Monimutkaiset lauseet: Crash Course ja esimerkkejä

ominaisuus-käsiala-mustekynä

Mikä tekee ihmisestä hyvän kirjailijan? Vaikka tähän kysymykseen on paljon vastauksia, yksi asia, jota useimmat suuret kirjoittajat tekevät, on lauserakenteen vaihtelu. He sekoittavat pitkiä, juoksevia lauseita lyhyisiin ja voimakkaisiin sanoihin kommunikoidakseen.

Mutta älä huoli: voit myös oppia tekemään tämän! Se alkaa ymmärtää erilaisia ​​lauseita ja niiden rakenteita. Yksi lause, jonka olet todennäköisesti kuullut ja joka voi lisätä kirjoittamistasi monipuolisuutta ja syvyyttä, on a monimutkainen tuomita. Mutta mitä ovat monimutkaiset lauseet?Autamme sinua ymmärtämään tarkasti, mitä monimutkaisia ​​lauseita ovat ja miksi ne ovat tärkeitä kattamalla seuraavat asiat tässä artikkelissa:

  • Vastaus kysymykseen: Mikä on monimutkainen lause?
  • Keskustelua siitä, milloin käyttää monimutkaisia ​​lauseita
  • Tarkastellaan monimutkaisten lauseiden eri osia
  • Selitetään ero monimutkaisten lauseiden, yhdistelmälauseiden ja monimutkaisten lauseiden välillä

Oletko valmis monimutkaiseksi lausevelhoksi? Aloitetaan sitten!runko-sateenkaari-kysymysmerkki-ilmapallot

Mikä on monimutkainen lause?

Tässä on melko yksinkertainen monimutkainen lauseiden määritelmä: monimutkainen lause on tehty kaksi lausekkeet, yksi itsenäinen lauseke ja vähintään yksi riippuvainen lauseke.

Ja siinä kaikki! Tämä on monimutkaisen lauseen määritelmä. Mutta on luultavasti melko selvää, että voidaksesi kirjoittaa omia monimutkaisia ​​lauseitasi, sinun on ymmärrettävä, mitä a lauseke On. TO lauseke on osa lauseesta, joka sisältää a aihe ja a verbi . Kohde on henkilö tai yhteisö, joka suorittaa lausekkeessa toimenpiteitä, ja verbi on toiminto, jonka kohde tekee. Nämä lausekkeet jaetaan kahteen luokkaan: riippumattomat lausekkeet ja riippuvaiset lausekkeet.

Riippumattomat lausekkeet

Molemmat riippumattomia lausekkeita ja riippuvaisia ​​lausekkeita -lauseiden tyypit, jotka muodostavat monimutkaisia ​​lauseita-niillä on aihe ja verbi . Mutta mistä tiedät, kun käsittelet riippumatonta lauseketta vs. riippuvaista lauseketta? Tässä on ero näiden kahden välillä: itsenäinen lauseke voi olla itsenäinen lause, ja riippuvainen lauseke ei voi olla itsenäinen lause.

Toisin sanoen, jos hajotat monimutkaisen lauseen yksittäisiin lauseisiin, itsenäinen lauseke voi tehdä uuden lauseen kokonaan. Tässä on esimerkkejä monimutkaisista lauseista, joissa olemme lihavoineet itsenäisen lausekkeen.

marymount manhattan college hyväksymisaste

Riippumaton lauseke 1: Koska hän oli myöhässä koulusta, Cora on pidätettynä tänään iltapäivällä.

Riippumaton lauseke 2: Menemme ehdottomasti Lizzo -konserttiin vaikka sataa.

Katso, kuinka lauseen lihavoitu osa eli itsenäinen lauseke voi tehdä lauseen itsestään?

Riippuvat lausekkeet

Mutta jos yrittäisit tehdä riippuvalausekkeesta oman lauseensa, siinä ei olisi mitään järkeä yksinään. Katso yllä olevien lauseiden lihavoimattomia osia. Jos kävelisit ystäväsi luo ja sanoisit Koska hän oli myöhässä koulusta, ystäväsi ei tietäisi mistä puhut! Se johtuu tarvitset riippumattoman lausekkeen ymmärtääksesi, mitä riippuvainen lauseke tarkoittaa. Toisin sanoen riippuvaiset lausekkeet perustuvat riippumattomiin lausekkeisiin järkevyytensä vuoksi!

