Täydellinen luettelo upokkaista

feature_cruciblecharacters.jpg

Ketkä ovat Upokas hahmot? Mitä he tekevät ja milloin he esiintyvät näytelmässä? Selvitä tämä yleiskatsaus Arthur Millerin hahmoista Upokas .

Tässä artikkelissa käyn läpi jokaisen Upokas hahmot nimen mukaan, tarkista, millä teolla kukin merkki esiintyy ja/tai mainitaan, ja kuvaile lyhyesti kutakin merkkiä ja mitä hän tekee Upokas .Keski -näyttelijä Upokas

Aluksi keskustelen seitsemästä hahmosta Upokas jotka ovat olennainen osa draaman juonta: John Proctor, Abigail Williams, Mary Warren, Giles Corey, Rebecca Nurse, pastori Hale ja Elizabeth Proctor. Jokaiselle näistä hahmoista saat yleiskuvan heidän suhteistaan ​​muihin näytelmän hahmoihin, lyhyen kuvauksen heidän persoonallisuudestaan ​​ja yhteenvedon toimista, joita he tekevät koko näytelmän aikana.

John Proctor

John Proctor on draaman keskeinen hahmo Upokas pyörii ympärillä. Tätä ensisijaisuutta auttaa se, että hänellä on suhteita moniin muihin näytelmän hahmoihin: Proctor on aviomies Elizabeth Proctorille, joka on Abigail Williamsin entinen (aviorikos) rakastaja, Mary Warrenin työnantaja, Giles Coreyn ja Francis Nursen ( ja heidän vaimonsa), eikä pappi Parrisin fani (vaikkakaan ei juuri vihollinen). Miller kuvailee Proctoria Salemissa arvostetuksi ja jopa pelätyksi.

Laki 1 : Saamme tietää, että Proctorilla oli suhde Abigailin kanssa, jonka hän sanoi, ettei halua enää jatkaa. Proctor suhtautuu skeptisesti noituuteen ja Parrisin vainoon ja lähtee pian sen jälkeen, kun pastori Hale saapuu Parris -taloon.

Laki 2 : Elizabeth ja John keskustelevat Salemin tapahtumista; Elizabeth kannustaa Johnia kertomaan tuomioistuimelle, mitä Abigail kertoi hänelle tyttöjen teeskentelystä, mikä herättää keskustelun Johnin suhteesta Abigailiin ja hänen jatkuvasta syyllisyydestään. Teon aikana Proctor pelkää tyttöjen valtaa syytöksillään, varsinkin kun hänen vaimonsa on pidätetty noituudesta.

Laki 3 : Proctor haastaa oikeuteen puolustaakseen vaimoaan ja syyttämään tyttöjen väitteiden paikkansapitävyyttä; lopulta häntä syytetään itse noituudesta.

Laki 4 : Proctor kärsii siitä, tunnustetaanko noituus vai ei, pelastaakseen itsensä.Proctor lopulta repii allekirjoitetun tunnustuksensa ja menee hirsipuuhun koskemattomana.

Jos haluat tutkia John Proctorin luonteenpiirteitä ja toimia syvemmälle, lue hänen luonteen analyysimme.

Abigail Williams

Tunnetaan myös : Abby Williams

Abigail on pastori Parrisin veljentytär ja Betty Parrisin serkku. Hän työskenteli myös palvelijana Proctorsin luona, ennen kuin Elizabeth Proctor lähetti hänet pois, koska hänellä oli suhde Elizabethin aviomiehen Johnin kanssa. Hän on ystäviä (tai ainakin tuttuja) Mercy Lewisin kanssa ja lopulta hänestä tulee 'kärsivien' tyttöjen (eli tyttöjen, jotka syyttävät noitia) johtaja. Miller kuvailee Abigailia ' seitsemäntoista ... hämmästyttävän kaunis tyttö, orpo, jolla on loputon kyky erota '' (s.8); pohjimmiltaan hän kutsuu häntä melko pieneksi valehtelijaksi.

Laki 1 : Setä syyttää Abigailia tanssineesta metsässä (mahdollisesti alasti) ja likaantumisesta; hän kiistää jyrkästi tämän, mutta kun hän lähtee, Betty herää ja syyttää Abigailia juovan juoman tappaakseen Elizabeth Proctorin. Lopulta Abigail onnistuu pääsemään rankaisematta syyttämällä ensin Titubaa siitä, että hän on pakottanut hänet juomaan juoman, ja näyttäen sitten tunnustavansa hämmästyttävän ja syyttävän muita noituudesta.

Laki 2 : Saamme tietää ensin Mary Warrenin ja sitten Hesekiel Cheeverin kautta, että Abigail on syyttänyt Elizabeth Proctoria noituudesta.

Laki 3 : Abigailia kysytään oireiden väärentämisestä ja tuomitsee sen valheeksi; sitten hän johtaa tytöt hysteeriseen esitykseen Mary Warrenia vastaan, kun Mary yrittää häpäistä heidät ja onnistuu vaikuttamaan Maryyn luopumaan todistuksestaan.

Laki 4 : Kuulemme hänen setänsä, pastori Parris, että Abigail on paennut Mercy Lewisin ja joidenkin setänsä rahojen kanssa.

Lisätietoja Abigail Williamsista ja hänen roolistaan Upokas , lue perusteellinen keskustelumme Abbysta ja analyysi tärkeistä Abigail Williamsin lainauksista.

body_abigailwilliams-2.jpg Minä? Syytä jotakuta noituudesta, jotta voisin mennä naimisiin hänen miehensä kanssa ja paeta setäni rahoilla, kun se ei onnistunut? Miksi luulisi tällaista?

Mary Warren

Mary Warren on Johnin ja Elizabeth Proctorin palvelija ja osa tyttöryhmää, joka syyttää ihmisiä noituudesta. Millerin kuvaama ' seitsemäntoista, alistuva, naiivi yksinäinen tyttö '' (s. 17) Marya motivoi sekä halu olla osa 'maailman suuria tekoja' (s. 20) että pelko joutua vaikeuksiin (olipa sitten Abigail tai Proctors).

Laki 1 : Mary ilmestyy Parris -taloon neuvottelemaan Abigailin ja Mercyn kanssa siitä, mitä tapahtuu (koska he kaikki tanssivat metsässä edellisenä iltana).

Laki 2 : Mary saapuu takaisin Proctorsille hieman luottavaisemmin roolinsa vuoksi tuomioistuimessa; hän tuo Elizabethille valmistamansa poppetin ja sekä Proctorsin uutiset siitä, mitä Salemissa on tapahtunut, ja paljastaa, että hän onnistui torjumaan yhden syytöksen noituudesta Elizabethia vastaan ​​(vaikka käy ilmi, että Maryn lähdettyä Elizabeth syytettiin uudestaan). Kun Elizabeth on pidätetty ja otettu pois, John Proctor huutaa Marylle ja sanoo, että hänen on todistettava oikeudessa siitä, kuinka hän teki nuken, työnsi neulan siihen ja antoi sen Elizabethille.

Laki 3 : John Proctor kiusaa Mariaa todistamaan, kuinka Salemissa ei tapahdu mitään yliluonnollista. Tämä päättyy takaiskuun, kun häntä syytetään henkensä lähettämisestä tyttöjen kiusaamiseen; lopulta Mary syyttää Proctoria itseään noidana ja palaa syyttäjien pariin.

Lue lisää Mary Warrenin roolista Upokas luonteen analyysimme avulla.

Giles Corey

Giles Corey on Martha Coreyn aviomies ja ystäviä John Proctorin ja Francis Nursen kanssa. Milleri kuvailee Gilesia järkyttäväksi vanhaksi mieheksi, jolla ei ole mitään ongelmaa haastaa edes ystäviään haavoittuneiden loukkausten kohteeksi.

Laki 1 : Giles vaeltaa Parris -taloon selvittääkseen, mitä tapahtuu. Hän kertoo pastori Halelle, että hänen mielestään on outoa, että hänen vaimonsa Martha lukee koko ajan ja että aina kun hän lukee, Gilesilla on vaikeuksia rukoilla (kätevästi jättämättä pois tiedot siitä, että Giles on juuri alkanut käydä kirkossa säännöllisemmin ja siten olisi luonnollisesti vaikeaa muistaa rukoukset).

Laki 2 : Giles tulee Proctorsin taloon Francis Nursen kanssa kertoakseen, että heidän molemmat vaimonsa on pidätetty noituudesta; hän kysyy Proctorin neuvoja, mitä tehdä

Laki 3 : Giles ryntää oikeuteen yrittäessään todistaa, että hänen vaimonsa ei ole noita. Hänet tuomitaan tuomioistuimen halveksimisesta, kun hän ei nimeä henkilöä, joka kertoi hänelle, että Putnamin tytär syytti George Jacobsia noitaksi voidakseen ostaa George Jacobsin menettämän maan.

Laki 4 : Saamme Elizabeth Proctorin kautta tietää, että Giles painettiin kuolemaan (kivillä rinnassa), koska hän kieltäytyi vastaamasta häntä vastaan ​​esitettyihin syytöksiin tavalla tai toisella, jotta hänen omaisuutensa säilyisi hänen perheessään.

Jos haluat yksityiskohtaisemman keskustelun Giles Coreystä ja siitä, mitä hänelle tapahtui, lue omistettu Giles Coreyn hahmoanalyysi.

Rebecca Sairaanhoitaja

Tunnetaan myös : Hyvä sairaanhoitaja

Rebecca on naimisissa Francis Nursen kanssa. Hän on ystävällinen kaikkien kanssa Salemissa paitsi Ann Putnam, jonka huolenaiheet ovat ohi hänen tyttärensä Ruth Rebecca -harjat pois näytöstä 1.

on 950 hyvä sat pisteet

Laki 1 : Rebecca tulee Parris -taloon ja yrittää rauhoittaa kaikkia sanomalla, että luultavasti vain tytöt ovat tyttöjä eivätkä mitään yliluonnollista. Kun käy selväksi, että kaikki muut haluavat tutkia tyttöjen käyttäytymisen mahdollisia noita syitä, hän lähtee.

Laki 2 Yleisö oppii Francis Nurselta, että Rebecca on pidätetty Ann Putnamin seitsemän lapsena murhatun lapsen murhasta.

Laki 3 : Yleisö saa Halen kautta tietää, että Rebecca on todettu syylliseksi noituuteen oikeudessa (s. 80).

Laki 4 : Rebecca on surullinen kuullessaan, että John aikoo tunnustaa noituuden ja on kohonnut, kun hän päättää olla tekemättä; molemmat menevät yhdessä hirsipuuhun.

Jos haluat keskustella enemmän Rebecca Nursen toiminnasta näytelmässä, lue täydellinen analyysi Rebecca Nurse -oppaasta Upokas Upokas .

Pastori John Hale

Pastori Hale on noituuden asiantuntija, jonka pastori Parris kutsui Beverlystä varotoimenpiteenä (jos Betty Parrisin ahdinko on luonteeltaan yliluonnollinen). Millerin kuvaaman näytelmän alussa 'lähestyvän nelikymmentä vuotta, tiukkaläpäinen, innokas silmäinen älymies' (s.30), Hale muuttuu näytelmän aikana idealistiksi, joka uskoo, että hänellä on valta juurtua ulos paholaisesta pettyneelle miehelle, joka tajuaa lisänneensä hysteriaa ja aiheuttanut viattomien kuolemia.

Laki 1 : Hale ilmestyy vastauksena Parrisin kutsuun. Hale on innostunut käyttämään erikoistaitojaan Paholaisen etsimiseen, ja hän päätyy (vahingossa) painostamaan Titubaa tunnustamaan, kunnes hän nimeää nimet.

Laki 2 : Hale tulee Proctorsille tarkistamaan heidät, koska hän on kuullut heistä huolestuttavia asioita (John ei käy kirkossa usein, Elizabethia syytettiin sinä päivänä noidana jne.); hän kyseenalaistaa Johanneksen hänen käskynsä ja on järkyttynyt/järkyttynyt kuullessaan, että tytöt saattavat valehdella ja valehdella tuomioistuimelle. Hän näyttää ristiriitaiselta (suuresta tuskasta), mutta ei silti halua hyväksyä täysin sitä, kuinka perusteellisesti hän on sotkenut kaiken (s. 68).

Laki 3 : Hale yrittää tehottomasti pysäyttää liikkeelle panemansa juonittelun; hän tajuaa nyt, että noituus ei ole niin mustavalkoista kuin hän luuli, koska ainakin osa syytöksistä on selvästi peräisin taka -ajatuksista eikä todisteita ole muuta kuin kuulopuheita tuomioista ... mutta on liian myöhäistä. Myrskyt pois sen jälkeen, kun Danforth on määrännyt Proctorin vankilaan (s. 111), tuomitsemalla tuomioistuimen ja sen toiminnan.

Laki 4 : Hale on palannut Salemiin yrittääkseen saada syytetyt noidat tunnustamaan ja pelastamaan henkensä, jotta hän voi tuntea vähemmän syyllisyyttä/kerätä vähemmän verta käsiinsä. Hän ei onnistu.

body_dejection.jpg Pastori Hale, vuoden loppuun mennessä Upokas .

Reykjavikin patsas /käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Elizabeth Proctor

Elizabeth Proctor on naimisissa John Proctorin kanssa. Elizabeth ei pidä Abigail Williamsista, todennäköisesti siksi, että John Proctor teki aviorikoksen Abigailin kanssa. Vaikka Miller ei anna Elisabetille mitään erityisiä lavasuunnan kuvauksia samalla tavalla kuin hän tekee monien muiden hahmojen kanssa, opimme useiden vuoropuhelujen kautta, että Elizabeth oli ollut sairas edellisenä talvena (s. 61).

Laki 2 : Elizabeth yrittää kehottaa miestään menemään kaupunkiin kertomaan kaikille, että Abigail on valehtelija - ensin siksi, että se on oikein, ja sitten koska hän on huolissaan Abigail syyttää Elizabethin noidasta voidakseen ottaa paikkansa Johanneksen elämä (ja sänky). Hän on pettynyt siihen, että John tapasi Abigailin yksin eikä jotenkin maininnut tätä yksityiskohtaa hänelle, mutta hän ei saa puolustaa itseään, koska Johnin sisäinen syyllisyys saa hänet reagoimaan vihaisesti ja rohkeasti hänen pelkoihinsa.

Elizabeth hyväksyy Maryn poppetin ja yrittää suojella Marya Johnin vihalta, kun Mary on laiminlyönyt kotitehtävänsä mennäkseen tuomioistuimen eteen ja syyttämään ihmisiä noituudesta. Näyttelyn lopussa Elizabeth pidätetään ja otetaan kiinni sen jälkeen, kun on paljastunut, että Abigail kutsui hänet noitaksi (Mary Warrenin ja Halen lähdettyä päiväksi) ja hänellä on tuo tuomittava poppy, jossa on neula.

Laki 3 : Elizabeth tuodaan oikeuteen vahvistamaan, että Abigail Williams erotettiin tehtävästään, koska hän nukkui John Proctorin kanssa, koska John on kehunut, ettei Elizabeth koskaan valehtele. Uskon kriisissä Elizabeth päättää valehdella suojellakseen miehensä mainetta; tällä on valitettavasti negatiivinen vaikutus, koska se alistaa Johnin syytöksen siitä, että Abigail syyttää Elisabetia noitaksi naimisiin Johanneksen kanssa.

Laki 4 : Danforth ja Hale pyytävät Elizabethia vakuuttamaan Johnin tunnustamaan pelastamaan henkensä; sen sijaan hän toimii pohjimmiltaan vain kuulokkeena, kun taas John tuskastuttaa mitä tehdä. Hän tunnustaa myös kyynelisesti, että John Proctor on paras ja ettei hänen olisi pitänyt tuomita häntä, koska vain hän voi tuomita itsensä, ja kertoo hänelle, että kaikki, mitä hän valitsee, on hänelle ok (s. 127):

Tee mitä haluat. Mutta älköön kukaan olko tuomarisi. Taivaan alla ei ole korkeampaa tuomaria kuin Proctor! Anna anteeksi, anna anteeksi, John - en ole koskaan tiennyt tällaista hyvyyttä maailmassa! Hän peittää kasvonsa itkien.

Kun Parris ja Hale yrittävät saada Elizabethin pysäyttämään Johanneksen sen jälkeen, kun hän on repinyt tunnustuksensa ja on matkalla hirsipuuhun, hän ei totea, että hänellä on nyt hyvyytensä. Jumala varjelkoon, että otan sen häneltä! (s. 134).

Muut Salemin asukkaat Upokas

Lukuun ottamatta seitsemää keskustaa Upokas yllä lueteltuja hahmoja, on myös monia muita Salemin asukkaita, jotka esiintyvät tässä näytelmässä. Syyttävätpä he sitten noitia, syyttävät itseään noidoiksi tai ovat yksinkertaisesti kaupunkilaisia ​​kirveellä kiristämään pastori Parrisia vastaan, alla olevat hahmot edistävät juonen toimintaa.

Pastori Samuel Parris

Pastori Parris on Abigail Williamsin setän Betty Parrisin isä ja Salemin ministeri. Häntä ei kuvata tässä näytelmässä myönteisessä valossa, ja Miller on kuvaillut häntä alusta alkaen henkilöksi, joka 'katkaisi pahan polun historian läpi' ja joka uskoi olevansa vainottu minne hän meni. ' Toimiensa ja sanojensa ansiosta Parris 'ei juurikaan voi sanoa hänelle mitään' (s. 3).

Laki 1 : Parris on huolissaan siitä, että Betty on sairas, joten hän on kutsunut tohtori Griggsin sairaanhoitoon ja lähettänyt pastori Halen hengelliseen hoitoon. Hän kysyy Abigaililta hänen tanssivansa metsässä Bettyn ​​ja Tituban kanssa ja keskustelee siitä, kuinka hänen mielestään on ihmisiä, jotka suunnittelevat häntä vastaan, ja hänen pelkoistaan ​​siitä, miten ihmiset näkevät hänet, jos noituus löydetään hänen katonsa alla.

Laki 3 : Parris on edelleen itsensä kannalta tärkeä ja pikkumainen, mutta hän syyttää ihmisiä, joita hän pitää uhkina tai jotka väittävät, etteivät he usko noituuteen, valehtelusta tai siitä, että he ovat 'tulleet kaatamaan tuomioistuimen' (s. 82).

Laki 4 : Parris pyytää Danforthia ja Hathornea tapaamaan hänet vankilassa keskustelemaan vaaroista, jotka liittyvät arvostettujen yhteisön jäsenten, kuten Rebecca Nursen ja John Proctorin, ripustamiseen. Parris selittää, että hän ja Hale ovat rukoilleet tuomittujen noitien kanssa ja toivoneet, että he tunnustavat; Parrisille tämä johtuu siitä, että roikkuvat ihmiset ovat vaikutusvaltaisia, joten heidän kuolemansa saattaa aiheuttaa hänelle ongelmia. Hän mainitsee myös, että Abigail on kadonnut ja näyttää varastaneen hänen elämänsä säästöt, mikä saa Danforthin kutsumaan häntä 'aivottomaksi mieheksi' (s. 117).

Parris kertoo myös Danforthille, että häntä on uhattu noidan oikeudenkäynneissä tekemiensä toimien seurauksena: Tänä iltana, kun avaan oveni poistuakseni talostani - tikari loksahti maahan (s. 119), mutta Danforth ei näytä välittävän .

Betty Parris

Betty on pastori Parrisin kymmenvuotias tytär ja Abigail Williamsin serkku ... eikä saa paljon hahmokuvausta/kehitystä. Hän on kolmas henkilö Salemissa, joka syyttää ihmisiä noituudesta (Tituban ja Abbyn jälkeen). Lukuun ottamatta lyhyttä aikaa näyttämöllä 3 (kun hän laulaa yhdessä muiden noita syyttävien tyttöjen kanssa), Betty on lavalla vain näytelmän avajaisissa.

Näytöksen 1 aikana Betty sairastuu tanssiensa metsässä Tituban ja joidenkin muiden kylän tyttöjen (Abigail Williams, Mercy Lewis, Mary Warren ja Ruth Putnam) kanssa. Kun hän herää tilapäisesti tyhmyydestään, Betty syyttää Abigailia juovan juoman Goody Proctorin tappamiseksi (s.18) ennen kuin hän palaa inerttiin tilaan. Betty elää jälleen teon lopussa ja kuulee oman hysteerisen syytöksensä noituudesta.

Tituba

Nelikymppisenä Tituba on pastori Parrisin orja, jonka hän toi mukanaan Barbadokselta. Hän on omistettu Bettylle (s. 7, s.41), mutta hänellä saattaa olla jonkinlaista katkeruutta Parrista vastaan, joka ilmenee hänen 'tunnustuksessaan' noituudesta (s.44):

TITUBA, raivoissaan : Hän sanoo, että herra Parrisin täytyy tappaa! Herra Parris ei ole hyvä mies, herra Parris on ilkeä mies eikä lempeä mies, ja hän kehotti minua nousemaan sängystäni ja leikkaamaan kurkunne! He huohottavat . Mutta minä sanon hänelle Ei! En vihaa sitä miestä. En halua tappaa sitä miestä. Mutta hän sanoo: Työskentelet minulle, Tituba, ja minä teen sinut vapaaksi! Annan sinulle kauniin pukeutumisen ja sinut korkealle ilmaan, ja lähdit lentämään takaisin Barbadokselle!

Erilaiset kaupunkilaiset (Abigail, rouva Putnam) näyttävät ajattelevan, että Tituba voi myös 'loihduttaa' henkiä, joita joissakin kohdissa näyttää siltä, ​​että Tituba itsekin voi uskoa ('Paholainen, hän olkoon ilo-mies Barbadoksella, hän laulaa' ja tanssit Barbadoksella. Se olet te ihmiset - te ärsytätte häntä täällä '; täällä on liian kylmä' täällä vanhalle pojalle. Hän jäädyttää sielunsa Massachusettsissa, mutta Barbadoksella hän on yhtä suloinen ... 113).

Laki 1 : Tituba yrittää selvittää, kuinka 'hänen rakkaansa' Betty voi, mutta Parris ampuu hänet pois; myöhemmin Abigail syyttää häntä pakottamisesta tytöt tekemään Paholaisen työtä. Kun Hale ja Parris painostivat tunnustamaan ja mainitsemaan häntä tukevien henkilöiden nimet, Tituba lopulta tekee nimeämällä Goody Goodin ja Goody Osburnin (kaksi naista, jotka Putnam oli aiemmin ehdottanut noitaehdokkaiksi).

Laki 4 : Tituba on vankilassa Sarah Goodin kanssa ja toimii ikään kuin hän uskoisi Paholaiseen. Herrick työntää hänet ja Goody Goodin tielle tuomareille.

Susanna Walcott

Susanna työskentelee tohtori Griggsille, ja Miller kuvailee häntä ' hieman nuorempi kuin Abigail, hermostunut, kiireinen tyttö '' (s.8). Lopulta hän liittyy Abigailin, Bettyn, Mercyn ja Marian kanssa 'kärsiviksi tytöiksi', jotka syyttävät muita noituudesta.

Laki 1 : Susanna kertoo pastori Parrisille, että tohtori Griggs on huolissaan Bettin sairaus on yliluonnollinen (s. 9).

Laki 2 : Susannasta on tullut osa syyttäjien ryhmää; on yksi niistä ihmisistä, jotka Mary Warren sanoo olleensa nähneet Maryn ompelevan lautasen oikeudessa (s. 72).

Laki 3 : Susanna liittyy Abigailin ja Mercyn kanssa syyttämään Mary Warrenia lumoutuneesta Maryn linnunmuotoisen hengen kautta (s. 107).

body_fluffyyellowbird.jpg steve p2008 /käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Mercy Lewis

Armo on Putnamien palvelija ja näyttää olevan Ruutin erityishoitaja. Hän näyttää myös ystävälliseltä Abigail Williamsin kanssa (mikä on järkevää, koska he tanssivat yhdessä metsässä) ja halveksivat Mary Warrenia. Miller kuvailee armoa ' lihava, viekas, armoton [ymmärrä, hanki se, koska hänen nimensä on MERCY, mutta hän ei osoita armoa] kahdeksantoista -vuotias tyttö '' (s.16).

Laki 1 : Mercy on tullut Parris -taloon selvittääkseen, mitä tapahtuu. Hän saa neuvotella Abigailin kanssa saadakseen heidän tarinansa suoraan siitä, mitä metsässä tapahtui (koska Mercy ilmeisesti juoksi alasti metsässä), ennen kuin hänet lähetetään hakemaan tohtori Griggsia Ruthille.

Laki 3 : Mercy on yksi oikeudessa olevista tytöistä, joka syyttää Mary Warrenia lumoamasta hänet Marian linnunmuotoisen hengen kautta (s. 106).

Laki 4 : Parris sanoo uskovansa, että Mercy on paennut veljentytär Abigail Williamsin kanssa (s. 116).

Rouva Ann Putnam

Tunnetaan myös : Hyvä Putnam, hyvä Ann

Ann Putnam on Thomas Putnamin vaimo ja kärsivän Ruthin (jota emme koskaan näe lavalla) ja seitsemän muun kuolleen lapsen (joita emme myöskään koskaan näe lavalla - koska he ovat kuolleita) äiti. Hänen ja Rebecca Nursen välillä näyttää olevan jonkin verran kitkaa, mahdollisesti siksi, että Rebecca Sairaanhoitajalla on monia eläviä lapsia ja lapsenlapsia, kun taas Annilla on vain yksi lapsi; näyttää myös siltä, ​​että Rebecca on saattanut loukata Annia aiemmin, koska hän ei ollut nuuskainen (s.36):

Anna Jumalan syyttää minua, ei sinua, ei sinua, Rebecca! En anna sinun tuomita minua enää!

