Onko väliä missä mennään yliopistoon?

feature_college.jpg

Pääsy eliittiopistoon on yhä vaikeampaa, ja monet opiskelijat (ja heidän vanhempansa) rasittavat itseään valtavasti ja yrittävät tehdä kaikkensa päästäkseen yhteen arvostetuimmista korkeakouluista. He uskovat, että korkeakoulun valmistuminen antaa heille vauraamman tulevaisuuden.

Vaikka on kiistatonta, että eliittiopistot houkuttelevat korkealaatuisia opiskelijoita, on edelleen keskustelua siitä, vaikuttavatko nämä korkeakoulut suoraan ammatillisiin tuloksiin. Niin oikeasti, onko sillä väliä missä opiskelet? Tässä artikkelissa tutkin eliittioppilaitokseen osallistumisen vaikutuksia. Vaikka on erittäin vaikeaa verrata yhden korkeakoulun koulutuksellisia ja sosiaalisia vaikutuksia toiseen, voimme yrittää määrittää tietyn korkeakoulun vaikutuksen ammatilliseen tulevaisuuteen.veden tiheys lb/ft

ominaisuuskuvaluotto: bluefieldphotos bp /Flickr

Mikä on eliittiopisto?

Tässä artikkelissa eliittiopistot ovat maan valikoivimpia ja arvostetuimpia korkeakouluja . Näitä korkeakouluja pidetään kultaisena standardina, ja siksi niin monet opiskelijat viettävät vuosien kovaa työtä ja huolehtivat päästäkseen kouluun. Joitakin esimerkkejä eliittioppilaitoksista ovat Ivy League -koulut, MIT, Stanford ja Chicagon yliopisto. Jos etsit täydellistä luetteloa, sisällytän 15 parasta Kansalliset yliopistot ja 5 parasta Kansallinen vapaataide kouluja sisään Yhdysvaltain uutiset tässä kunnioitettujen superkoulujen luettelossa.

Miksi sillä on väliä, missä opiskelet

On monia syitä, miksi arvostetumpaan kouluun meneminen voi hyödyttää tulevaisuuttasi. Alla kerron joitain tärkeimmistä eduista eliittioppilaitokseen osallistumisesta.

Pidä mielessä, että Keskityn korkeakouluun menemisen mahdollisiin taloudellisiin ja ammatillisiin etuihin . Lisäksi eliittiopistot voivat haastaa sinut enemmän akateemisesti, ja saatat nauttia ympäröimästä itseäsi muiden uskomattoman motivoituneiden ja menestyvien opiskelijoiden kanssa. Toisaalta jotkut huippukoulujen luokista voivat saada sinut tuntemaan olosi ylikuormitetuksi. Saatat tuntea itsesi pakotetuksi valitsemaan vähemmän tiukka pääaine tai sinulla ei ehkä ole aikaa tehdä niin monta oppituntien ulkopuolista toimintaa tai viettää nautinnollista sosiaalista elämää.

body_success-2.jpeg

Elite -kouluista valmistuneilla on todennäköisempää taloudellista ja ammatillista menestystä tulevaisuudessa

Todennäköisesti tärkein syy siihen, että oppilaat ja heidän vanhempansa välittävät pääsystä korkeakouluihin, on se, että he uskovat, että osallistuminen johonkin näistä kouluista on lippu menestykseen tulevaisuudessa. Vaikka on vaikea todistaa, että eliittiopistoon meneminen tekee sinusta menestyvän, eliittikoulun käymisen ja menestymisen välillä on vahva suhde .

Keskimäärin eliittikoulusta valmistuneet ansaita enemmän rahaa , ja tutkinnot monista eliittikouluista tarjoavat parhaat tuottoa yliopistosijoituksestasi . Lisäksi vain 2–5% kaikista Yhdysvaltain perustutkinto-opiskelijoista valmistuu huippukouluista , 38% Fortune 500 -yrityksen toimitusjohtajista ja 44,8% miljardööreistä valmistui eliittioppilaitoksista. Samoin, Forbesin tehokkaimmat ihmiset, 55,9% vaikutusvaltaisista naisista ja 85,2% mahtavista miehistä kävi eliittikouluja.

Korkeakouluista valmistuneet valmistuvat todennäköisemmin

Vaikka uskotkin, että kaikki korkeakoulututkinnot ovat samanarvoisia, huippukouluissa on yleensä korkeimmat valmistumisprosentit. Ne, jotka käyvät arvostetuimpia kouluja, saavat paljon todennäköisemmin tutkintoja .

Esimerkiksi Harvardin valmistumisaste on 98%. Massachusetts Amherstin yliopistossa, joka on huomattavasti vähemmän valikoiva valtion koulu, on valmistumisaste 76%. Cal State Los Angeles, a Kalifornian osavaltion yliopisto koulusta, valmistumisaste on 41%.

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa erilaisiin valmistumisasteisiin. Valikoivimmat koulut ottavat vastaan ​​vain huippuopiskelijoita ; siksi lähes kaikilla heidän oppilaillaan on tarvittava motivaatio valmistumisen varmistamiseksi. Lisäksi valikoivat koulut, erityisesti valikoivat yksityiset koulut, voivat tarjota enemmän tukipalveluja ja ohjausta, mikä johtaa korkeampaan valmistumisasteeseen.

Lopuksi, Joissakin suurissa, vähemmän valikoivissa valtion kouluissa on suurempi prosenttiosuus pienituloisista ja ei-perinteisistä oppilaista . Nämä opiskelijat kohtaavat muita esteitä, jotka voivat estää heitä valmistumasta.

body_graduate.png

Pienituloiset opiskelijat voivat hyötyä eniten siitä, että he menevät huippukouluun

Keskimäärin pienituloisilla opiskelijoilla on huomattavasti alhaisemmat valmistumisprosentit . Lisäksi pienituloiset opiskelijat ovat todennäköisemmin kuin varakkaampia opiskelijoita osallistumaan korkeakouluun, joka on vähemmän valikoiva kuin sellainen, johon he olisivat voineet osallistua.

Laajasti luettu tutkimus päätti, että eliittikouluihin hyväksyttyjen oppilaiden valitseminen osallistua jonkin verran valikoivaan kouluun, kuten Penn State, yli valikoivimpien koulujen, kuten Harvard, ei vaikuttanut enemmistön tuleviin tuloihin. Kuitenkin, eliittioppilaitoksiin osallistumisen hyöty oli suurempi taloudellisesti heikommassa asemassa oleville opiskelijoille .

Miksi sillä ei ole väliä, mihin korkeakouluun osallistut

On ehdottomasti väitettävä, että se, missä menet yliopistoon, on merkityksetön. Tärkeää on taitosi, kokemuksesi, työmoraali ja se saat korkeakoulututkinnon . Seuraavassa on muutamia syitä, miksi ei välttämättä ole väliä missä opiskelet.

Elite -kouluun meneminen ei ole välttämätöntä tulevan ammatillisen menestyksen kannalta

Kuten aiemmin mainittiin, eräässä tutkimuksessa todettiin, että oppilaat, jotka hyväksyttiin huippukouluihin ja jotka päättivät mennä vähemmän valikoiviin kouluihin, ansaitsivat yhtä paljon kuin huippukouluista valmistuneet ikätoverinsa. Siksi voit tehdä sen johtopäätöksen tärkeintä ei todellakaan ole se, missä kouluun mennään, vaan se, että hänellä on ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta kilpailukykyisen pääsyn huippukouluihin .

on 3.3 hyvä gpa

Samoin Wall Street Journal tutkimus havaitsi, että korkeakoulun arvostus ei vaikuta monien opiskelijoiden tuleviin tuloihin. Tutkimuksessa todettiin erityisesti, että koulun arvovallalla on vaikutusta liike -elämän ja vapaiden taiteiden suurten yritysten tuleviin tuloihin, mutta sillä ei käytännössä ole vaikutusta STEM -suurten yhtiöiden tuleviin tuloihin .

Lisäksi, vaikka korkeakouluista valmistuneista tulee todennäköisemmin toimitusjohtajia tai naurettavan rikkaita, suurin osa ihmisistä, jotka eivät tee sitä, eivät ole valmistuneet eliittioppilaitoksista.

Elite -kouluun menemisen edut voidaan korvata sen hinnalla

Vaikka korkeakouluun meneminen johtaa jonkin verran suurempiin ansioihin, nämä korkeammat ansiot voivat olla enemmän kuin kompensoituna eliitin yksityisten korkeakoulujen huomattavasti korkeammalla hinnalla .

Esimerkiksi lukuvuonna 2015-2016 arvioidut osallistumismaksut vuodelle Stanfordissa olivat 65177 dollaria. Kalifornian asukkaalle UCLA: n arvioidut osallistumismaksut olivat 32 289 dollaria. Neljän vuoden aikana ero on yli 120 000 dollaria.

Vaikka oletettavasti Stanfordin tutkinto johtaisi vuosipalkkaan, joka oli 2000 dollaria enemmän kuin UCLA -tutkinto, tästä ylimääräisestä palkasta kuluu yli 60 vuotta vain Stanfordin vierailusta aiheutuvien lisäkustannusten kattamiseksi . Muista kuitenkin, että eliitin yksityiset korkeakoulut tarjoavat tyypillisesti anteliainta taloudellinen tuki . Luetellut osallistumismaksut eivät välttämättä ole sitä, mitä joudut maksamaan.

body_money-3.jpeg

Eliittiopistot eivät ole halpoja.

Johtopäätös: Onko sillä väliä, mihin opiskelet?

Lyhyt vastaus on, että se riippuu. Ensisijaisesti se riippuu tavoitteistasi ja taustastasi. Jos haluat tulla presidentiksi tai toimitusjohtajaksi, saatat todennäköisemmin tehdä sen, jos osallistut johonkin eliittikoulusta. Samoin joidenkin Wall Streetin huippu- ja konsulttiyritysten tiedetään palkkaavan lähes yksinomaan arvostetuimmista kouluista valmistuneita työntekijöitä. Myös, eliittioppilaitoksista valmistuneilla on etu liike -elämässä vahvoista, tehokkaista alumniverkostoista .

Jos kuitenkin haluat olla tiedemies tai opettaja, huippukoulusta ei välttämättä ole paljon hyötyä, ainakin rahallisesti.

Toisaalta tiedot viittaavat siihen, että pienituloiset oppilaat voivat hyötyä eniten siitä, että he käyvät eliittikouluja ja haluavat osallistua valikoivimpaan kouluun, joka hyväksyy ne.

askeleita lääkäriksi

Lisäksi, vastaus riippuu siitä, mitä kouluja vertaat . Ero Stanfordin valmistumisen ja UCLA: n valmistumisen välillä on luultavasti minimaalinen, jos eroa on ollenkaan, useimpien työnantajien ja tutkijakoulujen silmissä. Stanfordin ja Cal State Los Angelesin välillä on kuitenkin paljon suurempi ero.

Jälleen voit saavuttaa minkä tahansa ammatillisen tavoitteen, jos osallistut Cal State Los Angelesista, mutta Stanfordin valmistumisaste on huomattavasti korkeampi ja Stanford -tutkinnon keskipalkka on huomattavasti korkeampi.

On tärkeää muistaa se voit valmistua mistä tahansa korkeakoulusta, ja jos haet täysin itseäsi, voit olla menestyvä toimitusjohtaja, lääkäri, insinööri tai mikä tahansa muu, mitä haluat . Samoin, jos menet Ivy League -yliopistoon ja yrität kulkea läpi elämän näyttämättä omistautumista, joka sai sinut eliittiopistoon, olet todennäköisesti kokenut rajallista menestystä.

Mitä sinun pitäisi tehdä?

Riippumatta siitä, missä koulussa käyt, työmoraali, luonne ja kykysi vaikuttavat tulevaisuuteesi enemmän kuin korkeakoulu, josta olet valmistunut. Pidä keskittyminen ja työskentele ahkerasti, niin annat itsellesi parhaan mahdollisuuden saavuttaa tavoitteesi .

Koska korkeakoulututkinnon saaminen liittyy epäilemättä tulevaisuuden menestykseen, haluat käy korkeakoulussa, joka sopii sinulle ja tarpeisiisi, jotta valmistut todennäköisemmin (ja olet todennäköisesti onnellisempi!). Ota selvää, miten edetä tutkimalla ja valitsemalla korkeakoulu.

Tutki myös ammatillisia tuloksia opiskelijoille, jotka jakavat taustasi ja ovat valmistuneet suunnitellusta pääaineesta. Voit käyttää sivustoja, kuten paymentscale.com ja College Scorecard auttamaan sinua tutkimuksessasi.

Esimerkiksi vaikka Utahin yliopisto on luokiteltu maan 115. parhaaksi kansalliseksi yliopistoksi Yhdysvaltain uutiset sitä pidetään yhtenä maan parhaista korkeakouluista videopelien suunnittelu . Jos haluat olla videopelisuunnittelija, Utahin yliopistoon meneminen voi olla hyödyllisempää tulevalle urallesi kuin Princetoniin tai Yalessa .

Jos olet ensimmäinen perheessäsi, joka on mennyt yliopistoon tai sinulla on vamma, selvitä, kuinka hyvin tilanteesi opiskelijat pärjäävät tietyssä koulussa. Jokaisella oppilaalla on omat tarpeensa ja tavoitteensa, ja sinun pitäisi Yritä selvittää, kuinka hyvin korkeakoulu vastaa tarpeisiisi , ja jos se on hyvin varustettu auttamaan sinua toteuttamaan unelmasi.

body_balloons-1.jpeg

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset