Toimiiko musta siemenöljy todella? Tieteellinen analyysi eduista

ominaisuus_mustaöljy

Luonnollisten lisäravinteiden maailma voi olla hämmentävä, koska Internetissä leijuu niin paljon harhaanjohtavia väitteitä niiden eduista. Musta siemenöljy on yksi kiehtovimmista luonnollisista lisäravinteista markkinoilla, koska sillä on rikas historia kasviperäisenä lääkkeenä.

Tässä artikkelissa annan kaikki uusimmat tiedot mustasta siemenöljystä, mukaan lukien mitä se on, mustan siemenöljyn edut, mitä se ei voi tehdä (viimeaikaisen tieteellisen tutkimuksen mukaan) ja parhaat paikat ostaa mustia siemeniä öljy.Toisin kuin muut oppaat, emme halua jäädä hypeen ja vääriin lupauksiin-haluamme vain antaa sinulle selkeitä, tieteellisesti tuettuja tietoja.

Mikä on musta siemenöljy?

Musta siemenöljy on aine, joka on peräisin Nigella sativa -kasvin pienistä, mustista puolikuun muotoisista siemenistä. Kasvi kasvaa Lounais -Aasiassa. Musta siemenöljy otetaan yleensä suun kautta, joko suoraan öljynä tai geelikapselina.

Mustalla siemenöljyllä on myös monia muita nimiä, mukaan lukien:

 • Nigella cretica -öljy
 • Mustan kuminan siemenöljy
 • Roomalainen korianteriöljy
 • Muskottipähkinän kukkaöljy
 • Fenkolin kukkaöljy
 • Ajaji öljy
 • Kalonji öljy
 • Musta kuminaöljy
 • Musta seesamiöljy
 • Sipulinsiemenöljy

Mustan siemenöljyn aktiiviset aineosat ovat seuraavat kolme kemikaalia: tymokinoni (TQ), tymohydrokinoni (THQ) ja tymoli.

TQ: lla on antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia ja se voi myös edistää terveen maksan toimintaa.Tutkijat kokeilevat sen elinkelpoisuutta syövän hoidossa.

THQ on luonnollinen asetyylikoliiniesteraasin estäjä , mikä tarkoittaa, että se lisää välittäjäaineasetyylikoliinin määrää aivoissa.Asetyylikoliini voi auttaa parantamaan muistia ja motorista toimintaa stimuloimalla lihaksia, rauhasia ja keskushermostoa. Asetyylikoliiniesteraasin estäjiä käytetään Alzheimerin, Parkinsonin ja muiden neurodegeneratiivisten sairauksien hoitoon. THQ: ta tutkitaan myös syövän hoidossa.

Tymolilla on antimikrobisia ominaisuuksia , joten se selittää mustan siemenöljyn mahdollisen elinkelpoisuuden luonnollisena antibiootina.Tymolilla on myös kasvaimenvastaisia ​​ominaisuuksia, joita tutkitaan edelleen.

Nigella sativa -kasvin kukka

Nigella sativa -kasvin kukka

Kuinka mustan siemenöljyä käytetään yleensä?

Vaikka monet länsimaiden ihmiset eivät tunne mustaa siemenöljyä vähemmän, sitä on käytetty Lähi -idässä ja Aasiassa tuhansia vuosia yrttilääkkeenä. Sen sanotaan hoitavan erilaisia ​​vaivoja, mukaan lukien astma, verenpainetauti, diabetes, tulehdus, keuhkoputkentulehdus, päänsärky, ekseema ja flunssa.

Näiden suurten väitteiden edessä on tärkeää keskittyä tieteellisesti todistettuun. Näet monet ihmiset mainostavan mustaa siemenöljyä sen perusteella, että sitä on käytetty lääketieteessä muinaisista ajoista lähtien, mutta tämä ei todista mitään sen tehokkuudesta nykyaikaisessa kontekstissa.

Vaikka musta siemenöljy on osoittanut jonkin verran lupausta triglyseridien ja verenpaineen alentamisessa, allergioiden hoidossa, ikääntyneiden muistin parantamisessa ja tiettyjen infektioiden hoidossa, se ei ratkaise vakavia lääketieteellisiä ongelmia. Sikäli kuin voimme tietää tehdystä tutkimuksesta, mustalla siemenöljyllä on erittäin lieviä positiivisia vaikutuksia moniin erilaisiin ihmisten terveydellisiin olosuhteisiin.

paras tapa tehdä flash -kortteja

Mustan siemenöljyn edut ja rajoitukset

Oletko ajatellut ostaa mustan siemenöljyn ravintolisänä?Ensin sinun pitäisi tietää, mitä tämäntyyppiset lisäravinteet voivat todella tehdä sinulle ja miksi on tärkeää olla varovainen myyjien esittämistä dramaattisista väitteistä niiden vaikutuksista.