Lisäksi Miller kuvailee Annin olevan nelikymmentäviiden hengen vääntynyt sielu, kuolemanhimoinen nainen, jota unet vainoavat (s. 12). Naisella on siis selkeästi ongelmia.

Laki 1 : Ann tulee Parris -taloon selvittämään, mitä on tekeillä ja ilmoittaa, että hänen tyttärensä kärsii jostakin mahdollisesti yliluonnollisesta. Hän tietää, että tyttärensä sairauden syy on jotain yliluonnollista, koska hän lähetti tyttärensä Titubaan selvittämään (yliluonnollisin keinoin), kuka murhasi Annin muut seitsemän lasta lapsena.

Ann on valmis ja halukas uskomaan mitä tahansa selitystä sille, miksi hänen lapsensa kuolivat, paitsi että se oli luonnollinen syy (ymmärrettävä surevalle äidille). Hän tarttuu innokkaasti Tituban sanomaan, että Goody Osburn oli noita, sanoen: minä tiesin sen! Goody Osburn oli kätilö minulle kolme kertaa. Pyysin sinua, Thomas, eikö niin? Pyysin häntä olemaan soittamatta Osburnille, koska pelkäsin häntä. Vauvani kutistuivat aina hänen käsissään! (s.44).

Thomas Putnam

Thomas Putnam on Ann Putnamin aviomies ja kärsivän Ruthin isä. Millerin kuvaama ' hyvinvoiva, kovakätinen maanomistaja, lähes viisikymmentä '' (s. 12) ja '' syvästi pettynyt '' 'kostonhaluiseen luonteeseen' (s. 14), Putnam riitelee lähes kaikkien näytelmän lavalla esiintyvien (mies) hahmojen kanssa. Hän ei pidä Franciscuksesta ja Rebecca Sairaanhoitajasta (koska heidän perheensä auttoi estämään Putnamin ministeriehdokkaan), pastori Parrisista (koska hän sai työpaikan Putnamin käskyn sijasta), John Proctorista (koska hän hakkaa puuta, jonka Thomas Putnam uskoo perustellusti) kuuluu hänelle) ja Giles Corey (koska Corey syyttää häntä salaliitosta tyttärensä Ruthin kanssa tappaakseen toisen miehen maansa puolesta).

Laki 1 : Putnam kehottaa Parrisia tutkimaan mahdollisia yliluonnollisia syitä Bettyn ​​(ja hänen tyttärensä Ruthin) sairauksiin. Miller kertoo (lavaohjeiden kautta), että Putnam ei välttämättä usko noituuteen - hän vain etsii tapaa saada valtaa ja/tai saada Parris tekemään jotain tyhmää, jota hän voi sitten hyödyntää: Tällä hetkellä hän aikoo saada Parrisin, jota hän vain halveksii, siirtymään kohti kuilua (s.14).

Laki 3 : Putnam ilmestyy hetkeksi oikeuteen sanoakseen, että Gilesin syytökset häntä vastaan ​​ovat valheita (s.89).

Francis Sairaanhoitaja

Francis on aviomies syytetystä noidasta Rebecca Nursesta ja ystävistä Giles Coreyn ja John Proctorin kanssa. Miller kuvailee Franciscusta 'yhdeksi niistä miehistä, joita väitteen molempien osapuolten oli kunnioitettava', vaikka hän vähitellen maksoi [alun perin vuokraamastaan ​​maasta] ja nosti sosiaalista asemaansa. paheksui nousuaan '' (s. 24). Periaatteessa Francis nähdään oikeudenmukaisena ja arvostettuna Salemin kansalaisena, vaikka jotkut paheksuvat hänen sosiaalista kiipeilyään. Yhden Millerin hahmoesseen kautta saamme tietää, että Francis on osa ryhmää, joka vastusti Thomas Putnamin Salemin ministeriehdokasta (s. 24), mikä johti huonoja tunteita kahden perheen välillä (mikä saattoi johtaa Rebeccan syytöksiin noita).

Laki 2 : Francis antaa Proctorsille tietää vaimonsa vankilassa ja häntä syytetään yliluonnollisesta murhasta (s. 67).

Laki 3 : Francis saapuu oikeuteen esittämään todisteita tyttöjen petoksesta yhdessä John Proctorin ja Giles Coreyn kanssa (s. 80); tuo naapureiden allekirjoittaman vetoomuksen, jossa todistetaan hänen vaimonsa hyvä maine ja jota tuomioistuin käyttää sitten pidätysmääräysten lähteenä, suuresti Francen kauhuksi (s. 87)

Sarah Hyvä

Tunnetaan myös : Hyvä hyvä

Ensimmäinen nainen, jota syytetään noituudesta Salemissa, Sarah Good, kuvataan Elizabeth Proctorin nimellä Goody Good, joka nukkuu ojissa (s. 58).

Laki 1 : Thomas Putnam kelluttaa nimeään mahdollisena noidana (s. 43); Tituba ottaa tämän esittelyn ja nimeää hänet yhdessä salaliittolaiseksi (s.44), jota seuraa pian Abby (s.45)

Laki 2 : Mary Warren kertoo, että Sarah Good tunnusti hyökkäävänsä tyttöihin yliluonnollisesti, joten hän ei roiku; Lisäksi Saara on raskaana 60 -vuotiaana.

Laki 4 : Ensimmäinen (ja ainoa) kerta, kun Sarah Good esiintyy lavalla, on tämän teoksen alussa: hän hengailee Tituban kanssa vankilassa, toimii hieman hulluna ja näyttää näkevän Paholaisen. On epäselvää, luuleeko hän Paholaisen olevan todellinen vai leikkiikö hän vain tässä vaiheessa, koska hänellä ei ole mitään menetettävää eikä häntä hirtetä, koska hän on tunnustanut ja on raskaana.

body_devilgirl.jpg

Tuomioistuimen virkamiehet

Salemin asukkaiden lisäksi The Cruciblessa on myös hahmoja, jotka ovat mukana noitaoikeudenkäynneissä ja oikeusjärjestelmässä.

Hesekiel Cheever

Cheever oli alun perin rehellinen räätäli (s. 69), mutta kun hän esiintyi näytelmässä (näytöksessä 2), hänestä tuli tuomioistuimen virkailija (s. 68). Elizabeth, että hän 'tuntee [John Proctorin] hyvin' (s. 50), mutta koettelemusten aikaan on selvää, että häntä ei enää pidetä aivan yhtä suuressa arvossa ('Tulet polttamaan tästä, tiedätkö' se? ', s.69).

