Koko tarina: Mitä SAT tarkoittaa?

Uusi_SAT_Logo

SAT esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1926, ja siitä lähtien se on edelleen ollut merkittävä testi yliopistojen pääsystandarditestaukseen.

Mutta mitä SAT oikeastaan ​​tarkoittaa? Vastaus muuttuu melko monimutkaiseksi. Testin nimi on itse asiassa muuttunut 2 kertaa viimeisen 90 vuoden aikana. Syyt viittaavat testiä koskeviin kiistoihin ja skandaaleihin, jotka muuttavat edelleen sitä, miten korkeakoulut pitävät testiä. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja SAT: n historiasta ja nimen perusteluista.Alku: 1899

College Board (aiemmin College Entrance Examination Board) järjestettiin Columbian yliopistossa 22. joulukuuta 1899. Hallitus koostui 12 yliopistosta ja 3 yksityisestä lukiosta, mukaan lukien tunnetut koulut, kuten Columbia, Princeton ja Cornell. Tämän hallituksen tarkoituksena oli sopia standardeista, jotka olisi opetettava lukiossa, ja luoda testi, joka voisi selvittää, kuinka hyvin oppilaat ovat valmistautuneet näihin aiheisiin.

Ennen tätä kohtaa ei todellakaan ollut luotettavaa tapaa verrata opiskelijoita toisiinsa kansallisella tasolla. Eri koulujen oppilailla olisi eri arvosanat ja eri opettajat, ja oppilaitoksen olisi vaikea verrata opiskelijoita luotettavasti toisiinsa. Kollegion hallitus pyrki ratkaisemaan tämän ongelman.

Hauska fakta: nämä olivat aiheita, jotka olivat tuolloin tärkeitä hallitukselle: kasvitiede, kemia, englanti, ranska, saksa, kreikka, historia, latina, matematiikka, fysiikka, eläintiede. Näyttää siltä, ​​että kasvitiede ja eläintiede on yhdistetty vuosisataa sitten biologiaan, ja kreikka ja latina eivät selvästikään ole enää suosittuja kieliä!

Kollegion hallituksen ensimmäinen testi oli vuonna 1901, mutta tämä oli esseetestin prototyyppi. He uusivat testiä jonkin aikaa, ja sitten tulivat esiin ensimmäinen SAT:

1926: Skolastinen soveltuvuustesti

SAT aloitti elämän lyhenteenä: Scholastic Aptitude Test. Jotta tämä nimi tarkoittaisi tarkasti, määritellään sanat:

Skolastinen : '' kouluista tai koulutuksesta tai siitä; akateeminen '

Oikein - tämä testi liittyy opiskelijan koulutukseen.

Soveltuvuus : 'luonnollinen kyky tehdä jotain; lahjakkuus '

mitä gpa tarvitaan Yalessa

Vau, odota hetki. 'Luonnollinen kyky' ja 'lahjakkuus' tarkoittavat ominaisuutta, jonka kanssa olet syntynyt ja jolla ei ole kykyä muuttua. Kyky tarkoittaa, että jotkut ihmiset ovat syntyneet hyviksi tietyissä asioissa, toiset eivät ole niin onnekkaita, ja näin he pysyvät loppuelämänsä.

Kyllä, se on oikein - SAT suunniteltiin alun perin enemmän IQ -testiksi. Ehdotus oli, että ihmiset, joilla on korkeampi älykkyysosamäärä, menestyvät todennäköisemmin yliopistossa ja elämässä. Tärkeää on, että kollegion johtokunta uskoi, että et voi saada parempia pisteitä testissä valmistautumalla. Testin kysymykset EIVÄT ole suunniteltu testaamaan asioita, jotka olet jo oppinut koulussa. Juuri se on ladatun termin 'aptitude' takana.

Tämä selittää myös osan miksi SAT on niin outo testi ja testaa kysymyksiä, joita et ole koskaan ennen nähnyt koulussa. Jopa nyt, yli 100 vuotta College Boardin perustamisesta, lukiolaiset tuntevat edelleen testin perinnön.

