Asiantuntijan opas AP-psykologian kokeeseen

feature_appsychexam.jpg

AP-tenttien suorittaminen voi olla stressaavaa, mutta jos tiedät mitä odottaa testipäivänä, voit poistaa suuren osan ahdistuksesta. AP-psykologian tentti on yksi suosituimmista AP-testeistä, ja sillä on melko yksinkertainen muoto ja pisteytysjärjestelmä. Tässä artikkelissa kerron sinulle, mitä AP-psykologian testissä on, miten se luokitellaan ja mitä valmistelumenetelmiä sinun tulisi käyttää hyvien pisteiden saamiseksi.

body_updateVuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

psat tulokset 2016 julkaisupäivä

Kuinka AP-psykologian tentti on rakennettu?

AP Psych -testi koostuu kaksi osaa : monivalintakohta ja vapaan vastauksen osio.

Kaiken kaikkiaan AP-psykologia on yksi lyhyemmistä AP-kokeista, kello klo vain kaksi tuntia yhteensä . Tentti pidetään Tiistaina 11. toukokuuta 2021 keskipäivällä .

Ennen kuin tutustumme kunkin osan yksityiskohtiin, tässä on yleiskatsaus AP Psychin ulkonäköön:

AP-psykologia kysymystyyppi Aika Kysymysten määrä % pisteistä
Osa 1 Monivalinta 70 minuuttia 100 66,7%
Osasto-2 Ilmainen vastaus 50 minuuttia 2 33,3%
KAIKKI YHTEENSÄ - 2 tuntia 102 100%

Osa 1: Monivalinta

Tässä on nopea valinta monivalintalohkomuodosta:

 • Kysymysten määrä: 100
 • Aika: 70 minuuttia
 • Pisteet: Kannattaa 2/3 lopullisesta AP Psych -tuloksestasi

Kaikissa monivalintakysymyksissä on viisi mahdollista vastausvaihtoehtoa (merkitty A-E). Nämä kysymykset yleensä pyytävät sinua tekemään seuraavat kohdat kollegion hallitukselle :

 • Määritä ja selitä sisältöä monista kurssiaiheista
 • Käytä käsitteiden soveltamisen, tietojen analysoinnin ja tieteellisen tutkimuksen taitoja

Osa 2: Vapaa vastaus

Tässä on yleiskatsaus AP-psykologian testin ilmaisesta vastauksesta:

 • Kysymysten määrä: 2
 • Aika: 50 minuuttia
 • Pisteet: Ansaitsee 1/3 lopullisesta AP Psych -tuloksestasi

Ensimmäinen vapaan vastauksen kysymys on a Konseptisovellus kysymys, kun taas toinen kysymys on a Tutkimus suunnittelu kysymys.

Molemmissa kysymyksissä sinua pyydetään tekemään seuraava, per kollegion hallitukselle :

 • Selitä käyttäytymistä ja soveltaa teorioita käyttämällä kentän eri teoreettisten puitteiden tai aliverkkotunnusten käsitteitä
 • Analysoi psykologisia tutkimuksia, mukaan lukien kvantitatiivisten tietojen analysointi ja tulkinta

body_may.jpg

Ah, toukokuu. Kukat kukkivat, linnut sirisevät - ja juuri avattujen AP-testikirjojen kohina täyttää ilman.

Kuinka AP-psykologian tentti pisteytetään?

Nyt kun ymmärrät AP-psykologian kokeen rakenteen, on aika oppia, kuinka lopullinen AP-pisteet lasketaan. Kuten mainittiin, monivalintakysymyksen arvo on 66,7% lopullisesta psykologisesta pisteestäsi, kun taas vapaan vastauksen osan arvo on 33,3% pisteestäsi.

Monivalinnassa pisteytys on suhteellisen yksinkertaista: ansaitset pisteen jokaisesta kysymyksestä, johon vastaat oikein . Pisteitä ei vähennetä virheellisistä vastauksista tai tyhjiksi jätetyistä kysymyksistä. Siksi voit ansaita enintään 100 pistettä monivalintakysymyksellä.

