Enneagrammin tyyppi 4: Luova individualisti

ominaisuus-enneagrammi

Oletko sellainen henkilö, joka marssi oman rummunsa lyöntiin? Räjäytätkö uusia polkuja itsellesi ja muille? Oletko vähän luova nero? Jos näin on, y Saatat olla Enneagram Type 4, joka tunnetaan myös nimellä Individualist!

Tässä artikkelissa selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Enneagram Type Foursista, mukaan lukien:

  • Tyypillinen Enneagram-tyypin 4 persoonallisuus ja kuinka tietää, oletko 4-vuotias
  • Viisi tärkeintä asiaa, jotka sinun on tiedettävä tyypin 4 Enneagram
  • Enneagrammin tyyppi 4s suhteissa
  • Parhaat uravalinnat tyypin nelosille
  • Enneagram-tyypin 4 siivet

Aloitetaan!


body-number-4-four

Tyypin 4 persoonallisuus

Enneagrammi Tyyppi Fours - tai Fours, kuten me kutsumme heitä - tunnetaan nimellä Individualistit. Näiden riippumattomien ihmisten tiedetään olevan herkkiä, itsetarkastavia ja ilmeikkäitä.

Neloset menestyvät, kun heillä on mahdollisuus seurata luovia impulssejaan , olipa kyse sitten kauniin taiteen jakamisesta maailmalle tai ainutlaatuisen tavan ilmaista itseään. (Jos olet tyyppi, joka vaihtaa hiusväriäsi joka kolmas viikko, saatat olla nelikko!)

Neliskunnat pyrkivät aina etsimään ja ilmaisemaan todellisen olemuksensa - riippumatta siitä kuinka epätavallista se voisi olla. Itse asiassa, jos olet nelinpeli, omituisuus on hyvä asia! Neljäs haluaa muiden ihmisten tunnustavan ja juhlivan heidän ainutlaatuisuutensa, ja he arvostavat ainutlaatuisuutta myös muissa.

Kun nelikko on stressissä, heillä on taipumus vetäytyä sosiaalisesta elämästä ja keskittyä hyperkeskeisesti puutteisiinsa ja negatiivisiin tunteisiinsa. Pahimmillaan Fours menettää itsetuntonsa ja pyrkii kohti masennusta ja melankoliaa.

Fours on persoonallisuustyyppi, johon heidän mielialansa ja tunteensa vaikuttavat voimakkaasti. Voi tuntua, että Fours on jatkuvassa muutostilassa! Mutta tämä on yksi niistä asioista, jotka tekevät Foursista viisaan: he ymmärtävät, että ihmiset kehittyvät ja kasvavat. Kun nelikko on tasapainoinen ja onnellinen, he voivat olla kaikkein ymmärtäväisimpiä ja kannattavimpia ihmisiä siellä.

Jos mietit, miltä tämä persoonallisuustyyppi näyttää parrasvaloissa, joitain Enneagram Type 4 -julkkiksia ovat Bob Dylan, Angelina Jolie, Johnny Depp, Virginia Woolf ja Frida Kahlo.

body-quiz-logo-graphic

Tietokilpailu: Oletko tyyppi 4?

Vaikka on olemassa monia perusteellisia resursseja, joita voit käyttää syvällisen sukelluksen tekemiseen Enneagram-tyyppiin, voimme aloittaa sinut täällä viiden kysymyksen tietokilpailulla selvittääksesi, oletko tyypin 4 tyyppi . Vastaa alla oleviin kysymyksiin yksinkertaisesti kyllä ​​tai ei saadaksesi selville:

  • Nautitko viettää aikaa yksin tutkiaksesi ideoita, unelmia, kykyjä ja taidetta?
  • Oletko erittäin luova?
  • Oletko varma yksilöllisyydestäsi?
  • Tuntuuko joskus siltä, ​​ettei kukaan ymmärrä sinua, tai että henkilöllisyytesi on liian monimutkainen, jotta muut eivät voi olla yhteydessä toisiinsa?
  • Poistutko joskus toisista ja piilotat todelliset tunteet, koska pelkäät hylkäämistä?

