Toimiiko perunaruokavalio? Opi totuus tämän hyped Health Hackin takana

peruna-2277455_640

Mikä on perunaruokavalio? Toimiiko perunaruokavalio? Onko se terveellistä? Tässä perunaruokavalion tai perunoiden hakkeroinnin kokonaisoppaassa käymme läpi mitä tämä ruokavalio on, miksi siitä on tullut niin merkittävä viime aikoina, ja perunaruokavalion tulokset, joita voit odottaa. Keskustelemme myös siitä, onko perunaruokavalio terveellinen, pitäisikö sinun tehdä se ja miten se sujuisi sujuvasti, jos päätät perunaruokavalion. Lopuksi, annamme joitain perunahakkeroinnin reseptejä.

Mikä on perunaruokavalio?

Perunaruokavalioita on useita, mutta niihin kaikkiin liittyy syöminen keitetyt perunat ja hyvin vähän muuta tietyn ajan. Joten perunaruokavalio (tai perunahakkerointi) on pohjimmiltaan miltä se kuulostaa - perunaruokavalio!Kaikki eivät kuitenkaan tee perunaruokavaliota samalla tavalla. Kaikkien siellä olevien muunnelmien vuoksi sinun on esitettävä kaksi pääkysymystä tietystä perunaruokavaliosta: kuinka kauan teet perunaruokavaliota ja mitä voit syödä perunaruokavaliossa.

Kuinka kauan perunaruokavalio on?

Voit tehdä perunaruokavaliota minkä tahansa ajan, mutta yleensä perunaruokavalion leirejä on kaksi: lyhytaikainen perunaruokavalio (tai perunahakkerointi) ja pitkäaikainen perunaruokavalio.

 • Lyhytaikainen perunaruokavalio / perunahakkerointi: Lyhytaikaisen muutaman kilon painonpudotuksen vuoksi monet ihmiset tekevät hakkerointia ja syövät perunoita vain lyhyen ajan. Tyypillinen kesto on 2-3 päivää, mutta jotkut ihmiset menevät jopa viikkoon. Perunan hakkeroinnin idea on, että täyttämällä yksi silloin tällöin, voit ylläpitää tiettyä painoa ilman pitkäaikaisia ​​supistavia laihduttamisia. Perunahakkeroinnin aloitti Tim Steele (ankkurilinkki), joka väittää tekevänsä sen perustuu perunoiden hakkerointiin vuoden 1849 ruokavalioon suunnitelma dyspeptikoille.
 • Pitkäaikainen perunaruokavalio: Suurelle laihtumiselle pitkällä aikavälillä jotkut ihmiset tekevät perunaruokavaliota useita kuukausia kerrallaan. Tämä on merkittävä australialainen perunan laihduttaja Andrew Taylor teki - hän meni koko vuoden syömällä vain perunoita ja muutama mauste.

bataatti-2086784_640

Peruna sanoo: 'Katso syvälle silmiini ...'

Mitä voin syödä perunaruokavaliossa?

Valitettavasti perunalastuja, ranskalaisia ​​perunoita, perunamuusia, jossa on paljon kermaa ja voita, ja muita rasvaisia ​​ja suolaisia ​​perunaruokia ei sallita missään perunaruokavaliossa. Sen lisäksi perunan ruokavaliosuunnitelmissa on yllättävän paljon vaihtelua. Tällä muunnelmalla on yleensä kolme tyyppiä:

 • Ensinnäkin on eroja siinä, millaisia ​​perunoita voit syödä. Joissakin perunaruokavalioissa syöt vain keitettyjä valkoisia perunoita. Jotkut sallivat sinun syödä ihoa, ja jotkut ovat kuoritut perunat. (Ota huomioon, että perunan kuoressa on paljon ravintoaineita ja kuituja ). Joidenkin perunaruokavalioiden avulla voit syödä kaikenlaisia ​​keitetyt perunat : valkoinen, ruskea, kulta, uusi, sormenjälki, sininen, punainen ja niin edelleen ja niin edelleen. On jopa perunan ruokavaliosuunnitelmia, joiden avulla voit sisällyttää bataatteja ja hilloja. Itse asiassa joissakin muunnelmissa olet käyttänyt täysin bataatti-ruokavaliota!
 • Toiseksi on eroja siinä, mitkä öljyt ja mausteet ovat sallittuja. Jotkut perunaruokavaliot pitävät tiukkaa maustamattomuutta ja öljyjä - vain tavalliset perunat. On perunaruokavalioita, jotka sallivat pienen määrän vähäkalorisia mausteita (kuten mausteita ja kuumia kastikkeita), mutta ei öljyjä tai muita lisäosia. Jotkut perunaruokavaliot antavat sinun käyttää pieniä määriä terveellisiä öljyjä (kuten oliiviöljyä) ja maidottomia maitoja (perunamuusiin). Aivan niin kauan kuin et lisää paljon korkea-kaloreita ja / tai rasvaisia ​​ainesosia perunoihisi (kuten kasaat leivonnaisen perunan juustolla ja smetanalla), perunaruokavaliossasi käyttämiesi mausteiden yksityiskohdat todennäköisesti älä tee suurta eroa lopputuloksessa.
 • Kolmanneksi, perunoiden keittämisessä on eroja. Erittäin tiukat perunaruokavaliot voivat antaa sinun syödä vain keitettyjä perunoita tai laittaa sinut 100% paistettuun perunaruokavalioon! Toiset antavat sinulle jonkin verran joustavuutta perunoiden paistamiseen, paahtamiseen, paistamiseen tai keitämiseen, kun haluat, vain niin kauan kuin noudatat muita öljyjä ja mausteita koskevia ohjeita.

Huomaa, että myös perunaruokavaliossa on yleensä juomarajoituksia. Vesi, kahvi ja tee (ilman maitoa tai sokeria) ovat yleisimmin sallittuja juomia. Et tee paljon hyvää, jos syöt vain perunoita, mutta juot gallonaa koksia joka päivä!

parsakaali-1804446_640

Ei perunaruokaa sinulle tällä ruokavaliolla!

Kuka tekee perunaruokavaliota?

Perunan ruokavalion liike on levinnyt sisään Paleo-ruokavalio piireissä, ja monet Paleo-bloggaajat antavat rave-perunaruokavalion arvosteluja. Tämä on itse asiassa poikkeama tyypillisestä Paleon keskittymisestä paljon lihaan.

Viime vuosina on myös ollut joitain korkean profiilin perunan laihduttajia. Tässä on yhteenveto perunaruokavalion suurimmista luvuista:

kissa-2149809_640

Herra Squiggles harkitsee myös perunaruokavaliota.

Toimiiko perunaruokavalio?

Voiko perunoiden syöminen eikä mitään muuta kuin perunat todella johtaa laihtumiseen? Mitä perunaruokavalion tuloksia voit odottaa? Kuitenkin, perunat ovat erittäin tärkkelyspitoisia, ja laihduttajat yleensä välttävät niitä.

Yllättäen näyttää siltä, ​​että perunaruokavalio voi johtaa laihtumiseen. Luultavasti huomasit, että useimmat edellä mainituista perunaruokavalion kannattajista kokivat melko dramaattisia perunaruokavalion tuloksia:

 • Andrew Taylor menetti yli 100 kiloa 12 kuukaudessa.
 • Penn Teller menetti 18 kiloa kahdessa viikossa.
 • Chris Voigt menetti 21 kiloa kahdessa kuukaudessa.

Tällöin on selvästi mahdollista laihtua perunaruokavaliolla. Mutta miksi perunaruokavalio saa sinut laihtua?

pitääkö mennä yliopistoon

Painonlasku johtuu kalorivajeesta —Periaatteessa käytät enemmän ruokaenergiaa kuin otat sisään.

