Onko SAT-esseellä merkitystä? Asiantuntijaopas

muistikirja-428293_640.jpg

Muina aikoina SAT-essee oli hyvin erilainen. Aloittelijoille se oli pakollinen osa tenttiä, joka pisteytettiin osana kirjoitusta. Sinulla oli vain 25 minuuttia aikaa antaa ja tukea mielipiteesi sellaisista syvällisistä filosofisista kysymyksistä kuin yksityisyyden merkitys tai suoriutuvatko ihmiset paremmin, kun he voivat käyttää omia menetelmiä tehtävien suorittamiseen.

Asiat ovat nyt hyvin erilaiset. Itse SAT: n ohella SAT-essee on uudistettu ja uudistettu kokonaan. Muun muassa se on nyt vapaaehtoinen osa tenttiä. Tämän SAT-esseen peruskorjauksen valossa monet koulut eivät enää vaadi, että opiskelijat suorittavat SAT-esseen tenttiä tehtäessä.Mutta mitä kaikki nämä muutokset merkitsevät sinulle? Onko SAT-essee tärkeä? Lue uusien SAT-muutosten erittely, tiedot siitä, mitkä koulut vaativat edelleen SAT-esseen, miksi koulut tekevät ja eivät vaadi tätä kokeen osaa ja kuinka selvittää, onko SAT-essee välttämätön vai tärkeä sinä.

Päivitys: SAT-esseen loppu

Tammikuussa 2021 kollegion hallitus ilmoitti siitä kesäkuun 2021 jälkeen se ei enää tarjoaisi SAT: n essee-osaa (lukuun ottamatta kouluja, jotka valitsevat koulupäivän testauksen aikana). Vaikka suurin osa korkeakouluista oli jo siirtynyt tekemään SAT Essay -tuloksista vapaaehtoisia, tämä kollegion hallituksen siirto johtaa todennäköisesti siihen, että useimmat koulut tekevät yliopistosovelluksen muutoksia, kuten jättämättä tarkastelematta esseen tuloksia SAT: lle ja ACT tai mahdollisesti vaaditaan lisää kirjoitusnäytteitä sijoittamiseen.

Lisätietoja siitä, mitä SAT-esseen loppu merkitsee yliopistosovelluksillesi ja mitä tehdä, jos olet rekisteröitynyt essee-testiin etkä halua enää ottaa sitä tämän artikkelin kanssa.

Uusi SAT-essee

SAT tarkistettiin maaliskuussa 2016. Tentin osa eniten muuttunut on essee. Sen sijaan, että kirjoittaisit 25 minuutin mielipidekappaleen, sinulla on 50 minuuttia aikaa analysoida, kuinka tietyn kohdan kirjoittaja rakentaa argumenttinsa.

Lisäksi sen sijaan, että koe olisi integroitu yhdistettyyn pisteeseesi, saat erillisen pistemäärän tentistäsi se ei vaikuta 1600 pisteen pisteisiin. Uusi tentti luokitellaan 24 pisteestä - kukin 8 pistettä kohdissa Lukeminen (lähinnä lukun ymmärtäminen), Analyysi ja Kirjoittaminen (kirjoitustyyli). Katso uuden otsikon erittely täältä.

Lopuksi uusi essee on a täysin vapaaehtoinen osa tenttiä. Sinun ei tarvitse ottaa sitä, ja saat silti 1600 pisteen pisteet. Tällä tavoin se on paljon kuin ACT, jolla on myös valinnainen essee. Jos haluat rekisteröityä SAT-esseeyn, maksat ylimääräisen 11,50 dollaria.

Koska essee on nyt vapaaehtoinen, korkeakouluilla on mahdollisuus ei vaadi opiskelijoita lähettämään SAT Essay -tuloksia. Siksi monet korkeakoulut ovat luopuneet tästä vaatimuksesta. Joten kuka vielä vaatii SAT-esseen?

lyijykynä-152713_640.png

Anna tämän kammottavan onnellisen lyijykynän opastaa sinut SAT-esseen läpi!

Kuka tarvitsee uuden SAT-esseen?

Kaplan-kyselyn mukaan jossa tutkittiin 300 koulua,useimmat koulut eivät vaadi valinnaista SAT-esseeä.Jotkut kuitenkin suosittelevat tai vaativat sitä edelleen, etenkin kaikkein valikoivimmissa laitosryhmissä.

