Vaikuttaako pääaineesi hyväksymiseesi yliopistoon?

feature_accepted_reject_stamps

Vaikuttaako pääaineesi hyväksymiseen korkeakouluissa? Voiko vähemmän suositun pääaineen valitseminen antaa sinulle paremman mahdollisuuden päästä unelmiesi kouluun? Jos on, minkä pääaineen kanssa on helpointa päästä yliopistoon?

On olemassa monia väärinkäsityksiä roolista, jonka aiot suorittaa pääaineellasi yliopistojen valintaan ja mitkä pääaineet ovat 'parhaita' ihmisille, jotka toivovat parempaa pääsymahdollisuutta. Tämä opas selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää siitä, miten pääaineesi vaikuttaa pääsyyn, mitkä pääaineet ovat tyypillisesti kilpailukykyisimpiä ja vähiten kilpailukykyisiä, ja jos on hyvä valita pääaine hyväksymisasteiden perusteella.kuinka monta miljoonaa on biljoonaa

Vaikuttaako pääaineesi korkeakoulusi hyväksymiseen?

Vaikuttaako pääaineesi tiettyyn yliopistoon pääsemiseen? Yksinkertainen vastaus on: ei. Suurimmassa osassa tapauksistahaluamasi pääaine tekee ei vaikuttaa mahdollisuuksiisi tulla hyväksytyksi tiettyyn kouluun.Suuri osa tästä johtuu siitä, että korkeakoulut tietävät, että monet opiskelijat vaihtavat pääaineitaan joskus yliopiston aikana. Tiedot osoittaa, että noin kolmannes opiskelijoista vaihtaa pääaineensa ja noin yksi kymmenestä muuttaa pääaineensa useammin kuin kerran.

Yliopistot ovat hyvin tietoisia tästä. Tämä tarkoittaa sitä, että useimmissa tapauksissa oppilaitokset eivät pidä hakemukseesi antamaasi päämäärää sitovana tai edes täsmällisenä siitä, missä määrin todella valmistut. Monet korkeakoulut eivät edes vaadi oppilaita virallisesti julistamaan pääaineita toisen vuoden loppuun asti, koska he odottavat opiskelijoiden muuttavan mieltään eri luokkien aikana. Suunniteltava pääaineesi ei siis useimmissa tapauksissa ole tekijä, jota koulut pitävät.

Milloin suurin vaikutus hyväksymismahdollisuuksiisi?

Joissakin tapauksissa pääaineesi vaikuttaa pääsymahdollisuuksiisi.Tämä tapahtuu tyypillisesti suurissa julkisissa yliopistoissa, joissa on useita osastoja ja rajoitettu paikka jokaiselle pääaineelle.Tunnetuin on Kalifornian yliopiston järjestelmä , yhdeksän koulua, joissa on yhteensä yli 230 000 oppilasta. UC -koulut palkkaavat tiedekuntaa ja henkilökuntaa eri pääaineiden ennalta määrättyjen ilmoittautumisten perusteella, eivätkä ne pystyisi ottamaan sitä vastaan, jos esimerkiksi 10000 opiskelijaa siirtyisi yhtäkkiä tekniikasta valtiotieteeseen. Joten opiskelijat sijoitetaan lähtöpaikkoihin aiotun pääaineen perusteella, ja vaikka he voivat vaihtaa pääaineitaan ilmoittautumisen jälkeen, heille ei aina taata uutta paikkaa.

Varmistaakseen, että heillä on riittävästi resursseja jokaiselle oppilaalle, UC -koulujen kaltaiset koulut harkitsevat suunniteltuja pääaineita tehdessään pääsypäätöksiä. Joten jos haet viestintäalan pääaineena ja he ovat jo täyttäneet kaikki viestinnän tärkeimmät paikat, on mahdollista, että sinulta voidaan evätä pääsy, vaikka sinut olisi hyväksytty, jos olisit hakenut eri pääaineella. Näissäkin tilanteissa kuitenkin aiottu pääaine on vain tekijä, jos olet pääsyn partaalla. Jos olet vahva hakija, jota koulut haluavat, he yleensä löytävät sinulle paikan.

Jotkut koulut rajoittavat myös tiettyjä pääaineita tietylle lukumäärälle ja/tai niillä on tiukempia kilpailuvaatimuksia tietyille pääaineille, vaikka ne eivät harkitsisi suunnattuja pääaineita suurimmalle osalle hakijoistaan. Tämä pätee usein hoitotyöohjelmiin (joissa on usein alhaisempi pääsyaste kuin muuhun kouluun) tai ohjelmaan, josta koulu on erityisen tunnettu. Esimerkiksi Illinoisin yliopisto Champaign-Urbanassa on tunnettu insinööriprogrammi. Se ottaa halutut suuret yritykset huomioon pääsypäätöksissä, ja sen suunnitteluohjelmilla on tyypillisesti alhaisempi hyväksymisaste kuin muilla osastoilla. Sama pätee Pennsylvanian yliopistoon. Sen Wharton School of Business on yksi maan korkeimmin arvostetuista kauppakorkeakouluista, ja hyväksyminen liiketoiminnan pääaineeksi on yleensä vaikeampaa kuin hyväksyminen esimerkiksi kemian pääaineeksi.