Viihde: Mitä testattiin vuoden 1926 SAT -laitteessa?

Se näyttää hyvin erilaiselta kuin SAT, johon olemme tottuneet. Testatut sanalliset taidot sisälsivät määritelmät, vasta -nimet ja analogiat, kun taas matemaattiset kysymykset sisälsivät numerosarjat ja loogiset viittaukset.

Kokeile huviksesi muutamia esimerkkikysymyksiä vuoden 1926 SAT: sta:

body_1926satmath

body_1926verbal

Puutteistaan ​​huolimatta SAT: n käyttöönotto oli todella suuri muutos lukion opiskelijoille. Aiemmin eliittiopisto valitsi hyvin tuntemistaan ​​lukioista - palvelee usein varakkaita, valkoisia perheitä. Nyt oli tapa verrata opiskelijoita eri puolilla maata toisiinsa ja tunnistaa lupaavat opiskelijat, jotka eivät sopineet perinteiseen opiskelijamuottiin. Yhä useammat koulut alkavat vaatia SAT: a osana pääsyä.

Mutta muistatko, kuinka tämän piti olla 'soveltuvuuskoe'? Ihmiset alkoivat huomata ongelmia ajatuksella, että tämä testi opiskeli soveltuvuutta.

Ensinnäkin testivalmistusyritykset alkoivat osoittaa, että ne voisivat parantaa testituloksia omistetun valmistelun avulla. Tämä pätee edelleen nykypäivän SAT -valmisteluohjelmiin. Tämä tarkoittaa, että testi ei testaa puhtaasti synnynnäistä kykyä - voit oppia parantamaan tätä testiä.

Toiseksi ajatukset koulutuksesta alkoivat muuttua. Jos aikoinaan ihmiset ajattelivat, että akateeminen kyky liittyy synnynnäiseen kykyyn, tiedämme nyt, että sillä on paljon tekemistä ympäristötekijöiden kanssa yksilöllinen luonne .

Kaiken tämän kiistan kanssa College Board päätti muuttaa testin nimeä:

1993: Skolastinen arviointitesti

Kouluttaessaan painetta SAT: n 'soveltuvuus' -osan takana kollegion hallitus nimeää testin uudelleen Scholastic Assessment Testiksi. Tarkemmin sanottuna SAT: ksi kutsuttiin SAT I: Reasoning Test. Koe testejä kutsuttiin SAT II: Subject Tests.

Tämä muutos oli vastaus virheelliseen ajatukseen, että näihin kokeisiin valmistautuminen ei parantaisi pisteitä. Tähän mennessä oli selvää, että testin valmistelu voisi parantaa SAT -pisteitä, ja muuta väittäminen oli harhaanjohtavaa.

Tässä vaiheessa kollegion johtokunta päätti, että SAT: n olisi arvioitava paremmin opiskelijoiden kasvua lukion opetussuunnitelmissa ja testattava korkeakoulu- ja uratyössä käytettyjä taitoja.

Mutta odota - eikö 'arviointi' tarkoita myös 'testiä'? Joten tämä olisi kuin kutsua SAT Scholastic Test Testiksi.

Osittain tästä syystä ja muiden vuoksi kollegion hallitus päätti antaa uuden lausuman:

1997: SAT ei enää merkitse mitään

Oikein. SAT: n ei tällä hetkellä pitäisi enää tarkoittaa mitään . Tässä on virallinen kommentti kollegion hallitus:

”SAT: sta on tullut tavaramerkki; se ei kestä mitään ', sanoi Scott Jeffe, College Boardin edustaja New Yorkissa. '' SAT on SAT, ja siinä kaikki. ''

Tiedät ehkä, että paistettu kanaketju KFC tarkoitti aiemmin nimitystä 'Kentucky Fried Chicken'. Nyt KFC, kuten SAT, ei enää merkitse mitään.

Miksi säilyttää SAT -nimi ollenkaan, jos se ei merkitse mitään? Siihen mennessä miljoonat opiskelijat ottivat SAT: n. Nimen vaihtaminen - esimerkiksi ART tai akateeminen päättelytesti - olisi hämmentävää opiskelijoille, vanhemmille ja korkeakouluille.

Mitä SAT tarkoittaa? Nyt tiedät - SAT ei enää merkitse mitään. Se vältti alkuperäiset ongelmat kutsumalla sitä 'soveltuvuustestiksi' ja välttää nyt 'arviointitestin' redundanssin. Se yrittää edelleen keksiä itsensä paremmaksi testiksi.

Nyt SAT on vain SAT.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

San Franciscon taideinstituutin pääsyvaatimukset

Piirit ACT -matematiikassa: Geometrian kaavat ja strategiat

ACT -matematiikan piirit testaavat tietosi säteistä, ympärysmitoista, alueista ja muusta. Opi tärkeitä ympyräkaavoja ja -strategioita ja harjoittele todellisia matemaattisia ongelmia täällä.

Warner Pacific Collegen pääsyvaatimukset

Uusi SAT vs. ACT: Full Breakdown

Miten uusi vuoden 2016 SAT verrattuna ACT: hen? Mikä testi sinun pitäisi tehdä? Opi päättämään uudesta SAT vs ACT tästä.

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

UT Dallasin pääsyvaatimukset

Ensimmäinen sääntö Walmart -sovelluksesi täyttämiseen

Etsitkö Walmartin työtä? Tutustu oppaaseemme online -hakemuksesi täyttämiseen ja arvioinnin suorittamiseen, jotta voit aloittaa Walmart -urasi.

Ferrum Collegen pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Yksinkertainen opas: Rahoitustuen hakeminen

Miten haet taloudellista tukea? Lähettämällä FAFSA- ja korkeakouluhakemuksesi saat raha -avustuspakettisi. Opi hakeminen vaihe vaiheelta.

Mitä sinun on tiedettävä El Doradon lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Dorado High Schoolista Placervillessä, Kaliforniassa.

SAT -aineen koe Math 1 vs Math 2: Mikä minun pitäisi ottaa?

Etkö ole varma, mikä ero on SAT II -matematiikkatestien välillä? Selvitämme mitä odottaa Math 1 vs Math 2: sta ja kuinka valita oikea testi sinulle.

Montreat Collegen pääsyvaatimukset

Nyack Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Eisenhowerin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Eisenhower Senior High Schoolista Rialto, CA.

La Sernan lukio | 2016-17 rankingit | (Whittier,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Sernan lukiosta Whittierissä, Kaliforniassa.

Aliso Niguelin lukio | 2016-17 Rankings | (Aliso Viejo,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Aliso Niguelin lukiosta Aliso Viejo, CA.

Arkansasin yliopisto Monticellossa Pääsyvaatimukset

Mikä on Putnam -matematiikilpailu? Kuinka voit Excel?

Mikä on Putnam -tentti? Tämä opas selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Putnam -matematiikkakilpailuun osallistumisesta ja menestymisestä.

Lindenwood Universityn pääsyvaatimukset

Kuinka hakea korkeakouluun: Täydellinen asiantuntijaopas

Miten haet yliopistoon? Mitä tarvitset yliopisto -hakemukseesi ja miten valmistat sen? Tässä on täydellinen asiantuntijaopas.

Kuinka saada 4.0 GPA ja paremmat arvosanat, Harvardin alumni

Haluatko saada 4.0 GPA: n? Tai saada parempia arvosanoja lukiossa ja yliopistossa? Täällä Harvardin aluna antaa luokkastrategiat, joita voit käyttää GPA: n parantamiseen.

Clayton Valley Charterin lukio 2016-17 rankingit | (Concord,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Clayton Valley Charter High Schoolista Concordissa, Kaliforniassa.

119 parasta hauskaa vitsejä lapsille

Tarvitsetko hauskoja vitsejä lapsille? Katso luettelo parhaista lasten vitseistä pitääksesi nuoret viihdytettynä.

SUNY Geneseo SAT -pisteet ja GPA