Erityisesti eliittikoulut, kuten Ivy League, Stanford, MIT ja Chicagon yliopisto, ovat eri mieltä asiasta, jotkut vaativat esseen ja jotkut eivät vaadi tai suosittele sitä. Ivy-liigassa Harvard, Princeton, Dartmouth ja Yale vaativat edelleen SAT-esseen, ja Columbia, Cornell, UPenn ja Brown eivät.

Suuret valtion koulut jakautuvat samalla tavalla: esimerkiksi Kalifornian yliopiston järjestelmä ja Michiganin yliopisto vaativat molemmat esseen, Illinoisin yliopisto ja Purduen yliopisto suosittelevat sitä; ja Penn State, University of Wisconsin-Madison, ja Indiana University eivät vaadi eivätkä suosittele essettä.

Saat ajantasaisinta tietoa koulun asemasta SAT-esseessä tarkista kollegion hallitus . Jos koulua ei ole luettelossa, tarkista heidän pääsisivustonsa. Ne koulut, jotka tarvitsevat esseen, ovat menneet pöytäkirjaan ja ilmoittaneet siihen erityiset syyt; Jaon ne seuraavassa osassa.

kuinka pitkä essee on yliopistossa?

muna-1265696_640.jpg

Koulut ovat jakautuneet, kuten tämä muna.

Miksi koulut vaativat SAT-esseen?

Ottaen huomioon, että niin monet koulut eivät vaadi esseitä eteenpäin, saatat olla utelias niistä, jotka sitä vielä vaativat. Mikä on heidän päättelynsä? Koulujen virkamiesten julkisten lausuntojen perusteella näyttää siltä, ​​että se kiehuu kolme pääasiallista syytä:

# 1: Lisätietoja on parempi

Jotkut korkeakoulut näyttävät kokevan, että kaikki hakijoilta saamansa tiedot ovat hyödyllisiä maalaamaan täydellinen kuva hakijasta. Varmasti SAT-essee tarjoaa jonkin verran ainutlaatuisen tietopisteen, koska korkeakouluohjelmassa ei ole muita standardoituja elementtejä, jotka sisältäisivät tarkkoja tietoja hakijan ajoitetusta kirjoitustaidosta. On järkevää kouluissa, joissa arvostetaan kaikkea tietoa, jonka on mahdollista saada opiskelijasta vaatisi SAT-esseen.

# 2: Tarkistettu testi on samanlainen kuin yliopistotyö

Vanha SAT-essee sisälsi melko mielivaltaisen tehtävän, eikä se muistuttanut mitään opiskelijoiden työtä yliopistossa. Tarkistettu essee sitouttaa kuitenkin opiskelijan retorisen analyysin taidot ja edellyttää sellainen analyyttinen ajattelu, jonka opiskelijat suorittavat yliopistossa. Joten jotkut korkeakoulut vaativat uuden SAT-esseen, koska heidän mielestään se antaa arvokasta tietoa siitä, miten opiskelija voisi toimia korkeakoulutason työssä.

# 3: Viestin lähettäminen kirjoittamisen tärkeydestä

Laitokset voivat myös vaatia SAT-esseen yksinkertaisesti siksi, että he haluavat lennättää maailmalle, johon he uskovat kirjoittaminen on tärkeää. Tämä oli osa Yalen antama syy miksi he vaativat edelleen esseen.

Siksi koulut vaativat sitä - mutta entä koulut, jotka eivät vaadi esseitä? Mikä on heidän päättelynsä?

kissa-636172_640.jpg

Kissat tai koirat: toinen pikanäppäinkysymys eliittiopistoissa

Miksi koulut eivät vaadi SAT-esseitä?

On neljä pääasiallista syytä koulut ovat antaneet SAT-esseen vaatiessa jatkamisen:

mitä horoskooppimerkki kalat tarkoittaa

# 1: Johdonmukaisuus

Monet koulut eivät jo vaadi ACT: n valinnaista kirjoitusosaa. Joten nyt, kun SAT-essee on myös valinnainen, on järkevää olla vaatimatta sitä. Tämä yksinkertaisesti tekee testausohjeista johdonmukaisia ​​kyseisille kouluille.

# 2: Essee on tarpeeton

Jotkut koulut kokevat, että heillä on jo riittävät todisteet hakijan kirjoitusvalmiudesta sovellusesseiden kautta. Tämä pätee erityisesti laitoksiin, joissa vaaditaan useita esseitä osana hakemusta.

# 3: SAT-essee ei ennusta yliopiston menestystä

Aiemmin SAT-esseen on osoitettu olevan vähiten ennustava osa yliopiston menestystä SAT: ssa. Vaikka uuden SAT-esseen ennustekyvyistä ei ole vielä tietoja, koulut ovat käyttäneet tilaisuutta päästäkseen irti sovelluksesta, joka heidän mielestään on periaatteessa kuollutta.

# 4: SAT-esseen vaatimus aiheuttaa taakan vähäosaisille opiskelijoille

Columbian ensisijainen huolenaihe on, että esseen lisäkustannukset voivat estää heikossa asemassa olevia opiskelijoita. Pennsylvanian yliopisto on antanut samanlaisia ​​lausuntoja - Vähemmistö- ja heikossa asemassa olevilla opiskelijoilla on todennäköisesti todennäköisyys täydellisestä testausprofiilista. Joten he ovat poistaneet SAT Essay -vaatimuksen toivoen houkutellakseen monipuolisemman hakijajoukon.

tomaatit-1220774_640.jpg

Monipuolinen tomaatti-allas.

Joten onko SAT-esseellä merkitystä yliopistollesi mahdollisille?

Olen käynyt läpi, miten ja miksi koulut käyttävät tai eivät käytä SAT-esseeä. Mutta mitä tämä kaikki merkitsee sinulle?

On kaksi pääkysymystä sinun on vastattava selvittääkseen, kuinka tärkeä essee on sinulle: Ensinnäkin, pitäisikö sinun ottaa osio SAT-essee, ja toiseksi, kuinka tärkeä on pisteesi?

Pitäisikö minun ottaa SAT-essee?

Tämä tulee enimmäkseen haketko kouluja, jotka vaativat tai suosittelevat SAT-esseeä vai ei. (Yliopistohakemuksissa tekisin yleensä väärin, kun käsittelen suosituksia kauniisti muotoiltuina vaatimuksina.)

Jos et todellakaan ole kiinnostunut yhdestä koulusta, joka vaatii / suosittelee esseitä, etkä näe itsesi muuttavan mieltäsi, siirry eteenpäin ja ohita se. Jos kuitenkin on jopa mahdollisuus, että saatat olla kiinnostunut koulusta, joka vaatii / suosittelee esseen, sinun kannattaa ottaa se.

Ja jos haet erittäin valikoiviin kouluihin, ota ehdottomasti essee-osa, koska noin puolet niistä vaatii esseen. Joten jos muutat mieltäsi viime hetkellä ja päätät hakea CalTechiin ja MIT: ään, tarvitset kyseisen esseen.

Suosittelen tätä, koska jos et ota essee-osaa ja tarvitset sitä sitten jopa yhdelle koululle, sinun on suoritettava koko testi uudestaan. Jos olet jo tyytyväinen pisteisiisi, tämä on iso neljän tunnin vetovoima sinulle.

Haluat ehkä myös ottaa esseen osan, jos olet erityisen hyvä retorisessa analyysissä ja ajoitetussa kirjoittamisessa. Jopa korkeakouluissa, jotka eivät vaadi esseeä, tähtien pisteet näyttävät hyviltä.

Kuinka tärkeä on SAT-essee-pisteet?

Tämä on hieman monimutkaisempaa, koska se riippuu jossain määrin kouluista, joihin haet. Puhuin useiden koulujen vastaanottovirkailijoiden kanssa joitain teemoja syntyi kuinka tärkeänä he pitävät essee-pisteitäsi ja kuinka he käyttävät sitä arvioidessaan hakemustasi:

  • Yleinen yksimielisyys oli, että essee oli vähiten tärkeä osa SAT: ta. Valintatoimistot tarkastelevat paljon tarkemmin yhdistettyjä pisteitäsi.
  • SAT-esseeä tarkastellaan ensisijaisesti yhdessä muiden kirjoittamiseen perustuvien sovellusmateriaaliesi kanssa: valintasi esseeä ja lukion englanninkielisiä transkriptioita käytetään myös kirjoittamisen ja kielitaidon määrittämiseen. Pohjimmiltaan se on osa sovelluksesi osaa.
  • Se sanoi, että esseen pommittaminen olisi punainen lippu vastaanottovirkailijoille ettet ehkä ole täysin valmistautunut korkeakoulutason työhön.

Kaiken kaikkiaan suosittelen, ettet hikoile essesi pisteitäsi liikaa. Tärkeintä on se esseesi pisteet ovat enemmän tai vähemmän yhdenmukaisia ​​muiden testipisteiden kanssa. Sen ei todellakaan tarvitse olla täydellinen - jos saat 1600 ja 18 24: stä, en stressaisi liikaa. Mutta jos sinulla on esimerkiksi 1500 ja saat esseestä 9/24, se on hieman huolestuttavampaa, koska pääsyvirkamiehet saattavat aiheuttaa huolta siitä, ettet ole valmistautunut korkeakoulutason työhön.

Yleensä sitten koulut tarkastelevat todella pisteitä, mutta se ei ole yksi sovelluksesi tai edes SAT-pisteesi tärkeimmistä osista. Paras vetosi, jos olet kiinnostunut tietystä koulusta, joka vaatii esseen ja haluat tarkempaa ohjeistusta siitä, miten he käyttävät esseitä, on soittaa valintatoimistoon ja kysyä. Jos haluat lisätietoja siitä, mikä on hyvä SAT Essay -tulos, tutustu oppaaseen keskimääräiseen SAT Essay -tulokseen.

Keski -Michiganin yliopiston hyväksymisaste

musiikki-277279_640.jpg

Ei tällaista tulosta!

Kuinka voin menestyä SAT-esseessä?

Onneksi, taitojen oppiminen on erittäin mahdollista lyödä SAT-essee puistosta joka kerta. Tässä on joitain yleisiä vinkkejä:

  • Oppia erityiset vakuuttavat ja argumentoivat tekniikat johon voit viitata esseessäsi. Jos et pysty tunnistamaan, mitä laitteita kirjoittajat voivat käyttää argumenttien esittämiseen, miten kirjoitat siitä esseen?
  • Varmista, että sinulla on selkeä opinnäytetyö jota voidaan puolustaa todisteilla kohdasta.
  • Sisältää johdanto ja johtopäätös. Tämä auttaa kiinnittämään suuria kohtiasi ja osoittamaan, että osaat rakentaa vankan kirjoituksen.
  • Luota todisteisiin väitteestä.
  • Älä anna mielipiteesi aiheesta! Uusi SAT-essee ei ole mielipidepohjainen.
  • Varmista, että sinä käytä oikeaa kielioppia ja akateemista kieltä. (Ei Tämä kohta, kuten kulmakarvani, on loistava.)
  • Kirjoittaa ainakin sivu.

Katso myös tämä opas täydellisen SAT Essay -tuloksen saamiseksi ja tämä pisteiden parantamiseksi.

art-89198_640.jpg

Vinkkejä menestykseen: Älä taita Essee-osiota origamiveneiksi.

Lopullinen yhteenveto ja toimintakelpoisuus

Uuden SAT: n ansiosta essee-osa on vapaaehtoinen, monet koulut ovat päättäneet ei vaatia eikä suositella opiskelijoille sitä. Suurin osa kouluista ei enää vaadi esseitä, mutta erittäin valikoivat koulut ovat eri mieltä asiasta.

Niistä kouluista, jotka vaativat SAT-esseen, monet ovat pitäneet ennätystä sanomalla, että heidän mielestään essee tarjoaa arvokasta lisätietoa hakijan potentiaalista korkeakoulutason työssä. He aikovat käyttää esseen tapana arvioida hakijan kirjoitustaitoa edelleen useimmissa näistä kouluista sitä pidetään vähiten tärkeänä osana SAT-pisteitä .

Kouluissa, joissa SAT-esseeä ei vaadita, essee on poistettu useista syistä: yhdenmukaisuuden lisäämiseksi ACT-vaatimusten kanssa, koska essee vaikuttaa tarpeettomalta tai ennustaa huonosti yliopiston menestystä, tai houkutellakseen monipuolisemman hakijajoukon.

Mitä tämä kaikki merkitsee sinulle? Jos sinulla on jopa mahdollisuus hakea kouluun, joka vaatii tai suosittelee esseen, ota SAT esseen kanssa. Jos et ja tarvitset sitä myöhemmin, sinun on suoritettava koko tentti uudelleen.

Jos otat SAT-esseen, älä stressaa liikaa täydellisen pistemäärän saamisesta, mutta valmistaudu tarpeeksi, jotta olet varma, ettet saa kovin matalaa pistemäärää verrattuna komposiittisi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset