Täydellinen suunnitelma: Milloin minun pitäisi alkaa opiskella SAT: ta varten?

main_kalenteri

Ennen kuin alat miettiä, mihin korkeakouluihin hakea tai mitä haluat opiskella yliopistossa, sinun on toteutettava oikeat vaiheet päästäksesi sinne. Monille opiskelijoille tämä tarkoittaa SAT: n ottamista.

Saatat miettiä, milloin alkaa opiskella SAT: lle. Jos aloitat liian myöhään, et saa korkeinta pistemäärää, johon pystyt. Mutta jos aloitat liian aikaisin, saatat kamppailla, koska et ole vielä oppinut kaikkea tarvittavaa sisältöä, ja voit unohtaa asiat, kun testi jatkuu.

Joten mikä on paras aika aloittaa opiskelu? Selitämme lyhyesti sisällön, jonka sinun on tiedettävä SAT: lle, ja annamme sitten sinulle suositellun suunnitelman, joka perustuu korkeakoulutavoitteisiisi.

Milloin sinun pitäisi ottaa SAT?

Ennen kuin päätät, milloin aloitat opiskelun SAT: lle, sinun on ensin selvitettävä, milloin otat SAT: n. Kun otetaan huomioon SAT: n sisältö ja korkeakoulujen sovellusten aikajana, sinun tulisi pyrkiä ottamaan ensimmäinen SAT syksyllä juniorivuoteen. Tämä antaa sinulle aikaa ottaa SAT uudelleen keväällä, jos haluat korkeamman pistemäärän. Sitten, jos saavutat hyvät pisteet, vanhempi vuosi vapautuu yliopistosovelluksiisi. Myös, Juniorisyksyn tavoittelu tarkoittaa, että SAT-opiskelusi ei kilpaile AP- tai IB-kokeiden kanssa .Sinun on päätettävä intensiivisemmän aikataulun (kuten kymmenen tuntia viikossa kahden kuukauden ajan) tai asteittaisemman (neljä tuntia viikossa viiden kuukauden ajan) välillä. Kumpikin menetelmä voi toimia ja auttaa sinua kasvattamaan valtavia pisteitä, joten suunnitelman valitseminen riippuu vain aikataulustasi ja opiskelutyylistäsi.

Milloin sinun pitäisi alkaa opiskella SAT: ta varten?

Työskentely taaksepäin juniorien pudotuksesta on hyvä alkaa opiskella jossain vaiheessa toisen vuoden aikana pidemmälle, vähemmän intensiiviselle suunnitelmalle tai toisen vuoden jälkeiselle kesälle intensiivisemmälle suunnitelmalle.

PSAT (Practice SAT) tai PSAT 10 toisen vuoden opiskelija on loistava tapa tutustua testiin täysin paineettomassa tilanteessa - et ole pätevä National Merit -kilpailuun juniorivuoteen asti, joten voit vain tutustua testiin ja saada käsityksen siitä, missä olet nykyisillä taidoillasi.

Jos koulusi ei tarjoa PSAT: ta tai on liian myöhäistä ilmoittautua, voit myös ottaa ilmainen SAT-harjoitustesti verkossa . Muista vain ajoittaa itsesi huolellisesti simuloidaksesi todellisia testiolosuhteita!

Ottamalla käytännön SAT tai PSAT, sinulla on lähtötaso jonka avulla määrität kuinka monta tuntia sinun on opiskeltava SAT: lle tässä artikkelissa.

Missä haluat mennä yliopistoon?

Opintosuunnitelman pituus ja intensiteetti riippuvat voimakkaasti yliopistosi tavoitteista. Jos haluat mennä kunnolliseen valtion kouluun, pisteilläsi on vähemmän paineita kuin jos olet asettanut Harvardin, Stanfordin tai MIT: n kaltaisille.

Käytä kolmea alla olevaa suunnitelmaa auttaaksesi sinua saavuttamaan SAT-tavoitepisteesi.

Ivy League / Erittäin valikoiva koulun SAT-opintosuunnitelma

Jos tavoitteena on erittäin valikoiva korkeakoulu, kuten Ivy League, Stanford ja MIT, korkean SAT-pistemäärän saaminen on erittäin tärkeää. Aiot ehdottomasti ottaa PSAT: n toisena opiskelijana nähdäksesi, miten olet kehittymässä tekemään SAT: lla. Sinun kannattaa harkita myös täydellisen SAT-harjoitustestin suorittamista, koska PSAT ei sisällä kaikkea todellisella SAT-testattua sisältöä.

body_mit-1

Tarvitset erinomaisen SAT-pistemäärän päästäksesi MIT: ään!

Kun sinulla on lähtöpisteet, päättää, haluatko opiskella toisen vuoden aikana asteittaisemmalla tahdilla vai käyttääkö kesää ennen nuorempaa vuotta intensiivisempään opiskeluohjelmaan.

Pitää mielessä tavoitteen SAT-pisteet tulisi olla 1500 tai enemmän, jos tavoitat huippukouluja. Tämä asettaa sinut näiden koulujen hyväksyttyjen opiskelijapisteiden ylärajaan ja parantaa siten pääsykertoimiasi.

Ota seuraavaksi SAT ensimmäistä kertaa juniorisyksyn aikana. Jos jää alle 1500: sta (tai mistä tahansa asetat tavoitepistemäärän), suunnittele ottavan SAT uudestaan ​​keväällä ja jatka opiskelua. (Lisätietoja miksi yli 1500 on niin tärkeää huippukouluille.)

Valikoiva koulun SAT-opintosuunnitelma

Määritämme valikoivat koulut kouluiksi, jotka ottavat alle puolet hyväksytyistä hakijoista (toisin sanoen heidän valintaprosenttinsa on alle 50%). Näihin kouluihin on vaikea päästä, mutta ne eivät ole yhtä kilpailukykyisiä kuin Ivy League, Stanford ja MIT.

Valikoivakouluille suosittelemme myös joko ottamaan PSAT: n toisena vuotena peruspistemäärän mittaamiseksi tai harjoittelemaan SAT: ta.

Seuraava, etsiä kohdekollegioidesi SAT-pisteet. Löydät minkä tahansa korkeakoulun SAT-pisteet vaihtelemalla hakusanalla [korkeakoulun / yliopiston nimi] SAT-pisteet PrepScholar.

Aseta tavoite SAT-pistemäärä sen mukaan, mikä koulu on valikoivin. Tällä tavoin, jos saavutat pisteytystavoitteesi, voit mukavasti hakea kaikkia luettelosi kouluja.

Jos esimerkiksi kilpailukykyisin koulu, johon haet, on New Yorkin yliopisto, sinun pitäisi aseta SAT-tavoitepisteeksi 1350 - hyväksyttyjen opiskelijoiden keskiarvo.

Ota SAT-juniorisyksy. Jos sinulla ei ole tavoitettasi, voit ottaa sen uudelleen keväällä.

Vähemmän valikoiva koulun SAT-opintosuunnitelma

Vähemmän valikoivat koulut ovat kouluja, jotka ottavat vastaan ​​yli puolet hakijoistaan. Näin on usein suurissa julkisissa yliopistoissa tai vähemmän tunnetuissa pienissä korkeakouluissa. SAT-pisteet täällä ovat tärkeitä, mutta niiden ei tarvitse olla taivaalla.

Ota PSAT toisena opiskelijana arvioidaksesi lähtöpisteesi. Jos kamppailet vakavasti - saat kaikki pistemäärät alle 1000 - aloita valmistelemalla toisen vuoden opintoja, jotta saat vähintään keskimääräistä korkeamman SAT-pistemäärän.

Muussa tapauksessa voit odottaa toisen vuoden loppua ja valmistautua kesällä. Etsi SAT-pistealueet kohdekouluistasi ja aseta tavoitepisteesi näiden alueiden perusteella. Jos esimerkiksi toivot pääsevän Kentuckyn yliopistoon, sinun tulisi asettaa tavoite-SAT-pisteeksi 1130 uudelle SAT: lle, mikä on heidän keskimääräinen SAT-pisteet pääsylle.

kuinka päästä merivoimien akatemiaan

body_uk

Ota SAT-juniorisyksy. Jos pistemääräsi on paljon matalampi kuin valtion koulusi vaihteluväli, voit suorittaa kokeen uudestaan ​​juniorikeväällä. Muussa tapauksessa keskity arvosanojesi pitämiseen ja omista aikaa koulun ulkopuolisiin.

Kuinka paljon sinun on opiskeltava SAT: lle?

Kuinka monta tuntia sinun on opiskeltava SAT: lle, riippuu siitä, kuinka suuren pisteen parannuksen haluat tehdä. Voit selvittää tämän selvittämällä eron harjoittelukokeesta saamasi perustason ja tavoitepisteiden välillä kouluissa, joihin haluat saada hyväksynnän. Voit käyttää seuraavia tunteja per kohta parannussuosituksia lähtökohtana.

0-50 SAT-komposiittipisteen parantaminen: 10 tuntia
50-100 pisteen parannus: 20 tuntia
100-200 pisteen parannus: 40 tuntia
200-300 pisteen parannus: 80 tuntia
300-500 pisteen parannus: 150 tuntia +

(Lisätietoja pisteytyksestä on artikkelissamme, kuinka SAT pisteytetään.)

Esimerkiksi, jos saat 1200 harjoituskokeeseen ja tavoitteesi on 1500, sinulla on 300 pistettä parannettavaa, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi laittaa noin 80 tuntiin. Voit sijoittaa tämän pois (esimerkiksi kolme tuntia viikossa kuuden kuukauden ajan) tai opiskella intensiivisesti kesän aikana (16 tuntia viikossa viiden viikon ajan).

Tämä ohje on vain lähtökohta, ja kuinka paljon aikaa sinun täytyy viettää opiskeluun, riippuu siitä, kuinka paljon olet valmistellut aiemmin, aloitustasosi ja kykysi oppia uusia käsitteitä nopeasti.

Jos etsit pientä parannusta, kuten 50 pistettä, voit tehdä tämän optimoimalla testausstrategiasi ja mahdollisesti jopa tekemällä suorittamalla testi uudelleen. Mutta vakavien parannusten, vähintään 200 pisteen, saavuttamiseksi sinun on todennäköisesti vielä opittava paljon perustavaa laatua olevaa sisältöä. Pienet temput ja strategiat eivät riitä nostamaan pisteitäsi - sinun on opittava todellinen materiaali ja hyökättävä testiä heikkouksiin.

Ajattele sitä tällä tavalla: SAT testaa akateemisia taitoja, joita olet oppinut koko elämäsi, kuten kuinka numerot toimivat ja kuinka lukea. Lukion juniorina olet suorittanut yli 20000 tuntia koulunkäyntiä ja kotitehtäviä. 200 pisteen tai enemmän parantaminen edellyttää tietojesi ja taitojesi vakavaa uudelleenkoulutusta. Jos et voi käyttää vähintään 80 tuntia valmisteluun, sinun on erittäin vaikeaa tehdä valtavia pisteet parannuksia.

Mitä SAT: lla on testattu?

Tässä osassa käydään läpi tärkeimmät aiheet, joita testataan SAT: n jokaisessa kolmessa pääosassa. Näiden tietojen avulla voit selvittää minkä materiaalin jo tiedät ja mitä sinun on vielä opittava SAT: lle.

Lukeminen

Kaikki SAT Reading -osion kysymykset perustuvat tiettyihin aiheisiin. Siellä on yksi Yhdysvaltain tai maailman kirjallisuuden kohta, kaksi historia- / yhteiskuntatieteellistä ja kaksi tiedekohtaa. Sinun on pystyttävä lukemaan ja ymmärtämään kohdat ja vastaamaan sitten niihin liittyviin monivalintakysymyksiin. Kirjallisuuskohdassa voidaan käyttää erityisen monimutkaista kieltä, joten sinun on kyettävä hajottamaan monimutkainen kieli lyhyessä ajassa - viisi kohtaa (ja 52 kysymystä) 65 minuutissa, tarkalleen.

Kysymykset vaativat sinua määritellä sanasto kontekstin perusteella, käyttää todisteita, ymmärtää loogisia argumentteja ja jopa ymmärtää joitain tieteellisiä peruskäsitteitä. Tietojen analysoinnista on jopa muutama kysymys - pohjimmiltaan sinun on jaoteltava kaavio tai taulukko. Lopuksi on kaksiosaisia ​​'todisteiden tukikysymyksiä': ensimmäinen kysymys kysyy jotain kohdasta ja toinen kysymys, mistä kohdasta löydät todisteet. Katso tästä esimerkistä, miltä näyttötukikysymys näyttää:

body_ev1.jpg

body_ev2.jpg

College Boardin kautta Uudelleen suunnitellun SAT: n testimääritykset .

Hyvin pärjääminen SAT-lukemisessa edellyttää sinun lukevan nopeasti vaikeita kohtia eri aiheista ja hajottamalla niiden merkityksen. Pohjimmiltaan mitä kehittyneempi lukija olet ja mitä enemmän olet käynyt englannin, luonnontieteiden ja yhteiskuntatieteiden luokkia, sitä paremmin olet valmistautunut tähän osioon.

Kun sinulla on kaksi vuotta lukion englantia, kun olet suorittanut testin juniorisyksyn, saat riittävän perustan opiskeluun. Lukion englantiluokitukset laajentavat sanastoa ja opettavat lähestymään yhä vaikeampia tekstejä. Lisäksi valitsemasi yhteiskuntatieteiden tai luonnontieteiden oppitunnit valmistavat sinut edelleen käsittelemään yhteiskuntatieteitä ja tiedekohtia. Kaikki edistyneet lukemiset, joita voit tehdä luokan ulkopuolella - joko kirjojen tai aikakauslehtien kaltaisina New Yorker tai Langallinen - on myös hyödyllistä.

Lue yksityiskohtainen erittely Lukeminen-osiosta täältä.

Matematiikka

SAT Math testaa seuraavat matemaattiset käsitteet:

  • Numerot ja toiminnot
  • Algebra ja toiminnot
  • Geometria ja mittaus
  • Tietojen analysointi, tilastot ja todennäköisyys
  • Trigonometria

(Voit lukea täydellisen erittelyn siitä, miten näitä käsitteitä testataan.)

Se tarkoittaa, että Kun olet suorittanut Geometry ja Algebra II, olet oppinut kaiken tarvitsemasi sisällön SAT Math -osioon . Sinun ei tarvitse huolehtia ennakkolasku- tai laskukonsepteista SAT: ssa. Kuitenkin SAT Math vaatii sinua käsittelemään tarinaongelmia ja tosielämän skenaarioita, joissa on myös joitain tieteen ja yhteiskuntatieteiden käsitteitä. Siksi lisäopiskelu SAT Math -osiossa on erittäin tärkeää.

Ehdottomasti älä yritä SAT: ta tai vakavaa tutkimusohjelmaa ennen kuin olet suorittanut geometrian. Mutta useimpien opiskelijoiden tulisi olla valmiita käsittelemään SAT matematiikalla, jonka he ovat oppineet ennen nuorempaa vuotta. (Jos haluat lukea lisää siitä, millaista olisi ottaa SAT ilman geometriaa, katso aihetta koskeva viesti.)

Kirjoittaminen ja kieli

SAT: n kirjoitusosa testaa kykyäsi ymmärtää ja soveltaa kielioppisääntöjä ja englanninkielisiä käytäntöjä sekä lauseisiin että kappaleisiin. Tässä osiossa sinua pyydetään parantamaan lauseita (kieliopin ja rakenteen suhteen), tunnistamaan lauseissa olevat virheet (kielioppi ja käyttö) ja parantamaan kappaleita (järjestäminen ja tarkistaminen) , kaikki pitkien kohtien yhteydessä. Voit lukea tämän osan täydellisen erittelyn täältä.

Mitä paremmin tutustut englannin kielioppisääntöihin, sitä helpompaa tämä kohta on sinulle. Lisäksi, mitä enemmän kokemusta sinulla on kirjoittamisesta ja tarkistamisesta, sitä helpompaa sinulla on vastata näihin kysymyksiin nopeasti.

Jälleen kahden vuoden lukion englannin pitäisi olla riittävä valmistautuminen useimmille opiskelijoille, mutta lukeminen ja kirjoittaminen luokan ulkopuolella auttavat sinua pääsemään eteenpäin. Sinun tulisi myös ehdottomasti käyttää aikaa tutkia kielioppisääntöjä, jotka testataan SAT-kirjoituksessa.

body_schooinfall

Bottom Line: Milloin aloittaa opiskelu SAT: lle

Suosittelemme, että suoritat toisen vuoden PSAT (tai SAT-harjoitustesti) saadaksesi perustason SAT-pisteet. Sitten, selvitä tavoite SAT-pisteet kilpailukykyisimmän koulun perusteella . Lopuksi, aloita opiskelu joko toisen vuoden aikana tai seuraavana kesänä ja ota SAT-juniorisyksy.

Opiskelujen intensiteetti vaihtelee sen mukaan, kuinka valikoivat koulut haluat päästä, lähtötuloksesi ja kuinka paljon sinun on parannettava. Mutta jos aloitat toisen vuoden aikana suorittamalla PSAT- tai SAT-harjoitustestin, olet tiellä saadaksesi parhaan mahdollisen pistemäärän juniorivuoden aikana. Tämä vapauttaa vanhemman vuoden yliopistosovelluksiin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Cal State San Bernardino SAT -tulokset ja GPA

Humboldt State University SAT -pisteet ja GPA

Providence College ACT -pisteet ja GPA

Saint Mary's Collegen pääsyvaatimukset

4 tapaa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi

Kuinka sanot 'rakastan sinua' japaniksi? Opi erilaisia ​​tapoja ilmaista rakkautta japaniksi, mukaan lukien daisuke da ja ai shiteru.

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Länsi -Kentuckyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä San Andreasin jatko-lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Andreaksen jatko-lukiosta Hollisterissä, Kaliforniassa.

Kuinka päästä sisään: ASU -pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun käyttää Universal College -sovellusta tai Common Appia?

Kumpi sopii sinulle parhaiten Universal College -sovelluksen ja Common Applicationin välillä? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Shawin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicagon pääsyvaatimukset

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jokainen AP -kemian harjoittelutesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Etsitkö AP -kemian harjoittelukokeita? Täydellinen kokoelmamme sisältää kaiken tarvittavan oppimateriaalin AP -testin ässäämiseen.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

Pyhän Ristin korkeakoulu SAT -tulokset ja GPA

Kansikirjemalli: Hakeminen toimitukselliselle avustajatyölle

Etsitkö julkaisutöitä? Katso tämä upea saatekirjeesimerkki ja saat vinkkejä erottamaan itsesi kilpailukentällä.

DePaul University pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Livermoren lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Livermore High Schoolista Livermore, CA.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

York College SAT -pisteet ja GPA