Täydelliset strategiat: Yleiset sovellusten essee-kehotteet (2020-21)

Jos haet useampaan kuin yhteen korkeakouluun, sinun on hyvä käyttää yhteistä sovellusta, mikä tarkoittaa sinun on todennäköisesti kirjoitettava Common App -essee .

Tässä oppaassa käsitän kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää esseestä. Jaan jokaisen Common App -essekehotteen käymällä läpi seuraavat asiat: • Mitä kysytään?
 • Mitä korkeakouluopiskelijat haluavat kuulla sinusta?
 • Mistä aiheista voit kirjoittaa tehokkaasti?
 • Mitä kannattaa välttää hinnalla millä hyvänsä?

Tämä on täydellinen aloitusopas Common App -esseille. Tämän lukemisen jälkeen sinulla pitäisi olla paljon ideoita omiin esseihisi ja ohjeisiin todella vahvan henkilökohtaisen lausuman kirjoittamiseksi.

Mikä on yhteinen sovellusessee? Yleiskatsaus

Ennen kuin kaivaudumme yksittäisten kehotteiden ytimeen, mennään nopeasti läpi yhteisen sovelluksen esseen logistiikka ja joitain yleisiä vinkkejä pitää mielessä.

Useimmat - mutta eivät kaikki - koulut vaativat esseen

Vaikka kaikki koulut Yhdysvalloissa eivät vaadi esseetä osana hakemustaan, Common Application on perinteisesti vaatinut sinua toimittamaan kattavan henkilökohtaisen lausuman. Tämä politiikka muuttui äskettäin, ja Essee on nyt valinnainen joissakin kouluissa.

Tässä on esimerkkejä kouluista, jotka eivät vaadi Common App -esseetä (huomaa, että jotkut saattavat vaatia koulukohtainen kirjoituslisä sen sijaan):

 • DePaulin yliopisto
 • Itä -Michiganin yliopisto
 • Georgian osavaltion yliopisto
 • Indiana University Bloomington
 • Uusi koulu
 • Vanhan Dominionin yliopisto
 • Idahon yliopisto

Jos haet useampaan kuin yhteen kouluun Common -sovelluksen kautta, sinun on lähes varmasti kirjoitettava vastaus Common App -kehotteisiin. Suosittelen lähettämään esseesi kouluille, vaikka ne eivät sitä nimenomaisesti vaadi. Kirjoitat sen joka tapauksessa, ja se on koulun paras tapa oppia tuntemaan sinut ihmisenä.

On myös syytä huomata, että tämän järjestelmän asennustavan vuoksi voit teoriassa lähettää eri esseen jokaiseen kouluun. Kuitenkin, se ei ole hyvä aikasi käyttö : jos koulut haluavat tietää sinusta jotain tarkempaa, he tarvitsevat täydennyksen. Keskity yhden suuren henkilökohtaisen lausunnon kirjoittamiseen.

Kiinnitä huomiota sanarajaan

Common App -esseen tarkka sanamäärä on vaihdellut jonkin verran vuosien varrella, mutta nykyinen vaihteluväli on 250-650 sanaa . Sinun on pysyttävä tämän pituuden sisällä; Itse asiassa online -sovellus ei salli sinun lähettää alle 250 sanaa tai yli 650 sanaa.

Jotkut koulut ilmoittavat, että jos tämä ei riitä, voit lähettää heille fyysisen kopion esseestäsi. Älä tee tätä. Oli se kuinka houkuttelevaa tahansa, pidä kiinni sananrajasta . Muussa tapauksessa saatat näyttää itsekkäältä.

Yleisesti, Suosittelen kuvaamaan 500–650 sanan pituisen esseen . Haluat, että sinulla on tarpeeksi tilaa todella tutkia tiettyä ajatusta, mutta sinun ei tarvitse sisällyttää kaikkea. Editointi on tärkeä osa esseen kirjoittamisprosessia!

Sanaraja on kuin tämä piikkilanka - sinun ei pitäisi ylittää sitä, vaikka olisit kiusaus.

Älä stressaa liikaa kysymyksestä

Kuten näet, yleiset sovelluksen kehotukset ovat erittäin yleistä ja jättää paljon tulkinnanvaraa.

Lisäksi, oppilaitokset tulkitsevat kysymyksiä anteliaasti - he ovat enemmän kiinnostuneita oppimaan jotain mielenkiintoista sinusta kuin siitä, sopiiko aiheesi täydellisesti kysymykseen.

Vastaanottaja Yhteinen sovelluskysely vuodesta 2015 , 85% jäsenkouluista 'mielestäni kehotukset olisi jätettävä avoimiksi laajalle tulkinnalle. ''

Voit kirjoittaa melkein mistä tahansa ja saada sen toimimaan, joten jos sinulla on idea, älä anna sen, että se ei sovi siististi johonkin näistä luokista, estää sinua. Käsittele näitä erittelyjä hyppypisteinä, jotta voit aloittaa aivoriihi , ei viimeinen sana esseen lähestymistavassa.

Muista katsoa tämän vuoden kehotukset

Yhteinen sovellus muuttaa kehotteitaan melko usein , joten varmista, että olet tutustunut uusimmat versiot Common Appin esseekysymyksistä . Jos sinulla on ystäviä tai sisaruksia, jotka ovat hakeneet viime vuosina, älä oleta, että voit käyttää täsmälleen samoja lähestymistapoja kuin he.

Tässä oppaassa käsitellään kaikkien seitsemän nykyisen kehotteen yksityiskohtia, mutta puhutaan ensin yleisistä neuvoista.

Craft Your Perfect College Essee

4 vinkkiä parhaan yhteisen sovellusaiheen löytämiseen

Aivoriihi ja valmistautuminen Common App -esseesi kirjoittamiseen kannattaa pitää nämä vinkit mielessä.

Sinun on etsittävä paras aihe, aivan kuten tämä lintu etsii ruokaa.

-30 f c

#1: Tee siitä henkilökohtainen

Henkilökohtaisen lausunnon tarkoitus on tehdä, a henkilökohtainen lausunto , toisin sanoen, kerro lukijalle jotain itsestäsi . Siten aiheesi on oltava sinulle merkityksellinen.

Mitä aiheen merkitys merkitsee sinulle?

Ensinnäkin se tarkoittaa, että välität aidosti aiheesta ja haluat kirjoittaa siitä esseesi - Kukaan ei ole koskaan kirjoittanut suurta esseetä aiheesta, jonka he kokivat oli kirjoittaa .

Toiseksi se tarkoittaa sitä aihe osoittaa laadun tai piirteen, jonka haluat korostaa hakukomitealle . Oletetaan esimerkiksi, että halusin kirjoittaa kesätyöstäni puistolaitoksen kanssa. Ei riitä, että kerron yksinkertaisesti tarinan riidastani pesukarhun kanssa, joka tuhosi koko edistyksen, jonka olen tehnyt penkin korjaamisessa; Minun on tehtävä selväksi, mitä tämä kokemus osoittaa; osoittaa luonteeni (sinnikkyys) ja selittää sen; opetti minulle (että elämässä on asioita, joita et yksinkertaisesti voi hallita).

Muista se tärkeintä on, että esseesi koskee sinua . Tämä neuvo saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta kun olet tottunut kirjoittamaan akateemisia esseitä, voi olla hankalaa sukeltaa syvälle omaan näkökulmaan.

#2: Ota aikaa

Anna itsellesi riittävästi aikaa aivoriihiin ja kirjoittamiseen, jotta sinusta ei tule kiirettä merkitä muistiin ensimmäinen asia, jonka voit keksiä, ja lähettää se heti. Suosittelen aloittamaan kirjoitusprosessin kaksi kuukautta ennen ensimmäisen korkeakouluhakemuksen määräaikaa.

Samalla tavalla, sinun pitäisi ottaa essee vakavasti: se on tärkeä osa hakemustasi ja kannattaa sijoittaa aikaa saadaksesi oikein. Jos vain ajattelet jotain ajattelematta, pääsyvirkailijat tunnistavat sen ja pitävät sitä todisteena siitä, että et ole todella kiinnostunut heidän koulustaan.

#3: Vältä toistoa

Esseesi pitäisi valaise jotain sinusta pidemmälle mitä muualla sovelluksessasi on . Yritä kirjoittaa aiheesta, josta et ole puhunut muualla, tai ota eri näkökulma siihen.

Lukion essee ei ole ansioluettelo - se on paras tilaisuus näyttää ainutlaatuinen persoonallisuutesi pääsykomiteoissa. Valitse aiheesi sen mukaan.

#4: Ole tarkka

Parhaat aiheet ovat yleensä kapeimpia: esseet, jotka keskittyvät yhteen vuorovaikutukseen, yhteen lauseeseen tai yhteen kohteeseen. Mitä tarkempaa voit saada, sitä ainutlaatuisempi aiheesi on sinulle.

Monet ihmiset ovat kokeilleet esimerkiksi koulunäytelmää, mutta jokaisella oli oma erityinen kokemuksensa siitä. Eräs opiskelija näki Hamletin roolin kokeilemisen monen vuoden opiskelun ja kovan työn huipentumana, ja oli järkyttynyt siitä, ettei saanut sitä, kun taas toinen oli yksinkertaisesti ylpeä voidessaan hermonsa tarpeeksi kokeillakseen kuorolinjaa. länsipuolen tarina . Nämä tekisivät hyvin erilaisia ​​esseitä, vaikka ne ovat pohjimmiltaan samasta aiheesta.

Toinen tietyn aiheen etu on, että se helpottaa tukitietojen keksimistä. Erityiset, aistinvaraiset yksityiskohdat saavat lukijan tuntemaan, että he näkevät kokemuksen silmäsi kautta ja antavat heille paremman käsityksen siitä, kuka olet.

Katso esimerkkilause:

Yleistä: Olin hermostunut odottaessani vuoroa koe -esiintymiseen.

Erityinen: Kun odotin nimeni nimeä, napautin Amerikan rytmiä kovalla muovituolilla ja kävin läpi koekappaleeni lyöntejä uudestaan ​​ja uudestaan ​​päässäni.

Ensimmäisen version voisi kirjoittaa lähes kuka tahansa; toisella versiolla on erityinen näkökulma - se on myös kiehtova ja saa sinut tuntemaan enemmän.

Mitä tarkempi esseesi aihe on, sitä selkeämmin ainutlaatuinen äänesi tulee läpi ja mitä kiinnostavampi esseesi on.

Yhteisten sovellusten essee-kehotteiden katkaiseminen 2020-21

Nyt kun olemme laatineet perusideat, jotka sinun on pidettävä mielessäsi aivoriihiisi, käydään läpi vuoden 2020-21 Common App esseekysymykset yksi kerrallaan ja eritellään, mitä valintalautakunnat etsivät vastauksista.

Muista, että jokaisen näistä kysymyksistä on todella kaksi osaa . Ensimmäinen on kuvaile jotain tekemääsi tai jotain, joka tapahtui sinulle. Toinen on selittää, mitä tämä tapahtuma, toiminta tai toiminta merkitsee sinulle . Yksikään essee ei ole täydellinen ilman, että käsitellään aiheen molempia puolia.

Yhteinen sovellusessekehote 1: Tärkeä osa tarinaasi

Joillakin opiskelijoilla on tausta, identiteetti, kiinnostus tai lahjakkuus niin merkityksellisiä, että he uskovat, että heidän hakemuksensa olisi epätäydellinen ilman sitä. Jos tämä kuulostaa sinulta, jaa tarinasi.

Mitä se pyytää?

Tämä kehotus on hyvin laaja. Onko jotain mitä teet tai rakastat, tai jotain, joka tapahtui sinulle, joka ei näy muualla sovelluksessasi, mutta tuntuu sinusta tärkeältä henkilökohtaisen tarinasi kannalta ? Sitten tämä kehote voi olla hyvä sinulle.

Tärkeintä on, että kaiken, mistä kirjoitat, on oltava aidosti tärkeää sinulle henkilökohtaisesti, ei vain jotain, jonka luulet näyttävän hyvältä pääsykomitealle. Sinun täytyy selitä miksi tämä tarina on niin tärkeä että et voinut jättää sitä pois sovelluksestasi.

Mitä he haluavat tietää?

Tämä kysymys koskee todella pääsylippujen esittämistä miten taustasi on muokannut sinua . Voitko oppia ja kasvaa kokemuksistasi?

Tunnistamalla kokemuksesi tai piirteesi, joka on elintärkeä tarinallesi, näytät myös, millaisena ihmisenä näet itsesi. Arvostatko johtamiskykyjäsi tai päättäväisyyttäsi selviytyä haasteista? Henkinen uteliaisuutesi tai taiteellinen kykysi?

Jokaisella on useampi kuin yksi tärkeä piirre, mutta vastaamalla tähän kehotteeseen kerrot pääsyvirkailijoille mikä on mielestäsi tärkein ominaisuutesi .

Millaiset aiheet voisivat toimia?

Voit kirjoittaa tähän kehotteeseen melkein mistä tahansa: odottamattomasta kiinnostuksesta, erityisen kuluttavasta harrastuksesta, osasta perhehistoriaasi tai elämää muuttavasta tapahtumasta. Muista kuitenkin supistaa jotain erityistä. Sinulla ei ole tilaa kertoa koko elämäsi tarinaa!

Aiheesi voi olla vakava tai typerä, kunhan se on sinulle tärkeä. Muista vain, että sen on esitettävä syvempi laatu.

Jos esimerkiksi kirjoittaisin esseen tästä aiheesta, kirjoittaisin luultavasti elämäni pakkomielle kirjoista. Aloittaisin tarinalla siitä, kuinka vanhempani olivat huolissani siitä, että luin lapsena liikaa, kertoisin joitakin esimerkkejä asioista, jotka olen oppinut tietyistä kirjoista, ja kertoisin, kuinka innostunut lukemisesta oli niin äärimmäistä, että se joskus häiritsi todellinen elämä (kuten aika, jolloin kompastuin ja kaaduin, koska en voinut vaivautua laittamaan kirjaa riittävän pitkään kävelemään huoneestani keittiöön).

Sitten yhdistäisin kaiken selittämällä, kuinka rakkauteni lukemiseen on opettanut minua etsimään ideoita odottamattomista paikoista.

Mitä sinun pitäisi välttää?

Et halua, että esseesi luetaan kuin ansioluettelo: sen ei pitäisi olla luettelo saavutuksista. Esseesi on lisättävä jotain muuhun sovellukseesi, joten sen ei myöskään pitäisi keskittyä jo käsiteltyyn asiaan, ellei sinulla ole todella erilaista käsitystä siitä.

Lisäksi yritä välttää yleisiä ja laajoja aiheita: et halua, että esseesi tuntuu siltä, ​​että sen olisi voinut kirjoittaa kuka tahansa oppilas.

Kuten edellä mainitsin, yksi tapa välttää tämä ongelma on olla hyvin spesifinen - Sen sijaan, että kirjoittaisit yleisesti kokemuksestasi maahanmuuttajien lapsena, voit kertoa tarinan tietystä perheen rituaalista tai merkityksellisestä hetkestä.

Yhteinen sovelluksen essee 2: Selviytyminen esteistä

Koemme kohtaamistamme esteistä saadut opetukset voivat olla keskeisiä menestyksen kannalta. Kerro tapahtuma tai aika, kun kohtasi haaste, takaisku tai epäonnistuminen. Miten se vaikutti sinuun ja mitä opit kokemuksesta?

Mitä se pyytää?

Tämä kehotus on melko suoraviivainen. Se pyytää sinua kuvaile kohtaamasi haaste tai este tai epäonnistunut aika ja miten selviydyit siitä .

Monien opiskelijoiden unohtama osa on toinen puoli: mitä opit haasteestasi tai epäonnistumisestasi ? Jos otat tämän kysymyksen, sinä on pakko Näytä kuinka olet kasvanut kokemuksestasi ja mieluiten miten olet sisällyttänyt oppimasi muihin pyrkimyksiin.

Mitä he haluavat tietää?

Tämä kysymys herättää todella kaksi kysymystä: kuinka käsittelet vaikeita tilanteita ja pystytkö oppimaan virheistäsi.

Yliopistossa kohtaat paljon haasteita, sekä akateemisia että sosiaalisia. Kun käsittelet tätä kehotetta, sinulla on mahdollisuus näyttää pääsyvirkailijoille tämä voit käsitellä vaikeuksia ilman vain luovuttaa .

Sinun on myös osoitettava, että voit oppia haasteista ja virheistä. Löydätkö positiivisen opetuksen negatiivisesta kokemuksesta? Korkeakoulut haluavat nähdä esimerkin siitä, miten olet tehnyt niin.

Millaiset aiheet voisivat toimia?

Hyvät aiheet ovat erityisiä ja vaikuttaa selkeästi näkemykseesi . Sinun on vastattava kysymyksen molempiin osiin: kokemukseen haasteesta ja mitä opit siitä.

Lähes kaikki esteet, haasteet tai epäonnistumiset - suuret tai pienet - voivat kuitenkin toimia:

 • Huonosti toimiminen työhaastattelussa ja kuinka se opetti sinua käsittelemään hermoja
 • Jos luokka epäonnistui ja kuinka sen uudelleenkoulutus opetti sinulle parempia opiskelutaitoja
 • Koulunäytelmän ohjaaminen, kun sarja romahti ja kuinka se opetti pysymään viileänä paineen alla ja ajattelemaan jaloillasi

Mitä sinun pitäisi välttää?

Varmista, että valitset todellisen epäonnistumisen tai haasteen - älä muuta esseesi nöyräksi. Kuinka epäonnistuit viivyttelyssä, koska olet vain niin tai miten sinut ovat haastaneet opettajien korkeat odotukset koulussa, koska kaikki tietävät sinun olevan niin älykkäät aiheet eivät ole sopivia.

Myös, älä kirjoita täysin negatiivisesta asiasta . Vastauksesi on osoitettava, että sait jotain haasteestasi tai epäonnistumisestasi ja että olet oppinut taitoja, joita voit soveltaa muihin tilanteisiin.

Kahvin vuotaminen ei ole asianmukainen epäonnistuminen, vaikka se tuntuisi tuhoisalta.

Yhteinen sovelluksen essee -kehote 3: Uskomuksen haastaminen

Mieti aikaa, jolloin kyseenalaistit tai haastoit uskomuksen tai ajatuksen. Mikä sai ajatuksesi? Mikä oli lopputulos?

Mitä se pyytää?

On kaksi tapaa lähestyä tätä kysymystä. Ensimmäinen on puhua tilanteesta, jossa kuulustelit henkilöä tai ryhmää heidän ideastaan. Toinen on puhua ajasta, jonka jokin aiheutti sinä harkita uudelleen omaa uskomustasi.

Kummassakin tapauksessa sinun on selitettävä miksi päätit uskomuksen kiistää, mitä todella teit - jos tarinasi on vain se, että joku antoi sinulle uuden tiedon ja muutit mieltäsi, sinun pitäisi todennäköisesti löytää toinen aihe - ja miltä teistä tuntuu jälkikäteen .

Mitä he haluavat tietää?

Ilmeinen kysymys, jonka tämä kehote herättää, on mitkä ovat arvosi ja oletko valmis puolustamaan sitä, mitä uskot . Olitpa harkinnut uudelleen omia uskomuksiasi tai pyytänyt muita harkitsemaan omiaan, se osoittaa, että olet ajatellut aidosti, mitä arvostat ja miksi.

Kuitenkin myös korkeakoulut haluavat nähdä sen olet avoin ja pystyt olemaan oikeudenmukainen ja ystävällinen niitä kohtaan, joilla on erilaiset uskomukset kuin sinulla. Voitko kyseenalaistaa jonkun toisen uskomukset vähättelemättä niitä? Jos ei, älä valitse tätä kehotetta.

Millaiset aiheet voisivat toimia?

Tämä kehote on todella sellainen sinulla on asiaankuuluva tarina tai sinulla ei ole . Jos jokin uskomus tai idea on sinulle erityisen tärkeä, poliittinen tai henkilökohtainen, tämä voi olla hyvä kysymys.

Mitä sinun pitäisi välttää?

Suurin sudenkuoppa tässä kysymyksessä on se, että se sopii hyvin abstrakteja vastauksia . Ei ole niin mielenkiintoista lukea siitä, miten uskoit suklaan olevan paras jäätelön maku, mutta muutit sitten mielesi ja päätit, että paras maku on todella mansikka. (Mutta tosissaan, mikä sinua vaivaa !?) Varmista, että esseessäsi on selkeitä ristiriitoja ja toimintaa.

Erimielisistä poliittisista kysymyksistä, kuten abortista ja aseoikeuksista, on vaikea kirjoittaa (vaikkakaan ei mahdotonta), koska ihmiset tuntevat niistä erittäin vahvasti ja heillä on usein vaikeuksia hyväksyä päinvastainen näkemys. Yleensä vältän tällaisia ​​aiheita, ellei sinulla ole erittäin vakuuttavaa tarinaa.

Muista myös, että useimmat korkeakouluissa työskentelevät ihmiset ovat liberaaleja, joten jos sinulla on konservatiivinen näkökulma, sinun on edettävä varovaisemmin. Riippumatta siitä, mistä kirjoitat, älä oleta, että lukija jakaa näkemyksesi .

sydämen tehon heikkenemisen riski

Lopuksi haluat vältä olemasta vähäpätöinen tai joustamaton , erityisesti jos kirjoitat kiistanalaisesta aiheesta. On hienoa, että sinulla on vahvat uskomukset, mutta haluat myös osoittaa, että olet avoin kuuntelemaan muiden näkökulmia, vaikka he eivät muuta mieltäsi.

Craft Your Perfect College Essee

Yhteinen sovellusesitekehote 4: Ongelman ratkaiseminen

Kuvaile ratkaisemaasi ongelmaa tai ongelmaa, jonka haluat ratkaista. Se voi olla henkinen haaste, tutkimuskysely, eettinen dilemma - mikä tahansa, jolla on henkilökohtaista merkitystä, laajuudesta riippumatta. Selitä sen merkitys sinulle ja mitä toimenpiteitä olet ottanut tai voitaisiin tehdä ratkaisun löytämiseksi.

Mitä se pyytää?

Ensimmäinen osa on hyvin suoraviivainen: miten voit tai ratkaisisit ongelman ?

Sinun on kuitenkin myös selitettävä sen merkitys sinulle . '' Toisin sanoen miksi Tämä ongelma?

Mitä he haluavat tietää?

Tämä kehote auttaa pääsyvirkailijoita näkemään sekä siitä, mistä välität että miten ratkaiset ongelmat . Vaikka valitsisit jotain näennäisen pientä puhuttavaa, kuten astianpesukoneen korjaamista itse, selittämistä miksi halusit tehdä sen itse (ehkä siksi, että pidät tietämästä, miten asiat toimivat) ja miten teit sen (ehkä pyytämällä muilta neuvoja tai etsimällä videoita YouTubesta), jotka osoittavat pääsyvirkailijoille paljon siitä, mitä arvostat ja mitä ajattelet .

Tähän kysymykseen vastaaminen on myös sinulle tilaisuus osoita kypsyyttä ja sitkeyttä, joita tarvitset korkeakoulun haasteiden kohtaamiseen . Näiden neljän vuoden aikana kohtaat väistämättä sekä akateemisia että henkilökohtaisia ​​ongelmia, ja pääsyvirkailijat haluavat nähdä, että pystyt ottamaan ne vastaan.

Millaiset aiheet voisivat toimia?

Mikä tahansa ongelma ('mittakaavasta riippumatta') on hyvä - se vain on oltava sinulle tärkeä .

Kuten edellä oleva kehote 3, on helpompaa, jos voit osallistua tiettyyn tapahtumaan tai tapahtumaan. Voit kirjoittaa jostakin hauskasta, kuten siitä, miten keksit hoitaa lemmikkisiiliäsi, tai jostain vakavammasta, kuten siitä, miten ratkasit perheriikan.

Kirjoittaminen ongelmasta, jonka haluat ratkaista sen sijaan, että olet jo löytänyt ratkaisun, on paljon vaikeampaa, koska se on abstraktimpi. Voit kuitenkin tehdä sen; varmista, että sinulla on vakuuttava ja konkreettinen selitys sille, miksi tämä ongelma on sinulle tärkeä ja miten olet löytänyt ehdotamasi ratkaisun.

Esimerkiksi opiskelija Tommy halusi ratkaista asunnottomuuden ongelman. Ensinnäkin, koska tämä on erittäin suuri ongelma, jota kukaan henkilö tai ratkaisu ei aio korjata, hänen on kuvattava erityisesti, mitä ongelmaa hän haluaa käsitellä laajemmassa asiassa.

Kirjoitettaessa esseensä hän voisi keskittyä kertomaan tarinan siitä, kuinka mies, jonka hän tapasi vapaaehtoistyössä kodittomassa turvakodissa, innoitti hänen ideansa palkata turvakodeissa asuvia miehiä ja naisia ​​toimimaan yhteyshenkilöinä julkisissa tiloissa, kuten kirjastoissa ja puistoissa. kodittomat saavat tarvitsemansa palvelut.

Mitä sinun pitäisi välttää?

Välttää mitä tahansa yleistä tai yleistä : esimerkiksi 'Kuinka aiot ratkaista maailman nälän' ei todennäköisesti toimi. Kuten edellä mainitsin, sinun on pidettävä kiinni konkreettisista ideoista ja ratkaisuista, jotka liittyvät selvästi omiin kokemuksiisi.

Yksinkertaisesti kirjoittamalla joitain ideoitasi, olivatpa ne kuinka suuria tahansa, niistä ei tule kovin mielenkiintoista esseetä.

Katsokaa niitä nukkeja, jotka ratkaisevat ongelman!

Yhteinen sovellusessekehote 5: Henkilökohtainen kasvu ja kypsyys

Keskustelkaa saavutuksesta, tapahtumasta tai oivalluksesta, joka herätti henkilökohtaisen kasvun ajan ja uuden ymmärryksen itsestänne tai muista.

Mitä se pyytää?

Kuten kehote 1, tämä on hyvin yleinen. Se pyytää sinua puhumaan jotain mitä teit tai jotain mitä tapahtui joka sai sinut kasvamaan tai kypsymään ihmisenä.

Toinen tärkeä asia, joka on muistettava tätä kysymystä käsiteltäessä, on se, että sinun on selitettävä, miten tämä tapahtuma muutti tai rikastutti ymmärrystäsi itsestäsi tai muista ihmisistä.

Mitä he haluavat tietää?

Lyhyesti: milloin ja miten olet kasvanut ihmisenä ? Henkilökohtainen kasvu ja kypsyys ovat monimutkaisia ​​asioita. Esseesi voi koskea teemoja, kuten henkilökohtainen vastuu ja roolisi maailmassa ja yhteisössäsi.

Sinun ei tarvitse selittää koko maailmankuvaasi, mutta sinun on annettava lukijoille käsitys siitä, miksi tämä tapahtuma aiheutti merkittävää kasvua sinulle ihmisenä.

Tämä kehote voi myös auttaa sinua näyttämään joko oman käsityksesi itsestäsi tai siitä, miten suhtaudut muihin.

Millaiset aiheet voisivat toimia?

Kuten kysymys 3, tämä kysymys todennäköisesti joko vetoaa sinuun tai ei . Tässä kuitenkin joitain mahdollisia aiheita:

 • Aika, jonka jouduit tehostamaan kotitaloutta
 • Yhteinen virstanpylväs (kuten ensimmäinen äänestys tai ajokortin saaminen), joka oli erityisen tärkeä sinulle
 • Suuri muutos elämässäsi, kuten vanhempi sisar tai muuttaminen uuteen paikkaan

On tärkeää, että aiheesi kuvaa siirtymistä, joka johti todelliseen positiiviseen kasvuun tai muutokseen sinussa ihmisenä .

Henkilökohtainen kasvu on kuitenkin asteittainen prosessi, ja voit varmasti lähestyä tätä aihetta, jos sinusta tuntuu, että sinulla on enemmän kypsymistä. (Hauska tosiasia: useimmat aikuiset kokevat, että heillä on myös enemmän kypsymistä!) Vain keskittyä tiettyyn vaiheeseen kasvuprosessissa ja selitä, mitä se merkitsi sinulle ja miten olet muuttunut.

Mitä sinun pitäisi välttää?

Lähes mikä tahansa aihe voisi teoriassa tehdä hyvän esseen henkilökohtaisesta kasvusta, mutta se on tärkeää yleinen viesti välittää kypsyyttä . Jos juniori -promoa käsittelevän esseesi pääasia on, että olet oppinut näyttämään huonolta violetissa ja nyt tiedät, ettet käytä sitä, näytät siltä, ​​ettet ole vain saanut paljon merkityksellisiä kasvukokemuksia elämässäsi.

Haluat myös esseessäsi kuvaamasi henkilökohtaisen kasvun ja uuden ymmärryksen luonteeltaan positiivinen . Jos esseesi johtopäätös on 'ja näin minä kypsyin ja tajusin, että kaikki maailmassa ovat kauheita', se ei toimi kovin hyvin pääsykomiteoiden kanssa, koska vaikutat pessimistiseltä ja kyvyttömältä selviytyä haasteista.

Yhteinen sovellusessekehote 6: Sinun intohimosi

Kuvaile aihetta, ajatusta tai käsitettä, joka on mielestäsi niin houkutteleva, että menetät kaiken ajantajun. Miksi se kiehtoo sinua? Mihin tai kenen puoleen kääntyä, kun haluat oppia lisää?

Mitä se pyytää?

Tämä kehote pyytää sinua kuvaile jotain, josta olet älyllisesti intohimoinen .

Mutta sen lisäksi, että kuvataan henkilökohtaisen kiehtovan aiheen ja miksi olet niin kiinnostunut siitä, sinun on yksityiskohtaistettava miten olet pyrkinyt edistämään omaa tietämystäsi aiheesta . Oletko tehnyt lisäopintoja? Reiätkö itsesi kirjastossa? Kysy matematiikkavalmentajalta lisää harjoitusongelmia?

Mitä he haluavat tietää?

Korkeakoulut haluavat ottaa vastaan ​​opiskelijoita, jotka ovat älyllisesti mukana maailmassa. He haluavat sinun osoittavan, että sinulla on aitoa rakkautta tiedon etsimiseen .

Lisäksi kuvaamalla, kuinka olet oppinut lisää valitsemastasi aiheesta, käsitteestä tai ideasta, voit todistaa, että olet oma-aloitteinen ja kekseliäs .

Millaiset aiheet voisivat toimia?

Lähes kaikki aiheet, joista olet todella kiinnostunut ja joista olet intohimoinen, voisivat tehdä hyvän esseen täällä, niin kauan kuin osaat laittaa, voivat tehdä siitä älyllisen pyöriä ja osoittaa, että olet eksynyt oppiaksesi aiheesta .

Joten on hyvä sanoa, että sinua eniten kiinnostava aihe on jalkapallo, mutta puhu siitä, mikä kiinnostaa sinua akateemisessa mielessä urheilusta. Oletko oppinut kaiken urheilun historiasta tiedettävän? Oletko jalkapallotilastojen asiantuntija? Korosta, kuinka kirjoittamasi aihe vaikuttaa aivoihisi.

Mitä sinun pitäisi välttää?

Älä valitse jotain, josta et oikeasti välitä vain siksi, että luulet sen kuulostavan hyvältä.

Jos sanot rakastavasi mustia aukkoja, mutta itse asiassa vihaat niitä ja kidutit itseäsi tähtitieteen kirjoilla kirjastossa viikonloppuna kerätäksesi tarpeeksi tietoa esseesi kirjoittamiseen, innostumisen puute tulee varmasti läpi.

Yhteinen sovellusessekehote 7: Valintasi

Jaa essee mistä tahansa valitsemastasi aiheesta. Se voi olla jo kirjoittamasi, toinen, joka vastaa eri kehotteeseen, tai jokin omasta suunnittelustasi.

Mitä se pyytää?

Voit kirjoittaa tästä aiheesta mitä tahansa!

Mitä he haluavat tietää?

Koska tämä on seikkailuohje, valitse itse, korkeakoulut eivät etsi mitään erityistä tähän kehotteeseen .

Haluat kuitenkin osoittaa joitain samoja ominaisuuksia, joita korkeakoulut etsivät kaikissa yliopiston esseissä: asioita, kuten akateeminen intohimo, kypsyys, kekseliäisyys ja sitkeys. Mitkä ovat arvosi? Miten kohtaat vastoinkäymiset? Kaikki nämä asiat voivat koskea esseessäsi.

Millaiset aiheet voisivat toimia?

Jos sinulla on jo mielessä tämä aihe, joka ei oikein sovi mihinkään muihin kehotteisiin, mene siihen!

Mitä sinun pitäisi välttää?

Vältä esseitä, jotka eivät todellakaan koske sinua ihmisenä. Joten älä lähetä retorista lukemista runosta 'Ode on a Grecian Urn', jonka kirjoitit AP Englishille!

Jos kuitenkin haluat kirjoittaa tavasta, jolla Oodi kreikkalaisella urnilla sai sinut miettimään koko lähestymistapaa elämään, jatka.

Yleiset sovelluksen esseekysymykset: 5 tärkeintä takeawaya

Olemme peittäneet paljon maata, mutta älä panikoi. Olen koonnut tärkeimmät ajatukset, jotka sinun tulee pitää mielessä suunnitellessasi Common App -esseesi alla.

missä on Pohjois -Iowan yliopisto

Siististi pakatut takeawayt.( Henry Faber /Flickr)

#1: Kysymyksen 1 aiheen on mentävä pidemmälle kuin muu sovelluksesi

Kehotteessa 1 se on ehdottomasti on tärkeää, että aiheesi on sinulle todella merkityksellinen . Älä kirjoita jostakin vain siksi, että pidät sitä vaikuttavana. Suuria saavutuksia ja johtotehtäviä, kuten joukkueen kapteenina tai journalistipalkinnon voittamista, voidaan varmasti käyttää aiheina, mutta vain jos voit selittää, miksi heillä oli sinulle merkitystä sen lisäksi, että oli hienoa olla vastuussa tai että pidit voittamisesta.

On parempi, jos pystyt valitse jotain pienempää ja yksilöllisempää kuten auttaa tiimiäsi rallissa erityisen karkean menetyksen jälkeen tai vaivaa tiettyä artikkelia varmistaaksesi, että saat kaikki yksityiskohdat oikein.

#2: Kehotteet 2, 4 ja 6 ovat yleensä yksinkertaisimmat vaihtoehdot

Useimmilla opiskelijoilla on kokemus tai kiinnostus, joka toimii joko Kehote 2, Kehote 4 tai Kehote 6. Jos olet epävarma siitä, mistä haluat kirjoittaa, ajattele kohtaamiasi haasteita, ratkaisemaasi tai haluamaasi ratkaisua tai suuria henkisiä intohimojasi.

Näitä kehotteita on hieman helpompi lähestyä kuin muita, koska ne soveltuvat hyvin erityisiin ja konkreettisiin aiheisiin, jotka osoittavat selvää kasvua. Epäonnistumisen ja siitä oppimasi kuvaaminen on paljon yksinkertaisempaa kuin yrittää selvittää, miksi tapahtuma on tärkeä osa identiteettiäsi.

#3: Kehotukset 3 ja 5 voivat olla temppuja - mutta sinun ei tarvitse välttää niitä

Nämä kysymykset; kysy tietyntyyppisistä kokemuksista, joita kaikilla lukiolaisilla ei ole ollut. Jos he eivät puhu sinulle, älä pakota vastaamaan niihin.

Jos sinä tehdä haluat ottaa vastaan ​​kehotteen 3 tai 5, muista kuitenkin selitä näkökulmasi lukijalle selkeästi , vaikka se tuntuu sinusta itsestäänselvältä.

Kehotteessa 3 sinun on selvitettävä paitsi se, mitä uskot, myös miksi uskot siihen ja miksi tämä usko on myös sinulle tärkeä. Kehotteessa 5 sinun on selvennettävä, miten siirryt lapsuudesta aikuisuuteen ja mitä se tarkoittaa sekä sinulle että muille.

Nämä kehotukset herättävät joitain henkilökohtaisimpia vastauksia , joka voi tehdä hienoja esseitä, mutta tuntuu myös liian paljastavalta monille opiskelijoille. Luota vaistoihisi äläkä valitse aihetta, josta et halua kirjoittaa.

Samaan aikaan, älä epäröi ottaa vaikeaa tai kiistanalaista aihetta, jos olet innoissasi siitä ja luulet voivasi käsitellä sitä tarvittavalla vivahteella.

#4: Selitä, mitä kokemuksesi opetti sinulle

Olen yrittänyt korostaa tätä ajatusta tässä oppaassa: ei riitä, että kuvailet yksinkertaisesti tekemääsi - sinun on myös selitettävä, mitä se tarkoitti sinä .

Pintatason ohittaminen samalla, kun vältetään kliseitä ja yleistyksiä, on suuri haaste, mutta lopulta se tekee esseestäsi erottuvan. Varmista, että tiedät, mitä henkilökohtaista laatua haluat korostaa ennen kuin aloitat, ja pidä se mielessä kirjoittaessasi.

Yritä välttää tylsiä yleistyksiä tarkempien ja henkilökohtaisempien näkemysten hyväksi.

Huono: Rubikin kuution ratkaiseminen opetti minulle paljon.

Paremmin: Rubikin kuution ratkaiseminen ensimmäistä kertaa opetti minulle, että rakastan pulmia, ja sai minut miettimään, mitä muita ongelmia voisin ratkaista.

Parhaat: Kun viimein käänsin Rubikin kuution viimeisen palan paikoilleen kuukausien työn jälkeen, olin melkein pettynyt. Ratkaisin palapelin; mitä tekisin nyt? Mutta sitten aloin ihmetellä, voisinko käyttää oppimaani tekemään koko asian nopeammin. Kun olin ratkaissut yhden ongelman, olin siirtynyt välittömästi seuraavaan ongelmaan, kuten teen useimmissa asioissa elämässä.

Kun palaat esseesi editointiin, kysy joka askeleelta itseltäsi: 'Mitä sitten?' Miksi lukijan pitää tietää tämä? Mitä se osoittaa minusta? Miten voin mennä askeleen syvemmälle?

#5: Älä huolehdi siitä, mitä luulet kirjoittavasi

On näihin kehotuksiin ei ole yhtä oikeaa vastausta , ja jos yrität löytää sellaisen, päädyt tekemään itsellesi karhunpalveluksen. Tärkeintä on kertoa sinun tarina - eikä kukaan voi kertoa sinulle, mitä se tarkoittaa, koska se on ainutlaatuinen sinulle.

Monet opiskelijat uskovat, että heidän pitäisi kirjoittaa erityisen vaikuttavista näyttävistä ansioluetteloista, kuten vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Nämä esseet ovat usein tylsiä ja johdannaisia, koska kirjoittajalla ei oikeastaan ​​ole mitään sanottavaa aiheesta ja olettaa sen puhuvan puolestaan.

Mutta henkilökohtaisen lausunnon tarkoitus ei ole selittää, mitä olet tehnyt; se on näytä kuka olet .

Ota aikaa aivoriihi ja Ota selvää, mitä haluat näyttää oppilaitoksille itsestäsi ja mikä tarina tai kiinnostus parhaiten kuvaa tätä laatua.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pronomentti SAT -kirjoittamisesta: vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Hämmentynyt pronominista ja milloin käyttää kuka vs. kuka SAT Writingissä? Lue vinkit ja strategiat tätä sääntöä varten ja harjoittele esimerkkikysymyksiemme avulla.

Yhdysvaltojen yhdeksän parasta elokuvakoulua

Haluatko näyttelijäksi tai ohjaajaksi? Katso luettelo suosituimmista elokuvakouluistamme, josta löydät tietoa hyvästä ohjelmasta ja vinkkejä oikean koulun löytämiseen.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

Kaikki tarvitsemasi SAT -idiomit: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat yleiset SAT -idiomit, jotka sinun on tiedettävä? Löydät täydellisen luettelomme ja harjoittelet SAT -kirjoituskysymyksillämme.

Oklahoman kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Troy-lukio 2016-17 rankingit | (Fullerton,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Troy High Schoolista Fullertonissa, Kaliforniassa.

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Viivat ja kulmat ACT -matematiikassa: Katsaus ja käytäntö

Tiedätkö, miten yhdensuuntaiset ja kohtisuorat viivat toimivat? Entä vastakkaiset ja täydentävät kulmat? Opi tärkeimpiä strategioita näiden yleisten ACT -matematiikkaongelmien ratkaisemiseksi täältä.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Cal Poly Pomona ACT -pisteet ja GPA

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Emerson SAT -tulokset ja GPA

Mikä on SAT-näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen?

Oletko hämmentynyt todisteisiin perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen yhdistelmästä SAT: lla? Selitämme, mitä kaikkea se kattaa ja miten pisteesi lasketaan.

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Paras AP-biologian opinto-opas

Otatko AP-biologiaa? Tutustu tähän kurssin ja testin lopulliseen oppaaseen, joka auttaa sinua opiskelemaan koko vuoden ajan ja valmistautumaan tenttiin toukokuussa.

RIT ACT -pisteet ja GPA

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

Mikä on lukion valedictorian? Kuinka heidät valitaan? Kuinka voit saavuttaa tämän kunnian? Vastaamme näihin kysymyksiin ja muuhun.

800 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

910 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.