Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää suuresta Gatsby-asetuksesta

feature_setting.jpg

Yksi syy siihen Suuri Gatsby on nyt tullut avainsana Roaring 20-luvun itärannikolle - dekadenttisesti ylelliselle ensimmäisen maailmansodan jälkeiselle aikakaudelle - että Fitzgerald oli hämmästyttävä luomassa mieleenpainuvia asetuksia. Olipa kyse Gatsbyn kartanon rönsyilevästä ylellisyydestä, Myrtle-huoneiston humalasta kaaoksesta tai Plaza-hotellin sviitin tukehtumisesta ilmattomuudesta, Suuri Gatsby sisältää asetukset, jotka kapseloivat täydellisesti hahmon, mielialan, ilmapiirin ja tunteet .

milloin opettajan suositukset ovat voimassa

Tässä artikkelissa käyn läpi kaikki Kultahattu asetukset, selitä rooliasetusten merkitys romaanissa, näytä näiden asetusten vertailu keskenään ja selvitä, mikä symbolinen merkitys niillä on.Artikkeli tiekartta

 1. Miksi asetus on tärkeä
 2. Kaikki asetukset Suuri Gatsby
 3. Kultahattu Ajanjakson asetus
  • 1922
  • Kesäaika
 4. Vertailu ja kontrasti pariksi Kultahattu Sijainnit
  • Keskilänsi ja itärannikko
  • Manhattan vs. Long Island
  • Itämuna vs. länsimuna
  • Gatsbyn kartano verrattuna Daisyn ja Tomin kartanoon
 5. Tuhkanlaakso: Asetus ja symboli
 6. Kuinka kirjoittaa asetuksista

Miksi asetus on tärkeää?

Kirjallinen termi 'asetus' tarkoittaa romaanin tapahtumien aikaa ja paikkaa . Jos merkit ovat kuka, asetus on missä ja milloin. Tämä 'missä ja milloin' voi olla hyvin yleistä - esimerkiksi '1900-luvun maa'. Vaihtoehtoisesti asetus voi olla kukin monista eri paikoista, joissa mikä tahansa romaanin toiminta tapahtuu, ei väliä kuinka pieni. Voisit esimerkiksi kuvitella kotimaisen draaman, jossa saman talon eri huoneet toimivat eri asetuksina.

Yleensä romaaneissa on useita erilaisia ​​asetuksia, ja kirjoittajat käyttävät kuvailevaa kieltä selittääkseen miltä nämä ajat ja paikat näyttävät, haistavat, kuulostavat ja ehkä jopa tuntuvat. Näiden kuvausten avulla voimme oppia paljon!

Asetukset auttavat lukijoita ymmärtämään merkit täysin. Luontotaustat, motivaatiot ja paineet, joita he tuntevat ympäristöstään ja ympäröivästä yhteiskunnasta, koodataan usein paikkoihin, joissa he ovat. Esimerkiksi 20-vuotiaalle naiselle Victorian Englannissa asetetussa romaanissa olisi valtava paine mennä naimisiin ja saada lapsia (tämä epätoivo on Edith Whartonin juoni) Mirthin talo ). Samaan aikaan sama nainen NYC: n romaanissa on enemmän huolissaan työn saamisesta (tärkein draama Paholainen pukeutuu Pradaan ).

Asetukset kehittävät tai vaikuttavat juoniin. Toimet, jotka ovat tavallisia yhdessä ympäristössä, ovat mahdottomia toisessa. Usein tämä liittyy siihen, mitä pidetään ja jota ei pidetä hyväksyttävänä käyttäytymisenä. Muina aikoina se liittyy tekniikkaan, kuljetukseen tai viestintävälineisiin, jotka ovat käytettävissä tiettynä aikana. Monet huonot päätökset G.R.R.Martin'sissa Jään ja tulen laulu tapahtuu, koska tiedon vieminen linnasta toiseen vie viikkoja tai kuukausia - lähes keskiaikainen asetus sanelee tontin tämän osan.

Asetukset vaikuttavat mielialaan, sävyyn ja ilmapiiriin. Monet romaanit käyttävät asetusta keinona kehittää tiettyä mielialaa. Esimerkiksi maaginen maaginen, mutta autio ja kammottava asetus Wuthering Heights luo vallitsevaa uhkaa, vankeutta ja kauhua, joka tartuttaa kyseisen romaanin. Kontrasti tämä kodikkaalla asetuksella Pikku naisia , jossa maaliskuun talo edustaa koko romaanin rakastavaa, läheistä perheilmapiiriä.

Asetuksia käytetään symbolisiin tai temaattisiin tarkoituksiin. Joskus tietty asetus liittyy johonkin romaanin teemaan, toimii symbolina tai jos sitä käytetään tekemään moraalisia, eettisiä tai esteettisiä arvioita. Esimerkiksi Suuri Gatsby , Ashes Valley - teollisuusalue Queensissa - symboloi epätoivoisia olosuhteita niille, jotka ovat romaanin kuvaaman kapitalistisen järjestelmän uhreja.

body_ruin.jpg
Siitä syystä kauhuelokuvia ei yleensä aseteta aurinkoisilla vihreillä niityillä.

Kaikki asetukset sisään Suuri Gatsby

Ennen kuin analysoit Kultahattu asetukset, selitän ja kuvaan lyhyesti kaikki erilaiset asetukset, joita romaani käyttää.

Ajan asetus

Suuri Gatsby tapahtuu kesällä 1922. 1920-luku on aika, jota kutsutaan joskus Roaring 20s tai Jazz Age.

Sijainti-asetukset

Suuri Gatsby tapahtuu Yhdysvalloissa. Suurin osa hahmoista tulee Keskilännestä itärannikolle.

Romaanissa itärannikon ympäristö on jaettu kolmeen erilliseen paikkaan: Manhattan, Long Island ja Queensin teollinen osa, jota romaani kutsuu joko Tuhkan laaksoksi tai vain tuhkiksi.

Manhattanilla on kaksi pääasetusta: Tomin ja Myrtle'n ​​asunto Harlemin keskustassa ja sviitti aivan ylellisessä Plaza-hotellissa Central Parkin vieressä.

Gatsby Long Island on jaettu kahteen uskomattoman varakkaaseen kaupunkiin, jotka kohtaavat toisiaan lahden yli: West Egg, vähemmän muodikas ja uusien rahojen ihmisten koti, ja East Egg, jossa asuvat vanhemmat ja vakiintuneemmat perheet.

Näemme kaksi West Egg -asetusta: Jay Gatsbyn rönsyilevä, ylellinen kartano ja Nick Carrawayn pieni vuokratalo vieressä.

East Eggissä sijaitsee Tom ja Daisy Buchananin punainen ja valkoinen georgialainen kartano.

Queensin romaaniversiossa pääasetus on George Wilsonin autotalli ja sen vieressä kulkeva tie, joka yhdistää Long Islandin ja Manhattanin.

body_oheka.jpg
Ohekan linna, yksi tosielämän kartanoista, joiden sanotaan innoittaneen Fitzgeraldia.

Pika huomautus lainauksistamme

Tämän oppaan viittausmuoto on (luku. Kappale). Käytämme tätä järjestelmää, koska Gatsbystä on useita painoksia, joten sivunumeroiden käyttäminen toimisi vain opiskelijoille, joilla on kirjan kopio. Löydät lainauksen, jonka mainitsemme kirjan ja kappaleen kautta, joko silmämunalla (kappaleet 1-50: luvun alku; 50-100: luvun keskiosa; 100-on: luvun loppu) tai käytä hakua toiminto, jos käytät tekstin online- tai eReader-versiota.

Kultahattu Ajanjakson asetus

Mikä tekee Roaring 20: n erilaiseksi kuin muut historian ajanjaksot, ja miksi kaikki toiminta tapahtuu kesällä?

1922

Romaani tapahtuu valtavien muutosten ja siirtymävaiheen aikana Yhdysvalloissa.

Vuonna 1919 päättyi ensimmäinen maailmansota, sota, jota leimasi sen massiivinen kuolonuhri ja kaivannosodan kauhut, jotka vastustivat sotilaallisuuden kuvaa loistavana ja sankarillisena. Nuoret miehet, jotka taistelivat sodassa, kutsuttiin kadonneeksi sukupolveksi: tuhoutuneet ja tavoitteettomat selviytyneet ja tarpeettomasti teurastetut kuolleet.

Sodanjälkeinen Amerikka-aika kutsuttiin myöhemmin Roaring 20siksi maan nopeasti kasvavan talouden ja Yhdysvaltojen sodasta johtuvan suuremman vaikutusvallan vuoksi ulkomailla. Monet tämän ajanjakson asiat ovat kuuluisia yhteydenpidosta romaanin tapahtumiin.

 • Kielto tuli voimaan vuonna 1920 , mikä tekee melkein kaiken virkistysalkoholin laittomaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että aina, kun näet ihmisten juovan alkoholia romaanissa, he rikkovat lakia. Lisäksi Gatsbyn valtava vauraus syntyy siitä, että hän on saappaat - joku, joka myy laitonta alkoholia
 • Naiset saivat äänioikeuden vuonna 1919 , ja yhtäläisten oikeuksien muutos esiteltiin ensimmäisen kerran kongressissa vuonna 1923. Vuonna Suuri Gatsby , naisten voima ja tahdonvoima nousee esiin usein. Romaanin kolme naista tekevät valintoja itsenäisyydestään; Daisyn ja Myrtle on vaikea paeta toimintahäiriöistä, vaikka he yrittävätkin asioiden kautta; Jordan pystyy elämään itsenäisempää elämää.
 • Autojen tuotanto ja omistaminen nousivat taivaalle sen jälkeen, kun Ford popularisoi tehokkaan autojen massatuotannon kokoonpanolinjalla. Vuonna 1920 yksi neljästä amerikkalaisesta omisti auton. Romaanissa autoihin liittyy vaaroja ja piittaamattomuutta, koska ihmiset puhuvat jatkuvasti auto-onnettomuuksista tai joutuvat niihin. Ja tietysti romaanin huipentuma on, kun Daisy ajaa yli ja tappaa Myrtle.

body_modelt.jpg

Kesä

Suuri Gatsby tapahtuu selvästi kesällä, toisin kuin mikään muu kausi. Sanon terävästi, koska romaani tekee kaikkensa määrittääkseen merkityksen kesäajalle ja vastakkaiseksi sen loppuvuoden kanssa - ja usein jopa itsensä kanssa.

Esimerkiksi, kesä on jotenkin sekä terveellisesti ilmava että hirvittävän tukahduttava . Alun perin Nick nauttii Long Islandin kesästä välttäen työstään, koska nuoresta henkeäsalpaavasta ilmasta on 'niin paljon hienoa terveyttä vedettävissä '(1.12).

Mutta kiivaassa vastakkainasettelussa Plaza-hotellissa, jossa Tom, Gatsby ja Daisy käyvät elämänmuutosta, ahdistava ja sietämätön kesälämpö tarkoittaa, että huoneessa ei ole lainkaan hengittävää ilmaa:

Huone oli suuri ja tukahduttava, ja vaikka kello oli jo jo neljä, ikkunoiden avaaminen myönsi vain puiston kuuman pensaan puistosta ...

'Avaa toinen ikkuna', käski Daisy kääntymättä.

'Ei ole enää.'

'No, parempi, että soitamme kirveelle -'

'Tehtävänä on unohtaa lämpö', sanoi Tom kärsimättömästi. 'Teet siitä kymmenen kertaa pahempaa tarttumalla siihen.'

... pakattu lämpö räjähti ääneksi ja kuuntelimme Mendelssohnin häämatkan merkittäviä sointuja alla olevasta tanssisalista.

marymount manhattan college hyväksymisaste

'Kuvittele naimisiin kenenkään kanssa tässä kuumuudessa!' huusi Jordan epätoivoisesti.

(7.174-190)

Samoin, on keskusteltavaa siitä, tuo kesä mukanaan elämän - tapa, jolla tyypillisesti yhdistämme uuden lehtien uudestisyntymiseen - vai ei . Toisaalta Nick aloittaa perinteisen näkymän kesäaikaan:

Ja niin auringonpaisteessa ja puissa kasvaneissa suurissa lehtien puhkeamissa - aivan kuten asiat kasvavat nopeasti elokuvissa - minulla oli se tuttu vakaumus, että elämä alkoi alusta uudestaan ​​kesän kanssa. (1.11)

Mutta pian Jordan vertaa kesää epäedulliseen potentiaaliseen positiiviseen muutokseen, jonka syksy tuo hänen sanoessaan.

Elämä alkaa uudestaan, kun se muuttuu teräväksi syksyllä. (7.75)

Tämä halu saada elämä aloittaa alusta on ratkaisevan tärkeä, koska tämä romaani on niin kiinnostunut siitä, kuinka halu eteenpäin vauhdilla taistelee tapaa vastaan, jolla menneisyys ankkuroi meidät ja vetää meidät takaisin. Huolimatta alkuperäisistä myönteisistä tunteistaan ​​itärannikolla vietettyyn kesään, Nick palaa lopulta juurilleen Keskilännessä. Hän eroaa Long Islandilla vietetyn pettymyskesän kaudesta, jonka hän yhdistää keskilännen terveellisyyteen ja hyvyyteen - talvi :

Se on minun keskilänni - en vehnä, preeriat tai kadonnut ruotsalaiset kaupungit, mutta nuoruuteni jännittävät, palaavat junat sekä katuvalot ja rekikellot pakkasessa ja holly-seppeleiden varjot, jotka valaistu ikkuna heittää lumeen. Olen osa sitä, hieman juhlallinen näiden pitkien talvien tunnelman kanssa, hieman tyytymätön kasvamaan Carraway-talossa kaupungissa, jossa asuntoja kutsutaan vielä vuosikymmenien ajan perheen nimellä. Näen nyt, että tämä on loppujen lopuksi tarina lännestä - Tom ja Gatsby, Daisy ja Jordan ja minä, olimme kaikki länsimaalaisia, ja ehkä meillä oli yhteisiä puutteita, jotka tekivät meistä hienovaraisen sopeutumattoman itäiseen elämään. (9.125)body_summer.jpg
En tiedä sinusta, mutta otan tämän kesäversion joka päivä.

Vertailu ja kontrasti pariksi Kultahattu Sijainnit

Nyt käsitellään Kultahattu asetukset jotka toimivat kalvoina toisiinsa. Voimme analysoida niitä vertaamalla ja vertaamalla niitä toisiinsa.

Keskilänsi vs. itärannikko

Kun otetaan huomioon, Nick lopulta päättää, että hänen kirjoittamansa on todella tarina keskilännestä, joka ei onnistunut pääsemään itärannikolle , nämä saattavat olla kaksi merkittävintä asetusta romaanissa.

Silti ennen sukellusta on tärkeää muistaa, että tämä Keskilänsi on Nickin versio Keskilännestä, joka on usein alittunut (esimerkiksi suuri osa Gatsbyn rikollisesta liiketoiminnasta tulee puheluna suurista Keskilännen kaupungeista, kuten Detroit).

Nick kuvaa Keskilänsiä kaiken moraalisen ja terveellisen keskuksena. Se on paikka, jossa kaikki ovat ystävällisiä, onnellisia, viattomia ja niin paljon 'yhdessä', että kun hän kuvailee muistojaan Keskilännestä, Nick ei käytä pronominia 'minä', vaan alkaa kirjoittaa ensimmäisessä kerrokset henkilö monikko 'me':

Yksi elävimmistä muistoistani on palata länteen esikoulusta ja myöhemmin yliopistosta joulun aikaan ... Muistan tyttöjen turkikset, jotka palaavat Miss This tai Thatista, ja pakkasen hengitys ja käsien heiluttavat yläpuolella huomasimme vanhoja tuttavia ja kutsujen vastaavuuden: 'Menetkö Ordwaysille'? Herseyt? Schultzes '?' ja pitkät vihreät liput olivat tiukasti käsineissämme. Viimeisenä Chicagon Milwaukeen ja St.Paulin rautatien hämärät keltaiset autot näyttävät iloisilta jouluna portin vieressä olevilla raiteilla.

Kun vetäydyimme talviyöhön ja todellinen lumi, lumi, alkoi ulottua viereemme ja kimaltelemaan ikkunoita vasten, ja pienten Wisconsinin asemien himmeät valot liikkuivat ohi, terävä villi ahdin tuli yhtäkkiä ilmaan. Piirrimme sitä syvään, kun kävelimme illalliselta takaisin kylmien eteisten läpi, tietämättömästi tietoisena henkilöllisyydestämme tämän maan kanssa yhden oudon tunnin ajan, ennen kuin sulatimme jälleen erottamattomasti siihen. (9.123-124)

Sen sijaan itärannikko on paikka, jossa jokainen on niin vapaa itselleen, että Gatsbyn kuoleman jälkeen kukaan niistä ihmisistä, joita hän vietti koko kesän viihdyttäen, ei edes voi olla tarpeeksi vaivautunut tulemaan hautajaisiinsa.

lähetetään ap -tulokset oppilaitoksille

Alussa tämä keskilännen hyvyyslaatu tuntuu Nickiltä tylsältä, minkä vuoksi hän päättää mennä itään New Yorkiin:

Sen sijaan, että olisin ollut maailman lämmin keskusta, keskilänsi näytti nyt maailmankaikkeuden repaleiselta reunalta - joten päätin mennä itään ja oppia joukkoliiketoimintaa. (1.6)

Mutta hänen kesäkokemustensa jälkeen Nick tulee näkemään idän eräänlaisena painajaisuutena, joka sisältää pilkkaamista, väkivaltaa ja ihmiselämän välinpitämättömyyttä :

Silloinkin kun itä innoitti minua eniten, vaikka olisin erittäin tietoinen sen paremmuudesta kyllästyneisiin, rönsyileviin, turpoaviin kaupunkeihin Ohion ulkopuolella, loputtomilla tiedusteluillaan, jotka säästivät vain lapsia ja hyvin vanhoja - silloinkin se oli aina ollut minulle vääristymien laatu. Erityisesti West Egg esiintyy upeimmissa unelmissani. Mielestäni se on El Grecon yökuvaus: sata taloa, kerralla tavanomaisia ​​ja groteskeja, kyykkyneet sulavan, ulkonevan taivaan ja himmeän kuun alla. Etualalla neljä juhlapuvun pukupukua kävelevät jalkakäytävää pitkin paareilla, joilla makaa humalassa nainen valkoisessa iltapuvussa. Hänen kätensä, joka roikkuu sivun yli, kimaltelee kylmänä jalokivillä. Miehet kääntyvät vakavasti taloon - väärään taloon. Mutta kukaan ei tiedä naisen nimeä, eikä kukaan välitä.

Gatsbyn kuoleman jälkeen itä ahdisti minua näin, vääristyneenä silmieni korjausvoiman ulkopuolella. (9.126-127)

Manhattan vs. Long Island

Toiminta Suuri Gatsby on noin tasaisesti Manhattanin ja Long Islandin välillä.

Yleensä ottaen, Manhattan on paikka, jossa hahmot menevät osoittamaan piittaamattomuuttaan yhteiskunnan sääntöihin ja lailliseen käyttäytymiseen . Se on helpoin paikka sijoittaa seksuaalinen harkitsematon ja hämärä yritystoiminta:

 • Luvussa 2 Tom vie Nickin tapaamaan rakastajattaria Myrtleä ja menemään juhliin heidän huoneistoonsa, jossa Tom harrastaa seksiä hänen kanssaan Nickin odottaessa ja missä Tom lopettaa illan lyömällä Myrtleä kasvoihin.
 • Gatsby vie Nickin Manhattanille luvussa 4 syömään Meyer Wolfshiemin, gangsterin, joka korjasi World-sarjan, ja joka on Gatsbyn liikekumppani.
 • Lopuksi Gatsby, Nick, Daisy, Jordan ja Tom lähtemään Manhattanille räjähteellä Luku 7 näkemys, jossa Daisy valitsee Tomin Gatsbyn sijaan.

Osittain tämä johtuu Manhattania kuvataan sulatusuunina, jossa erilaiset sosiaaliluokat, rodut ja taustat ovat parempia kurssille ja jossa epätavalliset ihmiset eivät todellakaan erotu . Katso esimerkiksi tämä kohta, josta Nick ja Gatsby ajavat kaupunkiin:

Queensboro-sillalta nähty kaupunki on aina ensimmäistä kertaa nähty kaupunki, joka on ensimmäinen villi lupauksensa maailman mysteeristä ja kauneudesta.

Kuolleet miehet ohittivat meidät kukkakolikoilla, joita seurasivat kukat, joita seurasi kaksi vaunua vedetyillä kaihtimilla ja iloisempia vaunuja ystäville. Ystävät katselivat meitä Kaakkois-Euroopan traagisilla silmillä ja lyhyillä ylähuulilla, ja olin iloinen siitä, että Gatsbyn upean auton näky sisältyi heidän synkään lomaansa. Kun ylitimme Blackwellin saaren, ohitti meidät limusiini, jota ohjasi valkoinen kuljettaja, jossa istui kolme muodollista negraa, kaksi taalaa ja tyttö. Nauroin ääneen, kun heidän silmämuniensa keltuaiset vierivät meitä kohti ylimielisessä kilpailussa.

'Mitä tahansa voi tapahtua nyt, kun olemme liukastuneet tämän sillan yli', ajattelin; mitään. . . . '

Jopa Gatsby voi tapahtua ilman mitään erityistä ihmetystä. (4.55-58)

On rikkaita afrikkalaisamerikkalaisia, eurooppalaisia ​​maahanmuuttajia, eläviä ja kuolleita, kaikki sekoitettuina ongelmitta. Kaupunki on täynnä mahdollisuutta, 'villi lupaus', että siellä voi tapahtua mitä tahansa - jopa Gatsby.

Myös, rikkomuksista on helppo päästä Manhattanilla, koska sen koko antaa kaikille valtavan nimettömyyden , jota Nick rakastaa:

Aloin pitää New Yorkista, sen ylenmääräisestä, seikkailunhaluisesta tunnelmasta ja tyydytyksestä, jonka miesten ja naisten ja koneiden jatkuva välkkyminen antaa levottomalle silmälle. Pidin kävellä Viidennellä kadulla ja poimia romanttisia naisia ​​joukosta ja kuvitella, että muutamassa minuutissa aion päästä heidän elämäänsä, eikä kukaan koskaan tiedä tai hylkää. (3.157)


Toisaalta, Long Island on paljon pienempi, saarimaisempi yhteisö . Sen sijaan, että kutistettaisiin anonyymiä väärinkäyttäytymistä, ihmiset Long Islandilla välittävät syvästi siitä, kuka heidän naapurinsa on ja mitä he tekevät . MinäOn vaikeampi hoitaa asioita, hämärää liiketoimintaa tai mitä tahansa muuta siellä aiheuttamatta kaikkien muiden moraalista puolueettomuutta.

Vaikka Gatsby ei ole merkittävä Manhattanilla, West Eggissä hänestä tulee loputtomien huhujen keskipiste. Ihmiset sanovat, että hän on sukua Kaiser Willhelmille (ensimmäisen maailmansodan aikana Saksan hallitsijalle ja siten Amerikan tärkeimmälle viholliselle), että hän on saksalainen vakooja ja mitä tahansa muuta:

Gatsbyn maine, jonka levittivät sadat, jotka olivat hyväksyneet hänen vieraanvaraisuuden ja tulleet viranomaisiksi menneisyydestään, oli lisääntynyt koko kesän, kunnes hän oli vain uutinen. Nykyaikaiset legendat, kuten 'maanalainen putkilinja Kanadaan', kiinnittivät hänet, ja oli yksi jatkuva tarina, että hän ei asunut lainkaan talossa, mutta veneessä, joka näytti talolta ja siirrettiin salaa ylöspäin ja alas Long Islandin rannalle. (6.5)

Samoin Tomin suhde Myrtleyn hyötyy sen kaupunkiympäristöstä, sillä Tom voi vapaasti huijata vaimoaan julkisesti: '' Hän ilmestyi suosittuihin ravintoloihin hänen kanssaan ja jätti hänet pöydän ääreen, puhui ja keskusteli kenen tahansa kanssa, jonka hän tunsi ''. (2.4). Samaan aikaan, kun Daisy ja Gatsby aloittavat suhde, Gatsbyn on erotettava koko kotihenkilöstö, koska hän on huolissaan siitä, että hänen palvelijansa kertovat kaikille, mitä he ovat nähneet :

Gatsby oli irtisanonut kaikki talonsa palvelijat viikko sitten ja korvannut heidät puolella tusinalla muulla, jotka eivät koskaan käy West Egg Villagessa kauppiaiden lahjuttamaan ... Päivittäistavarakaupan poika kertoi, että keittiö näytti sianlihalta, ja kylän yleinen mielipide oli, että uudet ihmiset eivät olleet lainkaan palvelijoita.

Seuraavana päivänä Gatsby soitti minulle puhelimitse.

'Menossa pois?' Kysyin.

'Ei, vanha urheilu.'

'Kuulen, että eroitit kaikki palvelijasi.'

'Halusin jonkun, joka ei juoruisi. (7. 9-14)

Long Islandin läheisissä piireissä näet, kuinka huhu leviää välittömästi ja on estämätön. Huolimatta kaikista Gatsbyn varotoimista, Nick on jo 'kuullut' jonkun muun taholta, että Gatsby on eronnut kaikki palvelijansa.

Tämä naapureiden tarkka havainto erottaa Long Islandin kaupungit todella suuresta Manhattanin kaupungista.

helsinki-1.jpg
Huhutehdas tuo jopa toimittajan haastattelemaan Gatsbyä luvussa 6.

West Egg vs. East Egg

Vaikka hyvin rikkaat ihmiset elävät sekä East Eggissä että West Eggissä, ero on siinä, millaiset rikkaat ihmiset asuvat jokaisessa kaupungissa.

East Egg on vanhojen rahojen joukolle - ihmiset, joiden rikkaus on peritty ja jotka ovat olleet yhteiskunnan ylempi kuori sukupolvien ajan. Verrattuna, West Egg on uusi rikkaus - itse tekemät ihmiset, joista on tullut rikkaita viime aikoina ja jotka ovat alun perin syntyneet työ- tai keskiluokan perheisiin.

Tämä tarkoittaa sitä yleensä kaikki East Eggistä katsovat halveksivasti kaikkia West Eggin edustajia osoittaakseen ylivoimansa . (Nick on yksi poikkeuksista: hän asuu West Eggissä huolimatta siitä, että hänen perheensä on välttämätön, jotta hän sopisi East Eggiin). Yhdessä Gatsbyn juhlista Nick viettää aikaa East Egg -ryhmän kanssa, joka ei ole seurustellut kenenkään muun kanssa ja joka on selvästi paikalla pilkkaamaan ja toisten juhlien vihaamaan:

Jordan kutsui minut liittymään omaan puolueeseensa, joka oli levinnyt puutarhan toisella puolella olevan pöydän ympärille ... Sen sijaan, että tämä juhla olisi säilyttänyt ihmisarvoisen homogeenisuuden, ja otti itselleen tehtävän edustaa maaseudun pysähtynyttä aatelistoa - East Egg alentuu West Eggiin ja varo huolellisesti sen spektroskooppista homoa. (3.37)


Tämä tarkoittaa myös sitä, että koska he eivät pysty erottamaan itseään varallisuutensa kautta, East Eggin asukkaat luottavat siihen, että he ymmärtävät paremmin tapojen ja käyttäytymisen vivahteet ja yksityiskohdat ilmoittaakseen olevansa niin kaukana West Eggin naapureistaan . Saamme tunteen, että jokainen East Egg -henkilö lähettää ikuisesti tietäviä katseita jokaiseen toiseen East Egg -henkilöön aina, kun he kohtaavat jonkun West Eggistä. Katso esimerkiksi Gatsbyn tapaaminen Tomin ratsastuskaverin Sloanen ja hänen naisystävänsä kanssa, kun Gatsby laittaa toistuvasti jalkansa suuhun:

Herra Sloane ei osallistunut keskusteluun, mutta lepäsi ylpeästi tuolillaan; nainen ei myöskään sanonut mitään - kunnes yllättäen kahden korkean pallon jälkeen hänestä tuli sydämellinen.

'Tulemme kaikki seuraavalle juhlallesi, herra Gatsby', hän ehdotti. 'Mitä sanot?'

'Varmasti. Olisin iloinen saadessasi sinut. ' ...

'Tulet ehtoollistamaan kanssani', sanoi nainen innostuneesti. 'Molemmat teistä.' ...

Gatsby katsoi minua kysyvästi. Hän halusi mennä eikä nähnyt, että herra Sloane olisi päättänyt, ettei hänen pitäisi ...

'Jumalani, uskon miehen olevan tulossa', sanoi Tom. 'Eikö hän tiedä, ettei hän halua häntä?'

psat 8/9 harjoitustesti

'Hän sanoo haluavansa häntä.' ...

Yhtäkkiä herra Sloane ja nainen kävelivät portaita pitkin ja asettivat hevosensa.

'Tule', sanoi herra Sloane Tomille, 'olemme myöhässä. Meidän on mentävä. ' Ja sitten minulle: 'Kerro hänelle, ettemme voi odottaa, vai mitä?'

Tom ja minä puristimme kättä, muut meistä vaihtivat viileää nyökkäystä ja he ravasivat nopeasti alas ajaen kadoten elokuun lehtien alle, kun Gatsby hattu ja kevyt päällystakku kädessä tuli ulos ulko-ovesta. (6.38-59)


Gatsby, pohjimmiltaan West Egg-er, ei voi sanoa, että nainen ei halua hänen tulevan juhliin. Hän pystyy vielä vähemmän näkemään sen Sloanen Todella ei halua hänen tuleman. Ja hän ei tunnu ymmärtävän kuinka epäkohteliaita he ovat hänelle - minkä Tom ja Nick ottavat heti.

Tämä sosiaalinen tarhattomuus ja sosiaalisen adriittisuuden puute kääntyvät tyyliin, jolla Gatsby elää elämäänsä. Hän käyttää valtavia summia rahaa, mutta jokaisen ostoksen yhteydessä hän osoittaa aina olevansa uusi rahallisessa kohtauksessa. Katsotaanpa, miten tämä pelaa hänen talossaan.Gatsbyn kartano vs. Daisy ja Tomin kartano

Vanhan ja uuden rahan väliset erot heijastuvat pääasiassa tyylin, estetiikan ja maun eroissa.

Gatsby luonnehtii näyttävää, ylivoimaisesti näkyvää kulutusta niistä, joiden varallisuus on uutta ja niin on oltava aina esillä:

Asuin West Eggissä, joka on vähemmän muodikas kahdesta, vaikka tämä onkin pinnallinen tunniste ilmaisemaan heidän välillään olevaa outoa eikä vähäistä synkkyyttä. Taloni oli aivan munan kärjessä, vain viidenkymmenen metrin päässä Soundista, ja puristui kahden valtavan paikan väliin, jotka vuokrasivat kaksitoista tai viidentoista tuhatta vuodessa. Oikealla puolellani oli valtava asia kaikin tavoin - se oli tosiasiallista jäljitelmää joistakin Normandian Hôtel de Villestä, jossa toisella puolella oli torni, joka piiskautui uudestaan ​​ohuen raakan murattiparran alla, ja marmorinen uima-allas ja paljon muuta yli 40 hehtaarin nurmikkoa ja puutarhaa. Se oli Gatsbyn kartano. (1.14)


Hänen talonsa on kopio ranskalaisesta linnasta. Tämä on naurettavaa sekä siksi, että tämä ranskalainen muotoilu ei ole paikallaan Amerikassa, että myös siksi, että se on näkyvästi uusi rakennus, joka yrittää jäljitellä jotain vuosisatoja vanhaa. Se on täysin naurettavaa, ja se kertoo, että ainoa henkilö, jolla on haluttu vastaus tähän kartanoon, on Gatsbyn isä:

Se oli valokuva talosta, halkeamia kulmissa ja likainen monin käsin. Hän huomautti minulle jokaista yksityiskohtaa innokkaasti. 'Katso tuonne!' ja sitten etsinyt ihailua silmistäni. (9.102)

Gatsbyn isällä on sama maku kuin Gatsbyllä - köyhän arvostus rikkauden ansasta.

Sillä välin, Daisy ja Tom asuvat talossa, joka on myös ylellistä, mutta jossa on ylellisyyttä jonkin verran piilossa :

Heidän talonsa oli vielä monimutkaisempi kuin odotin, iloinen punainen ja valkoinen Georgian siirtomaa-kartano, josta on näkymät lahdelle. Nurmikko alkoi rannalta ja juoksi etuovea kohti neljännes mailia hyppäämällä yli aurinkokiekkojen ja tiilikävelyjen ja palavien puutarhojen yli - lopulta kun se saavutti talon, joka ajautui sivulle kirkkailla viiniköynnöksillä ikään kuin sen juoksu. Etuosan katkaisi rivi ranskalaisia ​​ikkunoita, jotka hehkuvat nyt heijastuneella kullalla ja ovat auki lämpimälle tuuliselle iltapäivälle (1.18)

Ikkunat olivat raolla ja hohtavan valkoisia ulkona olevaa tuoretta ruohoa vasten, joka näytti kasvavan vähän sisään taloon. Tuuli puhalsi huoneen läpi, puhalsi verhot sisään ja toiset päähän kuin vaaleat liput, kiertämällä ne ylös kohti katon himmeää häät-kakkua - ja sitten aaltoilivat viininvärisen maton yli (1.26).

Talo sopii paljon paremmin sijaintiinsa - Georgian Colonial on arkkitehtoninen tyyli, joka sopii Amerikkaan (kuten nimestäkin käy ilmi, se tuli Englannista siirtomaa-aikana).

Kuvaus vahvistaa myös Buchananin kartanon pysyvyyden. Gatsbyn talo taistelee ympäristöineen (se on poissa molemmista ajanjaksoista, ja näyttää siltä, ​​että sillä on ongelmia raakan murattien kanssa). Sitä vastoin Daisyn ja Tomin talo on niin paljon osa ympäristöä, että ruoho näytti kasvavan vähän sisään taloon, hämärtyvän ulko- ja sisäpuolella aivan kuin avoimet ikkunat, jotka antavat tuulen puhaltaa.

joiden kanssa skorpionit ovat yhteensopivia

Ei ehkä ole liikaa lukea joitain ennakkoja näihin vastakkaisiin kuvauksiin: Gatsbyn talo on liian uusi eikä riittävän juurtunut. Samaan aikaan paikka, jossa Daisy ja Tom elävät, on syvälle upotettu ja näyttää rikkoutumattomalta.

body_rooted.jpg Kukaan ei vedä tätä asiaa maahan heti.

Tuhkanlaakso: Asetus ja symboli

Tuhkanlaakso vuonna Suuri Gatsby toimii sekä kirjaimellisena paikkana, jossa romaanin huipentuma tapahtuu, että se on myös voimakas symboli - toisin sanoen konkreettinen esine, joka edustaa abstraktia ajatusta, joka liittyy romaanin aiheisiin.

Tuhkanlaakso on nimi, jonka Nick antaa Queensin teollisuusalueelle, jonka rikkaiden on ajettava läpi matkalla Munista Manhattanille. Täällä George Wilsonilla on huoltoasema ja Daisy ajaa Myrtle Wilsonin ja tappaa sen. Sopivasti se on hirvittävän synkkä ja raikas paikka:

Noin puolivälissä West Eggin ja New Yorkin välillä moottoritie liittyy hätäisesti rautatielle ja kulkee sen viereen neljännes mailin, jotta se kutistuisi pois tietystä autiosta maa-alueesta. Tämä on tuhkalaakso - upea maatila, jossa tuhka kasvaa vehnänä harjanteiksi ja kukkuloiksi ja groteskipuutarhoiksi, jossa tuhka on talojen ja savupiippujen ja nousevan savun muotoinen ja lopulta hämärästi liikkuvien ja jo romahtavien ihmisten muotoinen jauhemaisen ilman läpi. Toisinaan harmaiden autojen linja ryömii näkymättömää radaa pitkin, antaa hirvittävän räpyttelyn ja lepää, ja heti tuhkanharmaat miehet parveilevat lyijylapoilla ja sekoittavat läpäisemättömän pilven, joka näyttää heidän hämärät toimintansa näkymästäsi. (2.1)

Tämä on paikka, jonne päätyvät ne, jotka eivät pääse itärannikon kapitalismin kärkimaailmaan. Se on myös paikka, joka tukee suurta osaa siitä rikkaudesta tuotannon kautta, joka tulee paikan saastuttavilta tehtailta.

Mutta kuvaus, joka muuttaa kaiken kattavan tuhkan yksinkertaisesta pölystä pelottavaksi aineeksi, joka kykenee luomaan epäilyttäviä suunnitelmia ja ihmisiä, merkitsee, että tällä tuhkanlaaksolla on rikas symbolinen merkitys. Yksityiskohtaisen analyysin siitä, kuinka tämä symboli toimii suuressa Gatsbyssa, tutustu artikkeleihimme, kuinka lähestyä symboleja yleensä ja erityisesti Tuhkanlaaksosta symbolina.

Kuinka kirjoittaa Suuri Gatsby Asetus

Joten miten asetuksella luodaan kiehtova essee?

Valitse aihe

Aiheen löytämisessä on useita tapoja käsitellä tällaista tehtävää. Tässä on joitain mahdollisuuksia:

Sulje lukeminen. Voit keskittyä itse asetuksiin kaivamalla todella syvällisesti yhden, kahden tai useamman paikan tai ajan kuvausta romaanissa tutkiakseen, kuinka sanavalinta, vertaukset, metaforat ja muut kirjallisuuslaitteet auttavat lukijaa visualisoimaan sijaintia. Voit esimerkiksi jäljittää tapaa, jolla sana tuhka esiintyy romaanissa, ensin määrittelemällä itse Tuhkan laakso on eräänlainen fantastinen vaihtoehtoinen todellisuus ja sitten levinnyt kohti etuoikeutettuja. Voisit keskittyä metonymiaksi kutsuttuun kirjallisuuslaitteeseen käyttämällä osaa kokonaisuuden puolustamiseen ja tutkia, miksi romaani päättää keskittyä Dustin Ashiin tämän naapuruston edustavana näkökohtana.

Yhteys hahmoon. Usein asetus on tapa määrittää merkki. Jos kirjoitat tästä, essesi kiusaa hahmon ja siihen hahmoon läheisimmin liittyvän paikan yhteisiä ominaisuuksia. Nämä ovat joko synergistisiä, toistensa kanssa vahvistamalla toisiaan, tai muuten ne näyttävät kontrastina, mikä alittaa hahmon. Esimerkiksi meidän tapauksessamme Gatsbyn kartano puhuu paljon siitä, miten hän näkee itsensä ja rahansa, ja myös suuresta kuilusta, joka erottaa hänet ylemmästä eliitistä, johon hän todella haluaa olla osa. Päinvastoin, Nickin pokey pikkutalo näyttää nöyrältä ja vaatimattomalta, aivan kuten Nick haluaa heijastaa itsensä. Mutta todellisuudessa se, että se sijaitsee vihamielisen ylellisten kartanoiden vieressä, on vain väärin vaatimaton ja osoittaa joitain Nickin huonosti naamioitua snobberia. (Lue lisää romaanin kaikista hahmoista yleiskatsausartikkelistamme.)

Yhteys teemaan. Vastaavasti asetus voi auttaa selventämään romaanin teemaa tarjoamalla konkreettisen esimerkin abstraktista ideasta. Suuressa Gatsbyssa voit keskittyä tapaan, jolla yksi tai useampi asetus pelaa American Dreamin epäonnistumiseen, joka on yksi tämän romaanin tärkeimmistä teemoista. Yksi tapa tehdä tämä olisi keskittyä Tuhkan laaksoon, paikkaan, jossa unelmat kuolevat, sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti. Jos amerikkalaisen unelman ajatus on, että kovalla työllä kuka tahansa voi menestyä, niin George Wilsonin traaginen kohtalo, esimerkkinä hänen autotallistaan ​​ja olosuhteistaan, paljastaa tämän myytin kokonaan.

Luo argumentti

Ei riitä, että kuvaat vain yhtä romaanin asetusta ja selität sen mahdolliset yhteydet joko hahmoon tai teemaan - tai verrataan ja verrataan sitä toiseen asetukseen. Sen sijaan sinun on varmistettava, että annat jonkinlaisen kuvan siitä, miksi / miten asetus toimii koko romaanissa.

Mistä tiedät, väitätkö et vain sanomalla ilmeistä? Jos voit kuvitella jonkun väittävän päinvastoin kuin mitä sanot, niin sinulla on riita käsilläsi.

Kun olet selvittänyt, mistä haluat kiistellä, aloita pienestä osasta analysoimalla tekstinpalat, joihin symboli ponnahtaa, ja laajentamalla sitten pisteitä muuhun kirjaan. Tällä tavoin argumenttisi vahvistetaan tekstitodisteilla.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Wayne State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Randolph-Macon College SAT-tulokset ja GPA

Ozarksin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan kaivoskoulu ja teknologian pääsyvaatimukset

3 SAT -lukukäytävän tyyppiä, jotka sinun pitäisi tietää

Mitkä ovat kolme SAT -lukukäytävän tyyppiä ja mitkä ovat jokaiselle tyypille ominaisia ​​kysymyksiä? Käymme läpi yksityiskohtaisen oppaan täällä.

Worcester State Universityn SAT -pisteet ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

Täydellinen opasopas: SAT US History Subject Test

Mikä on paras tapa opiskella SAT US History Subject Testissä? Selvitä, miten testi toimii ja mistä löydät käytännön testejä opinto -oppaastamme.

UNCA: n pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Radfordin pääsyvaatimukset

Kaplan SAT Book - täydellinen arvostelu

Kaplan SAT Prep Book on suosittu, mutta sillä on monia ongelmia. Lue tämä arvostelu selvittääksesi, onko sinun todella ostettava tämä kirja.

Täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista: 100s esimerkkejä

Tarvitsetko esimerkkejä lukion ylimääräisestä opetussuunnitelmasta? Olemme koonneet täällä satoja esimerkkejä vapaaehtoistyöstä teatteriin.

Mount Mercy Universityn pääsyvaatimukset

Kutztownin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Binghamton University ACT -pisteet ja GPA

Grove City College SAT -tulokset ja GPA

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

MIT -hyväksymiskirje: todellinen ja virallinen

Tässä on onnistunut pääsykirje, jonka sain hakiessani MIT: tä. Kun MIT: n hyväksymisaste on 8%, vain harvat onnekkaat saavat nähdä tämän.

21 parasta koiraa asumiseen

Asutko pienessä tilassa mutta kuoletko saadaksesi koiran? Luetteloimme parhaat asuntokoirat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen parin, sekä vinkkejä pentusi sopeutumiseen.