Parantaako epäselvän pääaineen valinta mahdollisuuksiasi tulla hyväksytyksi?

Jotkut opiskelijat ajattelevat, että harvinaisemman pääaineen valitseminen antaa heille mahdollisuuden päästä sisään. Tähän liittyy kuitenkin useita ongelmia. Ensinnäkin, kuten edellä mainitsimme, useimmat korkeakoulut eivät hyväksy tiettyä suurten yritysten määrää. Näillä kouluilla aiottu pääaine ei vaikuta hakuprosessiin riippumatta siitä, kuinka suosittu tai hämärä se on.

Toiseksi, suuret yritykset, joilla on alhainen ilmoittautumismäärä, ovat vaarassa joutua supistamaan tai jopa poistumaan. Esimerkiksi Illinois Wesleyan University, pieni yksityinen yliopisto, äskettäin poistettu sen ranskalainen, italialainen, uskonnollinen, antropologinen ja amerikkalainen kulttuuritutkimusohjelma, koska ilmoittautumisten määrä oli jatkuvasti vähentynyt. Humanististen ohjelmien vähentämistä tapahtuu monissa yliopistoissa eri puolilla maata, joten vähemmän suosittuun pääaineeseen hakeminen voi todella vahingoittaa sinua, jos koulu aikoo poistaa kyseisen pääaineen pian. Vaikka he pitäisivätkin suuryrityksiä, saattaa myös olla vain hyvin pieni määrä avoimia lähtöjä epäselvemmille suuryrityksille, joten ne voivat itse asiassa olla kilpailukykyisempiä kuin suositut suuret yritykset.

Kolmas ja tärkein,yksi parhaista tavoista tehdä korkeakouluun vaikutusta osoittaa sitoutumisesi tulevaan opintoalueeseesi.Jos esimerkiksi haluat opiskella insinööriksi, suosittelemme paljon matematiikkakursseja, korkeita pisteitä SAT- tai ACT -matematiikkaosastolla, osallistumista matematiikkakilpailuihin, vahvaa suosituskirjettä joltain matematiikan opettajalta, jne. Jos haluat olla toimittaja, suosittelemme korkean tason englanninkielisiä kursseja, osallistumista opiskelijalehteen jne. piikki , ja se on erittäin tehokas tapa erottua tuhansista muista sovelluskoulujen arvosteluista. Tämä tarkoittaa, että hakemuksesi on vahvempi, jos haet erittäin kilpailukykyiseen pääaineeseen ja sinulla on vahva sovellus, joka liittyy siihen verrattuna hakeutumiseen epäselvään pääaineeseen, joka ei näytä liittyvän luokkaan tai koulun ulkopuolisiin valintoihin. Useiden, esimerkiksi kirjoittamisen ja englannin oppituntien ottaminen ja konetekniikan valitseminen aiotuksi pääaineeksi, hämmentää todennäköisesti korkeakoulujen valintaryhmiä eikä vaikuta niihin.

body_appaccepted

Mikä pääaine on helpoin päästä yliopistoon?

Joten hämärän pääaineen valitseminen ei takaa suurempaa mahdollisuutta päästä yliopistoon.Mutta ovatko tietyt suuret yritykset, jotka parantavat mahdollisuuksiasi päästä yliopistoon?Mahdollisesti, mutta ennen kuin pääsemme niihin, on tärkeää tietää, että on paljon tehokkaampia tapoja parantaa pääsymahdollisuuksia verrattuna harvinaisemman pääaineen valintaan.Pääaineellasi on parhaimmillaan vain pieni vaikutus sovelluksiisi,mahdollisesti auttaa sinua, jos olet oikeassa päästäksesi sisään tai et. Parantaaksesi mahdollisuuksiasi päästä unelmiesi kouluun on paljon tehokkaampaa keskittyä omaan arvosanoja , testata pisteet , ylimääräiset oppitunnit , henkilökohtainen lausunto , ja tai suosituskirjeet .

milloin minun pitäisi hakea yliopistoon

On kuitenkin totta, että kouluissa, jotka harkitsevat pääaineita, joillakin pääaineilla on korkeampi hyväksymisaste kuin toisilla. Alla käymme läpi joitain kilpailukykyisimpiä ja joitakin vähiten kilpailukykyisiä suuria yrityksiä. On tärkeää muistaa, että tämä vaihtelee koulukohtaisesti, mutta olemme lisänneet esimerkkejä tietyistä kouluista näyttääksemme, miltä tiedot todella näyttävät. Suuri osa tästä datasta tulee a Sankari Redditor kuka koonnut pääsytilastoja UCLA -kouluissa vuodesta 2018 lähtien.

Lisää kilpailukykyisiä pääaineita

Tämä vaihtelee kouluittain, mutta nämä suuret yritykset ovat usein erityisen kilpailukykyisiä ja niiden hyväksymisaste on alhaisempi kuin koulun keskiarvo.

Sairaanhoito

Hoito -ohjelmat ovat usein erittäin tiukkoja, joten koulut haluavat vain ottaa vastaan ​​oppilaita, jotka ovat varmoja, että heillä on motivaatio ja työetiikka ohjelman suorittamiseen.Tämä tarkoittaa, että hoitotyöohjelmat ovat usein erittäin kilpailukykyisiä.UCLA: ssa koko koulun hyväksymisaste on 12%, mutta vuonna 2018 hoitotyöohjelman hyväksymisaste oli vain 2%! Muut koulut eivät ehkä ole näin äärimmäisiä, mutta jos koulussa on erillinen hoitotyöohjelma tai se arvioi hoitotyön sovellukset erillään yleisestä poolista, on usein vaikeampaa päästä hyväksymään hoitotyön pääaineeksi.

mikä on härän merkki

Liiketoiminta

Liiketoimintaan liittyvät pääaineet, kuten liikkeenjohto, kirjanpito ja rahoitus, ovat joitakin opiskelijoiden suosituimmista pääaineista, joten niille tarkoitetut paikat ovat usein kysyttyjä. Tämä pätee erityisesti kouluissa, joissa on korkeatasoisia yritysohjelmia, joissa opiskelijat eri puolilta maata kilpailevat paikasta.

Tietokone Tiede

Tietotekniikan kysyntä kasvaa räjähdysmäisesti, ja opiskelijoita on ilmoittautunut nopeasti kasvavaan määrään. Monissa kouluissa se ei ole vain insinööriosastojen suosituin pääaine, vaan se on yksi koulun suosituimmista pääaineista. Vuonna 2018 molemmille UCLA ja UC Berkeley , tietojenkäsittelytieteen pääaineiden pääsyaste oli vain 5%, mikä on selvästi alle UC Berkeleyn keskimääräisen hyväksymisprosentin 17%ja UCLA: n 12%.

Kuvataide

Kuvataideohjelmilla (kuten studiotaiteella, draamalla, tanssilla, teatterilla jne.) On usein paljon kilpailua rajoitetuista lähtöpaikoista.Erityisesti korkean luokan ohjelmissa kilpailu voi olla kovaa.Carnegie Mellonin yliopisto vapautettiin eri osastojen hyväksymisprosentit. Vuonna 2020 koko yliopiston hyväksymisaste oli noin 15%, mutta sen draamakoululla oli ylivoimaisesti alhaisin hyväksymisaste, vain 4%. Nämä tilastot voivat kuitenkin vaihdella suuresti koulun ja ohjelman mukaan riippuen siitä, kuinka korkealla ne on sijoitettu. Esimerkiksi Carnegie Mellonin musiikkikoulun hyväksymisaste oli 31%.

body_musicfestivalviulu

Vähemmän kilpailukykyiset suuret yritykset

Mikä on helpoin pääaine yliopistoon pääsemiseksi? Jälleen tämä vaihtelee koulukohtaisesti, mutta näillä suurilla yrityksillä on usein korkeampi hyväksymisaste kuin koulun keskiarvo.

Kone- ja materiaalitekniikka

Nämä kaksi ovat usein vähiten suosittuja insinööri -erikoisuuksia , mikä voi helpottaa heidän pääsyään etenkin verrattuna kilpailukykyisempiin insinööritutkintoihin, kuten tietojenkäsittelytiede. Vaikka sekä UCLA: n että UC Berkeleyn hyväksymisaste oli 5% tietojenkäsittelytieteen pääaineista, molemmilla on 15%: n hyväksyntä konetekniikassa, ja Materials Engineeringin hyväksymisaste on 18% UCLA: ssa ja 20% UC Berkeleyssä.

Yhteiskuntatieteen maisterit

Koska monet äskettäin valmistuneet korkeakoulut ovat kamppailleet löytääkseen työpaikan, on tapahtunut yleinen siirtyminen pois yhteiskuntatieteiden pääaineista, kuten historia ja valtiotiede. Tämä lasku on melko tuore, joten monissa kouluissa on edelleen suuri määrä professoreita ja henkilökuntaa tukemaan enemmän uusia opiskelijoita kuin he saavat. Tämän seurauksena osa näistä pääaineista voi olla helpompi päästä. UCLA: ssa (yleinen hyväksymisaste 12%) historian pääaineilla on valtava 51%: n hyväksymisaste, taidehistorian hyväksymisaste on 46%, valtiotieteet 33%, sosiologia 36%ja antropologia 28%. UC Berkeleyssä (yleinen hyväksymisaste 17%) valtiotieteen hyväksymisaste on 29%, maailmanlaajuisten tutkimusten 23%, sosiologia 25%ja historia 30%.

Matematiikan pääaineet

Matematiikka, tilastot ja muut puhtaat matematiikkapitoisuudet eivät ole koskaan olleet yhtä suosittuja kuin asiaan liittyvät pääaineet, kuten tekniikka. Koska monien opiskelijoiden on kuitenkin lähdettävä matematiikkaan, yliopistoissa on usein paljon matematiikan professoreita ja siksi paljon paikkoja matematiikan pääaineille. Tämä voi heikentää näiden yritysten kilpailukykyä, mutta älä erehdy, sinun on osoitettava poikkeukselliset matemaattiset taidot, jotta sinua voidaan pitää vahvana hakijana matematiikan pääaineelle. UC Berkeleyssä tilastotieteen pääaineiden hyväksymisaste on 32% ja matematiikan pääaineiden 26%. UCLA: ssa tilastotieteen pääaineiden hyväksymisaste on 39%ja matematiikan pääaineiden hyväksymisaste on 37%.

Pitäisikö sinun valita tietty pääaine lisätäksesi mahdollisuuksiasi päästä sisään?

Emme suosittele sellaisen pääaineen valitsemista, josta et ole kiinnostunut, parantaaksesi pääsyäsi yliopistoon. Tähän on neljä pääasiallista syytä:

Yhdysvaltain kauppamerenkulkuakatemia
  1. Suurin osa kouluista ei ota huomioon aiottua pääaineesi pääsypäätöksiin.

  2. Voi olla vaikeaa tietää, mitkä pääaineet ovat enemmän tai vähemmän kilpailukykyisiä tietyssä koulussa.

  3. Korkeakoulut haluavat, että luokat ja ylimääräiset opinnot liittyvät valitsemallesi pääaineelle. Jos valitset satunnaisesti epämääräisen pääaineen, josta et näytä olevan kiinnostunut, et tee heihin vaikutusta.

  4. Kun sinut on hyväksytty, voi olla haastavaa siirtyä haluamaasi pääaineeseen.

Joten useimmille ihmisille Emme suosittele pelaamaan järjestelmää valitsemalla tietty pääaine. Sinun on paljon parempi vahvistaa muita sovelluksesi alueita, kuten arvosanoja, testituloksia ja henkilökohtaisia ​​lausuntoja.

kuinka piirtää riippumattomia ja riippuvaisia ​​muuttujia

On kuitenkin olemassa muutamia tapauksia, joissa toisen pääaineen valitseminen voi lisätä hieman pääsymahdollisuuksiasi. Tämä koskee vain oppilaitoksia, jotka ottavat pääaineet huomioon heidän pääsypäätöksissään (nämä ovat usein suuria julkisia kouluja). Jos huomaat, että joillakin pääaineilla on paljon korkeampi pääsyaste, voit halutessasi luetella yhden aiotusta pääaineestasi. Ennen kuin teet, harkitse kuitenkin kolmea erittäin tärkeää asiaa:

  1. Tiedätkö todella, että tämä pääaine helpottaa pääsyä kouluun? Kuten olet nähnyt tässä artikkelissa, 'epäsuositun' pääaineen valitseminen ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun on helpompi päästä hyväksymään. Perusta päätöksesi vain todellisten pääsytietojen perusteella, älä vain tunne, että tämä on helpompi tie.

  2. Osoittaako hakemuksesi kiinnostuksesi ilmoitettuun pääaineeseen? Jos näin ei ole (sanot, että haet tilastotieteiden pääaineena, mutta olet käynyt pääasiassa englannin ja yhteiskuntatieteiden kursseja etkä ole käynyt STEM -oppitunteja), se näyttää vain satunnaiselta korkeakouluille ja todennäköisesti satuttaa sinua.

  3. Kuinka helppoa pääaineen vaihtaminen on? Korkeakouluilla, jotka harkitsevat aiottua pääainetta, on usein tietty määrä paikkoja jokaiselle pääaineelle, ja haluamasi pääaine voi olla täynnä vaihdon aikana. Tämä ei ole tilanne, jossa haluat olla, joten muista ymmärtää täysin pääaineesi vaihtoprosessi.

Kuten näette, pääaineen valitseminen yliopistoon pääsyn helpottamiseksi on harvoin hyödyllistä, ja se voi joissakin tapauksissa olla riskialtista.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.