Useimmille perunan laihduttajille ruokavalio ei ole tietoinen kalorien rajoittamisesta. Sinun pitäisi syödä (tietysti perunoita) aina, kun nälkä tulee, ja syödä, kunnes olet täynnä. Voit kuitenkin mennä kalorien alijäämään (ja siten laihtua) perunaruokavaliossa kahdesta tärkeimmästä syystä:

 • Perunat pitävät sinut täynnä: Perunalla on epätavallisen korkea kylläisyyden indeksi . Tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset tuntevat olonsa täyteläisemmiksi pidempään perunoiden syömisen jälkeen kuin melkein mikään muu ruoka. Jos tunnet olevasi täydellisempi, sinun ei tarvitse syödä niin usein. Tämä tarkoittaa, että syöt todennäköisesti vähemmän kaloreita. Vähemmän kaloreita tarkoittaa, että olet todennäköisesti menossa kalorivajeeseen ja käytät enemmän energiaa kuin otat.
 • Kyllästyt perunoista: Lopulta kyllästyt perunoihin, mikä myös saa sinut syömään vähemmän ja harvemmin. Et täytä itsesi ylimääräisillä puremilla, kun olet jo täytetty, koska olet kyllästynyt syömään perunoita. Etkä välttämättä halua tehdä paljon välipalaa, kun ainoa vaihtoehto on peruna.

perunat-1458569_640

Haluat ehkä tehdä sanoinkuvaamattomia rikoksia perunoita vastaan, kun olet valmis perunoiden hakkerointiin.

Onko perunaruokavalio terveellinen?

Tietysti vain se, että perunaruokavalio johtaa laihtumiseen, ei tarkoita, että perunaruokavalio on todella hyvä sinulle. Vaikka perunaruokavaliossa voi olla joitain lyhytaikaisia ​​terveyshyötyjä, se ei pitkällä aikavälillä ole sinulle hyvä.

Miksi lyhytaikainen perunaruokavalio voisi olla terve

On olemassa muutamia syitä, miksi lyhytaikaisella perunaruokavaliosta voi olla joitain terveysvaikutuksia:

Perunat ovat melko hyviä sinulle

Jos olet laihduttanut aiemmin, sinulle on saatettu kertoa, että valkoiset perunat ovat sinulle haitallisia. Tämä ei ole totta.

Paljon sitä, mikä on pahaa syömällä paljon perunoita, ei ole mitään tekemistä itse perunoiden kanssa. Mitä tarkoitan tällä? Ajattele yleisimpiä perunaruokia: perunalastut, ranskalaiset perunat, kermalla ja voilla täytetyt perunamuusit, perunanahat, kahdesti paistetut perunat, perunagratiinit ja niin edelleen. Nämä ovat usein paistettuja ja täynnä huonoja rasvoja ja suolaa, ainesosien kanssa, kuten raskas kerma, pekonipalat ja juustot. Perunat eivät ole ongelma tässä!

Ihmiset sanovat, että perunoilla on korkea glykeeminen indeksi, mutta se itse asiassa vaihtelee perunatyypistä ja keittotavasta riippuen. Lisäksi, glykeeminen indeksi ei kerro koko ravintotarinaa .

Perunat voivat olla tärkkelystäisempiä kuin keskimääräinen vihanneksesi, mutta ne ovat edelleen vihanneksia ja ovat täynnä arvokkaita ravintoaineita . Niin kauan kuin et aio elättää vain perunoita koko elämäsi ajan, perunoiden syöminen muutaman päivän ajan voi olla todella terveellistä.

Jos teet bataatti-ruokavaliota, bataateilla on samanlainen makroravintoprofiili kuin tavallisilla perunoilla (With 7,7% kaloreista tulee proteiineista, 91,7% hiilihydraateista ja vain 0,6% rasvoista ). Heillä on kuitenkin enemmän sokereita ja vähemmän tärkkelystä, ja a hivenravinteiden erilainen leviäminen (mukaan lukien valtavat määrät A-vitamiinia).

ateria-2069017_640

Osoittautuu, että perunat ovat paljon terveellisempiä, kun et paista niitä öljyssä tai laita niitä voita, kermaa ja juustoa. Joka tiesi?

Et syö epäterveellisiä rasvoja ja sokereita

Sen lisäksi, että syömällä vain perunoita on yllättävän ravitsevaa, sillä on toinen etu: jos syöt vain perunoita, et syö kaikkia epäterveellisiä sokereita ja rasvoja, joita normaalisti syödään.

tyypillinen amerikkalainen ruokavalio on erittäin epäterveellistä . Jopa ihmiset, jotka yrittävät syödä oikein, ovat usein yllättyneitä kuinka moni heidän elintarvikkeistaan ​​sisältää lisättyä sokeria .

Joten tekemällä perunaruokavaliota leikkaat luonnollisesti paljon epäterveellisiä ruokia, joita saatat yleensä kuluttaa. Perunaruokavalio ei tietenkään ole kaukana ainoa tapa tehdä tämä, mutta se on terveydellistä hyötyä.

Voit nähdä tämän vaikutuksen Chris Voigtin kahden kuukauden perunaruokavaliossa: hänen huono kolesteroli, verensokeri ja triglyseriditasot laskivat kaikki . Tämä johtui todennäköisesti yhdistelmästä perunoiden sydänsairauksia torjuvat ominaisuudet ja epäterveellisten rasvojen ja sokerien saannin puute tänä aikana.

kuinka saada lukion tutkintotodistus

Voit muuttaa suhdettasi ruokaan

Jopa lyhytaikainen perunaruokavalio voi auttaa sinua säätämään suhdettasi ruokaan. Se voi auttaa sinua ymmärtämään asioita, kuten kuinka usein syöt, kun olet kyllästynyt tai väsynyt ja kuinka usein kaipaat tiettyjä epäterveellisiä ruokia. Jos pystyt työntämään läpi parin ensimmäisen päivän, huomaat todennäköisesti halusi vähenee ja sinulla on parempi tunne, kun olet nälkäinen ja kun olet täynnä.

Toinen lyhytaikaisen perunaruokavalion mahdollinen etu on, että se voi auttaa siirtymään terveellisempään ruokavalioon jälkikäteen. Syömisen jälkeen vain perunoita useita päiviä, melkein kaikki muut elintarvikkeet tuntuvat ylelliseltä herkulta. Joten on hyvä mahdollisuus yrittää aloittaa terveellisiä tapoja perunan hakkeroinnin jälkeen. (Älä ole liian rajoittava - lue lisää tästä. Mutta harkitse pienempien muutosten toteuttamista, kuten terveellisemmän aamiaisen valmistaminen ilman lisättyä sokeria, hedelmien ja vihannesten syöminen välipaloja varten ja sokeristen juomien vähentäminen.)

vihannekset-790022_640

Katsokaa kaikkia makeita, kauniita vihanneksia, joita voit syödä, kun olet valmis perunahakusi kanssa.

Miksi perunaruokavalio on epäterveellistä pitkällä aikavälillä

Vaikka perunoiden hakkeroinnilla voi toisinaan olla joitain terveysvaikutuksia, pitkällä aikavälillä perunaruokavalio ei ole kovin hyvä sinulle. Ravitsemusasiantuntijoiden perunaruokavalion arvostelut eivät ole hyviä. Tästä syystä:

Keskeiset ravinteiden puutteet

Vaikka perunat ovat paljon terveellisempiä kuin ihmiset yleensä uskovat olevansa, kukaan ruoka ei tarjoa kaikkia välttämättömiä ravintoaineita, joita tarvitset elämään loputtomiin. Mikä tahansa mono-ruokavalio (ruokavalio, jossa käytät vain yhtä asiaa) johtaa pitkäaikaiset ravitsemusvajaukset . Jos kulutat vain perunoita, noin 92% kaloreistasi tulee hiilihydraateista, 1% rasvoista ja 7% proteiineista . Se ei riitä rasvaa tai proteiinia. Rasva on välttämätöntä aivotoiminnalle, ja proteiini on välttämätöntä lihasten toiminnalle, immuunijärjestelmälle, hiusten ja kynsien voimalle sekä luiden terveydelle.

Sinulla on myös mikroravinteiden puutteita. Mikroravinteilla (kuten vitamiineilla ja kivennäisaineilla) on keskeinen rooli kehon monissa toiminnoissa, mukaan lukien immuunitoiminto. Ravitsemusterapeutti Alyosa Hourigan osoitti biologisesti saatavan raudan puute perunoissa keskeisenä kysymyksenä Andrew Taylorin huijausvuonna. Raudanpuute johtaa anemiaan.

Jos teet bataatti-ruokavaliota, ota huomioon, että pitkällä aikavälillä saatat päätyä siihen ylimääräinen A-vitamiini .

Kadonnut lihasmassa

Muistatko, kuinka juuri sanoimme proteiinin olevan välttämätöntä lihasten toiminnalle? Ilman tarpeeksi proteiinia lihaksesi alkavat tuhlata. Joten laihdut jatkuvasti, mutta menetät lihasmassaa, ei rasvaa. Ja tässä on ongelma lihasmassan menettäminen heikentää aineenvaihduntaa . Ja a alempi aineenvaihdunta tarkoittaa, että painonpudotusta on vielä vaikeampaa ylläpitää . Kun laihdut, on tärkeää, että yrität säilyttää mahdollisimman paljon lihaksia. Tämä auttaa laihtumistasi olemaan terveellisempi ja kestävämpi.

Epäasianmukaiset ruokailumallit

Lyhytaikainen perunaruokavalio voi toimia hyödyllisenä palautuksena joihinkin epäterveellisiin ruokailutottumuksiin. Pitkäaikainen perunan laihduttaminen on kuitenkin niin rajoittavaa, että siitä tulee omalaatuinen epäterveellinen syömistapa!

Ainoastaan ​​yhden ruoan (kuten perunoiden) tai ruokaryhmän (kuten hedelmien) pitkäaikaista syömistä kutsutaan mono-ruokavalioksi tai monotrofiseksi ruokavalioksi ja se on viime aikoina villitys laihdutusmaailmassa. Yksi merkittävä hahmo mono-ruokavalion maailmassa on Freelee banaanityttö , joka syö säännöllisesti yli 30 banaania päivässä. Mutta tällainen mono-laihduttaminen voi pitkällä aikavälillä edistää epäterveellistä suhdetta ruokaan , koska se ei itse asiassa rakenna terveellisiä ruokailutottumuksia - se vain poistaa valitun elementin kokonaan yhtälöstä sen sijaan, että auttaisi sinua oppimaan luomaan terveellisiä aterioita ja välipaloja.

Kaiken kaikkiaan on paljon parempi käsitellä taustalla olevia ongelmia suhteessasi ruokaan sen sijaan, että siirrytään toiseen häiriintyneeseen syömiseen, vaikka se olisikin nimellisesti terveellisempää ja aiheuttaisi laihtumista.

vauva-443390_640

Teetkö perunaruokavaliota kuusi kuukautta? Mutta miksi?

Pitäisikö sinun tehdä perunaruokavalio?

Saatavilla olevien todisteiden perusteella sen pitkäaikaisista ravitsemuksellisista vahingoista en voi suositella pitkäaikaisen perunaruokavalion tekemistä. Vaikka pystyt menettämään paljon painoa tällä ruokavaliolla, totuus on se pitkällä aikavälillä useimmat rajoittavat ruokavaliot eivät toimi . Ihmiset palauttavat yleensä laihdutuksen. Vaikka Penn Jillettellä ja Andrew Taylorilla oli melko dramaattinen perunaruokavalio ennen tarinoita ja niiden jälkeen, on liian aikaista nähdä, kestävätkö heidän suuret painonpudotuksensa.

