Kuinka monta AP-luokkaa sinun pitäisi ottaa? | AP-asiantuntijat

main_forkingroad

Jos olet edistynyt opiskelija, joka pyrkii huippuopistoihin, tai olet opiskelija, joka haluaa säästää lukukausimaksusta saamalla korkeakouluopintopistettä lukiossa, Advanced Placement -luokkien ottaminen on loistava vaihtoehto.

Saatat kuitenkin ihmetellä, 'kuinka monta AP -luokkaa minun pitäisi ottaa?' Voit säästää paljon rahaa ja tehdä transkriptistasi melko vaikuttavan useilla AP -luokilla. Jos kuitenkin liioittelet sitä, voit vahingoittaa GPA: ta ja menettää aikaa muihin tärkeisiin toimintoihin, kuten ylimääräisiin opintoihin ja ACT/SAT -opiskeluun.Mikä on siis maaginen numero? Tarkastelemme eri tekijöitä, joiden avulla voit päättää oikean määrän AP-luokkia sinulle.

body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Miksi ottaa AP -luokat?

Ennen kuin pääsemme numeroihin, on tärkeää muistaa syyt AP-luokkien ottamiseen. Tämä auttaa sinua harkitsemaan vaihtoehtojasi ja tekemään parhaan valinnan pitkän aikavälin tavoitteisiisi.

AP-luokan ja sen kokeen suorittaminen ja läpäiseminen osoittaa, että pystyt suorittamaan sisäisen tason korkeakoulututkinnon. Monet korkeakoulut antavat sinulle luottoa korkeamman luokan asemaan AP-pisteiden läpäisemisestä. (Selvittääksesi minkä tahansa korkeakoulun politiikan, katso tietokanta AP-verkkosivustolta .)

AP-luokat ovat myös erinomainen tapa tutkia kursseja, joita haluat ehkä suorittaa yliopistossa - kuten taloustiede, psykologia tai tietojenkäsittelytiede.

Lopuksi, AP-luokkien ottaminen on loistava tapa haastaa itsesi ja myös näyttää korkeakouluille, jotka osallistut vaikeimpiin käytettävissä oleviin kursseihin.

Mutta ota huomioon: tarkoitus ei ole 'kerätä niitä kaikkia'. Korkeakoulut eivät suosittele automaattisesti hakijoita, joilla on eniten AP -kursseja, varsinkin jos he alkavat vetää GPA: ta alas tai jos et läpäise tenttejä.

Lyhyesti sanottuna AP: t voivat olla valtava lisäys yliopistosovelluksellesi, mutta jos otat liikaa, ne voivat todella vahingoittaa mahdollisuuksiasi.

Kuinka kaukana olen 4.0: sta?

Kuinka monta AP-luokkaa minun pitäisi käydä vaikuttamaan korkeakouluihin?

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, kuinka monta AP -luokkaa sinun pitäisi ottaa, on niiden koulujen kilpailukyky, joihin olet kiinnostunut.

Vähemmän valikoiville korkeakouluille ja valtion kouluille

Näissä kouluissa valitsemiesi AP-luokkien määrä riippuu sinusta ja tavoitteistasi - Esimerkiksi, mitkä luokat haluat lopettaa lukiossa, jotta voit keskittyä vaikeampiin luokkiin yliopistossa? Tämä johtuu siitä, että useimmat osavaltion koulut hyväksyvät AP-luokat hyvitykseen (tarkista jälleen AP-tietokannasta saadaksesi lisätietoja), mutta eivät vaadi niitä pääsylle.

Saat luottoa vain, jos läpäiset kokeet, joten älä ylikuormita itseäsi AP -luokilla ja levitä opiskeluasi ohueksi. On parempi hankkia kaksi 4: tä kuin neljä 2: ta! (Lue kaikki AP-pisteytyksestä täältä.)

Valikoivampiin korkeakouluihin tai valtion koulujen arvosanoihin ja apurahaohjelmiin

Valikoivampiin kouluihin - tai kunniaohjelmiin ja apurahoihin valtion kouluissa - on tärkeää näyttää, että osallistut haastavimpiin käytettävissä oleviin kursseihin, joka sisältää AP-kursseja, jos koulussasi on niitä. Valikoivimmille oppilaitoksille ei ole 'maagista määrää' AP -kursseja, varsinkin koska kurssien saatavuus muuttuu niin paljon lukiosta lukioon.

Esimerkiksi Harvard College kertoo pääsisivustollaan: Etsimme ennen kaikkea opiskelijoita, jotka hyödyntävät parhaiten mahdollisuuksiaan ja käytettävissä olevia resursseja ja jotka todennäköisesti jatkavat niin koko elämänsä ajan ... Sinun tulee osoittaa taitosi alla kuvatuilla alueilla suorittamalla SAT-aihekokeet, kehittyneet sijoittelutestit ja kansainväliset ylioppilastestit . '

kehon_harvard-1

Pennsylvanian yliopiston verkkosivusto toteaa, Odotamme, että jokainen Penniin hakeva oppilas haastaa itsensä lukiossa koulun tarjoamien mahdollisuuksien perusteella ... Jokainen lukio on kuitenkin erilainen tarkastelemme koulusi profiilia, jotta ymmärrämme parhaiten käytettävissä olevat kurssityypit , koulusi luokitusasteikko ja tapoja, joilla voit haastaa itsesi koulun ulkopuolisilla tai keskiasteen jälkeisillä toiminnoilla. '

Ulkona länsirannikolla Stanford sanoo: 'Odotamme sinun haastavan itsesi läpi lukion ja menestyvän hyvin. Tärkein opintotodistus akateemisen tuloksen arvioinnissa on lukion transkriptio. Huomaa, että hakemuksemme arviointi ylittää minkä tahansa numeerisen kaavan. GPA- tai testipisteitä ei ole; eikä sinun tarvitse olla erityistä määrää AP- tai kunniakursseja, jotka sinulla on oltava transkriptiossasi saadakseen tulla Stanfordiin. '

Huomaa, että Stanford sanoo nimenomaan, että sinun ei tarvitse suorittaa tiettyä määrää AP-kursseja, mutta että transkriptio on tärkein osa arviointia ja että he odottavat sinun haastavan itsesi.

mikä on korkein sat -pisteet

Käännös? Jos aiot osallistua kilpailukykyisimpiin korkeakouluihin, sinun on käytettävä koulusi vaikeimpia perusopintoja — Mukaan lukien AP: n englanninkielinen kirjallisuus ja / tai kieli, laskelmat tai tilastot (tai molemmat!), Yhdysvaltain, maailman tai Euroopan historia ja ainakin yksi tieteistä (biologia, kemia, fysiikka). Sinun tulisi myös osallistua opinto-ohjelmiin ei-keskeisissä aiheissa, jotka ovat kiinnostavia sinulle, kuten psykologia, taloustiede tai tietojenkäsittelytiede.

Se ei kuitenkaan vaikuta korkeakouluihin pesulistalla AP-kursseilla, varsinkin jos heillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä haluat opiskella, ja varsinkin jos se vie GPA: n alas tai et läpäise tenttejä. Tavoitteena on haastaa ja rikastuttaa lukion opetussuunnitelmaa, ei levittää itseäsi ohueksi.

Joten mikä on oikea määrä AP-luokkia?

Sinun täytyy haastaa itsesi, mutta ei ylikuormita aikataulua. Pidä myös mielessä tavoitteesi aikataulu riippuu siitä, minkä tyyppiseen korkeakouluun yrität päästä, ja AP: n saatavuudesta koulussa. Pääsääntöisesti sinun tulisi pyrkiä seuraaviin AP-luokkien numeroihin:

Valikoivimmat koulut (Top 20): AP: t useimmissa tai kaikissa ydinkursseissa (englanti, matematiikka, tiede, historia ja vieras kieli) sekä ylimääräiset AP-kurssit, jotka liittyvät tavoitteisiisi, tulevaan pääaineeseesi tai kiinnostuksen kohteisiisi. Tämä loppuu välillä 7 ja 12 AP-kurssia.

