Opas ACT -laskimiin: asiantuntijavinkkejä

Feature_calculator.jpgTietoa siitä, milloin ja miten parhaiten käyttää ACT -laskinta, voi olla hankalaa. Sinä ovat saa ottaa laskimen mukaan testipäivänä (mitään ei toimiteta sinulle), ja se voi tarkoittaa sitä, että ACT: n useiden pisteiden ero laskin ja ilman sitä.

Mutta millainen laskin kannattaa ottaa mukaan ja miten sitä kannattaa käyttää parhaiten testin aikana? Tässä oppaassa käsitellään kaikkea mitä sinun tarvitsee tietää ACT -laskimista , siitä lähtien, kun sinulla on oikeus käyttää niitä, minkä tyyppiset ovat sallittuja, kuinka voit välttää yleisimmät ACT -laskimen virheet.

Missä osiossa voin käyttää laskinta?

Voit käyttää vain laskinta ACT -matematiikkaosassa. Huolimatta siitä, että jotkut ACT Science -kysymykset edellyttävät peruslaskelmia, kuten lisäystä tai jakamista, laskin on ehdottomasti kielletty jokaisessa osassa paitsi ACT Math.

Tarvitsenko laskimen?

Teknisesti et tarvitse laskinta ACT: lle . Tämä johtuu siitä, että ACT on standardoitu testi, ja testin tekijät olisivat epäoikeudenmukaisia ​​syrjimään ketään, jolla ei olisi varaa ostaa laskinta.

Kannattaa siis ehdottomasti ottaa laskin mukaan! Vaikka sinun on vain suoritettava peruslaskelmat testiä varten, on paljon vähemmän aikaa vievää (ja usein paljon tarkempaa!) $ 64*3.14159 $ (tai $ π $) liittäminen laskimeen kuin sen ratkaiseminen pitkään. -käsi.

Jos teet kaikki ACT -matemaattiset kysymykset käsin, et todennäköisesti suorita koko osaa annetussa ajassa. Ota siis laskin mukaan (sekä vaihtoehtoinen laskin ja/tai lisäparistot).

Pidä nämä tiedot aina mielessä testin aikana: laskinta ei teknisesti tarvita kokeeseen. Mieti, miten tämä koskee sitä, miten lähestyt jokaista kysymystä. Jos luulet, että sinua pyydetään etsimään kuution ympärysmitta, jonka sivupituudet ovat $ √15 $ ja mikään vastauksista ei ole juurimuodossa (eli $ 4√15 $), olet todennäköisesti ymmärtänyt kysymyksen väärin tai ymmärtänyt sen väärin. Kysyvätkö he oikeasti kuutiota alueella ? Vai laskitko kuution sivut epätarkasti?

Jos huomaat, että ongelmaan ei voi löytää ratkaisua ilman laskinta (pohjimmiltaan, jos sinun on tehtävä jotain muutakin kuin peruslaskelmia, joista keskustelemme myöhemmin tässä oppaassa), olet väärällä tiellä! Ota askel taaksepäin ja arvioi uudelleen, mitä sinulta kysytään.

body_wrong_turn.jpg

Yksi näistä poluista vie sinut paljon kauemmas kuin halusit olla.

Mitkä laskimet ovat sallittuja ACT: ssä?

ACT on hieman tiukempi kuin SAT, kun on kyse laskimista, jotka sinulla on oikeus tuoda. Esimerkiksi SAT sallii TI-89: n (suosittu laskin), kun taas ACT kieltää sen.

ACT: n osalta voit tuoda mukanaan minkä tahansa laskimen, jossa EI ole tietokoneen algebrallijärjestelmää (CAS) . CAS -laskin voi ratkaista ongelmia algebrallisesti, mikä kumoaa monien ACT -kysymysten tarkoituksen.