Laki 2 : Cheever tulee pidättämään Elizabeth Proctorin tuomioistuimen määräyksestä; hän on vakuuttunut hänen syyllisyydestään, kun hän löytää lautasen, johon on kiinnitetty neula (s. 70), eikä ole halukas uskomaan muita selityksiä sille, vaikka Mary Warren sanoo selvästi, että hän teki lautasen ja työnsi neulan siihen.

Laki 3 : Cheever todistaa kokemuksistaan ​​Goody Proctorin ja John Proctorin kanssa edellisessä näytöksessä (etsimällä poppet sen jälkeen, kun Elizabeth kielsi pitämästä heitä, John repii pidätysmääräyksen); vaikka hän esittelee todistuksensa anteeksi Proctorille

Marsalkka Herrick

Herrick on Salemin oikeusjärjestelmän marsalkka, joka tarkoittaa, että hän on henkilö, joka on lähetetty keräämään vankeja, estämään ihmisiä poistumasta tuomioistuimelta ja hyökkäämästä muihin ihmisiin tuomioistuimessa ja johtamaan tuomittuja noitia hirtettäväksi.

Laki 2 : Cheeverin kanssa Herrick tulee Proctorsin kotiin viemään Elizabeth Proctorin vankilaan tuomioistuimen määräysten mukaisesti.

Laki 3 : Herrick vakuuttaa John Proctorin luonteesta (s. 86) ja toimii tuomioistuimen käsivarsina (hän ​​estää Proctoria hyökkäämästä Abigailia vastaan, estää Abigailia lähtemästä, kun häntä syytetään pahoinpitelystä, ja häntä pyydetään viemään Proctor ja Corey vankilaan).

Laki 4 : Herrick tyhjentää humalassa Sarah Goodin ja Tituban vankilan kammiosta, jotta tuomarit voivat keskustella Parrisin ja Halen kanssa. Hän myös paimentaa vankeja (Elizabeth Proctor, John Proctor ja Rebecca Nurse) edestakaisin solujen, päähuoneen ja (viime kädessä) hartioiden välillä.

Tuomari Hathorne

Tuomari Hathorne on Salemin tuomari, joka johtaa noituudenkäyntejä. Miller kuvasi lavasuunnissa nimellä katkera, katumaton Salemin tuomari (s. 78), Hathorne elää tämän kuvauksen mukaan sekä sanassa että teossa - hän ei osoita armoa syytetyille noidille tai heidän perheilleen ja on aina valmis uskomaan pahimpiin ihmisiin. Tuomari Hathorne esiintyy Apostolien teoissa 3 ja 4 Upokas .

Laki 3 : Hathorne on erittäin huolissaan siitä, että kaikki siviilit kunnioittavat tuomioistuinta ja lakia (vaikka hän suhtautuu asiaan vähemmän kiivaasti kuin Parris).

Laki 4 : Hathorne tulee vankilaan neuvottelemaan Danforthin kanssa; hän on hämmentynyt ja epäilevä siitä, miksi Hale on palannut, paheksuu Parrisin yhä epävakaampaa ja toiveikkaampaa käyttäytymistä (s. 115), ja näyttää luulevan, että kaikki ovat täynnä suurta tyytyväisyyttä (s. 117) noitien ripustuksessa.

Hauska seikka : Tuomari Hathornen luonne perustuu historialliseen Hathorneen, joka oli niin halveksittu, että hänen jälkeläisensä, kirjailija Nathaniel Hawthorne ( Scarlet -kirje, Seitsemän Gablen talo ), muutti sukunimensä oikeinkirjoitusta välttääkseen yhteyden häneen.

Varapresidentti Danforth

Näytelmän tapahtumien aikaan Danforth on koko (Massachusettsin) maakunnan varapääjohtaja. Danforth valvoo kaikkia näyttelyn oikeudenkäyntejä korkeimpana laillisena auktoriteettina. Miller kuvailee häntä ' kuusikymppinen vakava mies, jolla on huumoria ja hienostuneisuutta, mutta jotka eivät kuitenkaan häiritse tarkkaa uskollisuutta hänen asemaansa ja asiansa puolesta '' (s.79). Vaikka kukaan näytelmässä ei näytä pitävän hänestä, hän kuitenkin kunnioittaa useimpia hahmoja ainakin aluksi - näytelmän jatkuessa ja käy ilmi, että Danforth on enemmän huolissaan menettelystä kuin oikeudenmukaisuudesta, hahmoista (mukaan lukien Giles) Corey ja John Proctor) osoittavat äänekkäästi kunnioituksensa menettäneen Danforthin.

Laki 3 : Yleisö näkee Danforthin ensin noidan oikeudenkäyntituomarina. Danforthin tunteet eivät horjuta, vaan tyttöjen noituuden esitykset (ehkä siksi, että hän voi nähdä sen omin silmin, tuntea niiden kireän ihon jne.). Hänen puolueettoman kyseenalaistamisensa ja hänen uskonsa noituuteen yhdistyvät siihen, että loogisesti seuraa, että hän määrää pidättämään kaikki, jotka ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa vahvistetaan Rebecca Nursen ja Martha Coreyn hyvät luonteet, pitäen Gilesiä halveksittavana tuomioistuinta kohtaan ja määräämällä Proctorin pidätyksen.

Laki 4 : Danforth kertoo yleisölle, mitä Salemissa on tapahtunut tekojen 3 ja 4 välillä. Häneltä puuttuu edelleen havaittavia tunteita ja hän tekee päätöksensä laillisuuden perusteella (esim. Ei olisi oikeudenmukaista lykätä näiden noitien hirttämistä, koska hirtettyä muita) moraalin sijasta (meidän tulisi välttää ihmisten tappamista, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä ja ellei kaikki muut keinot ole käytetty). Kun hän tuntee, että John Proctor ei ehkä ole täysin tunnustuksessaan, hän varoittaa, että jos Proctor valehtelee noidasta, hän ei voi estää Proctoria roikkumasta; kun Proctor repii tunnustuksensa, Danforth ei epäröi lähettää häntä hirsipuuhun (s.134):

Ripusta ne korkealle kaupungin ylle! Kuka itkee näistä, itkee korruptiosta! Hän pyyhkii heidän ohitseen .

Hopkins

Salemin vankilan vartija, joka auttaa Herrickiä poistamaan Tituban ja Goody Goodin huoneesta, jotta Danforth saisi näytöksen 4. Hopkins ei saa edes etunimeä, ja hänellä on vain yksi rivi (s. 113) - hän on enimmäkseen siellä ilmoittamaan Danforthin saapumisesta.

body_supreme-court.jpg

Näkymättömiä hahmoja Upokas

Sisällä on useita hahmoja Upokas jotka eivät itse asiassa näy lavalla, mutta joilla on silti tärkeä rooli näytelmässä. Yhdessä tapauksessa hahmolla on itse asiassa enemmän rivejä lavalta (Martha Corey) kuin toisella hahmolla lavalla (Hopkins), kun taas muissa tapauksissa näitä lavalla olevia, näkymättömiä hahmoja käytetään siirtymään näytelmän toimintaa pitkin.

Martha Corey

Martha Corey on Giles Coreyn (kolmas) vaimo, jota Walcott (ja välillisesti Giles itse) syyttää noituudesta. Francis Nursen kautta saamme tietää, että Martha Coreyä ajatellaan suuresti kaupungissa - tai ainakin hän oli, kunnes hänet syytettiin noituudesta (s.67):

... Martha Corey, ei voi olla vielä Jumalaa lähempänä olevaa naista kuin Martha.

Vaikka Martha ei koskaan ilmesty lavalle, hänet mainitaan kaikissa neljässä näytöksessä ja hänellä on kolme näyttämön ulkopuolista linjaa näytöksessä 3.

Laki 1 Giles tuo ensin esille epäilynsä siitä, että Martan kirjallisuus saa hänet jotenkin horjumaan rukouksiinsa (huolimatta siitä, että hän alkoi käydä säännöllisesti kirkossa vasta naimisissa olevan naisen kanssa, joten 'ei tarvinnut paljoa saada häntä kompastumaan [hänen rukouksensa] '' (s. 38).

Laki 2 : Giles kertoo, että Martha on viety pois sen jälkeen, kun Walcott syyttää häntä sikojen lumoamisesta; Giles selittää, ettei hän halunnut väittää, että hänen vaimonsa oli noita, koska hän luki kirjoja (vaikka tämä tarkoitti sitä ehdottomasti).

Laki 3 : Martta kuullaan lavalta, ja tuomari Hathorne kyseenalaistaa noituudesta näytöksen alussa; myöhemmin hänet mainitaan olevan yksi kahdesta syytetystä noidasta, joista 91 ihmistä ilmoitti vetoomuksessa hyvän mielipiteensä (s. 86-87).

Laki 4 : Martha mainitaan yhtenä syytetyistä noidista, joita Hale yrittää vakuuttaa tunnustamaan; myöhemmin, kun John Proctor kysyy, tunnustaako Martha, Elizabeth vahvistaa, että hän ei (s. 125).

Ruth Putnam

Thomasin ja Ann Putnamin ainoa elossa oleva lapsi, Ruth, kuten Betty Parris, osoittaa merkkejä lumoutumisesta. Ruthin vanhempien mukaan äiti lähetti Ruthin Titubaan selvittämään, kuka murhasi yliluonnollisesti Ruthin seitsemän kuollutta pikkuveljeä; tämä on epäilemättä syy siihen, miksi Ruth ei koskaan herännyt tänä aamuna, mutta hänen silmänsä avautuivat ja hän käveli ja ei kuule mitään, ei näe mitään eikä voi syödä ”(s. 13). Vaikka hän ei koskaan ilmesty lavalle, Ruthia (ja hänen outoa sairauttaan) käytetään poissa ollessa vahvistamaan jonkin yliluonnollisen pahan läsnäolo Salemissa näytöksen 1 aikana.

Ruth esitetään uudelleen vain pari kertaa muun näytelmän aikana: näytöksessä 3 yleisö saa tietää, että Ruthin sanotaan syyttävän George Jacobksia noidasta (s. 89) ja että hän ei ole näytelmässä tuomioistuimessa, kun John Proctor vie Mary Warrenin kohtaamaan muita tyttöjä (s. 94).

Sarah Osburn

Tunnetaan myös : Hyvä Osburn

Goody Osburnin nimi tulee ensimmäisen kerran esiin näytöksessä 1, kun Thomas Putnam ehdottaa häntä mahdolliseksi noitaksi (s. 43). Tämän ehdotuksen vahvistavat sitten Tituban (s. 44) ja Abigail Williamsin (s. 45) syytökset. Toisessa näytössä opimme, että Good Osburn on ensimmäinen noita, joka on tuomittu roikkumaan Salemissa (s. 54). Opimme myös, että ei ole ollenkaan yllättävää, että joku syyttää Goody Osburnia noitaksi, koska hän on humalassa ja puolinäköinen (s.58).

George Jacobs

Vuoden ensimmäisessä näytöksessä Upokas , Betty Parris on nimittänyt George Jacobsin noitaksi (s. 45). Hänen nimensä tulee hetkeksi näytökseen 2, kun John Proctorin hiehojen omistaja harkitsee ostamista vaimolleen (s. 48), mutta vasta 3. näytöksessä hänestä tulee tärkeämpi. Kolmannessa näytöksessä Giles Corey väittää kuulleensa, että Ruth Putnam syytti George Jacobsia noituudesta, koska tuomitut noidat menettävät omaisuutensa, ja ainoa henkilö, jolla on tarpeeksi rahaa ostaa tämä omaisuus, sattuu olemaan Ruthin isä Thomas Putnam (s. 89):

... sinä päivänä [Putnamin] tytär huusi Jacobille, hän sanoi antaneensa hänelle oikeudenmukaisen lahjan maata ...

Syytettä siitä, että Ruth oli periaatteessa luovuttanut isänsä George Jacobsin omaisuuden syyttämällä häntä noituudesta, ei kuitenkaan koskaan tuoda oikeuden eteen, koska Giles kieltäytyy paljastamasta sen henkilön nimeä, joka kertoi hänelle Putnamin sanoista; siksi George Jacobsista tulee epäsuora syy Gilesin pidättämiseen tuomioistuimen halveksunnasta (ja lopulta kuolemaan).

Bridget piispa

Tunnetaan myös : Hyvä Bishop

Bridget Bishop on tavernaomistaja Salemissa (s. 4) ja hän on ensimmäinen Abigailin nimeämä noita, jota Tituba ei myöskään maininnut (s. 45). Goody Bishopin päärooli Upokas on toisin kuin Rebecca Nurse; havainnollistaakseen, kuinka näytelmän aiemmin hirttämät ihmiset olivat luonteeltaan huonompia kuin ne, jotka oli määrä ripustaa 4. näytöksen aikana, Parris mainitsee, kuinka Bridget asui kolme vuotta piispan kanssa ennen kuin meni naimisiin hänen kanssaan (s. 117).

Tohtori Griggs

Tohtori Griggs mainitaan näytöksessä 1 miehenä, jonka Parris on neuvotellut selvittääkseen, mikä Bettya vaivaa (s. 8), ja näytelmässä 2 miehenä, joka vahvistaa Sarah Goodin olevan raskaana (s. 56). Hän on myös työnantaja Susanna Walcott .

Muut mainitut henkilöt Upokas

Kaikkien hahmojen lisäksi, joista olemme aiemmin keskustelleet, on myös useita muita ihmisiä, jotka mainittiin näytelmän aikana. Jotkut näistä nimistä ovat hyödyllisiä tietää, koska ne antavat kontekstin hahmosuhteille, jotka vaikuttavat tapahtumien kehittymiseen Upokas (esimerkiksi James Bayley on Putnamin anoppi, joka siirrettiin Salemin ministeriksi muiden kaupunkilaisten vastustuksen vuoksi, mukaan lukien Francis Nurse, mikä aiheuttaa huonoa verta kahden perheen välillä). Jotkut muut nimet voivat olla hyödyllisiä, jos opettajasi pyytää sinua luettelemaan pois noituudesta syytetyt ihmiset näytelmän aikana tai luettelemaan ihmisiä, jotka syyttivät muita noituudesta.

Olipa syy mikä tahansa, jos haluat luettelon kaikista mainituista nimistä Upokas , olemme täällä sinua varten: katso alta kaikkien nimetyimpien ihmisten nittiest-of-the-grittiest taulukko Upokas .

Nimi

Kuvaus

Viittaus

Herra Collins

Raportteja Betty Parrisin lentämisestä.

s. 12

Ingersoll

Omistaa navetan, jonka yli Betty Parrisin sanotaan lentäneen.

s. 12

James Bayley

Thomas Putnamin anoppi, jota eräs ryhmä (mukaan lukien Francis Nurse ja perhe) esti ryhtymästä Salemin ministeriksi.

s. 13

John Putnam

Thomas Putnamin veli, joka auttoi Thomasia vangitsemaan George Burroughsin.

s. 14

George Burroughs

Salemin ministeri tuomittiin veloista, joita hän ei ollut velkaa Thomasilta ja John Putnamilta (mahdollisesti siitä huolimatta, että Burroughsista tuli ministeri siellä, missä Bayley ei voinut)

s. 14

Edward Putnam

Allekirjoittanut ensimmäisen valituksen Rebecca Sairaanhoitajaa vastaan; Thomas Putnamin veli.

s. 25

Jonathan Putnam

Allekirjoittanut ensimmäisen valituksen Rebecca Sairaanhoitajaa vastaan; Thomas Putnamin veli.

s. 25

Hyvä Moi

Betty Parris syytti häntä noidana.

s. 45

Martha Bellows

Betty Parris syytti häntä noidana.

s. 45

Hyvä Sibber

Abigail Williams syytti noidasta.

s. 45

Alice Barrow

Betty Parris syytti häntä noidana.

s. 45

Goody Hawkins

Abigail Williams syytti noidasta.

s. 46

Hyvä Bibber

Betty Parris syytti häntä noidana.

s. 46

Hyvä Booth

Abigail Williams syytti noidasta.

s. 46

Jonathan [Proctor]

Elisabetin ja John Proctorin poika. Eikö John ja Elizabeth syöneet kanin ansaan syöneen illalliseksi näytöksessä 2.

s. 48

Walcott

Susanna Walcottin isä tai muu sukulainen. Syyttää Martha Coreyä noituudesta sikojaan vastaan.

s. 68

Tuomari Stoughton

Tuomari Salemin noidan oikeudenkäynneissä.

s. 86

Tuomari Sewall

Tuomari Salemin noidan oikeudenkäynneissä.

s. 86

Herra Lewis

Armon Lewisin isä; raportoi, että hän luuli tyttärensä yöpyvän Abigail Williamsin kanssa yön.

s. 116

Isaac Ward

luettelo horoskooppimerkkeistä järjestyksessä

Humalassa Salemin asukas hirtettiin noidana; John Proctoria verrataan suotuisasti häneen.

s. 117

Hyvä Ballard

Elizabeth Proctor nimesi henkilön, joka tunnusti olevansa noita.

s. 124

Isaiah Goodkind

Elizabeth Proctor nimesi henkilön, joka tunnusti olevansa noita.

s. 124

Yhteisiä keskustelun aiheita Upokas Hahmot

Nyt tiedät kaiken hahmoista Upokas . Mutta mitä sinulta voidaan kysyä? Tässä on joitain yleisiä esseekysymyksiä/keskustelunaiheita hahmoista Upokas . Harjoittele vastaamalla niihin itse saadaksesi syvemmän ymmärryksen näytelmästä (vaikka opettajasi eivät lopulta kysy sinulta näitä kysymyksiä).

  • Valitse hahmo, joka mielestäsi saattaa edustaa tiettyä 'tyyppiä'. Väittele esseessäsi, minkä tyyppistä henkilöä tämä hahmo edustaa. Käytä näytelmän todisteita väitteidesi tueksi. Muista selittää, miksi Arthur Miller on saattanut valita tämän hahmon edustavan tätä tyyppiä.
  • Vertaa ja vertaa Elizabeth Proctoria ja Abigail Williamsia. Miten asema Salemin puritaanisessa teokratiassa vaikuttaa jokaiseen naiseen?
  • Miten eri hahmot toimivat kalvoina toisilleen (esim. Elizabeth ja Abigail, Hale ja Danforth)?
  • Kuinka hahmot vaihtuvat näytelmän aikana, nimittäin John Proctor, Mary Warren ja pastori Hale?
  • Miten Johnin ja Elizabeth Proctorin suhde ohjaa näytelmää?
  • Valitse yksi merkki Upokas . Keskustele sitten, ovatko heidän tekonsa koko draaman aikana itsekkäitä vai uhrautuvia. Ovatko he sankarillisia vai julmia?
  • Oliko Proctorin päätös olla tunnustamatta typerää tai jaloa? Onko John Proctor traaginen sankari? On Upokas kokonaisuutena tragedia?
  • Miten John Proctorin dilemma muuttuu näytelmän aikana?
  • Voimmeko syyttää Abigailia täysin näytelmän tapahtumista?

Lisätietoja siitä, kuinka kirjoittaa tehokkaasti hahmoista Upokas , muista lukea artikkeli hahmoanalyysistä Crucible.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.