Valikoivat koulut (Top 100): AP useimmissa peruskursseissa sekä yksi tai kaksi lisäkurssia. Tämä tulee olemaan välissä 4 ja 8 AP-kurssia.

Vähemmän valikoivat koulut: AP: t joillakin peruskursseilla tai kursseilla, jotka liittyvät odotettuun pääaineeseesi. Tämä loppuu välillä 1 ja 5 AP-kurssia.

Mutta miten sovitat nämä kurssit nelivuotiseen lukio-ohjelmaan? Tämä on ehdotettu aikataulumme suhteellisen kunnianhimoiselle opiskelijalle:

Fuksivuosi: Harkitse yhden tai kahden AP -luokan ottamista, jotka ovat vähemmän vaativia ja perustuvat keskiasteen taitoihin, mukaan lukien ympäristötiede, ihmisen maantiede tai psykologia. Ota ydinopintojasi kunniakursseja, jos mahdollista, jotta voit aloittaa vaativien taitojen ansaitsemisen kovemmille AP-luokille.

Toisen vuoden opiskelija: Ota yhdestä kolmeen AP -luokkaa. Harkitse lisää haastavampaa AP-luokkaa, kuten Maailman historia tai Yhdysvaltain historia, ja yhden tai kaksi vähemmän vaativaa AP: tä. Jatka arvokurssien suorittamista, jos mahdollista muissa ydinluokissa.

Junior Vuosi: Aloita ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijakokemuksesi ja pisteidesi perusteella aloita AP: n ottaminen ydinluokissa, esimerkiksi AP English, AP Calculus tai AP Biology. Ota niin monta kuin pystyt levittämättä itsesi ohueksi, ja varmista, että sinulla on aikaa opiskella ACT- tai SAT-opiskelijoille tänä vuonna. Ivy League -opiskelija voi kestää 3–5 AP-luokkaa, kun taas jos tavoittelet vähemmän valikoivia kouluja, 2–4 riittää.

ABI-vuosi: Ota enemmän apuohjelmia ydinaineista ja muista aiheista, varo jälleen, ettet ylikuormita aikataulua ja jätä aikaa yliopistosovelluksiin. Ei ole harvinaista, että erittäin valikoiviin kouluihin hakijoilla on jopa 5 tai 6 AP -luokkaa viimeisen vuoden aikana, mutta pidä oma aikataulusi ja rajoituksesi mielessä. Yhden AP -luokan lisäämisellä ei ole suurta vaikutusta yliopistomahdollisuuksiisi tässä vaiheessa, mutta se voi vähentää merkittävästi hakemuksiin käytettyä aikaa ja vahingoittaa siten pääsymahdollisuuksiasi.

body_stressedstudent-1

Ole varovainen polttaessasi itsesi, etenkin vanhempi vuosi. Sinun on käytettävä paljon aikaa ja energiaa yliopistosovelluksillesi!

Alla on kaavio, joka sisältää yhteenvedon yllä olevista tiedoista. Ja jälleen kerran, nämä säännöt eivät ole kovia ja nopeita, koska kaikkein valikoivimpiin kouluihin ei ole määritelty kaavaa. Tärkeintä on ottaa haastavin tahti Se kuormitus, jonka pystyt käsittelemään samalla kun menestyt hyvin akateemisesti.

Vuosi Suositeltu AP -luokkien määrä AP -luokan ehdotuksia
9-luokka 0-2 Ihmismaantieteessä Ympäristötiede
10. luokka 1-3 Maailman historia Euroopan historia Psykologia
11. luokka 2-4 Englannin kieli Yhdysvaltojen historia Biologia Kemia
12. luokka 3-4 Englanninkielinen kirjallisuus AB- tai BC-laskenta Tilastot Tietokone Tiede Fysiikka Yhdysvaltain hallitus ja politiikka Vieras kieli

Muita huomioitavia tekijöitä

Tavoiteaikataulusi voi myös näyttää erilaiselta, jos käytät valtavasti aikaa yhteen aktiviteettiin, kuten soittamiseen tai urheilun, puheen ja keskustelun tai korkeakoulututkimuksen tekemiseen. Tämä pätee erityisesti, jos kilpailet tai osallistut kansallisella tasolla.

Kun valitset AP-luokkia, priorisoida aiheet, jotka ovat todella mielenkiintoisia sinulle ja haluat jatkaa yliopistossa ennen kuin valitset AP -luokat vain AP: n vuoksi.

Ajattele myös palkkaluokkaasi ja kokemustasi AP-luokista ennen rekisteröitymistä. Älä hyppää neljälle AP -luokalle toisen vuoden aikana, jos et ole koskaan käynyt niitä ennen. Oppiminen opiskelemaan tentteihin ja tahdistaminen itse on vaikeaa. Tämä voi olla vaikeaa vain yhdellä tai kahdella tentillä, puhumattakaan kourallisesta.

Lisää, monissa aineissa et voi hankkia tarvittavia edellytyksiä AP-kursseille vasta nuorempi ja vanhempi vuosi. Esimerkiksi AP-englantia opetetaan yleensä nuoremmalle tai vanhemmalle vuodelle, useimmilla opiskelijoilla ei ole ennakkoedellytyksiä AP Calculukselle ainakin nuorempaan vuoteen saakka, ja useimmissa lukioissa on suositeltava tieteitä - biologia, kemia ja fysiikka - järjestys, jossa opiskelijat eivät käy AP-kursseja aikaisintaan toisen vuoden ajan.

rotu lainauksia tappaa pilkkaa

Siksi monet opiskelijat aloittavat kursseilla, kuten AP-ihmisen maantiede tai psykologia ensimmäisen vai toisen vuoden aikana. Tentit ovat suhteellisen vähemmän vaikeita, ja nuoremmat opiskelijat ovat todennäköisesti suorittaneet heille vaadittavat kurssit.

Jos pärjäät hyvin ensimmäisellä tentillä tai tentteillä, voit harkita enemmän nuorten ja vanhempien vuosien suorittamista, mutta ole taas varovainen ylikuormituksessa.

Vältettävät virheet

Mistä tiedät, oletko liikaa? Jos huomaat arvosanasi putoavan muilla kuin AP-luokilla tai jos sinulla on vaikeuksia pysyä tavallisten urheilulajien ja/tai oppituntien ulkopuolella, olet ehkä ylikuormittanut itsesi.

Älä anna vertaispaineita - se, että sinulla on ystävä, joka on suorittanut 10 AP-tenttiä, ei tarkoita, että sinun on tehtävä sama. Korkeakoulujen sovelluksia pidetään kokonaisvaltaisesti, joten on tärkeää pitää yleiset GPA-, ACT / SAT-pisteet ja aktiviteetit ennallaan.

Jälleen yksi ylimääräinen AP -luokka ei tee tai riko pääsymahdollisuuksiasi, mutta jos se aiheuttaa GPA: n heikkenemisen tai ylimääräisten oppilaitosten suorituskyvyn kärsimisen, se voi vahingoittaa sinua.

Varmista, että jätät riittävästi aikaa opiskeluun joko SAT- tai ACT-opintoja varten. Pisteilläsi on valtava vaikutus valintamahdollisuuksiisi - samoin kuin stipendikelpoisuuteen muissa kouluissa.

Lopuksi, ole varmuuskopiosuunnitelmat valmiina ilmoittautuessasi luokkiin. Esimerkiksi, jos aloitat BC Calculuksen, mutta huomaat, että se on liian kova, katso, onko mahdollista siirtää AB Calculukseen. Ole myös valmis vaihtamaan arvosanoihin tai tavallisiin luokkiin, jos AP -luokka syö liikaa elämästäsi ja vahingoittaa GPA: ta.

Keskustele neuvontaneuvojaasi ennen ilmoittautumista AP-luokkiin saadaksesi selville aikataulun muuttamisprotokollan vuoden puolivälissä.

Onko sen kannattavaa itseopiskella?

Onko mahdollista opiskella AP-tenttiin itse? Onko se sen arvoista? Ei todellakaan ole harvinaista, että opiskelijat eivät ota AP-luokkaa vaan opiskelevat yksin ja vain suorittavat AP-kokeen.

Tämä tapahtuu usein, jos koulu ei tarjoa kapeampaa tukiasemaa, kuten taidehistoriaa tai latinaa, tai jos tietty AP -luokka ei sovi aikatauluusi.

Tässä on asia: itseopiskelu toimii vain, jos olet erittäin kurinalainen. Suurin osa AP-tenttejä suorittavista opiskelijoista on suorittanut luokan koko vuoden ja kaikki siihen liittyvät tehtävät ja testit valmistautumista varten.

Sen toistaminen yksin voi olla vaikeaa, varsinkin jos sinulla on koko luokan aikataulu ja muut sitoumukset.

body_calendar-1

Ole valmis suunnittelemaan etukäteen sovittaaksesi itseopiskellun AP-kokeen aikatauluusi.

Toisin sanoen, jos jokin aihe, josta olet todella kiinnostunut, mutta jota et voi ottaa vastaan, ja olet sitoutunut itseopiskeluun, tällainen aloite ja itsekuri on erittäin vaikuttava erityisesti korkeakouluille-jos läpäiset kokeen.

Odottaisin itseopiskelua, kunnes olet jo suorittanut vähintään yhden AP-kokeen luokan kautta. Näin sinulla on käsitys siitä, kuinka paljon sinun täytyy oppia ja mitä opiskelu AP-tenttiin tarvitaan. Keskustele myös neuvonantajasi kanssa ja kysy, tietävätkö he koulusta oppilaita, jotka ovat itse opiskelleet AP-tenttiin.

Vinkkejä itseopiskeluun

#1: Kerää resurssit . Sinulla pitäisi olla ainakin valmisteleva kirja tenttiä varten, mutta jos mahdollista, yritä löytää seuraavat asiat:

  • Opettaja koulussa, joka voi vastata aiheeseen liittyviin kysymyksiin, jos joskus juutut tai menetät. Jos esimerkiksi opiskelet itsenäisesti Euroopan historiaa, kysy historianopettajalta, onko jollakin koulusi historianopettajista taustaa tällä alueella.
  • Lisämateriaalia, kuten aiheen oppikirja. Koulussasi saattaa olla vanhoja oppikirjoja, varsinkin jos ne opettivat luokkaa tai jotakin sen muunnosta.
  • Yksityisopettaja, varsinkin jos lähellä on korkeakoulu tai yliopisto. (Yliopisto -opiskelijat, jotka ovat äskettäin suorittaneet AP -kokeet, tekevät usein hyviä opettajia ja maksavat usein vähemmän kuin yksityiset yritykset.)

#2: Kehitä vuoden mittainen strategia. Et voi itseopiskella AP-tentissä vain muutamassa kuukaudessa. Luo kuukausittaiset sisältötavoitteet. Voit tehdä tämän valmistelukirjasi yksiköiden tai osien perusteella. Muista aikatauluttaa harjoittelukokeiden aika keväällä!

# 3: Aseta viikoittaiset opiskeluajat. Rakenna itsesiopiskelu aikatauluusi kuin se olisi luokka tai koulun ulkopuolinen toiminta. Kun teet tasaisen määrän työtä joka viikko, sinulla on aikaa oppia tarpeeksi sisältöä, jotta se sujuisi hyvin tentissä, eikä sinun tarvitse kohdata aikarajoja keväällä.

Saat lisää vinkkejä tutustumalla itseopiskeluun liittyviin oppaisiimme ja parhaisiin apupisteisiin itseopiskeluun. Varmista myös, että tämän AP -kokeen opiskelu ei korvaa aikaa, jonka käyttäisit ACT- tai SAT -opintoihin - näillä testeillä on lopulta paljon enemmän painoarvoa yliopisto -opiskelijoille.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.