Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

feature_deadlines.jpg

Haluatko viimeistellä ylioppilasuunnitelmasi mahdollisimman pian? Jos varhainen ilmoitus kuulostaa sinusta hyvältä, saatat haluta käyttää varhaista toimintaa (EA) tai varhaista päätöstä (ED). Ennen kuin valitset jonkin näistä pääsysuunnitelmista, sinun on ymmärrettävä perusteellisesti, mitä se sisältää, ja harkitse kaikkia tärkeitä tekijöitä.

Tässä oppaassa punnitaan vaihtoehtoja varhaiseen toimintaan ja varhaiseen päätökseen sekä neuvoja parhaan suunnitelman valitsemiseksi. Tarkastellaan aluksi sitä, mitä sinun on tiedettävä varhaisten toimien soveltamisesta.Mikä on varhainen toiminta?

Varhaisilla toimilla on nimensä mukaisesti aikainen määräaika. Varhaisessa vaiheessa te molemmat hae aikaisemmin kuin normaali määräaika ja ota selvää aikaisemmin jos sinut on hyväksytty.

Yleisin EA -määräaika on 1. marraskuuta , 15. marraskuuta läheisenä sijana. Useimmat oppilaitokset lähettävät ilmoituksia varhaisille toimintaehdokkaille joulukuun puolivälissä, joten sinun pitäisi saada vastauksesi ennen kalenterivuoden loppua. Tämä talvi -ilmoitus on paljon nopeampi kuin tavallinen ilmoitus, joka on yleensä huhtikuussa. Saatat olla hyväksytään, evätään tai lykätään tavalliselle hakijaryhmälle ja harkitaan uudelleen helmikuussa tai maaliskuussa.

Suurimmaksi osaksi voit hakea niin monta koulua kuin haluat varhaisessa vaiheessa. Tästä säännöstä on kuitenkin muutamia poikkeuksia. Esimerkiksi Harvard, Princeton, Stanford ja Yale ovat kaikki rajoittava tai yhden valinnan aikainen toiminta. Rajoittava EA tarkoittaa, että voit hakea vain kyseiseen kouluun aikaisin. Voit myöhemmin hakea missä tahansa muualla, missä haluat säännöllisen päätöksen.

Riippumatta siitä, onko koulullasi rajoittava tai ei-rajoittava varhainen toiminta, sinun ei tarvitse osallistua kouluun, jos se hyväksytään, eikä sinun tarvitse vastata tarjoukseen aikaisemmin kuin tavallisesti. Sinulla on vielä aikaa kansallinen vastausaika päättyy 1. toukokuuta ja päättää, mihin ilmoittautua. Tämä käytäntö antaa sinulle mahdollisuuden verrata kaikkien listalla olevien koulujen sisäänpääsytarjouksia ja taloudellisia tukipaketteja ennen kuin valitset yhden.

Tämä politiikka on tärkein ero varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä. Vaikka varhainen toiminta ei ole sitova, aikainen päätös on. ED: n soveltaminen tarkoittaa sitä jos sinut hyväksytään, ilmoittaudut kouluun.

body_decisions.jpg

Mikä on varhainen päätös?

Sinä pystyt sovelletaan vain yhden koulun varhaiseen päätökseen. Syy tähän on se, että varhainen päätös tarkoittaa, että teet sitova sopimus ilmoittautua kyseiseen kouluun, jos sinut hyväksytään. Tämä sopimus on osa hakemustasi, ja se vaatii vanhempiesi ja kouluneuvojan sekä sinun allekirjoituksesi.

Tyypillisesti varhaisten päätösten määräajat vastaavat varhaisten toimien määräaikoja. Voit hakea viimeistään Marraskuuta ja kuulla joulukuun puolivälissä. Jos hyväksyt, suostut rekisteröitymään ja lähettämään talletuksesi noin kuukauden kuluessa. Kuten varhaisessa vaiheessa, sinäkin voit olla hyväksytään, evätään tai lykätään (tässä tapauksessa et enää sitoudu sitovaan sopimukseen).

Jotkut koulut tarjoavat myös varhaisen päätöksen II, joka on myös sitova, mutta jolla on myöhempi määräaika. Varhaisen päätöksen II määräajat ovat yleensä tammikuussa ja kuulet helmikuussa. Sekä ED I: n että ED II: n kanssa sinun on lähetettävä talletus kuukautta ennen kansallista vastauspäivää 1. toukokuuta, jos sinut hyväksytään valitsemasi kouluun.

Aikainen päätös on hyvä vaihtoehto opiskelijoille, jotka haluavat tehdä yliopistosuunnitelmansa aikaisin ja tietävät tarkalleen mihin kouluun he haluavat osallistua. Jos olet tehnyt tutkimuksesi ja olet 100% varma korkeakoulusta, ED: n soveltaminen osoittaa innostuneisuutesi valintakomitealle.

