Täydellinen IB -laajennettu esseeopas: esimerkkejä, aiheita ja ideoita

body_ibeeintroFIN

IB -opiskelijat ympäri maailmaa pelkäävät laajennetun esseen kirjoittamista, mutta sen ei tarvitse olla stressin lähde! Tässä artikkelissa saan sinut innostumaan laajennetun esseesi kirjoittamisesta ja annan sinulle resurssit, joita tarvitset A -kirjan saamiseen.

Jos luet tätä artikkelia, oletan, että olet IB -opiskelija, joka on valmis kirjoittamaan laajennetun esseesi. Jos pidät tätä mahdollisena tulevassa IB -opiskelijana, suosittelen lukemaan ensin johdanto -IB -artikkelimme, mukaan lukien oppaamme mikä IB -ohjelma on ja kattavuutemme IB: n opetussuunnitelma .body_update

Vuoden 2021 IB-tentin muutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19 (koronavirus) -pandemian vuoksi, Toukokuussa 2021 IB-arvioinnissa on kaksi reittiä, tentti ja muu kuin tentti, sen mukaan, minkä koulun valitsee . Pysy ajan tasalla viimeisimmistä tiedoista siitä, mitä tämä tarkoittaa IB-tutkintotodistuksille, IB-luokkien kurssipisteille ja muulle.

IB laajennettu essee: Miksi sinun pitäisi luottaa neuvoni?

Olen itse IB -tutkintotodistuksen saaja, ja satunnaisesti sain A -laajennetun IB -esseeni. Älä usko minua? Todiste on IBO -vanukas:

body_ibeescore.png

Jos olet hämmentynyt siitä, mitä tämä raportti tarkoittaa, EE on lyhenne sanoista Extended Essay , ja englanti A1 on aihe, jonka kanssa laajennettu essee -aiheeni koordinoi. Maallikon termein IB -tutkintotodistukseni arvioitiin toukokuussa 2010, kirjoitin laajennetun esseeni englannin A1 -luokkaan ja sain siitä arvosanan A.

Kuinka kaukana olen 4.0: sta?

Mikä on laajennettu essee IB -tutkintotodistuksessa?

IB laajennettu essee tai EE , on Minityö, jonka kirjoitat IB-neuvonantajan valvonnassa (IB -opettaja koulussa), joka lasketaan IB -tutkintotodistukseesi (lue lisää IB -tutkintotodistuksen tärkeimmistä vaatimuksista oppaastamme). Selitän tarkalleen, miten EE vaikuttaa tutkintotodistukseesi myöhemmin tässä artikkelissa.

Laajennetulle esseelle, valitset tutkimuskysymyksen aiheeksi, suoritat tutkimuksen itsenäisesti ja kirjoitat sitten esseen havainnoistasi . Essee itsessään on pitkä - vaikka siinä on 4000 sanan yläraja, useimmat onnistuneet esseet ovat hyvin lähellä tätä rajaa.

Muista, että IB edellyttää, että tämä essee on 'virallinen akateeminen kirjoitus', mikä tarkoittaa, että sinun on tehtävä ulkopuolista tutkimusta ja mainittava muita lähteitä.

IB laajennettu essee täytyy sisältää seuraavat:

 • Otsikkosivu
 • Sisällysluettelo
 • Johdanto
 • Esseen runko
 • Johtopäätös
 • Viitteet ja bibliografia

Lisäksi, tutkimusaiheesi on kuuluttava johonkin kuudesta hyväksytystä DP -luokasta tai IB -aiheryhmät, jotka ovat seuraavat:

 • Ryhmä 1: Kielen ja kirjallisuuden tutkimukset
 • Ryhmä 2: Kielten hankinta
 • Ryhmä 3: Yksilöt ja yhteiskunnat
 • Ryhmä 4: Tieteet
 • Ryhmä 5: Matematiikka
 • Ryhmä 6: Taide

Kun olet selvittänyt luokkasi ja tunnistanut mahdollisen tutkimusaiheen, on aika valita neuvonantajasi, joka on yleensä IB -opettaja koulussa (vaikka voit myös löydä yksi netistä ). Tämä henkilö auttaa ohjaamaan tutkimustasi ja hän suorittaa harkintaistuntoja, jotka sinun on tehtävä osana laajennettua esseesi.

Vuodesta 2018 lähtien IB edellyttää '' pohdintaprosessia '' osana EE -valvontaprosessiasi. Tämän vaatimuksen täyttämiseksi sinun on tavattava vähintään kolme kertaa esimiehesi kanssa, mitä IB kutsuu 'pohdintaistunnoiksi'. Nämä kokoukset eivät ole vain pakollisia, vaan ne ovat myös osa EE: n ja tutkimusmenetelmien virallista arviointia.

IB: n mukaan Näiden kokousten tarkoituksena on 'tarjota opiskelijoille tilaisuus pohtia sitoutumistaan ​​tutkimusprosessiin'. Pohjimmiltaan nämä tapaamiset antavat esimiehellesi mahdollisuuden antaa palautetta, saada sinut ajattelemaan eri tavalla ja kannustamaan sinua arvioimaan tutkimusprosessiasi.

Viimeistä pohdintaistuntoa kutsutaan elä sinä, ja se on lyhyt 10-15 minuutin haastattelu sinun ja neuvonantajasi välillä. Tämä tapahtuu EE -prosessin lopussa, ja se on suunniteltu auttamaan neuvonantajaasi kirjoittamaan raporttinsa, joka ottaa huomioon EE -arvosi.

Tässä ovat aiheesi, joita olet käsitellyt elä sinä :

 • Plagioinnin ja väärinkäytösten tarkistus
 • Pohdintaa projektisi onnistumisista ja vaikeuksista
 • Pohdinta siitä, mitä olet oppinut EE -prosessin aikana

Valmis laajennettu esseesi ja esimiehesi raportti lähetetään sitten IB: lle arvioitavaksi. Käsittelemme arviointikriteerit hetkessä.

body_ibconfused

Mistä IB -laajennetussa esseessäsi pitäisi kirjoittaa?

Voit kirjoittaa teknisesti mistä tahansa, kunhan se kuuluu johonkin yllä luetelluista luokista.

On parasta valita aihe, joka vastaa yhtä IB -kurssit (kuten teatteri, elokuva, espanja, ranska, matematiikka, biologia jne.), Joiden ei pitäisi olla vaikeita, koska luokka -aineita on niin paljon.

Tässä on esimerkkejä aiheista ja oheinen laajennettu essee:

Näet kuinka monenlaisia ​​aiheita on sinulla on paljon vapautta valita aihe . Joten miten valita, kun vaihtoehdot ovat rajattomat?

body_ibeegradea

Stellar IB: n laajennetun esseen kirjoittaminen: 6 olennaista vinkkiä

Alla on kuusi tärkeintä vinkkiä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun työskentelet IB DP: n laajennetun esseesi parissa. Seuraa näitä ja saat varmasti A: n!

#1: Kirjoita jostakin, mistä pidät

Et voi odottaa kirjoittavan vakuuttavaa esseetä, jos et ole sen aiheen fani, josta kirjoitat. Esimerkiksi rakastan vain brittiläistä teatteria ja päädyin kirjoittamaan laajennetun esseeni toisen maailmansodan jälkeisen brittiteatterin vallankumouksesta. (Kyllä, olen ehdottomasti #teatterin nörtti.)

Kehotan todella kaikkia, jotka suorittavat IB -tutkintotodistuksen, ottamaan laajennetun esseen vakavasti. Minulla oli onni saada täyden opetuksen ansio-apuraha USC: n Dramatic Arts -ohjelmaan. Haastattelussa apurahaa varten puhuin intohimoisesti laajennetusta esseestäni; näin ollen uskon vilpittömästi, että laajennettu esseeni auttoi minua saamaan stipendin.

Mutta miten löytää aihe, josta olet intohimoinen? Aloita miettimällä, mistä tunneista pidät eniten ja mitä miksi . Pidätkö matematiikan tunneista, koska pidät ongelmien ratkaisemisesta? Tai pidätkö englannista, koska haluat analysoida kirjallisia tekstejä?

Muista, että laajennetun esseen aiheen valinnassa ei ole oikeaa tai väärää vastausta. Et todennäköisesti saa korkeita arvosanoja, koska kirjoitat tieteestä, aivan kuten et ole tuomittu epäonnistumaan, koska olet päättänyt käsitellä yhteiskuntatieteitä. Tuotteesi laatu - ei ala, jonka haluat tutkia - määrittää arvosanasi.

Kun olet selvittänyt luokkasi, sinun pitäisi pohtia tarkempia aiheita asettamalla kynä paperille . Mikä oli suosikkilukusi, jonka opit tällä luokalla? Oliko se astrofysiikkaa vai mekaniikkaa? Mitä pidit kyseisestä luvusta? Haluatko oppia lisää? Suosittelen käyttämään muutaman tunnin tällaiseen aivoriihiin.

Viimeinen huomautus: jos olet todella hämmentynyt siitä, mitä tutkia, valitse aihe, joka auttaa sinua tulevassa pääaineessa tai urallasi . Tällä tavalla voit käyttää laajennettua esseeäsi puhujana oppilaitoksen esseissä (ja se valmistaa sinua myös opintojesi tulemiseen!).

#2: Valitse aihe, joka ei ole liian laaja tai liian kapea

Leveän ja kapean välillä on hieno raja. Sinun on kirjoitettava jostakin erityisestä, mutta ei niin tarkasta, ettet voi kirjoittaa siihen 4000 sanaa.

Et voi kirjoittaa toisesta maailmansodasta, koska se olisi kirjan arvoista materiaalia. Et halua kirjoittaa siitä, millaista keittoa sotavangit saivat POW -leireillä, koska et todennäköisesti pysty keksimään siitä 4000 sanaa. Voisit kuitenkin kirjoittaa siitä, kuinka natsien onnistumiset ja epäonnistumiset vaikuttivat suoraan saksalaisten sotavangien olosuhteisiin. Tämä saattaa olla liian ilmeinen aihe, mutta ymmärrät pointtini.

Jos olet todella jumissa yrittäessäsi löytää ei liian laaja tai liian kapea aihe, ehdotan, että yrität aivoriihiä aiheeseen, joka käyttää vertailua. Kun alat selata alla olevaa esimerkkiesseiden luetteloa, huomaat, että monet käyttävät vertailuja pääargumenttiensa muotoilussa.

Käytin myös vertailua EE: ssä, vastakohtana Harold Pinterin Juhla-aika John Osbornen kanssa Katso taaksepäin vihassa osoittaakseen siirtymisen brittiläisessä teatterissa. Aiheet, joissa on vertailuja kahdesta kolmeen näytelmään, kirjoihin ja niin edelleen, ovat yleensä hyvä paikka. Voit analysoida jokaisen kohteen ja verrata niitä sitten keskenään, kun olet tehnyt perusteellisen analyysin kustakin erikseen. Tapa, jolla näitä kohteita verrataan ja verrataan, muodostaa esseesi väitöskirjan!

Vertailevaa aihetta valittaessa on tärkeää, että vertailun on oltava merkittävä. Vertasin kahta näytelmää havainnollistamaan siirtymistä brittiläisessä teatterissa, mutta voisit verrata sitä, miten eri alueelliset murteet vaikuttavat ihmisten työmahdollisuuksiin tai kuinka eri lämpötilat voivat vaikuttaa salamannopeiden paritteluun. Tässä on se, että vertailut eivät ainoastaan ​​auta sinua rajoittamaan aihetta, vaan myös auttavat sinua rakentamaan argumenttisi.

Vertailu ei kuitenkaan ole ainoa tapa saada luokan A EE. Jos valitset aivoriihen jälkeen ei-vertailuun perustuvan aiheen ja olet edelleen epävarma siitä, onko aiheesi liian laaja vai kapea, käytä noin 30 minuuttia perusteelliseen tutkimukseen ja katso, kuinka paljon materiaalia on saatavilla.

Jos kyseisestä aiheesta on yli 1000 kirjaa, artikkelia tai dokumenttia, se voi olla liian laaja. Mutta jos vain kaksi kirjaa liittyy aiheeseen, se voi olla liian kapea. Jos olet edelleen epävarma, kysy neuvonantajalta - sitä varten he ovat siellä! Neuvonantajista puheen ollen ...

body_ibtight

Älä jää jumiin kapeaan aiheeseen!

#3: Valitse neuvonantaja, joka tuntee aiheesi

Jos et ole varma, kuka haluaisit olla neuvonantajasi, luo luettelo kolmesta parhaasta vaihtoehdostasi. Kirjoita seuraavaksi kunkin mahdollisuuden hyvät ja huonot puolet (tiedän, että tämä kuulostaa ikävältä, mutta se todella auttaa!).

Esimerkiksi Mr. Green on suosikkiopettajani ja tulemme todella hyvin toimeen, mutta hän opettaa englantia. EE: n osalta haluan tehdä kokeen, jossa verrataan amerikkalaisten sähköautojen tehokkuutta ulkomaisiin sähköautoihin.

Minulla oli rouva White vuosi sitten. Hän opettaa fysiikkaa ja nautti siitä, että olin luennolla. Toisin kuin Mr. Green, rouva White voisi auttaa minua suunnittelemaan kokeeni.

Aiheeni ja neuvonantajan tarpeiden perusteella rouva White sopisi minulle paremmin kuin herra Green (vaikka pidän hänestä paljon.)

Tarinani moraali on seuraava: älä vain pyydä suosikkiopettajasi neuvonantajaksi . Ne voivat olla esteenä sinulle, jos he opettavat toista aihetta. En esimerkiksi suosittelisi, että pyydät biologian opettajasi opastamaan sinua englanninkielisen kirjallisuuden pohjalta.

Tästä säännöstä on tietysti poikkeuksia. Jos sinulla on opettaja, joka on intohimoinen ja perehtynyt aiheeseesi (kuten englannin opettajani oli teatteriteemastani), voit kysyä tältä ohjaajalta. Harkitse kaikkia vaihtoehtojasi ennen kuin teet tämän. Lukiossani ei ollut teatterinopettajaa, joten en löytänyt teatterikohtaista neuvonantajaa, mutta valitsin seuraavan parhaan asian.

ero cuny ja suny välillä

Ennen kuin lähestyt opettajaa neuvonantajana, kysy lukiosta, mitä vaatimuksia heillä on tätä prosessia varten. Jotkut IB -lukiot vaativat IB Extended Essay -neuvojaasi allekirjoittamaan sopimuslomakkeen , esimerkiksi.

Varmista, että kysyt IB -koordinaattoriltasi, onko tarvittavat paperit täytettävä. Jos koulusi tarvitsee tietyn lomakkeen allekirjoittamisen, tuo se mukaasi, kun pyydät opettajasi olemaan EE -neuvonantaja.

#4: Valitse neuvonantaja, joka saa sinut olemaan paras

Jotkut opettajat saattavat vain ottaa oppilaita vastaan, koska heidän on pakko eikä he ole kovin intohimoisia luonnosten lukemiseen, vaan antavat sinulle vain minimaalista palautetta. Valitse opettaja, jolla on aikaa lukea useita esseesi luonnoksia ja antaa sinulle laajoja muistiinpanoja. En olisi saanut A -kirjainta ilman, että minua olisi kehotettu parantamaan laajennettua essee -luonnostani.

Kysy opettajalta, että sinulla on kokemusta luokan tai ulkopuolisen toiminnan kautta. Älä kysy opettajalta, että sinulla ei ole mitään yhteyttä - opettaja, joka ei tunne sinua, ei todennäköisesti työnnä sinua.

Älä myöskään unohda sitä esimiehesi arvio on osa kokonais -EE -pisteitäsi . Jos tapaat jonkun, joka pakottaa sinut parempaan - ja todella otat heidän neuvonsa vastaan ​​-, heillä on enemmän vaikuttavaa sanottavaa sinusta kuin esimiehellä, joka ei tunne sinua hyvin eikä ole vahvasti mukana tutkimusprosessia.

Huomaa, että IB voi sallia vain neuvonantajat ehdottaa parannuksia EE: hen. Opettajasi ei voi auttaa sinua kirjoittamaan EE: täsi. IB suosittelee, että esimies viettää yhteensä noin kaksi tai kolme tuntia ehdokkaan kanssa keskustellessaan EE: stä.

#5: Varmista, että esseellasi on selkeä rakenne ja kulku

IB tykkää rakenteesta. EE tarvitsee selkeän johdannon (jonka pitäisi olla yksi tai kaksi kaksoisväleistä sivua), tutkimuskysymys/painopiste (eli mitä tutkit), runko ja johtopäätös (noin yksi kaksoisvälinen sivu). Essee, jonka organisaatio on epäselvä, arvioidaan huonosti.

Suurimman osan esseestä tulee muodostaa EE: n runko. Sen pitäisi olla noin kahdeksan - 18 sivua pitkä (jälleen aiheesta riippuen). Kehosi voidaan jakaa useisiin osiin. Jos esimerkiksi teet vertailun, sinulla saattaa olla kolmannes kehostasi romaani A -analyysinä, toinen kolmasosa romaani B -analyysinä ja viimeinen kolmannes vertauksena romaaneista A ja B.

Jos teet kokeilun tai analysoit tietoja, kuten tässä EE: ssä , EE -elimelläsi on oltava selkeä rakenne, joka vastaa tieteellistä menetelmää ; sinun tulee esittää tutkimuskysymys, keskustella menetelmästäsi, esittää tiedot, analysoida tiedot, selittää epävarmuustekijät ja tehdä johtopäätös ja/tai arvioida kokeen onnistuminen.

#6: Aloita kirjoittaminen ennemmin kuin myöhemmin!

Et voi käynnistää 4000 sanan essee vain viikossa ja saada A siitä. Tulet lukemaan monia, monet artikkeleita (ja aiheesta riippuen mahdollisesti myös kirjoja ja näytelmiä!). Siksi on välttämätöntä, että aloitat tutkimuksesi mahdollisimman pian.

Jokaisella koululla on hieman erilainen laajennetun esseen määräaika. Jotkut koulut haluavat ne heti viimeisimmän vuoden marraskuussa; toiset ottavat ne vasta helmikuussa. Koulusi kertoo sinulle määräajan. Jos he eivät ole maininneet sitä nuoremman vuoden helmikuuhun mennessä, kysy asiasta IB -koordinaattoriltasi.

Jotkut lukiot antavat sinulle aikajanan siitä, milloin sinun on keksittävä aihe, milloin sinun on tapattava neuvonantajasi ja milloin tiettyjä luonnoksia on odotettavissa. Kaikki koulut eivät tee tätä. Kysy IB -koordinaattoriltasi, jos olet epävarma, oletko tietyllä aikajanalla.

Alla on suositeltu EE -aikajana. Vaikka se on aikaisempi kuin useimmat koulut, se säästää sinulta paljon surua (usko minua, muistan kuinka vaikea tämä prosessi oli!):

 • Juniorivuoden tammi/helmikuu: Keksi lopullinen tutkimusaiheesi (tai ainakin kolme parasta vaihtoehtoasi).
 • Juniorivuoden helmikuu: Ota opettaja EE -neuvonantajaksi. Jos he kieltäytyvät, kysy muilta, kunnes löydät sellaisen. Katso yllä olevat muistiinpanoni siitä, kuinka valita EE -neuvonantaja.
 • Juniorivuoden huhti/toukokuu: Lähetä EE -neuvottelijalle hahmotelma EE: stä ja luettelo mahdollisista tutkimuslähteistä (suosittelen vähintään 7-10). Keskustele pääpiirteistäsi EE -neuvonantajasi kanssa.
 • Kesä nuoremman ja seniorivuoden välillä: Suorita ensimmäinen täysi luonnos kesällä juniori- ja seniorivuotesi välillä. Tiedän, tiedän-kukaan ei halua työskennellä kesällä, mutta luota minuun-tämä pelastaa sinut niin paljon stressiä tulee syksyllä, kun olet kiireinen yliopistosovellusten ja muiden IB -luokkien sisäisten arviointien kanssa.

  Haluat saada tämän ensimmäisen täyden luonnoksen valmiiksi, koska haluat suorittaa pari luonnosjaksoa, koska et todennäköisesti pysty saamaan kaikkea mitä haluat sanoa 4 000 artikuloituun sanaan ensimmäisellä yrityksellä. Yritä saada tämä ensimmäinen luonnos parhaaseen mahdolliseen muotoon, jotta sinun ei tarvitse työskennellä liikaa tarkistuksia lukuvuoden aikana kotitehtävien, yliopistosovellusten ja oppituntien lisäksi.
 • Seniorivuoden elo/syyskuu: Lähetä ensimmäinen EE -luonnoksesi neuvonantajallesi ja saat palautetta. Työskentele heidän palautteensa sisällyttämiseksi esseeesi. Jos heillä on paljon parannusehdotuksia, kysy, lukevatko he vielä yhden luonnoksen ennen lopullista luonnosta.
 • Seniorivuoden syys/lokakuu: Lähetä toinen luonnos EE: stä neuvonantajallesi (tarvittaessa) ja katso heidän palautettaan. Työskentele parhaan mahdollisen lopullisen luonnoksen luomiseksi.
 • Seniorivuoden marras-helmikuu: Aikatauluta elä sinä. Lähetä kaksi kopiota lopullisesta luonnoksestasi kouluusi lähetettäväksi IB: lle. Todennäköisesti saat arvosanasi vasta valmistumisen jälkeen.

Muista, että näiden välitavoitteiden keskellä sinun on sovittava kaksi muuta pohdintaistuntoa neuvonantajasi kanssa . (Opettajasi tekevät muistiinpanoja näistä istunnoista tällaisella lomakkeella , jotka sitten toimitetaan IB: lle.)

Suosittelen tekemään ne, kun saat palautetta luonnoksistasi, mutta nämä tapaamiset ovat viime kädessä valvojan vastuulla. Älä vain unohda tehdä niitä!

body_ibearlybird

Varhainen lintu saa maton!

Miten IB -laajennettu essee arvioidaan?

Laajennetut esseet ovat IB: n nimeämät tutkijat arvioivat asteikolla 0-34 . Sinut arvioidaan viidellä kriteerillä, joista jokaisella on omat pisteensä. Voit oppia lisää EE -pisteytyksen toiminnasta lukemalla IB -opas laajennetuille esseille .

 • Kriteeri A: Tarkennus ja menetelmä (enintään 6 pistettä)
 • Kriteeri B: Tieto ja ymmärrys (enintään 6 pistettä)
 • Kriteeri C: Kriittinen ajattelu (enintään 12 pistettä)
 • Kriteeri D: Esitys (enintään 4 pistettä)
 • Kriteeri E: sitoutuminen (enintään 6 pistettä)

Se, kuinka hyvin teet jokaisen näistä kriteereistä, määrittää EE: si lopullisen kirjainarvosanan. Sinun on ansaittava vähintään D, jotta voit saada IB -tutkintotodistuksen.

Vaikka jokaisella kriteerillä on pistearvo, IB ilmoittaa nimenomaisesti, että luokkalaiset ovat ei pistemäärien muuntaminen arvosanoiksi; sen sijaan, he käyttävät kvalitatiivisia arvosanoja kuvaamaan laajennetun esseesi lopullisen arvosanan . Arvosanat ovat käytössä tämän asiakirjan sivu 103 .

Tässä on karkea arvio siitä, miten nämä eri pistearvot muuttuvat kirjainluokiksi EE: n aiempien pisteytysmenetelmien perusteella. Tämä on vain arvio - sinun tulee lukea ja ymmärtää arvosanat, jotta tiedät tarkalleen, mitä maalintekijät etsivät.

Rubriikin arviointipisteet ansaittu Kuvauskirje
30-34 Erinomainen: A.
25-29 Hyvä: B
17-24 Tyydyttävä: C.
9-16 Keskinkertainen: D
0-8 Peruskoulu: E

Tässä on EE -pisteiden jakauma (alkaen Tiedote toukokuusta 2020 ):

Laajennettu essee -luokka % opiskelijoista, jotka saivat arvosanan
TO 10,8%
B 24%
C 38,9%
D 23,6%
JA 1,4%
N (ei arvosanaa) 1,3%

Miten laajennettu essee -luokka vaikuttaa IB -tutkintotodistukseesi?

Laajennettu essee -arvosana yhdistetään TOK -luokkaan (Theory of Knowledge), jotta voit määrittää, kuinka monta pistettä saavutat IB -tutkintotodistuksesi.

Jos haluat oppia tietoteoriasta tai kuinka monta pistettä tarvitset IB -tutkintotodistuksen saamiseksi, lue täydellinen opas IB -ohjelmaan ja oppaamme IB -tutkintotodistuksen vaatimuksista.

Tämä kaavio osoittaa, kuinka nämä kaksi pistettä yhdistetään sen määrittämiseksi, kuinka monta pistettä saat IB -tutkintotodistuksestasi (3 on eniten, 0 on vähiten). IB -tutkintotodistuksen saamiseksi sinun on ansaittava 24 pistettä molemmista kategorioista (TOK ja EE). Korkein piste, jonka kukaan voi ansaita, on 45 pistettä.

TOK_matrix

Oletetaan, että saat EE: llä A ja B TOK: lla. Saat 3 pistettä tutkintotodistuksestasi. Vuodesta 2014 lähtien opiskelija, joka saa pisteen E joko laajennetusta esseestä tai TOK -esseestä ei voi saada IB -tutkintotodistuksen .

Ennen vuoden 2010 luokkaa tutkintotodistuksen hakija voi saada epäonnistuneen arvosanan joko laajennetusta esseestä tai tietoteoriasta ja silti saada tutkintotodistuksen, mutta tämä ei enää pidä paikkaansa.

Arviointisi määrittäminen voi olla hieman hankalaa. Onneksi, IB rikkoo kaiken tässä asiakirjassa . (Arviointitiedot alkavat sivulta 219.)

40+ laajennettua esseetä IB -tutkintotodistukseen

Jos haluat hieman lisäohjeita siitä, miten saat A: n EE: si, tässä on yli 40 erinomaista (A -luokan) näyte laajennettua esseetä lukemiseen. Esseet on ryhmitelty IB -aiheen mukaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Havaijin yliopisto Manoan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

SUNY Maritime College pääsyvaatimukset

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Pittsburgin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Comptonin lukio | 2016-17 rankingit | (Compton,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Comptonin lukiosta Comptonissa, Kaliforniassa.

Mikä on Emory Pre-College -ohjelma? Pitäisikö hakea?

Harkitsetko Emory Pre-College -ohjelmaa? Tutustu tähän oppaaseen saadaksesi selityksen siitä, mistä on kyse ja miten pääset mukaan tähän kilpailukykyiseen ohjelmaan.

Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

Kysymyksiä SAT 2 -historian historiasta? Selitämme, mitä aiheita se kattaa, mistä löydät harjoitustestit ja parhaat valmisteluvinkit.

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

ACT-majoituksen saaminen: Täydellinen opas

Mihin ACT-majoituksiin olet oikeutettu ja miten haet niitä? Lue lisätietoja yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Bentley University ACT -pisteet ja GPA

17 upeaa laatikkopunostyyliä ja niiden hoito

Mitä ovat laatikko punokset? Ovatko ne pitkiä vai lyhyitä? Paksu vai ohut? Mitä laatikkopunostyylejä voit luoda? Opi kaikki tästä ainutlaatuisesta kampauksesta!

Oceanside-lukio | 2016-17 rankingit | (Oceanside,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oceanside High Schoolista Oceanside, CA.

Montanan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Lynnin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Thurgood Marshallin lukio | 2016-17 Rankings | (San Francisco,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Thurgood Marshall High Schoolista San Franciscossa, Kaliforniassa.

Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

Lue tämä oppiaksesi kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet. Opi 5 tärkeää strategiaa yhdistettyjen pisteiden parantamiseksi.

Pitäisikö sinun arvata SAT? 6 arvailustrategiaa

Mietitkö, 'pitäisikö minun arvata SAT: sta'? Lyhyt vastaus: kyllä! Jaamme tarkalleen kuinka arvata tehokkaasti ja netto lisäpisteitä testistä.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy Leagueen, Harvardin alumni

Tässä täydellisessä oppaassa Harvardin alumni selittää avaimet päästäkseen Harvardiin, Stanfordiin, MIT: hen, Yalen ja muihin Ivy League -kouluihin. Saatat huomata, että sinun on muutettava sovellusstrategiaasi kokonaan.

Gustavus Adolphus Collegen pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Syracuse -yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen Crash Course romanttiseen runouteen

Etsitkö selkeää romantiikan määritelmää? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää romanttisesta runoudesta ja romantiikan aikakaudesta.

Draken yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on järkevä luku? Määritelmä ja esimerkit

Mikä on järkevä luku? Opi tämän termin määritelmä ja tutustu järkeviin numeroesimerkkeihin, joiden avulla voit ymmärtää, mitä ne ovat ja miten ne eroavat irrationaalisista numeroista.

Colgaten yliopiston ACT -tulokset ja GPA