Onko sinun otettava sekä ACT että SAT?

Lukion opiskelijana otin sekä SAT: n että ACT: n. Olin käyttänyt SAT: tä parin vuoden välein yläkoulusta lähtien, joten suunnittelin keskittyvän ensisijaisesti siihen. Kuitenkin Coloradon julkisen koulun oppilaana minun oli pakko suorittaa ACT koulussani. Pisteeni molemmissa testeissä olivat suhteellisen samanlaisia ​​ja päädyin lähettämään molemmat.

Molempien testien suorittamisesta, joko koulun vaatimusten tai henkilökohtaisten mieltymysten vuoksi, on tullut yhä yleisempi valinta opiskelijoille erityisesti korkeakouluille. Vaikka ACT: n ja SAT: n ottaminen ei ole välttämätöntä, se saattaa olla oikea suunnitelma sinulle. Tässä oppaassa käydään läpi molempien testien hyvät ja huonot puolet.Tärkein fakta: vain koulut vaativat ACT: n tai SAT, Ei kumpikaan

Mikään koulu ei vaadi sinua toimittamaan pisteitä molemmista kokeista, joten sinä ehdottomasti ei tarvitse ottaa sekä ACT että SAT .

mikä on hyvä pisteet sat

Muista, että riippumatta siitä, mitä olet ehkä kuullut päinvastaista, kaikki koulut hyväksyvät sekä ACT: n että SAT: n. Vaikka aikaisemmin rannikon valikoivat korkeakoulut yleensä pitivät parempana SAT: ää, näin ei ole ollut vuosikymmeniin.

Sanoisin että useimmille opiskelijoille ei kannata sijoittaa aikaa molempiin kokeisiin valmistautumiseen, mutta lue kaikki tiedot, joita tarvitset parhaan päätöksen tekemiseksi itsellesi.

4 syytä, miksi haluat tehdä molemmat testit

Sekä ACT: n että SAT: n ottamisesta on neljä mahdollista hyötyä: sinulla on ylimääräinen mahdollisuus menestyä, ja yhden valmistautuminen voi auttaa sinua paremmin toisessa, jotkut koulut saattavat arvostaa molempien pisteiden näkymistä ja saat enemmän valittavissa olevat testipäivät.

#1: Sinulla on enemmän mahdollisuuksia menestyä

Yleisin syy siihen, että opiskelijat ottavat sekä ACT: n että SAT: n, on siinä tapauksessa, että he voivat pisteet paljon paremmin kuin toiset. Suurin osa opiskelijoista saa saman pisteet molemmissa kokeissa, mutta voi olla hankalaa päätellä, oletko yksi poikkeuksista, yrittämättä molempia testejä.

Siitä huolimatta on olemassa joitain yleisiä malleja, joiden perusteella opiskelijat mieluummin suostuvat kokeisiin. Opiskelijat, joilla on vahva affiniteetti ACT: hen yleensä:

  • Ei stressaa aikapaineet
  • Excel tietojen selaamiseen
  • Nauti tieteestä tai älä ainakaan pelkää sitä
  • Ovat mukavia geometrian ja trigonometrian kanssa

Opiskelijat, jotka haluavat SAT: n, toisaalta yleensä:

  • Ei ole hämmentynyt monimutkaisista kysymyslauseista
  • Voi tehdä peruslaskut käsin
  • Pystyy helposti selittämään vastaustensa logiikan

Yksi etu tästä lähestymistavasta on, että jos sinä tehdä pisteet paljon korkeammat joko ACT: ssä tai SAT: ssä, voit aina lähettää vain tulokset siitä testistä, jossa teit paremmin - vaikka koulu ei käytä SAT / ACT Score Choicea.

#2: Testit ovat samanlaisia, joten valmistautuminen yhteen auttaa sinua toisessa

SAT: n uudelleensuunnittelu teki molemmista testeistä samanlaisia ​​kuin koskaan. Koska siellä on ACT: n ja SAT: n sisällön ja strategioiden välillä on paljon päällekkäisyyttä, yhdelle valmistautuminen auttaa sinua myös toisessa.

Esimerkiksi opiskelu ACT Science -osiossa auttaa sinua hioa kaavionlukutaitoja, jotka ovat hyödyllisiä SAT: n kvantitatiivisissa päättely- ja tietojen esityskysymyksissä. Toisaalta SAT -kirjoittamiseen tarvittavien kielioppisääntöjen tarkistaminen on yhtä hyvä valmistautuminen ACT -englanniksi.

Kuitenkin, jos sinä tehdä Jos aiot valmistautua molempiin, muista aloittaa opiskelu hyvissä ajoin ennen kuin haluat suorittaa testauksen. Sinun on vietettävä ylimääräistä aikaa oppiaksesi siitä, kumman testin päätät suorittaa toiseksi.

#3: Molempien testien suorittaminen voi antaa lisätietoa kouluille

Kuten edellä mainitsin, useimmat opiskelijat, jotka suorittavat molemmat testit, hakeutuvat valikoivampiin kouluihin, jotka joskus arvostavat lisätietoa. Hyvin onnistuminen molemmissa testeissä on hieman vaikuttavampaa kuin yhtä hyvin vain yhdellä.

Janet Rapelye, Princetonin tunnustusdekaani kertoi New Yorkin ajat että molempien testien lähettäminen ei ole välttämätöntä, mutta voi olla hyödyllistä :

'Meille enemmän tietoa on aina parempi. Jos oppilaat valitsevat yhden tai toisen, se on hyvä, koska molemmilla testeillä on arvoa. Mutta jos he toimittavat molemmat, se antaa meille yleensä hieman enemmän tietoa. '

Vaikka testit ovat hyvin samankaltaisia ​​ja niitä käsitellään samalla tavalla valintalautakunnissa, he testaavat hieman erilaisia ​​ideoita ja käsitteitä. Molempien ottaminen antaa kouluille täydellisen käsityksen kyvyistäsi; Muista kuitenkin, että molempien testien lähettämisestä saatava etu on suhteellisen vähäinen.

#4: Saat enemmän testipäiviä, joista valita

SAT ja ACT tarjotaan kumpikin seitsemän kertaa vuodessa, mutta eri päivinä. Joten suorittamalla molemmat testit, saat käytännössä kaksinkertaisen määrän testipäiviä, joista valita.

Tästä voi olla apua, jos olet huolissasi siitä, että löydät aikaa testin tekemiseen ja sinulla on melko tiukka aikataulu tiettyinä aikoina vuodesta. Jos esimerkiksi olet talvella erittäin kiireinen ja haluat mieluummin tehdä testin keväällä tai alkukesällä, saat kolme SAT -päivämäärää (maaliskuu, toukokuu ja kesäkuu) lisää kaksi ACT -päivämäärää (huhtikuu ja kesäkuu), joista valita.

2 syytä, miksi molemmat testit eivät ehkä ole sen arvoisia

Vaikka sekä SAT: n että ACT: n ottamisella on joitain mahdollisia etuja, on myös joitain melko merkittäviä haittoja.

#1: Tarvitset enemmän valmisteluaikaa

Jos haluat valmistautua sekä ACT että SAT, joudut käyttämään melko paljon ylimääräistä aikaa valmistautumiseen.

Vaikka testit olisivat päällekkäisiä, sinun on suoritettava muutama harjoitustestit toiseen testiin, johon keskityt, ja ota aikaa varmistaaksesi, että ymmärrät täysin näiden kahden testin erot. Tämä tulee olemaan suunnilleen 10-20 tuntia ylimääräistä kokeen valmistelua.

Nämä tunnit voidaan käyttää paremmin harjoittamalla aktiviteettia, josta olet innoissasi, tai työskentelemässä ylioppilasesitteesi parissa.

keskiasteen argumentoivia esseen aiheita

#2: Yrittäminen tehdä molempia voi olla ylivoimaista ja hämmentävää

Testit ovat samanlaisia, mutta eivät samat. Sellaisenaan, yrittäminen valmistautua molempiin voi olla erittäin ylivoimaista jos olet sellainen henkilö, jolla on vaikeuksia jongleerata monia eri ideoita kerralla.

Viime kädessä joillekin opiskelijoille sekä ACT: lle että SAT: lle opiskelu voi johtaa alhaisempiin pisteisiin kuin keskittyminen vain yhteen testiin.

Kuinka valita SAT: n ja ACT: n välillä: 4 tekijää

Jos päätät ottaa vain yhden testin, sinun on otettava huomioon neljä tekijää päätettäessä niiden välillä.

#1: Onko sinulla erityinen suhde SAT: ään tai ACT: hen?

Kuten edellä mainitsin, useimmat oppilaat pisteyttävät samoin molemmissa kokeissa, mutta jotkut pitävät toista huomattavasti helpompaa kuin toista.

Tässä viestissä esitettyjen lyhyiden ohjeiden lisäksi voit käyttää tätä opasta selvittääksesi, pidätkö todennäköisesti vahvasti ACT: stä tai SAT: sta.

Voit myös kokeilla harjoitustestiä ja verrata pisteitäsi - tämä lähestymistapa on tarkempi, mutta myös enemmän aikaa vievä.

#2: Onko sinun suoritettava yksi kouluista?

Noin puolet Yhdysvaltojen osavaltioista vaatii kaikkien julkisten koululaisten ottavan joko ACT: n tai SAT: n. Jos koulusi vaatii sinua ottamaan yhden niistä, saatat hyötyä siitä, että keskityt vaadittuun testiin.

Lisäksi koulusi voi tarjota ilmaisia ​​tai alennettuja testin valmisteluresursseja, mikä lopulta tutustuttaa sinut vain yhteen kahdesta testistä.

body_strength-1.png

#3: Sopiiko yksi testi paremmin vahvuuksiisi?

Vaikka SAT: llä ja ACT: llä on paljon yhteistä näinä päivinä, heillä on silti muutama iso ero jonka avulla voit määrittää, mikä testi voisi sopia paremmin vahvuuksiisi.

Jotkut suurimmista eroista kahden testin välillä ovat seuraavat:

Tiedeosasto? % Geometria Qs matematiikkaosassa Keskim. Aika per kysymys Ei-laskin-osio? Matemaattisten kaavojen kaavio? Grid-in Math Qs?
SAT Älä <10% > 1 minuutti Joo Joo Joo
TOIMIA Joo 35-45% <1 minute Älä Älä Älä

Kuten huomaat, jos et ole liian hyvä geometriassa ja tarvitset enemmän aikaa kysymykseen, SAT sopii todennäköisesti paremmin taitoihisi. Toisaalta, jos vihaat matematiikan tekemistä ilman laskinta, mutta rakastat tiedettä, ACT saattaa toimia paremmin sinulle.

Katso jokaisen testin sisältö ja päättää sitten, sopisiko se sinulle paremmin. Ja älä vain ajattele vahvuuksiasi - harkitse myös heikkouksiasi. Jos et esimerkiksi ole hyvä ruudukon matemaattisissa kysymyksissä, saatat saada paremman tuloksen saada korkeat matematiikkapisteet ACT: ssä kuin SAT: ssa.

yliopiston hyvät ja huonot puolet

#4: Mikä testi tarjoaa helpommat testipäivät?

Viimeinen suuri tekijä, joka on otettava huomioon, on se, mikä testi tarjoaa helpommat aikataulusi mukaiset testauspäivät.

Kuten edellä mainitsin, sekä SAT että ACT annetaan seitsemän kertaa vuodessa (lukuun ottamatta koulupäivän testausta); nämä päivämäärät eivät kuitenkaan ole samat.

Alla oleva kaavio näyttäämitä kuukausiaSAT ja ACT annetaan joka lukuvuosi:

Testauskuukausi SAT TOIMIA
elokuu X
syyskuu X
lokakuu X X
marraskuu X
joulukuu X X
tammikuu
helmikuu X
Maaliskuu X
huhtikuu X
saattaa X
Kesäkuu X X
heinäkuu X

Kuten kaaviosta käy ilmi, jotkut kuukaudet tarjoavat sekä SAT: n että ACT: n, kun taas toiset tarjoavat vain yhden tai toisen (huomaa, että tammikuu on ainoa kuukausi, joka ei tarjoa kumpaakaan testiä).

Loppujen lopuksi on tärkeää harkitse kumpi testi voi antaa sinulle enemmän joustavuutta ja sopii paremmin aikatauluusi. Jos sinulla on esimerkiksi koko kesä opiskella, sinun kannattaa ottaa SAT, koska se tarjoaa elokuun testipäivän. Tai jos sinulla on talvi opiskella ja haluat saada testin valmiiksi ennen kevään aktiviteettien alkua, helmikuun ACT saattaa sopia ihanteellisesti.

Haluatko silti ottaa sekä ACT: n että SAT: n? 3 Vinkkejä

Jos haluat harkinnan jälkeen yhä ottaa sekä ACT: n että SAT: n, sinun on tiedettävä, miten valmistaudut vastaavasti, jotta et joudu hukkuun tai tee virheitä testipäivänä. Tässä on kolme tärkeintä vinkkiämme pitää aivosi kurissa, kun valmistaudut SAT: ään ja TOIMIA.

#1: Keskity yhteen testiin kerrallaan

Tärkeintä on keskittyä yhteen testiin kerrallaan valmistelussa. Tämä tarkoittaa sinun ei pitäisi suorittaa molempia testejä samassa kuussa tai edes peräkkäisinä kuukausina, koska tämä voi hämmentää ja hukuttaa sinut.

Ihannetapauksessa otat yhden testin ja sitten toisen vähintään kolme kuukautta myöhemmin. Suosittelemme yleensä valmistautumista vähintään kolmesta kuuteen kuukauteen ennen SAT/ACT-tapahtumaa, joten kun annat itsellesi tämän ajan testipäivien välissä, sinun on voitava suorittaa yksi testi ja siirtää sitten ajattelutapa täysin valmistautumiseen toiseen.

Sekä ACT: n että SAT: n ottaminen samaan aikaan saattaa kuulostaa fiksulta ajatukselta, mutta lopulta kaikki mitä se tekee, on sekoittaa pään tiedot ja sammuttaa sinut. Joten ota neuvomme ja levitä päivämäärät!

body_student_reading_book.jpg

#2: Käytä testiisi liittyviä resursseja

Vaikka jotkin resurssit voivat toimia sekä SAT: lle että ACT: lle, useimmat kohdistavat vain yhden kahdesta testistä. Tuloksena, Älä yritä käyttää SAT -resursseja ACT -valmistelussa tai ACT -resursseja SAT -valmistelussa. Tämän tekeminen lopulta hämmentää sinua ja opit väärät strategiat ja sisällön.

Sen sijaan jaa resurssit kahteen kasaan: yksi SAT: lle ja toinen ACT: lle. Katso vinkkejä siitä, mitä valmistelukirjoja SAT: lle ja ACT: lle käytetään, tutustu yksittäisiin oppaisiimme.

Ainoa korkealaatuinen resurssi, jota suosittelen käyttämään molemmissa testeissä, on Khan-akatemia . Tämä ilmainen verkkosivusto on tehnyt yhteistyötä College Boardin kanssa tarjotakseen paljon video -opetusohjelmia ja virallisia SAT -käytännön kysymyksiä. Vaikka se ei erityisesti palvele ACT: ää, siinä on paljon hyödyllisiä matematiikan, lukemisen ja kirjoittamisen strategioita ja selityksiä, joita voit soveltaa myös ACT -valmisteluusi.

#3: Keksi erilliset opintosuunnitelmat

Lopuksi sinun on vietettävä aikaa kahden erillisen SAT- ja ACT -tutkimussuunnitelman laatimiseen. Vaikka aiot antaa itsellesi yhtä paljon aikaa opiskella molemmissa testeissä (esimerkiksi neljä kuukautta kullekin testille), miten käytät aikaa, vaihtelee todennäköisesti hieman sen mukaan, minkä testin otat.

oppilaitokset laulamaan ja näyttelemään

Suurin syy tähän on testien sisältöerot. Muista, että ACT: llä on koko osa, jota SAT: llä ei ole - tiede! Pelkästään tämän tosiasian pitäisi olla riittävä syy erilaisen aikataulun laatimiseen.

Toinen syy on omat tavoitteesi. Mitä pisteitä tavoittelet SAT: ssa? Näytös? Missä pisteytät tällä hetkellä jokaisessa testissä? Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, voit alkaa selvittää, kuinka rakentaa ja mukauttaa opintoaikataulusi.

Katso vinkkejä parhaan SAT- tai ACT -opintosuunnitelman luomiseen oppaistamme.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Voitteko suorittaa SAT: n lukion jälkeen? Asiantuntijaopas

Voitteko suorittaa SAT: n lukion valmistuttua? Joo! Opastamme sinut läpi, miten prosessi on erilainen ja kuinka säätää valmistelusuunnitelmaasi.

GPA -kaavio: muuntaminen 4.0 -asteikkoon

Tarvitsetko GPA -kaavion, jotta voit muuttaa arvosanasi prosenttiosuudesta 4,0 -asteikkoon? Tässä on yksinkertainen opas, joka sisältää painotetut GPA -asteikot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

1420 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Benediktiinikoulun pääsyvaatimukset

Kuinka maksaa yliopistosta ilman vanhempien apua

Yritätkö itse selvittää, kuinka maksaa yliopistosta? Olemme eritelleet kaikki askeleet, jotka sinun on suoritettava korkeakoulun maksamiseksi ilman vanhempia.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Rush Universityn pääsyvaatimukset

Francis Marionin yliopiston pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Albanyn lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Albanyn lukiosta Albanyssa, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: Suuri Gatsby, luku 9

Kysymyksiä Suuren Gatsbyn lopusta? Lue täydellinen luku 9 yhteenveto ja juoni-analyysi.

Milloin on elokuun lauantai? Pitäisikö se ottaa?

Keskustellaan siitä, otetaanko elokuun SAT? Tarjoamme tarkan elokuun ACT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Mitä sinun on tiedettävä Hart-Ransom Academic Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hart-Ransom Academic Charter Schoolista Modesto, CA.

Nova Southeastern Universityn pääsyvaatimukset

Pohjois -Illinoisin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Independence High Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Independence High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

East Stroudsburg University of Pennsylvania SAT-tulokset ja GPA

College at Brockport Pääsyvaatimukset

SUNY-sovellusvinkit: Kuinka hakea, määräajat ja paljon muuta

Onko sinulla kysyttävää SUNY-sovelluksestasi? Katso täydellinen oppaamme siitä, milloin ja miten haet SUNY-kouluihin, sekä vinkkejä siitä, miten erottua hakijoiden keskuudessa.

Kuinka voit valita parhaat SAT-testipaikat

Mikä on paras SAT-testikeskus testin suorittamiseen? Mikä tekee SAT-keskuksesta paremman tai huonomman? Lue lisää täältä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Ontarion lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Ontarion lukiosta Ontariossa, Kaliforniassa.

SAT: n korkeakoulukoodit ja kouluraportit

Tarvitsetko SAT-yliopistokoodeja lähettääksesi SAT-pisteet? Näin haet koulukoodit saadaksesi korkeakouluhakemuksesi täydelliseksi.

Mitä AP -luokat ovat? Miksi sinun pitäisi ottaa ne?

Mikä on Advanced Placement ja miksi sinun kannattaa käydä AP -kursseilla? Lue asiantuntijaoppaamme.

Gonzagan yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Best Crucible Act 1 Yhteenveto

Oletko utelias The Cruciblen alusta? Lue koko Act 1 -yhteenvetomme oppiaksesi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää näytelmän avauskohdasta.