Miksi sinun pitäisi olla skeptinen luonnon lisäravinteiden suhteen?

Lisäravinteita myyvillä yrityksillä ja yksityishenkilöillä on kaikki kannustimet liioitella niiden myönteisiä vaikutuksia.Lääkärit saavat usein rahallisia kannustimia myös tämän tyyppisten tuotteiden työntämisestä. Katso aina tutkimusta, ennen kuin annat kenenkään vakuuttaa sinulle, että lisäosa parantaa lääketieteellisiä ongelmia.

Ihannetapauksessa täydennys olisi pitänyt testata satunnaistetuissa kontrollikokeissa ja osoittaa, että sillä on tilastollisesti merkittävä vaikutus kyseiseen sairauteen. Tämä on kultainen standardi vahvan väitteen esittämiseksi, että aineella on erityinen vaikutus - jos sitä ei ole testattu, luotat vain kuulopuheisiin.

Vaikka on epätodennäköistä, että useimmat luonnolliset lisäravinteet vahingoittavat terveyttäsi, monissa tapauksissa ne ovat rahan tuhlausta, joka voitaisiin käyttää tehokkaampiin hoitoihin.

Nykyaikaiset käärmeöljymyyjät ovat paljon salakavalampia kiusallisuudestaan.

Jotkut ansaitsevat elantonsa saalistamalla yleisön taipumusta luottaa itseään julistaviin asiantuntijalausuntoihin.

Mustan siemenöljyn tarkistetut käyttötavat

Monet väittävät, että mustalla siemenöljyllä on satoja käyttötarkoituksia ja se voi hoitaa melkein mitä tahansa auringon alla.Vaikka siitä voi olla hyötyä tietyissä olosuhteissa, sen terveysvaikutukset eivät ole niin laaja -alaisia ​​kuin jotkut haluavat sinun luulevan. Tieteellisesti tuettuja mustan siemenöljyn etuja on melko vähän, mutta useimmilla niistä on osoitettu olevan vain vähäisiä vaikutuksia.

Tässä on luettelo eri käyttötarkoituksista niiden elinkelpoisuuden järjestyksessä tieteellisen tutkimuksen mukaan:

#1: Allergiaoireiden lievittäminen

Useita tutkimuksia ovat osoittaneet mustan siemenöljyn auttavan vähentää allergiaoireita, kuten astmaa, ihottumaa ja yleistä ruuhkia. Nämä tutkimukset tehtiin molempien sukupuolten ihmisistä eri ikäryhmissä, joten ne osoittavat laaja-alaista pätevyyttä.

#2: Keuhkojen toiminnan parantaminen

Mustien siemenlisien on osoitettu olevan parantaa keuhkojen toimintaa astmaatikoilla ja ihmisillä, jotka ovat altistuneet kemiallisen sodankäynnin aineille. Tämä näyttö on melko vankka, koska siementen vaikutuksia verrattiin lumelääkkeeseen ja niiden osoitettiin olevan tilastollisesti merkitseviä.

Astmaatikot pystyivät jopa ottamaan vähemmän astmalääkkeitä hoidon jälkeen. Kuitenkin, nämä tutkimukset otoskoko oli hyvin pieni, joten lisätutkimuksia on vielä tehtävä.

#3: Muistin ja kognition parantaminen

On joitain todisteita siitä musta siemenöljy voi lievästi parantaa huomiota, muistia ja kognitiota iäkkäillä yksilöillä. Tämä perustuu yksi tutkimus tehtiin pienelle ryhmälle vanhempia miesaiheita, joten lisätutkimuksia on vielä tehtävä lisäyksen vaikutusten vahvistamiseksi.

#4: Nivelreuman hoito

Niveltulehduksen aiheuttama kipu on osoittautunut lievästi väheneväksi käyttämällä mustan siemenöljyn lisäravinteita pienessä ryhmässä koehenkilöitä . Jäykkyys, turvotus ja nivelkipu vähenivät hieman 1000 mg päivittäin mustan siemenöljyn lisäainetta.

#5: C -hepatiitin hoito

C -hepatiitti on maksaan hyökkäävän viruksen aiheuttama infektio. Yksi pieni tutkimus osoitti 38 prosentin vähenemisen viruksen RNA: n läsnäolossa potilaiden maksassa, joita hoidettiin 1350 mg mustaa siemenöljyä päivässä kolmen kuukauden ajan.Tämä tapahtui ilman muita lääkkeitä. Vaikka tämä on lupaavaa, on suoritettava enemmän tutkimusta suuremmasta määrästä koehenkilöitä, ennen kuin voidaan tehdä suuria päätelmiä mustan siemenöljyn tehokkuudesta hepatiitti C: n hoidossa.

#6: Verenpaineen, triglyseridien ja LDL -kolesterolin alentaminen

On jonkin verran todisteita että mustalla siemenöljyllä voi olla hyvin pieni osa näiden riskitekijöiden vähentämisessä ihmisillä, joilla on jo korkea verenpaine ja korkea kolesteroli. Tämä on kuitenkin niin vähäistä, että sillä ei todennäköisesti ole juuri mitään vaikutusta yleiseen terveyteen, joten mustan siemenöljy ei ole kelvollinen kokonaiskäsittely mihinkään näistä ongelmista.

On näyttöä siitä, että mustan siemenöljyn avulla voit hallita kaikkia ärsyttäviä allergiaoireitasi

On näyttöä siitä, että mustan siemenöljyn avulla voit hallita kaikkia ärsyttäviä allergiaoireitasi.

Asiat, joita musta siemenöljy EI tee

On joitain yleisesti mainostettuja mustan siemenöljyn etuja, joita tieteelliset todisteet eivät tue voimakkaasti.

Sikäli kun tiedämme, musta siemenöljy EI hoita syöpää merkittävästi. Se on osoittanut mahdollisuuksia vähentää kasvaimen kasvua rotilla tehtyjen tutkimusten perusteella, mutta emme vielä tiedä, voiko se hoitaa syöpää ihmisillä, eikä se välttämättä ole vuorovaikutuksessa muiden aggressiivisempien syöpähoitojen kanssa.Keskustele aina lääkärisi kanssa ennen kuin täydennät hoitoa yrttilääkkeillä.

Mustasta siemenöljystä on myös tehty tutkimuksia mahdollisena diabeteksen hoitona. Kuitenkin, mustan siemenöljyn vaikutus verensokeritasoon on ollut kaiken kaikkiaan vähäpätöinen . Positiiviset vaikutukset olivat havaittavissa vain, jos ihmisiä hoidettiin myös muilla tavoilla tai jos vertailussa ei käytetty lumelääkeryhmää. Tämä ei ole yksinään toimiva diabeteshoito.

Musta siemenöljy ei myöskään auta laihdutuksessa. Yleensä sinun ei pitäisi antaa kenenkään myydä sinulle täydennystä, jota he mainostavat laihdutuksen ihmelääkkeenä.Ainoa tapa saavuttaa pitkäaikainen laihtuminen on vähentää ruokavaliota vähitellen ajan myötä ja yrittää liikkua useammin.

Vain mustan siemenöljyn ottaminen voitti

Pelkkä mustan siemenöljyn käyttö ei auta sinua laihduttamaan - sinun on panostettava muihin alueisiin.

Sivuvaikutukset ja vuorovaikutukset

Vaikka musta siemenöljy on melko hyvänlaatuinen sivuvaikutustensa ja vuorovaikutuksensa kanssa muiden lääkkeiden kanssa, on olemassa pari mahdollista ongelmaa, jotka sinun pitäisi tietää sen käytöstä.

Ihoärsytys

Jotkut ihmiset saavat niin kutsutun kosketusihottuman mustasta siemenöljystä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että niiden iho ärsyyntyy lievästi.Saatat kokea kutinaa, rakkuloita, kipua ja arkuutta sekä punaista ihottumaa.

Allerginen reaktio

Kuten minkä tahansa muun yrttiliuoksen kanssa, saatat kokea allergisen reaktion nielemisestä nigella sativa .Tämä voi aiheuttaa turvotusta, nokkosihottumaa ja muita yleisiä allergiaoireita.

(Mahdollinen) Munuais- ja maksavaurio

Rotille annettiin suuria annoksia nigella sativa kokenut munuais- ja maksavaurioita. Emme vielä tiedä, voidaanko näitä havaintoja soveltaa myös ihmisiin, mutta turvallisuuden vuoksi sinun tulee välttää suositeltua päivittäistä lisäravinteen määrää.

