Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kuten useimmat ACT-opiskelijat, olet ehkä suorittanut testin useammin kuin kerran tai ajattelet sen suorittamista useita kertoja. Kuinka korkeakoulut tarkastelevat useita testipisteitäsi? Tarkastavatko he kaikki pisteet? Vain korkein pisteet? Keskiarvoistavatko pisteesi ja käyttävätkö sitä lukua? Vakioidut testipisteet ovat tärkeä osa yliopistoon hakemista, mutta ei ole aina selvää, miten korkeakoulut määrittävät ACT-pisteet, jos olet suorittanut testin useammin kuin kerran.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteet, jos suoritat testin useita kertoja? Lyhyesti sanottuna, ei. Korkeakoulut eivät ota pisteiden keskiarvoa. Sen sijaan he tarkastelevat parhaita pisteitäsi ; On kuitenkin olemassa useita tapoja, joilla koulu voi määrittää parhaan ACT-pisteet. Tässä artikkelissa käsittelen erilaisia ​​menetelmiä, joita koulut käyttävät tarkastellakseen useita ACT-pisteitä, jos ne edellyttävät, että lähetät kaikki ACT-pisteet, ja kuinka voit käyttää näitä tietoja eduksi ja auttaa vahvistamaan korkeakoulujen sovelluksia.Onko sinun lähetettävä kouluille kaikki ACT-pisteet?

Ennen kuin alat miettiä, mitä korkeakoulut tekevät useilla ACT-pisteillä, sinun on ensin tiedettävä, vaativatko ne sinua lähettämään jokaisen tekemäsi ACT: n tulokset.

Itse asiassa, useimmat koulut EI vaadi sinua lähettämään kaikkia pisteitäsi, ja ACT, Inc. -yrityksen avulla on helppo valita, mitkä pisteet haluat lähettää, vaihtoehdolla, jota kutsutaan pisteiden valinnaksi. (Huomaa, että lause '' Pisteiden valinta '' liittyy teknisesti enemmän SAT-pisteiden valintaohjelmaan, mutta ACT: llä on samanlainen käytäntö omien testitulosten raportoinnissa.)

Kouluihin, jotka vaativat sinua lähettämään kaikki ACT-pisteet, kutsutaan 'Kaikki pisteet' -kouluiksi. Molempia koulutyyppejä käsitellään tarkemmin jäljempänä.

Pisteet valinta

ACT Score Choice antaa sinulle mahdollisuuden lähetä kouluille vain ACT-pisteet, joiden haluat heidän näkevän, sen sijaan, että lähetät pisteitä jokaisesta tekemästäsi ACT: stä. Pisteet raporttipyyntölomakkeessa sinua pyydetään luettelo valitsemallesi korkeakoululle ja testipäivämäärä, jonka haluat lähettää kullekin riville.

Pisteiden valintaa salliville kouluille jos teit huonosti yhden testipäivän aikana, sinun ei tarvitse lähettää tätä pistemäärää kouluille, eivätkä he koskaan näe sitä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos otat ACT: n kuusi kertaa, voit lähettää vain parhaan tai kaksi parasta pistettä tai niin monta pistettä kuin haluat.

Huomaa, että jos käytät Pisteet-valintaa ja päätät lähettää pisteet tietystä testistä, sinun on lähetettävä pisteet koko testin ajan ; et voi lähettää vain yksittäisiä jaksopisteitä kouluihin.

Kaikki tulokset

Jotkut koulut, mukaan lukien tietyt erittäin valikoivat koulut, kuten Yale ja Stanford, vaativat sinua lähettämään kaikki ACT-pisteet. Tämä tarkoittaa, että et voi käyttää Pisteet-valintaa, ja sinä on lähetettävä heille pisteet jokaisesta tekemästäsi ACT: stä , vaikka tietyn testipäivän olisikin ollut silloin, kun et saanut pisteitä yhtä hyvin kuin yleensä. Joten, jos otit ACTin kuusi kertaa, sinun on lähetettävä näille kouluille tulokset jokaisesta näistä kuudesta testipäivästä. Katso täydellinen luettelo kouluista, jotka vaativat sinua lähettämään kaikki ACT-pisteet.

Vain jotkut koulut vaativat sinua lähettämään kaikki ACT-pisteet

Mitä korkeakoulut tekevät, jos lähetät useita ACT-pisteitä?