Useimmat koulut tarjoavat vain yhtä tai toista varhaisten toimien ja varhaisten päätösten suhteen. Katsotaanpa joitain suosittuja kouluja varhaisten pääsysuunnitelmien ja niiden määräaikojen kanssa.

body_collegecampus-2.jpg

Suositut koulut, joilla on varhainen toiminta

Joitakin suosittuja kouluja, jotka tarjoavat varhaisia ​​toimia säännöllisen päätöksentekopäivämäärän lisäksi, ovat mm.

 • Boston College
 • CalTech
 • Georgetown
 • Harvard
 • KANSSA
 • Princeton
 • Stanford
 • Chicagon yliopisto
 • Michiganin yliopisto
 • UNC Chapel Hill
 • Notre Damen yliopisto
 • Virginian yliopisto
 • Villanova
 • Yale

Kaikilla näillä kouluilla on EA -määräaika 1. marraskuuta , yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. UNC Chapel Hillillä on vielä aikaisempi EA -määräaika 15. lokakuuta.

Näistä kouluista ovat Harvard, Princeton, Yale, Stanford ja Notre Damen yliopisto yhden valinnan varhainen toiminta. Jälleen tämä rajoittava EA tarkoittaa, että voit hakea vain aikaisin kyseiseen kouluun. Muilla luettelon kouluilla ei ole tätä rajoitusta.

Alla on joitain tunnettuja kouluja, jotka tarjoavat Varhaiset päätösten määräajat.

body_campusbikes.jpg

Suositut koulut, joilla on varhainen päätös

Suosittuja kouluja, joilla on varhaisen päätöksen määräajat marraskuussa, ovat mm.

 • Ruskea
 • Cornell
 • Dartmouth
 • mennessä
 • Johns Hopkins
 • Luoteis
 • Pennsylvanian yliopisto

Kaikilla näillä kouluilla on 1. marraskuuta määräajat, lukuun ottamatta Johns Hopkinsia, jonka ED -määräaika on 2. marraskuuta. Kuten edellä mainittiin, jotkut koulut tarjoavat sekä varhaisen päätöksen I että varhaisen päätöksen II, molemmat sitovia mutta eri määräaikoja. Seuraavat koulut tarjoavat sekä varhaisen että myöhemmän aikaisen päätöksen määräajan.

Koulu

ED I: n määräaika

ED II: n määräaika

American University

15. marraskuuta

15. tammikuuta

Bostonin yliopisto

1. marraskuuta

4. tammikuuta

Bowdoin

15. marraskuuta

1. Tammikuuta

Brandeis

1. marraskuuta

1. Tammikuuta

Colby

15. marraskuuta

1. Tammikuuta

Pomona

1. marraskuuta

1. Tammikuuta

Smith

15. marraskuuta

1. Tammikuuta

Tufts

1. marraskuuta

1. Tammikuuta

Vanderbilt

illinoisin yliopisto urbanassa - Champaign

1. marraskuuta

1. Tammikuuta

Wesleyan

15. marraskuuta

15. tammikuuta

Kuten näette, ED II: n määräajat muistuttavat tavallisia päätösten määräaikoja. Sen sijaan, että joutuisit odottamaan huhtikuuhun kuullaksesi takaisin, sinun pitäisi kuitenkin olla ilmoitti helmikuussa. Jos sinut hyväksytään, sinun odotetaan lähettävän talletuksen pian sen jälkeen.

Nyt kun tiedät kuinka varhainen toiminta ja varhainen päätös toimivat ja mitkä koulut tarjoavat heille, puhutaan kunkin suunnitelman eduista. Korkeakoulujen näkökulmasta alkaen mitä järkeä on tarjota aikaisia ​​määräaikoja?

body_benefits.jpg

Miksi korkeakoulut tarjoavat varhaisia ​​toimia tai varhaisia ​​päätöksiä?

On olemassa muutamia syitä siihen, että varhainen sisäänpääsy näyttää olevan hyötyä korkeakouluille. Yksi on se, että opiskelijat, jotka hakevat varhain, ovat yleensä erityisen kilpailukykyinen. Ne opiskelijat, jotka ovat valmiita hakemaan marraskuussa näihin usein valikoiviin kouluihin, ovat usein pätevimpiä ehdokkaita.

Muutama vuosi sitten Harvard ja Virginian yliopisto poistanut varhaiset sisäänpääsyt, väittäen, että se hyödytti epäoikeudenmukaisesti vauraampia opiskelijoita, joilla oli enemmän kulttuuripääomaa ja enemmän oppilaitoksen neuvontaresursseja. Kun muut koulut eivät seuranneet esimerkkiä, molemmat koulut peruuttivat päätöksensä ja otti varhaiset toimet uudelleen käyttöön , sanoen, että he havaitsivat, että kaiken taustan opiskelijat halusivat varhaisen vaihtoehdon. Käytännössä he todennäköisesti myös havaitsivat olevansa puuttuu joitakin pätevimpiä hakijoita, jotka hakeutuivat juuri muualle.

Toinen syy siihen, että koulut voivat hyötyä varhaisesta sisäänpääsystä, on se, että se antaa heille tarkemman käsityksen heidän 'tuotostaan'. Toisin sanoen he voivat ennustaa tarkemmin, kuinka monta opiskelijaa hyväksyy pääsytarjoukset, koska varhaiset ehdokkaat ilmoittautuvat todennäköisemmin (ja ED -hakijat ilmoittautuvat melko varmasti). Joidenkin koulujen tarjoama sekä varhainen päätös I että varhainen päätös II voivat olla syy siihen, että he voivat ennustaa tarkemmin lukumääränsä.

Kolmas syy siihen, miksi koulut hyötyvät varhaisesta sisäänpääsystä, on se, että se sallii sen jättää tilaa hakemusten tarkastelulle pidemmän ajan kuluessa . Niille kouluille, joilla on rajallinen henkilökunta ja resurssit, prosessin erottaminen on toteutettavampaa kuin kaikkien hakemusten tarkastelu yhdessä hektisessä tarkastelukaudessa.

Nämä ovat joitakin syitä siihen, miksi koulut hyötyvät varhaisista määräajoista, mitä etuja sinulla on hakijana?

body_student-2.jpg

Mitkä ovat hyödyt varhaisesta hakemuksesta?

Yksi yhteinen ajatus varhaisesta sisäänpääsystä on, että varhaishakijoilla on paremmat mahdollisuudet päästä sisään. Onko tämä totta? Saatko todennäköisemmin hyväksynnän, jos haet aikaisin?

Valitettavasti tähän ei ole mustavalkoista vastausta. On olemassa joitakin pakottavia syitä ajatella, että varhainen hakemus lisää mahdollisuuksiasi. Esimerkiksi tiedot osoittavat sen suurempi osa varhaisista ehdokkaista hyväksytään kuin tavalliset ehdokkaat . Kuluneen vuoden aikana mm. Harvard nosti varhaisten toimien hyväksymisastetta 6 prosentista 17 prosenttiin.

Varhaisten toimien ja varsinkin varhaisten päätösten soveltaminen voi myös ilmoittaa hakukomiteoille, miten sitoutunut ja innoissaan koulu, ja teet siten vaikutuksen sinun hyväksesi. Nämä syyt eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi hakea automaattisesti aikaisin.

Se, että suurempi osa varhaisista hakijoista hyväksytään, saattaa heijastaa suurelta osin heidän omia ansioitaan. Voi olla, että pätevimmät hakijat hakevat aikaisin, kun taas säännöllisten hakijoiden joukossa on niitä, joille korkeakoulu on ulottuvilla. Useimmat opiskelijat eivät hae koulua aikaisin, jos heidän arvosanansa ja pisteet eivät ole vähintään tavoitteen mukaisesti koulun odotusten kanssa.

Viime kädessä aikainen hakemus voi olla loistava vaihtoehto, jos olet valmis tekemään niin, mutta mitä etuja tahansa on, huonot arvosanat tai testitulokset eivät näytä korkeammilta kuin ne ovat. Sen ei ole suositeltavaa kiirehtiä hakemuksesi tai hakea kouluun, jossa akateeminen profiilisi on heikompi kuin keskimäärin hyväksytyn opiskelijan.

Ensisijaisen tavoitteesi pitäisi olla lähetät vahvimman sovelluksen olipa sitten marraskuussa tai tammikuussa. Jos olet päättänyt, että aikainen hakemus sopii hyvin korkeakoulusuunnitelmiin, kumpi kahdesta vaihtoehdosta kannattaa valita, varhainen toiminta tai varhainen päätös?

body_justright.jpg

Kumpi kannattaa valita? Varhainen toiminta vs. aikainen päätös

Useimmissa tapauksissa korkeakoulu tarjoaa vain yhden tai toisen. Riippuen oppilaitoksista, joista olet kiinnostunut, ne saattavat tehdä valinnan varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä.

Jos sinulla on valinnanvaraa, tärkein huomioon otettava tekijä on se, oletko vai et 100% varma, että haluat käydä koulua. Ennen kuin teet sitoumuksen varhaiseen päätökseen, sinun kannattaa tutkia ja käydä koulussa sekä keskustella siellä käyneiden oppilaiden kanssa kokemuksistaan. Jos olet saavuttanut tämän varmuuden pisteen, varhainen päätös voi olla järkevä sinulle.

Voit myös harkita taloudellista apua kun päätät varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä. Varhaisessa päätöksessä hyväksyt ilmoittautumisen riippumatta saamastasi rahoitusapupaketista. Varhaisilla toimilla sinulla on vielä 1. toukokuuta aikaa verrata erilaisia ​​rahoitusapupaketteja. Tämä on yksi tärkeä syy siihen, että varhainen päätös ei ole mahdollinen tai kaikkien saatavilla oleva vaihtoehto.

Varmista, että sinä ymmärtää oppilaitosten sovelluskäytännöt ja kaikki rajoitukset, joita ne asettavat hakemuksillesi muissa kouluissa. Jos haet esimerkiksi Harvardin varhaista toimintaa, et voi käyttää varhaista toimintaa muualla.

Seuraa kaikkia määräaikoja ja valmistaudu säännöllisiin sovelluksiin aiot lähettää, jos varhaista hakemustasi ei hyväksytä. Voit silti koota vahvoja säännöllisiä päätöshakemuksia, jos sinua evätään, lykätään tai päätät hakea muualta.

Jos haet määräaikaa marraskuussa, haluat työskennellä hakemusmateriaaliesi parissa koko kesän ja kesän. SAT- tai ACT -tulokset, suosituskirjeet ja henkilökohtainen essee edellyttävät useita kuukausia vuoden valmisteluun. Voit tarkistaa tästä oppaasta yksityiskohtaisemman aikataulun sekä täydelliset luettelot määräajoista tai varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen tekemisen kouluista.

Lisää resursseja yliopiston suunnitteluun

 • Mihin korkeakouluun sinun pitäisi mennä? Kuinka valita korkeakoulu
 • Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas
 • Kuinka kauan sinun pitäisi opiskella SAT? 6 Vaiheopas
 • Kuinka kauan sinun pitäisi opiskella ACT: tä varten? 6 Vaiheopas
 • Kuinka kirjoittaa koulun ulkopuolisista opinnoista korkeakouluhakemuksessasi

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Arcadian yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

Kuinka ässä AP-kemialaboratoriot

Huolestutko AP-kemian laboratorioista? Selitämme, mitä ne kattavat, mitä sinun on tehtävä ja miten voit menestyä.

Enneagrammin tyyppi 1: Perfektionisti elämässä, rakkaudessa ja työssä

Oletko vai onko joku läheisistäsi Enneagrammin tyyppi 1? Opi tunnistamaan reformaattorin tyyppi ja millainen he ovat.

10 parasta graafista laskinta (fyysinen ja online)

Etsitkö graafista laskinta? Tutustu luetteloon parhaista fyysisistä ja online-piirtolaskureista sekä siitä, miten graafista laskinta käytetään.

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

229 Yleiset englanninkieliset verbit ja esimerkit

Etsitkö luetteloa verbisanoista? Verbiluettelomme sisältää kaikki kolme verbityyppiä ja esimerkkejä.

Marquette -yliopiston pääsyvaatimukset

Wesleyanin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä MIT: iin: 5 asiantuntijavalintavinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä MIT: ään? Opi, kuinka voit olla MIT-hakutilastot ja olla yksi harvoista mennä tähän erinomaiseen tutkimusyliopistoon.

Virginia Techin pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

JMU: n pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | John Muir Magnet School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John Muir Magnet Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Oregonin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Palos Verdesin lukio 2016-17 rankingit | (Palos Verdes Estates,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Palos Verdesin lukiosta Palos Verdes Estatesissa, Kaliforniassa.

La Sallen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mikä on yhdistelmälause? Tyypit ja esimerkit

Mikä on yhdistelmälause? Miten se eroaa monimutkaisesta lauseesta? Opi näiden lauseiden määritelmät ja katso esimerkkejä yhdistetyistä lauseista.

2.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.5

Mikä on 2,5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2,5 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Baruch College (City University of New York) SAT -tulokset ja GPA

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

ACT Täysi maksu ja rekisteröinti: Mikä on ACT: n kokonaiskustannukset?

Kuinka paljon ACT maksaa ja mitkä ovat kaikki testaus- ja rekisteröintimaksut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, niin tiedät kuinka säästää rahaa.

Yksittäiset muuttujayhtälöt algebrassa: ACT -matematiikkastrategiat

Tarvitsetko apua algebrayhtälöiden kanssa ACT Math? Yksittäiset muuttujayhtälöt ovat yleisin yhtälökysymystyyppi. Opi matemaattisia strategioita ja vinkkejä näihin ongelmiin.