Asiantuntijan opas AP-kirjallisuuskokeeseen

shakespeare-67698_640.jpg

Jos aiot suorittaa AP: n englanninkielisen kirjallisuuden ja sävellyksen kokeen, sinun on perehdyttävä testin odotuksiin. Olipa keskiviikkona 5. toukokuuta 2021 testipäivämäärä lähellä tai kaukana, autan sinua vakavasti kokeisiin valmistautumisessa.

Tässä oppaassa käyn läpi testin muodon ja kysymystyypit, kuinka se luokitellaan, valmistelun parhaat käytännöt ja testipäivävinkit. Olet matkalla AP English Lit-menestykseen hetkessä!body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

kuinka monta miljoonaa tekee miljardin

AP englanninkielinen kirjallisuus: tenttimuoto ja kysymystyypit

AP-kirjallisuustentti on kolmen tunnin tentti, joka sisältää kaksi osiota tässä järjestyksessä:

 • Tunnin pituinen, 55 kysymystä sisältävä monivalintajakso
 • Kahden tunnin kolmen kysymyksen vapaa vastausosio

Tentti testaa kykynne analysoida teoksia ja kirjallisuuskatkelmia ja välittää tietoisesti analyysi esseen muodossa.

Lue jako kahdesta eri osasta ja niiden kysymystyypeistä.

Osa I: Monivalinta

Monivalintakohta tai AP-kirjallisuuskokeen I jakso on 60 minuuttia pitkä ja siinä on 55 kysymystä. Se laskee 45% kokeen kokonaisarviosta .

Voit odottaa näkevän viisi otetta proosaa ja runoutta. Saat aina vähintään kaksi proosaa (fiktiota tai draamaa) ja kaksi runokohtaa. Yleensä sinulle ei anneta näiden teosten tekijää, päivämäärää tai otsikkoa, vaikka joskus annetaankin runon otsikko. Epätavalliset sanat määritellään joskus myös sinulle.

Näiden teosten ajanjaksot voivat laskea 1500-luvulta 2000-luvulle. Suurin osa teoksista kirjoitetaan alun perin englanniksi, mutta saatat joskus nähdä käännöksen.

On yleisesti ottaen kahdeksan erilaista kysymystä voit odottaa näkevänsi AP englanninkielisen kirjallisuuden ja sävellyskokeen. Minä hajotan ne kaikki tänne ja annan sinulle vinkkejä heidän tunnistamiseen ja lähestymiseen.

vintage-1229015_640.jpg

'Pienet naisten kantamat kirjat' ei kuulu kysymystyyppeihin.

AP-kirjallisuuskokeen kahdeksan monivalintakysymystyyppiä

Tässä on kahdeksan kysymystyyppiä, joita voit odottaa näkevän AP Lit -tentillä viipymättä. Kaikki kysymykset on otettu AP-kurssin ja kokeen kuvaus .

# 1: Lukukäsitys

Nämä kysymykset testaa kykysi ymmärtää, mitä kohta sanoo, melko perustasolla . Ne eivät vaadi sinua tekemään paljon tulkintoja - sinun on vain tiedettävä, mitä tapahtuu.

Voit tunnistaa tämän kysymystyypin sanoista ja lauseista, kuten 'mukaan', 'mainittu', 'väittäen' ja niin edelleen. Menestyt näissä kysymyksissä niin kauan kuin sinä lue teksti huolellisesti . Ota huomioon, että saatat joutua palaamaan takaisin ja lukemaan osat uudelleen jotta ymmärrät, mitä kohta sanoo.

Esimerkki:

1Comprehension.png

# 2: Päätelmä

Nämä kysymykset kysyvät sinulta päätellä jotain - hahmon tai kertojan mielipide, tekijän aikomus jne. - sen perusteella, mitä sanotaan kappaleessa . Se on jotain, jota ei mainita suoraan tai konkreettisesti, mutta jonka voit olettaa sen perusteella, mikä on selvästi kirjoitettu kappaleeseen. Voit tunnistaa nämä kysymykset sanoista, kuten 'päättele' ja 'merkitse'.

Avain näihin kysymyksiin on olla kompastumatta siitä, että teet johtopäätöksen - siellä on paras vastaus, ja se on valinta, jota parhaiten tukee se, mikä todellisuudessa löytyy kohdasta .

Monin tavoin päättelykysymykset ovat kuin toisen tason ymmärtämiskysymykset: sinun ei tarvitse tietää vain mitä kappale sanoo, vaan myös sen mitä se tarkoittaa.

Esimerkki:

2inference.png

# 3: Kuvakielen tunnistaminen ja tulkitseminen

Nämä ovat kysymyksiä, joille sinun on joko tunnistettava, mikä sana tai lause on kuviokieli tai antaa kuvaannollisen lauseen merkityksen . Voit tunnistaa nämä, koska ne joko nimenomaisesti mainitsevat kuviokielen (tai kuvaannollisen laitteen, kuten vertauksen tai metaforan) tai sisällyttävät kuvaannollisen lauseen itse kysymykseen.

Kuvaannollisten lauseiden merkitys voidaan yleensä määrittää kyseisen lauseen kontekstissa kohdassa - mitä sen ympärillä sanotaan? Mihin lause viittaa?

Esimerkki 1: Tunnistaminen

3Identifying_Figurative_Language.png

Esimerkki 2: Tulkkaus

4Tulkitse_muodostava_kieli.png

# 4: Kirjallisuustekniikka

Nämä kysymykset sisältävät tunnistaa, miksi kirjailija tekee mitä he tekevät , tietyn lauseen käytöstä tiettyjen sanojen toistamiseen. Pohjimmiltaan mitä tekniikoita kirjailija käyttää rakentamaan osan / runon ja mihin vaikutukseen?

Voit tunnistaa nämä kysymykset sanoilla / lauseilla, kuten 'palvelee pääasiassa', 'aikaansaa', 'herättää' ja 'jotta'. Hyvä tapa lähestyä näitä kysymyksiä on kysyä itseltäsi: niin mitä? Miksi kirjoittaja käytti näitä erityisiä sanoja tai tätä erityistä rakennetta?

Esimerkki:

5literary_technique.png

# 5: Hahmoanalyysi

Nämä kysymykset kysyvät sinulta kuvaa jotain hahmosta . Voit havaita ne, koska ne viittaavat suoraan hahmojen asenteisiin, mielipiteisiin, uskomuksiin tai suhteisiin muihin hahmoihin .

Tämä on monin tavoin erityinen päätelmäkysymys , koska päätät hahmon laajemman persoonallisuuden kappaleessa olevien todisteiden perusteella. Nämä myös kasvavat paljon yleisemmin proosakappaleiden kuin runojen kohdalla.

kuinka paljon on 4 litraa vettä

Esimerkki: 6character_analysis.png

# 6: Yleiset kulkukysymykset

Joitakin kysymyksiä kysytään tunnistaa tai kuvata jotain kohdasta tai runosta kokonaisuutena : sen tarkoitus, sävy, tyylilaji jne. Voit tunnistaa nämä ilmaisuilla kuten 'kohdassa' ja 'kokonaisuutena'.

Sinun on vastattava näihin kysymyksiin Ajattele otetta lintuperspektiivistä . Mikä on kaikkien pienten yksityiskohtien luoma kokonaiskuva?

Esimerkki:

7Overall_Passage.png

# 7: Rakenne

Joitakin AP Lit -kysymyksiä kysytään sinulta tietyt kohdat rakenteellisista osista: sävynmuutos, poikkeama, runon erityinen muoto jne . Usein nämä kysymykset määrittelevät osan kohdasta / runosta ja pyytävät sinua tunnistamaan, mitä kyseinen osa tuottaa.

Kyky tunnistaa ja ymmärtää mahdollisten muutosten merkitys - rakenteellinen, sävyinen, tyylilaji ja niin edelleen - on avainasemassa näissä kysymyksissä.

Esimerkki:

7.1Structure.png

# 8: Kielioppi / mutterit ja pultit

Hyvin satunnaisesti sinua pyydetään a erityinen kielioppikysymys , kuten mitä sanaa adjektiivi muuttaa. Lisään tähän luokkaan myös superspesifisiä kysymyksiä, kuten ne, jotka kysyvät runon mittarista (esim. Jambinen pentametri).

Nämä kysymykset koskevat vähemmän kirjallista taiteellisuutta ja enemmän melko kuiva tekniikka, johon liittyy sujuva englannin kielen taito .

Esimerkki:

8Nuts_and_Bolts.png

Se kattaa kahdeksan kysymystyyppiä monivalintakysymyksessä. Katsotaanpa nyt vapaan vastauksen osio AP-kirjallisuuskokeen.

pultit-150617_640.png

Seuraa kieliopin muttereita ja pultteja.

Osa II: Vapaa vastaus

AP-kirjallisuuden ilmainen vastaus -osa on kaksi tuntia pitkä ja sisältää kolme vapaasti vastaavaa esseekysymystä , joten sinulla on noin 40 minuuttia esseessä. Se ei ole paljon aikaa, kun otetaan huomioon tämän testin osa 55% kokeen kokonaisarviosta !

Huomaa kuitenkin, että kukaan ei kehota sinua siirtymään esseestä esseeseen, joten voit teoriassa jakaa ajan haluamallasi tavalla. Jätä vain riittävästi aikaa jokaiselle esseelle! Esseen ohittaminen tai ajan loppuminen niin, että joudut kiirehtimään sen läpi, voi todella vaikuttaa lopputulokseesi.

nestemäärän alijäämän hoitosuunnitelma

Kaksi ensimmäistä esseitä ovat kirjallisen analyysin esseitä tiettyjä kohtia, yhdellä runolla ja yhdellä proosalla. Viimeinen essee on tietyn teeman analysointi valitsemassasi teoksessa , opiskelija.

Esseet 1 ja 2: Kirjallisuuden käytäntöanalyysi

Kahdesta ensimmäisestä esseestä sinulle esitetään ote ja ohjataan analysoi ote tietylle teemalle, laitteelle tai kehitykselle . Yksi kohdista on runoutta ja yksi proosaa. Sinulle toimitetaan työn kirjoittaja, arvioitu päivämäärä ja joitain suuntautuvia tietoja (ts. Romaanin otteen juoniyhteys).

Alla on joitain esimerkkikysymyksiä 2019 ilmaiset vastauskysymykset .

Runous:

body-AP-englanti-essee-1

Proosa:

body-ap-englanti-essee-2

Essee 3: Temaattinen analyysi

Kolmannessa ja viimeisessä esseessä sinua pyydetään keskustella tietystä teemasta valitsemassasi teoksessa . Sinulle toimitetaan luettelo merkittävistä teoksista, jotka käsittelevät ilmoitettua aihetta kehotteen alla, mutta voit myös keskustella kaikista 'kirjallisuuden ansioista'.

Joten kun sinä tehdä omistaa voima valita mistä teoksesta haluat kirjoittaa esseen , avainsanat ovat 'kirjalliset ansiot'. Se ei tarkoita genret-fiktiota! Pysy turvallisissa panoksissa, kuten kirjoittajat vanhojen sivuilla 10–11 2014 AP Lit kurssin kuvaus .

(Tiedän, tiedän - paljon genre-fiktiota tehdä on kirjallisia ansioita, ja Shakespeare alkoi todellakin matalana kulttuurina, ja niin edelleen ja niin edelleen. Saatat todellakin löytää akateemisia nimityksiä 'kirjallisuuden ansioista' eliittimielisiksi ja ongelmallisiksi, mutta aika raivostua kirjallisuuden laitosta vastaan ​​on ei AP Lit -testi! Tallenna sen sijaan todella, todella hyvälle korkeakoulujen esseelle.)

