Onko SAT- ja ACT-pisteillä merkitystä? Tässä on mitä sinun pitäisi tietää

ominaisuus-punainen-kysymysmerkki-CC0

COVID-19-pandemian jälkeen monet laitokset ovat käyneet a testi-valinnainen valintamalli , jossa opiskelijoita ei rangaista siitä, että he eivät toimittaneet testituloksia osana hakemustaan. Viime vuosina jotkut yliopistot ovat hyväksyi pysyvän testivalinnaisen käytännön.

Joten jos monet korkeakoulut eivät vaadi testituloksia ... onko SAT-pisteillä merkitystä? Onko ACT-pisteillä merkitystä? Ja pitäisikö sinun tehdä lainkaan standardoitu testi?Hyvä uutinen on, että tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään SAT / ACT-pisteiden yleistä merkitystä ja sitä, pitäisikö sinun ottaa SAT / ACT. Käymme läpi:

  • Mitkä ovat testijoustavat, testivalinnaiset ja testisokeiden hyväksymiskäytännöt
  • Miksi koulut välittävät standardoiduista kokeista ... ja miksi ne voivat olla kiistanalaisia
  • Neljä vinkkiä päättääksesi, pitäisikö sinun ottaa SAT ja ACT

Paljon on katettavaa, joten aloitetaan!


ominaisuus_tärkeää

Kuinka paljon SAT: lla on merkitystä? Ja kuinka tärkeä ACT on?

Kuinka paljon SAT: lla on merkitystä? Onko ACT-pisteillä väliä? Lyhyesti, se riippuu tilanteesta.

Vuonna 2021 Suurin osa Yhdysvaltain kouluista vaatii joko SAT- tai ACT-testituloksia. Tämä tarkoittaa, että sinun on suoritettava yksi näistä standardoiduista testeistä ja lähetettävä pisteet osana kokonaishakemustasi.

Jotkut koulut ovat kuitenkin siirtymässä kohti valinnaisia ​​tai testisokeita, joissa SAT- tai ACT-testituloksia ei välttämättä vaadita. Tässä tapauksessa, sinä voit ei on suoritettava standardoitu testi pääsyä varten ! Tästä huolimatta, jopa testissä valinnaisissa valintatilanteissa, on todiste siitä, että SAT- ja ACT-pisteiden toimittaminen on joka tapauksessa hyödyllistä . (Lisätietoja tästä sekunnissa.)

Näiden muuttujien takia ei ole yksinkertaista kyllä ​​tai ei vastausta kysymyksiin kuten Onko SAT-pisteillä merkitystä? vai onko ACT-pisteillä merkitystä? Se riippuu suuresti kiinnostuneiden yliopistojen yksilöllisestä sisäänpääsymenetelmästä.

body-option-cc0

Joissakin kouluissa on valinnainen testi-käytäntö, mikä tarkoittaa, että sinun on valittava, lähetätkö testitulokset vai ei. Kaikki testin valinnaiset käytännöt eivät kuitenkaan ole samat! Lue lisätietoja valinnoistasi.

Entä testivalinnaiset koulut?

COVID-19-pandemia on aiheuttanut t Joidenkin ACT- ja SAT-testauspäivien peruuttaminen viime vuoden aikana . SAT / ACT-hankkeen haasteiden takia monet yliopistot ovat ottaneet käyttöön testivalinnaiset, testijoustavat ja testisokeet valintaperiaatteet lukuvuodelle 2021-2022 . Nämä koulut ovat liittyneet lukuisiin muihin kouluihin, jotka päättivät mennä pysyvästi valinnaisiksi tai sokeaiksi ennen vuotta 2020.

Tässä on tilanne: noin 72% yliopistoista ovat valinneet jonkinlaisen testivalinnaisen reitin ainakin kuluvalle vuodelle ja kenties lähitulevaisuudessa. American College Testingin (ACT) toimitusjohtaja Janet Godwin, sanoo uskovansa on melko epätodennäköistä, että laitokset, jotka ottivat käyttöön väliaikaisen tai kokeellisen testikäytännön käytännön vastauksena COVID: ään, palaavat vaadittavaan testiin lähiaikoina. Joten jopa ACT uskoo, että testi-valinnaiset valintakäytännöt ovat voimassa jonkin aikaa!

Tämä kaikki kuulostaa hyvältä… mutta mitä testivalinnainen tarkoittaa todella? Entä testijoustava ja sokea? Seuraavassa käydään läpi kaikki kolme termiä - ja miten ne vaikuttavat siihen, että sinun on tehtävä SAT tai ACT.

kuinka suuren kamelin hämähäkki voi saada

Testi-valinnainen

Korkeakoulu, jolla on testi-valinnainen Valintakäytäntö on sellainen, jossa SAT- tai ACT-testituloksia ei vaadita, mutta ne vaaditaan ovat hyväksytään, jos sinulla on niitä ja valita toimittaa yhdessä hakemuksesi kanssa. Se tarkoittaa, että voit lähettää SAT / ACT-pisteet, jos haluat, mutta sinua ei rangaista valintaprosessissa, jos et.

Muista, että jos koulu on valinnainen testi, sinun ei tarvitse lähettää SAT- tai ACT-pisteitä haettaessa itse yliopistoa, mutta saatat joutua lähettämään testitulokset muihin tarkoituksiin, jos sinut hyväksytään . Esimerkiksi jotkut koulut saattavat vaatia pisteitä voidakseen saada apurahoja.

Testi-joustava

Korkeakoulu, jolla on testi-joustava pääsypolitiikka on sellainen vaatii testituloksia, mutta sallii erilaisia ​​mahdollisia testituloksia. Joten jos sinulla ei ole käytettävissä ACT- tai SAT-pisteitä, voit lähettää mahdolliset pisteet yliopiston tarjoamista hyväksyttyjen testien luettelosta.

ACT: n tai SAT: n sijasta jotkut koulut voivat hyväksyä AP-testitulokset, kansainvälisen ylioppilastestin tai jonkin muun yliopistokokeiden. Suurin osa kouluista määrittelee hyväksytyt testitulokset SAT / ACT-pisteiden lisäksi hakusivustollaan.

Joten vaikka sinun on vielä lähetettävä testitulokset joustavassa koetehtävissä, niiden ei tarvitse olla SAT: n tai ACT: n jäseniä ... mikä saattaa tarkoittaa, että sinun ei tarvitse suorittaa näitä testejä lainkaan.

Testisokea

Korkeakoulu, jolla on testisokea pääsypolitiikka on sellainen ei ota huomioon testipisteitäsi, vaikka lähetätkin ne. He eivät yksinkertaisesti käytä testituloksia harkitsevana tekijänä sovelluksessasi!

Olet todennäköisesti huomannut testi-sokean, joustavan testin ja testissä valinnaisen pääsyn välillä on ero . Testi-valinnainen pääsy tarkoittaa, että jos annat testitulokset, he käyttävät niitä tekijänä päättäessään, otatko sinut vastaan ​​vai ei, mutta eivät rankaise sinua, jos et. Joustava testi tarkoittaa, että sinulla on vaihtoehtoja minkä tyyppisiin testeihin voit tehdä. Ja testisokeiden hakujen avulla sinun ei tarvitse antaa SAT- tai ACT-pisteitä lainkaan.

ominaisuus-epävarma-kohautus-mitä

Miksi kouluissa välitetään testituloksista?

Joten miksi SAT-pisteillä on merkitystä ollenkaan? Ja miksi ACT-pisteillä on merkitystä? Ainakin teoriassa standardoidut testit on suunniteltu arvioimaan, oletko oppinut perustaidot, kuten matematiikan ja kirjoittamisen, jotka sinun on onnistuttava yliopistossa . SAT ja ACT on suunniteltu mittaamaan akateemista kykyäsi näillä keskeisillä akateemisilla alueilla.

Koulut ovat perinteisesti pitäneet SAT- ja ACT-pisteitä todisteina siitä, että sinulla on perustaidot, joita tarvitaan menestyvään opiskelijaksi tulemiseen. Mutta testeissä on myös alaspäin.

Testipisteiden ongelma

Testitulosten ongelman ymmärtämiseksi on tärkeää nähdä, kuka pärjää hyvin standardoidussa testauksessa.

. Julkaiseman raportin mukaan Kansallinen koulutustilastokeskus Vuonna 2018 valkoisilla ja aasialaisilla opiskelijoilla oli yleensä huomattavasti paremmat pisteet molemmissa SAT ja TOIMIA tentit, ja miesopiskelijat saivat kokeissa hiukan parempia tuloksia kuin naispuoliset kollegat. Toisin sanoen tilastot osoittavat että pienituloiset ja vähemmistöopiskelijat ovat epäedullisessa asemassa standardoidun testauksen suhteen. Tämä suuntaus on jatkunut ainakin 1990-luvulta lähtien, ja se näkyy edelleen nykyään. Tämä on johtanut ainakin yhteen korkean profiilin oikeusjuttu testit ovat luonnostaan ​​puolueellisia.

Testitulokset ovat ongelmallisia useilla tavoilla. Jotkut väittävät, että SAT ja ACT eivät todellakaan ole hyvä tapa mitata opiskelijan kykyä ja saavutuksia ja kannattaa kokonaisvaltaisempaa valintaprosessia. Toiset uskovat, että ACT: n tai SAT: n huijaaminen on liian helppoa, jotta tulokset olisivat tarkkoja. Ja joidenkin mielestä standardoidut testauskäytännöt syrjivät epäoikeudenmukaisesti köyhiä ja syrjäytyneitä opiskelijoita.

Näiden ja muiden asioiden takia monet korkean profiilin yliopistot olivat taipuvaisia ​​menemään testivalinnaisiksi jo ennen pandemiaa. Pandemian aiheuttamat haasteet ovat todella kiihdyttäneet suuntausta kohti testi-valinnaista lähestymistapaa viimeisen vuoden aikana.

puget -yliopiston ääni -ranking

ominaisuusvinkit

4 vinkkiä päättämään, pitäisikö sinun ottaa ACT vai SAT

Jos standardoitu testaus on ongelmallista ja jos koulusi ei vaadi sitä - miksi sinun pitäisi tehdä ACT- tai SAT-testi ollenkaan? Loppujen lopuksi, kuinka paljon SAT: lla on väliä?

No, on itse asiassa useita syitä, miksi haluat ehkä suorittaa ACT- tai SAT-testin, vaikka kohdeyliopistosi olisi testi-valinnainen. Alla on neljä vinkkiä, joiden avulla voit päättää, pitäisikö sinun suorittaa ACT- tai SAT-tentti vai ei.

Vinkki 1: Tunne kohdekoulujen käytäntö

Muista, että kaikki USA: n laitokset eivät ole testivalinnaisia, testijoustavia tai sokkoja . Jotkut koulut edellyttävät vielä testipisteitä pääsylle! On tärkeää, että tiedät, mitä yliopistosi suosivat.

Pidä mielessä, että standardoituja testituloksia ei vaadita vain pääsylle. Joissakin yliopistoissa on pääaineita ja laitoksia, joihin pääsy on erittäin kilpailukykyistä, ja on tapauksia, joissa nämä pääaineet itse vaativat testipisteitä, jotta sinut voidaan hyväksyä.

Vinkki 2: Ajattele, miten pisteet voivat auttaa

Ellet hae koe-sokeaan kouluun, sinun on mietittävä, kuinka SAT- tai ACT-pisteiden lähettäminen voi vaikuttaa pääsymahdollisuuksiisi.

Kuten aiemmin mainitsimme, on ehdottomasti todisteita siitä, että koe-valinnaisissa kouluissa testitulokset jättävät opiskelijat pääsevät todennäköisemmin kuin ne, jotka eivät. Joten jos testipisteet ovat melko hyvät, voit todella hyötyä niiden sisällyttämisestä sovellukseesi! (Etkö ole varma, mikä hyvä pisteet on? Katso t hänen artikkelinsa hyvistä SAT-pisteistä ja tämä kattaa hyvät ACT-pisteet .)

Hyvä uutinen on se jos testituloksesi eivät ole niin korkeat kuin haluat, voit nostaa niitä pienellä kovalla työllä. Itse asiassa niitä on paljon helpompi parantaa kuin muita korkeakoulusovelluksesi alueita, kuten GPA tai piikki . Aloita katsomalla meidän täydellinen opas SAT: lle (tai ACT-oppaamme !) ja oppia lisää testirakenteesta ja sen suorittamisesta. Sitten voit etsiä blogistamme tonnia ilmaisia ​​testin valmisteluresursseja saadaksesi sinut oikealle radalle. Ja tietysti, voit aina tarkistaa online-testauksen valmistelupalvelumme saadaksesi tarvitsemasi lisävauhdin.

Vinkki 3: Selvitä taloutesi

Vaikka monet yliopistot, jotka ovat siirtyneet testi-valinnaiseen valintapolitiikkaan, ovat tehneet saman ansioihin perustuville apurahoilleen, eivät kaikki niistä ole. On edelleen joitain kouluja, jotka punnitsevat testitulokset sekä GPA: n stipendiavun määriä määritettäessä opiskelija on oikeutettu.

Lisäksi jotkut yksityiset apurahat pyytävät myös testipisteitä. Jos et pysty tarjoamaan niitä, et voi hakea näitä palkintoja. SAT: n tai ACT: n ottaminen on hyvä tapa varmistaa, että pystyt hakemaan (ja voittamaan!) Mahdollisimman monta apurahaa.

Vinkki 4: Tee tietoinen päätös

Tällä hetkellä saatat suunnitella hakemista vain koe-valinnaisissa kouluissa. Jos näin on, voit ehkä ohittaa SAT- tai ACT-toiminnon. Mutta mitä tapahtuu, jos löydät täydellisen ohjelman täydellisestä koulusta ... vain ymmärtääksesi, että he tarvitsevat testipisteitä? Oletko valmis siirtämään tämän mahdollisuuden eteenpäin?

Varmista ennen kotitehtävien tekemistä, että et tee standardoituja testejä. Totuus on, että testitulosten ollessa kädessä voit hakea melkein mihin tahansa yliopistoon Yhdysvalloissa, kun taas SAT: n tai ACT: n ohittaminen rajoittaa yliopistojen lukumäärää, joihin voit hakea.

body-next-iso-asia

Mitä seuraavaksi?

Jos pelkäät ryhtyä ACT: ään, koska et tiedä mistä aloittaa opiskeluprosessi , voimme auttaa. Tässä on täydellinen, 10-vaiheinen opas ACT-opiskeluun se vie sinut oikealla jalalla.

Otatko SAT: n? Muista lukea lopullinen opas joka opastaa sinut SAT-valmisteluprosessin läpi!

Joissakin testijoustavissa kouluissa saatat antaa sinun lähettää AP-pisteet SAT- tai ACT-pisteiden sijaan. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää AP-luokista ja AP-testeistä.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

2.2 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.2

Mikä on 2.2 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2.2 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Kalifornian taiteen instituutin pääsyvaatimukset

22 keskeistä alkemiasymbolia ja niiden merkitykset

Mitä ovat alkemiasymbolit? Katso täydellinen oppaamme tärkeimmistä alkemiasymboleista ja merkityksistä.

Täsmälleen mitä odottaa AP -kielen monivalinnalta

Oletko hämmentynyt tukiaseman kielen ja kokoonpanon monivalinnoista? Selitämme eri kysymystyyppejä ja tarjoamme asiantuntijavinkkejä, joiden avulla voit ässää kokeen.

3 tärkeintä vinkkiä erottuvaan Cornell-esseeseen

Kamppailetko Cornellin essee -kehotteen kanssa? Opi kirjoittamaan suuri Cornell -lisäesite, joka saa sovelluksesi loistamaan.

Paras Algebra 1 Regents -katsausopas 2021

Otatko Algebra 1 Regents -kokeen? Tutustu asiantuntija -arvio -oppaaseemme opintovihjeitä ja neuvoja varten.

Fordhamin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka saada 36 ACT English: 10 strategiaa täydeltä maalintekijältä

Pisteytys 36 ACT-englanniksi vaatii täydellisyyttä. Opi ACT-asiantuntijan kriittiset strategiat tämän osan hallitsemiseksi.

Clayton State Universityn pääsyvaatimukset

Parhaat ACCUPLACER-harjoituskokeet: matematiikka, lukeminen ja paljon muuta

Tarvitsetko ACCUPLACER-harjoitustestin? Katso kokoelmamme kirjoittamisen, lukemisen ja matematiikan ACCUPLACER-harjoitustesteistä.

Jazzista Jambalayaan: 11 hauskaa tekemistä New Orleansissa

Mietitkö mitä tehdä New Orleansissa? Katso luettelo suosituimmista nähtävyyksistä ja piilotetuista helmistä, mukaan lukien suokierrokset, kreoliruoka ja ranskalainen kortteli.

Montserratin taiteen korkeakoulun pääsyvaatimukset

Caltech vs MIT: Mikä on parempi?

Onko Caltech parempi kuin MIT? Mikä koulu sopii sinulle? Opi eroja näiden huipputekniikan korkeakoulujen välillä.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

New Jerseyn teknologiainstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Temple Universityn pääsyvaatimukset

Stonehill College SAT -tulokset ja GPA

Kuinka tarkastukset ja saldot toimivat Yhdysvaltain hallituksessa

Mitä ovat sekit ja saldot? Kuinka ne toimivat? Täydellinen tarkistus- ja saldomääritelmäoppaamme jakaa tämän Yhdysvaltojen hallituksen näkökohdan yksityiskohtaisella esimerkillä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Capistrano Connections Academy Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Capistrano Connections Academy Charter Schoolista Aliso Viejo, Kalifornia.

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

New Yorkin sisustuskoulun pääsyvaatimukset

1060 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Amerikan katolisen yliopiston pääsyvaatimukset

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

UNT ACT -pisteet ja GPA