Enneagrammin tyyppi 1: Perfektionisti elämässä, rakkaudessa ja työssä

body_speechwinner

Oletko oppinut, että sinä tai joku lähimmäisistäsi on Enneagram Type 1? Olemme täällä antamassa sinulle perusteellisen selityksen tälle persoonallisuustyypille. Lue lisää oppiaksesi siitä, mistä tyypit 1 tunnetaan, mistä he välittävät (ja pelkäävät eniten), kuinka selvittää oletko tyyppi 1 ja miten tämä tyyppi on vuorovaikutuksessa ystävien, ystävien ja työtovereiden kanssa.

Mikä on Enneagram Type 1?

Enneagrammityypit ovat yhä suositumpi tapa luokitella persoonallisuuksia. Eri tyyppejä on yhdeksän, joista jokaisella on erilaiset arvot, tavoitteet, pelot ja tapoja suhtautua muihin ihmisiin ja maailmaan yleensä. Useimmat ihmiset suorittavat online-tietokilpailun määrittääkseen tyypin ja Enneagrammin tunteminen voi auttaa sinua ymmärtämään enemmän itsestäsi samoin kuin mitä voit tehdä paremmaksi ystäväksi, perheenjäseneksi, kumppaniksi ja työntekijäksi.Enneagrammin tyyppiä 1 kutsutaan usein 'perfektionistiksi' tai 'uudistajaksi'. Heidät tunnetaan kunnianhimoisina, periaatteellisina, perfektionistisina ja erittäin itsehillinnöinä. Heillä on korkeat ihanteet ja he pyrkivät aina tekemään enemmän ja parantamaan itseään voidakseen olla paras versio itsestään.

Kuuluisia tyypin 1 joukossa ovat Nelson Mandela, Kate Middleton, Michelle Obama, Jerry Seinfeld ja Tina Fey.

Olet luultavasti Enneagram Type 1 Jos…

Etkö ole varma, oletko tyyppi 1? Verkossa on paljon tietokilpailuja, mutta jos etsit vain nopeaa arviointia, meillä on yksi sinulle. Alla on 13 lausetta, jotka pätevät moniin tyypin 1 tyyppeihin. Lue jokainen niistä läpi ja jos sinusta tuntuu, että vähintään kahdeksan lausumista kuvaa sinua hyvin, olet todennäköisesti tyyppi 1.

ovat kaksoset ja leot yhteensopivia

# 1: Otat mielellämme vastaan ​​tilauksia - niin kauan kuin niitä antava henkilö on pätevä.

# 2: Olet kovasti itsensä kehittämisessä ja yrität olla paras henkilö, joka voit olla.

# 3: Luulet olevasi yleensä (tai aina) oikeassa asioissa.

# 4: Asetat itsellesi aina tavoitteita, ja yleensä saavutat ne.

# 5: Uhritat oman henkilökohtaisen onnesi tehdäksesi maailmasta paremman.

# 6: Sinulle on kerrottu, että voit tulla kriittiseksi ja / tai alentuvaksi.

# 7: Turhaudut, kun sinusta tuntuu, että ihmiset eivät yritä kovasti tai 'tekevät oikein'.

enemmän kuin vähemmän kuin merkki

# 8: Olet kova itsellesi, vaikka tekisitkin vain pienen virheen.

# 9: Menetät harvoin tunteiden hallinnan.

# 10: Olet menestynyt koulussa ja / tai työpaikalla.

# 11: onnellisuus ei riitä sinulle; sinun täytyy myös tuntea itsesi hyödylliseksi.

# 12: Olet vastuussa, ja ihmiset tietävät voivansa luottaa sinuun.

# 13: Muiden hyväksynnän saaminen on sinulle erittäin tärkeää, vaikka et ulkoisesti näytä sitä.

Mitä sinun on tiedettävä Enneagream Type 1: stä

Tärkein tyypin 1 ymmärrettävä ominaisuus on se he näkevät itsensä yhtenä palana suuresta, monimutkaisesta palapelistä. Heidän tarpeensa eivät ole etusijalla, vaan he tuntevat suuremman tarkoituksen vetovoiman. Tämä tarkoitus voi liittyä uskontoon, politiikkaan, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, ympäristöön jne. Kaikilla tyypin 1 laitteilla on korkeampi ihanne, johon he pyrkivät, ja jos eivät, he tuntevat levottomuutta ja epätäydellisyyttä, kunnes he löytävät sellaisen. Tämän tietäminen voi auttaa muita tyyppejä ymmärtämään tyypin 1 paljon syvemmällä tasolla.

Kun he eroavat varatuista tai liian kriittisistä, tyypin 1 tyypilliset yritykset pyrkivät todella varmistamaan, että he tekevät parhaansa 'tehtävänsä' suorittamiseksi, vaikka se tapahtuisi heidän omilla kustannuksillaan. He tekevät harvoin impulsiivisia tai puhtaasti itsekkäitä liikkeitä, vaikka he eivät ole haluttomia ottamaan tunnustusta tekemästään työstä.

hyviä korkeakouluja ennen lääkettä

Tyypin 1 kokevat myös jatkuvan tarpeen parantaa itseään. Vaikka he olisivat yleensä tyytyväisiä nykyiseen tilaansa, se ei riitä tyydyttämään heitä. Tyypin 1 mielestä he eivät voi pysähtyä, ennen kuin he ovat saavuttaneet oman korkeimman ihanteensa, ja se voi aiheuttaa stressiä ja ahdistusta, jos he kokevat olevansa vastaamatta omiin korkeisiin odotuksiinsa. Se voi myös aiheuttaa minkäänlaisen rentoutumisen tunteen pysähtyneisyydestä tyypin 1 sarjoihin, joten heidät voidaan usein löytää aloittamalla uusia projekteja ja poimimalla uusia harrastuksia.

Nämä korkeat odotukset ulottuvat myös muihin, ja tyypin 1 tyypit voivat turhautua, kun heidän mielestään toiset eivät ponnistele niin paljon kuin he ovat tai he eivät välitä tarpeeksi 'tehtävästä'. Tyypin 1 lapsilla on usein maine tuomitsevana ja nälkäisenä, jota pahentaa heidän ominaisuutensa siitä, etteivät he pysty ilmaisemaan tunteitaan helposti. Tämä tarkoittaa, että vaikka tyyppi 1 todella pitääkin sinusta / tuntuu tekevänsi hyvää työtä, he pitävät usein suunsa kiinni sen sijaan, että ottaisivat riskin näyttää 'heikosta' ja liian emotionaaliselta.

Suurimmat pelot: Ei elää heidän potentiaalinsa mukaan, eikä sillä ole positiivista vaikutusta maailmaan

Suurimmat tavoitteet: Olla heidän paras itsensä, pitää kiinni heidän moraalikoodistaan

Suurimmat persoonallisuuden vahvuudet: Älykäs, ahkera, inspiroiva, vastuullinen

Suurimmat persoonallisuuden heikkoudet: Kriittinen, syrjäinen, itsekäs, kylmä

Seuraavissa osissa käymme läpi, kuinka tyypin 1 vuorovaikutus romanttisissa suhteissa, perheen ja ystävien kanssa sekä työssä.

body_businesswoman_career

Enneagrammin tyyppi 1 romanttisissa suhteissa

Millainen on Enneagram Type 1 rakastunut? Suoraan sanottuna tämä enneagrammityyppi ei ole tyypillisesti suosituin tähän mennessä. Tyypin 1 henkilöt pitävät ihmisiä (mukaan lukien itsensä) erittäin korkeissa standardeissa, ja he voivat usein ajatella, että useimmat ihmiset eivät ole 'tarpeeksi hyviä' heille. Tämä voi jättää heidät yksinäisiksi ylhäältä. Kuitenkin, kun Enneagram Type 1: t joutuvat suhteisiin, he tekevät huolehtivia, sitoutuneita kumppaneita. He taistelevat rauhallisesti ja oikeudenmukaisesti, ovat erittäin uskollisia, tekevät enemmän kuin kohtuullisen osuutensa ja asettavat kumppaninsa tarpeet etusijalle.

tulevatko syövät ja vaakat toimeen keskenään

Tyypin 1 ihmiset huolehtivat syvästi kumppanistaan, mutta usein tämä ei ole ilmeistä ulkopuolelta. Vaikka he tuntevat tunteita yhtä voimakkaasti kuin kukaan muu, Tyypin 1 henkilöt kamppailevat usein ilmaistakseen tunteensa ja / tai pitävät voimakkaiden tunteiden osoittamista heikkouden merkkinä. Tämän seurauksena heidän kumppaninsa saattaa tuntua rakastamattomalta ja arvostamattomalta, vaikka tämä ei voisi olla kauempana totuudesta.

