Kiehtovia faktoja tammikuun syntymäkivestä: Upea granaatti

feature_garnets

Tammikuun vauvat ja heitä rakastavat ihmiset valmistautuvat oppimaan yhdestä vanhimmista ja monipuolisimmista syntymäkivistä: granaatista. Tässä tammikuun syntymäkivessä on yli 20 eri lajiketta, se on löydetty jokaiselta mantereelta ja sillä on historia tuhansien vuosien takaa.

Lue oppiaksesi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää granaateista, niiden sateenkaaren väreistä, mitä ne merkitsevät, ja hauskoja faktoja tästä jalokivestä.Minkä väriset ovat granaatit?

Mikä on tammikuun syntymäkiven väri? Yleisin ja tunnetuin väri granaateille on tummanpunainen. Joissakin hämärissä valaistusolosuhteissa granaattikivi on niin tumma, että se voi näyttää melkein mustalta. Hyvin valaistuilla alueilla granaatin syvänpunainen väri kuitenkin kirkastuu, kun kivi loistaa valossa.

Punaiset granaatit ovat yleisimpiä, mutta granaatteja löytyy monenlaisista väreistä mukaan lukien appelsiinit, violetit ja vaaleanpunaiset punaiset, keltaiset, siniset ja vihreät. Vihreät granaatit, jotka tunnetaan koostumuksesta riippuen joko demantoidina tai tsavorite -granaateina, ovat erityisen harvinainen ja arvokas helmen muoto. Myös siniset granaatit, jotka ovat myös hyvin harvinaisia, voivat muuttaa värinsä ulkonäköä. Luonnonvalossa ne näyttävät sinivihreiltä, ​​mutta tämä muuttuu violetiksi keinotekoisessa valaistuksessa.

Vihreä granaatti setti kaulakorussa.

Mitä granaatit merkitsevät?

Granaatit symboloivat ystävyys ja luottamus, ja ne ovat loistava lahja antaa jollekulle, joka on ollut uskollinen ystävä. Lisäksi, granaatit symboloivat myös erillistä rakkautta ja toivoa nopeasta paluusta.

Syy tähän johtuu kreikkalaisesta myytistä, jossa jumala Hades antoi jumalattarelle Persephone granaattiomenan, kun tämä jätti hänet varmistaakseen tämän nopean paluun. Granaatit liittyvät usein granaattiomeniin, koska nimi granaatti tulee kreikkalaisesta lauseesta pomum granatum, joka tarkoittaa granaattiomenan siementä. Ja se on totta, pienet granaatit muistuttavat granaattiomenan tummanpunaisia ​​siemeniä!

Sen lisäksi, että se on tammikuun syntymäkivi, granaatit ovat jalokivi, joka perinteisesti annetaan hääpäivän toisena päivänä, ja ne ovat myös Connecticutin osavaltion mineraali ja New Yorkin osavaltion jalokivi. Tähtigranaatti, harvinainen lajike, jonka keskellä leikkauksen jälkeen näyttää olevan tähtimuoto, on Idahon osavaltion jalokivi.

Mistä granaatteja löytyy?

Granaatit ovat yksi yleisimmistä helmistä, ja niitä on löydetty monilta alueilta ympäri maailmaa, mukaan lukien Venäjä, Tšekki, Afganistan, Tansania, Intia, Thaimaa, Yhdysvallat ja Brasilia. Nykyään korkealaatuisimmat granaatit löytyvät Itä-Afrikasta, erityisesti Tansaniasta ja Keniasta.

1990 -luvulla Madagaskarilta löydettiin harvinaisten sinisten granaattien kerrostuma. Tähän mennessä tämä on ainoa paikka maapallolla, josta on löydetty sinisiä granaatteja. Eikö se olisi hieno tammikuun syntymäkivilahja!

1800- ja 1900 -luvuilla vihreiden granaattien uskottiin esiintyvän lähes yksinomaan Venäjän Ural -vuorilla, mutta 1970 -luvulta lähtien talletuksia on löydetty Tansaniasta, Namibiasta, Keniasta ja pienemmässä määrin Pakistanista ja Etelämantereelta.

Granaatteja löytyy usein maanpinnan läheltä, yleensä kivien sisällä joenpohjissa tai talletettu rannoille. Ne löytyvät muodonmuutoksista, magneettisista tai sedimenttikivistä, vaikka muodonmuutokset ovat yleisimpiä ja joissa esiintyy lähes kaikki punaiset granaatit.

body_rawgarnet

Talletus granaateista, joita ei ole vielä leikattu ja kiillotettu.

Granaattien lyhyt historia

Tuhansien vuosien ajan ihmiset ympäri maailmaa ovat ihailleet ja halunneet granaatteja, koska he uskoivat kivillä olevan erityisiä voimia tai vain niiden kauneuden vuoksi. Jotkut vanhimmista granaateista on löydetty Egyptin haudoista osana kaulakoruja, jotka on luotu yli 5000 vuotta sitten faraon ruumiiden koristamiseksi.

ero ap: n ja ib: n välillä

Muinaisen Rooman aikoina granaatit olivat erittäin arvostettuja ja niitä käytettiin usein miekkarempien ja kultakorujen koristamiseen. Tänä aikana granaateista tuli laajalti myyty helmi ja antiikin Rooman maailman suosituin jalokivi. Keskiajalla granaatit olivat sekä papiston että aateliston suosikki jalokivi. Böömistä (nykyinen Tšekki) löydetty suuri granaattien keräys auttoi granaatteja yleistymään ja leviämään ympäri Eurooppaa. Granaatit saavuttivat suurimman suosionsa huippunsa 1800 -luvun lopulla kun ne olivat yksi muodikkaimmista jalokivistä ostettavaksi ja käytettäväksi.

Harvinaisia ​​ja arvokkaita vihreitä demantoidigranaatteja arvostivat venäläiset tsaarit, ja kuuluisa venäläinen jalokivikauppias Gustav Fabergé (tunnettu jalokivimunistaan) käytti niitä usein työssään. Viktoriaanisen aikakauden aikana korut, joissa oli melaniittigranaatteja, granaatteja, joiden väri oli läpinäkymätön, olivat erityisen suosittuja Euroopassa.

Granaatit ovat nyt suosittu jalokivi kaikkialla maailmassa, ja niitä arvostetaan rikkaista sävyistä ja sateenkaaren väreistä. Sen lisäksi, että sitä käytetään jalokivinä, granaattien korkea kulutus tekee niistä käyttökelpoisia teollisiin tarkoituksiin, kuten hiekkapuhallus ja veden suodatus. Itse asiassa suurin osa tänään kerätyistä granaateista käytetään teollisiin tarkoituksiin. Vain korkealaatuisia kiviä käytetään koruihin ja muihin koristekäyttöihin.

Antiikki rintakoru, jonka keskellä on granaatti.

Granaattien käyttö koruissa

Haluatko ostaa tammikuun syntymäkiven onnekkaalle? Granaatit voidaan leikata melkein mihin tahansa kokoon ja muotoon, joten niitä käytetään monenlaisissa koruissa, mukaan lukien sormukset, rannekorut, korvakorut ja kaulakorut. Ne on usein asetettu kultaan korostamaan granaateissa yleisimmin esiintyvää syvänpunaista väriä.

Granaatin hinta vaihtelee suuresti sen koon, leikkauksen, värin ja kirkkauden mukaan, mutta granaatit ovat halvempia kuin monet muut jalokivet niiden runsauden vuoksi. Voit usein löytää granaattikoruja alle 100 dollarilla, mikä tekee siitä suuren lahjan. Punaiset granaatit ovat jalokiven yleisin ja halvin lajike, kun taas sininen ja vihreä granaatti ovat kalleimpia.

Granaateilla on korkea kovuus- ja taitekerroin, mikä tarkoittaa, että ne ovat sekä loistavia että vaikeasti vaurioituvia. Tämä tekee niistä kestäviä ja huomiota herättäviä kiviä käytettäväksi koruissa.

body_garnetbracelet

Granaattiranneke, joka näyttää kivien tumman värin.

Mielenkiintoisia faktoja tammikuun syntymäkivestä

  • Koska granaatit ja timantit muodostuvat samanlaisissa olosuhteissa, nämä kaksi kiveä esiintyvät usein yhdessä. Itse asiassa granaattien sisältä on löydetty jopa timantteja.
  • Raamatussa sanotaan, että Nooa käytti granaattilyhtyä navigoidakseen arkissaan yöllä.
  • Monet varhaiset matkustajat kantoivat mukanaan granaattia, koska kiven uskottiin auttavan suojaamaan omistajaa pahalta ja tarjoamaan valoa yön aikana.
  • Granaattien uskottiin myös tuovan voiton taistelussa. Ristiretkeläiset kantoivat usein koruja tai koristeita, jotka sisälsivät granaatteja suojellakseen niitä taistellessaan. Lisäksi, kun he taistelivat brittiläisiä vastaan ​​vuonna 1892, nykyisen Pakistanin Hunzan ihmiset käyttivät granaatin luoteja taistelussa, koska he pitivät niitä tappavampina kuin lyijyluoteja.
  • Keskiajalla granaateilla väitettiin olevan lukuisia parantavia voimia, ja niiden uskottiin vähentävän kuumetta, verenvuotoa ja tulehdusta. Uskottiin myös, että pitämällä yksi nukkumassa vierelläsi voittaa painajaiset.

body_garnetring

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lamarin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Bates Collegen pääsyvaatimukset

York College SAT -pisteet ja GPA

Marylandin yliopiston Notre Dame -pääsyvaatimukset

SAT: n opettaminen: parhaat vinkit ohjaajille ja vanhemmille

Oletko opettaja tai vanhempi, joka opettaa SAT: ää? Tässä on huippuasiantuntijoiden kirjoittamia vinkkejä SAT -matematiikan ja muiden aineiden opettamiseen.

20 kysymyksen peli: 147 suurta kokeiltavaa kysymystä

Mietitkö, miten pelata 20 kysymystä? Lue tämä artikkeli, jossa on 20 kysymyksen pelisääntöjä sekä yli 100 hienoa ideaa 20 kysymyksen aiheeseen.

Duke TIP SAT -pistevaatimukset

Mitä SAT-pisteitä tarvitset Duke Talent Identification -ohjelmalle (TIP)? Lue täydellinen oppaamme saadaksesi selville, kuinka päästä.

SAT Mathin kokonaislukujen perusopas

Kokonaislukujen toiminnan tunteminen on olennaista SAT -matematiikalle. Varmista, että tiedät säännöt ja kaavat ja harjoittele todellisia kysymyksiä!

Tulanen yliopiston pääsyvaatimukset

26 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Texasin yliopisto Tylerin pääsyvaatimukset

Centenary College -pääsyvaatimukset

Vesimiehen yhteensopivuus: mikä merkki on paras ottelu?

Kenen kanssa Vesimies on yhteensopiva? Opi Vesimiehen paras ottelu Vesimiehen kanssa yhteensopivien merkkien oppaamme avulla.

NewSchool of Architecture & Design Pääsyvaatimukset

Tämän vuoden UCSB SAT -tulokset ja GPA

Täydellinen opas SAT Math Word -ongelmiin

Tämä opas tekstitehtäviin opettaa sinulle tärkeimmät SAT -matematiikkastrategiat, joita tarvitset näiden vaikeiden SAT -matemaattisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Parhaat korkeakoulut alhaisilla GPA -vaatimuksilla

Onko sinulla alhainen GPA ja ihmettelet, mihin korkeakouluihin pääset? Tässä ovat maan parhaat korkeakoulut, jotka hyväksyvät alhaiset GPA: t opiskelijoilleen.

Case Western Reserve University ACT Scores and GPA

2016-17 Akateeminen opas | Huntington Park Institute of Applied Medicine, Linda Esperanza Marquez High School

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Huntington Park Institute of Applied Medicine -instituutista Linda Esperanza Marquez High Schoolissa Huntington Parkissa, Kaliforniassa.

Lynnin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemän UChicago-esseekehotetta: Kuinka kirjoittaa tähtien vastauksia

UChicagon esseekehotteet ovat tunnetusti hankalia - tutustu onnistuneisiin esimerkkeihin ja opi kirjoittamaan voittavia UChicago-esseitä itsellesi.

Onko Georgetown Superscore ACT -pisteitä?

Korvaako Georgetownin pääsy ACT: n? Opi heidän superpisteytyskäytäntönsä ja kaikki ACT-pisteistä, joihin sinun on päästävä.

Kenyon College pääsyvaatimukset

LMU ACT -pisteet ja GPA