Jos vastasit kyllä Suurimpaan osaan yllä olevista kysymyksistä on mahdollista, että olet Enneagram Type 4!

mitä retorisia välineitä on

Tutkimalla itsesi käsityksiä ja oppimalla lisää tästä Enneagram-persoonallisuustyypistä voit auttaa sinua ymmärtämään paremmin itseäsi ja miten suhtaudut ympäröivään maailmaan.

body_fivefingers

Viisi parasta tietoa Enneagram-tyypin neljästä

Jokaisella Enneagram-persoonallisuustyypillä on joitain tavaramerkin ominaisuuksia, jotka tekevät niistä erottuvan. ( Se on paljon kuin astrologia tällä tavalla Näiden perusominaisuuksien tunteminen voi auttaa sinua selvittämään, mikä saa sinut rasti, ja se voi jopa auttaa sinua menestymään paremmin koulussa, suhteissasi ja jopa urallasi.

Seuraavassa kerromme viisi tärkeintä asiaa, jotka sinun on tiedettävä Enneagram-tyypin neljästä.

# 1: He tuntevat olevansa väärinymmärrettyjä

Neljän elinikäinen pyrkimys on ymmärtää kuka he todella ovat. Koska nelikko on aina itsensä löytöretkellä, he kokevat usein, että muut eivät myöskään voi ymmärtää heitä . Tämä piirre on Enneagram-tyypin 4 persoonallisuuden ydin.

Voidakseen tuntea olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi Neljän hengen on tiedettävä, että he voivat ilmaista itseään ja olla rehellisiä suhteissa muihin. Ystävät ja perheenjäsenet, jotka tunnistavat tämän taistelun nelosen elämässä, ansaitsevat nelin luottamuksen. Ennen kaikkea neljän on kuitenkin opittava viihtymään oman jatkuvasti kehittyvän identiteettinsä kanssa.

# 2: He ovat erittäin luovia

Kun nelikko on parhaimmillaan, he ovat erittäin luovia. Neljä ihmistä on lahjakas tulkitsemaan ihmiskokemusta ja usein tuntevat innoitusta edustamaan sitä, mitä näkevät kauniin taiteen, kirjoittamisen, musiikin tai tanssin kautta.

Enemmän kuin muut Enneagram-tyypit, Fours tunnetaan myös syvistä emotionaalisista kokemuksista ja kamppailusta persoonallisuutensa tummempien osien kanssa. Tämä halu olla rehellinen sisäisestä maailmastaan ​​voi saada Foursin luomaan taidetta, joka saa muut tuntemaan itsensä nähneiksi.

keho-piilota-sohva-vedä

Kun Enneagram Fours tuntee olevansa stressaantunut tai hukkua, heillä on taipumus vetäytyä, kunnes he tuntevat enemmän hallintaa.

# 3: He vetäytyvät, kun he ovat stressaantuneita

Neljä on itsetarkka ja erittäin herkkä, joten kun he ovat stressissä, heillä on taipumus vetäytyä. Neljäs tarvitsee tilaa käsittelemään tunteitaan ja on erittäin herkkä toisten tuomitsemiselle.

Suojellakseen itseään Nelikko piiloutuu saadakseen tunteensa hallintaan ennen kuin ryhtyy sosiaalisiin piireihinsä . Kun Fours katoaa liian kauan, on tärkeää kirjautua sisään: he voivat tukkeutua loputtomaan itsensä ja joskus masennukseen. Muistutus siitä, että heitä halutaan ja rakastetaan, voi auttaa nostamaan stressaantuneen nelikon alaspäin suuntautuvasta spiraalista.

# 4: He ovat mietiskeleviä

Neloset ovat erittäin mietiskeleviä, tutkia heidän sisämaailmansa uusien näkökulmien ja ideoiden löytämiseksi. He pohtivat jatkuvasti muiden tunteita, motivaatioita ja tarpeita navigoidessaan elämänsä kautta.

helppo muuntaa celsius fahrenheitiksi

Neloset voivat tehdä erinomaisista kuuntelijoista huomaavaisuuden vuoksi. Niiden voidaan myös luottaa tuovan uuden näkökulman ongelmien ratkaisemisessa.

