Helppo temppu muuntaa Celsius Fahrenheitiksi

feature_celsius_fahrenheit_termometer

Jokaisessa tiedeluokassa sinun on tiedettävä, kuinka käyttää ja tulkita Celsius-lämpötila-asteikkoa. Mutta tämä voi olla vaikeaa opiskelijoille, jotka ovat tottuneet käyttämään Fahrenheitia sen sijaan. Kuinka muuntaa Celsius Fahrenheitiksi? Entä Fahrenheit - Celsius?

Vastaamme näihin kysymyksiin alla antamalla matemaattiset kaavat näiden kahden lämpötilayksikön muuntamiseen, kätevän muuntotaulukon ja nopean muuntotemppun, jota voit käyttää ilman täytyy napata laskin.Celsius vs Fahrenheit: Keskeiset erot

Ennen kuin selitämme, kuinka celsius muunnetaan Fahrenheitiksi (ja Fahrenheit Celsiukseksi), käydään läpi kahden lämpötila-asteikon tärkeimmät erot.

Celsius (kirjoitettu nimellä ° C ja sitä kutsutaan myös Celsiusasteeksi) on yleisin lämpötilakaavio maailmassa, käyttävät kaikki paitsi viisi maata. Se on osa kansainvälistä yksikköjärjestelmää (SI) tai mitä tunnet metrisenä järjestelmänä , jota käytetään tyypillisesti luonnontieteiden luokissa (ajatella senttimetrejä, metrejä, kilogrammoina, millilitroina jne.) ja tieteessä kokonaisuutena.

Sitä vastoin, Fahrenheit (kirjoitettu nimellä ° F) on vain viisi maailman maata käyttää virallisesti :

  • Yhdysvallat
  • Belize
  • Caymansaaret
  • Palau
  • Bahama

Fahrenheit on ei osa metristä järjestelmää; pikemminkin se on osa keisarillinen järjestelmä , joka sisältää mittausmuodot, kuten tuumat, jalat, kilot, gallonat jne. Lisäksi toisin kuin Celsius, sitä ei tyypillisesti käytetä tieteessä.

enemmän kuin vähemmän kuin symbolit

Celsius - Fahrenheit-kaava

Valitettavasti muuntaminen Celsiuksesta Fahrenheitiin ei ole helppoa tehdä nopeasti tai päähäsi. Tässä ovat kaavat, joita käytetään muuntamaan Celsius Fahrenheitiksi ja Fahrenheit Celsiukseksi. Nämä kaavat antavat sinulle tarkka muunnos lämpötilan yksiköstä toiseen:

Celsius - Fahrenheit-kaava: (° C * 1,8) + 32 = ° F

Fahrenheit - Celsius-kaava: (° F - 32) / 1,8 = ° C

Oletetaan esimerkiksi, että ulkolämpötila on 18 ° C ja haluat tietää, mikä tämä olisi yhtä suuri kuin Fahrenheit. Näin yhtälösi näyttäisi, kun liität 18 ° C: seen:

(18 * 1,8) + 32
(32,4) + 32
= 64,4 ° F

Tässä on toinen esimerkki, jos haluat muuntaa Fahrenheitin celsiusasteeksi: sanokaa, että olette sairas ja ruumiinlämpö on 101,3 ° F. Saadaksesi selville, mikä tämä on Celsius-arvoa, liitä vain 101.3 ° F -osaan toisessa yllä kirjoitetussa yhtälössä:

(101,3 - 32) / 1,8
(69,3) / 1,8
= 38,5 ° C

Kuten näette, näitä muunnoksia ei ole erityisen vaikea toteuttaa, mutta ne ovat tehdä kestää jonkin aikaa, eikä niitä ole helpoin tehdä ilman käsillä olevaa laskinta.

Onneksi siellä on pikakuvake. Muistamalla joitain yleisimpiä päivittäisessä elämässä esiintyviä lämpötiloja, sinulla ei pitäisi olla ongelmaa pystyä muuntamaan Celsiuksesta Fahrenheitiin ja päinvastoin. Tarkastellaan, miten se tehdään seuraavaksi.

kehon lämpömittarit Täällä on kuuma.

Celsius - Fahrenheit muuntotaulukko

Alla on muuntotaulukko, jossa luetellaan joitain yleisimmin käytettyjä lämpötiloja jokapäiväisessä elämässä muunnettaessa celsiusasteista fahrenheitiksi. Muista nämä ja sinulla on varmasti helpompaa aikaa muuntaa Celsiuksesta Fahrenheitiin (ja päinvastoin) nopeasti.

merkintä: Olen rohkaissut kaikki lämpötilat, jotka eivät koske säätä, mutta jotka ovat silti tärkeitä tietää, etenkin luonnontieteiden luokassa.

Lämpötila celsiusasteina (° C) Lämpötila Fahrenheitissa (° F)
Veden kiehumispiste 100 212
Erittäin kuuma päivä 40 104
Ruumiinlämpö 37 98,6
Kuuma päivä 30 86
Huonelämpötila kaksikymmentä 68
Kylmä päivä 10 viisikymmentä
Veden jäätymispiste 0 32
Hyvin kylmä päivä -10 14
Erittäin kylmä päivä -kaksikymmentä -4
Pariteetti * -40 -40

Lähde: NIST.gov

* Piste, jossa nämä kaksi lämpötilayksikköä vastaavat (-40 ° C = -40 ° F).

Kuten voit nähdä tästä kaaviosta, Fahrenheit-lämpötilat ovat tyypillisesti paljon korkeammat kuin vastaavat Celsius-lämpötilat.

Huomaa myös, kuinka celsius- ja fahrenheit-ero alkaa pienentyä, mitä alhaisemmaksi lämpötilassa menet - kunnes ne ovat täsmälleen samat! Kuten kaavio osoittaa, -40 ° C on sama lämpötila kuin -40 ° F. Tätä kohtaa kutsutaan pariteetiksi, mikä tarkoittaa, että molemmat asteikot käyttävät samaa arvoa edustamaan samaa lämpötilaa. Valitettavasti (tai onneksi, koska tämä on melko kylmä!), Et todennäköisesti törmää tähän lämpötilaan jokapäiväisessä elämässäsi.

Ota huomioon, että pariteetti vain tapahtuu -40 °: ssa. Mitä matalampi olet pariteetin jälkeen (ts. Mitä syvemmälle menet negatiiveihin), sitä suurempi ero alkaa jälleen nousta Celsiuksen ja Fahrenheitin välillä.

Kuinka muuntaa celsius fahrenheitiksi: nopea temppu

Jos huomaat tarvitsevasi muuntaa Celsius nopeasti Fahrenheitiksi, tässä on yksinkertainen temppu, jota voit käyttää: kerro lämpötila celsiusasteina kahdella ja lisää sitten 30 saadaksesi (arvioidun) lämpötilan Fahrenheit-asteina. Tämä nyrkkisääntö on todella hyödyllinen ja myös melko tarkka useimmille säähän liittyville lämpötiloille.

Esimerkiksi jos ulkolämpötila on 15 ° C, se nousee noin 60 ° F:

(15 * 2) + 30
(30) + 30
= 60 ° F (Todellisuudessa 15 ° C vastaa 59 ° F - se on melko lähellä!)

Tietysti, odottaa todellisen lämpötilan olevan muutaman asteen pois, mutta suurimmaksi osaksi tämä on luotettava ja helppo tapa muuntaa pään lämpötilat nopeasti.

Jos haluat muuntaa Fahrenheitin celsiusasteeksi, tee päinvastoin: vähennä 30 lämpötilasta Fahrenheit-asteina ja jaa sitten 2 saadaksesi lämpötilan celsiusasteina.

Esimerkiksi, jos ulkolämpötila on 84 ° F, se olisi suunnilleen yhtä suuri kuin 27 ° C:

(84-30) / 2
54/2
= 27 ° C (Todellisuudessa 84 ° F vastaa 28,89 ° C - tämä on jälleen melko lähellä arviota!).

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.