Tyypin 1 tyypit eivät myöskään ole kovin intohimoisia (ulkopuolelta), ja joskus niitä voidaan pitää kylminä tai robotteina. On totta, että tämä tyyppi ei menetä päänsä tunteisiinsa (ei spontaania karkaamista Vegasissa), eivätkä ne ole yhtä ulkoisesti romanttisia tai aistillisia kuin monet muut tyypit. He osoittavat rakkautensa enemmän pienemmillä, hienovaraisemmilla tavoilla, kuten pestä astiat, kun sinulla on ollut pitkä päivä töissä, tai poimia suosikki makusi jäätelö ruokakaupasta ilman pyyntöä.

Enneagrammin tyyppi 1 perheen ja ystävien kanssa

Vaikka he olisivatkin perheen tai ystäväryhmän nuorin tai uusin henkilö, T tyypillä 1 on yleensä luonnollisesti johtava rooli. Hän koordinoi tapahtumia varmistaen, etteivät kaikki tuo coleslawia potluckiin, järjestävät ateriatoimituksen, kun joku sairastuu, jne. He ovat hyvin `` jos haluat jonkun toimivan oikein, sinun on tehtävä se itse '' tyypin, ja he voivat joskus tukahduttaa muut äänet heidän tarpeessaan varmistaa täydellisyys. Tämä voi olla erittäin turhauttavaa muille, mutta jos ihmiset ovat etusijalla tyypin 1 kanssa, tyypin 1 henkilö vetäytyy melkein aina sulavasti. Ei ole niin paljon, että heidän mielestään muut ovat epäpäteviä; he vain ovat huolissaan asioista, jotka menevät hyvin, ja huolestuttavat toiset eivät suunnittele yhtä paljon suunnittelua kuin he tekevät.

Näistä mahdollisista ongelmista huolimatta Tyypin 1 saaneita pidetään uskollisina, sitoutuneina ystävinä. He ovat aina paikalla, kun tarvitset niitä, ja he voivat antaa rauhallisen, myötätuntoisen korvan, kun muut kamppailevat. He eivät ole kovin osoittavia, joten jos sinusta tuntuu surulliselta, he eivät todennäköisesti itke kanssasi sympatiassa. Sen sijaan he auttavat sinua laatimaan yksityiskohtaisen (ja tehokkaan) toimintasuunnitelman ongelmien ratkaisemiseksi.

Enneagrammin tyyppi 1 työpaikalla

Huolimatta tyypin 1 urasta, he todennäköisesti murskaavat sen. Enneagrammin tyypin 1 perfektionismin piirteet, jotka pitävät itsensä korkeissa standardeissa ja pyrkivät aina parantamaan, tekevät niistä tähtiä työpaikalla. He ovat ihmisiä, jotka näyttävät aina ylennettävän, jotka tietävät täydellisen ratkaisun hankalaan ongelmaan ja varmistavat, että jokaisessa lähettämässään raportissa ei ole virheitä. He ovat erittäin suosittuja pomojensa kanssa, mutta tyypin 1 henkilöt eivät välttämättä saa samanlaista rakkautta työtovereiltaan. Tämä johtuu siitä, että tyypin 1 perfektionismin tarve ulottuu myös muihin ihmisiin, ja he voivat törmätä ylimielisiksi ja hyperkriittisiksi ihmisille, joiden kanssa he työskentelevät. Lisäksi heidän korkeat tavoitteensa tarkoittavat, että he voivat jättää työtoverinsa pölyyn, kun he työskentelevät saavuttaakseen tavoitteensa. Tyypin 1 henkilöt välittävät oikeastaan ​​melko vähän muista, mutta nämä edellä mainitut ominaisuudet sekä heidän kiinnostuksensa pientä puhetta kohtaan voivat vaikeuttaa työtovereitaan näkemästä tämän.

Koska tyypin 1 teokset tuottavat jo huippulaatua, heidän tulisi keskittää enemmän ponnisteluihinsa varmistaakseen, että heidän työpaikkasuhteensa ovat vahvat. Tätä varten heidän tulisi vetäytyä taaksepäin ja varmistaa, että kohtelevat yhtä paljon kuin kritisoivat (rakentavasti) ja ovat avoimia muiden ideoille ja mielipiteille. Tyypin 1 tyypit ovat usein oikeassa, mutta kukaan ei ole oikeassa koko ajan, ja muiden punnitseminen voi vahvistaa ajatusta suuresti.

Tyypin 1 parhaan uran ovat ne, jotka arvostavat erittäin hyvin perfektionismia ja joilla on selkeä ylöspäin suuntautuva reitti. Ne, jotka ovat asiakaslähtöisempiä ja joilla ei ole selkeää hierarkiaa, eivät yleensä toimi hyvin tämäntyyppisissä. Mahdollisia uroja ovat: tilastotieteilijä, asianajaja, professori ja taloudellinen neuvonantaja.

ominaisuus_suunnittelu

Enneagrammin tyyppi 1 siivet

Jokaisella Enneagram-tyypillä on kaksi vierekkäistä siipeä, joista toinen on hallitsevampi kuin toinen. Kun teet Enneagram-testin, opit, mikä siipi on hallitseva sinulle. Vaikka heillä ei ole yhtä suurta vaikutusta kuin todellisella enneagrammityypilläsi, siivet vaikuttavat silti persoonallisuuteesi ja käyttäytymiseesi. Kaksi Enneagram Type 1 -siipää ovat Enneagram Type 1 Wing 2 (1w2) ja Enneagram Type 1 Wing 9 (1w9). Siipisi tunteminen lisää syvyyttä ja selkeyttä enneagrammin kuvauksellesi.

Enneagrammin tyyppi 1 siipi 2

Tyyppi 2 tunnetaan nimellä 'auttaja', ja heidän tavoitteena on varmasti olla ystävällinen, tukeva ja huolehtiva toisista. Ihmiset, jotka ovat Enneagram Type 1 Wing 2, poistuvat hieman enemmän lämmin ja huolehtiva kuin stereotyyppinen Enneagram Type 1 (jotka ovat usein ominaisia ​​ja kylmiä ja keskittyvät liikaa sääntöihin). Kuten kaikki tyypin 1, 1w2 haluaa ihmisten noudattavan sääntöjä ja pelaavan oikeudenmukaisesti, mutta jos joku kamppailee tämän kanssa, hän tekee kaikkensa auttaakseen heitä palaamaan polulle, jossa he tuntevat olonsa turvalliseksi ja halutuiksi.

oppilaitokset, jotka eivät vaadi satoja

Tyypin 1 tyypit voivat olla erittäin kunnianhimoisia, joten tyypin 2 siipien saaminen voi pehmentää tätä ominaisuutta ja johtaa henkilöön, joka on keskittynyt enemmän kaikki ei vain itseään. Tämän tyyppisen / siipiparin on usein torjuttava kelvottomuuden tunteita, koska sekä tyypin 1 että tyypin 2 ihmisillä on pelkoa siitä, että 'ei mitata'.

Enneagrammin tyyppi 1 -siipi 9

Tyyppi 9 tunnetaan rauhantekijänä, ja he pyrkivät luomaan ympäristön, jossa kaikki tuntevat olevansa tyytyväisiä ja kuullut. Kun tämä on hallitseva tyypin 1 siipi, saatat löytää itsesi helpommaksi kuin muut tyypin 1 mallit. Muiden pienet virheet eivät häiritse sinua niin paljon, koska ymmärrät, että kaikki yrittävät parhaansa, ja pidät kritiikkiäsi, ellei se mielestäsi ole perusteltua.

1w9 tyyppiä haluaa sekä harmoniaa että menestystä elämässään, joten heidän tavoitteena on aina vähentää kitkaa, joka aiheuttaa negatiivisia tunteita tai hidastaa heidän vauhtia. Ne voivat olla loistava tyyppi / siipi-pariliitos, koska ne kannustavat muita olemaan parhaimmat itsensä olematta liian kriittisiä tai työntämättömiä siitä, mutta tämän pariliitoksen on varottava huolestumasta liikaa muiden ajatuksesta 1 ja tyyppi 9 enneagrammit kamppailevat).

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Tämän vuoden Etelä -Carolinan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka saada 30 (tai korkeampi!) ACT: 9 avainvinkkiä

Onko 30 hyvä ACT -pisteet? Ehdottomasti! Opi kuinka saada ACT: stä 30, valmistautumalla tehokkaasti ja hyökkäämällä testiin luottavaisin mielin 30+ ACT -pistemäärän suhteen.

Valdostan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Paras AP: n ympäristötieteen tarkistusopas

Tarvitsetko apua taidon APES review kanssa? Käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää AP -ympäristötieteen tentistä ja kuinka valmistautua siihen.

ACT Hand Scoring: Pitäisikö sinun tilata se?

Mikä on ACT Hand Scoring, ja pitäisikö se tilata? Milloin se on rahan tuhlausta? Ota selvää tästä.

Uusi SAT -muunnoskaavio: Vanha 2400 - Uusi 1600 (virallinen)

Kun otat uuden SAT: n ja ihmettelet, miten vanha 2400 -pisteet muuttuvat uudeksi 1600 -pistetaulukkoksi? Löydät pisteiden muuntotaulukkomme täältä.

Paras analyysi: Rakkaus ja suhteet Great Gatsbyssä

Onko sinulla kysyttävää The Great Gatsbyn suhteista? Analysoimme Gatsbyn ja Daisyn, Myrtlen ja Georgen ja muiden välisiä romansseja selittääksemme rakkauden roolin romaanissa.

Barronin ACT: Expert Prep Book Review

Pitäisikö sinun ostaa Barronin ACT -kirja? Tutustu Barronin ACT -valmistelukatsaukseen selvittääksesi, onko tämä paras ACT -kirja sinulle.

4.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.5

Mikä on 4.5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,5 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Mitä opettajat todella tekevät SAT/ACT -tuutoroinnin aikana?

Kun maksat opettajalle, haluat, että jokainen minuutti on mahdollisimman tehokas. Tässä kerromme parhaista käytännöistä, joita opettajasi on käytettävä.

Kuinka moni saa ACT: n 34, 35, 36? Pisteiden jakautuminen

Kuinka moni oppilas saa ACT: n huippupisteet vuosittain? Mieti, miten voit liittyä tähän harvinaiseen ryhmään.

64 suurta korkeakoulua, jotka eivät vaadi esseitä

Etsitkö korkeakouluja, jotka eivät vaadi esseitä? Katso täydellinen luettelo 65 korkeakoulusta ilman essee-vaatimuksia!

UTSA SAT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopisto Fort Smithin pääsyvaatimukset

ITT: n teknisen instituutin pääsyvaatimukset

Houstonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

SAT Math vs ACT Math: Mikä on ero?

Miten päätät SAT vs ACT matematiikan välillä? Tässä on täydellinen vertailu kysymystyypeillä, muodolla ja käytännön kysymyksillä.

1800 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Concordia Collegen pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

3 avainvinkkiä AP -laskennan ässäyksen vapaaksi vastaukseksi

Oletko huolissasi AP Calculus BC: n ilmaisista vastauskysymyksistä? Tutustu oppaaseemme kaikkeen mitä sinun tarvitsee tietää AP Calc BC FRQ: sta.

Paras Algebra 1 Regents -katsausopas 2021

Otatko Algebra 1 Regents -kokeen? Tutustu asiantuntija -arvio -oppaaseemme opintovihjeitä ja neuvoja varten.

Rotu vs. etnisyys vs. kansalaisuus: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä eroa rodun, etnisyyden ja kansallisuuden välillä on? Selitämme kaikki kolme käsitettä hyödyllisten esimerkkien avulla.

Yucaipan lukio | 2016-17 rankingit | (Yucaipa,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Yucaipan lukiosta Yucaipassa, Kaliforniassa.

Columbia College Chicago ACT -pisteet ja GPA