Koko tarina: Mitä SAT tarkoittaa?

Uusi_SAT_Logo

SAT esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1926, ja siitä lähtien se on edelleen ollut merkittävä testi yliopistojen pääsystandarditestaukseen.

Mutta mitä SAT oikeastaan ​​tarkoittaa? Vastaus muuttuu melko monimutkaiseksi. Testin nimi on itse asiassa muuttunut 2 kertaa viimeisen 90 vuoden aikana. Syyt viittaavat testiä koskeviin kiistoihin ja skandaaleihin, jotka muuttavat edelleen sitä, miten korkeakoulut pitävät testiä. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja SAT: n historiasta ja nimen perusteluista.Alku: 1899

College Board (aiemmin College Entrance Examination Board) järjestettiin Columbian yliopistossa 22. joulukuuta 1899. Hallitus koostui 12 yliopistosta ja 3 yksityisestä lukiosta, mukaan lukien tunnetut koulut, kuten Columbia, Princeton ja Cornell. Tämän hallituksen tarkoituksena oli sopia standardeista, jotka olisi opetettava lukiossa, ja luoda testi, joka voisi selvittää, kuinka hyvin oppilaat ovat valmistautuneet näihin aiheisiin.

Ennen tätä kohtaa ei todellakaan ollut luotettavaa tapaa verrata opiskelijoita toisiinsa kansallisella tasolla. Eri koulujen oppilailla olisi eri arvosanat ja eri opettajat, ja oppilaitoksen olisi vaikea verrata opiskelijoita luotettavasti toisiinsa. Kollegion hallitus pyrki ratkaisemaan tämän ongelman.

Hauska fakta: nämä olivat aiheita, jotka olivat tuolloin tärkeitä hallitukselle: kasvitiede, kemia, englanti, ranska, saksa, kreikka, historia, latina, matematiikka, fysiikka, eläintiede. Näyttää siltä, ​​että kasvitiede ja eläintiede on yhdistetty vuosisataa sitten biologiaan, ja kreikka ja latina eivät selvästikään ole enää suosittuja kieliä!

Kollegion hallituksen ensimmäinen testi oli vuonna 1901, mutta tämä oli esseetestin prototyyppi. He uusivat testiä jonkin aikaa, ja sitten tulivat esiin ensimmäinen SAT:

1926: Skolastinen soveltuvuustesti

SAT aloitti elämän lyhenteenä: Scholastic Aptitude Test. Jotta tämä nimi tarkoittaisi tarkasti, määritellään sanat:

Skolastinen : '' kouluista tai koulutuksesta tai siitä; akateeminen '

Oikein - tämä testi liittyy opiskelijan koulutukseen.

Soveltuvuus : 'luonnollinen kyky tehdä jotain; lahjakkuus '

mitä gpa tarvitaan Yalessa

Vau, odota hetki. 'Luonnollinen kyky' ja 'lahjakkuus' tarkoittavat ominaisuutta, jonka kanssa olet syntynyt ja jolla ei ole kykyä muuttua. Kyky tarkoittaa, että jotkut ihmiset ovat syntyneet hyviksi tietyissä asioissa, toiset eivät ole niin onnekkaita, ja näin he pysyvät loppuelämänsä.

Kyllä, se on oikein - SAT suunniteltiin alun perin enemmän IQ -testiksi. Ehdotus oli, että ihmiset, joilla on korkeampi älykkyysosamäärä, menestyvät todennäköisemmin yliopistossa ja elämässä. Tärkeää on, että kollegion johtokunta uskoi, että et voi saada parempia pisteitä testissä valmistautumalla. Testin kysymykset EIVÄT ole suunniteltu testaamaan asioita, jotka olet jo oppinut koulussa. Juuri se on ladatun termin 'aptitude' takana.

Tämä selittää myös osan miksi SAT on niin outo testi ja testaa kysymyksiä, joita et ole koskaan ennen nähnyt koulussa. Jopa nyt, yli 100 vuotta College Boardin perustamisesta, lukiolaiset tuntevat edelleen testin perinnön.

Viihde: Mitä testattiin vuoden 1926 SAT -laitteessa?

Se näyttää hyvin erilaiselta kuin SAT, johon olemme tottuneet. Testatut sanalliset taidot sisälsivät määritelmät, vasta -nimet ja analogiat, kun taas matemaattiset kysymykset sisälsivät numerosarjat ja loogiset viittaukset.

Kokeile huviksesi muutamia esimerkkikysymyksiä vuoden 1926 SAT: sta:

body_1926satmath

body_1926verbal

Puutteistaan ​​huolimatta SAT: n käyttöönotto oli todella suuri muutos lukion opiskelijoille. Aiemmin eliittiopisto valitsi hyvin tuntemistaan ​​lukioista - palvelee usein varakkaita, valkoisia perheitä. Nyt oli tapa verrata opiskelijoita eri puolilla maata toisiinsa ja tunnistaa lupaavat opiskelijat, jotka eivät sopineet perinteiseen opiskelijamuottiin. Yhä useammat koulut alkavat vaatia SAT: a osana pääsyä.

Mutta muistatko, kuinka tämän piti olla 'soveltuvuuskoe'? Ihmiset alkoivat huomata ongelmia ajatuksella, että tämä testi opiskeli soveltuvuutta.

Ensinnäkin testivalmistusyritykset alkoivat osoittaa, että ne voisivat parantaa testituloksia omistetun valmistelun avulla. Tämä pätee edelleen nykypäivän SAT -valmisteluohjelmiin. Tämä tarkoittaa, että testi ei testaa puhtaasti synnynnäistä kykyä - voit oppia parantamaan tätä testiä.

Toiseksi ajatukset koulutuksesta alkoivat muuttua. Jos aikoinaan ihmiset ajattelivat, että akateeminen kyky liittyy synnynnäiseen kykyyn, tiedämme nyt, että sillä on paljon tekemistä ympäristötekijöiden kanssa yksilöllinen luonne .

Kaiken tämän kiistan kanssa College Board päätti muuttaa testin nimeä:

1993: Skolastinen arviointitesti

Kouluttaessaan painetta SAT: n 'soveltuvuus' -osan takana kollegion hallitus nimeää testin uudelleen Scholastic Assessment Testiksi. Tarkemmin sanottuna SAT: ksi kutsuttiin SAT I: Reasoning Test. Koe testejä kutsuttiin SAT II: Subject Tests.

Tämä muutos oli vastaus virheelliseen ajatukseen, että näihin kokeisiin valmistautuminen ei parantaisi pisteitä. Tähän mennessä oli selvää, että testin valmistelu voisi parantaa SAT -pisteitä, ja muuta väittäminen oli harhaanjohtavaa.

Tässä vaiheessa kollegion johtokunta päätti, että SAT: n olisi arvioitava paremmin opiskelijoiden kasvua lukion opetussuunnitelmissa ja testattava korkeakoulu- ja uratyössä käytettyjä taitoja.

Mutta odota - eikö 'arviointi' tarkoita myös 'testiä'? Joten tämä olisi kuin kutsua SAT Scholastic Test Testiksi.

Osittain tästä syystä ja muiden vuoksi kollegion hallitus päätti antaa uuden lausuman:

1997: SAT ei enää merkitse mitään

Oikein. SAT: n ei tällä hetkellä pitäisi enää tarkoittaa mitään . Tässä on virallinen kommentti kollegion hallitus:

”SAT: sta on tullut tavaramerkki; se ei kestä mitään ', sanoi Scott Jeffe, College Boardin edustaja New Yorkissa. '' SAT on SAT, ja siinä kaikki. ''

Tiedät ehkä, että paistettu kanaketju KFC tarkoitti aiemmin nimitystä 'Kentucky Fried Chicken'. Nyt KFC, kuten SAT, ei enää merkitse mitään.

Miksi säilyttää SAT -nimi ollenkaan, jos se ei merkitse mitään? Siihen mennessä miljoonat opiskelijat ottivat SAT: n. Nimen vaihtaminen - esimerkiksi ART tai akateeminen päättelytesti - olisi hämmentävää opiskelijoille, vanhemmille ja korkeakouluille.

Mitä SAT tarkoittaa? Nyt tiedät - SAT ei enää merkitse mitään. Se vältti alkuperäiset ongelmat kutsumalla sitä 'soveltuvuustestiksi' ja välttää nyt 'arviointitestin' redundanssin. Se yrittää edelleen keksiä itsensä paremmaksi testiksi.

Nyt SAT on vain SAT.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.