Pitkän aikavälin terveelliseen laihtumiseen on tehtävä asteittaisia, kestäviä muutoksia ruokailutottumuksiin ja liikuntaan. Tämä ei tarkoita sitä, ettet voi käyttää lyhyttä perunahakkerointia potkimisen potkimiseen ja uuden ruokaohjelman aloittamiseen. Sinun tarvitsee vain muistaa, että sinun on ylläpidettävä jatkuvia muutoksia ruokavalinnoissa, kun perunaruokavalio on ohi. Jos et suunnittele huolellisesti ja luo pitkäaikainen ruokavalio, jonka kanssa voit elää , sinulla on riski palata epäterveellisiin ruokailutottumuksiin heti, kun perunaruokavalio on ohi, ja vain palautat kaiken painon.

Toinen syy tehdä lyhyt peruna hakkerointi on laihtua pieni paino nopeasti suurelle tapahtumalle. Tämä on hienoa niin kauan kuin huomaat, ettet melkein varmasti pidä painoa pois, jos et tee muita elämäntapamuutoksia.

punainen-matto-1947159_640

Perunaruokavalio: vähän tunnettu punaisen maton valmistelun salaisuus?

Perunan ruokavaliosuunnitelmat: Kuinka saada peruna-ruokavalio toimimaan

Jos olet päättänyt kokeilla perunoiden hakkerointia, miten voit saada prosessin sujumaan sujuvasti? Tässä on kolme vinkkiä, joiden avulla voit tehdä perunan tai bataatin ruokavaliosuunnitelman:

Huomaa: Jos olet huolissasi ruokailutottumuksistasi, Ehdotan, että puhut ravitsemusterapeutin kanssa pitkäaikaisen perunaruokavalion sijaan. Suurin osa näistä lyhytaikaisen perunoiden hakkerointivinkeistä koskisi kuitenkin myös pitkäaikaista perunaruokavaliota.

Valitse optimaalinen aika perunan hakkerointiin

Syvän kurjuuden ei pitäisi olla perunahakusi tärkein vaikutus. Lyhytaikaisen peruna-ruokavalion aloittaminen joulun tai muiden lomien aikana, juuri ennen syntymäpäivääsi, loman aikana tai aikana milloin tahansa, missä on todennäköisesti paljon sosiaalisia juhlia, joihin liittyy ruokaa, ei ole hyvä idea. Ensinnäkin, olet todella haittaa mahdollisuuksiasi suorittaa hakkerointi onnistuneesti. Toiseksi, vaikka pystytkin saamaan itsesi viimeistelemään sen, kaikki rakennettu houkutus ja turhautuminen siitä, että näet paljon herkullisia ruokia, lisää todella riskiä joutua roskiin heti viimeistelyn jälkeen. Tämä hylkää kokonaan perunoiden hakkeroinnin. Muista, että perunaruokavalio todella toimii, siihen on liitettävä pitkäaikaisia, kestäviä muutoksia syömissäsi.

Osta tarpeeksi perunoita

Koska perunat ovat halpoja ja säilyvät jonkin aikaa, on järkevää osta tarpeeksi perunoita koko hakkerointiin ennen aloittamista. Voit sijoittaa erilaisiin perunatyyppeihin tai mennä kaikki yhteen lajiin. Näin sinun ei tarvitse juosta kauppaan - ja suoraan kiusauksen sydämeen - puolivälissä perunaa. Tim Steele, perunahakupioneerit, sanoo sinun Suunnitella käy läpi 3-5 kiloa perunaa päivässä .

Keitä joitain perunoita etukäteen

Kypsennä nippu perunoita päivää ennen kuin aloitat perunahakusi. Voisit leipoa joitain tai keittää joitain tai molempia. Tällä tavalla sinulla on valmiita perunavarastoja, joihin voi palata koko hakkeroinnin aikana että sinun ei tarvitse viettää aikaa valmistautumiseen. Se säästää myös aikaa, jos haluat tehdä jotain perunamuusia, perunapannukakkuja tai hash-ruskeaa, koska ensimmäinen vaihe on jo tehty.

Alussa ei välttämättä tarvitse kokata tarpeeksi perunoita koko hakkerointiin, mutta Valmiiden varastojen tekeminen tekee koko kokemuksesta mukavampaa ja vähemmän työlästä. Syöminen vain perunoiden kanssa on tarpeeksi tylsiä; ikävystymistä ei tarvitse lisätä lisäämällä perunoita huolella keittämällä, paistamalla tai paahtamalla ennen jokaista ateriaa.

Suunnittele etukäteen aterioita ja välipaloja varten

Suunnitella etukäteen? Saatat ajatella. Miksi minun pitäisi suunnitella ateriani eteenpäin? Tiedän jo, että syön perunoita!

Jotta perunahakkerointi toimisi, sinun on sinulla on keitetyt perunat valmiina ja mukanasi, kun tarvitset niitä. Tämä tarkoittaa, että sinun on pakattava perunat lounaaseen ja välipaloihin, kun lähdet töihin tai kouluun aamulla. Jos sinulla on pääsy mikroaaltouuniin, voit kypsentää perunan nopeasti paikan päällä.

Sinun on myös soitettava eteenpäin ravintoloissa ja varmista, että he voivat valmistaa sinulle jotain tavallista paistettua perunaa. (Luultavasti helpoin on välttää vain ravintoloita, kun olet hakkeroimassa, mutta joskus sitä ei voida auttaa.)

luonnollinen-1866415_640

Ilmainen neljäs vinkki: saatat haluta pestä nuo perunat.

Perunan ruokavalion reseptit

Etsitkö joitain perunoiden hakkerointireseptejä? Olemme koonneet useita perunaruokavalion reseptejä, joita voit käyttää vähän säätämällä.

Huomaa, että näiden perunoiden hakkerointireseptien yhteydessä on tärkeää valitse oikea peruna sille, mitä teet . Meillä on jopa pari bataatti-ruokavalion reseptiä!

Paistettu peruna - vähärasvaisesta vegaanikokista

Tämä öljytön paistettu peruna-resepti on perunahakkuystävällinen! He suosittelevat rusettiperunoita, joka on klassinen leivinperuna.

Keitetty peruna - paremmista kodeista ja puutarhoista

Tässä perunoiden kiehumisoppaassa annetaan neuvoja perunoiden valinnasta ja valmistamisesta kiehuvaksi.

Uunissa paistetut perunat - tästä raakasta vegaanisesta elämästä

Nämä öljyttömät uunissa paistetut perunat paistetaan pergamenttipaperilla. Ne on maustettu valkosipulijauheella, mustapippurilla ja sitruunamehulla, mutta voit säätää sopivaksi omaan perunahakuun.

Maitotonta perunamuusia - haarukoista yli veitsien

Tämä peruna-hakkerointiystävällinen perunamuusiresepti käyttää tärkkelyspitoista keittovettä perunoiden keitosta kostuttamaan perunaa.

Paistetut perunapannukakut / Latkes - Kasveista -sääntö

Tämä resepti uunissa paistettuja perunapannukakkuja varten suosittelee perunatärkkelyksen käyttöä sitovana aineena latkeille - täydellinen koko perunan ruokavalioon!

Öljytön Hash Browns - suoraan ruoasta

Nonstick-pannulla öljytön hash-ruskea on tuulta! Tämä resepti vaatii jauhettua sipulia tai valkosipulia, mutta voit maustaa haluamallasi tavalla (tai ei, jos perunahakkusi ei ole mausteita).

Perunakiilat - SF-portilta

Tämän reseptin mukaan olet kiinnittänyt mausteita sitrushedelmillä tai etikalla öljyn käyttämisen välttämiseksi, joten sinun on ehkä ohitettava se, jos et ole täysin mausteinen perunahakusi. Muuten se on hieno perunaruokavalion resepti!

Terveet bataattiperunat - tieltä ei käsitelty

Tämä bataattiperunoiden resepti valmistaa perunat broilerin alla saadakseen karamellisoitua. Kirjoittaja ehdottaa joitain mausteita, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

Bataatti Latkes - laiha maku

Nämä latkes käyttävät munia sitovana aineena ja pienenä määränä öljyä, joten tämä sopii vain joustavammalle perunahakulle. Voit kuitenkin myös yrittää korvata bataatit missä tahansa yllä olevistaperunareseptit (mukaan lukien latke-resepti) ja katso kuinka se menee.

haarukka-923985_640

Mmm, konservatiivisesti maustettu peruna!

Bottom Line perunaruokavalioista

Perunaruokavalion tai perunan hakkeroinnin aikana kulutat pääasiassa perunoita tietyn ajan (vaihtelevat jonkin verran mausteissa, perunalajikkeissa ja keittomenetelmissä). Jotkut ihmiset pitävät perunaruokavaliota suurempaan laihtumiseen, kun taas toiset tekevät lyhytaikaisia ​​perunahakuja muutaman päivän ajan tietyn painon ylläpitämiseksi tai muutaman kilon menettämiseksi ennen tapahtumaa.

Toimiiko perunaruokavalio? Koko perunan ruokavalio johtaa laihtumiseen kahdesta tärkeästä syystä:

 • Perunat pitävät sinut kylläisenä pidempään, joten syöt vähemmän
 • Kyllästyt perunoista, joten syöt vähemmän

Mutta onko se terveellistä? Lyhytaikaisella perunahakulla voi olla seuraavat edut:

 • Perunat ovat todella terveellisiä.
 • Koska syöt perunoita, et syö kaikkia muita rasvoja ja sokereita, joita normaalisti syöt.
 • Perunaruokavalion yksitoikkoisuus voi auttaa sinua muuttamaan suhdettasi ruokaan - saat paremman käsityksen, kun olet kylläinen ja kun syöt, koska olet kyllästynyt.

Pitkäaikainen perunaruokavalio on kuitenkin epäterveellistä seuraavista syistä:

 • Ajan myötä saat suuria ravinteiden puutteita.
 • Valkuaispuutteen vuoksi lihakset menevät hukkaan, mikä hidastaa aineenvaihduntaa.
 • Mono-ruokavaliot voivat itse asiassa vaikuttaa epäterveelliseen suhteeseen ruokaan sen sijaan, että käsittelisivät sitä.

Totuus on, että suurin osa ruokavalioista ei toimi pitkällä aikavälillä. Jotta ruokavalio olisi todella tehokas, sinun on tehtävä hallittavasti ja kestävästi muutoksia. Joten vaikka lyhytaikainen perunahakkerointi on mahdollisesti hyödyllinen työkalu joidenkin ruokavalion muutosten käynnistämiseen tai laihduttamiseen nopeasti tapahtuman yhteydessä, pitkäaikainen perunaruokavalio on liian rajoittava toimimaan useimmille ihmisille.

voitko ostaa singulairin tiskiltä

Jos päätät hakkeroida perunoita, tässä on joitain vinkkejä perunan ruokavaliosuunnitelman kanssa:

 • Valitse hyvä aika perunoiden hakkerointiin, kun ei ole liian vaikeaa pysyä tiellä.
 • Osta tarpeeksi perunoita hakkeroinnin alussa, jotta voit kestää hakkeroinnin (3-5 paunaa / päivä)
 • Kypsennä perunoita ennen hakkeroinnin aloittamista.
 • Suunnittele, milloin tarvitset perunan välipaloja ja aterioita (kuten työlounaita) etukäteen.

Lopuksi annoimme perunahehtaariack-reseptejä, jotka auttavat sinua valmistautumaan perunoiden hakkerointiin. Hyvää hakkerointia!

peruna-2147541_640

Perunat, perunat kaikkialla.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.