessani tätä artikkelia oletan, että olet normaali hakija (ei yksi yllä luetelluista). Parhaan tuloksen saamiseksi haluat saada korkean ACT-pistemäärän mukanasi korkean GPA: n ja korkea ACT-pistemäärä on vähintään 75. prosenttipiste korkeakouluissa, joihin toivot osallistuvasi.

Jos pisteet ovat alle 25. prosenttipisteen koulussa, johon toivot osallistuvasi, sinulla voi silti olla mahdollisuus päästä sisään. Tiedätkö, että jotkut korkeakoulut ylittävät ACT: n? Tämä tarkoittaa he yhdistävät korkeimmat yksittäisten osioiden pisteet kustakin ACT: stä ja yhdistävät sen uudeksi supersoroiduksi yhdistetyksi ACT-pisteeksi.

Esimerkiksi jos olet suorittanut ACT 3 kertaa ja paras englanninkielinen pisteytyksesi oli 1. testipäivänäsi (33), paras matematiikkapistemääräsi oli 2. testipäivämääräsi (31) ja parhaat kriittisen lukemisen ja tieteen pisteet olivat sinun Kolmas testipäivä (36, 36), voit yhdistää nämä 4 parasta jaksopistettä upouusi yhdistetty pisteet (34).

Yläpisteytetty yhdistetty ACT-pisteet saattavat lopettaa sinut sijoittamiseen kohdeoppilaitoksesi 25./75. Prosenttipisteeseen! Jos haluat lisätietoja superscoreista ja luettelon ACT: n superscore-yliopistosta, katso toinen artikkeli: Superscore ACT: Täydellinen luettelo

Jos ACT-pistemääräsi ei saavuta kohdekoulujen 25./75. Prosenttipistettä edes superscoringilla, on hyviä ja huonoja uutisia:

kurssin tyyppi lukiossa

Hyvä uutinen: GPA: si on enemmän kuin ACT-pisteet

Litteraatti on tärkein osa korkeakouluhakemustasi, koska se osoittaa, että olet työskennellyt ahkerasti lukion kaikkien neljän vuoden aikana. Pidän korkeaa GPA: ta välillä 3,5 - 4,0 4,0 painottamattomassa asteikossa toisessa artikkelissamme mainituista syistä. Hyvin kilpailukykyiset yliopistot, kuten Harvard ja Yale, haluavat kuitenkin, että sinulla on vielä korkeampi GPA, välillä 3,85 - 4,0. Käytän painottamatonta GPA: ta painotetun GPA: n sijasta, koska painottamaton GPA on yleisempitapa mitata akateemisia saavutuksia lukiossa.

Vaikka GPA on tärkeä, on vielä tärkeämpää, että otit haastavia luokkia lukiossa ja saat silti korkean GPA: n. Jos et usko minua, tässä se on Stanfordin sisäänpääsyt toimisto, Odotamme sinun haastavan itsesi läpi lukion ja menestyvän hyvin. Tärkein valtakirja, jonka avulla voimme arvioida akateemista kokemustasi, on lukion transkriptio.

Vastaanottovirkailija pitää korkeaa GPA-tasoasi vaikuttavana vain, jos olet käynyt koulusi vaikeimpia luokkia (AP tai IB). Helpot luokat ja korkea GPA eivät vaikuta valintavastaavaan. Selitän tämän syvällisemmin alla.

Huonot uutiset: Matala ACT-pisteet Tahtoa Satuttaa sinua

Valintatoimistot vaativat hakijoita suorittamaan ACT: n, koska heidän mielestään tämä testi on tasa-arvo hakijoiden keskuudessa (napsauta tästä saadaksesi lisätietoja siitä, miksi opiskelijat tekevät ACT: n). Jokaisella hakijalla oli erilainen lukiokoulutus. Jopa samasta lukiosta hakevat opiskelijat ovat saattaneet käydä eri luokissa tai opettajia.

Kaikilla hakijoilla on yhteistä se, että he tekivät SAT: n tai ACT: n. Jokainen opiskelija suoritti saman standardoidun testin (tai ainakin tarpeeksi samanlaiset testit vertailua varten, vaikka jokaisella testipäivällä on teknisesti erilainen testi)

on 26 hyvässä kunnossa

Vaikka GPA ja transkriptio ovat erittäin tärkeitä, y alhainen ACT-pistemäärämme voi tehdä valintaviranomaiselle kysymyksen, jos arvosanasi ovat liian suuret (mitä jotkut opettajat tekevät) tai kysy, oletko käynyt helpoissa luokissa. He saattavat ajatella, että matala ACT-pistemääräsi on parempi merkki siitä, kuinka valmistaudut korkeakoulutukseen.

Mikä tulee olemaan vastaanottohenkilön ensimmäinen vaikutelma korkeasta GPA / Low ACT -pisteestäsi?

Ollakseni täysin rehellinen, valintavastaava luulee aluksi luultavasti, että opettajasi paisutti arvosanojasi tai että päätit ottaa helposti lukioluokkia, ja he saattavat miettiä, onko matala ACT-pisteesi tarkempi indikaattori akateemisesta potentiaalistasi .

Mutta älä huoli! Pääsyvaatijat kaivavat syvemmälle. Suurin osa valintaviranomaisista tuntee Yhdysvaltojen lukiot hyvin. Suurimmalla osalla korkeakouluista jokaiselle vastaanottovirkailijalle osoitetaan valtio tai alue, ja hänen vastuullaan on lukea kaikki kyseisen alueen opiskelijoiden hakemukset ja käydä kyseisen alueen lukioissa (joten jos lukiossasi olisi ollut vierailija puhuu pääsystä tiettyyn korkeakouluun - kyseinen henkilö todennäköisesti lukee hakemustasi kyseiseen korkeakouluun).

Koska vastaanottovirkailijat vierailevat näissä lukioissa ja lukevat näiden lukioiden opiskelijoiden hakemuksia, he tietävät näiden lukioiden akateemisen maineen. Pääsyvaatijat tietävät, pidetäänkö lukiota akateemisesti erittäin tiukana vai onko koulullasi maine siitä, että se on helppo ja paisuva.

24 on hyvä teko

Lukiessasi transkriptiota vastaanottovirkailija voi kertoa, valitsitko helpommat luokat ja vältit koulusi tarjoamia AP- tai IB-luokkia (jos koulusi tarjoaa AP tai IB). Jos otit helpommat luokat, valintavastaava luulee todennäköisesti, että matala ACT on tarkempi kuvaus akateemisesta potentiaalistasi kuin GPA.

Jos ilmoittautuit erittäin tiukoille kursseille koko lukion ajan (tonnia AP- tai IB-luokkia, jos tarjotaan lukiossasi) ja sinulla on korkea GPA, sitten valintapäällikkö tietää sen ja voi puolustella matalaa ACT-pistemäärääsi. Edelleen, mahdollisuutesi päästä on suurempi, jos saat korkeamman ACT-pisteen vastaamaan korkeaa GPA: ta.

Mitä voit tehdä matalan ACT-pisteen nostamiseksi?

Pistemäärän nostaminen matalalla ACT-pisteellä antaa sinulle parhaat mahdollisuudet päästä kohdekouluusi. Jos haet juuri nyt ja sinulla ei ole aikaa testata uudelleen, ohita alla neuvoja siitä, mitä voit tehdä parantaaksesi pääsymahdollisuuksiasi. Jos sinulla on aikaa testata uudelleen, yritän auttaa sinua diagnosoimaan ongelman, joka aiheutti matalan pisteet viimeisissä testeissäsi.

Harjoitteletko?

Jos et ole koskaan harjoittanut ACT: ää, se on todennäköisesti asia. ACT on erittäin nopea testi. Sinun on tiedettävä ACT-testimuoto ennen ACT: n tekemistä, jotta muoto ei hidasta sinua. Tutustu ACT-pisteytykseen, ACT-testin pituuteen ja ACT-testiohjeisiin.

Suosittelen ottamista vähintään neljä täyspitkää, ajoitettua harjoitusta tahdistuksen taaksepäin. Jos tarvitset apua harjoitustestien löytämisessä, tutustu täydellisiin virallisiin ACT-harjoitustesteihin, ilmaisiin linkkeihin. Kun istut useisiin harjoituksiin, alat tuntea olosi mukavaksi muodon suhteen ja opit tahduttamaan itseäsi.

merkintä: Älä vain ota käytännön toimia ja unohda ne. Sinun tulisi tarkastella väärät kysymykset ja oppia noista virheistä. Opas harjoittelutestien tarkistamiseen on Paras tapa tarkistaa virheesi SAT / ACT-sovelluksessa.

Mikä oli käytäntösi lähestymistapa?

Jos harjoittelet itse, mitä testejä käytät käytännössäsi? Sinun täytyy harjoitella virallisilla aikaisemmilla ACT-testeillä. Koska ACT on hyvin erilainen kuin muut testit, joudut käyttämään todellisia ACT: itä saadaksesi testin todellisen tunnelman. Jos tarvitset apua harjoitusmateriaalin löytämisessä, ovat täydelliset viralliset ACT-harjoitustestit, ilmaiset linkit. Jos haluat silti enemmän materiaalia, tutustu 10 parhaaseen ACT-kirjaan, joita suositellaan ACT Prepille.

Jos käytät vanhoja ACT: itä yksinopiskeluun, tarkistatko vääriä vastauksiasi? Tämä on avain menestykseen ACT: ssä: sinun on määritettävä missä olet mennyt pieleen ja oppia siitä. Jos et, et opi mitään testeistä ja jatkat samojen virheiden tekemistä. Jos haluat ohjeita testien tarkistamiseen, tutustu Paras tapa tarkistaa SAT / ACT-virheesi.

Onko sinulla jokin seuraavista ongelmista?

  • Numero 2: Et ole perehtynyt matematiikan ja englannin käsitteisiin, joita tarvitaan ACT: n menestymiseen. Sinulla ei ole geometrian kaavoja muistissa tai et tiedä kielioppisääntöjä. Sisällön tuntematon käyttö on harvinaisempaa, mutta erittäin tärkeä asia. Ota aikaa oppia tämä sisältö, koska sen hallitsemisella on valtava vaikutus pisteisiisi.
  • Numero 3: Jos tunnet tuntevasi strategiat ja sisällön etkä vieläkään parantavan, sinulla voi olla vaikeuksia keskittyä. Tämän ongelman ratkaisemiseksi tarvitset todennäköisesti henkilökohtaisempaa valmistautumista ja sinun kannattaa harkita ohjaajan palkkaamista tai online-resurssien, kuten PrepScholarin, käyttöä.

Jos sinä Valmistautunut ohjaajan / luokan / online-ohjelman kanssa, eivätkä he näe parannuksia , Sinulla voi olla jokin seuraavista ongelmista:

  • Numero 1: Sinun apuasi on ei räätälöity tarpeisiisi. Se ei yritä korjata ainutlaatuisia heikkouksiasi, vaan käyttää vain samaa materiaalia kaikille. Yritä löytää henkilökohtaisempi ohjaaja / luokka / ohjelma. Harkitse PrepScholar ACT -valmisohjelman kokeilemista. Teemme raskaan nostamisen puolestasi jakamalla valmistelumateriaalimme erityisosaamiseen. Havaitsemme heikkoutesi automaattisesti ja annamme sinulle kohdennettuja oppitunteja ja tietokilpailuja näiden taitojen parantamiseksi.
  • Numero 2: Ohjaaja / luokka / online-ohjelma on ei toimi tarpeeksi kovasti (ei saa sinua tekemään ACT-harjoitustestejä tai sinua ei pidä kiinni ajoituksesta). Sinun tulisi käyttää valmistautuvaa henkilöä / ohjelmaa, joka pakottaa sinut suorittamaan ajoitetut harjoittelutoiminnot ja pitämään kiinni opiskeluohjelmasta. Kokeile PrepScholarin ACT-valmisteluohjelmaa; Ohjelmaamme seuraa viikoittain opiskeluun käytettyä aikaa, kertoo sinulle kaikkien harjoitustestien aikana ja pyytää sinua sitoutumaan opiskeluohjelmaan.
  • Numero 3: Sinulla voi olla testaa ahdistusta. Tutorina näin tämän joillakin opiskelijoilla. Jos saavutat korkeita harjoittelujaksojasi, mutta tosiasiallisessa ACT: ssä et saavuta samaa pistemäärää, koska olet ahdistunut tai et pysty pitämään tahdistustasi etkä voi lopettaa. Tämä ei ole yksinkertainen korjattava ongelma. Vaikka kaiken opiskelun (testimuoton ja tahdistuksen oppiminen) pitäisi auttaa vähentämään huolta, se ei välttämättä ratkaise ongelmaa kokonaan. Sinun pitäisi tietää, että ACT on vain testi, eikä se määrittele tulevaisuuttasi, kuten nämä julkkis ACT-tulokset osoittavat. Ehkä mietiskele myös yrittääksesi rentouttaa sinua ennen ACT-tapahtumaa.

Jos haet yliopistoon juuri nyt ja et voi suorittaa ACT: tä uudelleen, mitä voit tehdä?

Sinulla on joitain vaihtoehtoja, jos sinun on lähetettävä hakemuksesi ja mielestäsi sinulla ei ole aikaa testata uudelleen:

esimerkki argumentoivasta esseestä

Vaihtoehto 1: Voit vahvistaa loput yliopistohakemuksestasi. Keskity positiivisiin! Sinulla on mahtava transkriptio, joten yritä tehdä muusta sovelluksestasi mahtava. Lue toinen artikkeli, jossa on neuvoja monipuolisimman yliopistosovelluksen rakentamiseksi, mukaan lukien neuvoja esseen kirjoittamiseen, suosituskirjeiden saamiseen ja muuhun.

Vaihtoehto 2: Voit tarkistaa testivalinnaiset koulut tai koulutheillä on taattu pääsy GPA: n tai luokan sijoituksen perusteella. Monet siellä olevat korkeakoulut eivät enää vaadi SAT: ta tai ACT: ää on otettava huomioon pääsyyn. Harkitse hakemista joihinkin näistä kouluista, ainakin varmuuskopioina.

Vaihtoehto 3: Tarkista koulut myöhässä . Monet koulut hyväksyvät hakemukset myöhemmin vuoden aikana ja antavat sinulle aikaa opiskella ja testata uudelleen ACT: lle. Jotkut koulut ottavat hakemuksia vasta syyskuussa vastaavaksi syksyn lukukaudeksi. Harkitse uudelleen testaamista ja hakemista joihinkin näistä kouluista.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Arcadian yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

Kuinka ässä AP-kemialaboratoriot

Huolestutko AP-kemian laboratorioista? Selitämme, mitä ne kattavat, mitä sinun on tehtävä ja miten voit menestyä.

Enneagrammin tyyppi 1: Perfektionisti elämässä, rakkaudessa ja työssä

Oletko vai onko joku läheisistäsi Enneagrammin tyyppi 1? Opi tunnistamaan reformaattorin tyyppi ja millainen he ovat.

10 parasta graafista laskinta (fyysinen ja online)

Etsitkö graafista laskinta? Tutustu luetteloon parhaista fyysisistä ja online-piirtolaskureista sekä siitä, miten graafista laskinta käytetään.

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

229 Yleiset englanninkieliset verbit ja esimerkit

Etsitkö luetteloa verbisanoista? Verbiluettelomme sisältää kaikki kolme verbityyppiä ja esimerkkejä.

Marquette -yliopiston pääsyvaatimukset

Wesleyanin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä MIT: iin: 5 asiantuntijavalintavinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä MIT: ään? Opi, kuinka voit olla MIT-hakutilastot ja olla yksi harvoista mennä tähän erinomaiseen tutkimusyliopistoon.

Virginia Techin pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

JMU: n pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | John Muir Magnet School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John Muir Magnet Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Oregonin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Palos Verdesin lukio 2016-17 rankingit | (Palos Verdes Estates,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Palos Verdesin lukiosta Palos Verdes Estatesissa, Kaliforniassa.

La Sallen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mikä on yhdistelmälause? Tyypit ja esimerkit

Mikä on yhdistelmälause? Miten se eroaa monimutkaisesta lauseesta? Opi näiden lauseiden määritelmät ja katso esimerkkejä yhdistetyistä lauseista.

2.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.5

Mikä on 2,5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2,5 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Baruch College (City University of New York) SAT -tulokset ja GPA

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

ACT Täysi maksu ja rekisteröinti: Mikä on ACT: n kokonaiskustannukset?

Kuinka paljon ACT maksaa ja mitkä ovat kaikki testaus- ja rekisteröintimaksut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, niin tiedät kuinka säästää rahaa.

Yksittäiset muuttujayhtälöt algebrassa: ACT -matematiikkastrategiat

Tarvitsetko apua algebrayhtälöiden kanssa ACT Math? Yksittäiset muuttujayhtälöt ovat yleisin yhtälökysymystyyppi. Opi matemaattisia strategioita ja vinkkejä näihin ongelmiin.