Vuorovaikutus verenpainelääkkeiden kanssa

Mustan siemenöljyn käyttö yhdessä verenpainetta alentavien lääkkeiden kanssa voi johtaa hypotensioon (liian matala verenpaine). Tämä voi olla vaarallista, koska kehosi ei pysty saamaan tarpeeksi happea elintärkeisiin elimiin.Koska tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että mustalla siemenöljyllä on vain vähäinen vaikutus verenpaineen alentamiseen, tämän ei pitäisi näyttää olevan suuri huolenaihe.Keskustele tästä lääkärisi kanssa ennen kuin täydennät hoitoa.

Raskauteen liittyvät riskit

Sinun pitäisi myös vältä näiden lisäravinteiden käyttöä, jos olet raskaana vain koska ei ole riittävästi tietoa niiden vaikutuksista lapsen kehitykseen.

Pittsburghin yliopisto täytti vaatimukset

Jos sinä

Jos olet huolissasi luonnollisesta lisäaineesta, joka on vuorovaikutuksessa käyttämiesi lääkkeiden kanssa, keskustele ensin lääkärisi kanssa selvittääksesi mahdolliset riskit.

Ostovaihtoehdot

Tässä on muutamia parhaista vaihtoehdoista lisäaineiksi joko geeli- tai öljymuodossa. Mustan siemenöljyn suositeltu annos on 250-1000 mg päivässä. Öljyt ovat kalliimpia, mutta ne sisältävät myös paljon enemmän annoksia kussakin pullossa. 8 oz pullo öljyä kestää vähintään kolme kertaa niin kauan kuin pullo pehmeitä geelejä , joten saat paljon rahoillesi.Se on henkilökohtaisten mieltymystesi asia - monien ihmisten on vain helpompaa ottaa tällaisia ​​lisäravinteita pillereinä.

Pehmeät geelit

Paras Naturals Black Seed Oil (90500 mg pehmeitä geelejä hintaan 14,99 dollaria)

 • Sisältää gelatiinia
 • Siinä sanotaan, että otat kaksi pehmeää geeliä kahdesti päivässä yhteensä 2000 mg päivässä, mutta suosittelen ottamaan vain yhden tai kaksi pilleriä päivässä.

Health Logics Musta kumina siemenöljy (100500 mg pehmeitä geelejä hintaan 14,49 dollaria)

 • Sisältää gelatiinia
 • Siinä sanotaan, että yksi pehmeä geeli otetaan 2-4 kertaa päivässä ravintolisänä, mutta kuten muidenkin pehmeiden geelien kohdalla, 1-2 pitäisi riittää.

Öljyt

Amazing Herbs Black Seed kylmäpuristettu öljy (8 oz 19 dollaria tai 16 oz 29,95 dollaria)

 • Luomu
 • Ei-GMO
 • Suositeltu annos on 1-2 tl (500-1000 mg)

Makea Sunnah Black Seed Oil (16 oz 30 dollaria)

 • Vegaani
 • Ei-GMO
 • Luomu
 • Lasipullo
 • Suositeltu annos on 1-2 tl (500-1000 mg)

Kuinka käyttää mustan siemenöljyä (ja miten ei)

Musta siemenöljy on aine siemenistä nigella sativa tehdas , ja sitä on käytetty yrttilääkkeissä muinaisista ajoista lähtien. Se tunnetaan myös yleisesti mustan kuminaöljyn tai kalonjiöljynä.

Tieteellisissä tutkimuksissa lupaavia mustan siemenöljyn lääketieteellisiä käyttötarkoituksia ovat:

 • Allergiaoireiden lievittäminen
 • Keuhkojen toiminnan parantaminen astmaatikoilla ja kemiallisille myrkkyille alttiilla potilailla
 • Muistin ja kognition parantaminen vanhuksilla
 • Nivelreuman aiheuttaman kivun hoito
 • C -hepatiitin hoito
 • Verenpaineen, triglyseridien ja LDL-kolesterolin alentaminen niillä, joilla kummankin pitoisuus on jo kohonnut (hyvin vähäinen vaikutus)

Musta siemenöljy ei paranna syöpää tai diabetesta tai saa laihduttamaan ilman muita elämäntapamuutoksia, joten ole varovainen dramaattisista väitteistä sen poikkeuksellisista terveyshyötyistä. Jos päätät ottaa mustan siemenöljyn lisäravinteita, muista se Suositeltu päivittäinen annos on 250-1000 mg.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA