Keskiarvoistavatko korkeakoulut SAT-pisteitäsi?

Oletko ottanut SAT: n useammin kuin kerran? Mietitkö, miten korkeakoulut näkevät useita testituloksia? Tarkastavatko he kaikki pisteet? Vain korkein pisteet? Keskiarvoistavatko pisteesi ja käyttävätkö sitä lukua? Vakioidut testipisteet ovat tärkeä osa korkeakouluun hakemista, mutta ei ole aina selvää, miten koulut tarkistavat SAT-pisteet, jos lähetät heille useampia pisteitä.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut SAT-pisteet, jos suoritat testin useita kertoja? Lyhyesti sanottuna, ei. Korkeakoulut eivät ota pisteiden keskiarvoa. Sen sijaan he tarkastelevat parhaita pisteitäsi; koulu voi laskea sen useilla tavoilla. Tässä artikkelissa käsittelen eri menetelmiä, joita koulut käyttävät tarkastellakseen useita SAT-pisteitä, jos ne edellyttävät, että lähetät kaikki SAT-pisteet, ja kuinka voit käyttää näitä tietoja eduksi ja auttaa vahvistamaan korkeakoulujen sovelluksia.Onko sinun lähetettävä kouluille kaikki SAT-pisteet?

Ensimmäinen asia, joka sinun on tiedettävä, ennen kuin alat miettiä, mitä korkeakoulut tekevät useilla SAT-pisteillä, on oppia, jos kiinnostavat koulut todella vaativat sinua lähettämään jokaisen ottamasi SAT: n tulokset. Jos he eivät, voit ottaa SAT: n muutaman kerran ja lähettää sitten vain parhaat pisteet.

Itse asiassa, useimmat koulut EI vaadi sinua lähettämään kaikkia pisteitäsi, ja kollegion hallituksella on helppo valita, mitkä pisteet haluat lähettää, vaihtoehdolla, jota kutsutaan pisteiden valinnaksi.

Kouluihin, jotka vaativat sinua lähettämään kaikki SAT-pisteet, kutsutaan 'Kaikki pisteet' -kouluiksi. Keskustelen molemmista yksityiskohtaisemmin alla.

Pisteet valinta

Pisteet valinta antaa sinulle mahdollisuuden lähetä kouluille vain ne SAT-pisteet, jotka haluat heidän näkevän, pikemminkin kuin lähettää pisteitä jokaisesta ottamastasi SAT: sta. Pisteet raporttipyyntölomakkeessa sinua pyydetään luettelo valitsemallesi korkeakoululle ja testipäivämäärä, jonka haluat lähettää kullekin riville.

Pisteiden valintaa salliville kouluille jos teit huonosti yhden testipäivän aikana, sinun ei tarvitse lähettää tätä pistemäärää kouluille, eivätkä he koskaan näe sitä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos otat SAT: n neljä kertaa, voit lähettää vain parhaan tai kaksi parasta pistettä tai niin monta pistettä kuin haluat.

Huomaa, että jos käytät Pisteet-valintaa ja päätät lähettää pisteet tietystä testipäivästä, sinun on lähetettävä pisteet koko testi; et voi lähettää vain yksittäisiä jaksopisteitä kouluihin.

kiistanalaisia ​​aiheita opiskelijoille

Kaikki tulokset

Jotkut koulut, mukaan lukien tietyt erittäin valikoivat koulut, kuten Yale ja Duke, vaativat sinua lähettämään kaikki SAT-pisteet. Tämä tarkoittaa, että et voi käyttää Pisteet-valintaa ja sinun on lähetettävä näille kouluille jokaisen ottamasi pisteet, vaikka tietyn testipäivän olisikin ollut silloin, kun et saanut pisteitä yhtä hyvin kuin yleensä. Joten, jos otit SAT: n neljä kertaa, sinun on lähetettävä näille kouluille tulokset jokaisesta näistä neljästä testipäivästä. Katso täydellinen luettelo kouluista, jotka vaativat sinua lähettämään kaikki SAT-pisteet.

Mitä korkeakoulut tekevät, jos lähetät useita SAT-pisteitä?

Saatat päätyä lähettämään koululle useamman kuin yhden SAT-pisteet joko siksi, että he vaativat sitä tai koska ansaitsit useita vahvoja pisteitä ja haluatko koulujen näkevän ne. Joten mitä korkeakoulut tekevät, jos he saavat enemmän kuin yhden SAT-pisteet sinulta? On olemassa useita vaihtoehtoja, ja selitän kukin alla.

Yläpisteet

Jos koulu käyttää superscoringia, se tarkoittaa, että he ottavat sinun korkeimmat pisteet jokaisesta SAT-testiosasta ja yhdistää nämä tulokset Superscore-pisteiksi. Katso alla olevasta taulukosta esimerkki supersporing-toiminnasta.

Kriittinen lukeminen

Matematiikka

Kirjoittaminen

Kokonaispisteet

Testi 1

710

800

750

2260

Testi 2

800

780

700

2280

Testi 3

750

750

800

2300

Superscore

800

800

800

2400

Tämä opiskelija otti SAT: n kolme kertaa, ja vaikka hänellä ei koskaan ollut täydellistä testiä, hän sai yhdessä vaiheessa täydelliset pisteet jokaisesta testiosasta. Superscoring yhdistää kunkin jakson korkeimmat pisteet, tässä tapauksessa 800 kaikille kolmelle, jolloin saadaan superscore 2400. Tätä SAT-pisteet supersoring-koulut käyttävät tarkastellessaan hänen hakemustaan. Tämä superscore on korkeampi kuin mikään yksittäisten testipäivien yhdistetyistä SAT-pisteistä

Superkorjaus hyödyttää sinua, koska saat yhdistää parhaat pisteet jokaisesta SAT-osiosta vaikka nämä pisteet eivät olisi olleet samassa testissä. Mietitkö, mitkä korkeakoulut käyttävät superscoringia? Meillä on täydellinen luettelo kouluista, jotka ylittävät SAT: n .

Korkein istuva

Jotkut koulut eivät käytä superscoringia, vaan käyttävät sinun korkein yhdistetty SAT-pisteet yhdestä testipäivästä. Näissä tapauksissa et voi yhdistää eri testipäivien jaksopisteitä saadaksesi paremman pistemäärän.

Yllä olevaa esimerkkiä käyttämällä koulut, jotka käyttävät korkeinta istuntoa, pitävät hänen SAT-pisteyttään 2300: na, koska se on korkein pisteet, jotka hän saavutti yhdellä SAT-tentillä.

Tarkastavatko koulut muita pisteitäsi?

Riippumatta siitä, käyttääkö koulu superscore- vai korkeinta istuntoa, tarkastavatko he myös 'ei-parhaita' SAT-pisteitäsi? Tähän kysymykseen ei ole selkeää vastausta, koska se vaihtelee koulujen ja usein jokaisen hakijan mukaan; kuitenkin, monta kertaa koulut tarkastelevat muita testipisteitäsi, vaikka paras pisteesi on se, jolle he antavat eniten painoa. Tämä pätee erityisesti kouluihin, jotka edellyttävät kaikkien pisteiden lähettämistä.

Näissä tapauksissa pisteitäsi ei silti lasketa keskiarvoksi, mutta koulut voivat tarkistaa kaikki pisteet ja tehdä johtopäätöksiä, jos poikkeamia on. Esimerkiksi, jos otat SAT: n kolme kertaa ja saat yhdistetyt pisteet 2250, 1900 ja 2300, useimmat koulut käyttävät 2300: ta 'virallisena' SAT-pisteet, mutta he saattavat miettiä, miksi sait 1900 yhden testin. Yhdellä ulkopuolisella pisteellä on yleensä pieni vaikutus sovellukseen, jos sellainen on, mutta se on silti tärkeää älä koskaan puhalla SAT: ta vain siksi, että luulet, että koulut tarkastelevat vain parhaita pisteitäsi.

Kuten edellä mainittiin, koulut, jotka sallivat pisteiden valinnan, näkevät vain sinulle lähettämäsi pisteet, joten voit ottaa SAT: n useita kertoja ja lähettää vain korkeimmat pisteet, jotta se olisi ainoa tulos, jonka he näkevät.

Seuraavissa osioissa annetaan lisää suosituksia siitä, miten voit käyttää koulupistekäytäntöjä SAT-valmistelumenetelmien suunnitteluun ja parantamiseen.

Voitteko ottaa SAT: n niin monta kertaa kuin haluat?

Nyt kun tiedät, että koulut käyttävät parhaita SAT-pisteitäsi joko supersoringilla tai korkeimmalla istumalla, tarkoittaako tämä sitä, että voit suorittaa testin niin monta kertaa kuin haluat maksimoidaksesi mahdollisuutesi saada korkeat pisteet?

Teknisesti kyllä. Voit ilmoittautua SAT: iin niin monta kertaa kuin haluat, ja koulut jatkavat parhaiden pisteiden käyttämistä näistä testeistä, joko käyttämällä superscoringia tai korkeinta istuntoa.

On kuitenkin mahdollista ottaa SAT liian monta kertaa. Yleensä suosittelemme, että otat SAT: n enintään 5 tai 6 kertaa. Jos otat SAT: n yli 6 kertaa, koulut saattavat ajatella, ettet ota testiä vakavasti tai et pysty selvittämään, kuinka voit parantaa pisteitäsi. Siitä voi myös tulla erittäin stressaavaa ja aikaa vievää, puhumattakaan erittäin kalliista, koska joudut maksamaan edelleen SAT: n ottamisesta ja pisteiden lähettämisestä kouluihin.

SAT: n ottaminen niin monta kertaa kuin mahdollista on erityisen huono idea, jos joku koulustasi vaatii kaikkien pisteiden lähettämisen koska se lisää mahdollisuuksiasi saada vapaapäivä ja saada tavallista alhaisemmat pisteet, jotka nuo koulut näkevät ja voi vahingoittaa mahdollisuuttasi päästä.

Sen sijaan, että ottaisit SAT: n niin monta kertaa kuin mahdollista, sinun pitäisi sen sijaan tarkastella testin valmistelumenetelmiä ja niiden tehokkuutta. Onko opiskelusi kohdistettu ja parantanut heikkoja alueitasi? Opitko mitä virheitä teet ja miten niitä voidaan välttää?

Panostamalla aikaa ja vaivaa tehokkaaseen opiskeluun pystyt saavuttamaan tavoitteesi SAT-pisteet helpommin kuin yksinkertaisesti ottamalla SAT: n uudestaan ​​ja uudestaan. Yleensä suosittelemme, että otat SAT: n 2-3 kertaa saadaksesi parhaan pistemäärän, riippumatta siitä, käyttävätkö koulut supersoringia vai korkeinta istuntoa parhaan pisteet määrittämiseksi.

SAT: n ottaminen monta kertaa voi olla uuvuttavaa.

Kuinka voit käyttää pisteytyskäytäntöjä SAT-valmistelun parantamiseen?

Jos tiedät, mihin kouluihin haluat hakea, voit oppia käyttämiäsi pisteytyskäytäntöjä ja käyttää näitä tietoja ohjaamaan testiäsi.

texasin yliopisto keskim

Jos kouluissa, joihin haet, käytetään superscoringia, niin voit maksimoida superscoreesi opiskelemalla ja saamalla vahvat pisteet yhdessä SAT-osassa kerrallaan. Saat tarkemman selityksen tästä strategiasta tutustumalla oppaasemme siitä, miten supersporing voi vaikuttaa testistrategiaasi. Jos koulu käyttää korkeinta istumapaikkaa, sinun tulee jatkaa SAT: n jokaisen osan tutkimista yhdistettyjen pisteiden maksimoimiseksi.

Kouluille, jotka edellyttävät kaikkien pisteiden lähettämistä, sinun on varmistettava, että olet hyvin valmistautunut joka kerta, kun otat SAT: n. Nämä koulut näkevät kaikki tenttisi tulokset, joten et halua yhden huonon testipäivän vahingoittavan korkeakoulusovelluksiasi. Haluat myös jatkaa opiskelua SAT: n jokaisessa osassa, vaikka yrität parantaa pisteitäsi vain yhdessä tietyssä osiossa. Et halua, että muiden osastojesi tulokset putoavat uudelleensuoritukseen.

Kuten edellä mainittiin, sinun tulisi aina ottaa SAT vakavasti, vaikka koulut, joihin haet lupaa superscore- tai Score Choice -sovelluksiin. Hyvin matala pisteet voivat olla punainen lippu kouluille, ja se on tuhlaa aikaa ja rahaa.

Johtopäätös

  • Useimmat opiskelijat suorittavat SAT: n useita kertoja, ja kouluilla on erilaiset käytännöt useiden testitulosten tarkistamiseen.
  • Suurin osa kouluista ei vaadi sinua lähettämään pisteitä kaikista ottamistasi SAT: ista. Pisteet-valinta on tapa valita, mitkä SAT-tulokset haluat koulujen näkevän.
  • Jos lähetät useita SAT-pisteitä, koulut eivät keskitä niitä, vaan käyttävät toista kahdesta menetelmästä parhaan pisteesi määrittämiseksi.
  • Jotkut koulut yhdistävät useiden testien korkeimmat jaksopisteet Superscore-pisteiksi. Tätä kutsutaan Superscoringiksi.
  • Muut koulut katsovat korkeimmat pisteet yhdestä testipäivästä.
  • Tieto siitä, mitä pisteytyspolitiikkakouluja käyttää, voi auttaa sinua jäsentämään testien valmistelu- ja testistrategioita maksimoidaksesi SAT-pisteet yliopistosovelluksissa.

Mitä seuraavaksi?

Ensinnäkin, mikä on hyvä SAT-pisteet? Lue meidänartikkeli hyvistä, huonoista ja erinomaisista SAT-pisteistäjotta voit tunnistaa tavoitepisteet ja valmistautua niihin.

Käytetäänkö käytännön SAT-testejä opiskeluun? Katso oppaamme, kuinka saada realistisin SAT-käytännön testauskokemus pisteiden nostamiseksi.

Haluatko oppia tapoja parantaa SAT-pisteitäsi? Opi 15 SAT-temppua, joita sinun pitäisi käyttää.

Paranna SAT-pisteitäsi 160 + pisteellä, taattu

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Salve Reginan yliopiston pääsyvaatimukset

AP Chem Formula Sheet: Mitä siinä on ja miten sitä käytetään

Mitä AP Chem -kaavasivulla on? Opi saamaan kaiken irti AP Chemistry -taulukosta tenttipäivänä.

Mitä lukiolaisten tulisi tehdä kesän aikana?

Keskustelua kesäohjelman ja harjoittelun välillä? Tämä opas auttaa lukion oppilaita valitsemaan parhaan tavan viettää kesänsä.

Lounais -yliopiston pääsyvaatimukset

Penn State Altoona SAT -tulokset ja GPA

Augustinusin yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman yliopisto Birminghamissa ACT-tulokset ja GPA

Jokainen saatavilla oleva IB Biology -paperi: ilmainen ja virallinen

Haluatko harjoittaa IB Biology -lehtien aiempia papereita? Olemme koonneet kaikki aikaisemmat paperit, jotka löysimme kätevään luetteloon. Harjoittele näiden testien avulla saadaksesi realistisimmat valmistelut.

Alaskan yliopiston kaakkoispääsyvaatimukset

Duquesne-yliopiston pääsyvaatimukset

Illinoisin yliopisto Urbana-Champaignin SAT-pisteissä ja GPA: ssa

Maryville College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Mikä on EOP? Opas koulutusmahdollisuusohjelmiin

Oletko kiinnostunut koulutusmahdollisuusohjelmista? Tässä oppaassa kerrotaan, mikä on EOP, mitä etuja se tarjoaa ja miten voit liittyä.

Montevallon yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | East Bakersfieldin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta East Bakersfield High Schoolista Bakersfieldissä, Kaliforniassa.

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

8+ ilmaista vanhaa virallista SAT -käytännön testiä

Haluatko lisää virallisia SAT -käytännön testejä? Tässä on aiempien vuosien ilmaisia ​​SAT -käytännön testejä, jotka voi ladata PDF -tiedostoina.

1020 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

UNCP: n SAT-tulokset ja GPA

Keski -Arkansasin yliopiston pääsyvaatimukset

Alhambran vanhempi lukio | 2016-17 rankingit | (Martinez,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alhambran vanhemmasta lukiosta Martinezissa, Kaliforniassa.

Kuinka päästä UCLA: hon: 5 avainvinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä UCLA: han? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää UCLA -sisäänpääsystä ja sisäänpääsystä.

Mikä on keskimääräinen College GPA? Majurin mukaan?

Mikä on keskimääräinen college GPA kansallisesti? Entä pääaineena? Opi korkeimmat ja alhaisimmat GPA: t yliopistossa ja miksi sillä on merkitystä tulevaisuutesi kannalta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.