Työllä lukiossa on enemmän etuja kuin pelkkä palkka

feature_hiring.jpg

Työpaikan saaminen oli aiemmin lukion oppilaille siirtymäriitti. He tekivät muutaman tunnin lukuvuoden aikana ja kesällä ja pystyivät usein maksamaan suurimman osan yliopistokuluistaan ​​ansaitsemillaan rahoilla. Kuitenkin, koska nykyiset lukiolaiset kohtaavat kasa kotitehtäviä, painetta menestyä urheilujoukkueissa ja -klubeissa sekä lukukausikustannuksia, joita yksikään lähtötason työ ei voisi koskaan kattaa, monet ihmiset ajattelevat uudelleen käsitteen lukiolaiset työskentelevät.

Onko lukio -työstä vielä hyötyä? Joo. On monia syitä, miksi lukion opiskelijalla on nykyään työpaikka, ja nämä edut ulottuvat paljon enemmän kuin pelkkä palkka.mistä väreistä tulee vaaleanpunaisia

Työ lukiossa ei voi olla pelkästään hieno kokemus sinänsä, vaan se voi myös saada sinut saamaan entistä parempia työpaikkoja yliopistossa ja sen ulkopuolella. Tässä artikkelissa käytän kokemustani teini -ikäisestä työskentelystä perehtyäkseni lukion työn tärkeimpiin etuihin. Lopuksi annan vinkkejä parhaista tehtävistä lukiolaisille.

Kokemukseni lukiosta

Kun olin 14 -vuotias, äitini kertoi minulle, että minun on saatava työ, jotta voin maksaa yliopistosta. Olen onnellinen satunnaisista lastenhoitotyöstäni, vastustin ja kerroin äidilleni, että riippumatta siitä, mitä työtä sain, en koskaan pystyisi maksamaan yliopistosta lukion työntekijän palkasta. Todistaakseni väitteeni, sain jopa laskimen ja näytin hänelle, että se kestää useita vuosia kokopäiväistä työtä minimipalkalla kattaakseen yliopistokulut.

Äitini hylkäsi nämä väitteet ja kertoi minulle, että minulla oli paljon muita syitä, miksi minun pitäisi saada työtä vain palkan lisäksi. Joten huomasin hakevani ja lopulta hyväksyneeni uimakouluttajan ja hengenpelastajan työpaikan kaupunkini paikallisella uima -altaalla. Päädyin työskentelemään uima -altaalla kaikkien neljän lukion vuoden ajan ja lopulta ylennettiin johtajaksi. Kesällä opettaisin uintitunteja aamulla ja hengenpelastajia iltapäivällä, ja lukuvuoden aikana opettaisin uintitunteja viikonloppuisin aamulla ja valvoisin toimistoa satunnaisina arkipäivän iltoina.

Kaikki työssä ei ollut hienoa, ja joskus vihasin hypätä uima -altaaseen kylminä aamuina ja yrittää saada vakuuttuneita lapsia noudattamaan ohjeita, mutta kaiken kaikkiaan, kuten äitini sanoi, sain työstä paljon hyötyä palkka (vaikka omien kulutus oli ehdottomasti mukavaa).

Työpaikallani sain paljon uusia ystäviä, enemmän kuin olin lukiossa saanut. Sain myös lukuisia taitoja, kuten elvytyskoulutusta ja toimistokokemusta. Lisäksi pystyin hyödyntämään työkokemustani (sekä kokemustani johtajana) erottua muista yliopiston työnhakijoista ja hanki palkattu tutkimustyö yliopiston fuksi.

Työ lukiossa antoi minulle työkokemusta, itsenäisyyttä ja paremman käsityksen haluamastani urasta, ja monet muut lukiolaiset voivat hyötyä työpaikasta. Vaikka työ ei maksakaan hyvin tai liittyy tulevaan uraasi tai näyttää siltä, ​​että kaikki on hauskaa, lukion työssä on edelleen paljon etuja, ja käymme ne läpi tässä artikkelissa.

Lukion töiden 6 tärkeintä hyötyä

Lukion työpaikan saamisesta on lukuisia etuja, joista osa on ilmeinen ja osa vähemmän. Tämä osio kattaa kuusi tärkeintä hyötyä, joita voit odottaa saavasi töitä lukion opiskelijana.

#1: Ansaitset rahaa

Ilmeisin etu lukion työpaikan saamisessa on se, että ansaitset rahaa. Nyt kun aloitat tikkaiden alareunasta, tämä ei todennäköisesti ole paljon rahaa. Kun aloitin työskentelyn, ansaitsin ruhtinaallisen summan 5,25 dollaria tunnissa (ennen veroja), eikä se tee ketään rikkaaksi.

Kuitenkin jopa pienipalkkaisten töiden palkat alkavat nousta ajan myötä, ja koska olet lukiossa, kulut ovat hyvin pieniä tai niitä ei ole lainkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää kaiken rahan mihin tahansa, kuten yliopistorahastoon tai uusiin vaatteisiin tai konsertteihin, sen sijaan, että joutuisit maksamaan laskuja ja opintolainoja.

Vanhempani suosittelivat, että laitoin puolet palkoistani säästötililleni, joten tein sen ja käytin toisen puolen kalliin kitaran ostamiseen, johon minulla ei olisi koskaan ollut varaa ilman työtäni. Ja vaikka lukion työsi on palkatonta harjoittelua tai vapaaehtoistyötä, älä huoli. Lukion työssä on paljon muita etuja, joista keskustelemme alla.

body_piggybank-6.jpg

#2: Opit uusia taitoja

Riippumatta siitä, mikä on ensimmäinen työsi, vaikka se vaikuttaakin uskomattoman helpolta ja/tai uskomattoman tylsältä, saat varmasti taitoja, joita sinulla ei ollut aiemmin. Näihin taitoihin voi sisältyä kaikkea kassa -koneen käytön oppimisesta asiakaspalvelutaitojen kehittämiseen ja temppujen keksimiseen tasapainottaaksesi kaikki nämä ravintolaruoat käsivarsillasi kerralla.

Opitut taidot eivät ehkä ole kovin mielenkiintoisia sinulle, eivätkä ne välttämättä ole lähelläsi tulevaa uraasi varten tarvittavia taitoja, mutta uuden tiedon hankkiminen ei koskaan satuta. Se voi päätyä mielenkiintoiseksi tai hyödylliseksi sinulle.

Työssäni olen oppinut opettamaan erilaisia ​​uintiliikkeitä, hallitsemaan elvytystä ja monia ensiaputaitoja. Nämä kaikki ovat kuitenkin hyödyllisiä tietää; En päätynyt käyttämään suurinta osaa niistä tulevissa työpaikoissani. Tärkein taito, josta oli hyötyä muissa tehtävissä, oli oppia käyttämään melko hämärää tietokoneohjelmaa altaan kävijämäärien seuraamiseen. Oppiminen oli hankalaa ja ärsyttävää, mutta vuosia myöhemmin hain harjoitteluun, jossa käytettiin myös samaa ohjelmaa, ja Tuleva pomoni kertoi minulle, että tämä satunnainen taito auttoi minua voittamaan kilpailun ja saamaan työpaikan.

Älä siis lyö mitään taidoistasi, joita työsi opettaa sinulle, koska ne voivat olla hyödyllisiä jonain päivänä.

#3: Saat työkokemusta

Uusien taitojen oppimisen lisäksi lukiotyösi auttaa sinua saamaan arvokasta työkokemusta. Kaikki käyvät läpi oppimiskäyrän, kun he alkavat työskennellä, kun he oppivat hallitsemaan aikansa tehokkaasti, olemaan vuorovaikutuksessa työtovereiden kanssa, varmistamaan, että he pääsevät töihin ajoissa jne.

Riippumatta siitä, mitä muita vahvuuksia sinulla on, sinusta tulee melko huono työntekijä, kunnes ymmärrät nämä perustyön taidot. Siksi monet työnantajat epäröivät palkata jonkun, joka ei ole koskaan aiemmin työskennellyt, vaikka heillä on erinomaiset arvosanat ja muuten näyttävät siltä, ​​että he voisivat olla erinomainen työntekijä.

Muutama kuukausi sen jälkeen, kun aloitin työnteon, työni oli pakollinen kokous eräänä iltana, johon jokaisen työntekijän oli mentävä. En kuitenkaan lähtenyt, koska jostain syystä en uskonut, että minun oli todella pakollista tai tärkeää osallistua kokoukseen. Myöhemmin sain tiukan keskustelun pomolta ja se oli kiusallista, mutta On parempi tehdä nämä virheet varhain, kun panokset ovat alhaiset ja pomosi on todennäköisesti ymmärtäväinen. Yliopistolla, neljän vuoden työkokemuksen alla, en todellakaan tehnyt näitä aloittelijan virheitä tutkimustyöni aikana.

Joten vaikka lukion työkokemuksesi merkitsee vain hampurilaisten kääntämistä kesäksi paikallisessa pikaruokaravintolassa, se voi silti antaa sinulle valtavan jalan ihmisille, joilla ei ole työkokemusta, kun haet töitä yliopistossa ja myöhemmin. Jos alat oppia taitoja olla hyvä työntekijä lukiossa, pääset myöhemmin olemaan erinomainen työntekijä. Joten tee virheesi nyt eikä myöhemmin (mutta älä tee samaa virhettä kuin minä, koska se oli aika tyhmää minusta).

#4: Saat lisätietoja siitä, millaista uraa haluat

Lukion opiskelijana olet todennäköisesti viettänyt paljon aikaa miettimällä, millaista uraa haluat tehdä, vaikka et olisi tehnyt mitään päätelmiä siitä, mitä haluat tehdä. Erilaisten töiden ajatteleminen ja tutkiminen on hienoa, mutta Paras tapa selvittää, mitä haluat tehdä, on kokeilla erilaisia ​​töitä.

Nyt lukion työsi ei todennäköisesti ole se työ, jonka haluat saada koulun päätyttyä, mutta se on silti loistava tapa saada maku työmaailmasta ja selvittää, mistä asioista pidät työssä ja mitä et t.

Kun olin teini, olin melko varma, että minusta tulee tieteellinen tutkija ja mahdollisesti professori. Tällä uralla ei ollut mitään tekemistä lukio -urani kanssa - opettaa uintitunteja ja olla hengenpelastaja. Kuitenkin pystyin hyödyntämään lukion työkokemustani saadakseni paremman käsityksen siitä, millaisesta työstä nautin.

Yksi parhaista tavoista tehdä tämä oli miettiä, mistä pidin ja mistä en pitänyt lukio -työssäni. Asiat, joista pidin, olivat ihmisten läheisyys, aktiivisuus ja ulkoilu sekä lasten kanssa työskentely. Inhoamani asiat sisälsivät tietämisen, että olin vastuussa kaikkien uima -altaassa olleiden turvallisuudesta, antamalla lapsille matalat pisteet uintitesteistä ja tekemisissä vanhempien kanssa, jotka olivat vihaisia, että heidän lapsensa ei siirtynyt seuraavalle uintitasolle.

Mikään näistä ei muuttanut radikaalisti uratavoitteitani, mutta se rohkaisi minua harkitsemaan sellaisen työn tekemistä, joka antaisi minun tehdä muutakin kuin vain istua työpöydän ääressä tai laboratoriossa, ja se sai minut ajattelemaan kriittisemmin professorin tehtävistä. d on säännöllisesti annettava huonoja arvosanoja ja puhuttava onneton oppilaiden ja vanhempien kanssa.

body_dreamjob.jpg

#5: Tapaat uusia ihmisiä

Ellei lukion työhösi kuulu vanhojen sammalinäytteiden lajittelu varastossa itse (työ, joka minulla oli myös kerran), tapaat paljon uusia ihmisiä työssäsi. Työkaverisi ovat todennäköisesti ihmisiä, joita et olisi tavannut muuten, mikä on loistava tapa laajentaa sosiaalista ympyrää lukio -ystävien ulkopuolelle ja oppia lisää erilaisista ihmisistä.

columbian yleisten oppilaitosten hyväksymisaste

Monilla lukiolaisia ​​työllistävillä työpaikoilla työskentelee paljon samanikäisiä ihmisiä, jotka kehittävät usein vahvaa toveruutta, mikä tarkoittaa, että uusista työtovereistasi voi tulla joitakin parhaita ystäviäsi.

On kuitenkin myös mahdollista, että et pidä jostakin, jonka kanssa työskentelet, olipa kyseessä pomo, asiakkaat, joita sinun on autettava, tai yksi työtoveri, joka varastaa kaikkien muiden lounaan. Ja vaikka se ei olekaan niin hauskaa kuin ystävystyminen kaikkien kanssa, joiden kanssa työskentelet, se auttaa sinua valmistautumaan siihen, kuinka monta kertaa tulevaisuudessa joudut työskentelemään tai olemaan vuorovaikutuksessa jonkun kanssa, josta et ole hullu.

#6: Saat itsenäisyyden

Yksi teini -ikäisten töiden tärkeimmistä eduista on se saavutat itsenäisyyden, jota et todennäköisesti ole ennen kokenut. Lukion opiskelijana olet luultavasti elänyt koko elämäsi vanhempiesi kanssa ja ollut heidän tai koulusi sääntöjen alainen, kun olet luokassa.

Työssä sinua pidetään riittävän vastuullisena hallitsemaan omia tehtäviäsi, ja sinulla on vähemmän rajoituksia kuin todennäköisesti kotona tai koulussa. Työntekijänä et ole vain opiskelija tai lapsi; olet täysivaltainen tiimin jäsen, jota pidetään riittävän älykkäänä kantaakseen jonkin verran vastuuta.

Opettajasi ei tule käskemään sinua lopettamaan puhuminen ja kiinnittämään huomiota, eikä äitisi tule muistuttamaan sinua siivoamasta itseäsi. Olet vastuussa kaikista työtehtävistäsi itse.

Jotkut ihmiset ovat huolissaan siitä, että teini -ikäiset, joilla on työpaikka, luopuvat lapsuudestaan ​​liian aikaisin ja ottavat liikaa vastuuta, mutta kokemukseni ja teini -ikäisten ystävieni kokemuksen perusteella en ole koskaan todennut tämän olevan totta. Työni, vaikka työskentelin kokopäiväisesti kesällä, antoi minulle silti paljon aikaa seurusteluun ja hauskanpitoon, ja olin ylpeä siitä, että tunsin olevani enemmän 'aikuinen' ja tiesin, että pomo luotti minuun tekemään työni hyvin .

Menestyminen työssä ja rahan ansaitseminen-kaikki yksin-voi auttaa sinua saamaan paljon itsenäisyyttä ja itseluottamusta, ja se on loistava tapa auttaa sinua valmistautumaan yliopistoon ja tulevaisuuteen kun velvollisuutesi ja itsenäisyytesi vain lisääntyvät.

body_barista-1.jpg

Mitkä ovat parhaat työpaikat teini -ikäisille?

Joskus lukio -oppilaat ja heidän vanhempansa ovat huolissaan siitä, mikä teinin paras työ on, tai onko työ, jonka he ajattelevat ottavansa, riittävän hyvä. Totuus on, että useimmat teini-ikäiset työpaikat ovat suunnilleen samaa arvovaltaa. Tarjoilijana työskentely ei ole parempi tai huonompi kuin asiakaspalvelussa tai kesäleirillä työskentely. Jokainen näistä töistä voi tarjota etuja, joista keskustelimme tässä artikkelissa.

Kukaan ei odota lukion saavan töitä sijoituspankkiirina tai astrofyysikkona, joten älä huolehdi työstä, joka ei tunnu riittävän hyvältä. Monet rikkaat ja menestyvät ihmiset alkavat kääntää hampurilaisia ​​tai taittaa vaatteita paikallisessa ostoskeskuksessaan.

Sama koskee ihmisiä, jotka ovat huolissaan siitä, että saavat lukiossa sellaisen työn, joka vastaa uraa, jota he haluavat tehdä. Jos löydät työtä lukion opiskelijana, joka on alalla, jolla haluat lopulta työskennellä, se on hienoa, mutta Huomaa, että useimmat lukiolaiset tekevät töitä, joilla ei ole mitään tekemistä heidän urapolkujensa kanssa. Se on ok, koska uratavoitteesi todennäköisesti muuttuvat lukion ja sen jälkeen, kun aloitat kokopäivätyön.

Tärkeintä on vain saada työpaikka, jotta voit saada työkokemusta, uusia taitoja ja lisättyä vastuuntuntoa. Ei hätää, jos palkka ei ole mielestäsi niin hyvä tai työ ei ole sinua todella kiinnostava asia. Ensimmäinen työni maksoi hyvin vähän eikä sillä ollut mitään tekemistä uratavoitteiden kanssa, mutta sain silti paljon irti siitä.

Jos mahdollista, suosittelen 'virallista' työtä eikä pöydän alla tehtävää työtä, kuten lastenhoitoa, koska edellinen antaa sinulle enemmän kokemusta tavallisista työtehtävistä, kuten kellon sisään- ja uloskirjautumisesta, kokouksiin osallistumisesta ja työskentelystä johtajien ja työtovereiden kanssa. Nämä ovat kaikki asiat, jotka sinun on todennäköisesti tiedettävä tulevia työpaikkoja varten nyt on hyvä alkaa tottua niihin. Työpaikat, joiden tiedetään hoitavan nuoria ja uusia työntekijöitä hyvin, ovat myös hyvä veto.

minkä merkin kanssa skorpioni vastaa

Lopuksi, kun tarkastelet työpaikkoja, varmista, että ne ovat sinulle sopivia päästäksesi aikatauluusi. Et halua ryhtyä työhön vain saadaksesi tietää muutamaa viikkoa myöhemmin, että se on ristiriidassa jonkin urheilun tai seuran kanssa.

Johtopäätös: Lukion työpaikkojen edut

Työpaikan saaminen ei ole kaikille lukion opiskelijoille; Monilla teini-ikäisillä on nykyään jo täynnä aikatauluja koulun, urheilun ja klubien välillä. Nuorena lukiossa minun piti leikata työaikaani lukuvuoden aikana, koska tunsin olevani ylikuormitettu läksyistä. Monille lukio -oppilaille on kuitenkin monia etuja, jotka voidaan saada työstä.

Paitsi että lukion työt antavat sinulle mahdollisuuden ansaita rahaa, tavata uusia ihmisiä ja saada lisää vastuuta, voit käyttää teini -ikäisiä työpaikkoja saadaksesi paremman työpaikan yliopistossa, koska se voi osoittautua työnantajille, jotka olet jo onnistunut yksi työ.

Jotkut ihmettelevät, mitkä ovat parhaat työpaikat teini -ikäisille, mutta totuus on, että mikä tahansa työ, jossa on kunnollinen pomo, oikeudenmukainen palkka ja työ, joka ei ole liian kurja, voi saada sinulle kaikki tässä artikkelissa käsitellyt edut. Tärkein askel on vain mennä sinne ja löytää itsellesi työ.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ison -Britannian 13 parasta yliopistoa

Kiinnostaako Iso -Britannian yliopistojen sijoitus? Tutustu oppaaseemme Ison -Britannian parhaista yliopistoista nähdäksesi, onko yksi niistä oikea sinulle.

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Mitä sinun on tiedettävä Laguna Beachin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Laguna Beach High Schoolista Laguna Beach, CA.

Colorado School of Minesin pääsyvaatimukset

California Baptist Universityn pääsyvaatimukset

Huston-Tillotsonin yliopiston pääsyvaatimukset

TEAS-opas: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää testistä

Onko TEAS vaikea? Pitääkö sinun ottaa se? Saat vastauksia kaikkiin TEAS-testiä koskeviin kysymyksiisi täydellisen oppaan avulla.

Massachusettsin meriakatemian pääsyvaatimukset

SUNY Oswegon pääsyvaatimukset

Kuinka kookosöljy hiuksille tekee hiuksistasi upean

Onko kookosöljy hyvä hiuksillesi? Voitteko käyttää sitä hiusten kasvuun? Täille? Opi kookosöljyn monista eduista hiuksiin ja kuinka käyttää sitä tehokkaasti.

Illinoisin teknillinen instituutti SAT -tulokset ja GPA

1050 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

Christian Brothers Universityn pääsyvaatimukset

12 parasta matematiikkakilpailua lukiolaisille

Haluatko hämmästyttää korkeakouluja voittamalla matematiikkakilpailun? Tutustu oppaaseemme menestyäksesi lukion matematiikkakilpailuissa.

Richard Stockton College of New Jersey Pääsyvaatimukset

3.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.4

Mikä on 3.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.4 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Lesleyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun tarvitsee tietää renessanssin taideakatemiasta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Renaissance Arts Academy -yliopistosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

ACT-tiedettä koskevien kysymysten laskeminen: tietojen interpolointi ja ekstrapolointi

Jotkut ACT-tiedekysymykset edellyttävät, että lasket arvot ilman laskinta. Opi strategioitamme laskemaan trendeistä ja harjoittele todellisia kysymyksiä.

Marylandin yliopiston yliopiston yliopiston pääsyvaatimukset

Oliko huijausta elokuun 2018 SAT: ssa?

Oletko huolissasi huhuista huijaamisesta elokuun 2018 SAT: ssa? Opi mitä todella tapahtui ja mitä se merkitsee sinulle.

Southern Vermont Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on SAT -kokeellinen osa?

Mikä on SAT: n kokeellinen osa? Voitko kertoa, mikä se on, ja mitä sinun pitäisi tehdä asialle? Lue oppaamme saadaksesi selville.