Saatat päätyä lähettämään koululle useamman kuin yhden ACT-pisteet joko siksi, että he vaativat sitä tai koska ansaitsit useita vahvoja pisteitä ja haluatko koulujen näkevän ne. Joten mitä korkeakoulut tekevät, jos he saavat enemmän kuin yhden ACT-pisteet sinulta? Vaihtoehtoja on useita, ja kukin niistä selitetään alla.

Korkein istuva

Useimmat koulut, jos lähetät heille useamman kuin yhden ACT-pistemäärän, käyttävät yksinkertaisesti koulusi korkein ACT-yhdistelmäpiste yhdestä testipäivästä. Joten jos ottaisit ACT kolme kertaa ja saisit yhteenlasketut pisteet 28, 29 ja 30, koulu käyttäisi koepäivämäärän ja osioiden pisteitä, kun sait 30.

Yläpisteet

Toinen menetelmä, jota jotkut koulut käyttävät parhaan pistemäärän määrittämiseen, on superscoring. Kun koulu käyttää superscore-pistettä, se tarkoittaa, että he pitävät sinua korkeimmat osiotulokset kaikista ACT-päiväyksistäsi ja yhdistää ne superscoreiksi.

Katso alla olevasta esimerkistä nähdäksesi, miten supperointi toimii.

Englanti

Matematiikka

Lukeminen

Tiede

Komposiitti

Tentti 1

25

31

30

27

28

Tentti 2

27

29

32

28

mitä leo -merkki tarkoittaa

29

Tentti 3

30

33

30

27

30

Superscore

30

33

32

paras ottelu skorpionille

28

31

Tämä opiskelija otti ACT: n kolme kertaa, ja kuten näette, hänen yhdistetty superscore on korkeampi kuin mikään yksittäisten testipäivien ACT-yhdistelmäpisteistä. Tämä johtuu siitä, että superpisteytys yhdisti kaikki hänen korkeimmat osiotuloksensa kaikista kolmesta testistä. Jos otat ACT: n kirjoittamisen kanssa, kyseinen osa sisältyy myös supersointiin.

Kouluissa, jotka käyttävät superscore-luokitusta, tämän opiskelijan katsotaan olevan yhdistetty ACT-pisteet 31, ja hänen osastopisteensä ovat kukin Superscore-rivillä luetelluista.

Superkorjaus hyödyttää sinua, koska koulut yhdistävät parhaat tulokset ACT: n jokaisesta osasta yhdeksi superscoreiksi, vaikka nämä pisteet eivät olisi olleet samassa testissä. Mietitkö, mitkä korkeakoulut käyttävät superscoringia? Meillä on täydellinen luettelo kouluista, jotka korvaavat ACT: n.

Tarkastavatko koulut muita pisteitäsi?

Huolimatta siitä, käyttääkö koulu superscore- vai korkeinta istuntoa, katsovatko he myös 'ei-parhaita' ACT-pisteitäsi? Tähän kysymykseen ei ole selkeää vastausta, koska se vaihtelee koulujen ja usein jokaisen hakijan mukaan; kuitenkin, monta kertaa koulut tarkastelevat muita testipisteitäsi, vaikka paras pisteesi on se, jolle he antavat eniten painoa. Tämä pätee erityisesti kouluihin, jotka edellyttävät kaikkien pisteiden lähettämistä.

Näissä tapauksissa pisteitäsi ei silti lasketa keskiarvoksi, mutta koulut voivat tarkistaa kaikki pisteet ja tehdä johtopäätöksiä, jos poikkeamia on. Esimerkiksi jos suoritat ACT kolme kertaa ja saat yhdistetyt pisteet 32, 27 ja 33, useimmat koulut käyttävät 33 virallisena ACT-pisteenäsi, mutta he saattavat miettiä, miksi sait 27 yhden testin kohdalla. Yhdellä ulkopuolisella pisteellä on yleensä pieni vaikutus sovellukseen, jos sellainen on, mutta se on silti tärkeää älä koskaan räjäytä ACT-tenttiä vain siksi, että luulet, että koulut tarkastelevat vain parhaita pisteitäsi.

Kuten edellä mainittiin, koulut, jotka sallivat Pisteet-valinnan, näkevät vain sinulle lähettämäsi pisteet, joten voit suorittaa ACT useita kertoja ja lähettää vain korkeimman pistemäärän, jotta se olisi ainoa tulos, jonka he näkevät.

Seuraavissa osioissa annetaan lisää suosituksia siitä, miten voit käyttää koulupistekäytäntöjä ACT-valmistelumenetelmien suunnitteluun ja parantamiseen.

Voitteko tehdä ACT niin monta kertaa kuin haluat?

Koska suurin osa kouluista käyttää parhaita ACT-pisteitäsi joko supersorroimalla tai korkeimmalla istumalla, tarkoittaako tämä sitä, että voit suorittaa ACT: n niin monta kertaa kuin haluat maksimoidaksesi mahdollisuutesi saada korkea pisteet?

Ei oikeastaan. Voit osallistua ACT: iin enintään 12 kertaa, ja koulut käyttävät jatkossakin näiden testien parhaita pisteitäsi joko superskoorilla tai korkeimmalla istumalla. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa, että otat tosiasiallisesti ACT 12 kertaa. Yleensä sinun ei pitäisi ottaa ACT: tä yli viisi tai kuusi kertaa.

ACT: n suorittaminen yli kuusi kertaa voi saada koulut ajattelemaan, ettet ota testiä vakavasti tai sinulla on vaikeuksia parantaa pisteitäsi. Siitä voi myös tulla erittäin stressaavaa ja aikaa vievää, puhumattakaan erittäin kalliista, koska joudut maksamaan jatkoa ACT: n suorittamisesta ja pisteiden lähettämisestä kouluihin. ACT: n ottaminen niin monta kertaa kuin mahdollista on erityisen huono idea, jos joku koulustasi vaatii kaikkien pisteiden lähettämisen koska se lisää mahdollisuutta, että sinulla on vapaa päivä ja saat tavallista alhaisemman pistemäärän, jonka nuo koulut näkevät ja mikä voi vahingoittaa mahdollisuuttasi päästä.

Sen sijaan, että ottaisit ACT: n niin monta kertaa kuin mahdollista, sinun pitäisi sen sijaan tarkastella testin valmistelumenetelmiä ja niiden tehokkuutta. Onko opiskelusi kohdistettu ja parantanut heikkoja alueitasi? Opitko mitä virheitä teet ja miten niitä voidaan välttää?

Panostamalla aikaa ja vaivaa tehokkaaseen opiskeluun pystyt saavuttamaan ACT-tavoitepisteesi helpommin kuin yksinkertaisesti suorittamalla ACT uudestaan ​​ja uudestaan. Yleensä suosittelemme ottamalla ACT kaksi-kolme kertaa saadaksesi parhaan tuloksen , riippumatta siitä, käyttävätkö koulut superscore- tai korkeinta istuntoa parhaan pisteet määrittämiseen.

Älä vain ota ACT: tä niin monta kertaa kuin voit; se voi vahingoittaa yliopistosovelluksiasi.

Kuinka voit käyttää pisteytyskäytäntöjä ACT-valmistelusi parantamiseen?

Jos tiedät, mihin kouluihin haluat hakea, voit tarkastella heidän pisteytyskäytäntöjään ja käyttää niitä apuna ohjaamaan kokeenottostrategiaasi.

Jos kouluissa, joihin haet, käytetään superscoringia, niin voit maksimoida superscoreesi opiskelemalla ja saamalla vahvat pisteet yhdessä ACT-osiossa kerrallaan . Saat tarkemman selityksen tästä strategiasta tutustumalla oppaasemme kuinka supersporing voi vaikuttaa testistrategiaasi.

Jos koulu käyttää korkeinta istumapaikkaa, sinun tulee jatkaa ACT: n jokaisen osan tutkimista yhdistetyn pistemäärän maksimoimiseksi.

Kouluille, jotka edellyttävät kaikkien pisteiden lähettämistä, sinun on varmistettava, että olet hyvin valmistautunut joka kerta, kun otat ACT: n. Nämä koulut näkevät kaikki tenttisi tulokset, joten et halua yhden huonon testipäivän vahingoittavan korkeakoulusovelluksiasi. Haluat myös jatkaa opiskelua ACT: n jokaisessa osassa, vaikka yrität parantaa pisteitäsi vain yhdessä tietyssä osiossa. Et halua, että muiden osastojesi tulokset putoavat uudelleensuoritukseen.

Vaikka kouluissa, joihin haet lupaa superscore- tai Score Choice -sovellusta, sinun pitäisi aina ottaa ACT vakavasti. Kuten edellä mainittiin, erittäin matala pisteet voivat olla punainen lippu kouluille, ja se on myös vain ajan ja rahan tuhlausta.

Johtopäätös

  • Useimmat opiskelijat suorittavat ACT: n useita kertoja, ja kouluilla on erilaiset käytännöt useiden testitulosten tarkistamiseen.
  • Suurin osa kouluista ei vaadi sinua lähettämään pisteitä kaikista tekemistäsi näytöistä. Pisteet-valinta on tapa valita, mitkä ACT-tulokset haluat koulujen näkevän.
  • Jos lähetät useita ACT-pisteitä, koulut eivät keskitä niitä, vaan käyttävät toista kahdesta menetelmästä parhaan pisteesi määrittämiseksi.
  • Jotkut koulut yhdistävät useiden testien korkeimmat jaksopisteet Superscore-pisteiksi. Tätä kutsutaan Superscoringiksi.
  • Muut koulut katsovat korkeimmat pisteet yhdestä testipäivästä.
  • Tieto siitä, mitä pisteytyspolitiikkaa koulut käyttävät, voi auttaa sinua jäsentämään testien valmistelu- ja testistrategioita maksimoimaan ACT-pisteet yliopistosovelluksissa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta resurssia NCLEX -kysymyksille ja käytännön testeille

Otetaanko NCLEX? Tutustu kokoelmaan parhaista NCLEX -käytännön kysymyksistä ja testeistä, joiden kanssa voit opiskella.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

ECU: n pääsyvaatimukset

9 esimerkkiä erinomaisista suosituskirjeistä työhösi

Kirjoitatko työpaikkasuosituskirjeen, mutta et ole varma, mistä aloittaa? Tutustu hyödyllisten näytteiden kokoelmaamme, jotta pääset alkuun.

Kalifornian parhaat koulut | Central Union High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Central Union High Schoolista El Centrossa, Kaliforniassa.

Mount Holyoke Collegen pääsyvaatimukset

Historialliset SAT -testipäivät 2014, 2013 ja enemmän

SAT: n historialliset testipäivät ovat tärkeitä monien tarkkojen tietueiden kannalta. Kollegion hallitus ei kuitenkaan tässä vaiheessa ylläpidä helppoa tietokantaa SAT-päivämääristä vuosille 2014, 2013, 2012, 2011 ja soforth. Me PrepScholarissa olemme tehneet kovaa työtä vanhojen levyjen kaivaamiseksi. Katso alempaa!

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se?

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se? Selvitä, mitä odottaa tästä Texas -testistä.

Coloradon yliopiston lohkareiden pääsyvaatimukset

15 parasta musiikkikoulua Yhdysvalloissa

Oletko kiinnostunut Yhdysvaltojen parhaista musiikkikouluista? Tutustu yksityiskohtaisiin musiikkikoulujen sijoituksiin löytääksesi sinulle sopivan koulun.

1120 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

SUNY Institute of Technology pääsyvaatimukset

ACT: ään rekisteröityminen: temppuja ja vinkkejä

Opi rekisteröitymään ACT: hen ja vältä yleisiä virheitä, jotka voivat maksaa rahaa ja aikaa.

Mikä on liittovaltion työohjelma? Määritelmä ja opas

Harkitsetko liittymistä korkeakoulun työopinto-ohjelmaan? Mikä on työtutkimuksen määritelmä, kuinka paljon voit ansaita, ja pitäisikö sinun työskennellä tuossa työssä? Selvitä täältä.

SAT Prep: n lopullinen SAT-opinto-opas

Tämä täydellinen SAT-opas on paras kokoelma SAT-strategioita ja neuvoja, jotka ovat käytettävissä kaikkialla. Opit opiskelemaan SAT: lle ja testausvinkkejä pisteiden parantamiseksi.

Arkansasin yliopisto, Pine Bluff Pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Villanovan ACT -tulokset ja GPA

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

3 avainvinkkiä Salsa -luokan pukeutumiseen

Mietitkö, mitä pukeutua salsa -tanssitunneille? Katso mukavat ja tyylikkäät ideamme siitä, mitä pukeutua salsa -luokkaan.

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

Piemonten yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Estancia-lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Estancia High Schoolista Costa Mesassa, Kaliforniassa.

NCAA SAT -pisteet: Mitä sinun tulee olla kelvollinen

Mitä SAT -pisteitä ja GPA: ta tarvitset, jotta voit saada NCAA Clearinghousen? Ota selvää tästä ja opi, kuinka voit helposti täyttää vaatimukset.

Mount St.Mary Collegen pääsyvaatimukset