Tiesitkö? 61 hämmästyttävää tosiasiaa

old-1130731_1920

Kaikki rakastavat näyttää älykkäimmältä ihmiseltä huoneessa viileillä ja kiinnostavilla tosiseikoilla. Vaikka olen suuri satunnaisten ja hauskojen tosiseikkojen ystävä, tiesitkö tosiasiat tosiasiat, joita voit käyttää todisteina, olipa kyse ajastetusta esseestä, keskustelusta tai jopa keskustelusta. Tiesitkö tosiasiat auttaa laajentaa tietopohjaa joten olet valmis mihin tahansa tilanteeseen ja sinulla on se etu, että sinusta tuntuu tietävän, mistä puhut mistä tahansa aiheesta.

Mikä on 'Tiesitkö?' Tosiasia?

Tiesitkö, että voit sisällyttää ulkopuolisia tosiasioita esseihisi, keskusteluihisi ja keskusteluihisi? Tiesitkö tosiasiat tee väitteestäsi vahvempi ja mielenkiintoisempi ? Siellä on koko maailma hauskoja ja mielenkiintoisia faktoja kaikenlaisista aiheista. Lue lisää siitä, kuinka käyttää 'tiesitkö tosiasioita' eduksi ja sukeltaa kiehtovien tosiseikkojen luetteloon.Tiedätkö tosiasiat esseissä

SAT ja TOIMIA valinnaiset kirjoitusjaksot, jotka sisältävät ajat-esseitä, ja GRE: llä on essee pakollisessa kirjoittamisosiossa. Valtakunnalliset standardoidut kokeet tai koet, joita suoritat koulussa, voivat myös ajastaa essee-jaksoja.

Tosiseikkojen tukeminen tosiasioista kasvattaa pisteitäsi, koska se vahvistaa argumenttisi tai voi auttaa sinua selventämään asiaa tai aihetta. Koska ajoitetut esseet kirjoitetaan samassa rakenteessa kuin akateeminen paperi, missä puolustat opinnäytetyön , sitä vahvistavat aina tosiasiat tai tilastolliset todisteet, varsinkin jos pystyt osoittamaan, että voit soveltaa ulkopuolista tietoa käsillä olevaan kehotukseen.

kuinka päästä vanderbilttiin

On hyödyllistä käydä testissä muutama Tiesitkö tosiasiat -tehtävä jo mielessä, asioita, joita voit toivottavasti soveltaa mihin tahansa kehotteeseesi. Historialliset, kirjalliset ja poliittiset tosiasiat ovat hyviä esseille, koska ne ovat laajempia ja niitä voidaan soveltaa useampiin kehotteisiin.

Tiesitkö tosiasioita keskusteluissa

Keskustelussa sinun pitäisi olla jo valmistautunut ja pitää tosiasiat ja ideat valmiina lähtemään. Hauska tosiasia voi kuitenkin tehdä vaikutuksen yleisöösi ja tuomareihisi ja heittää vastustajan pois. Vaikka tosiasia ei liity suoraan aiheeseesi, enemmän tukevia todisteita ja sen osoittaminen, miten väitteesi vaikuttaa muihin asioihin kuin keskustelun valmistelussa hahmoteltuihin asioihin, voi auttaa asettamaan keskustelun asiayhteyteen ja rikastuttamaan keskustelua.

Tiesitkö? Hauskoja faktoja 7 kategoriassa

Tämä luettelo tarjoaa mielenkiintoisia faktoja eri luokissa. Nämä tosiasiat ovat hauskoja ja mielenkiintoisia, mutta niitä voidaan käyttää myös todisteina. Jos etsit tietoja, jotka pidät työkalupakissasi esimerkiksi esseitä, muista, että tilastot ovat aina vahvimmat ja valitse aiheellesi merkityksellisiä tosiasioita .

kissa-2536662_1920

Tiesitkö nämä tosiasiat eläimistä ja luonnosta?

 • Lähin elävä ihmissuhde on simpanssit, bonobot ja gorillat. Meillä on 98-99,6% DNA: sta näiden lajien kanssa. Gorillat voivat jopa saada vilustumista ihmisiltä.

 • Useimmilla nisäkkäillä on lisääntymisjaksoja. Kuitenkin vain ihmiset, ryhävalaat ja norsut kokevat vaihdevuodet.

 • Voit paeta krokotiilileukaa työntämällä peukalosi sen silmämuniin.

 • Kissat ovat asuneet ihmisten kanssa vain noin 7000 vuotta. Verrattuna koiriin, joiden kesyttäminen on voinut alkaa jo 25 000 vuotta sitten.

 • Suurin osa maan pisimpään säilyneistä lajeista löytyy merestä. Syanobakteerit ovat teknisesti maapallon vanhimpia eläviä organismeja, jotka ovat ilmestyneet 2,8 miljardia vuotta sitten, mutta merisieni on ollut myös maapallolla 580 miljoonaa vuotta, ja meduusat ovat olleet täällä 550 miljoonaa vuotta.

 • 85% kasvien elämästä löytyy merestä.

 • Amazonin sademetsä on upea paikka. Amazon tuottaa yli 20% maailman hapesta ja sisältää yli puolet maailman kasvi-, eläin- ja hyönteislajeista.

 • Lisäksi jopa 73 miljoonaa haita vuodessa kuolee hain evästyksen vuoksi, jossa kalastajat saavat haiden kiinni, leikkaavat sen evät ja heittävät vielä elävän hain takaisin veteen. Monet maat ovat asettaneet kokonaan tai osittain evästyskiellot, lähinnä siitä, että haiden on saaputtava maihin evät kiinnitettynä. Muutamissa maissa, etenkin Israelissa, Egyptissä, Ecuadorissa, Hondurasissa, Bruneissa ja Malediiveilla on hainkalastuskielto.

 • Monilla eläimillä on korkea emotionaalinen älykkyys. Esimerkiksi lehmät muodostavat ystävyyssuhteita muistuttavia siteitä, ja heillä on usein paras ystävä, ja Gentoo Penguins tuo potentiaaliselle kaverille pikkukivin ehdotettavaksi.

 • Koiran nenät ovat yhtä ainutlaatuisia kuin ihmisen sormenjälki.

Tiesitkö nämä tosiasiat historiasta?

 • Paul Revere huusi tunnetusti The British Are Coming! ’Amerikan vallankumouksen alkaessa. Tai ei. Revere oli vain yksi salaisen miliisioperaation jäsen, joka varoitti muita miliisejä brittiläisjoukoista. Monet siirtomaa-amerikkalaiset pitivät itseään tuolloin britteinä, ja olisivat todennäköisesti hämmentyneitä, jos hän todella sanoisi tai huusisi tämän.

 • Monet ihmiset esittelivät suurherttuatar Anastasiaa tsaarin kaatumisen jälkeen Venäjän vallankumouksessa. Mutta Anastasia-jäljittelijät tulivat kuninkaallisten juonittelijoiden pitkästä perinnöstä; Ranskan Louis XVII kuoli Ranskan vallankumouksen aikana, ja vuosia myöhemmin, kun maassa keskusteltiin monarkian elvyttämisestä, yli 100 ihmistä ilmoitti olevansa prinssi.

 • Fidel Castron tappamiseksi oli yli 600 tonttia. Tontit oli muotoiltu useiden vihollisten toimesta, ja niihin sisältyi jopa räjähtävä sikari.

 • Ensimmäisen auton patenttihakemuksen jätti Karl Benz vuonna 1886 kaasukäyttöiselle 3-pyöräiselle moottoriajoneuvolle.

  on 2,9 gpa huono yliopistossa
 • Hitler, Mussolini ja Stalin nimitettiin kaikki Nobelin rauhanpalkintoon. Vaikka kaikki ehdokkaat eivät ole olleet sen jälkeen kiistattomia, kuka tahansa, joka nimitti nämä kolme, todennäköisesti pahoitteli sitä.

 • Tiedämme nyt, että bubonirutto oli osittain levinnyt rotilla. Mutta ennen ruttoa paavi Gregory IX ilmoitti, että kissat liittyivät paholaisen palvontaan, ja käski tuhota ne. Valitettavasti ihmiset kuuntelivat ja sen seurauksena rotan populaatio kukoisti. Uskotaan, että lisääntynyt rotapopulaatio vaikutti ruttoon. (Ahem, teoilla on seurauksia, eivätkä ne sotke kissojen kanssa)

 • Jeanette Rankin oli ensimmäinen nainen, joka valittiin kongressiin vuonna 1916, neljä vuotta ennen kuin naisilla oli äänioikeus. Hän oli pacifisti Montanasta, ja hänet valittiin toisen kerran vuonna 1941. Molemmat kertaa hän äänesti ei pääsyn suhteen ensimmäiseen ja toiseen maailmansotaan.

 • Seitsemän historian kymmenestä tappavimmasta sodasta on käynyt Kiinassa. Taping-kapinalla oli kaksi kertaa niin paljon kuolemia kuin ensimmäisessä maailmansodassa.

 • Ananakset ovat nyt raivoa, mutta ne olivat myös villitys Isossa-Britanniassa 1700-luvulla. Ihmiset kuljettivat heitä ympäri osoittaakseen varallisuutensa ja asemansa, ja ihmiset koristivat kotinsa ananasilla. Voit jopa vuokrata ananaksen lisävarusteena.

Bonus: Jeanette Rankin oli yksi harvoista kongressiin valituista suffragisteista. Valitettavasti Montana ei ole valinnut naista kongressiin sen jälkeen.

ilmapiiri-kosmos-maa-5439

Tiesitkö nämä tosiasiat tiede?

 • 20% maapallon hapesta tuotetaan Amazonin sademetsissä.

 • Suuri Valliriutta on maan suurin elävä rakenne 2000 kilometriä pitkä.

 • Suurin osa meistä tuntee aineen kolme tilaa: kiinteä, nestemäinen ja kaasu. Mutta tiedossa on tosiasiassa kaksi tusinaa aineen tilaa. Plasma on yksi esimerkki, mutta tutkijat ovat löytäneet myös muita aineita, joita esiintyy vain tietyissä olosuhteissa.

 • Kun heliumi jäähdytetään absoluuttiseen nollaan (-460 astetta Fahrenheit-astetta), siitä tulee nestettä ja se alkaa virrata ylöspäin painovoimaa vasten.

 • Kuulla oli kerran ilmapiiri. Kuun tulivuorenpurkaukset vapauttivat ilmaan biljoonia tonnia kaasua, mikä loi ilmapiirin. Lopulta kaasut hävisivät avaruuteen.

 • Kun Einstein esitti suhteellisuusteoriansa, hänellä ei ollut resursseja todistaa tätä teoriaa. Teoria on kuitenkin osoittautunut oikeaksi useita kertoja vuosien varrella. Viimeksi vuonna 2018 tutkijat näkivät, että mustana aukkona vääristyi läheisen tähden valoaaltoja tavalla, joka on sopusoinnussa teorian kanssa.

 • Tutkijat ovat vastanneet kysymykseen, mikä on ensin kana tai muna? Kana tuli ensin, koska munankuori sisältää proteiinia, jota voidaan valmistaa vain kanasta.

 • Värisokeutta kokevat pääasiassa miehet. 1/20 miestä kokee värisokeuden toisin kuin 1/200 naista.

 • Tutkijoita kutsuttiin luonnonfilosofeiksi 1700-luvulle saakka, koska tiedettä ei ollut käsitteenä.

Tiesitkö nämä tosiasiat kuuluisista ihmisistä?

 • Natalie Portman on valmistunut Harvardista, ja hänellä on ollut julkaisuja kahdessa tieteellisessä lehdessä, joista toinen oli hänen lukiolla.

  minkä kanssa skorpioni on yhteensopiva
 • Jotkut Neil Patrick Harrisin hahmoista ovat taikureita, joten jos näyttelijä. Hänen lapsikirjasarja The Magic Misfits kertoo myös joukosta taikureita.

 • Colin Kaepernick sai 10-vuotiaana lemmikkikilpikonnan, joka mahtui kenkälaatikkoon. Nykyään kilpikonna on 115 kiloa ja saattaa elää 135 vuotta.

 • Doctor Suess -kirjassa Vihreät munat ja kinkku käytetään vain 50 erilaista sanaa. Lääkäri Suess kirjoitti kirjan julkaisijansa vedon mukaan, että hän ei voinut kirjoittaa kirjaa vähemmän sanoilla kuin Kissa hatussa, jossa on 225.

 • Woody Harrelsonin isä oli hitman, joka lähti perheestä näyttelijän ollessa nuori. Woody ei saanut tietää isänsä rikollisesta toiminnasta, ennen kuin hän kuuli radiokertomuksen oikeudenkäynnistään.

 • Tohtori Martin Luther King oli Star Trek -fani. Hän vakuutti Nichelle Nicholsin, joka oli yksi ensimmäisistä suurissa televisio-ohjelmissa esiintyneistä mustista naisista, lopettamatta, väittäen, että hänen tehtävänsä oli tehdä historiaa. Mae Jamison, ensimmäinen avaruuteen matkustanut musta nainen, mainitsi myöhemmin Nicholsin yhtenä inspiraationaan.

 • Kuningatar Elizabeth II on pisin toiminut brittiläinen hallitsija. Hän on ollut valtaistuimella 67 vuotta. 93-vuotiaan kuningattaren perillinen on tällä hetkellä hänen poikansa Charles, joka on 70-vuotias.

 • Isaac Asimov julkaisi niin paljon kirjoja, esseitä, lyhytkirjallisuutta ja tietokirjallisuutta, että jos luet yhden viikossa, sinun vie 9 vuotta lukea kaikki hänen teoksensa.

Tiesitkö nämä tosiasiat politiikasta ja hallituksesta?

 • Vuonna 2018 äänestykseen osallistui 50,3% äänioikeutetuista. Tämä oli keskivaalien korkein äänestysprosentti vuodesta 2018.

 • Myös vuonna 2018 16% äänestäjistä sanoi, että se oli ensimmäinen kerta, kun he äänestivät välivaaleissa.

 • Noin ⅓ amerikkalaisista mielestä presidentti vaikuttaa heidän henkilökohtaiseen elämäänsä, ja 63% sanoo, että hän vaikuttaa maan mielialaan.

 • Yhdysvallat käyttää enemmän puolustukseen kuin muut 7 maata yhteensä. Viime vuonna Yhdysvallat käytti 649 miljardia dollaria, kun taas Kiina, Saudi-Arabia, Intia, Ranska, Venäjä, Iso-Britannia ja Saksa käyttivät yhteensä 609 miljardia dollaria

 • Jokainen Yhdysvalloissa syntynyt henkilö tai Yhdysvaltain kansalaisten vanhempien on myös Yhdysvaltain kansalainen.

 • Yhdysvaltain perustuslaki allekirjoitettiin 17. syyskuuta 1787. Sen ei ollut tarkoitus antaa oikeuksia, vaan suojella oikeuksia, joilla ihmiset ovat syntyneet.

 • Vaikka Yhdysvalloissa on kahden osapuolen järjestelmä, on joitain muita kolmansia osapuolia. Merkittäviä ovat nyt teekutsut ja vihreät puolueet, mutta Yhdysvalloissa oli kerran fringe-puolueita, kuten Härkä ja Hirvi.

  miten lähettää pisteet yliopistolle
 • Amerikkalaiset heittävät päivittäin 4,4 kiloa roskaa.

toiminta-urheilija-vaivaa-618612

Tiesitkö nämä tosiasiat urheilusta?

 • NCAA vaati jalkapalloilijoita opiskelemaan puoliajalla vuonna 1925

 • Stanley Cup oli alun perin kaksi kerrosta pitkä, mutta sitä pidettiin liian vaikeana kuljettaa

 • Koripallolegenda Michael Jordan pelasi myös baseballia ja väitetysti sai edelleen koripallopalkkansa ollessaan Chicago White Sox -järjestelmän jäsen.

 • Vain kolme aktiivista pelaajaa on MLB: n kaikkien aikojen koti-listan 50 parhaan joukossa, mutta 27 viimeisestä 50: stä on pelannut viimeisen 50 vuoden aikana.

 • Kolme turpetta ei ole koskaan ollut Super Bowlissa

 • Vuoteen 1992 asti olympialaisissa kilpailevien naisurheilijoiden oli läpäistävä pakollinen sukupuolentarkastustesti, koska pelättiin, että miesurheilijat naamioituvat naisiksi saadakseen edun. Olympiakomitea säilyttää edelleen oikeuden suorittaa testejä, jos epäilyjä ilmenee. Miesurheilijoille ei asetettu tällaisia ​​vaatimuksia.

 • Puntersilla on pisin NFL-ura, keskimäärin 4,87 vuotta.

 • Vuonna 1972 hyväksyttiin IX osasto, joka avasi oven naisten ja tyttöjen osallistumiseen urheiluun. Ennen IX osastoa naiset olivat 2% urheiluun osallistuvista korkeakouluopiskelijoista ja tytöt 7% urheiluun osallistuneista lukiolaisista. Vuonna 2019 lukiolaiset ovat 42,7% urheilijoista ja korkeakoulujen naiset 44% urheilijoista.

Tiesitkö nämä tosiasiat popkulttuurista?

 • Perjantai 13. kuvattiin partioleirillä. Elokuvan fanit menivät leirille käymään, ottamaan valokuvia ja joskus pelottamaan leiriläisiä siihen pisteeseen asti, jossa leirin oli pyydettävä verkkosivustollaan ihmisiä lopettamaan tuleminen sinne.

 • Elvisin johtaja myi painikkeita, joiden mukaan vihaan Elvistä ansaitakseni rahaa monilta ihmisiltä, ​​jotka pitivät hänen musiikkiaan kiistanalaisena.

 • Maailman vanhin piano on Metropolitan-taidemuseossa. Se on vuodelta 1720.

 • Red Dawn oli ensimmäinen PG-13-luokituksella julkaistu elokuva. Se julkaistiin 10. elokuuta 1984.

 • Ensimmäinen X-luokituksella julkaistu elokuva (ei pääsyä alle 16-vuotiaille) oli Tervehdys vuonna 1968, Robert de Niron debyyttielokuva. Luokitus pieneni myöhemmin arvoon R.

 • Herra Rogers ilmoitti aina, kun hän ruokkii kalojaan. Hän teki niin, koska sokea katsoja kirjoitti kysymään, oliko kala kunnossa, koska hän ei voinut nähdä, että hän oli ruokinnut sitä.

 • Show M * A * S * H ​​* oli televisiossa melkein 13 vuotta. Näyttely kertoi Korean sodasta, jossa amerikkalainen osallistuminen kesti vain kolme vuotta.

 • Valtaistuinpelissä yövalvonnan jäsenet on valmistettu Ikean matoista

 • Sarjat, jotka Saved by the Bell, That’s so Raven ja iCarly kuvattiin kaikki samassa kouluissa, minkä vuoksi ne näyttävät niin samanlaisilta.

Kuten sanotaan, tieto on voimaa! Ja sinä, ystäväni, olet yksi mahtava henkilö. Vaikka voit varmasti käyttää tätä tosiseikkojen luetteloa saadaksesi korkeita pisteitä esseistäsi tai kannustamaan keskustelun vastustajaasi, suosittelen myös, että käytät tilaisuutta oppia lisää luettelon asioista. Monet näistä tosiseikoista ovat vasta alkua joillekin erittäin mielenkiintoisille aiheille ja tarinoille, ja ensimmäinen askel auttaa sinua saamaan enemmän tietoa maailmasta, jossa elämme. Nyt tiedät, ja hyvää lukemista!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.