Tässä on esimerkkikysely vuodelta 2019:

body-ap-englanti-essee-3

Kuten näet, toimitettujen teosten luettelo kattaa useita ajanjaksoja ja maita : on antiikin kreikkalaisia ​​näytelmiä ( Antigone ), nykyaikaiset kirjalliset teokset (kuten Margaret Atwood Orjattaren tarina ), Shakespeare soittaa ( Myrsky ), 1800-luvun englanninkieliset näytelmät ( Ansaitsemisen merkitys ) jne. Joten sinulla on paljon töitä!

Huomaa myös, että voit valita 'vertailukelpoisen kirjallisen ansioiden' teoksen. Tämä tarkoittaa, että voit valita teoksen, joka ei ole tässä luettelossa, kunhan se on yhtä vaikeaa ja mielekästä kuin sinulle annettujen esimerkkien otsikot. Joten esimerkiksi Jane Eyre tai Eedenistä itään olisi hyviä valintoja, mutta Iltahämärä tai Nälkäpelit Eikö.

Meidän neuvomme? Jos et ole varma, mikä on 'vertailukelpoisen kirjallisen ansion' teos, pidä kiinni toimitetun luettelon otsikoista .

mark-twain-67793_640.jpg

Saatat jopa nähdä jotain tältä kaverilta.

Kuinka AP-kirjallisuustestit luokitellaan?

Tentin monivalintakohta sisältää 45% kokeen kokonaispisteistä; kolme esseeä tai vapaan vastauksen osa käsittää loput 55%. Jokainen essee on siis noin 18% arvosanastasi.

Kuten muissakin AP-kokeissa, raaka pisteet muunnetaan pisteiksi 1-5. Sinun ei tarvitse saada kaikkia mahdollisia pisteitä saadaksesi 5: n millään tavalla - mutta AP: n englanninkielisen kirjallisuuden testi tekee omistaa yksi kaikkien AP: n alhaisimmista 5 prosentista , vain 9,3% opiskelijoista sai 5s vuonna 2020 2019 .

Joten miten lasket raakapisteet?

Monivalintapisteytys

Monivalintajaksolle saat 1 pisteen jokaisesta kysymyksestä, johon vastaat oikein . Arvausrangaistusta ei ole, joten sinun pitäisi vastata kaikkiin kysymyksiin - mutta arvaa vain jälkeen pystyt eliminoimaan kaikki väärät vastaukset, jotta voit valita oikean vastauksen.

Vapaa vastauspisteytys

Monivalintapisteytys on melko suoraviivaista; esseiden pisteytys on kuitenkin hieman monimutkaisempi.

Jokainen esseesi saa pistemäärän 0-6 College Boardin otsikko , joka sisältää myös kysymyskohtaiset otsikot. Kaikki tiedot ovat hyvin samanlaisia, ja niiden välillä on vain pieniä eroja.

Jokaisessa essee-otsikossa on kolme elementtiä, joihin arvostellaan:

 • Opinnäytetyö (0-1 pistettä)
 • Todisteet ja kommentit (0-4 pistettä)
 • Hienostuneisuus (0-1 pistettä)

Katsomme nykyinen AP Lit -tentin otsikko , joka julkaistiin syyskuussa 2019, ja mitä jokainen pistemäärä tarkoittaa jokaiselle yllä olevalle elementille:

Pisteet Opinnäytetyö Todisteet ja kommentit Hienostuneisuus
0 Palauttaa kehotteen. Antaa yleisen kommentin. Kuvailee työtä pikemminkin kuin vaatimuksen esittämistä. On epäjohdonmukainen tai ei osoita kehotetta. Voi olla vain mielipide ilman tekstiviitteitä tai merkityksettömiä viitteitä. Tulkinnan kontekstualisoinnin yritykset koostuvat pääasiassa laajasta yleistämisestä. Vain vihjeitä muihin tulkintoihin. Ei ylläpidä johdonmukaisesti temaattista tulkintaa. Yli yksinkertaistaa monimutkaisuutta. Käyttää liian monimutkaista kieltä.
1 Tarjoaa puolustettavan tulkinnan vastauksena kehotukseen. Keskittyy laajoihin elementteihin, yhteenvetoon tai kuvaukseen eikä erityisiin yksityiskohtiin tai tekniikoihin. Mainitsee kirjallisia elementtejä, laitteita tai tekniikoita vain vähän tai ei ollenkaan selityksiä. Tunnistaa ja tutkii työn monimutkaisuutta / jännitteitä. Tilanteet tulkintaa laajemmassa yhteydessä. Ottaa huomioon vaihtoehtoiset tulkinnat. Tyyli on jatkuvasti elävä ja vakuuttava.
2 - Koostuu sekoituksesta erityisiä todisteita ja laajaa yleisyyttä. Saattaa sisältää yksinkertaistettuja, epätarkkoja tai toistuvia selityksiä. Ei esitä useita tukivaatimuksia tai ei tue useampaa kuin yhtä vaatimusta. Ei selkeitä yhteyksiä tai etenemistä vaatimusten välillä. -
3 - Tarjoaa yhdenmukaisesti todisteita väitteiden tueksi. Keskity tiettyjen sanojen ja yksityiskohtien merkitykseen. Järjestää argumentin perusteluina, jotka koostuvat useista tukevista väitteistä. Kommentti ei välttämättä integroi joitain todisteita tai tukiavainta. -
4 - Tarjoaa yhdenmukaisesti todisteita väitteiden tueksi. Keskity tiettyjen sanojen ja yksityiskohtien merkitykseen. Järjestää argumentin perusteluiksi, joka koostuu useista tukevista väitteistä, joista jokaisella on riittävät todisteet. Selittää, kuinka kirjallisten tekniikoiden käyttö vaikuttaa tulkintaan. -

Saadaksesi korkealuokkaisen esseen 5-6 pisteen alueelle, sinun ei tarvitse vain esittää alkuperäinen ja kiehtova argumentti, jota tuet perusteellisesti tekstitodistuksella, vaan myös pysyä keskittyneenä, järjestäytyneenä ja selkeänä. Ja kaikki vain 40 minuutissa esseessä!

Jos korkean pistemäärän saaminen tässä osassa kuulostaa korkealta tilaukselta, se johtuu siitä.

kirjailija-605764_640.jpg

Jos kirjoitat sen muistiin, sen on oltava totta!

Taitoa rakentava menestys AP-kirjallisuuskokeessa

Voit monin tavoin hioa taitojasi ja valmistautua parhaiten AP Lit -tenttiin.

ap calculus bc käytännön tentti

Lue joitain kirjoja, ehkä enemmän kuin kerran

Yksi tärkeimmistä vaiheista, joita voit tehdä valmistautuessasi AP-kirjallisuuden ja sävellyskokeeseen, on lukenut paljon ja lukenut hyvin . Luet AP: n englantilaisen kirjallisuuden kurssillasi monenlaisia ​​merkittäviä kirjallisia teoksia, mutta lisää lukemista auttaa sinua kehittämään edelleen analyyttistä lukutaitoasi .

Ehdotan tarkistaa tämä luettelo merkittävistä kirjoittajista vuoden 2014 AP Lit Kurssikuvaus (sivut 10-11).

Laajan lukemisen lisäksi haluat tulla erityisen perehtynyt neljän tai viiden eri teeman yksityiskohtiin joten olet valmis kirjoittamaan vahvan opiskelijavalinnan esseen. Sinun tulisi tietää näiden kirjojen juoni, teemat, hahmot ja rakenteelliset yksityiskohdat sisältä ja ulkoa.

Katso AP-englanninkielisen kirjallisuuden lukuluettelostani lisätietoja.

Lue (ja tulkitse) runoutta

Yksi asia, jonka opiskelijat eivät välttämättä tee kovin paljon omalla ajallaan, mutta se auttaa paljon AP Lit -tenttivalmennuksessa lukemaan runoja. Yritä lukea runoja monista aikakausista ja kirjailijoista oppia tuntemaan kieli.

Tiedämme, että runous voi olla pelottavaa. Siksi olemme koonneet joukon oppaita, joiden avulla voit murtaa runokoodin (niin sanotusti). Voit oppia lisää runollisista laitteista - kuten kuvista ja i ambic pentameteristä - kattavasta oppaastamme. Sitten voit nähdä nämä analyyttiset taidot toiminnassa Dylan Thomasin asiantuntija-analyysissä 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'.

Kun luulet, että sinulla on otetta perusymmärryksestä, voit siirtyä eteenpäin tiivistä lukemista (Katso alempaa).

miksi nyu täydentää essee esimerkki

Hioa tarkkoja luku- ja analysointitaitojasi

AP-luokka keskittyy todennäköisesti voimakkaasti proosan ja runouden läheiseen lukemiseen ja analysointiin, mutta ylimääräinen harjoittelu ei vahingoita sinua. Lähilukeminen on kyky tunnistaa mitä tekniikoita kirjoittaja käyttää ja miksi. Sinun on voitava tehdä tämä molemmat kerätäksesi todisteita vapaiden vastausten kysymyksiin liittyvistä alkuperäisistä argumenteista ja vastaamaan analyyttisiin monivalintakysymyksiin.

Tässä on joitain hyödyllisiä lähilukumateriaaleja proosa :

Ja tässä on joitain runoutta :

 • Wisconsin-Madisonin yliopisto runonlukuopas
 • Tämä opas runojen lukemiseen osoitteessa Poets.org (täydennettynä kahdella runon läheisellä lukemisella)
 • Omat asiantuntija-analyysimme kuuluisista runoista, kuten Ozymandias, ja 10 kuuluisasta sonetista, jotka sinun pitäisi tietää

Opi kirjallisia ja runollisia laitteita

Haluat tuntee kirjalliset termit jotta kaikki niistä kysyvät testikysymykset olisivat järkeviä sinulle. Jälleen luultavasti opit suurimman osan näistä luokassa, mutta ei haittaa harjata niitä.

Tässä on joitain kattavat luettelot kirjallisista termeistä ja määritelmät :

 • 31 kirjallista laitetta, jotka sinun on tiedettävä
 • 20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä
 • 9 kirjallisuuden elementtiä, jotka löydät jokaisesta tarinasta
 • Mikä on kuvankäsittely?
 • Ymmärtäminen Assonance
 • Mikä on iambinen Pentameter runossa?
 • Vertailu vs. metafora: Yksi iso ero
 • 10 personointiesimerkkiä runoudessa, kirjallisuudessa ja muussa

Harjoittele esseiden kirjoittamista

Suurin osa AP English Lit -tentin arvosanastasi tulee esseistä, joten on kriittistä, että harjoittelet ajoitettuja esseiden kirjoittamistaitojasi . Sinun pitäisi tietysti käyttää kollegion hallitus julkaisi vapaasti vastattavat kysymykset harjoitella kirjoittamista täydellisistä ajastetuista esseistä jokaiseen tyyppiin, mutta voit myös harjoitella nopeasti hahmottamalla perusteellisia esseitä, jotka ovat hyvin tuettuja tekstitodisteilla.

Ota harjoitustestit

Harjoitustestien suorittaminen on hyvä tapa valmistautua tenttiin. Se auttaa sinua perehtyä kokeen muotoon ja kokonaiskokemukseen . Voit saada esimerkkikysymyksiä Kurssin ja tentin kuvaus , College Boardin verkkosivusto , ja oppaamme AP English Lit -kokeilutestiresursseihin.

Huomaa, että julkaistuissa kokeissa ei ole täydellisiä taulukkoja vapaasti vastattavia kysymyksiä, joten sinä saattaa olla tarpeen täydentää näitä julkaistuilla vapaasti vastaavilla kysymyksillä .

Koska vapaat kokeet ovat kolme, voit suorittaa yhden valmistautumisaikasi alkuun perehtyäksesi kokeeseen ja asettaa vertailuarvon, ja yhden loppua kohti varmistaaksesi, että kokemus on tuore mielessäsi ja tarkistaa edistymisesi .

pilvi-143152_640.jpg

Älä vaeltaa kuin yksinäinen pilvi AP Lit -valmisteen läpi.

AP-kirjallisuus: 6 kriittistä testipäivävinkkiä

Ennen kuin aloitamme, tässä on kuusi parasta vinkkini AP Lit -testipäivälle:

 • # 1: Monivalintakysymyksessä on eduksesi vastata kaikkiin kysymyksiin. Jos poistat kaikki väärät vastaukset ennen arvaamista, lisää mahdollisuuksiasi arvata oikea.
 • # 2: Älä luota muistiinne siitä kun vastaat monivalintakysymyksiin (tai kirjoittaessasi esseitä). Katso takaisin käytävään!
 • # 3: Ole vuorovaikutuksessa tekstin kanssa : ympyrä, merkitse, alleviivataan, tee muistiinpanoja - mikä tahansa kelluu veneessäsi. Tämä auttaa sinua säilyttämään tietoja ja olemaan aktiivisesti yhteydessä kohtaan.
 • # 4: Tämä mainittiin edellä, mutta on kriittistä, että tunnet neljä tai viisi kirjaa hyvin opiskelijan valitsemaan esseeseen . Haluat tietää kaikki hahmot, juoni, teemat ja kaikki tärkeimmät laitteet tai kuviot, joita kirjoittaja käyttää.
 • # 5: Muista suunnitella esseesi! Organisaatio ja keskittyminen ovat tärkeitä korkeatasoisten AP-kirjallisuus-esseiden kannalta. Yhteenveto vie muutaman minuutin, mutta se auttaa kirjoittamisprosessiasi sujumaan paljon nopeammin.
 • # 6: Hallitse aikaa esseillä tarkasti. Yksi strategia on aloittaa essellä, jonka luulet olevan helpoin kirjoittaa. Tällä tavoin pystyt pääsemään sen läpi ajattelemalla kahta muuta esseitä.

retro-1321078_640.jpg

Ja älä unohda syödä aamiaista! Esiliina valinnainen.

AP-kirjallisuuskoe: tärkeimmät takeaways

AP-kirjallisuustentti on kolmen tunnin testi, joka sisältää tunnin mittainen monivalintakohta perustuu viiteen proosa - ja runokohtaan ja 55 kysymykseen, ja kahden tunnin vapaa vastausosa, jossa on kolme esseitä : yksi analysoi runokohdan, yksi proosakohdan ja yksi sinun, opiskelijan, valitseman teoksen.

Monivalintakohta on arvoinen 45% kokonaispistemäärästäsi ja vapaan vastauksen osio on arvoinen 55% . Kolme esseeä pisteytetään kukin 0-6-rubrikalla, ja raakapisteet muunnetaan lopulliseksi skaalatuksi pisteeksi 1-5.

Tässä on joitain asioita, joita voit tehdä valmistautuessasi tenttiin:

 • Lukea kirjoja ja olla erityisen perehtynyt neljästä viiteen teokseen opiskelijan valitsemille esseille
 • Lukea runoja
 • Työskentele läheisten luku- ja analysointitaitojesi parissa
 • Opi yleisiä kirjallisia laitteita
 • Harjoittele esseiden kirjoittamista
 • Ota harjoitustestit!

Testipäivänä katso todella tarkasti kaikkia kohtia ja ole todella vuorovaikutuksessa niiden kanssa merkitsemällä teksti sinulle järkevällä tavalla. Tämä auttaa molemmissa monivalintakysymyksissä ja vapaan vastauksen esseitä. Sinun tulisi myös hahmotella esseesi ennen kuin kirjoitat niitä.

Kaiken tämän mielessä olet hyvällä matkalla AP Lit-menestykseen!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.