Jos laskin ei ole rajoitettujen luettelossa, se on sallittu. Mukaan viralliset ACT -ohjeet , sinun on tyhjennettävä kaikki laskimesi asiakirjat (jotta et voi tuoda muistiinpanoja), kaikki ohjelmat, joissa on CAS -ominaisuus, ja kaikki sovellukset, joissa on CAS -ominaisuus. He mainitsevat erityisesti, että näiden ohjelmien poistaminen käytöstä ei riitä - ne on poistettava kokonaan.

mikä on analyyttinen paperi

Se sanoi, useimmat projektorit eivät ole niin tiukkoja kuin ACT -ohjeet. Jos sinulla on rajoitettu laskin tai toiminnot, sinun ei ole haittaa yrittää tuoda se testauskeskukseen. Mutta tee tuo varaslaskuri, jota olet tottunut käyttämään jos projektorisi ei anna sinun käyttää ensimmäisen valintasi laskinta.

Laskimotyypit EI Sallittu ACT: ssä

Tämä on kielletty laaksoluettelo laskimista ja laitteista. Kaikki mitä EI ole tässä luettelossa, katsotaan oletuksena ACT-hyväksytyksi laskimeksi :

 • Et saa tuoda minkäänlaista kannettavaa tietokonetta, puhelinta, tablettia tai kämmentietokonetta laskimena käytettäväksi.
 • Et voi saada mitään paperinauhan lukemalla.
  • Poikkeus: Jos voit poistaa paperinauhan testiä varten, voit käyttää sitä.
 • Sinulla EI OLE mitään liitettävää.
  • Poikkeus: Jos voit poistaa kaikki virta-/sähköjohdot testiä varten, voit käyttää sitä.
 • Sinulla EI OLE mitään, mikä aiheuttaa melua tai voi kommunikoida toisen laitteen kanssa.
  • Poikkeus: Jos voit kytkeä äänen pois päältä testiä varten, voit käyttää sitä.
 • Sinulla EI VOI olla mitään, jossa on QWERTY -näppäimistö.
 • Et voi käyttää mitään infrapunaportin kanssa
  • Poikkeus: Peitä infrapuna -dataportti raskaalla läpinäkymättömällä materiaalilla, kuten teipillä tai sähköasentajan teipillä. Sinun on tehtävä tämä laskimille, kuten HP 38G -sarjalle, HP 39G -sarjalle ja HP ​​48G: lle.

Texas Instruments

 • Sinulla ei voi olla mallia, joka alkaa TI-89: llä
 • Sinulla EI voi olla mallia, joka alkaa TI-92: lla
 • Sinulla EI OLE TI-Nspire CASia
  • (TI-Nspire ei-CAS on sallittu)

Hewlett Packard

 • Sinulla EI OLE HP Primea
 • Sinulla EI OLE HP 48GII -laitetta
 • Sinulla EI OLE mallia, joka alkaa HP 40G: llä
 • Sinulla EI OLE mallia, joka alkaa HP 49G: llä
 • Sinulla EI OLE mallia, joka alkaa HP 50G: llä

Casio

 • Et voi käyttää fx-CP400-laitetta (ClassPad 400)
 • Sinulla EI OLE ClassPad 300 -laitetta
 • Sinulla EI OLE ClassPad 330 -laitetta
 • Et voi käyttää Algebra fx 2.0: ta
 • Et voi saada yhtään mallia, joka alkaa CFX-9970G: llä

body_abacus.jpg Ei virallista sanaa siitä, sallitaanko tuoda abacus vai ei, mutta minun neuvoni on pysyä laitteissa, jotka on suunniteltu vuoden 1980 jälkeen.

Mikä on paras ACT -laskin?

Mitä tulee laskimen käyttöön ACT: ssä, perehtyminen on parempi kuin vempaimet . Koska sinua pyydetään suorittamaan vain peruslaskutoimitukset ACT-matematiikkaosassa, et tarvitse maailman huipputeknologiaa ja edistyneintä laskinmallia. Fancy -laskimet hidastavat sinua nopeammin, kun yrität selvittää niiden omituisuuksia ja toimintoja kuin ne auttavat sinua.

Jos kuitenkin tunnet parhaiten korkean teknologian (ja ACT-hyväksytyn) laskimen, tuo se ehdottomasti! Tärkeintä on, että laskimesi on sellainen, jonka tunnet hyvin ja olet tottunut käyttämään. Joten valitse yksi laskin ja käytä sitä kaikkeen. Käytä tätä samaa laskinta matematiikkakursseillesi ja ACT: lle, jotta voit tutustua siihen ennen testipäivää.

Jos toisaalta sinulla ei ole etusijaa ja etsit neuvoja laskimen mallista, suosittelen henkilökohtaisesti TI-30X paras laskin ACT Math. TI-30X on loistava, jos sinulla on budjetti (ostoksista riippumatta, saat sen alle 18 dollarilla) ja se tekee kaiken tarvitsemasi-sulut, negatiivit, eksponentit, neliöjuuret, neljä perustoimintoa jne. - ilman liian monimutkaisia ​​toimintoja ja ominaisuuksia (joita et joka tapauksessa tarvitse).

Mutta ei väliä mitä, Muista tutustua laskimeen ennen testipäivää! Tee harjoituksia laskimen kanssa kotona ennen virallisen kokeen suorittamista.

body_gadgets.jpg

Älä vain tavoita hienointa laitetta, jonka löydät - varmista, että tunnet koneesi todella!

Kuinka välttää yleisiä ACT -laskimen virheitä

Vaikka sinun pitäisi ehdottomasti tuoda laskin (jälleen mieluiten laskin, jolla tunnet olosi mukavaksi), On paljon tärkeämpää ymmärtää kysymys kuin hakea heti laskin.

Monet ongelmat ovat itse asiassa paljon yksinkertaisempia kuin ne näyttävät ja ne voidaan tehdä sekunneissa ilman laskin. Älä siis hae laskinta automaattisesti ennen kuin analysoit ongelman.

body_question_2-1.png

Tällaisessa ongelmassa on useita lähestymistapoja, joista jokainen vie enemmän tai vähemmän aikaa kuin toinen.

Vaihtoehto 1: Nopein tapa, ei laskinta.

Kysymys kertoo, että tämä on tasakylkinen kolmio. Jos muistat tasakylkisten kolmioiden kaavan, voit heti sanoa, että hypotenuusa on $ s√2 $ tai tässä tapauksessa $ 10√2 $. Niin vastaus on E. .

Vaihtoehto 2: Keskipitkä, ei laskinta.

Näet nopeasti, että $ 10^2+10^2 = 200 $. Hypotensio on siis:

Georgian yliopisto täytti vaatimukset

√200 $ tai √100*√2 $

Tästä tulee $ 10√2 $. Niin vastaus on E. .

Vaihtoehto 3: Hitain tapa, laskin.

Jos unohdat sekä tasakylkisen kolmion kaavan että neliöjuuren pienentämisen, voit silti tehdä tämän ongelman (vaikka se kestää kauemmin).

10 $^2+x^2 = c^2 $

Tiedät, että tämä on tasakylkinen kolmio, joten molemmat sivut ovat yhtä suuret:

$ 10 ^ 2 + 10 ^ 2 = c ^ 2 $

200 dollaria = c ^ 2 $

$ c = √200 $

Jos et muista kuinka pienentää neliöjuurta 200, etsi vastaus laskimestasi (noin 14,14) ja etsi sitten vastaava vastaus.

on 1190 hyvä sat pisteet

A, B ja C eliminoidaan, koska ne ovat kokonaislukuja. Neliöjuuri 20 on aivan liian pieni (4,47), koska yrität löytää neliöjuurea 200.

Neliöjuuri 2 on 1,414.

$ (1.414) (10) = 14.14 $. Niin vastaus on E. , $ 10√2 $

Kuten edellä, jotkin kysymykset voidaan ratkaista paljon nopeammin päässäsi (tai raaputuspaperilla) kuin laskimella.

Jos kysymys vaatii laskutoimitusta, jota et voi tehdä nopeasti tai helposti päähäsi, käytä ehdottomasti laskinasi. Mutta varmista tarkista aina syöttölinjasi (osa, johon kirjoitat laskimeen) ennen tulosten laskemista! Väärien arvojen liittäminen (tai ratkaisevan negatiivisen merkin tai sulkeiden unohtaminen) voi tehdä eron oikean ja väärän vastauksen välillä.

Jos sinulla on esimerkiksi $ x = −5 $ ja yhtälö $ f (x) = x^2+12 $, varmista, että liität $ x $ oikein.

$ - (5^2)+12 $ ja $ ( - 5^2)+12 $ liittäminen laskimeen on valtava ero! Ensimmäinen yhtälö on epätarkka ja antaa sinulle -13. Toinen yhtälö on oikea ja antaa sinulle 37 .

Varmista, että lasket $ x $ on -5 täällä, ei havainto negatiivinen 5 neliöstä.

Jos teet harjoitustesteissä lukuisia virheitä, kirjoita yhtälö ensin käsin. Vaikka ongelma näyttääkin yksinkertaiselta, sen tekeminen kokonaan laskimella (tai päässäsi) voi johtaa virheisiin. Kirjoita vaiheet muistiin ennen kuin laskit laskimen ulos.

Milloin laskinta käytetään

Sinun ei koskaan tarvitse laskinasi tehdä vain muutamia peruslaskelmia. Sinulta kysytään vain:

Lisätä

Esimerkki: $ 213+456 $

Vähentää

Esimerkki: 3500–1200 dollaria

Kerro

Esimerkki: $ 33*10 $

Jakaa

Esimerkki: $ 54/3 $

Vie numero eksponentille

Ja silti, sinun on vain ilmaistava numero eksponentille tavalla, jolla joku ilman laskin voisi myös tehdä. Saatat joutua esimerkiksi käsittelemään $ x^23 $ tai $ y^10 $, mutta tämä perustuu ymmärrykseesi eksponenttisäännöistä:

bobdy_question_1.png

Etelä -Floridan yliopiston gpa -vaatimukset

Tietämyksesi perusteella eksponenttien toiminnasta tiedät, että $ x^a*x^b = x^(a+b) $.

Meillä on siis:

$ (2) (3) = 6 dollaria

$ x^4*x^5 = x^(4+5) = x^9 $

$ y ^ 1 * y ^ 8 = y ^ (1 + 8) = y ^ 9 $

Niin lopullinen vastaus on H. , 6x^9v^9 $

Kuten näette, tämä kaikki voidaan tehdä ilman laskinta. ACT ei koskaan kysy sinulta vastausta suuriin eksponenttiarvoihin, joten sinun ei tarvitse koskaan löytää esimerkiksi arvoa $ 3^23 $ tai $ 2^10 $.

Yllä oleva ACT -matemaattiesimerkki on tyypillinen eksponenttikysymykselle, jonka näet testissä.

Etsi Square Root

Neliöjuuriongelmat ovat vain yhtä monimutkaisia ​​kuin löytää täydellisten neliöiden arvo (esim. $ √81 $) tai pienentää neliöjuuria (esim. $ √18 = 3√2 $). Jos tiedät perusruutusi ($ 2^2 = 4 $, $ 3^2 = 9 $ jne.) Ja jos tiedät kuinka pienentää neliöjuuria, et tarvitse laskinta.

Yhdistä erilaisia ​​laskelmia

Vaikein osa laskelmiasi on pitää ne suorina ja koota ne yhteen.

body_question_4-1.pngJälleen voit ratkaista tämän ongelman kahdella tavalla - laskimella tai ilman.

Vaihtoehto 1: Nopein tapa, ei laskinta.

Ajattele prosentteina jonkin kiinteitä yksiköitä. Ajattele tässä tapauksessa niitä marmorina. Jos sinulla on neljä marmoria ja lisäät määrää 25%, lisäät yhden marmorin (25% on $ 1/4 $ th).

Joten sinulla on nyt viisi marmoria.

Sitten sinun on otettava pois 20% nuo viisi marmoria. No, 20% on $ 1/5 $ th, joten olet nyt palannut neljän marmorin pariin.

korkeakoulut, jotka vaativat kaikki pisteet

Aloitit neljällä marmorilla ja lopetit neljällä marmorilla; sinulla on juuri se mistä aloitit.

Vastaus on siis C. , 100%

Vaihtoehto 2: Hitaampi tapa, laskin.

Voit ratkaista ongelman myös algebrallisesti.

$ x+0,25x = 1,25x $

1,25x− (0,2) (1,25x) = 1x $ tai 100%

Joka tapauksessa jää jäljelle vastaa C. , 100%

Bottom line: Jos huomaat, että yrität suorittaa monimutkaisempia yhtälöitä kuin nämä perusyhtälöt, olet todennäköisesti menossa väärälle polulle! Laita laskin alas ja tarkista, mitä kysymys todella esittää.

body_black_hole.jpg
Älä anna aikaasi ja energiaasi imeytyä tarpeettomien laskelmien tekemiseen.

Take-Aways

Laskin voi olla suuri hyöty ACT: ssä, mutta vain jos osaat käytä sitä oikein . Varmista ensin, että tulkitset jokaisen ongelman oikein ja kehittää oikea lähestymistapa ennen kuin otat laskimen .

On paljon tärkeämpää kuin sinulla vankka ymmärrys matemaattisista käsitteistä, joita testataan ACT: n suhteen kuin sinä olet asiantuntija laskimen käsittelyssä.

Tarkista, että käytät jotakin seuraavista ACT-hyväksytty laskimet ja tutustu laskimen malliin ennen testipäivää .

Lopuksi, tiedä, että jos menet jokaisen kysymyksen toimintojen kanin reikään, on todennäköisesti paljon helpompi tapa ratkaista ongelma .

Pidä kaikki nämä ACT -laskinvinkit mielessä, niin pääset hyvin testipäivään!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Havaijin yliopisto Manoan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

SUNY Maritime College pääsyvaatimukset

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Pittsburgin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Comptonin lukio | 2016-17 rankingit | (Compton,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Comptonin lukiosta Comptonissa, Kaliforniassa.

Mikä on Emory Pre-College -ohjelma? Pitäisikö hakea?

Harkitsetko Emory Pre-College -ohjelmaa? Tutustu tähän oppaaseen saadaksesi selityksen siitä, mistä on kyse ja miten pääset mukaan tähän kilpailukykyiseen ohjelmaan.

Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

Kysymyksiä SAT 2 -historian historiasta? Selitämme, mitä aiheita se kattaa, mistä löydät harjoitustestit ja parhaat valmisteluvinkit.

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

ACT-majoituksen saaminen: Täydellinen opas

Mihin ACT-majoituksiin olet oikeutettu ja miten haet niitä? Lue lisätietoja yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Bentley University ACT -pisteet ja GPA

17 upeaa laatikkopunostyyliä ja niiden hoito

Mitä ovat laatikko punokset? Ovatko ne pitkiä vai lyhyitä? Paksu vai ohut? Mitä laatikkopunostyylejä voit luoda? Opi kaikki tästä ainutlaatuisesta kampauksesta!

Oceanside-lukio | 2016-17 rankingit | (Oceanside,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oceanside High Schoolista Oceanside, CA.

Montanan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Lynnin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Thurgood Marshallin lukio | 2016-17 Rankings | (San Francisco,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Thurgood Marshall High Schoolista San Franciscossa, Kaliforniassa.

Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

Lue tämä oppiaksesi kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet. Opi 5 tärkeää strategiaa yhdistettyjen pisteiden parantamiseksi.

Pitäisikö sinun arvata SAT? 6 arvailustrategiaa

Mietitkö, 'pitäisikö minun arvata SAT: sta'? Lyhyt vastaus: kyllä! Jaamme tarkalleen kuinka arvata tehokkaasti ja netto lisäpisteitä testistä.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy Leagueen, Harvardin alumni

Tässä täydellisessä oppaassa Harvardin alumni selittää avaimet päästäkseen Harvardiin, Stanfordiin, MIT: hen, Yalen ja muihin Ivy League -kouluihin. Saatat huomata, että sinun on muutettava sovellusstrategiaasi kokonaan.

Gustavus Adolphus Collegen pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Syracuse -yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen Crash Course romanttiseen runouteen

Etsitkö selkeää romantiikan määritelmää? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää romanttisesta runoudesta ja romantiikan aikakaudesta.

Draken yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on järkevä luku? Määritelmä ja esimerkit

Mikä on järkevä luku? Opi tämän termin määritelmä ja tutustu järkeviin numeroesimerkkeihin, joiden avulla voit ymmärtää, mitä ne ovat ja miten ne eroavat irrationaalisista numeroista.

Colgaten yliopiston ACT -tulokset ja GPA