AP-luokittelijat tarkistavat ilmaisen vastauksen kysymykset. Saat pistemäärän 7 jokaisesta kysymyksestä. Jokainen näistä pisteistä kerrotaan sitten 3,57: llä, jotta ne yhdessä muodostavat 1/3 AP-psykologian kokonaispisteistäsi.

Raakapisteitäsi verrataan sitten kollegion johtokunnan laskemaan käyrään, jotta näet, mitä pisteitä saat viimeisellä 1-5 AP-asteikolla.

Seuraava taulukko tarjoaa arvioidut raaka-AP-pisteet -muunnokset AP-psykologiatestille. Pidä mielessä, että joka vuosi käyrä on hieman erilainen, joten tämä antaa sinulle karkean arvion pisteestäsi ja ei tarkka ennuste .

Raaka komposiittipisteet AP-pisteet % pisteistä ansaitsevista opiskelijoista (2020)
113-150 5 22,4%
93-112 4 25,4%
77-92 3 23,5%
65-76 2 9,6%
0-64 1 19,1%

Lähde: Kollegion hallitus

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on 55 kysymystä suoraan monivalintakysymyksessä ja ansaitsit 4 yhdelle vapaan vastauksen kysymykselle ja 5 toisella. Tämä merkitsisi noin 87: n raakapistettä, koska 55 + (4 * 3,57) + (5 * 3,57) = 87,13. Yllä olevan kaavion perusteella tämä pisteet kääntäisivät 3 viimeiselle AP-pisteellesi .

mikä on 3,4 gpa

Aiheet ja esimerkkikysymykset AP-psykologian testistä

Tässä osassa annan sinulle joitain tosielämän esimerkkejä testikysymyksistä, jotta voit saada paremman käsityksen siitä, millainen AP-psykologinen testi on.

Kysymysten esipuheena tässä on yhdeksän kattavaa aihetta, jotka näet AP Psych -palvelussa . Sinun kannattaa tutustua tähän luetteloon varmistaaksesi, että olet tarkistanut testin sisällön kokonaan ja ettei sinulta puutu mitään tärkeätä (etenkin yleisimmillä aihealueilla).

AP-psykologian yksikkö % monivalintakysymyksistä
Yksikkö 1: Psykologian tieteelliset perustukset 10–14%
Yksikkö 2: Käyttäytymisen biologiset perusteet 8-10%
Yksikkö 3: Sensation and Perception 6-8%
Yksikkö 4: Oppiminen 7-9%
Yksikkö 5: Kognitiivinen psykologia 13-17%
Yksikkö 6: Kehityspsykologia 7-9%
Yksikkö 7: Motivaatio, tunteet ja persoonallisuus 11-15%
Yksikkö 8: Kliininen psykologia 12-16%
Yksikkö 9: Sosiaalipsykologia 8-10%

Lähde: AP-psykologian kurssi ja tentin kuvaus, 2019-2020

Esimerkki monivalintakysymyksestä

Tässä on esimerkkikysymys 2019-20 AP-psykologian kurssi ja tentin kuvaus :

body_ap_psychology_sample_multiple_choice_questionVastaamiseksi tähän kysymykseen sinun on tunnettava Ivan Pavlov ja hänen tutkimuksensa, erityisesti hänen tutkimuksensa, joka liittyy koirien kouluttamiseen soittokellon liittämiseksi ruokaan. Mutta vaikka et olekaan, voit silti selvittää, mitkä vastaukset ovat vääriä, ja lisätä mahdollisuuksiasi saada se oikein.

Sinun pitäisi pystyä kertomaan se heti tämä käyttäytyminen on ehdollistettu koirilla , joten vastaus on joko B tai C. Psykologiassa 'ehdollistaminen' viittaa eräänlaiseen käyttäytymisprosessiin, jossa tietty vaste tiheämpi ja / tai ennustettavissa. Joten olet jo poistanut muut kolme mahdollista vastausvaihtoehtoa.

Oikean vastauksen valitsemiseksi sinun on tiedettävä ero klassisen ja operanttisen ehdollisuuden välillä. Klassinen ilmastointi viittaa tahaton vastaukset, jotka tapahtuvat aikaisempien kokemusten takia, kun taas operanttihoito viittaa vapaaehtoinen vastaukset, jotka tapahtuvat aikaisempien kokemusten seurauksena.

toimintaohjelma 2016-17

Koska koirat sylkevät ilman tietoista tarkoitusta - toisin sanoen se on täysin tahaton ruumiillinen vastaus - oikean vastauksen on oltava B (klassinen ehdollisuus) .

1.jpg 'I ga ga, siis minä goo goo.' Tom, lopeta.

Esimerkki vapaan vastauksen kysymyksestä

Seuraava ilmainen vastauskysymys tulee myös Vuoden 2020 psykologisen kokeen kuvaus :

body_ap_psychology_free_response_sample_questionTämä on esimerkki kysymyksestä 2 vapaan vastauksen osiosta (ts. Tutkimussuunnittelukysymys). Sinä pystyt ansaitse jopa 7 raakapistettä —3 osassa A ja 4 osassa B — vastaamalla oikein jokaiseen osaan.

Tässä on vastaukset kustakin osasta, kuten kuvataan viralliset pisteytysohjeet .

Osa A - 3 pistettä

 • Ohjausryhmä: Yksi piste vastaukselle, joka tunnistaa kontrolliryhmän ryhmänä, joka istui hiljaa
 • Hämmentävä muuttuja: Yksi piste vastaukselle, joka tunnistaa sekoittavan muuttujan kellonajaksi
 • Itsenäinen muuttuja: Yksi piste vastaukselle, joka tunnistaa itsenäisen muuttujan siitä, lyöivätkö opiskelijat nyrkkeilysäkin

Osa B - 4 pistettä

 • Katarsis: Yksi piste vastauksesta, joka selittää, että opiskelijoiden piti kokea voimakkaiden negatiivisten tunteiden vapautuminen lyömällä nyrkkeilysäkkiä
 • Hypoteesi: Yksi piste vastauksesta, joka selittää, että tutkijan hypoteesia ei tuettu, koska laukkuun lyöneet opiskelijat päätyivät melkein pitämään sarvea Stevessä pidempään
 • Eettiset puutteet: Yksi piste vastauksesta, joka kuvaa opiskelijoiden tiedottamisen tarvetta, koska tutkija käytti petosta
 • Tarkoittaa: Yksi piste keskiarvon laskemiseksi 35: ksi

body_annabelle.jpg

'Onko olemassa vapaata tahtoa vai olenko vain sovitettu henkilö, joka on olemassa vain tarjotakseen kontekstin vaihtoehtoisen maailmankaikkeuden olentojen suorittaman kokeen kysymykselle?' Annabelle, tallenna se yliopistoon.

Kuinka valmistautua AP-psykologian kokeeseen: 6 kriittistä vinkkiä

Jos tiedät AP Psych -kokeen rakenteen ja sisällön, voit käyttää tiettyjä valmistelumenetelmiä auttamaan sinua menestymään testissä. Tässä on kuusi vinkkiä, jotka antavat sinulle suuremman mahdollisuuden ansaita hyvät AP Psych -pisteet.

# 1: Ota harjoitustestit

Paras tapa valmistautua standardoituihin testeihin, kuten AP-psykologia, on suorittaa harjoitustestejä, jotta sinulla on hyvä käsitys heikkouksien sijainnista . Harjoitustestit auttavat myös totuttumaan testin muotoon ja sen esittämiin kysymyksiin.

Kollegion hallitus tarjoaa harjoitella aiempien vuosien vapaasti vastattavia kysymyksiä (vuoteen 2019 saakka). Voit myös käyttää kolme täyspitkää virallista AP-psykologian testiä ilmaisina PDF-tiedostoina:

Todellisen testauskokemuksen simuloimiseksi suosittelen testin tulostaminen ja vastausten kirjoittaminen / kupliminen kysymyksiin sen sijaan, että tekisit niitä tietokoneella. Sinun tulisi myös ajastaa itsesi tarkasti, jotta voit olla varma, että todellisen kokeen aika ei loppu.

Kun olet suorittanut parin harjoitustestin, tarkista vastauksesi nähdäksesi, mitkä sisältöalueet aiheuttivat sinulle eniten ongelmia. Keskity niiden aiheiden tutkimiseen, joihin sinulla oli eniten virheellisiä vastauksia.

# 2: Käytä AP Classroomia

Vuonna 2019 kollegion hallitus julkaisi verkkoportaali nimeltä AP-luokkahuone , joka yhdistää opiskelijat AP-opettajiinsa. Voit antaa kotitehtäviä portaalissa, saada palautetta tehtävistäsi ja saada pääsyn virallisiin AP Psych -oppimateriaaleihin, mukaan lukien kysymyspankki, jossa on todellisia testikysymyksiä. Opettajasi johtaa AP Classroom -kurssisivua.

# 3: Käytä aiheen erittelytietoja

AP-psykologian osalta tiedämme tarkalleen, mitkä aiheet käsitellään ja kuinka usein voimme odottaa näkevämme niitä testissä. Tämä on arvokasta tietoa, jota voit käyttää eduksi opiskellessasi.

Erityisesti, viettää enemmän aikaa tuntemattomien aiheiden tarkasteluun, jotka ovat erityisen yleisiä kokeessa . On parempi tietää erittäin hyvin korkean taajuuden aiheen haittapuolet kuin olla vain alkeellinen tieto kahdesta matalataajuisesta aiheesta. Prioriteetti viisaasti!

mitä ovat kirjalliset elementit

body_breakdance.jpg Aiheen erittely kuulostaa melkein kuin aiheen breakdance! Suhtaanko jo nuoriin?

# 4: Opi budjetoimaan aikasi sopivalla tavalla

Tämän voit tehdä harjoitustestien yhteydessä. AP-psykologian testissä sinulla on vain noin 40 sekuntia kutakin monivalintakysymystä kohti. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy olla fiksu ohittaa kysymykset, jotka vievät liian paljon aikaa (ja joko palata niihin myöhemmin tai valita satunnainen kirjain - muista, että virheellisistä vastauksista ei ole rangaistusta, joten sinun on ehdottomasti täytettävä kaikki yksittäiset yksi!).

Jos suoritat harjoitustestin ja huomaat, että aika on usein loppumassa, sinun on ehkä pakotettava itsesi työskentelemään nopeammin tai siirtymään vaikeista kysymyksistä nopeammin.

miten teet ruskean maalin

Sinulla on myös vain 25 minuuttia kutakin testin ilmaista vastausta varten. Hyvä uutinen on, että AP-psykologiaa koskevat vapaasti vastattavat kysymykset pisteytetään antamiesi tietojen perusteella eikä essee-formaatin hallinnan perusteella. Pohjimmiltaan, Y sinun ei tarvitse kirjoittaa johdantoa ja päätelmää , mikä säästää paljon aikaa.

# 5: Käy läpi tärkeät ehdot

AP Psych -tutkimuksessa on tärkeää, että tiedät kurssiin liittyvien keskeisten termien merkitykset. Kysymyksissä pyydetään usein selittämään, miten skenaario liittyy tiettyyn psykologiseen käsitteeseen. Mutta minä Jos et muista, mitä käsite tarkoittaa, et pysty vastaamaan kysymykseen.

AP-psykologiassa on paljon hämmentäviä termejä, minkä vuoksi on niin tärkeää, että otat aikaa niiden kokoamiseen ja käy ne läpi järjestelmällisesti opiskellessasi. Tämä pätee erityisesti lukuvuoden alussa oppimasi termit , koska ne ovat vähemmän tuoreita mielessäsi, kun on aika suorittaa testi.

# 6: Vältä pullistumista

AP-psykologialle on paljon muistettavaa, etkä voi täyttää kaikkea aivoissasi yhdessä yössä!

Tällaisilla kursseilla, jotka ovat ulkoa painavia, on parasta saada tapana opiskella mennessäsi ja varata aikaa vanhan materiaalin säännölliseen tarkistamiseen . Jos pystyt rakentamaan tietojasi vähitellen koko lukuvuoden ajan ja vältät kokonaan unohtamasta luokan alussa opittua, tentti tuntuu sinulle vähemmän stressaavalta.

Päivitä muistisi joka toinen kuukausi kattavasti kaikesta, mitä olet oppinut tähän mennessä. Saatat olla yllättynyt siitä, kuinka vähän sinun on opiskeltava AP Psych -testiä varten lukuvuoden lopussa, kun kaikki muut hämmentävät!

1.jpg

Ja muista, hyvät naiset, et ole koskaan liian kiireinen heittämään pienen silmän kimalluksen opintojen välillä.

Yhteenveto: Mitä tietää AP-psykologiatestistä

AP-psykologian tentti on suhteellisen lyhyt AP-testi. Koska se sisältää useita sisältöalueita, on kuitenkin tärkeää tuntea kaikki kurssin keskeiset termit ja psykologiset teoriat.

Menestyäksesi tässä testissä sinun on pystyttävä yhdistää erityinen psykologinen terminologia moniin erilaisiin skenaarioihin .

Kaiken kaikkiaan AP-psykologia on luultavasti yksi helpommista AP-kokeista, mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi ohittaa opiskelu. Varmista, että suoritat viralliset harjoitustestit ja olet täysin tietoinen kokeen muodosta ja sisällöstä joten sinua ei saada kiinni testipäivänä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka kehittää lukion tiedemessuhankkeita: 3 avainvinkkiä

Harkitsetko kilpailua lukion tiedemessuilla? Esittelemme hyvät ja huonot puolet ja selitämme, miten voittaa projekti.

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Merkkiviitteen kirjoittaminen: Koko malli

Kirjoitetaanko merkkiviite? Tutustu täydelliseen malliin, josta löydät vaiheittaisen oppaan kuinka lähestyä tätä tärkeää tehtävää.

Mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018?

Asetetaanko ACT-pisteet? Opi, mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018 ja kuinka määrittää vuoden 2018 ACT-pisteet, jotta pääset unelmiesi kouluun.

Pyhän Ristin korkeakoulun pääsyvaatimukset

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Belmontin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Koulun rehtorin suosituskirje opettajalle

Kirjoitetaanko suosituskirje opettajalle? Lue esimerkkimme ja saat vinkkejä kuinka kirjoittaa yhtä vahva viite.

Georgian lounaisosavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 8. luokan ACT / SAT -pisteet?

SAT / ACT on hyvä ennustaja korkeakoulun tulevaisuudelle. Mistä tiedät, mikä on hyvä SAT / ACT -pisteet kahdeksannelle luokalle? Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

LMU: n pääsyvaatimukset

Havaijin yliopisto, Manoa, ACT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Hiram W.Johnsonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hiram W.Johnsonin lukiosta Sacramentossa, Kaliforniassa.

ACT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat ACT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Prescott Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Mitkä korkeakoulut ylittävät SAT: n?

Mitkä koulut ylittävät SAT -testituloksesi ja mitä se tarkoittaa strategiallesi? Lue lisää täältä.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Mikä on AP Capstone? Pitäisikö sinun tehdä se?

Kuinka AP Capstone -diplomiohjelma toimii? Pitäisikö sinun suorittaa se vai pitääkö vain kiinni normaaleista AP-kursseista? Tässä on täydellinen opas.

ACT-prosentti- ja pisteytyslistat

Mikä prosenttipiste on ACT-pisteet, ja mitä tämä tarkoittaa? Lue täydellinen opas.

Redlandsin itälaakson lukio 2016-17 rankingit | (Redlands,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Redlands East Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kursiivisen S: n kirjoittaminen: 3 kaunokirjoitusvinkkiä

Etkö ole varma, kuinka isot tai pienet kirjaimet kirjoitetaan kursiivilla? Kursivien oppaassamme hahmotellaan kaikki mahdollisuudet piirtää s.

Paras AP: n ympäristötieteen opinto -opas

Valmistaudutko AP: n ympäristötieteen tenttiin? Asiantuntijaoppaamme sisältää täydellisen valmistelusuunnitelman, keskeiset opintovinkit ja tonnia ilmaisia ​​harjoitustestejä.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset