Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää F. Scott Fitzgeraldista

feature_fitzgerald.jpg

Kiinnostunut luoneesta miehestä Suuri Gatsby ? Tiesitkö, että jotkut tämän romaanin tapahtumista perustuvat tosiasioihin, jotka tapahtuivat F.Scott Fitzgeraldille itselleen? Tämä artikkeli antaa sinulle laajan yleiskuvan Fitzgeraldin elämästä ja keskittyy omaelämäkerrallisiin yksityiskohtiin, joita hän myöhemmin työskenteli Suuri Gatsby .

Käytä tätä taustaa Suuri Gatsby kirjailija syventää ymmärrystäsi romaanista, yhdistää se sen kuvaamaan historialliseen ajanjaksoon ja analysoida paremmin hahmojen motiiveja.Fitzgeraldin varhainen elämä: Echoes of Kultahattu

Fitzgerald syntyi St. Paulissa, Minnesotassa, vuonna 1896. 15 -vuotiaana Fitzgerald lähetettiin Newman Schooliin, arvostettuun sisäoppilaitokseen New Jerseyssä. Hän jäi itärannikolle opiskelemaan Princetonin yliopistoon , Ivy League -koulu.

Fitzgerald oli suosittu Princetonissa. Hän kirjoitti paljon luovaa kirjoittamista eri opiskelijajulkaisuille, mukaan lukien artikkelit Princeton Tiger -huumorilehdelle ja käsikirjoitukset Triangle Club -musiikille. Kuitenkin Fitzgeraldin koulun ulkopuoliset sitoumukset saivat hänet laiminlyömään opintonsa ja jopa asettamaan akateemisen koeajan.

Matkalla kotiin St.Pauliin Princetonista vuonna 1915, Fitzgerald ja seuralainen Ginevra King . Kaunis, rikas ja vaivattomasti viehättävä, Ginevra oli epäilemättä Daisy Buchananin ensisijainen inspiraatio . Itse asiassa äskettäin paljastettu kirjeiden kokoelma paljastaa kuinka paljon Ginevra välitti Scottista, mutta tiesi myös, ettei hän voinut mennä naimisiin keskiluokan pojan kanssa . Vuonna 1917 Fitzgerald erosi Princetonista kokonaan liittyäkseen armeijaan ja taistelemaan ensimmäisessä maailmansodassa (vaikka hän ei koskaan nähnyt toimintaa). Vuotta myöhemmin Ginevra King kirjoitti hänelle kirjeen kertoakseen, että hän oli kihloissa naimisiin toisen miehen kanssa.

Fitzgerald sijoitettiin Camp Sheridaniin lähellä Montgomerya, Alabamaa. Siellä hän on tapasi ja rakastui Zelda Sayreen , Alabaman korkeimman oikeuden tuomarin tytär. Zelda oli toinen suosittu seuralainen, vapaa henki, joka rakasti tanssia, uintia ja juhlia. Hän huolehti myös Fitzgeraldista, mutta Ginevran tavoin oli varovainen menemästä naimisiin keskiluokan miehen kanssa ilman paljon rahaa.

Sota päättyi vuonna 1918 ennen Fitzgeraldin lähettämistä Eurooppaan. Hän muutti NYC: hen toivoen menestyvän mainonnan uran ja ansaitsemalla tarpeeksi rahaa vakuuttaakseen Zeldan menemään naimisiin hänen kanssaan . Muutamaa kuukautta myöhemmin hän palasi St. Pauliin työskentelemään romaanin parissa. Hän ryhtyi myös korjaamaan autojen kattoja avustamaan laskuja.

Fitzgeraldin ensimmäinen romaani, Tämä paratiisin puoli , julkaistiin vuonna 1920, oli osittain omaelämäkerrallinen kertomus hänen Princeton-vuosistaan, jossa oli päähenkilö Amory Blaine, jonka kaksi varakas tyttöä hylkää. romaani oli yön yli menestys , tehden 24-vuotiaasta Fitzgeraldista yhden maan lupaavimmista nuorista kirjailijoista.

Romaani julkaistiin ja tulot varmistettiin, Scott meni naimisiin Zeldan kanssa NYC: ssä. Pian tämän jälkeen, vuonna 1921, heillä oli tytär nimeltä Frances, joka olisi heidän ainoa lapsensa. Zelda huomautti syntymästään, toivon, että hän on tyhmä, kaunis pieni hölmö. '

Scott rakasti uutta julkkisasemaa ja alkoi elää todella kallista elämäntapaa, joka sisälsi paljon juhlia ja matkustamista. Lokakuussa 1922 Fitzgeraldit muuttivat Great Neckiin, Long Islandin kaupunkiin, joka toimi West Eggin inspiraationa vuonna Suuri Gatsby . Heidän naapurinsa olivat myös varakkaita, kuuluisia ja hyvin uusia rahaa. Heidän kontrastinsa Port Washingtonin perheisiin, jotka istuivat lahden toisella puolella Great Neckistä, antoivat Fitzgeraldille idean romaanin West Eggin ja East Eggin välisestä kontrastista.

body_ginevrazelda.jpg

Ginevra King (vasemmalla) ja Zelda Fitzgerald (oikealla)

Elämäkerrallisia yhtäläisyyksiä tapahtumiin Suuri Gatsby

  • Kuten Fitzgerald, myös romaanin kertoja Nick Carraway kasvaa keskilännessä ja menee sitten yliopistoon East Coast Ivy League -kouluun (vaikka Nickin tapauksessa se on Yale). Fitzgerald kirjoitti humoristisille julkaisuille Princetonissa, kun taas Nick kuvaa sarjan juhlallisia ja ilmeisiä pääkirjoituksia Yale Newsille (1.12).
  • Gatsbyn ensimmäinen romanssi Daisyn kanssa on melkein täsmälleen se, mitä tapahtui Fitzgeraldille ja Ginevra Kingille. Gatsby tapaa Daisy Fayn, varakkaan seuralaisen, eikä voi mennä naimisiin hänen kanssaan, koska hän on liian köyhä, ja lähtee taistelemaan ensimmäisessä maailmansodassa vain saadakseen hänet naimisiin Tom Buchananin kanssa. Kuitenkin tapa, jolla Gatsby tapaa Daisyn, on samanlainen kuin tapa, jolla Fitzgerald tapasi Zeldan - ollessaan sotilasleirillä odottamassa siirtomääräyksiä Eurooppaan.
  • Toisin kuin Nick ja Jay, Fitzgerald ei koskaan kokenut taisteluja ensimmäisen maailmansodan aikana.
  • Sodan jälkeen Fitzgerald vietti useita kuukausia New Yorkissa yrittäen päästä mainosliiketoimintaan ennen kuin palasi St. Pauliin kirjoittamaan. Samoin Nick viettää kesän New Yorkissa yrittäen tehdä siitä joukkovelkakirjakauppiaan ennen kuin hän palaa Keskilänteen kirjoittaakseen muistelmansa Gatsbystä.
  • Fitzgerald työskenteli automekaanikkona kirjoittaessaan ensimmäistä romaaniaan, joka saattoi antaa hänelle jonkinlaisen käsityksen George Wilsonin elämästä.
  • Zeldan kommentista Frances Fitzgeraldin syntymästä tuli yksi Daisy Buchananin kuuluisimmista linjoista Suuri Gatsby melkein sanatarkasti:'Olen iloinen, että se on tyttö. Ja toivon, että hänestä tulee typerys - se on parasta, mitä tyttö voi olla tässä maailmassa, kaunis pieni hölmö. ' (1.118)
  • Fitzgeraldin elämässä Long Islandilla oli sävyjä Gatsbyn juhlista ja ylellisestä elämäntyylistä sekä alemmuuden tunteesta, kun hän ajatteli East Eggin lahden toisella puolella olevaa vanhaa rahaa.

body_ballet.jpg

Muista: taide vain jäljittelee, mutta ei päällekkäistä elämää.

Korkea elämä: kirjoittaminen Suuri Gatsby

Fitzgerald jatkoi romaaniensa valmistelua juhlien ja novellien kirjoittamisen välillä. Vuonna 1922 hän julkaisi toisen romaaninsa, Kaunis ja kirottu , sosiaalisesta henkilöstä, joka odottaa omaisuuttaan. Tämä romaani, jossa on meditaatioita moraalista, rakkaudesta ja rappeutumisesta, on virallisesti merkitty Fitzgerald yhtenä suurimmista jazz -aikakauden rikkauden, kunnianhimon ja ylellisyyden kirjoittajista .

Fitzgerald aloitti työt Suuri Gatsby , hänen kolmas romaaninsa, kesäkuussa 1922. Hän oli kuitenkin velkojen hidastuminen, muutto Ranskan Rivieralle ja konfliktit vaimonsa kanssa . Hän todella kaatui vuonna 1924 ja kertoi toimittajalleen, että Gatsby olisi tietoisesti taiteellinen saavutus ja puhtaasti luova työ.

suosituskirje opiskelijoille

Tämän jakson aikana, Fitzgerald tapasi kuuluisan modernistiryhmän Pariisissa, mukaan lukien kirjailija Ernest Hemingway ja kirjailija Gertrude Stein .

Suuri Gatsby julkaistiin lopulta vuonna 1925. Fitzgeraldin ponnisteluista huolimatta kriitikot eivät ottaneet sitä niin lämpimästi vastaan ​​kuin hänen kaksi edellistä romaaniaan. Se ei myöskään onnistunut nousemaan kaupallisesti. (Lue historiamme Suuri Gatsby lisää miten Gatsby vastaanotettiin 1920 -luvulla.)

Elämän loppu: Fitzgeraldin purkaminen

Julkaisemisen jälkeen Suuri Gatsby , Fitzgerald kärsi alkoholismista, josta hän oli kamppaillut Princetonin jälkeen, ja kirjailijan lohkosta. Samaan aikaan Zelda kärsi mielenterveysongelmista ja oli usein laitoksessa. (Hänellä todettiin skitsofrenia, vaikka monet nykyhistorioitsijat uskovat, että hän olisi voinut kärsiä myös kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.)

Vuonna 1934 Fitzgerald julkaisi lopulta Tarjous on yö , hänen neljäs romaaninsa Pariisissa asuvasta amerikkalaisesta psykiatrista. Hän jatkoi kamppailuaan alkoholismin ja masennuksen kanssa. Vuonna 1937 hän muutti Hollywoodiin käsikirjoittajaksi ja elvytti uransa. Vaikka hän ansaitsi rahaa, hän ei koskaan ollut kriittinen menestys (ei ole pakko nähdä Fitzgerald-elokuvia).

Fitzgerald aloitti romaanin Rakkaus viimeiseen tycooniin ollessaan Hollywoodissa, mutta kuoli vuonna 1940, 44 -vuotiaana, sydänkohtaukseen ennen kuin hän ehti lopettaa sen. Keskeneräinen versio julkaistiin lopulta vuonna 1941.

body_fitzbooks.jpg

Mitä ottaa elämältä Suuri Gatsby Kirjailija

Jos olet jo lukenut Suuri Gatsby , huomaat tarinassa melko suuria yhtäläisyyksiä Fitzgeraldin todelliseen elämään: Nickin keskilännen kasvatukseen ja koulutukseen sekä Gatsbyn sotilaalliseen kokemukseen ja rakkauselämään.

Fitzgerald tekee Nick Carrawayn kertojaksi, ei Gatsbyksi. Tämä voi viitata siihen Fitzgerald näki itsensä Nickin kaltaisena - joku, joka tarkkaili paljon ylellisempää elämäntapaa ulkopuolelta sen sijaan, että osallistuisi kuten Gatsby.

On myös tärkeää ymmärtää Gatsby on kirjoitettu Fitzgeraldin elämän epävarman huipun aikana - kun hän oli kuuluisa ja elää ylellistä elämäntapaa, mutta ennen vakavimpia kamppailuja alkoholismin, masennuksen ja velkojen kanssa . Et todellakaan voi sitoa mitään Fitzgeraldin (tai Zeldan) voimakkaimmista kamppailuista alkoholismin tai mielisairauksien kanssa Gatsby - sinun pitäisi keskittyä Tarjous on yö tai Rakkaus viimeiseen tycooniin tehdä se.

Sen sijaan, Gatsby on kirja, joka ilmestyi 1920 -luvun ja Fitzgeraldin elämän huipulla ennen kuin hän alkoi vakavasti kamppailla alkoholismin ja masennuksen kanssa - mutta siinä on silti melankolinen pohjavire, joka vihjaa voimakkaasti tuleviin kamppailuihin.

Lue lisää

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.