# 5: He ovat emotionaalisesti tietoisia

Vaikka he omistavat paljon aikaa omien tunteidensa ymmärtämiseen, Neloset ovat myös virittyneet muiden tunteisiin. Hellävaraisina tarkkailijoina Fours voi lukea huoneen ja laittaa tuntureita epäjohdonmukaisuuden, surun tai yksinäisyyden merkkien varalta.

Henkisesti tietoinen neljä voi jopa auttaa muita käsittelemään omia kovia tunteitaan, ja he saavat toiset tuntemaan olonsa turvalliseksi ilmaista tunteensa - hyvä, huono ja ruma.

ruumis-suhde-kädestä

Suhteessa tyypin 4 Enneagrammin kanssa? Tässä sinun on tiedettävä.

Enneagrammin tyyppi 4 suhteissa

Suhteissa, Neloset ovat parhaimmillaan, kun heillä on vapaus ilmaista luovuutensa, voimakkaat tunteensa, aistillisuutensa ja spontaanisuutensa . Nämä ominaisuudet voivat auttaa Neljän ystäviä ja romanttisia kumppaneita löytämään omat luovuutensa, ilmaisemaan tunteitaan ja näkemään huumorin ja ironian ihmiskokemuksessa. Ennen kaikkea Fours opettaa läheisiään arvostamaan itsensä heijastamisen voimaa ja omistamaan aikaa sisäisen maailmansa hoitamiseen ja tutkimiseen.

Kun Foursilla ei pärjää niin hyvin , ne voivat olla salaisia, tunnelmallisia ja emotionaalisesti poissa käytöstä . Neljännet stressin alla uskovat, etteivät ne ole rakkauden arvoisia. Tämä voi saada Foursin työntämään ystävänsä ja kumppaninsa pois suojellakseen itseään välttääkseen väistämättömäksi hylkäämiseksi. He saattavat pelätä, että jos ystävä tai kumppani näkee heidän puutteensa, he eivät enää välitä heistä . Siksi Fours välttää toisinaan syvien, aitojen yhteyksien muodostamista toisten kanssa suojautuakseen tuskalta.

Romanttisissa suhteissa Nelikko haluaa lämpöä, arvostusta ja täydellistä hyväksyntää . Koska Foursilla voi olla outoja ideoita ja synnynnäinen epäkeskeisyys, he tarvitsevat myös kumppaneita, jotka eivät välähdä pienen oudon edessä. Neloset sopivat hyvin myös kumppaneidensa kanssa, jotka vastaavat heidän voimakkuuttaan ja luovuuttaan, ja heitä virkistää mahdollisuus tutkia kaikkia elämän kauniita mysteerejä rakkaansa kanssa.

Vaikka he eivät ehkä ymmärrä sitä, Neljän hengen on myös ympäröi itsensä ihmisillä, jotka voivat vastata joskus epävakaisiin tunteisiinsa tahdikkuudella ja objektiivisuudella . Nelikko voi hyötyä ystävistä ja kumppaneista, jotka tasapainottavat luovien impulssiensa käytännöllisyydellä ja seurannalla. Tämä persoonallisuustyyppi kukoistaa, kun muut lisäävät tasapainoa ja vakautta elämäänsä.

kehonhoitaja-1

Koska tyypin neljännekset ovat luovia ja yhteisöllisiä, ne sopivat erinomaisesti uraan opetuksessa, terapiassa ja hoitotyössä.

Paras Enneagram Type 4 -ura

Tyypin 4 persoonallisuudet tunnetaan luovuudestaan, innovatiivisesta ajattelustaan, mielikuvituksestaan ​​ja tunnetietoisuudestaan. Näiden luonteenpiirteiden takia hyvät valinnat Enneagram Type 4 -uralle todennäköisesti kuuluvat taide, muotoilu, projektinhallinta tai auttavat ammatit.

Jotkut parhaista Enneagram Type 4 -uroista löytyvät taiteesta ja muotoilusta. Nämä luovat kentät antavat Foursille mahdollisuuden olla uskomattoman innovatiivisia ja kekseliäitä työelämässä . Neloset täyttyvät tekemällä kauniita asioita, joihin muut ovat tekemisissä. Työt graafisessa suunnittelussa, yhteisöteatterissa ja taiteessa, museokuraatiossa tai kirjoittamisessa voivat olla hyvät nelille. Nämä urakentät tarjoavat myös usein mahdollisuuksia freelance- tai keikkatehtäviin, mikä voi vedota nelikon haluun vapauteen.

Projektinhallinta on työ, joka esiintyy monilla eri aloilla, kuten liike-elämässä, koulutuksessa, suunnittelussa ja voittoa tavoittelemattomassa työssä. Työskentely projektipäällikkönä kaikilla aloilla antaa Foursille mahdollisuuden antaa heidän kokonaiskuvansa loistaa. Projektipäälliköiden on kyettävä ajattelemaan strategisesti ja luovasti, kuinka ratkaista ongelmat, yhdistää ihmiset toisiinsa, luoda sisältöä ja suunnitella ohjelmointia, joka menee ongelmitta. Projektinhallinnan yhteistyö voi sopia Foursille, joka kaipaa yhteyttä muihin kirkkaisiin mieliin ja visionääriihin.

Lopuksi, ura palvelukeskeisessä työssä antaa nelikoille mahdollisuuden tuoda intuitiivisuus, syvälliset ajattelutaidot ja emotionaalinen tietoisuus työelämään. Työpaikat, kuten opettaminen, erilaiset hoitomuodot tai sairaanhoito, antavat nelikkoille mahdollisuuden käyttää emotionaalista yhteydenpitoa ja empatiaa auttaakseen muita menestymään.

Joissakin tapauksissa parhaat Enneagram Type 4 -urat voivat jopa sallia tämän persoonallisuuden tyypin käyttää useita vahvuuksia. Esimerkiksi Neljä voi olla erinomainen luovan kirjoittamisen opettaja. Tämä työ antaisi heille mahdollisuuden luoda yhdessä opiskelijoidensa kanssa ja olla yhteydessä heihin mentorina.

J obs, jotka vaativat toistuvia, yksitoikkoisia tehtäviä, saavat Foursin tuntemaan itsensä eristetyksi ja täyttämättä. Myöskään hallinnolliset työt, jotka edellyttävät Foursilta mielivaltaisten sääntöjen tai standardien noudattamista, eivät todennäköisesti sovi nelikon yksilöllisyyden tunteeseen.

Minkä tahansa uran neljäkin valitsee, sen pitäisi olla sellainen, joka antaa Enneagram-tyypille mahdollisuuden käyttää vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan päivittäin. Nelikko on onnellisin urallaan optimististen, huolehtivien työtovereiden kanssa, jotka tunnistavat Foursin hyvyyden ja haluavat heidän loistavan.

ruumis-sekoittaa-taistelu-turhautunut-stressi

Saatat tuntea, ettet ole tarkalleen tyyppi 4. Ei se mitään! Jokaisella on Enneagram-siipi, joka voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin persoonallisuuttasi!

Enneagrammin tyyppi 4 siivet

Enneagrammi käyttää jotakin siipiä, joka auttaa selittämään kunkin persoonallisuuden tyypin vivahteet. Siipi viittaa jokaisen Enneagram-persoonallisuuden tyypin taipumukseen sekoittaa ominaisuuksia yhteen sen vieressä olevista kahdesta tyypistä Enneagrammalla.

Tyypin Fours siivet ovat tyyppiä kolme ja tyyppi viisi. Nämä ilmaistaan ​​neljällä siipikolmeella, lyhennettynä 4w3: lla, ja neljällä siipisviidellä, lyhennettynä 4w5: llä. Selitämme, mitä seuraavaksi olla 4w3 ja 4w5.

Enneagrammin tyyppi 4 siipi 3

Enneagrammin tyypin 4 siivet 3 ovat neloset, joilla on taipumus osoittaa joitain Kolmen persoonallisuuden piirteitä. Toisin sanoen, henkilö, joka on 4w3, on ainutlaatuinen sekoitus heidän perus 4 persoonallisuustyyppinsä ja joitain heidän siipi 3 -persoonallisuustyyppinsä.

4w3: t ovat todennäköisesti ekstroverttimpia, seurallisempia ja lähtevämpiä kuin tyypillinen tyyppi 4. Kuten tyypillinen 3, 4w3: t ovat motivoituneita muiden hyväksynnästä, ja ne voivat etsiä mahdollisuuksia näyttää kykyjään mille tahansa ihailevalle yleisölle.

Se tarkoittaa, että 4w3: t voivat kanavoida luovuutensa suuriin saavutuksiin, jotka ansaitsevat heille kiitosta ja mainetta. Vaikka nämä käyttäytymiset saattavat tehdä 4w3: sta näyttävän itsevarmalta, heillä on taipumus pelätä hylkäämistä, kuten tyypillinen neljä. 4w3: t voivat käyttää luovia kykyjään saavuttaakseen saavutuksia, jotka vahvistavat heidän itsearvonsa ja ansaitsevat rakkautta.

4w3 ei todennäköisesti tarvitse paljon aikaa syvimpien, synkimpien tunteidensa ja epävarmuuksiensa käsittelyyn kuin tyypilliset nelinpelit. Threes pyrkii pilkkaamaan Foursin pakkomielteitä tunteista, joten 4w3 ei välttämättä ole yhtä emotionaalisesti herkkä kuin tyypilliset Fours.

Ohion osavaltion yliopiston gpa -vaatimukset

Enneagrammin tyyppi 4 -siipi 5

Enneagrammin tyyppi 4 Wing 5: t ovat todellisia nelosia, joilla on joitain ominaisuuksia Fivesin kanssa. Neljä ominaisuutta ovat viime kädessä hallitsevia tässä persoonallisuudessa, Five-siipi lisää tyypin 4 persoonallisuuden piirteitä tässä yhdistelmässä.

4w5s ovat syvä, itsetarkka folk, jolla on taipumus vetäytyä. Neljän ja viiden henkilön on tarpeen vetäytyä maailmasta, mutta he keskittyvät erilaisiin asioihin yksinolonsa aikana. Neloset ovat erittäin tunnepitoisia ja tarvitsevat viettää aikaa yksin tunteidensa selvittämiseksi, mutta lisätty Five-siipi motivoi 4w5: ää vetäytymään analysoimaan oppimansa ja havaitsemansa.

4w5 omaksuu Fivesin analyyttisen luonteen, ja he voivat käyttää luovuuttaan henkiseen tai akateemiseen toimintaan. Neljän osapuolet luovat asioita etsimään toisten suostumusta, 4w5: t ovat yleensä vähemmän herkkiä muiden mielipiteille. Aitojen viiden tapaan 4w5: t luovat omaa tyydytystään, eivätkä ne tarvitse ulkoista vahvistusta voidakseen uskoa ideoidensa arvokkaaksi.

4w5 arvostaa itsenäisyyttä ja itsenäisyyttä ja voi hylätä mahdollisuudet riippua muiden anteliaisuudesta . Tämän persoonallisuustyypin mukaan muiden avun hyväksyminen merkitsee velan syntymistä, eivätkä 4w5: t halua olla velkaa kenellekään. Tämän lisäksi 4w5: t vihaavat tuntea itsensä haavoittuviksi ja alempiarvoisiksi, joten he välttävät hinnan heikkoudesta riippuvaisista riippuen hinnalla millä hyvänsä.

Kaiken kaikkiaan Enneagram Type 4 Wing 5: llä on Foursin luovuus, itsenäisyys ja omaperäisyys, ja näitä piirteitä suurentaa Five-siiven lisääminen analyyttistä ajattelua ja epäsovinnaisuutta. Terveimmillään 4w5: t ovat tekijöitä, jotka voivat innostaa muita ajattelemaan laatikon ulkopuolella ja katsella maailmaa uusista näkökulmista.

body-next-arrow

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset