Merkinnät ja merkinnät: Mikä on ero?

body-girl-reading-sanakirja

Oletko hämmentynyt konnotation ja denotation erosta? Etkö ole varma, kuinka yhdellä sanalla on monia merkityksiä? Sekä merkinnöillä että merkinnöillä tarkoitetaan sanan merkityksiä, mutta ne ovat hyvin erilaisia ​​käsitteitä. Lue tämä opas oppiaksesi merkintämääritelmän, konnotointimäärityksen, kuinka muistat, mikä on mikä ja miltä konnotation- ja denotation-esimerkit näyttävät.

Merkinnän määritelmä

Denotaatio on sanan kirjaimellinen merkitys. Minä t on määritelmä, jonka löydät sanakirjasta. Jos esimerkiksi etsit sanasta ylpeä sanakirjasta, tyypillinen merkintä lukisi, kunnioittaisi tai osoittaisi itsekunnioitusta tai itsetuntoa.Konnaation määritelmä

Mitä merkitys tarkoittaa? Kiinnitys tarkoittaa tunteita tai ideoita, jotka ajattelet lukiessasi tai kuullessasi sanan. Katsotaanpa taas sanaa ylpeä. Vaikka sanalla on selkeä merkintä, sanalla voi olla eri merkitys eri ihmisille. Jos kuulet sanan ylpeä, saatat liittää sen negatiivisiin merkityksiin, kuten itsekeskeinen, esittely jne. Sillä voi olla myös myönteisiä merkityksiä, kuten itseluottamusta, lahjakkuutta jne. Kirjoittajat käyttävät usein voimakkaita sanoja tiettyjen tunnelmien herättämiseksi lukijoissaan.

vaaditaan kokeet

Joskus sanoilla voi olla niin vahva kielteinen merkitys, että niitä pidetään loukkaavina eikä niitä enää käytetä laajalti. Esimerkiksi fyysisesti vammaisia ​​ihmisiä kutsuttiin aikaisemmin rammattaviksi, mutta tämä sana liittyi niin ajatukseen, että joku on vahingoittunut / kykenemätön / vähemmän kuin muut ihmiset, että sanaa ei enää pidetä kohtelias käyttää, ja sitä on käytetty melkein kokonaan korvattu vammaisilla ja muilla synonyymeillä.Mikä on ero merkinnän ja merkinnän välillä?

Kuinka merkitys ja merkitys eroavat toisistaan? Denotaatio on sanan kirjaimellinen määritelmä, josta periaatteessa kaikki ovat yhtä mieltä. Se on sanakirjasta luettu katkelmia. Siinä ei ole paljon keskustelua tai vivahteita.

Kontotaatio on toisaalta paljon subjektiivisempaa, koska se viittaa tunteisiin, jotka sana herättää. Vaikka sanan määritelmä sanalle halpa, kuten halpa, on asetettu, sinulla voi olla positiivinen merkitys sanalle ja yhdistää se säästävyyteen ja hyvään arvoon, kun taas joku muu voi olla negatiivinen merkitys sanalle ja liittää sen heikkouteen ja huonoon laatuun.

Yksi helppo tapa muistaa, mikä sana tarkoittaa mitä se tarkoittaa sekä merkinnät että sanakirjat alkavat kirjaimella d, ja merkintä on sanan sanakirjamääritelmä.

mikä on upokkeen teema

body_dictionary_flipping_page

Esimerkkejä merkinnöistä ja merkinnöistä

Haluatko nähdä lisää esimerkkejä konnotaatiosta vs. Alla on neljä sanaryhmää. Jokaisella ryhmällä on samanlainen merkintä, mutta monilla sanoilla on hyvin erilaiset merkitykset. Mieti niitä lukiessasi, sopivatko sanasi konnotaatiot kirjoittamaamme. Koska merkitys on subjektiivinen, sanaan saattaa liittyä erilainen tunne.

Sanaryhmä 1: Hoikka, Scrawny, Bony, Gaunt

 • Merkintä: Kaikki nämä sanat ovat ohuen synonyymejä ja niitä käytetään kuvaamaan jotakuta tai jotain ilman paljon rasvaa.

 • Konnotaatio: Hoikka käytetään usein tapana kuvata henkilöä, joka on sekä ohut että houkutteleva, kun taas epävarma liittyy usein heikkouteen. Bony yleensä houkuttelee kuvia henkilöstä, joka on houkutteleva ja kova näköinen, kun taas häpeä liittyy usein nälkään ja aliravitsemukseen.

Sanaryhmä 2: Rauhallinen, rento, leppoisa, unenomainen

 • Merkintä: Nämä ovat kaikki sanoja kuvaamaan jotakuta, joka on rento ja huolestuttamaton.

 • Konnotaatio: Vaikka seesteisillä ja rentoilla on yleensä myönteinen merkitys jollekin, joka on rauhallinen ja hallitseva, epävirallisella ja unelmallisella on enemmän negatiivisia merkityksiä sellaiselle, joka on rento, mutta ei kykene tekemään tärkeitä asioita.

  lukion keskimääräinen pistemäärä

Sanaryhmä 3: Koti, talo, turvakoti

 • Merkintä: Nämä sanat viittaavat paikkaan, jossa ihmiset asuvat.

 • Konnotaatio: Talolla on melko neutraali merkitys, ja useimmat ihmiset vain yhdistävät sen rakennuksen rakenteeseen. Turvakodissa on enemmän negatiivinen merkitys sellaiselle, joka kattaa vain perustarpeet eikä tarjoa ylimääräistä lämpöä, kun taas kodilla on paljon positiivisempi merkitys ja se liittyy usein talossa tehtyihin perhe- ja positiivisiin muistoihin.

Sanaryhmä 4: Grin, Beam, Sneer, Simper

 • Merkintä: Nämä kaikki ovat hymyn synonyymejä.

 • Konnotaatio: Sekä virnällä että sädellä on positiivinen merkitys ja ne liittyvät yleensä aidosti onnelliseen henkilöön. Sneerillä on negatiivinen merkitys ja se liittyy yleensä siihen, että joku on julma tai pilkkaava, kun taas Simperillä on myös negatiivinen merkitys, mutta se liittyy yleensä heikkoon tai älykkäeseen.

  minkä kanssa leot ovat yhteensopivia

body_happy_sad_smiley_faces

Yhteenveto: Konnotaation määritelmä ja merkinnän määritelmä

Denotaatio on sanan sanakirjamääritelmä, kun taas merkitys on sanaan liittyviä tunteita. Vaikka sanan merkitys on melko leikattu ja kuiva, yhdellä sanalla voi olla monia merkityksiä eri ihmisille, ja nämä merkitykset voivat olla neutraaleja, positiivisia tai negatiivisia. Yksi helppo tapa pitää nämä kaksi käsitettä suorana on, että merkintä ja sanakirja alkavat molemmat kirjaimella d, ja merkintä on sanan sanakirjamääritelmä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Cal State San Bernardino SAT -tulokset ja GPA

Humboldt State University SAT -pisteet ja GPA

Providence College ACT -pisteet ja GPA

Saint Mary's Collegen pääsyvaatimukset

4 tapaa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi

Kuinka sanot 'rakastan sinua' japaniksi? Opi erilaisia ​​tapoja ilmaista rakkautta japaniksi, mukaan lukien daisuke da ja ai shiteru.

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Länsi -Kentuckyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä San Andreasin jatko-lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Andreaksen jatko-lukiosta Hollisterissä, Kaliforniassa.

Kuinka päästä sisään: ASU -pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun käyttää Universal College -sovellusta tai Common Appia?

Kumpi sopii sinulle parhaiten Universal College -sovelluksen ja Common Applicationin välillä? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Shawin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicagon pääsyvaatimukset

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jokainen AP -kemian harjoittelutesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Etsitkö AP -kemian harjoittelukokeita? Täydellinen kokoelmamme sisältää kaiken tarvittavan oppimateriaalin AP -testin ässäämiseen.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

Pyhän Ristin korkeakoulu SAT -tulokset ja GPA

Kansikirjemalli: Hakeminen toimitukselliselle avustajatyölle

Etsitkö julkaisutöitä? Katso tämä upea saatekirjeesimerkki ja saat vinkkejä erottamaan itsesi kilpailukentällä.

DePaul University pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Livermoren lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Livermore High Schoolista Livermore, CA.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

York College SAT -pisteet ja GPA