Riippuvilla lausekkeilla ei ole järkeä itsessään, koska ne alkavat jostakin nimeltä a toissijainen konjunktio että alainen tai tekee lausekkeesta riippumattoman lausekkeen . Tässä on luettelo alisteisista yhdistelmistä, joiden avulla voit tunnistaa, mistä riippuvainen lauseke alkaa monimutkaisessa lauseessa:

Jälkeen Ennen Vaikka Milloin tahansa
Siitä huolimatta Vaikkakin Ellei taas
Kuten Jos Siihen asti kun Missä vain
Koska Siitä asti kun Kun Sillä aikaa

Katsotaanpa nyt joitain niistä alistavista yhteyksistä toiminnassa. Alla olevissa esimerkeissä olemme lisänneet riippuvaisen lausekkeen lihavoituna ja alleviivatut toissijaisen liitoksen:

Riippuvalauseke 1: Jälkeen kauppa suljettu, johtaja lukitsi ovet.

Riippuva lauseke #2: He tarkistivat öljyvuodon ennen he käynnistivät auton .

Riippuvalauseke 3: Vaikkakin he odottivat tunnin , heidän ruokansa ei koskaan tullut.

Katso, kuinka alisteinen konjunktio auttaa meitä löytämään riippuvaisia ​​lausekkeita? Kun tiedät mitä etsiä, riippuvaisen lausekkeen löytäminen on paljon helpompaa.

Riippumattomat lausekkeet + riippuvaiset lausekkeet = monimutkaiset lauseet

Kolme yllä olevaa esimerkkiä osoittavat myös, kuinka riippuvaiset lausekkeet on yhdistettävä itsenäisiin lausekkeisiin, jotta ne ovat järkeviä. Riippumattomat lausekkeet (joita ei ole lihavoitu) paljastavat, mitä tapahtui myymälän sulkemisen jälkeen, mitä he tekivät tai mitä tapahtui ennen auton käynnistämistä ja mitä tapahtui tai ei tapahtunut, vaikka he odottivat tunnin.

Ja siksi riippuvaiset lausekkeet eivät voi olla yksin-ne tarvitsevat itsenäisen lausekkeen, jotta ne muodostavat täydellisen ajatuksen, joka luo monimutkaisen lauseen!

Tarkastelemme lisää esimerkkejä riippuvaisista lauseista, itsenäisistä lausekkeista ja siitä, miten ne muodostavat monimutkaisia ​​lauseita hieman, mutta puhutaan ensin siitä, milloin käyttää monimutkaisia ​​lauseita.

body-kyllä-ei-tarkistuslista

Milloin käyttää monimutkaisia ​​lauseita

Ehkä et ole varma, milloin on tarkoituksenmukaista tai tarpeen käyttää monimutkaista virkettä omassa kirjoituksessasi. Yksi tapa päättää, milloin käyttää monimutkaista virkettä, on miettiä, mitä tarkoitusta tai tietoa haluat välittää.

Kun käytät yksinkertaisia ​​lauseita, on vaikea välittää paljon enemmän tietoa kuin yksittäinen aihe, jonka yksittäinen aihe teki. Mutta kun käytät monimutkaisia ​​lauseita, voit välittää syyn ja seurauksen, tapahtumien etenemisen ja muita tärkeitä tietoja. Voit myös käyttää monimutkaisia ​​lauseita kehittääksesi väitteen, vertailla ja verrata ideoita ja yhdistää samankaltaisia ​​ideoita yhteen pisteeseen. Tässä esimerkissä näet, kuinka monimutkainen lause voi lisätä selkeyttä, jota yksinkertainen lause ei voi:

Yksinkertainen lause: Menen uimaan!

Monimutkainen lause: Menen uimaan, vaikka vedessä on haita!

Toinen syy käyttää monimutkaisia ​​lauseita on lauseiden monimuotoisuus, jolla voit viedä kirjoituksesi uudelle tasolle . Lauseiden monimuotoisuus on, kun käytät kirjoituksissasi erityyppisiä lauserakenteita strategisesti ja tarkoituksellisesti . Kirjoitus, joka koostuu erilaisista lauserakenteista, voi olla paljon kiinnostavampi ihmisten luettavaksi. Sen kirjoittaminen ei Jos käytät strategisesti erilaisia ​​lauseita, lukijat voivat usein tuntua tylsiltä ja yksitoikkoisilta, eikä kukaan kirjoittaja halua sitä!

Tässä on esimerkki kappaleesta ei on erilaisia ​​lauseita . Tämä kappale koostuu vain yksinkertaisia ​​lauseita , jotka koostuvat aiheesta, verbistä ja predikaatista. Nämä kolme elementtiä muodostavat yhden itsenäisen lausekkeen:

Kävin kaupassa torstaina. Ostin siruja ja salsaa. Ajoin kotiin. Söin sirut ja salsaa. Katsoin TV: tä. Olin väsynyt keskiyöllä. Menin sänkyyn.

Näetkö kuinka robottinen ja katkera tuo kappale on? Tämä johtuu siitä, että se koostuu vain yhdestä lauseesta-yksinkertaisista lauseista. Lausevalikoiman luominen sisällyttämällä siihen monimutkaisia ​​lauseita voisi auttaa tämän kappaleen sujuvuutta , ja joku, joka lukee tämän kappaleen, turhautuu tai kyllästyy vähemmän.

Yllä oleva esimerkkikappale kuulostaisi hieman erilaiselta, jos kirjoittaja sisällyttäisi monimutkaisia ​​lauseita. Tältä yllä oleva kappale voi kuulostaa, jos jotkut yksinkertaiset lauseet kirjoitettaisiin uudelleen monimutkaiseksi lauseeksi s:

Menin kauppaan torstaina, koska halusin ostaa siruja ja salsaa. Kotimatkan jälkeen söin sirut ja salsaa. Katsoin televisiota, kunnes väsyin keskiyöllä. Menin sänkyyn.

Monimutkaisten lauseiden avulla voit yhdistää samankaltaisia ​​ideoita, ilmaista syitä ja seurauksia ja selventää ideoita lisäämällä tärkeitä yksityiskohtia. Ja lisäbonuksena: monimutkaiset lauseet tekevät tästä kappaleesta paljon miellyttävämpää lukea.

Muista vain: jos et ole varma, milloin käyttää monimutkaisia ​​lauseita, mieti vain, minkä tyyppistä kirjoitusta teet, mitkä ovat tavoitteesi kirjoittamiselle, ja tarkista, mitä olet jo kirjoittanut lauseiden monimuotoisuuden vuoksi. Sen pitäisi auttaa sinua päättämään, milloin monimutkaisen lauseen sisällyttäminen voisi olla tehokasta!

body-three-post-it-note

3 Esimerkkiä monimutkaisista lauseista

Katsotaanpa kolmea monimutkaista lauseesimerkkiä auttaa sinua saamaan paremman käsityksen siitä, miltä monimutkainen lause näyttää, mitkä monimutkaisen lauseen osat ovat ja miten hajottaa monimutkaiset lauseet osiinsa, jotta voit tunnistaa ne itse tulevaisuudessa!

Esimerkki 1: riippumaton lauseke, riippuvainen lauseke

Vaikka monimutkaisia ​​lauseita on pakko on yksi itsenäinen lauseke ja vähintään yksi riippuvainen lauseke, lausekkeet voivat mennä missä tahansa järjestyksessä. Tässä on esimerkki monimutkaisesta lauseesta, jossa itsenäinen lauseke on ensin ja riippuvainen lause toinen:

En mennyt kauppaan, koska minulla oli jo sirut ja salsa kotona.

Voitko kertoa, että tuossa lauseessa on kaksi lausetta ja missä yksi lause päättyy ja seuraava alkaa? Jaetaan lause itsenäiseen ja riippuvaiseen lausekkeeseen:

Riippumaton lauseke: En mennyt kauppaan

kuinka tarkistaa vanhat sat -tulokset

Riippuva lauseke: koska minulla oli jo sirut ja salsa kotona.

Riippumaton lauseke- En mennyt kauppaan - voi olla itsenäinen lause, koska se muodostaa täydellisen ajatuksen. Riippuva lauseke- koska minulla oli jo sirut ja salsa kotona -ei voi olla yksin lauseena. Se ei muodosta täydellistä ajatusta!

Huomaa myös, että ennen toissijaista konjunktiota ei ole pilkkua. Useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse erottaa riippuvaista lausetta pilkulla, kun se tulee jälkeen itsenäinen lauseke!

Esimerkki 2: Riippuva lauseke, riippumaton lauseke

Seuraavaksi tarkastelemme toista monimutkaista virkettä, jossa riippuvainen lause tulee ensin ja itsenäinen lauseke on toiseksi. Tämän tyyppistä monimutkaista virkettä kutsutaan a määräaikainen lause -lause, jossa olennaiset tiedot tulevat vasta lauseen loppuun.

Monimutkaiset lauseet, jotka asettavat olennaiset tiedot lauseen loppuun, voivat luoda jännityksen tunteen kirjoituksessasi! Käytämme samaa virkettä ylhäältä, jotta saat käsityksen siitä, kuinka voit kirjoittaa lauseita uudelleen lauselajikkeelle:

Koska minulla oli jo sirut ja salsa kotona, en mennyt kauppaan.

Tiedät jo, mikä lauseke on riippuvainen lauseke- koska minulla oli jo sirut ja salsa kotona- ja mikä lauseke on itsenäinen lauseke- En mennyt kauppaan. Mutta näetkö kuinka monimutkaisten lauseiden lausekkeet voidaan järjestää uudelleen ja lause on edelleen järkevä? Tämä on pidettävä mielessä, kun yrität lisätä kirjoittamiseen vaihtelua: voit siirtää lausekkeita monimutkaisilla lauseilla!

Viimeinen vinkki: kun tulee riippuvainen lauseke ennen riippumaton lauseke, erotat ne pilkulla.

kehon-käsien-palapelin palaset

Esimerkki #3: Kaksi riippuvaista lauseketta

Olemme tarkastelleet kahta samanlaista monimutkaista lauseesimerkkiä, niin nyt tarkastellaan kolmatta esimerkkiä, joka on hieman erilainen kuin kaksi ensimmäistä:

Vaikka olin hermostunut treffeistä, minulla oli todella hauskaa sen jälkeen, kun aloimme puhua.

Tiedämme, että tämä on monimutkainen lause, koska se koostuu riippuvaisesta ja itsenäisestä lausekkeesta. Mutta tämä monimutkainen lause sisältää kaksi riippuvaisia ​​lausekkeita . Jaetaan tämä monimutkainen lause kolmeen lauseeseen, joten olemme samalla sivulla:

Riippuva lauseke: Vaikka olin hermostunut päivämäärästä,

Riippumaton lauseke: Minulla oli todella hauskaa

Riippuva lauseke: kun aloimme puhua.

Jotkut monimutkaiset lauseet sisältävät useita riippuvaisia ​​lausekkeita lisätäkseen kontekstia riippumattoman lausekkeen välittämiin olennaisiin tietoihin , kuten yllä olevassa esimerkissä!

Puhutaanpa nyt siitä, miten näitä pilkkuja käytetään. Muista: monimutkaiset lauseet, jotka alkavat riippuvalauseella, tarvitsevat pilkun riippuvaisten ja riippumattomien lausekkeiden välillä , ja lauseet, jotka alkavat itsenäisellä lausekkeella ei tarvitsevat pilkun, joka erottaa riippumattoman lausekkeen ja riippuvan lausekkeen.

Tässä tapauksessa meidän on käytettävä molempia pilkkusääntöjä. Jotta tämä olisi kieliopillisesti oikein, meidän on lisättävä pilkku ensimmäisen riippuvaisen lausekkeen jälkeen (koska se tulee ennen itsenäistä lauseketta). Emme tarvitse pilkkua riippumattoman lausekkeen ja toisen riippuvaisen lausekkeen välille, koska riippuvalauseke tulee toiseksi!

Nyt kun olemme puhuneet monimutkaisia ​​lauseita ja tarkastelleet joitain monimutkaisia ​​lauseesimerkkejä, keskustelemme erosta kahden lauseen välillä, jotka sekoitetaan yleisesti toisiinsa: yhdistelmälauseista ja monimutkaisista lauseista.

suurempi ja pienempi kuin symboli

feature_confusedpanda-1

Yhdiste vs. Monimutkaiset lauseet: Mikä on ero?

Monimutkaisia ​​lauseita sekoitetaan joskus yhdiste lauseita, mutta ne eivät ole sama asia! Määritelimme monimutkaiset lauseet lauseiksi, jotka koostuvat itsenäisestä lausekkeesta ja riippuvaisesta lausekkeesta, mutta mikä on yhdistelmälause?

TO yhdistetty lause koostuu ainakin kaksi riippumattomia lausekkeita, joihin liittyy koordinoiva konjunktio (muista se ja, eikä, mutta, tai, vielä, ja niin ovat koordinoivia konjunktioita). Toisin kuin monimutkaiset lauseet, yhdistelmälauseissa ei ole riippuvaista lauseketta . Ja toisin kuin monimutkaiset lauseet, kaksi lausetta, jotka muodostavat yhdistelmälauseen, voidaan erottaa toisistaan ​​ja tehdä niistä itsenäisiä lauseita.

Toisin päin, Voit myös kuvata yhdistelmälauseita, jotka koostuvat kahdesta yksinkertaisesta lauseesta.

Katsotaanpa pari esimerkkiä yhdistelmälauseista, jotta näet, miten ne eroavat monimutkaisista lauseista! Tässä on yksi esimerkki yhdistelmälauseesta:

Laitoin illallisen, mutta en katanut pöytää.

Yllä oleva lause on yhdistelmälause, koska se koostuu seuraavista itsenäisistä lauseista:

Riippumaton lauseke 1 : Keitin illallisen,

Riippumaton lauseke 2: mutta en katellut pöytää.

Jokainen näistä lausekkeista voisi olla yksin yksinkertaisina lauseina, eikö? Molemmat lausekkeet välittävät myös tietoja, jotka ovat välttämättömiä lauseen koko merkityksen ymmärtämiseksi. Niitä erottaa myös koordinoiva konjunktio, mutta.

Vaikka yhdistelmälauseiden itsenäiset lauseet erotetaan usein pilkulla ja koordinoivalla yhdyssanalla, yhdistelmälauseen lausekkeet voidaan erottaa myös puolipisteellä, mikä tarkoittaa, että koordinoivaa yhteyttä ei tarvita.

Tässä on esimerkki yhdistelmälauseesta, jossa on itsenäisiä lausekkeita puolipisteellä erotettuna:

Kissa juoksi karkuun; lapset olivat tuhoutuneet.

Aivan kuten yhdistelmälauseen ensimmäisessä esimerkissä, yllä olevan lauseen kaksi (todella surullista!) Itsenäistä lauseketta voivat toimia lauseina itsessään. Ne on erotettu puolipisteellä pilkun ja koordinoivan yhdisteen sijaan.

Joten erottaaksesi monimutkaiset ja yhdistetyt lauseet sinun tarvitsee vain muistaa, että monimutkainen lause koostuu itsenäisestä ja riippuvasta lausekkeesta, ja yhdistelmälause koostuu itsenäisistä lauseista ja Älä riippuvaisia ​​lausekkeita!

Seuraavaksi tarkastelemme toisen tyyppistä monimutkaista virkettä: yhdistelmä-kompleksilause.

runko-kirjoitus-tietokone-oranssi-kirjoitus

Mitä monimutkaiset lauseet ovat (ja milloin niitä käytetään)

Monimutkaisten ja yhdistelmälauseiden lisäksi on myös monimutkaisia ​​lauseita . Koska tämän tyyppinen lause on nimetty molemmat yhdiste ja monimutkaisia ​​lauseita, on järkevää, että monimutkainen lause yhdistäisi joitain monimutkaisten ja yhdistelmälauseiden ominaisuuksia, eikö? Se on juurikin sitä mitä se tekee!

Monimutkainen lause koostuu kahdesta tai useammasta itsenäisestä lauseesta (kuten yhdistelmälause) ja yhdestä tai useammasta riippuvasta lauseesta (kuten monimutkainen lause).

Koska monimutkaiset lauseet yhdistävät joitain monimutkaisten ja yhdistelmälauseiden komponentteja, saatat ihmetellä, lasketaanko monimutkaiset lauseet monimutkaisiksi lauseiksi ja yhdistelmälauseina. Teknisesti kyllä! Koska monimutkaiset lauseet sisältävät kaikki monimutkaisen lauseen tekemiseen tarvittavat vähimmäislausekkeet ja yhdistelmälause, voit sanoa, että monimutkaiset lauseet lasketaan molemmiksi . Mutta monimutkaiset lauseet ylittävät pakolliset yhdistelmä- ja monimutkaisten lauseiden komponentit, joten niitä on kutsuttava oikealla nimellään: monimutkaiset lauseet.

Koska monimutkaiset lauseet sisältävät enemmän lausekkeita ja lauseita, ne ovat kehittyneempi lause. Voit käyttää monimutkaisia ​​lauseita lisätäksesi monimutkaisuutta ja syvyyttä kirjoitustyyliisi . Monimutkaisten lauseiden avulla voit todella lisätä kirjoitukseesi yksityiskohtia ja kontekstia, kuten selittää, milloin jotain tapahtui, miksi se tapahtui ja/tai miten se tapahtui.

Koska voit sisällyttää useita itsenäisiä ja riippuvaiset lausekkeet yhdistelmä-monimutkaisissa lauseissa, voit antaa lukijallesi vielä olennaisempia ja täydentäviä tietoja skenaariosta tai tarinasta yhdellä lauseella . Tämä voi olla tärkeä työkalu sen varmistamiseksi, että lukijat ymmärtävät, mitä yrität sanoa. (Ne ovat myös loistava tapa lisätä lauseen vaihtelua kirjoitukseesi.)

runko-numero-kolme-keltainen

3 Esimerkkejä monimutkaisista lauseista

Jotta saisit paremman käsityksen siitä, miltä tämän tyyppinen lause näyttää toiminnassa, olemme koonneet yhteen kolme yhdistelmälause-esimerkkiä ja jakaneet ne, jotta näet monimutkaisten lauseiden eri osat ja miten ne toimivat yhdessä .

Esimerkki 1: Lopetetaan kahdella itsenäisellä lausekkeella

Vaikka Jada pelkäsi, hän keräsi rohkeutensa ja avasi oven.

Tiedämme, että monimutkaiset lauseet sisältävät vähintään kolme lauseketta, joten jakakaamme lauseen lausekkeet:

Riippuva lauseke: Vaikka Jada pelkäsi,

Riippumaton lauseke: hän keräsi rohkeutensa,

Riippumaton lauseke: ja hän avasi oven.

Yllä oleva lause luokitellaan monimutkaiseksi lauseeksi, koska se koostuu vähintään yhdestä riippuvaisesta lausekkeesta ja kahdesta itsenäisestä lauseesta.

Esimerkki 2: Aloittaminen kahdella itsenäisellä lausekkeella

Khalid nousi tielle aikaisin, mutta saapui myöhään, koska törmäsi ruuhka -aikaan.

mitkä kaksi väriä tekevät violetista

Tässä esimerkissä yhdistelmä-kompleksilauseesta on kolme lauseketta, mutta toisin kuin ensimmäisessä esimerkissä, se alkaa kahdella itsenäisellä lausekkeella, jotka on erotettu koordinoivalla konjunktiolla, mutta. Sen sijaan, että aloittaisit riippuvaisella lausekkeella, tämä lause päättyy riippuvaiseen lausekkeeseen, joka lisätään alisteisen konjunktion kanssa, koska. Tässä on erittely yllä olevan lauseen lauseista:

Riippumaton lauseke : Khalid lähti tielle aikaisin,

Riippumaton lauseke : mutta hän saapui myöhään

Riippuva lauseke: koska hän osui ruuhka -aikaan.

Muista nyt, että useimmiten et tarvitse pilkkua erillisten lausekkeiden ja riippuvaisten lausekkeiden erottamiseen, jos riippuvalauseke tulee itsenäisen lausekkeen jälkeen , kuten yllä olevassa esimerkissä.

Esimerkki #3: Kaksi itsenäistä lauseketta ja kaksi riippuvaista lauseketta

Kun kaikki olivat menneet kotiin, vaikka keittiö oli sotkuinen, jätin likaiset astiat pois ja menin nukkumaan.

Tämä esimerkki sisältää kaksi itsenäistä lauseketta-kuten kaksi ensimmäistä esimerkkiä- -mutta eroaa kahdesta ensimmäisestä esimerkistä, koska se sisältää kaksi riippuvaista lauseketta .

On melko helppoa valita, missä lauseet on jaettu yllä olevassa esimerkissä pilkkujen vuoksi, mutta mennään eteenpäin ja eritellään se:

Riippuva lauseke: Kun kaikki olivat lähteneet kotiin,

Riippuva lauseke: vaikka keittiö oli sotkuinen,

Riippumaton lauseke: Jätin likaiset astiat pois,

Riippumaton lauseke: ja menin nukkumaan.

kansallinen opiskelijajohtajuuskonferenssin katsaus

Tässä tapauksessa voit löytää riippuvaisia ​​lausekkeita etsimällä alisteisia konjunktioita (jälkeen ja jälkeen). Riippumattomat lausekkeet on helpompi löytää, varsinkin kun niihin on liitetty ... ja nyt tiedät, että se on koordinoiva yhteys!

Kuten näet, monimutkaiset lauseet voivat alkaa tulla melko pitkiä riippuen siitä, kuinka monta lausetta sisällytät! Mutta tämä on itse asiassa yksi monimutkaisten lauseiden eduista: niiden avulla voit tehokkaasti kommunikoida laajennetun idean tai osan tarinasta tai argumentista. Tämä tarkoittaa, että monimutkaisilla lauseilla voi olla tärkeä rooli kirjoittamasi lauseiden monimuotoisuudessa, aivan kuten monimutkaisilla lauseilla ja yhdistelmälauseilla.

body-quiz-kuvake

6 Kysymysvisa: Harjoittele uutta lauseosaamistasi!

Olemme käsitelleet paljon tietoa monimutkaisista, yhdistetyistä ja monimutkaisista lauseista, joten voi olla hyödyllistä tarkastella oppimaasi.

Vastaa seuraaviin kuuteen kysymykseen, jotka koskevat käsittelemiämme lauseita , ja katso, voitko valita myös oikeat esimerkit jokaisesta lauseesta!

1) Mitä eroa on riippumattomalla ja riippuvaisella lausekkeella?

a) Itsenäisellä lausekkeella on aihe ja verbi, mutta riippuvaisella lausekkeella ei ole.
b) Itsenäinen lauseke voi olla itsenäinen lause, mutta riippuvainen lauseke ei.
c) Itsenäinen lauseke sisältää aina adjektiivin, mutta riippuvainen lauseke ei.

2) Mikä on monimutkainen lause?

a) Monimutkainen lause koostuu kahdesta itsenäisestä lausekkeesta.
b) Monimutkainen lause koostuu kahdesta toisistaan ​​riippuvasta lauseesta.
c) Monimutkainen lause koostuu yhdestä itsenäisestä lausekkeesta ja vähintään yhdestä riippuvaisesta lausekkeesta.

3) Mikä on monimutkaisen lauseen määritelmä?

a) Monimutkainen lause koostuu vähintään kahdesta riippuvaisesta lauseesta ja vähintään yhdestä itsenäisestä lauseesta.
b) Monimutkainen lause koostuu vähintään kahdesta itsenäisestä lauseesta ja vähintään yhdestä riippuvaisesta lausekkeesta.
c) Monimutkainen lause koostuu kahdesta itsenäisestä lauseesta ja kahdesta toisistaan ​​riippuvasta lauseesta.

4) Mikä seuraavista on esimerkki monimutkaisesta lauseesta?

a) Kävin pikakävelyllä auringon paistaessa.
b) Odotin auringon nousua ja kävelin nopeasti.
c) Vaikka oli satanut koko aamun, odotin auringon nousua ja kävelin nopeasti.

5) Mikä seuraavista on esimerkki yhdistelmälauseesta?

a) Pelasimme kovaa ja voitimme pelin.
b) Voitimme pelin, koska pelasimme kovaa.
c) Voitimme pelin, pelasimme kovaa.

6) Mikä seuraavista on esimerkki monimutkaisesta lauseesta?

a) Kun menimme uimaan, vaikka olimme väsyneitä, menimme elokuviin.
b) Vaikka olimme väsyneitä, menimme elokuviin ja meillä oli hauskaa.
c) Uimisen jälkeen emme olleet väsyneitä, menimme elokuviin.

Joten, miten teit? Jos sinulla on B, C, B, A, A ja B, olet täysin onnistunut!

Jos et, niin ei hätää: onneksi sinulle on helppo harjoitella monimutkaisten lauseiden tunnistamista. Sinun tarvitsee vain katsoa tosielämän kirjoitusesimerkkejä, kuten kirjoja, akateemisia artikkeleita tai näytepapereita. Ne sisältävät erilaisia ​​lauseita, joten sinulla on paljon harjoitusta valita monimutkaisia ​​lauseita.

runko-mitä-seuraava-nyt-mitä

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA