Helppo temppu muuntaa Celsius Fahrenheitiksi

feature_celsius_fahrenheit_termometer

Jokaisessa tiedeluokassa sinun on tiedettävä, kuinka käyttää ja tulkita Celsius-lämpötila-asteikkoa. Mutta tämä voi olla vaikeaa opiskelijoille, jotka ovat tottuneet käyttämään Fahrenheitia sen sijaan. Kuinka muuntaa Celsius Fahrenheitiksi? Entä Fahrenheit - Celsius?

Vastaamme näihin kysymyksiin alla antamalla matemaattiset kaavat näiden kahden lämpötilayksikön muuntamiseen, kätevän muuntotaulukon ja nopean muuntotemppun, jota voit käyttää ilman täytyy napata laskin.Celsius vs Fahrenheit: Keskeiset erot

Ennen kuin selitämme, kuinka celsius muunnetaan Fahrenheitiksi (ja Fahrenheit Celsiukseksi), käydään läpi kahden lämpötila-asteikon tärkeimmät erot.

Celsius (kirjoitettu nimellä ° C ja sitä kutsutaan myös Celsiusasteeksi) on yleisin lämpötilakaavio maailmassa, käyttävät kaikki paitsi viisi maata. Se on osa kansainvälistä yksikköjärjestelmää (SI) tai mitä tunnet metrisenä järjestelmänä , jota käytetään tyypillisesti luonnontieteiden luokissa (ajatella senttimetrejä, metrejä, kilogrammoina, millilitroina jne.) ja tieteessä kokonaisuutena.

Sitä vastoin, Fahrenheit (kirjoitettu nimellä ° F) on vain viisi maailman maata käyttää virallisesti :

  • Yhdysvallat
  • Belize
  • Caymansaaret
  • Palau
  • Bahama

Fahrenheit on ei osa metristä järjestelmää; pikemminkin se on osa keisarillinen järjestelmä , joka sisältää mittausmuodot, kuten tuumat, jalat, kilot, gallonat jne. Lisäksi toisin kuin Celsius, sitä ei tyypillisesti käytetä tieteessä.

enemmän kuin vähemmän kuin symbolit

Celsius - Fahrenheit-kaava

Valitettavasti muuntaminen Celsiuksesta Fahrenheitiin ei ole helppoa tehdä nopeasti tai päähäsi. Tässä ovat kaavat, joita käytetään muuntamaan Celsius Fahrenheitiksi ja Fahrenheit Celsiukseksi. Nämä kaavat antavat sinulle tarkka muunnos lämpötilan yksiköstä toiseen:

Celsius - Fahrenheit-kaava: (° C * 1,8) + 32 = ° F

Fahrenheit - Celsius-kaava: (° F - 32) / 1,8 = ° C

Oletetaan esimerkiksi, että ulkolämpötila on 18 ° C ja haluat tietää, mikä tämä olisi yhtä suuri kuin Fahrenheit. Näin yhtälösi näyttäisi, kun liität 18 ° C: seen:

(18 * 1,8) + 32
(32,4) + 32
= 64,4 ° F

Tässä on toinen esimerkki, jos haluat muuntaa Fahrenheitin celsiusasteeksi: sanokaa, että olette sairas ja ruumiinlämpö on 101,3 ° F. Saadaksesi selville, mikä tämä on Celsius-arvoa, liitä vain 101.3 ° F -osaan toisessa yllä kirjoitetussa yhtälössä:

(101,3 - 32) / 1,8
(69,3) / 1,8
= 38,5 ° C

Kuten näette, näitä muunnoksia ei ole erityisen vaikea toteuttaa, mutta ne ovat tehdä kestää jonkin aikaa, eikä niitä ole helpoin tehdä ilman käsillä olevaa laskinta.

Onneksi siellä on pikakuvake. Muistamalla joitain yleisimpiä päivittäisessä elämässä esiintyviä lämpötiloja, sinulla ei pitäisi olla ongelmaa pystyä muuntamaan Celsiuksesta Fahrenheitiin ja päinvastoin. Tarkastellaan, miten se tehdään seuraavaksi.

kehon lämpömittarit Täällä on kuuma.

Celsius - Fahrenheit muuntotaulukko

Alla on muuntotaulukko, jossa luetellaan joitain yleisimmin käytettyjä lämpötiloja jokapäiväisessä elämässä muunnettaessa celsiusasteista fahrenheitiksi. Muista nämä ja sinulla on varmasti helpompaa aikaa muuntaa Celsiuksesta Fahrenheitiin (ja päinvastoin) nopeasti.

merkintä: Olen rohkaissut kaikki lämpötilat, jotka eivät koske säätä, mutta jotka ovat silti tärkeitä tietää, etenkin luonnontieteiden luokassa.

Lämpötila celsiusasteina (° C) Lämpötila Fahrenheitissa (° F)
Veden kiehumispiste 100 212
Erittäin kuuma päivä 40 104
Ruumiinlämpö 37 98,6
Kuuma päivä 30 86
Huonelämpötila kaksikymmentä 68
Kylmä päivä 10 viisikymmentä
Veden jäätymispiste 0 32
Hyvin kylmä päivä -10 14
Erittäin kylmä päivä -kaksikymmentä -4
Pariteetti * -40 -40

Lähde: NIST.gov

* Piste, jossa nämä kaksi lämpötilayksikköä vastaavat (-40 ° C = -40 ° F).

Kuten voit nähdä tästä kaaviosta, Fahrenheit-lämpötilat ovat tyypillisesti paljon korkeammat kuin vastaavat Celsius-lämpötilat.

Huomaa myös, kuinka celsius- ja fahrenheit-ero alkaa pienentyä, mitä alhaisemmaksi lämpötilassa menet - kunnes ne ovat täsmälleen samat! Kuten kaavio osoittaa, -40 ° C on sama lämpötila kuin -40 ° F. Tätä kohtaa kutsutaan pariteetiksi, mikä tarkoittaa, että molemmat asteikot käyttävät samaa arvoa edustamaan samaa lämpötilaa. Valitettavasti (tai onneksi, koska tämä on melko kylmä!), Et todennäköisesti törmää tähän lämpötilaan jokapäiväisessä elämässäsi.

Ota huomioon, että pariteetti vain tapahtuu -40 °: ssa. Mitä matalampi olet pariteetin jälkeen (ts. Mitä syvemmälle menet negatiiveihin), sitä suurempi ero alkaa jälleen nousta Celsiuksen ja Fahrenheitin välillä.

Kuinka muuntaa celsius fahrenheitiksi: nopea temppu

Jos huomaat tarvitsevasi muuntaa Celsius nopeasti Fahrenheitiksi, tässä on yksinkertainen temppu, jota voit käyttää: kerro lämpötila celsiusasteina kahdella ja lisää sitten 30 saadaksesi (arvioidun) lämpötilan Fahrenheit-asteina. Tämä nyrkkisääntö on todella hyödyllinen ja myös melko tarkka useimmille säähän liittyville lämpötiloille.

Esimerkiksi jos ulkolämpötila on 15 ° C, se nousee noin 60 ° F:

(15 * 2) + 30
(30) + 30
= 60 ° F (Todellisuudessa 15 ° C vastaa 59 ° F - se on melko lähellä!)

Tietysti, odottaa todellisen lämpötilan olevan muutaman asteen pois, mutta suurimmaksi osaksi tämä on luotettava ja helppo tapa muuntaa pään lämpötilat nopeasti.

Jos haluat muuntaa Fahrenheitin celsiusasteeksi, tee päinvastoin: vähennä 30 lämpötilasta Fahrenheit-asteina ja jaa sitten 2 saadaksesi lämpötilan celsiusasteina.

Esimerkiksi, jos ulkolämpötila on 84 ° F, se olisi suunnilleen yhtä suuri kuin 27 ° C:

(84-30) / 2
54/2
= 27 ° C (Todellisuudessa 84 ° F vastaa 28,89 ° C - tämä on jälleen melko lähellä arviota!).

Mielenkiintoisia Artikkeleita

10 vaihetta Yhdysvaltain opiskelijaviisumin saamiseksi: Täydellinen hakemusopas

Etkö ole varma, kuinka saada opiskelijaviisumi Yhdysvaltoihin? Opastamme sinut läpi Yhdysvaltain opiskelijaviisumin hakuprosessin ja tarjoamme vinkkejä siitä, miten saat hyväksynnän.

Pohjois-Arizonan yliopiston pääsyvaatimukset

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Helix High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Helix High Schoolista kohteessa La Mesa, CA.

Culver City High School | 2016-17 Rankings | (Culver City,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Culver City High Schoolista Culver Cityssä, Kaliforniassa.

6 parasta korkeakoulua päättämättömille päämiehille

Etkö ole varma, mitä haluat opiskella yliopistossa? Lue oppaamme hyvistä kouluista päättämättömille päämiehille oppiaksesi, mitä etsiä korkeakoulujen ulkopuolella, joissa on paljon pääaineita.

Kuinka rekisteröityä SAT: ksi kotikoululaiseksi opiskelijaksi

Miten kotiopiskelijat rekisteröityvät SAT: ään ja mikä on SAT -kotikoulun koodi? Ota selvää tästä.

Bowling Green State University ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Barnard Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen opas fraktioihin ja suhteisiin ACT Mathissa

Ovatko ACT -matematiikan murtoluvut ja suhteet hämmentäviä? Lue vinkkimme ja käytä niitä todellisissa ACT -matemaattisissa tehtävissä saadaksesi paremmat pisteet.

Washingtonin yliopiston Tacoman pääsyvaatimukset

Tärkeimmät teemat Great Gatsbyssä, analysoitu

Onko sinulla kysyttävää Great Gatsby -teemoista? Selitämme, mitä ne ovat, mitä ne tarkoittavat ja kuinka kirjoittaa niistä essee.

Shawin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

New Yorkin osavaltion edustajien kokeet: mitä ne ovat? Milloin otat ne?

Mitkä ovat New York Regentsin kokeet ja kuinka monta sinun on suoritettava valmistuaksesi? Lue lisää NYSED Regentsin aikataulusta ja vaatimuksista.

Macalester College SAT -pisteet ja GPA

Oinas Kuun merkki: Mitä se tarkoittaa?

Onko sinulla Oinas -kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Oinas -kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Dillardin yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Powayn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Poway High Schoolista Poway, CA.

Kuinka päästä sisään: JMU SAT -tulokset ja GPA

Thiel College SAT -pisteet ja GPA

Kuinka monta vapaaehtoistyötä tarvitset yliopistoon?

Keskusteletko vapaaehtoistyöstä yhteisössäsi? Lue, kuinka monta yhdyskuntatyötä tarvitset yliopistolle ja mitä vastaanottovirkailijat etsivät.

1490 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA