Sydämen sijainti: Millä puolella kehoa sydämesi on?

body_heart

Millä puolella sydämesi on? Se ei ehkä ole vastaus, jota odotat! Rintakipu on asia, joka ymmärrettävästi saa monet ihmiset hermostumaan, mutta joidenkin perustietojen tunteminen sydämestäsi ja muusta kehostasi voi auttaa sinua tuntemaan olosi helpommaksi ja tietoisemmaksi.

Lue tämä opas oppiaksesi sydämesi sijainti, missä sydän sijaitsee suhteessa muihin elimiin, millainen rintakipu voi viitata sydänongelmaan ja muut mahdolliset syyt rintakipuun.Millä puolella sydämesi on?

Missä sydän sijaitsee? Vaikka useimmat ihmiset ajattelevat, että heidän sydämensä sijaitsee rintakehän vasemmalla puolella, (eikö se ole sittenkin se paikka, johon asetat kätesi, kun sanot uskollisuuden lupauksen?) sydämesi sijainti on todella lähellä rintakehän keskustaa, vain hieman siirtynyt vasemmalle puolelle. Noin kaksi kolmasosaa sydämestäsi on rintakehän vasemmalla puolella ja kolmasosa oikealla puolella, joten se on melkein keskitetty.

Teknisen asian selvittämiseksi sydämesi sijaitsee välikarsinallasi (kalvomainen tila, joka sijaitsee keuhkojen välissä), joka itse on rintakehän keskellä (kaulan ja vatsan välinen kehon osa).

Sydämen uskotaan yleisesti olevan kehosi vasemmalla puolella, koska suurin osa työstä tehdään tällä sydämen puolella. Vasen puoli on vahvempi ja se on se sydämen osa, joka pumppaa happea sisältävää verta muihin kehon osiin, joten tunnet sykkivän pääasiassa tällä sydämen puolella (sijaitsee hieman rintakehän vasemmalla puolella). laita kätesi rintaan, mikä saa ihmiset ajattelemaan, että koko sydän on rinnan vasemmalla puolella. Sydämesi on suunnilleen nyrkisi kokoinen, joten jos teet nyrkin ja laitat sen rintakehän keskelle, saat hyvän käsityksen siitä, missä sydämesi sijaitsee.

on 2,6 gpa hyvä

Missä sydän sijaitsee suhteessa muihin elimiin?

Koska sydämesi on keskeisellä paikalla rintakehässäsi, se on lähellä monia muita elimiä. Sydämesi sijaitsee rintalastasi takana ja kahden keuhkon välissä. Sydän sijaitsee lähempänä rintakehän etuosaa, ruokatorven ja selkärangan edessä. Sydämesi alapuolella on kalvo, vatsa ja maksa. Alla oleva kaavio osoittaa sydämen sijainnin suhteessa muihin elimiin.

body_bodydiagram

Millaiset rintakivut osoittavat sydänongelman?

Usein, kun ihmiset tuntevat rintakipua, he ovat huolissaan siitä, että heillä on sydänkohtaus tai muu vakava sydänongelma. Vaikka monesti rintakipu johtuu jostakin muusta kuin sydämestäsi (katso seuraava osa), sinun tulee aina soittaa lääkärillesi, soittaa hätänumeroon tai mennä sairaalaan, jos olet huolissasi sydänongelmista.

Klassinen sydänkohtauksen oire on kipu rintakehän vasemmalla puolella. Tämä kipu voi vaihdella lievästä vaikeaan, ja monet ihmiset ilmoittavat tuntevansa painetta tai puristavaa tunnetta rinnassaan. Kipu voi olla tasaista tai tulla ja mennä.

Yleisiä sydänongelmien aiheuttamia rintakipuja ovat:

nollien määrä miljardeissa
 • Kipu, joka yleensä pahenee aamulla
 • Kipu, joka tuntuu syvältä tai raskaalta, toisin kuin terävä ja puukottava
 • Kipu, joka tuntuu pahemmalta, kun yrität itseäsi

Sydänongelmasta johtuva rintakipu ei kuitenkaan rajoitu pelkästään rinnan vasemman puolen kipuun. Kipua voi esiintyä myös muilla alueilla, kuten rintakehän molemmilla puolilla, säteillen alas yhtä tai molempia käsiä ja kylkiluiden taakse. Kipu voi levitä myös selkään, vatsan yläosaan, hartioihin, kaulaan ja leukaan.

Muita yleisiä sydänkohtauksen oireita ovat:

 • Hengenahdistus
 • Pahoinvointi ja/tai oksentelu
 • Huimaus
 • Hikoilu puhkeaa

Jos koet näitä oireita, soita välittömästi hätänumeroon, vaikka et olisikaan varma, että sinulla on sydänkohtaus.

mikä näyttää hyvältä college -sovelluksissa

body_hearthealth

Mitkä ovat muut syyt rintakipuun?

Rintakipu ei ole jotain, mitä sinun pitäisi harjata pois, mutta onneksi sydänkohtauksen lisäksi rintakipuun on monia syitä. Itse asiassa kipu ei välttämättä edes liity sydämeesi ollenkaan. Alla on joitain ei-sydämen syitä rintakipuun.

Kipu rintakehän vasemmalla tai oikealla puolella

 • Repi tai rasita rintakehäsi: Pectoralis Major tai Pectoralis Minor vetää, kantaa tai kyyneleitä voi myös aiheuttaa rintakipua. Kipu lisääntyy usein, kun kosketat aluetta tai liikut tietyillä tavoilla.
 • Keuhkokuume: Keuhkokuume on keuhkotulehdus, joka tulehduttaa yhden tai molempien keuhkojen ilmataskuja. Jos sinulla on keuhkokuume vain yhdessä keuhkossa, se voi olla ainoa rintakehän puoli, jossa tunnet kipua. Keuhkokuumeeseen liittyy usein kuumetta, yskää ja yleistä huonovointisuutta.
 • Keuhkoveritulppa: Keuhkoembolia on, kun verihyytymä tarttuu keuhkon valtimoon. Jos keuhkoahtaumatauti ilmenee, tunnet usein terävän, pistävän kivun rintakehäsi puolella, jossa keuhko sijaitsee, mikä tuntuu pahemmalta, kun hengität syvään.
 • Tulehtunut haima: Jos haimasi on tulehtunut, sinulla on usein voimakasta kipua, joka alkaa rintakehän takaa ja leviää rintakehän oikealle puolelle. Kipu on usein pahempaa makuulla.

Kipu ylävatsassa

 • Umpilisäke: Umpilisäke ilmenee, kun liite tulehtuu. Liite sijaitsee vatsan oikeassa alakulmassa, mutta kipu voi levitä keski- ja ylävatsaan, varsinkin jos infektio muuttuu vakavaksi.
 • Sappirakon infektio: Jos sinulla on sappirakon tulehdus tai sappikivet, saatat tuntea teräviä, pistäviä kipuja ylävatsasi.
 • Maksainfektio: Kun maksa on tulehtunut tai hepatiitti -infektoitu, se voi aiheuttaa kipua ylävatsasi, joka leviää myös rintakehän oikealle puolelle.
 • Ruoansulatusongelma: Ruoansulatushäiriöt, närästys tai muu ruoansulatusongelma voi aiheuttaa epämukavuutta ja kipua, joka leviää ylävatsaan ja joskus rintaan ja ruokatorveen.

Yhteenveto: Millä puolella sydämesi on?

Millä puolella kehoa sydän on? Sydämen sijainnin uskotaan virheellisesti olevan rinnan vasen puoli, mutta sydämesi sijaitsee itse asiassa melkein rintakehän keskellä, rintalastan takana ja kahden keuhkon välissä.

Rintakehän vasemmanpuoleinen kipu liittyy usein sydänongelmiin, koska se yleensä aiheuttaa sydämen vasemman puolen kipua, kun on terveysongelma. Sydänongelmat ovat vakava ja joskus kuolemaan johtava terveysongelma, ja jos olet koskaan huolissasi kokemastasi rintakivusta, ota yhteys lääkäriisi tai mene heti sairaalaan. Rintakipu voi kuitenkin johtua monista syistä, jotka eivät liity sydämeen, kuten keuhkoihin, maksaan tai ruoansulatusongelmaan.

Älä kuitenkaan käytä liikaa aikaa itsediagnoosiin. Aina kun sinulla on terveydellisiä ongelmia, jotka huolestuttavat sinua, varaa aika lääkärillesi, jotta voit saada tarkan diagnoosin.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA